Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

I natt ( 24/4) var det en okänd tjej som önskade mej God Jul!

            
.... Ja, det är ju exakt 8 månader kvar! Jag kunde inte låta bli att le. Fler än jag som associerar lite fritt så där vid 4-tiden på nätterna när man jobbar!
Jag började tänka på julen och fick en liten stress-knut i magen, fixa och planera allt inför julen.... men har man kommit så långt som till själva julafton då brukar allt vara klart.
Jag är verkligen dubbel vad det gäller julen.
På ett sätt vill jag ha den stora "Fanny och Alexanderjulen", vill ju att barnen ska få fina minnen och känna alla känslorna.
Å andra sidan skulle jag vilja ha bara andaktskänslan av julen ( den moderna varianten av julefriden) helt utan stress, att harmonin och lugnet flyttar in, levande ljus. Tystnad eller vacker jul musik, mysigt, kanske bara skinkmackorna, inga presenter, inte fara runt så mycket som stressar ( jo men det fattar jag ju att man inte gör mot barnen men jag menar om det bara är vuxna personer, det här är bara tankar, vi har ju barnen och lever mitt i stora fina jular just nu men det innebär en hel del stress från oktober...)
Stressen kommer för att man vill ge den stora känslan till familjen men i bland orkar man inte själv få julefriden pga att man känner att man bara precis räckte till och gick i mål, har så stora ambitioner. I bland känns det ju till och med som man misslyckats med att planera vädret när det regnar på julafton!
Sådant här hinner man inte riktigt reflektera over när det är juletid. Jag skyller inte på någon annan än mig själv, ingen kräver detta av mig, det är mina egna ambitioner. Jag tycker att det är ganska roligt också!
Bror duktig har talat, jag visste knappt ens att jag hade sådana här funderingar. Bäst att tagga ned lite, släppa lite duktighet och njuta mer i stället. Bloggen är bra, man kommer till en del insikter! God jul på er!

Kommentarer
Postat av: majjanw

God jul och gott nytt år, eller som vi säger i familjen - vi ses närmare jul.
Kolla in mina bilder från vad jag köpt på IKEA. Hm, måste bara hänga upp tavlorna och ta korten först..

2007-04-24 @ 16:41:32
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Borthy till Majjanw

Gick in o kollade men jag tror inte du handlat något! Bevisa det! Jo, jag läste Aftonbladet om olyckan du beskrev igår. En riktig solskenshistoria! Undrar om pensionären läser om våra liv dagligen? Hon har säkert synpunkter på julen...
Var pensionären med dig på IKEA idag?

2007-04-24 @ 16:53:28
Postat av: majjanw

Åkte alldeles på egen hand dit. Du föresten, hur lägger man in flera kort i under samma rubrik??

2007-04-24 @ 17:23:02
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Pensionären

Pensionären var inte med idag.M vet resonemanget.
Om julen har jag mycket att säga, men tycker Du/ni är HELT FANTASTISKA med dina/era jular! Du ska också veta att den gången Du sätter ner foten och säger stopp har Du Pensionären helt på din sida.
Pensionären läser BÅDAS bloggar VARJE dag det är värre med "Guben" som inte "orkar" ......

2007-04-24 @ 20:10:41
Postat av: Darr till Majjanw

Jag brukar ju också säga att vi ses närmare jul när jag är hemma i byn och hälsar på exempelvis Pensionären och Guben. Det måste väl betyda att jag i stort sett nästan är en del av Familjen...? ;) Är ju i alla fall blodssyrra med Borthy sedan barndomen...det var en ritual att minnas.... :))
Dig var det länge sen jag såg Majjanw, är läget under kontroll? Ha det bra i cyberspace. Kram.

2007-04-24 @ 20:14:14
Postat av: Darr

Angående julen...det är helt legitimt att tagga ner! Tror att alla mår bättre av en mindre pretentiös jul med en mamma som är harmonisk istället för sönderstressad. Inte minst mamman själv. Lagom är bäst. Men det bekymret behöver vi inte ha förrän närmare jul, helt enkelt. Kram.

2007-04-24 @ 20:18:09
Postat av: Monika

Jag tänkte faktiskt på julen tidigare idag. Men om allt går enligt planerna så är jag och min son på Kuba då.

2007-04-24 @ 20:45:39
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: majjanw

Hej Darr. Är du den som jag tror du är.???
Om jag säger att jag serverade på ditt bröllop, är jag inne på rätt spår då? Varför har inte du någon blogg? Om jag gissar rätt så bor du i en stad som börjar på K. Jag vill veta vad som händer där. Kram.

2007-04-24 @ 21:04:36
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Borthy till Majjanw!

Jo då, Darr är Darr!

2007-04-24 @ 21:22:31
Postat av: Pensionären till Darr

Ha!! Hälsningar till dej och familjen från mej och "Guben" Solen lyser även över oss idag.

2007-04-24 @ 22:36:16
Postat av: Darr

Hej allihopa :)
Jag är jag ja precis som ni förstått. Darr är ju alltså en förkortning av "Darrling", som jag och Borthy brukar kalla varandra. Kan även uttalas "Daaaling" med tjockt "l". :)

2007-04-25 @ 08:30:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0