Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Nu vaken igen!

Hajkbomb

Godmorgon! Det var trevligt igår, så länge sedan vi träffade våra vänner, vi har missskött kontakten, sådan vill jag inte vara! Jo ni undrade om dukningen (förra inlägget)... den var väl inte riktigt min... tyvärr... jag tyckte det såg fint ut, tänk att sätta sig till en sådan middag! Skulle vara häftigt någon gång men jag tror inte vi har så mycket rekvesita med bestick  och glas till en sådan bjudning! (Jag får ta en sväng till IKEA)
Jo hajkbomben, man tar dubbelt folie, lägger i vad man gillar, allt ska vara rått, potatis, grönsaker, oliver, fetaost, soltorkade tomater, starka korvar, champignoner, ja vad som helst. Tar på lite olja och snor i hop paketen väl, alla gör sitt eget pakert. Släng det på öppen eld i ca 20 min, man kan vända på dem någon gång. Sen äter man med något grillat kött till ( i barnens la de i många prinskorvar eftersom de inte är så mycket till kött-ätare i bland.) Gott att ha någon smaksatt Creme Fraishe till när det är klart. Jo, innan man stänger paketen och slänger dem i elden så kryddar man med vilka kryddor man gillar men salt och peppar bör ju finnas! Gott och trevligt!
Nu frulle och sen ska hela familjen på skogspromenad, rekning inför nästa Hajk! ( Nej, jag är inte Scout, bara resten av familjen, sådant fanns inte när jag var liten  i den lilla by jag kommer i från). Trevlig dag! Berätta gärna för mig vad ni hittar på. Kram

Kommentarer
Postat av: Monika

Just nu håller vi på att packa inför två dagar i Tyresta.
Jag var inte heller scout i min barndom.Men min son var scout som liten och sedan scoutledare ett tag. Jag var också scoutledare när han var det och är invigd som baptistscout. Men jag "orkar inte" med scouting. Det blir för likt jobbet om man ska hålla reda på en grupp med barn eller halvvuxna (ungdomar). Jag behöver lugn och ro när jag är ledig och är ute mycket i skogen ändå. Men skulle det fattas vuxna på nån framtida hajk så ställer jag gärna upp om jag har tid. Du kan fråga mig om du vill.
Det roligaste minnet är "tassenatta", en hajk där vi bodde på Ansgarsgården i närheten av Flen. Det var på hösten och när det är mörkt så går barnen med ficklampor och följer ett spår där det är snitslat med reflexer. Sedan är det en massa kontroller med frågor eller uppgifter. Man går i grupp och har en vuxen med sig. Det var barn i 10-12årsåldern har jag för mig. Kul var det. Men det var jobbigt att hålla natt sedan med alla som var uppe och sprang, busade osv. :)

2007-04-29 @ 10:45:14
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: majjanw

Mulle var min favorit. Var det friluftsfrämjandet ( och hur stavas det???) som ordnade det? Någon som vet?
Finns Mulle kvar? Borde kanske gå ut i skogen o leta.

2007-04-29 @ 11:45:05
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Pensionären

Med påse över huvudet måste Pensionären erkänna att visst fanns det scouter på din tid, men med våra jobb och tider och ork och föga intresse togs denna kontakten aldrig upp. Kan inte heller minnas att frågan fanns.Mulle, däremot fanns,och som jag minns var det lekis eller skolan som höll i det.Kolla mail och Laxknyten. Något liknande Hajkbomb?

2007-04-29 @ 12:46:06
Postat av: Borthy till Monika!

Jag tror att barnen tycker att det är jättekul med Scouterna och jag ska gärna säga till dig om jag hör det fattas vuxna! Tack! ( Vad är Baptistscout? Ar det skillnad på olika? Sorry, jag är okunnig)Vad ska du göra i Tyresta?

2007-04-29 @ 12:50:51
Postat av: Borthy till Pensionären och majjanw.

Jag överlevde utan scouter men när man är barn vet man inte alltid vad man ska fråga efter... Den verksamheten kan inte varit stor i byn? Minns att strövarna fanns som var fortsättning på Mulle, jo friluftsfrämjandet. Mulle är i allra högsta grad verksam i dagens skogar! Vet inte hur många ryggsäckar med matsäck man packat till hans ära genom åren...

2007-04-29 @ 12:54:04
Postat av: Monika

Det finns olika scouter, men jag är inte så insatt i det. Men Baptistscouter har gröna skjortor. Svenska scoutförbundets har väl blå om jag inte minns fel. Men man gör ju samma saker. Egentligen är det ju rätt häftig med att det finns scouter över hela världen och de stora scoutmötena är rätt fascinerande.

2007-04-29 @ 15:47:29
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0