Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Årets sista pizza!

Jag vaknade vid 14.30 idag, i min smak för tidigt vid nattjobb men jag var ganska pigg faktiskt!

Gjorde egentligen ingen nytta alls mer en frukosterade, datoriserade och duschade innan jag åkte hem till min väninna till lika kollega E.
image901
Vi hade tänkt att sitta och prata lite och äta middag tillsammans i stället för var och en på sitt håll men så flög även latheten i oss rejält, vi tänkte att vi nog borde, innan sunda nya livet börjar, äta årets sista pizza!

Vi beställde stenugnsbakade pizzor med massor av försk vitlök, soltorkade tomater, parmaskinka, cayennepeppar, svarta oliver, färska champignoner...
Så jättegott!

Jag drack 1 liter vatten till detta av bara farten och E drack något glas vin.
Hon hade gjort jättemysigt som vanligt med massor av levande ljus och dukat fint...fast när vi sedan kom med flott-pizzakartongerna blev det så att vi rev undan fin-dukningen och fin-duken för att inte flotta ned och så åt vi ur kartongerna!

Sedan föll det sig helt naturligt att vi ställde oss  framför spegeln i hennes hall, riktigt tokmätta och beslutade att våra nuvarande spegelbilder och osunda levene framöver skullle vara ett minne blott!
image902
Jag höll på att glömma att vi faktiskt avslutade pizzaorgien med kaffe och hembakta bullar och under den tiden beskrev jag grunderna i GI för E eftersom hon inte riktigt visste vilken metod som skulle passa henne men att mackor var en svaghet och hon inte ens hade riktig koll på vad snabba kolhydrater var.

Vi kom i varje fall fram till att hon hade vunnit av oss 2 vem som hade varit på firmans nya gym flest gånger under året!
Vi var båda där och registrerade oss när det nya öppnade och sedan hade hon varit där 1 gång!
 ...Då kan ni ju gissa hur många gånger jag varit där!
image903
Jag säger nej till det här nu. Jag vill inte längre.

Jag är ganska mycket för statestik, staplar och diagram så nu skall jag nog göra min älsklinghobby, litet rutnät att fylla i dagligen med vikt och antal hälsogrejjer mm som man kan hitta på någon form av statesik-förande för.

Någon mer som håller på som jag?
Jag kan t ex göra förväntad viktreduceringskurva...och så följer den så fint men sedan blir det dax för pms med 2 liter vatten i kroppen extra ett par dagar och så blir jag ju så tokbesviken att hela alltet sprack...
...men sedan lika glad igen när man går ned 2 kg på en dag när mensen drar igång!

Jo, tjena vad vetenskaplig man är!


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Svar till Borthy: Vi har också bara en handkontroll. Vi får nog införskaffa oss en till. Det hade varit roligt om vi hade kunnat spela mot varandra. På bowlingen och golfen är det inga problem, men i det andra. Nej då, det kommer inte bli något tennisproffs av mig, men jag blev lite biten av spelet.

Den där ugnsbakade pizzan lät ju inte alls onyttig. Det var ju en massa nyttighter på den, så inte behöver ni få något dåligt samvete för den.

2007-12-30 @ 08:39:32
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: A

God morgon....eller "god natt" blir det kanske för dig =). Ja du, nu kör det snart igång...allvaret;) Hade varit jättebra om vi kunde stötta varandra i projekt "hälsosammare jag". Ha en alldeles underbar dag.
PS. i mitt inlägg om bloggande är du en av de två som hjälpt mig massor DS.

Kramisar i massor

2007-12-30 @ 09:10:16
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: maria

Du är också hjärtligt välkommen på Nutrilett middag hos mej!

2007-12-30 @ 09:25:51
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Andreas

Låter som om du också är en Excel-nisse. Tabeller, siffror, diagram, kurvor, grafer...

Har aldrig haft rutnät för vikten, men för det mesta andra man kan tänka sig.


Varför blir man sån?


Kan det vara en fortsättning på min egenhet jag hade som liten? Förpackade 100 tallbarr per ask i tomma gamla tändsticksaskar.

Hoppas ingen psykolog läser det här.

Andreas

2007-12-30 @ 09:28:29
Postat av: annebelle

Jag har gjort som du, staplar och diagram, tom kaloriintag och uttag osv. Kul så länge det går åt rätt håll.... Nu har jag börjat men en enkel träningsdagbok, inga staplar, bara vad jag faktiskt gjort i träningsväg. Har tränat hela hösten så jag känner mig rätt nöjd. Efter nyår ska godiset bort också. Men de där metoderna,jag vet inte om jag orkar...?! Ha det bra. tack för en trevlig blogg.

2007-12-30 @ 10:09:52
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: ejmis

Statistik kan man ju läsa lite som man vill ;)

Vilken härlig pizza du åt idag, det "pålägget" måste jag testa.
Sov gott och ha en bra dag!

2007-12-30 @ 10:25:54
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: amonym

haha! Känner igen mig såååå mycket i detta! Du får haka på o springa maran....visst fixar du det, fast man måste nog kuta lite innan. Jag följer Anders Szalkais träningsschema som man hittar på www.marathon.se där finns även program för kortare sträckor. Jag behöver något att följa, bocka av och skriva upp. Mitt löpande bokför jag på www.jogg.se - viktkurvan bokför jag lite mer i lönndom. Just nu bra i skallen eftersom det händer NADA på den fronten. Suck och dubbelsuck! Men från och med tisdag! Då jäääääädrans! haha!
kram på dig!

2007-12-30 @ 10:57:25
URL: http://amonym.blogg.se
Postat av: Camilla

Ha ha ha... :) Lika rolig som alltid vännen!
Pizza och bullar lät helt i min smak, visst kan man unna sig om man rör på sig (säger hon som suttit fast på stolen senaste 2 veckorna, med undantag av en promenad i går...)
Jag brukar göra ett "grovschema" för varje ny vecka, där jag skriver in två dagar promenad, en styrketräning och en annan aktivitet (t ex yoga eller step), det brukar funka för mig. Jag brukar också skriva ut det schemat i min blogg, då känner man sig extra tvungen att inte fuska.
Eller testa burken som jag började med, 10:- per aktivitet (20:- för extra tråkiga aktivitetet), sedan shoppade jag lyxigt smink som jag gillar på t ex Make up Store för pengarna.
Lycka till, du kommer att greja det!
K R A M! ♥
PS. Jag sparar en bit tårta till dig i frysen! DS.

2007-12-30 @ 12:13:42
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Ulla

Vi är nog flera som tänker ta tag i våra kroppar till våren. I alla fall jag. Min ambition är att jag ska gå till och från jobbet så ofta som möjligt. En promenad på ca 40 min vardera väg. Det borde göra susen. Jag vill inte sluta äta, så då måste jag röra mig mer. Ang renheten i min ugn, så är den ju alldeles ny, men sen har vi en finess på den, där den självrengör sig. Häftigt värre! Och rent blir det. Ang diskhandskarna så har jag inte använt dem. Känns nästan lite synd att göra det. Ha en bra dag!

2007-12-30 @ 12:20:23
URL: http://ulla67.blogg.se
Postat av: Steffe

Tja!
Jag såg dig nyligen med en lång gubbe med glajjor. Var det du? Vid Skärholmen.

2007-12-30 @ 13:25:52
Postat av: rumbaqueen

He, he, he... Pizzan och bullen såg ut att smaka smaskens. Lycka till med ditt GI-liv. Jag håller båda mina tummar.

2007-12-30 @ 18:53:48
URL: http://rumbaqueen.webblogg.se
Postat av: amonym

Bra tips det där med att lägga lite pengar i en burk varje gång man tränar och sen unna sig lite lyx! Det ska jag nog anamma!

2007-12-30 @ 20:04:52
URL: http://amonym.blogg.se
Postat av: S A R A

rösta gärna på vilken skiss på klänning du tkr är finast på min blogg =) kramiz

2007-12-30 @ 20:07:17
URL: http://zaaurahs.webblogg.se
Postat av: britten

mitt problem är i så fall det motsatta jag borde gå upp ett par kilo och borde stoppa i mig lite mera pizzor och mera bullar, men suck ! det problemet är minst lika jobbigt jag lovar...

Du ! jag hoppas att du får en underbar dag i morgon och ett underbart gott nytt år.

2007-12-30 @ 21:55:27
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Think Twice

Hihi....här är en till som för statistik...
När jag exempelvis bestämmer mig för att träna så skriver jag upp tid och vilken sorts motion jag utövat...sen tävlar jag lite mot mig själv som att försöka förbättra tider på den sträckan jag utövar....ett krav jag också har är att jag bestämmer hur många dagar i veckan jag ska träna...sen är det upp till mig själv att förvalta dagarna när som helst i veckan....det brukar fungera väldigt bra!
Ps! Maten är jag inte lika duktig att räkna på som du....fast jag borde nog!
Nu vill jag också passa på att önska dig ett gott slut och ett riktigt **GOTT NYTT ÅR**
((Nyårskramar))

2007-12-30 @ 22:36:49
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/
Postat av: Mötley crue Annika

GOTT NYTT ÅR VÄNNEN hehe ser framemot att se listjäveln här sen KRAMAR crue Annika

2007-12-30 @ 23:57:48
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Borthy till:

Junitjej: På något sätt känns ju ingrdienserna som sådana inte så onyttiga men helheten och mängden höll mig mätt ett helt dygn skall jag säga! :-D

A: Jag har just satt mig vid datorn för det här dygnet men jag skall strax skynda till din blogg och se vad du skrivit om. Jag vet du haft en del att kämpa med men du har lyckats massor 2007 och det är bara din egen förtjänst, men jag vill så gärna vara din vän! Du är ju min! Tack för din komplimang! Kram och gott nytt år till dig också!

Maria: Nutrilett...sa du det? Då svälter jag hellre i hjäl! Kan man få en kopp detox-te i stället? ..Hast just nu är jag så jäkla mätt att jag skulle inte ens få ned en dl Nutrilett!

Andreas: Tror att det är det där med ordning, annars blir det liksom stökit och oansvarsfullt i skallen, måste ha kontroll på skeendet därför blir det diagram av allt!
Jag är inte bara en kvinna och mamma, jag är en dator också och info går inte in i min skalle om det inte kan matas in som ettor och nollor!...kanske...

Annebelle: Välkommen tilll min blogg! vad härligt att redan vara igång! En dagbok för träning kanske skulle kunna vara något för mig, skall tänka på saken! egentligen borde man göra en träningsblogg?

Ejmis: Nja...jag vet inte om statestik på vikten går att läsa till något positivt alltisd :-D
Den pizzan är min favorit, jag fattar inte att den inte har något namn någonstans, de tittar alltid på mig som ufon på pizzeriorna när jag bestäler detta. Gott!

Amonym: ...Hmmmm...du är grym! Har du gjor detta tidigare någon gång? Jag måste tänka lite på det här... Tacj för tipsen med jogg.se

Camilla: Man tackar för tårtan! Det där med burken är bra, den måste jag ta tag i och sen är det faktiskt bra att skriva saker i bloggen som man ska göra för då måste man göra det känns det som!

Ulla: Självrengörande? Har aldrig hört om men det verkar verkligen vara något som jag skulle kunna gilla. När du säger det, jag vill inte heller sluta äta, vill egentligen bara bli stark, pigg och börja träna!

Steffe: Nyligen och nyligen.. Jag var senast i skärholmen dec 2006. En blå mysdress köptes på H&M!

Rumbaqueen: Tack för lyckönskningarna.

S A R A: Ja, så gärna så...not! jag föredrar lite personligare kontakt i bloggvärlden....men ändå, Kram!

Britten: Jag har full förståelse för att det kan vara jätteproblematiskt med det motsatta. Jag ska hålla tummarna att du ramlar över massor av smarrig nyttig mat så att du får lite rundare former 2008 men det känns lite ovant att önska någon något sådant :-D kram

Think Twice: Det verkar som, efter att ha läst alla era svar att det här är något alla gör? I hemlighet! trodde bara det var jag! Kram och gott nytt år kramar till dig också!

Annika: Den kommer snart, listjäveln!

2007-12-31 @ 01:10:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0