Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Vardagen kallar igen.

Jag har varit uppe sent på nätterna den här veckan, ja barnen också.
Värre blir det eftersom jag kommer gå på nattjobb nu.

Nu är det tomt och tyst i huset, till och med Marsvinen har åkt på jul-lov till snön.

Jag har så sakterliga börjat städa undan efter de softa juldagarna då vi mest ätit godis och spelat spel, riktigt latat oss.

Fasen, det är hö och sågspån överallt känns det som, marsvinen har ju ungefär 200 gånger per dygn blivit uttagna ur sin stora bur för att gosas med och varje gång de blivit urplockade ur buren har det följt med rikligt med skräp.

Antar att det bara är att vänja sig, räkna det som lite terapi-jobb att bli av med perfektionist-dragen på städningsfronten!

Hu, julematen vill man inte direkt se åt längre, tvingade barnen att äta de sista prinskorvarna, köttbullarna och revbenspjällen innan jag skickade iväg dem idag.

Om jag hittar så mycket som en gnutta julmat till i kylskåpet så ska jag faktiskt slänga det, jag hänvisar till hygieniska skäl om någon tycker jag är slösig...fast inte laxen den skall jag moffa i mig, finns en hel del kvar och jag tror jag skall sätta på en kastrull potäter och ta det som middag.
Lax känns inte så jätte-jul-flottigt!

I gårkväll tog jag det bara soft, målade naglarna på både tår och fingrar trots att vi inte får måla fingernaglarna för jobbet.
Jag bara kände för det, skall snart ta bort det igen, ville bara fixa och trixa lite.
Såg första delen om August Strindberg. Jag tycker Jonas Karlsson är en riktigt duktig kille!

Nä, nu får jag lägga i en lite högr växel, jag har städat marsvinsburen, burit upp 10 påsar pellets till pannan men jag måste också verkligen städa lite för att trivas här. Ska lyssna lite på hög hårdrock också.

Nu är det exakt ett år sedan jag köpte min nya gitarr, undrar hur länge jag kommer kalla den nya?
Den förra fina hängde på en spik på väggen och så lekte stora sonen "inte-nudda-mark" och så råkade den ramla ned...och blev brasved.
Den här nya får ligga i sitt fodral när jag inte använder den så att den förhoppningsvis överlever bättre!


"Varje människa har en skyldighet att förverkliga sig själv och skapa  sin lycka"
(Några kloka ord jag hittade i senaste nummret av "Topp Hälsa". Ack så sanna ord, man har en skyldighet och ett ansvar att göra bra av sitt liv.)

Kommentarer
Postat av: maria

Blev färgen bra på nagelacket?
Jag såg också Strindbergserien, men missade lite, tyckte den verkade bra.
Nu ska jag detoxa.
Jobba lugnt!

2007-12-27 @ 15:13:18
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Junitjej

Svar till Borthy: Jag tycker om att hjälpa till, om jag kan, med andras bloggar. Jag har själv fått väldigt mycket hjälp av andra bloggare. Jag hade gärna velat ha mer personliga tankar i min blogg, men vågar inte, eftersom man vet inte vilka det är som läser bloggen. Jag har många tankar om t.ex. mitt jobb, men jag kan inte skriva om allt jag tänker.

2007-12-27 @ 16:19:30
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Camilla

Hej! Vad skönt det låter med lugn hemmadag. Hoppas du får lugnt på dina jobbnätter nu bara. :/
Köpte en Soda Stream Jet i går och nu jäklar blir det bubbelvatten även hos oss. :)
Visst är Topp hälsa bra? Det är den enda tidning jag är "tvungen" att köpa varje nummer av.
K R A M!

2007-12-27 @ 17:16:19
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: A

Det var sannerligen kloka ord =) Vad du har varit duktig idag... Jag bara tittade på när maken städade ;). Ha en bra kväll....Kram

2007-12-27 @ 18:08:12
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: ejmis

Visst är Topp Hälsa en jättebra tidning!?

2007-12-27 @ 18:45:46
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: kicki

Ja fy va less man blir på denna julmat, idag när gubben och jag var ute på rea,¨så stannade vi till och åt wok, å himmel va gott det var...halleluja moment som kirsti skulle sagt...men nu ikväll blev det tea och det sista av skinkan...
Ha en fortsatt bra kväll..kicki

2007-12-27 @ 20:38:38
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Andreas

Förlåt Borthy? Inte meningen att blogga på din blogg. Men ditt visdomsord trampade tydligen på en av mina ömma känslotår :).

Visst har man ansvar för att göra nåt bra av sitt liv, men "att förverkliga sig själv" klingar inte alltid klockrent i mina öron. Det är ju de orden endel människor missbrukar som ursäkt för att kunna leva ett egocentrerat liv - "Det viktiga är att JAG mår bra".

Nästan alla människor jag ser upp till i min närhet och i historien har levt minst lika mycket för andra som för att förverkliga sig själva. Ska man skapa sig bestående lycka genom att förverkliga sig själv gäller det verkligen att veta vilka saker i livet som ger bestående lycka, så att man förverkligar sig åt det hållet.

Andreas

"Ett livsverk är summan av den kärlek man slösat på andra" Tomas Sjödin

2007-12-27 @ 22:47:52
Postat av: Camomilla

Borthy: Tjena hejsan själv du! :) Jabushe är en kanooonbra ansiktsserie som säljs på Hälsokost och Åhléns (även ICA Maxi har den här i Gävle). Har du inte sett reklamen på TV med hon från Gävle? "Sedan jag börjat med Jabushe har min hud blivit slääätare och fått en helt ny lystääär" (Usch pratar man så där fult?)
Självklart ska du prenumerera på Topphälsa, så att du inte missar något inspirerande nummer. :) KRAM!

2007-12-27 @ 23:40:32
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Borthy till Andreas.

Andreas, du tänker alltid längre än vad jag gör...
Jag tänkte liksom aldrig så när jag läste citatet, jag tänkte aldrig i ett egoistiskt synsätt utan mer i ansvarsdelen, hur skall jag beskriva?

Jag tänkte inte på JAG JAG JAG utan mer att jag har ett ansvar att förvalta gåvan jag fått, gåvan som är livet, att varje människa har ett ansvar att lära sig saker, våga göra val, göra sitt bästa...
...helt enkelt sluta titta på, börja handla!

Om man tar ansvar för att lära känna sig själv lite bättre eller i varje fall börjar försöka kanske man också kan vara till större glädje för andra?

Slösa kärlek som är sann kan man nog först göra när man är trygg i sig själv och inte är så rädd att misslyckas.
Ja, vad menar jag egentligen?
Man är helt enkelt ansvarig för att inte stå passiv i sitt liv, bittert skälla på andra som åtminstone försöker förbättra saker men kanske misslyckas, det är trots allt bättre, att göra det man tror på!
Ingen kommer att leva ens liv åt en...det var väl egentligen bara det jag tänkte :-D

2007-12-28 @ 01:24:36
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: maria

Svar: Detoxteet finns i hälsokost,fast jag köpte mitt på den Ekologiska Hyllan på ICA. VARNING: Man SVETTAS som en gris efter ett tag ( men
det är ju det som är meningen) Gifterna svettas ut.
Jobbar sön kväll.

2007-12-28 @ 10:27:29
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Think Twice

Hejsan....
Håller med dig, nu vill man städa ut julen och blicka framåt mot ljusare tider...
Jag älskar djur, men nackdelen är klart allt spill efter deras bo.....hade en gång i tiden ca 10 kaniner, men dom hade vi i stallet, och där spelar det klart inte lika stor roll om det spills lite utanför burarna...men inne håller med dig....vill man ju knappast trampa runt i sågspånen.
Hoppas allt väl med dig!
/Kramen

2007-12-28 @ 12:35:05
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/
Postat av: Pialotta

* Klart man har det.. sin egen lycka beror på hur man använder sig av allt runtom:-)
Julmaten är snart ett minne blott.. tiden springer på, men julskinkan har icke rymt ur sin foliehätta ännu här:-)
En Jansons i frysen o lite prinsisar/köttbullar, men de kan ligga där en stund till .. ingen som tar hand om dom förrän det är dags och suget kommer åter.. för det gör det alltid efter ett tag:-)
Ha de gott.. med dina nattskift.. är det sjuksyrra du är eller??
Tjingeling

2007-12-28 @ 16:51:59
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Andreas

Klart du har rätt Borthy!
Självklart ska man använda de gåvor man har fått. Att inte göra det vore ju att vara otacksam.

Men vet du... jag tänkte lite till. Låter det konstigt om jag säger att "lycka kommer utifrån, men fyller oss inifrån"?

Ta t.ex. en stor, om än kort, form av lycka som en förälskelse. Vilket otroligt lyckorus som kan fylla hela vårt inre, men lyckokänslan kommer ju inte av att jag är förälskad i henne utan av att hon, världens underbaraste människa, älskar mig. Det är ju det som är grejen. Man blir (förlåt mig) skitlycklig av något som bara är en stor gåva. Inget man förtjänar eller kan kämpa sig till. För mig hänger nog oftast lycka och tacksamhet ihop.

För tänk om man vore lika förälskad i nån som inte ville veta av en. Då är det i samma situation en helt annan känsla än lycka som fyller ens inre.

Fundera lite på vad som gör dig lycklig på riktigt, och fundera på vem som ger lyckan. Jag har suttit och tänkt på det en stund nu. Det har varit riktigt intressant och lärorikt. Har hittils inte kommit på nåt bra exempel där lyckan kommer från mig själv. Kommer den inte från Gud eller människor så kommer den oftast från naturen. Så är det i alla fall för mig.

Detta var bara några eftermiddagstankar från mig.

Och vet du? Jag behöver inte min blogg längre *ler*. Jag kan bara lägga ett inlägg om att min blogg nu mera existerar som kommentarer på Borthys blogg.

Ha en bra kväll!

Andreas

2007-12-28 @ 18:25:34
Postat av: Borthy till Andreas

Andreas, nu måste jag fundera igen, som vanligt....
Direkt kom jag på en sak som lycka kommer från bara mig, fast det hänger ju i hop med tacksamhet, att jag är frisk och att min kropp är en fullständig toppenkropp som orkar och håller sig upprätt fast jag misshanldar den svårt genom livet, den är helt fenomenal faktiskt men...annars måste jag nog tänka till lite på om det är så att lyckan bara hänger ihop med relationer och narturupplevelser i olika former????

2007-12-28 @ 19:13:39
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Andreas

Ja, där hittade du kanske en riktigt bra sak. Men det blir värre för mig. För jag är ju tacksam till Gud för att han har gett mig en frisk och bra kropp, ett förnöjt hjärta, en positiv livssyn och en löjlig förmåga att tycka om andra människor. Kanske kommer mina tankar (om att lyckan kommer utifrån) från min tro och tacksamhet. Så är det säkert. Ha de gött! Andreas

2007-12-28 @ 20:08:27
Postat av: Borthy till Andreas

Nu har jag läst din kommentar om förälskelse en gång till och hajjade till på en grej.

Det du skrev om att du blir lycklig av att hon älskar just dig...det är ju det som är bekräftelse.
Då tänker jag: Ska bara bekräftelse från andra människor få en att vara lycklig?

Får man den inte via förälskelse så försöker man vara toppen på jobbet, eller superduktig, ja du vet, sträva sträva sträva för att vara älskad och sedd. Det är ju fällan!
Vad man allra helst skulle önska är ju att man kan få nya insikter, eller jag ska väl inte skriva man när jag menar jag, känna en inre harmoni över andra saker än bekräftelse utifrån och att man genom detta känner en livslycka.
Jag kom på en liten till sak som jag tillskriver min kropps underbara möjlighet att ge lycka: Att sova gott, det är lycka!
Eller är det s¨å att man sover gott om man är lycklig? Hönan eller ägget?
Andreas, du och jag skulle nog ha mycket att diskutera, det är häftigt men så ska vi ju vara brevisar och bloggisar till dö-dagar!
Lova tänka och berätta vad du tänker här i min blogg!Dina inlägg är välkomna!
Jo, egentligen tycker jag att det borde vara en tregradig skala det här med lycka där bara 1 läge är fel.
Olycka-0-lycka. Egentligen är man ju lycklig alltid då man inte är direkt olycklig men det är ju inte så man tänker på det.

2007-12-28 @ 23:17:56
Postat av: Andreas

Ja, du har nog rätt. Mycket av stark lycka kanske hänger farligt mycket samman med att bli bekräftad och sedd. Men jag är gärna älskad mer än jag förtjänar av Gud, och människor omkring mig, oavsett om det är en bekräftelse eller inte.


Kom precis på att det finns en sak man kan göra för att skapa sig sin egen lycka. Det finns faktiskt en otrolig lyckokänsla i att göra saker för andra människor. Stoppa i en femma i P-automaten när man går förbi en parkerad bil som tiden gott ut för. Tomta hos folk...

2007-12-28 @ 23:45:46
Postat av: Andreas

Kan det vara så att livet är orättvist? Endel människor måste kanske redan som barn duga, vara duktiga och prestera för att få positiv uppmärksamhet och känna sig älskade och värdefulla. Samtidigt kanske andra barn känner sig älskade och uppskattade hela tiden bara för den de är.

Kan det vara så? Och är det i så fall detta endel av oss bär mid sig in i vuxenlivet och som avgör om vi kan ha en grundlycka i livet oavsett om vi blir bekräftade eller inte?

2007-12-28 @ 23:53:37
Postat av: Borthy till Andreas

Att vara älskad av sina nära och kära och om man tror så av Gud är en fantastisk känsla och helt underbar, man får ju verkligen inte sträva bort från något sådant, det är ju inte det vi pratar om här och i allt tror jag att vi har samma åsiker om
det här du och jag men det är jättekul att diskutera med dig, det öppnar mina tankar!

Kanske alla som läser det vi skriver tycker att allt är bara helt självklart men det tycker jag inte vi ska bry oss om, jag kanske är en diskussions-prematur men jag får väl stå för det. Är det sådant här ni diskuterar i era diskusionsgrupper?
Jag välkommnar också fler personers tankar in i våra funderingar om det här här!

Stoppa i pengar grejjen, det är en bra tanke! Icke själviska handlingar som bara man själv vet om.

...Sen gick jag över till att tänka naturupplevelser och lycka.
Min första och säkert din första tanke är nog vatten.
Havet och storslagenheten.

Sen kom jag på att springa. Man kan ju bli toklycklig av det men då är det väl fusk eftersom det är att lycko-droga sig med endorfiner? Shit vad skönt det kan vara.

Jag kan bli jäkligt lycklig av god mat också och då menar jag inte att glufsa i sig utan att verkligen njuta en fantastisk varmrätt!
Nä, nu ska du få sova för idag :-D

2007-12-29 @ 00:10:51
URL: http://borthy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0