Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Kärleksfullt och medmänskligt tänkande!


Det är lika bra jag håller tyst...annars bekräftar jag ju och tydliggör attt det är grått ute och extremt vardagligt på alla plan!
Det går åt ohyggliga mängder spolarvätska just nu!
När jag satt i bilen på väg till jobbet i morse så kände jag mig förvånansvärt pigg men satt ändå och var lite småförbannad på någon som jag tyckte var lite korkad och sådana dumsaker!

Sen tänkte jag till att det var en ytterst korkad start på dagen, att det faktiskt var mitt val om det här skulle bli en bra och toppen dag eller en intetsägande dag som försvann i mängden och dessutom var trist!

Jag valde att det första alternativet, att skaka av mig höstmörkret och välja att göra en glad viktig och bra  dag av även idag!

Det har gått bra faktiskt hela dagen...så länge man inte tittat ut genom fönstret och ser det stora mörkret utanför!

Tänka möjligheter i stället för svårigheter!
Min vardag i dag har fått mig att tänka på mycket vad som är det viktiga i livet när det dras till sin spets!
På första och enda plats kommer utan konkurens kärlek av olika slag.

Det viktiga är att se möjligheter och bara tänka utifrån medmänsklighet, omtanke och empati. Allt annat är detaljer som är sekundära och som går att lösa om man vågar med vilja och jävlar anamma. Dagen idag har lärt mig mycket
.

Nu är det kväller och hemmastök med middag och läxor.

Har ringt om bilen idag och macken-mannen sade jag skulle höra av mig på fredag efter 13.00 för att höra hur de låg till...den var just nu på "lacket" som han uttryckte det! Jasså?

Lite senare blir det familjeangelägenhet framför TV:n då vi kommer att sitta klistrade och heja på Sverige i fotbollen! Hoppas hoppas det går vägen så vi får vår sista poäng!

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Hehe..ser ut som vi jobbar på att välja glädje både du och jag. Dock tror jag att du har lyckats bättre än jag idag! Bra jobbat!

2007-11-21 @ 17:45:29
URL: http://mikaaaelaa.blogg.se/
Postat av: Pialotta/Kaffebönan

Klartänkt det där och så sant så.. möjligheter framför
svårigheter:-)
Tjing tjong o en fin kväll i stugan

2007-11-21 @ 18:17:55
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Camilla

Tjena och godkväll! Alltså, du är ju t o m mer inspirerande än Mia Thörnblom med ditt positiva tänkande! Jag har verkligen försökt att tänka positivt gällande negativa saker, men så sitter man ändå där och kokar av ilska till slut...
Tror också på det där att man har val att välja hur man vill må, men det är inte alltid man klarar av att tänka så förnuftigt när det dyker upp något eller någon man retar ihjäl sig på.
Hoppas ni får en mysig fotbollskväll, ska också kika lite på det snart.
Kram, kram!

2007-11-21 @ 19:52:32
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: tyska Anja

Det låter kanske lite konstig, men jag tycker om mörkret dvs hösten! En bra tidpunkt för att fundera exempelvis om: Hur är läget i mitt liv? Vem är viktig för mig? Gör jag saker som ger mig en riktning? Är jag på rätt vägen för att nå mina mål? I bland hjälper det mig att tappa inte inre balansen... viktig för en våg... :-D

2007-11-21 @ 22:50:24
Postat av: Ulla

Det gick vägen...Sverige är i EM. Kan tro att det var stor glädje hos er.

2007-11-22 @ 06:36:12
URL: http://www.ulla67.blogg.se
Postat av: Socrate

Hej Borthy. Socrate här. Du är INTE ALLS tjatig utan jag är säker på att det är EMPATI - precis som du skriver om i bloggen. Har haft eksemet med tillhörande klåda, i snart 48 år och kommit till slutsatsen att det är ingen idé att försöka bota längre, efter att ha provat "allt". Försöker i stället lägga energin på att leva så bra som möjligt med sjukdomen. Vaknade faktisk hyfsat pigg idag efter att ha sovit i ett sträck i ca 6 timmar. HÄRLIGT! Idag blev det en BRA START på dagen. Väljer att se positivt på fortsättningen.

TACK FÖR DIN OMSORG !
vännen Socrate

2007-11-22 @ 09:13:18
URL: http://socrate.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0