Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Naket sårbart (h)ÄRLIG? Inte gångbart!

Det här inlägget är skrivet med ett stort mått av självironi, jag lovar!

Ett stort gapflabb i köket på jobbet idag när jag råkade berätta om min ärlighet...eller okunskap i lögn kanske man ska säga :-D

Jag måste varit sjuk den dagen man fick lära sig hur man säljer sig själv i olika situationer!
Jag har aldrig fattat att man under inga omständigheter någonsin säger sanningen inledningsvis i en kontakt med en annan människa/andra människor oavsett vad det gälller....

Söker du ett jobb säger du att du pratar flytande tyska och franska om du så inte ens vet vad hej heter på det landets språk så pratar du det flytande!

Om du är kille och vill lägga ned en dam (innan hon fått barn), hur singel du än är som kille så säger du att du har en flickvän men att hon inte förstår dig och att hon kommer lämna dig inom kort då hon inte förstår din stora längtan efter att bilda familj och skaffa barn...och vips så har du den nya damen som i en liten ask!

Men sen då??? Jag har inte fattat det här med livets alla vilseledande konstigheter?
Vad säger man sedan då när man plötsligt måste hålla föredrag på Franska på nya jobbet eller när man börjat tycka om damen man lade ned?
När man sålt sig själv som en stor lögn?

Ja, det här var ju bara ett par exempel på sådana situationer där det är naturligt för så många att "fara med osanning" utan att vara den sortens person som ljuger.

Behöver man de här kunskaperna? Behöver jag de här kunskaperna? Vill jag ha de här kunskaperna?
(Hur har jag klarat mig så bra genom livet? Jag klarade ju inte ens av att tjuvröka i barnaåren utan att berätta för morsan...ja, det var verkligen en parentes...)

Jag har så väldigt många roliga fina vänner,  mänskliga och varma, härliga!
Jag gillar ju dem och de gillar ju mig, åtminstone känns de som jag duger väldigt väldigt bra som jag är och jag är faktiskt till och med stolt över mig själv för att jag är kapabel och bra människa!
Varför ska det vara fel att stå för den man är?
På ett sätt tycker jag det här tänket som jag beskrivit ovan vilseleder folk att tänka ned på sig själva då man kan få för sig att andra människor är så pass mycket bättre än man själv, kan så pass mycket mer och är så pass mycket hippare!

Jo, men jag håller med...det jag bjöd på i dag på fikarasten var värt ett stort fett ap-garv, jag är för nördigt ärlig i bland! Skärpning Borthy!
Nu ska jag i varje fall ärligt nog inte göra något ballare än att hälla upp ett glas rödvin, lite skön musik och laga Nachos! Till efterrätt blir det Pirates of Carribean3!
Kommentarer tack!
Bloggregistret.se"border="0"/

Kommentarer
Postat av: Andreas

Tror verkligen att du är bra som du är utan att spela nåt spel, och jag hoppas även att "jag duger väldigt väldigt bra som jag är och jag är". Eller i alla fall hyfsat bra. I alla fall för någon.

2007-11-16 @ 18:18:01
URL: http://a5.blogg.se
Postat av: janne

Tänk på Vikingalagen tjejen
Du VET och jag vet att du är skitbra som du är, en vitamininjektion....

2007-11-16 @ 18:47:09
Postat av: maria

Svar: Tänk: Såg i svart stor väska. Instängd katt. På väg någonstans... Ruggigt!

2007-11-16 @ 19:07:04
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: maria, igen

JAG VILL VETA VAD DU " BJÖD" PÅ!!

2007-11-16 @ 19:12:11
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Lisa

pirates..det är ju idol ikväll!

2007-11-16 @ 19:16:13
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: tyska Anja

Jag tror att människor, som ljuger i sådan viktiga saker, har antingen för lite självförtroende eller är helt enkelt knasig och dum! Eller de ville bara göra intryck på någon. Mig personlig imponerar människor, som har modet att säga sannolikhet...

2007-11-16 @ 20:08:18
Postat av: maria

Mina läppar är förseglade ( eller i modernare tal: Min godkännarknapp är alltid på när det gäller)...

2007-11-16 @ 20:35:44
URL: http://majjnaw.blogg.se
Postat av: britten

Det är väldigt kloka ord du skriver i ditt senaste inlägg..svaret på din fråga hos mig hittar du bla i ett inlägg i okt som heter " La famiglia "...

Ha en fortsatt trevlig kväll....
Kram

2007-11-16 @ 22:20:25
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Ulla

Ärlighet! Till vilket pris? Svårt att sätta ord på vad jag tycker. Hur ärlig ska man vara? Och när? Kan ärlighet användas som vapen för att trycka ner en människa? Vad han eller hon gör, så tycker man inte om det och måste till varje pris vara ärlig och säga sin mening. Jag försöker vara så ärlig som möjligt utifrån min syn att se på saker och ting, sen är det upp till människor att tolka det som ärlighet eller icke ärlighet. ha en skön lördag!

2007-11-17 @ 08:09:38
URL: http://ulla67.blogg.se
Postat av: Maria

Jag har inte funderat på det med att ljuga ,snarare undanhållande av sanning.När man träffar någon för första gången så talar man ju inte om sina sämsta sidor eller söker ett nytt jobb,då säjer man inte att jag blir så arg att jag slår sönder saker t.e.x.(detta är bara ett ex).Frågar nån då ,är du en lugn o sansad person ? Då säger man säkert Ja, för inte vill man första gången man träffar någon eller på en arbetsintervju säja: jag brukar slå sönder saker när jag är arg. Kram Maria

2007-11-17 @ 12:10:36
URL: http://monmaria.blogg.se
Postat av: crue Annika

hehe lät ju som en toppen middag jag tar mej oxå ett lite rödvin ha en trevlig kväll vännen kramar Annika

2007-11-17 @ 17:53:45
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Socrate

BRA SAGT! OCH RESPEKT! Att ALLTID göra sitt bästa för att vara ärlig är mycket hedervärt. Det kan egentligen bara finnas ett läge när en liten "Vit lögn" kan vara berättigad och det är när en annan människa kan bli sårad av sanningen. Nu menar jag inte alla lägen,ibland sårar man mer genom att tvunget "säga allt" utan tanke på konsekvenserna för den andre. SANNINGEN SKA SEGRA heter det ju och det är nog en av de mer "absoluta sanningarna" . Vår värld lever i många fall ett allt för lögnaktigt liv.

Detta var Socrates syn på saken. COMMENTS TACK!

2007-11-18 @ 13:31:50
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Någon m av Borthy skyddad identitet!

Hehehe! Kan inte låta bli att flina när jag läser Borthys inlägg. Jo, det var en skojig eftermiddag, men att läsa av inläggen här så är alla människor utom jag (det var jag som ljög som en tokig för att få omkull damen) vara snövita änglar som lever av sanningen. Hittills har jag aldrig träffat någon som är helt ärlig och alltid talar sanning. Att ställa sig och predika om att "sanningen ska segra" går bra i teorin, men faktum är att människor ljuger. Alla människor ljuger, mer eller mindre. Vi gör det för att ingen av oss är ofelbar eller perfekt.

2007-11-24 @ 08:13:57
Postat av: Borthy till Skyddad identitet!

Inlägget gick inte ut på att hänga ut dig som den dåliga vilket jag verkligen hoppas du vet, din grej var riktigt rolig, utan inlägget gick ut på att jag var den dumdristigt toknördiga!
Du vet ju vad det gällde och jag var ju fullkomligt skitkorkad! Usch! :-D
Aven om alla dina trix inte är helt rumsrena så finns det ju ett och annat jag borde och vill lära mig av dig...även om jag ändå vill och det tror jag du ochså vill att det ska räcka långt med sanningen! Kram

2007-11-24 @ 08:25:23
Postat av: Någon m av Borthy skyddad identitet!

Jag vet att det inte var meningen att hänga ut någon, och så tolkade jag det inte heller. Min kommentar riktade sig mot de skenheliga insändarna i denna fråga. Du är en av de ärligaste människorna jag vet, och det är en del av din charm. Men det sorgliga är att de allra flesta hittar på och drar ifrån eller utlämnar, allt för att komma i bättre dager.

2007-11-27 @ 08:13:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0