Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Älskad och sedd?

"Om jag skulle tappa alla läsare skulle jag nog sluta blogga. Jag skulle inte skriva en blogg om jag hade åtta läsare om dagen."

Jonas Peterson, "Silverfisken


8 unika besökare...betydelselöst???

Att NÅGON VILL läsa i min blogg, finnas där är för mig är min bekräftelse och känns jättestort för mig och ger mig stor glädje!
Varje specifik person som ger av sin tid och vill följa mina tankar är betydeksefull.
227650-699

Jag läste på vägen in till stan nu i eftermiddag i dagens
Metro hur man blev en betydelsefull väl-läst bloggare att någon som kallar sig Silverfisken  med massor av läsare skulle helt enkelt lägga ned bloggandet om bara 8 läste vad han skrev!

Hur många är vi inte i bloggvärlden som är glada att få möjligheten att byta tankar med och bli lästa av 8 medmänniskor? 8 vänner är en gåva!

Han hade flera 1000 läsare och kunde inte sätta något värde i att ha endast 8 läsare! Vad har man för människosyn då och vad fyller bloggen för behov? 8000 dagligen är ju en bekräftelse men inte på något sätt mer värdefullt, åtminstone inte för mig!

Man måste verkligen ha tappat vad skriva blogg handlar om då tror jag, då tror jag man inte skriver för sin egen önskan att få skriva utan för andras skull och för att bli någon?
Eller vad kan det vara? 
Klart det finns ett spänningsmoment och det är roligt  med vetskapen att många tycker om att komma och läsa vad man skriver men jag tycker verkligen ingen ska förringa 8 unika läsare!

Kanske är det lite som med musik. Några få är solister och stjärnor men musiken ger väldigt stor glädje till en herrans massa körsångare också?
Är det en bra liknelse?

Kommentarer
Postat av: A

Ja, egentligen är det sjukt som folk vill bli kända...Visst kan jag erkänna att det var lite spännande när jag hamnade på mest aktiva listan och fick massor av besökare, men det avtog snabbt och det kändes nästan lite läskigt i stället. Tycker som du att det är en stor ynnest med 8 vänner....Hellre det och "känna" dem än tusentals anonyma människor. Ha det bra, Kram.

2007-09-20 @ 22:58:26
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: pappa B

Stilla dig lilla vännen! Denna silverfisk är inget annat än en silverfisk. En sådan som springer fram över toagolvet ibland och som kryper ner mellan kakelplattorna när du försöker ta honom. En liten oansenlig typ som bara har en stor mun och liten hjärna. Dessutom är han helt utan vänner. Inte så konstigt i och för sig. Vem f-n vill vara polare med en silverfisk?
Jag är lika stolt och glad som du, över att någon överhuvudtaget vill läsa min blogg, oacsett om det är 8 eller fler som tagit sig tid för att kolla mig.

2007-09-20 @ 23:11:31
URL: http://www.pappab.webblogg.se
Postat av: Borthy till mina vänner A och pappa B!

Fattar inte att sådana här små slynglar som Alex S och Silverfisken får mig att gå i gång så dant nu för tiden och de gör mig arg!
Visste inte jag hade sådana känslor?
Men små dryga jäklar utan respekt för människor!
Kan det vara en begynnande 40-års kris månne från min sida?
Till ex har jag vägrat att gå in på kändisbloggares bloggar, jag vill inte ge dem den bekräftelsen! Visst är jag löjlig? Jag vill ge min tid till människor som jag tycker är fina i tanken och som ser det lilla!

2007-09-20 @ 23:30:58
Postat av: B1

Jag fortsätter nu ditt arbete med att försöka att få din (f.n. min) kund att sova......hade

2007-09-20 @ 23:33:12
Postat av: Borthy till B1

Bra! Gör et bra jobb och ta i ordentligt så kommer jag och löser av dig om några tim! Ha en fin natt. Inga mer svampar! kram

2007-09-20 @ 23:41:08
Postat av: Borthy till B1

Jätteroligt att du börjat kommentera! Det gläder mig mycket! Bara ett ord betyder mycket!

2007-09-20 @ 23:42:27
Postat av: Junitjej

Jag är glad över alla besökare jag har. skulle det bara vara 8 st, så är jag glad över dom också.

2007-09-21 @ 06:17:33
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Andreas

Tack för ett värmande inlägg då man alltid tror att man är ensam om saker.

2007-09-21 @ 06:44:14
URL: http://blogg.aftonbladet.se/9754
Postat av: My

Man skriver väl för sin egen skull? Och som en bonus får man en massa mysig respons och nya vänner! Men vill gärna veta vem som läser, så kommentarer uppskattas verkligen.

2007-09-21 @ 07:18:44
URL: http://myilivet.blogg.se
Postat av: Borthy till Junitjej

Jag skulle inte komma på tanken att jämföra dig med Silverfisken! Du är så mån om alla och har en "bloggrelation" med så många, du är så engagerad som man inte tror är möjligt jag vet att du är ytterst mån om alla dina läsare och dig besöker man för att din blogg är personlig och trevlig! kram till dig!

2007-09-21 @ 07:25:20
Postat av: Pensionären.

8 st läsare på en dag! Jag skulle svimma av lycka!

2007-09-21 @ 07:27:27
Postat av: Jada

8 läsare som bryr sig om dig o kommenterar är bättre än 1000 ytliga!
Jag är oxå glad om jag har 8 läsare på en dag!

2007-09-21 @ 08:38:51
Postat av: Sandra

Nu fick du en till! =)

2007-09-21 @ 09:23:57
URL: http://ordinaryme.blogg.se
Postat av: Monika

Att ha 8 vänner är verkligen en gåva! Men han bloggar ju troligen, precis som jag, på någon välbesökt portal där man snabbt får en stor och trogen läsekrets plus en massa tillfälliga besökare som blir nyfikna på rubriken och går in och läser. Vissa av dem kommer sedan tillbaka igen.
Jag vet ju att jag med mina 100-200 läsare per dag har ett lågt besökstal med Aftonbladsmått mätt. Men jag är alltid gladast när de jag känner IRL kommer in och läser och kommenterar. Livet pågår ju trots allt i världen där ute och inte i den fictiva cyberrymden.
Kram till dig Borthy och till alla andra IRL-vänner!

2007-09-21 @ 09:49:25
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: Kjellinskan

Jag tycker att det verkar jobbigt att ha för många besökare till sin blogg, det blir lite opersonligt på något sätt... man vill ju gärna kunna skriva en hälsning till och besöka dem som kikar in. Det är i alla fall min åsikt. :)
Kram, kram! Är du ledig i helgen? Det är jag! :) Underbaaaart!

2007-09-21 @ 11:53:20
URL: http://kjellinskan.blogspot.com
Postat av: Borthy till Pensionären!

Mamma! Våga läs lite hos andra, skriv att du läst vad de skrivit och vad du tyckt om personens inlägg...om du tycker personen verkar trevlig förstås.
Skriv i din bloggadress hos personen och kanske får du ett besök tillbaka från personen och en bloggvänskap kan uppstå!
Jag uppsakttar verkligen de kontakter jag fått med flera stycken och man känner att man lär känna människor som man kanske inte eller troligen inte hade lärt känna annars.
Man kan ju bara se och läsa kommentarerna på det här inlägget, det vittnar om att vi är betydelsefulla för varandra och att vi respekterar varandra och kommer också i vissa fall närmare varandra här än man gör till vardags i riktiga livet. Kram

2007-09-21 @ 14:04:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0