Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Socker!


Fick tidningen Mer Smak i min hand.
Där fanns en krönika som sade att man lika gäna kunde strunta i att köpa Ketchup utan tillsatt socker bara av den anledningen att man bara besparade sig 1 eller om det var 0,5 sockerbitar per vecka!

Vad knäppt! Hur kan de gå ut med så vansinniga texter i en tidning som riktar sig till som jag förstår barnfamiljer som handlar på Coop.

Det fattar väl jag med att just Ketchupen inte har så stor betydelse och att inget tillsatt socker inte är det samma som sockerfritt men man måste ju se all mat för sin familj i ett helhetsperspektiv och ett större sammanhang!

Många bäckar små! Om man försöker köpa produkter med nyckelhålsmärkning och mindre sötade varianter, mörkare bröd, mindre fett och mer grönt så tror jag det gör en skillnad!


Kommentarer
Postat av: Jada

Tänk vad många sockerbiter det kan bli på ett helt år!
Jag försöker att alltid köpa nyckelhålsmärkt o ekologiska produkter.

2007-09-24 @ 10:48:12
Postat av: Borthy till Jada!

Jag köper mycket nyttigare nu än för bara några/något år sedan men ekologiskt har jag inte hunnit bli bra på än! Du är en förebild men både sopsorteringen och ekologiskt! Kram

2007-09-24 @ 12:55:41
Postat av: Monika

Jag har inte hunit läsa just den artikeln ännu. men jag antar att de vill göra oss uppmärksamma på fenomenet att man marknadsför vissa produkter som sockerfria och många tror att väljer man dem så har man löst problemet. Tyvärr är det väl ett lite mer komplext problem än så.

2007-09-24 @ 14:39:42
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: Cyberspunken

Gillar uttrycket "Många bäckar små..." Det är så klart att alla små delar man tänker till på som till slut bildar en helhet =) , Barn är specialister på att blunda för helheter... Min son säger gärna att han äter nyttigt och vill inte ha grejer med tillsatt socker, i nästa sekund står han vid godishyllan och plockar hehe jag tror han har hört att det är det "dolda sockret" som är farligt tror jag behöver leverera honom en sanning snart... han är ju snart 20 år så det tål han nog att höra *fnissar* hoppas att du har det gott... kram

2007-09-25 @ 09:24:15
URL: http://cyberspunken.blogg.se
Postat av: Richardsonja

Hi! Your website is really interesting! I like it!

2008-10-17 @ 11:45:52
URL: http://richardsonja.20six.nl

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0