Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Supereffektiv och med full kontroll!

Är fortfarande ett fult PMS-troll som vill dra något gammalt över mig men gårdagen och dagen idag har ändå gått som smort!
Jag har varit förträffligt effektiv för att slippa sitta med skägget i brevlådan och inte ha koll på situationen!

Har stor rädsla för att vardagen skall bli lika flummig och okontrollerad som den var under förrra året när allt var som väst i vårt liv.
När allt bara var ett vakum och vardagar kom och gick utan min kontroll.
Egentligen är jag förundrad att vi fick allt med vardagen att gå ihop så bra som det gick ändå. Minns att minnet var kort som hos en guldfisk och sådant är jobbigt!

I går när äldsta sonen kom hem med massor av termin-start-papper som skulle fyllas i och gås igenom såg jag nästan rött i min iver att få extrem kontroll på vårt liv på kortast möjliga stund.
Fram med almanackan och försök till att läsa av dessa knepiga scheman och få minutsiös kontroll.
Låter kanske illa att behöva så här mycket kontroll men jag vill inte lägga ned massa onödig energi på att oroa mig för att inte ha läget under kontroll!

Igår när vi kom hem lagade jag på vinst och förlust pannbiffar som jag kryddade "Indieninspirerat".
Till dem gjorde jag fullkornscouscous och en sås av light-cremefraishe, mosad light-fetaost, ordentligt med pressad vitlök, salt och peppar.

Jag tänkte att det här blir det nog klagomål på av barnen men döm om min förvåning när barnen tyckte det var SÅ GOTT!

Jag har börjat min nya strategi nu så all vardagsmat jag lagar skall vara nyttig och jag skall göra minst 2 extra portioner varje dag.
En till att ta med till jobbet som matlåda följande dag och en som jag ska frysa in till middag till en dag den veckan jag är ensam.
Tänk om jag skulle kunna få till detta, vad strukturerat och bra mitt ätande skulle kunna bli då för att inte tala om hur skötsamt ekonomiskt det skulle bli också!

Appropå ekonomiskt så har jag idag startat upp mitt nya resekonto dit jag skall föra över alla pengar jag tjänar på att arbeta extrapass. Känner mig jättemotiverad att samla ihop till en trevlig resa för mig och barnen till nästa höst.
N och jag har börjat göra planer och tiden går fort!

Efter maten igår kväll bar det av med lill-grabben på fotbollsträning. Under tiden han tränade tog jag mig en rask promenad med stavarna.

När vi kom hem hade vi några mystimmar innan det var dax att krypa till sängs. Jag planerade och fixade allt inför morgondagen, alltså i dag så morgonen flöt perfekt! Tvingade i mig själv och barnen fibergröt till frukost så att vi skulle vara pigga och mätta hela förmiddagen. Nu jäklar regerar Drottning Hälsa hemma hos mig!

Natten var lite jobbig eftersom lilla grabben vaknade hela tiden av drömmar. han pratade och sjöng i sömnen och såg katter på köksbänken, ja var helt enkelt oregelig!

Han kände sig täppt i näsan och öronen, det var därför han sov så oroligt sade han.
I dag har jag köpt näsdroppar så jag hoppas att problemet skall vara avhjälpt!
Ja, det var min vardag igår.

Kommentarer
Postat av: Olbert

Du har ju örnkoll på allt.Sulle något skägg dyka upp i brelådan tar Du säkert häcksaxen och förpassar det i avsed sopsorteringslåda.

2008-08-19 @ 15:25:24
Postat av: C a m i l l a

Men wow! I´m impressed! Det där med två portioner extra, en till matlåda och en till din ensamma vecka lät ju kanonsmart! Då slipper du ju laga mat varannan vecka! :-D

Hos oss blir det två extralådor varje kväll, till dagen efter. Köper nästan aldrig mat på jobbet, det tjänar man in massor av resepengar på. ;)

Hoppas du får en lugnare natt.

Kram!

2008-08-19 @ 17:03:49
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0