Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Lite ris och lite ros som jag stött på idag!

Vilket ska man börja med? Egentligen har jag inte alls lust att blogga negativa saker men jag ska göra ett litet undantag och höra vad ni tycker om dessa saker?

Först en liten skojig sak: Innan jag stack hemifrån idag efter att jag städat klart källaren slog jag mig ned i TV-soffan med en kopp kaffe och sappade lite planlöst runt.

Först råkade jag hamna på TV1000 Nordic och där visades en film som hette: Konsten att se dagen negativt! (eller om det var livet negativt)
Jag tyckte det var ett skojigt tanke-expriment! Alltså, jag tittade inte på filmen jag bara spånade lite över dess rubrik.
Skulle vara lite kul att aktivt se allt negativt en dag då man är på topp, vilket konst-stycke, jag tror det skulle leda till väldigt mycket skratt!

Sen till mitt första "ris". Riktigt allvarligt ris tycker jag själv. Jag slog över till en sådan där amerikansk reality-kanal där de visar t ex polisers och sjukvårdspersonals akuta arbete.

I detta fallet var det 2 ynglingar som kört av vägen och hamnat i en flod med bilen och de blev räddade på olika sätt. Den ena pojken som var 16 år låg drunknad i vatten i 20 minuter innan han kunde dras upp och räddas. Han var naturligtvis död men med återupplivning kunde han startas om.

På sjukhuset kallades hans familj dit och doktorerna sade efter (det som visades i tvn åtminstone) ytterst minimala undersökningar att han var hjärndöd och att de inte skulle gå att rädda honom, att de ville ha honom till organdonation. Om och om igen framkom att han var hjärndöd.

Det fantastiska i kråksången var sedan att pojken började reagera när mamman ropade på honom och att han 2 dagar senare kunde vakna upp och resa sig ur sin sjuksäng fullständigt fit for fight.

Naturligtvis är detta ett mirakel och jag är naturligtvis lycklig för den har familjens skull men...

Vad får man säga och göra för att göra underhållande tv egentligen? Var går gränsen? Jag tycker att det här förstör ett stort och mycket viktigt arbete som riktig sjukvård bygger upp. Ingen får någonsin diagnosen hjärndöd utan att livet är hellt slocknat och det är ställt utom allt tvivel med fastställt tillvägagångssätt.
Denna diagnos är inte godtycklig och mirakel kan inte ske då.

Hur skall människor någonsin kunna ha tilltro till sjukvård och vetenskap om TV visar sådana smaklösa saker?
Man kunde sagt att tillståndet var ytterst allvarligt och att man inte hyste större förhoppningar att pojken skulle klara sig...vilket ju var rimligt men upprepa ordet hjärndöd om och om igen var dåligt val!

Här kommer dagens 2:a ris:
I dag i ett affärscentrum ser jag en yngre man, max 20 år som jobbar med att på plats sälja telefonabbonemang genom att tilltala folk som går förbi. Ja ni vet säkert vem jag menar, ni har sett honom.

I dag flög han på en dam med rullator, jag överdriver inte men hon var minst 80 fyllda, krum och försvarslös.
Jag kan ju inte svara för om hon var försvarslös i tal mot denna säljare men hon blev så glad över samtalet att hon med hans fysiska hjälp vände sin rullator och stapplade med honom till hans monter och jag hörde honom säga att hon kvalade in för alla de billigaste taxorna!

Det skär i hjärtat när jag ser sådant, fy vad fult! Dumma pojkslyngel, skäms! Hoppas du får en snigel på ögat!

Sen vill jag avsluta lite positivt!

Jag har varit ute och shoppat presenter till yngsta sonen som fyller år om några dagar.

När jag ändå skulle ut och shoppa tog jag på vinst och förlust med yngsta sonens jacka som jag köpte i höstas och som till jul hade gått sönder, alltså, hela dragkedjan lossnade.

Jag tog med mig jackan och travade utan kvitto in på Lindex för att fråga om de möjligen kunde laga?
Inga knussel där inte! De Tog bara jackan och gav mig 399 kr tillbaka! Det kallar jag bra tänk! Bra Lindex!

Kommentarer
Postat av: Andreas

Jag tror verkligen på mirakel! *ler*

Men jag skulle aldrig kabla ut mirakel i TV.
För mirakel ska berättas live av de som varit med om dem. Då blir det upp till lyssnare att avgöra om de ska tro det eller inte. På TV riskerar det att hamna i nåt av dikena "allt på TV är sant" eller "allt på TV är påhitt".

Har aldrig hört en berättelse live om nån som vaknat upp från att varit hjärndöd. Men visst har jag hört vänner som varit med om andra mirakel, och de tror jag på.

Andreas

2008-01-21 @ 18:04:18
URL: http://a5.blogg.se
Postat av: A

Ja fy för alla dessa fruktansvärda telefonförsäljare. Om de närmar sig mig så säger jag alltid "Nej, ni vill ändå inte ha mig...Skulder du vet" Du må tro att de backar undan snabbt. Så hemskt att ge sig på en tant som inte behöver. Hoppas du får en fin kväll vännen. Kram

2008-01-21 @ 19:05:57
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: A

Men vet du vännen... Stavfel bryr jag mig inte så mycket om... Kan tom. vara charmigt. Det är när man lär sig orden fel som det stör mig..... Alltså även när man talar..... Mina barn tycker att jag är sååå löjlig när jag rättar dem men jag tycker att jag gör dem en tjänst:)

2008-01-21 @ 20:36:25
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: Camilla

Tjena tjejen! Kikar in så här på kvällskvisten, lagom slö efter skööönt yogapass och ett glas rött för att fira "helg" och ledig dag i morgon. :)
Uuuusch för såna program och uuusch för dessa dryga mobilabbonnemangsäljare som fullständigt hoppar på en då man är ute och handlar.
Nu ska jag ta och krypa ner och börja läsa nyaste Mari Jungstedt om senaste morden på Fårö... myysigt! Ska verkligen försöka att ta det lugnt och inte tok-sträckläsa, för att ha den kvar några dagar i alla fall.
K R A M! Ha det bäst!

2008-01-21 @ 22:06:25
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: britten

ja jag kan bli lätt illamående av såna tv program.

När jag ser föräljare som beter sig som han du berättade om så brukar det ibland hända nåt med snälla timida britten då kan jag nämligen bli lite hulk och alltsom aftast tar jag på mig min stygga mössa då fy för den lede,...

k/ sov gott hoppas jag ska oxå

2008-01-21 @ 22:29:37
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Socrate

Försäljare som den telefonkillen eller de som tilltalar en med förnamn som "Tjena Socrate" utan att man träffats förut - THEY STINK BIGTIME!!!
Finns vissa andra människo- eller yrkestyper som kan reta gallfeber på mig med sin "smajliga falskhet" .

För att avsluta kommentaren:
Din positivitet är beundransvärd & contageous - man smittas omedelbart.
BEUNDRANSVÄRT VAR ORDET!

HA DE GOTT önskar vännen Socrate

2008-01-21 @ 23:04:19
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Maria

Ååh...jag håller helt klart med dig ang hjärndöden! Så otroligt frustrerande!

Jag ska försöka lyda dina råd ang mitt eget jobb, hur lätt det nu blir:) Speciellt med cancer tror jag det är lätt att ta med jobbet hem...
Sov så gott!
Kram Maria

2008-01-22 @ 00:24:34
URL: http://mizty.blogg.se
Postat av: amonym

Stämmer helt in i dina ris - absolut befogade!!!
När jag stöter på mobilsäljare så säger jag alltid att pengar är inget problem för mig - jag betalar gärna det dyra jag redan har.......irriterande människor men tycker ibland lite synd om dem. De försöker ju bara försörja sig....hmmmmm.
Härligt med jackan! Vilken tur att du gick dit!
kram o go' tisdag

2008-01-22 @ 08:16:22
URL: http://amonym.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0