Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Måndagens första 2 timmar!

God morgon!
Några få vakna timmar denna måndag, ja än så länge alltså!

6.30 ringde klockan och det vara bara att köra gång måndagsmaskineriet!
Upp och hoppa pojkar! In i duschen med er så ni vaknar!
Här har ni kläder!
Jasså, just det, skridskor! Oj, det regn-snöar ute!
Frukost.

Åkte och lämnade stora grabben vid tåget och passade då på att köpa nya pengar till hans mobil. Köpa pengar låter lite underligt men det är ju det man gör :-)

Regn-snön hade lagt sig tung över rutorna och när jag kom tillbaka till bilen från kiosken och skulle öppna den fick bilen tok-spel och utan anledning vevade den med el-hissarna ned alla sina rutor i botten och all blötsnö föll in i bilen! Hmmm...man blir lite förvånad!

Hem igen och packa ihop allt till lilla gossen och sedan sätta honom i bilen och dra i väg till skolan.

När vi parkerar på skolans parkering så känner jag hur det börjar stinka prutt i hela bilen och skäller lite på gossen att han åtminstone kunde väntat till vi hoppat ur!

Han svär sig oskyldig och när vi kliver ur blien blir vi fullkommligt nockade av skitlukt då den stora tankbilen står brevid oss och håller på att tömma skolans avlopp!
Tänk att jag trodde gossen kunde utföra detta storverk själv! Sådan mor, sådan son?

När vi kliver in i klassrummets hall står en pappa där som jag känner och han beklagar sig ljudligt att det är en fullkommligt pissig dag, riktigt sprider detta runt sig och han klagar också att han har så ont i sitt finger...

Då säger jag: Nä, nu är det stopp här pappa J: Bryt! Skaka av dig och släpp känslan, smitta inte oss och de stackars barnen!
Tänk vad glad du skall vara att det bara är fingret som är skadat! Det här kan bli en toppendag om du väljer det! Vi skrattade och gick vidare i måndagen.

Jag åkte hem och fångade in katten och placerade honom på min mage när jag slängde mig framför TVn i soffan!
med en kurrande katt i knät så är man en rik människa som bara kan njuta och slappna av!

Nu blev det inte längre än en kvart för han hade någon mördarjakt han blev tvungan att jobba med och jag började tänka på hur jag skulle lägga upp dagen?

Jag ser ju att det finns en hel del att göra här hemma och det är nog inget jag kan hoppa över men just nu känns det som att det finns lite saker jag vill åka och kolla på också och lite ärenden jag vill utföra.

Egentligen borde jag göra en lite lista men det är lite svårt att sätta ord på vad jag vill få ut av dagen idag.

Hur kan man skriva så här mycket om bara 2 vakna måndagsmorgontimmar då inget hänt? Eller händer det saker hela tiden? Man måste bara se det?


Viktig uppdatering kl 09.08:
Himlen håller på att spricka upp, jag ser "blåa moln" och hör fågelsång!
Nu skall jag göra en liten bra och trevlig lista så jag kan fylla min dag med mycket trevligt!

Kommentarer
Postat av: amonym

wow! Vilken action! Bra sagt till pappa J! Viktigt att tänka på vad man sprider omkring sig. Avstår från att ha katt på magen - blir mest rik på snor och tårar....stor sorg att vara allergisk mot dessa underbara djur... men o andra sidan så är det bara det jag är allergisk mot och kiwifrukter - kan leva med det. Dags att dra iväg till jobbet!
kram

2008-01-21 @ 09:04:34
URL: http://amonym.blogg.se
Postat av: britten

det kanske låter tokigt att säga att jag blir nästan lite avundsjuk, men jag menar inte riktigt så, jag menar att det låter så mysigt med den familjekänslan du förmedlar..Vad bra att du njuter i soffan en stund med go kisse, själv ska jag i väg idag till en smärtpsykater för att få hjälp min sömnlöshet.

Titta på de saker du vill kolla på innan du tar itu med hemet.

kram..du får min röst..alltid

2008-01-21 @ 09:09:07
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Socrate

Att kunna säga sanningen i det läget är starkt. Efter att bilens rutor fått spatt&spader och snön fyllt bilen kunna se dagen som bra och säga det till en man som spyr galla....strongt.
...hade nog inte "en annan" klarat...

HOPPAS DU FÅR EN BRA DAG önskar vännen Socrate

2008-01-21 @ 09:21:13
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Borthy tilll Britten!

Tack Britten för att du hjälpte mig att se bara den självklart enkla rikedomen!
man tycker det är lite vardag och jobbigt med alla skridkor och måsten men vilken gåva det är att ha barn och vara behövd och att få vara del i ett familjesammanhang och det är ju inte alla som har den möjligheten som inget hellre skulle önska sig . Vad blind man är.
Hoppas att du får ett bra samtal med läkaren idag och att hon/han kan ge dig bra hjälp. Sömnlöshet tar knäcken på vem som helst och det är fort!
Det kan jag sakna från ungdomens dagar, att man inte visste att det fanns något som hette sömnsvårigheter! Kommer du i håg den tiden?
Tack för din röst, du har min alltid också! kram

2008-01-21 @ 09:27:30
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Borthy till Socrate!

Tack, jag hoppas du får en riktigt fin dag också! Vi gördet till en fin dag alla kategorier!

Jag känner den pappan sen många års dagis och skola ihop. Har väl blivit lite fest-tillfällen också under åren med sena deep-snack i köket och han är en sådan som känner och tänker och han förstår min tanke idag och kunde ta emot av det jag sade, han blev nog snarare glad att vi hjälptes åt att brottas mot måndagsdemonen tillsammans! Någon annan kanske hade blivit förbannad i stället. Vissa människor är ju som oss "bloggare" även om de inte har begripit att de skall börja blogga än! :-) Kram

2008-01-21 @ 09:39:04
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Borthy till Amonym!

Det var bra tanke att tänka, vilken tur jag bara är allergisk mot katter och kiwi! Vi börjar bli proffs på det här med att tänka possitivt!
men katter är bra fina djur, trist att du inte kan gosa dem.
Annars vet jag vad allergi är, jag är allergisk mot våren och det är riktigt tråkigt det också!
Lite lustiga saker är jag allergisk mot också. Av någon anledning blir jag känslig av sågspån och i snickerier i bland, t ex när jag skall göra ren marsvinsburen.
Råa äpplen och pellargoner hör till mina tårdrypande saker också. men inget som inte går att bota med medicinering! Man har det bra! Kram och ha en riktigt fin dag.

2008-01-21 @ 09:48:13
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: britten

jag är inte längre kvar på bloggregistret ..men tack ändå.

2008-01-21 @ 10:10:12
Postat av: Junitjej

Borthy, kul att du gillar min nya design!

2008-01-21 @ 15:18:02
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Pensionären .

Det där med bilrutorna på bilen var bland det första som hände oss/mej när vi övertog bilen. Kära far säger att det står om det i instuktionsboken. Man blev verkligen förvånad den gången det hände. Jag tor mej minnas att det hände när jag vred om dörrnyckeln..........

2008-01-21 @ 18:00:45
Postat av: Ulla

Det är väl helt underbart att ha så mycket att blogga om efter bara två timmar.Tänk så mycket vi bloggvänner går miste om i tankar och ord om du inte satt pränt på vad du gör, tänker och känner. Tack för att du delar med dig.

2008-01-21 @ 21:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0