Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Raketer och knivar, inget för barn!

image912
Ringde ( vilket jag gör varje dag naturligtvis) och pratade med mina grabbar där de är på jullov. I dag var det minsta pyret som svarade.
Han var shaken...not stirred, ja, aningen skakad över vad som hänt honom på nyårsafton. Han är 7 år för den oinvigde.

De hade säkerhetsavstånd på 20 meter till raketskjuteriet och inga större pjäser, lite sånt som pyser till och så där. (De vuxna sköt av och barnen tittade så ingen får för sig något annat!)

En raket flög inte upp i luften som den skulle utan for mot lilla grabben och small av vid hans ben. Benet skadades inte men han tappade tillfälligt hörseln som han beskrev det.

Vilken jäkla tur att inget hände med honom och vilken tur jag inte var med, jag hade väl dött av rädsla!

Jag pratade med fler i släkten om detta, frågade lite mer ingående vad som hänt och de verkade alla rejält varnade och hade nog fått sig en extra tankeställare om riskerna, hur försiktig man än är kan det vara fel på grejjorna!

I bland är det bra med varningar av det här slaget, inget händer men det är tillräckligt nära för att det skall vara rejält otäckt.
Förhoppningsavis följer den här varningen med barnen upp i åren framöver, jag hoppas det!

Ja ha, nu ikväll ringde en annan släkting från jullovsorten, nya inträffade hemskheter som de hade lite skilda åsikter om hur de skulle deala med.
Mina barns kusin hade vid täljning skurit av sig fingertoppen!
Det är lite svårt att på hyggligt avstånd ge tips och råd om what to do....

De hittade i varje fall inte den saknade lilla biten men jag kollade upp tel till närmaste sjukstuga till dem så de kunde ringa och höra om råd där.
Men vad då...en slice av en fingertopp som säkert mest var hud fastän det blöder rejält är väl inget som sys och det tyckte inte sjukstugan heller fick jag senare höra per sms, däremot blir det omläggning där i morgon.

Kommentarer
Postat av: Maria

Oj, vad skönt att inget hände. Man kan vara skakig efter sånt här av ren rädsla.Har själv aldrig tyckt att detta med raketer är min sak ,tycker bara att det är läskigt.Kram Maria

2008-01-03 @ 00:36:52
URL: http://monmaria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0