Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

När Borthy hittade en likasinnad! :-D

Tur att man kan skratta åt sig själv! I dag gladde jag mig själv ganska bra på en skala, jag till och med tokskrattade lite förläget åt mig själv när jag kom i ensamhet!

Vi har ju campat några dagar nu och haft det så fint och härligt men det återkommer jag till sedan.
Varje dag i campingens kök har jag träffat på en kvinna i min egen ålder, frukost, lunch och middag har vi stått där sida vid sida och stekt kötbullar och sådant. Vi verkar ha haft samma mat-tider.
Efter ett ganska kort tag började vi hälsa på varandra och småprata.

Hennes barn ramlade runt hennes fötter liksom mina runt mina. Vi pratade om campinglivet i stort, hur fin campingen var och mer och mer om livet i allmänhet.

När hon inte var klar med sin mat eller disk erbjöd jag hennes barn att få gå med mig till badet och sådana saker.
Framför allt pratade vi om att vi hade så många likartade erfarenheter av camping.
Hon farsinerade mig eftersom hon var så berest i campingsamanhang.
Hon hade också campat i Kroatioen, campat i Venedig och ja, egentligen överallt i Sverige men inte fjällen! Det är sällan man träffar en likasinnad som gillar som jag att campa!

Jag pratade mig varm och det vackra i fjällen....verkligen varm att dit måste de semestra!
Hon sade att hon inte riktigt visste om fjällen var deras grej och att hennes gubbe började bli trött på detta livet.

Jag berättade att jag var skild och att det var första gången jag nu tältade själv med mina söner. Hon tyckte nog det var ganska stort....

I dag så frågade jag i varjefall i förbifarten, eftersom jag såg att hon inte verkade vara Svenskfödd från vilket land hon kom från....

- Jag är Zigienare, vi har inget land men min mamma och pappa och likaså jag är födda här i Sverige svarade hon då!

Shit! Vad jag är knäpp i huvudet! Klart att hon hade lite koll på hur man campar då! Jag tappade helt talförmågan några sekunder kan jag nog säga! Rättare sagt, tusen tankar for genom mitt huvud.

Egentligen var nog den här händelsen ännu märkligare för henne än för mig....
Jag tänker mig att hon nu i kväll sitter vid sin dator och skriver ett inlägg i sin blogg:

" Kära blogg!
De senaste dagarna har det hänt något märkligt. Jag har träffat en livs levande Svensson som gillar att campa! Hon var ensamstående och hade semester i tält med sina barn...frivilligt!
Det var trevligt och vi fick fin kontakt. Hon sade fjällen var vackra men dit tror jag inte jag får med mig maken och familjen.... fast det är säkert fint."

Dagarna innan var det en hel del Zigienare i traditionella kläder i campingens kök. Jag kände direkt att jag var vaksam och hade alla mina fördomar med mig in i köket då och de sina mot mig.... Jag skäms över mig själv!
Den här kvinnan jag lärde känna hade "vanliga" kläder och då plötsligt kunde vi mötas. SKÄMS över mina fördomar!!!

Hur reagerar ni i sådana här situationer? Jag är inte speciellt glad över mina fördomar och mitt beteende alla gånger. Glad dock att jag fick mig en liten mental tyst åthutning!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ha ha ha... skrattar här! =)

Jaa du, hur skulle man reagera? Precis som du tror jag, tyvärr...

Men välkommen hem igen! Har ni haft det mysigt annars?

Här är det pysslig hemmakväll som gäller, bland packning och droppande frys.

Lyssnade på ditt tips och shoppade Håkan Hellströms senaste CD i dag och rackarns var bra den verkar vara. "För sent för Edelweiss" är ju ljuvlig! Har laddat in den i min iPod, så den får hänga med till Fårö.

Kram!

2008-07-03 @ 21:16:28
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Camilla

Det där andra är lugnt! Det är bara superkul om du vill komma upp, antingen över dagen om du inte kan byta bort ditt jobbpass, eller sova över - det fixar sig det också!

Kram!

Mmm, Håkans texter är vackra - NÄSTAN i kentklass... men bara nästan...

Just nu snurrar "Hagnesta hill" här i datorn. Lilla Ego... Cowboys... behöver jag säga mer?

Kram!

2008-07-03 @ 21:21:33
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Kraka

Jag har ett förflutet som sambo till en sk resande och har därmed både campat i husvagn och träffat zigenare både där och i deras hem som inte skiljer sig så mycket från våra svenska hem. Men visst har vi alla en massa fördomar. Det är ett annorlunda liv och säkert väldigt svårt att förstå för de flesta "svenssons". Men det är ett liv på gott och ont, mytomspunnet inte minst i litteraturen men i verkligheten ett hårt liv speciellt för kvinnorna.

Att dra runt på vägarna och bo på camping är inte alltid så lätt när det inte rör sig om semester.

2008-07-03 @ 21:22:20
URL: http://kraka.zoomin.se/blogg.html
Postat av: evans

Jo, visst har man fördomar, även om man kanske inte vill erkänna det. Vad kul att du träffade en likasinnad! Var i fjällen brukar du campa? Här har vi ju fjällen inpå knuten, men jag har knappt varit där :/

2008-07-03 @ 21:23:03
URL: http://evans.blogg.se/
Postat av: Mor

Eftertänksam händelse måste jag säga. En sak som jag lärde mej med kamping var att stod kranen på hela tiden dom diskade bodde dom i höghus, stängde man av kranen mellan sköljningarna bodde man i villa,( var man obsevant på vattenräkningarna om man bodde i villa) och "födomar" stavas med ett "m" enligt rättstavningen i Word. FNISS! Välkomen hem och hit!

2008-07-03 @ 22:18:57
Postat av: Junitjej

Det är väldigt lätt att man får fördomar. Man hör en del och man vet inte vad man ska tro. Det är först, när man möter verkligheten, som man kan ändra uppfattning.

Det har varit ett underbart väder här idag. Härligt! Dock har jag blivit hesare och hesare under dagen. Jag hoppas på att ett glas rött hjälper. Vad tror du? KRAM PÅ DIG!

2008-07-04 @ 00:09:29
URL: http://junitjejen.se
Postat av: amonym

hmmm hade nog reagerat precis som du! Men det är härligt när man kan få rucka på sina fördomar lite!



Jag skulle nog behöva lite experttips om campinglivet. Ska nog ge oss på ett par tältnätter....blir så glad när jag läser att det funkar så bra och att du tycker det är roligt....jag är inte där riktigt än=)

Vad sover ni på? Luftmadrasser eller liggunderlag....(sicken amatörfråga...haha)?

kram kram

2008-07-04 @ 11:09:23
URL: http://amonym.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0