Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Avliden dator.

Datorn hemma är nu avliden....eller åtminstone konstaterat hjärndöd...den ligger fortfarande och krampar och flimmrar lite men det är absolut ingen hemma i den burken längre.
Inte bra alls eftersom jag har så mycket foton och musik kvar i den och för att det ju tenderar att bli dyrt att skaffa ny för en dator måste jag ha!

Jag började gårdagen väldigt fint med att försova mig till jobbet! Yes! Klockan på mobilen är också konstaterad hjärndad, den har slutat väcka!
Pust, varför skall så mycket gå sönder samtidigt jämt?

När jag väl kom tilll jobbet släppte jag ändå raskt känslan av att vara försenad och tog glatt tag i arbetsuppgifter med en gammal fin order. Jag blev glad bara att se den framför mig!

Efter lunch glesades orderingången av rejält och alla vi som jobbat förmiddagspasset kunde flexa hem någon timme tidigare.
Jag gjorde en akututryckning till Kungens Kurva och storhandlade på City Gross eftersom jag i dag skall ha mina arbetskamrater hemma på middag.

När jag kom hem skjutsade jag lillgrabben på fotbollsträning och direkt på det slog jag i hop 2 cheesecakes utan resept eftersom jag efter flytten inte kunde hitta min kära receptbok.
Tror att jag fick till det bra men att jag möjligen tog för myckt socker. De står nu i frysen och fryser. Jordgubbar skall det vara på.

Så här gjorde jag. Kan det vara rätt? Till en 1 form:
Vispa samman 3 äggviter till hårt skum.
Vispa 3 dl vispgrädde med 3 tsk vaniljsocker.
Vispa 3 ägg-gulor med 3 dl socker och 200 g Philadelphiaost.

Blanda sedan samman de 3 smeterna.
Ta en form med löstagbar kant. Ströa botten med rikligt med söndersmulade  Digestivekex. Häll på smeten. Frys i ett dygn. Servera med bär.

Kan receptet ur min skalle stämma? Känns som det blev för mycket socker faktiskt....skulle nog bara varit 1 dl kanske?

Sen började jag en liten snabb-upp-städning hemma eftersom det såg ut som kriget. Grannen/kollegan/väninnan N kom över och vi städade lite tillsammans och hon skrubbade färskpotatis och vi hann med en del snack och fick oss varsitt jätteliltet glas vin för att sköta uppgifterna bättre!
När potatisen var kokt (den skall vara till potatissalladen vi skall göra i eftermiddag) så stod vi vid diskbänken och tjuvåt massor av små färskpotatisar med salt på. Mums!

Hon gick hemmåt efter matchen Holland-Italien.

Sov sedan riktigt dåligt, det var livat ute i natt, det blåste och ...ja, jag vet inte luktade sjukt mycket brandrök i mina kvarter så jag trodde på allvar att det var min dator som brann i natt....men nu på förmiddagen på jobbet har jag fått höra att det luktat brandrök under natten i hela Stockholm.

Kommentarer
Postat av: syrran

Jaha, då var jag inte ensam om att känna den doften inatt. Jag undrade så.



Igår kom det inget tåg!?

Alltså ingen kotknäckning..

Men skam den som ger sig!

Nya tider är bokade :)

2008-06-10 @ 10:11:10
Postat av: ejmis

Är det inte typiskt att flera prylar ofta går sönder samtidigt.

2008-06-10 @ 11:24:49
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Kraka

Med lite tur kan kanske fotona räddas. Be någon riktigt datorkunnig att kolla. Tråkigt annars!

2008-06-10 @ 12:24:28
URL: http://kraka.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Tierra

Hej min vän !



Trist det där med datorn... MEN, om du har tur kanske hårddisken (där bilder & musiken ligger) är hel och att du därför kan flytta över den till en ny PC ? Så fick jag lov att göra en gång när äldsta dotterns dator havererade (processor eller nått)... men hårddisken var OK. Kan vara värt ett försök ;-)



Tack för dina vänliga ord, jag vet att jag kommer trilla fler gånger innan jag är helt framme... och det känns då skönt att ha goda vänner som kommer med plåster (stöd) :-)



Sköt om dig, ha en trevlig kväll och en fortsatt bra vecka !



Varma hälsningar, Tierra

2008-06-10 @ 13:04:39
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Mor

Var uppe fyra och sniffade brandrök och en i Gnesta väckte sin gubbe med orden att det luktade brandrök där oxo.

På nyheterna sa dom att det brann i Finnspångstrakten (?) sydväst om oss ca 8 mil.

2008-06-10 @ 14:01:02
Postat av: Fia

Det har legat en lukt av brandrök i flera omgångar de senaste dagarna. Det är otäckt torrt i markerna.

Vad tråkigt att datorn har lagt av. Du kan säkert rädda bilder och musik, det brukar alltid gå att spara sånt även från pajade datorer.

2008-06-10 @ 21:23:38
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: amonym

Alltså kan det någonsin bli för mycket socker.....???? hihi! Trist med datorn. Vet hur det känns....har en till synes död burk stående på golvet....med mycket smått och gott i....tror vi. Kör med ett gammalt as vi kasade fram ur en garderob och lyckades skrämma liv i. Kan inte prioritera datorfix eller nyköp just nu. Suck!

kram kram

2008-06-10 @ 22:28:40
URL: http://amonym.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Snälla svara på denna fråga:

http://junitjejen.se/2008/june/alder.aspx

2008-06-10 @ 22:34:23
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Camilla

Usch, panik att känna brandrök, jag skulle inte ha kunnat somna om.

Vilken tur att Sverige vann i går! Hade ni trevligt hos er då ni kollade? Den var ju rätt seg, förutom 2-0 målet som fick oss att skratta högt! =)

Ha det fint!

Kram!

2008-06-11 @ 07:31:02
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: kicki

Fy vad tråkigt med en dator som lägger av, jag har just varit med om det samma, men det går att rädda korten om du får hjälp med att ta ur hårddisken, min son hjälpte mej med det efter mycket tjat, han jobbar som datatekniker så när han kommer hem till mamma så är det inte prio ett att börja med en dator, men som sagt där fanns de kvar...

ha det gott min vän

2008-06-11 @ 08:24:34
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: Socrate

Hej Borthy. När du skriver "Efter lunch glesades orderingången av rejält och alla vi som jobbat förmiddagspasset kunde flexa hem någon timme tidigare" får jag lite myror i huvudet. Vad är det för ett ställe du jobbar på egentligen? Har fått intrycket att det har med vård att göra...och då blir det lite kortis när jag läser orden "orderingång" och "flexa ut". Kanske bara slang för helt vanlig "patientinskrivning" och "gå hem tidigare"...

Trist med paj dator. Vi är ganska uppbundna vid våra tekniska prylar, speciellt när de är en del av vår vardag, som datorn och bloggandet.

Hoppas du får ordning på den snart.



Till sist bara en liten detalj: "Äggvitor" heter det..med "O" och inte med "E" ...(f'låt)



Här i Sävsjö är det regn och rusk idag, när hundratals studenter ska springa ut och fira...synd. Vi är tacksamma att vi hade sån tur vid "vår" student.

En toppendag önskar Vännen och Petimätern Socrate.



2008-06-11 @ 08:54:56
URL: http://socrate.blogg.se/
Postat av: syrran

Dags att köra lite HLR här va??

2008-06-11 @ 17:18:39
URL: http://mariasfotovardag.blogg.se/
Postat av: USK-Anki

Hej Borthy

jag har nu läst min livs första blogg koolt.

du skriver som den värsta författaren. jätteintressant läsning. men samtidigt känns det som man kikar in i ditt privatliv? kram anki

2008-06-14 @ 23:48:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0