Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

En annorlunda midsommar!



Vi tog det bara lugnt då på midsommarafton. Jag sydde gardiner till Darrs vardagsrum på en symaskn från 60-talet. Gardinerna blev bra men sömmarnas kvalitet var en katastrof pga maskinen.
Bilden ovan visar min GT med jordgubbar som fanns vid min sida under sömnaden.

Vid 18-tiden kom gäster. Jag kände bara en så resten var nya trevliga bekantskaper. En av tjejerna ville sjunga karaoke....
Det visade sig att vi alla var riktiga karaokeproffs som bara älskade det!
Vi skulle äta mat men vi kom liksom aldrig till skott, vi bara sjöng och sjöng! Kl 00.30 serverades färkpotatis-sallad, kycklingfiléer och sallad.
Kan inte nog beskriva hur trivsamt det var runt 4-mannabordet där vi 8 klämt ihop oss i Darrs kök. Vi åt och sjöng. Speciellt sjöng vi nationalsånger...
Vi skarttade väldigt mycket också.

Sen fortsatte karaoken...
 
(Jag, med gardinen jag sydde i bakgrunden. Darr som är van med mikrofonen och att äga scenen!)

Klockan blev morgon innan vi lade ned sången och i stället lade oss alla sida vid sida på en stor matta och beslutade oss för att tala om meningen med livet.
Matt-terpi i grupp.
Det visade sig vara ett svårare ämne än man kunde tro även med sprit i kroppen. Vi lade raskt bakom oss att reproduktion var nummer 1. (Otippat va....)

Sen kom det svåra...
Först talade vi om kosmisk kärlek vilket kändes som ett extremt svårbegripligt ämne och rejält flummigt, DiLevianskt!

... men sedan kom vi in på väsentligheterna igen, livets meningsfullhet, alltså inte bara meningen med livet.

Lite deppigt kändes det då vi åter och åter igen kom fram till att allt som alla (naturligtvis oss själva inkluderade) gjorde var styrt av egoism.

Även de mest till synes osjälviska hanlingar var i grund och botten handlingar som vi gör för att få positiv feedback...
Jag hade svårt att köpa dessa tankegångar eftersom jag själv inte känner att jag gör varje handling av egoism men ju mer jag involverades i tankegångarna ju mer var det bara för mig att acceptera att handlingar i stort som i smått grundar sig på att man vill bli älskad och sedd....alltså egoism fast i ett inte så negativt synsätt som jag vanligtvis förknippar egoism med.

Tyck gärna till och kommentera om det här efter att du har tänkt till. Jag hade mycket svårt att köpa dessa tankar.....

Vid 05-tiden gick gästerna hem och jag kröp in till mig för några timmars sömn i Darrs "pig-kammare".

Nästa dag var en slapp dag.
Kl 14.00 kom alla gäster tillbaka och vi åt jordgubbar och glass (eftersom vi inte hunnit med efterrätten då i nattens mörker) och vi pratade även nu intensivt, trevligt och nu också nytillkommet, nyktert.
Ett mycket trevligt gäng som jag upplevde hade väldigt mycket att diskutera, alla hade väldigt många tankar tänkta!

När de senare gått igen tog Darr och jag en promenad till videobutiken. Vi hyrde en DVD av absolut sämsta slag. Jag är extra stolt då jag här och nu kan säga att min inre harmoni och brist på rastlöshet lät mig sitta i fåtöljen och se en hel film rakt igenom trots att den aldrig uppnådde 1 av 5 möjliga! Så fruktansvärt kass! Se aldrig " Järnets änglar"!

Vi satt innan det en stund i eftermiddagssol på balkongen och målade tånaglarna och tog ett glas vitt och pratade allvarliga saker om livet. Härligt.

Sista dagen jag var där köpte vi datorerna och vi var en sväng på IKEA också!
En toppenhelg kan jag bara säga.

Bussen krockade inte på hemvägen men jag fick sitta bredvid en kvinna i drygt min egen ålder som såg jättefräsch ut men luktade som ett fylleslag och när vi andra på bussen pimplade Ramlösa drack hon dåligt rött vin ur tetra!
Fy fasen, hemskt vad det stank, var på väg att byta plats om det hade funnits någon annan, det var nästan överdjävligt att sitta 4 timmar i hennes ångor!

Om måndag och tisdag får jag berätta om i morgon!

Kommentarer
Postat av: ejmis

God morgon!

Det är en sådan helg som ger energi för en hel vecka =)

2008-06-25 @ 07:01:44
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Camilla

Wow, vilken trevlig midsommar med mycket djupa ämnen! =) Lite annorlunda än att bara sitta vid långbord, äta sill och dricka nubbe och vara glada. Tror faktiskt eran midsommar lät mer givande.

Ja, det ska bli skitkul att ses på lördag!!! =) Men vi är fortfarande lite osäkra på om vi "orkar" ta oss till andra sidan stan för att se kent, men det gör vi säkert bara vi är på plats. Fattar inte hur jag kan tveka på att se dem, man får ju värsta kicken av Jocke och co...

Vi hörs via SMS och mobil. Vi åker ner på lördag förmiddag.

K R A M på dig och härligt att du äntligen är bloggnärvarande igen.

2008-06-25 @ 08:41:25
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: amonym

hmmm Livets mening.....egoistm klurar,klurar......men är det inte så att för att kunna älska andra och ge av sig själv (jag menar kravlöst älska och kravlöst ge) måste man först fylla på hos sig själv och älska sig själv....och då blir det kanske en form av egoism. En egoism som är förutsättning för att kunna älska och ge.....

Eller vad vet jag.....men det är nog bra att fundera och diskutera lite om det ibland!

kram kram

2008-06-25 @ 19:52:49
URL: http://amonym.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0