Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

En lyckligare människa utan renovering?

Tack alla ni för era fina kommentarer jag får, det känns så bra att höra era erfarenheter och er omtanke. Tack.

Jag förstår ju själv att min blogg den senaste tiden inte varit så kanonrolig att läsa men jag följer bara huvudet nu, låter det som huvudet vill skriva bli blogginlägg.

I går var ännu en dag med mycket praktiskt. Jag körde en del bil och hade då massor av tid att låta tankarna vandra.

Kändes mer som det var stora existensiella tankar men på ett väldigt ytligt plan, de låg och surrade i pannloben som ett myller...

En tanke som kom till mig och stannade i förrgår var:

Jag var en mycket lyckligare människa innan jag visste vad ordet renovering var!

Det här låter väl helt galet men jag växte upp i ett hem där vi bodde och levde och jag minns inte en enda gång som vi renoverade något? Men det var alltid trevligt, prydligt och som vanligt men inte till 100% moderiktigt.

Mamma tvättade fönstren och hängde upp nya gardiner... jo, när jag var runt 12 år fick jag och syrran nya tapeter men det var för att det behövdes....det var liksom aldrig alltid!

Jag tror jag skall försöka sänka mina krav på hur det skall se ut i mitt nya hem. Jo, det klingar ju lite galet med allt som händer där just nu med nya golv, målning och tapeter...

Jag har ju till exempel otroligt svårt att bjuda hem folk när det inte är tipp-topp städat. Hu vad trist!

Men jag minns från min uppväxt igen....( mor och far det här är som jag minns det, jag har säkert missat saker som ni uppfattade med era vuxenögon)

Jag minns att Mamma och Pappa städade på helgerna och att vi sedan levde normalt under veckorna, folk kom och gick, dörren var alltid öppen för alla att titta in.

Jo, jag förstår ju att morsan plockade gympapåsar efter mig och syrran också....för jag minns inte att jag själv hängt upp speciellt många tyvärr....

Det jag vill säga är att jag vill ha ett mer öppet hem där man känner sig välkommen liten som stor, till vardag som till fest och att jag inte skall vara så förskräckligt petig med att visa att saker ligger framme, att vi faktiskt bor där!

Jag skulle vilja att både jag och kompisar känner sig bekväma hemma hos mig utan att man bestämt en vecka i förväg att någon skall komma hem till en.

Det här inlägget kan nog bara ytterst få personer förstå (låter säkert korkat för många) men jag vet att det finns fler speciellt kvinnor därute som drabbats av detta perfekta hem och fru-nojjan.
Jag vill hellre leva mer än städa ihjäl mig för att förklara det enkelt!


För mig en viktig fråga inför mitt nya liv. Kanske helt fånig men det kan få mig att må mycket bättre om jag ändrar mig här. Jag skall börja bjuda hem folk innan jag får minsta ordning i min lägenhet och innan jag byter handfatet som är sprucket så att gränsen blir riktigt låg från början.

Mamma och pappa, oavsett hur det här inlägget låter så är det en hyllning till er, inget annat.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Å, vad du är klok! Du skriver ju om precis sånt man tänker om, men själv inte skriver.
Jag känner igen mig helt, den där hysterin om att allt ska vara perfekt, blänkande, rent och fint. Jag menar, vem sjutton tänker på om det är en liten dammråtta längst in under sängen då man bjuder hem folk?
Jag tror att hela samhället är mer speedat nu än då vi var barn, inte höll man på att tapetsera och fixa varannat år då...
Japp, "kamerapasset" är på lördag. =) Tog faktiskt flexledigt i morgon, så det blir till att jobba varannan dag. Känns lite lugnare. :)
K R A M! ♥
Glad påsk!

2008-03-20 @ 09:01:31
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: syrran

Svar: Det är väldigt snällt av dej att erbjuda att jag kan ställa in lite kassar i lägenheten. Jag ska tänka på saken. Jag behöver främst hjälp med att flytta bord och säng den 4/4 eller under helgen då. Vill du ha tv-n till pojkarnas rum? Jag ska köpa platt- tv.
Mycket kloka ord du skrivit!!!I denna komiersiella
tid, MÅSTE vi tänka att Man Är Inte Sin Inredning! Människor tycks dömma en som person ( gradera) efter den materiella standarden.
Jobba lugnt i Påsk!!

2008-03-20 @ 09:42:22
URL: http://mariasfotovardag.blogg.se
Postat av: A

Hej vännen.
Klokt av dig att ha de tankarna... jag har länge levt efter det synsättet... Har väldigt svårt att förstå denna renoveringshysteri... Alla ska ha det så fint och modernt hemma. Mest för att kunna visa upp. Här hemma har vi ett väldigt hopplock av möbler och inte behöver det tapetseras eller bytas spis o.s.v. Nej, jag har lärt mig att vara nöjd... Att kunna ta det lugnt och bara slappa. Huvudsaken är ju att jag eller vi som bor här trivs... Strunta i vad andra tycker. Likadan är jag med städningen... Kan folk inte stå ut med att jag glömt damma i fönsterkarmen, ja då kan de stanna hemma =)
Massa påskkramar till dig =)

2008-03-20 @ 09:58:11
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: Ulla

Jag tror inte du är ensam om att vilja ha det tipptopp om det kommer folk, men samtidigt så är du nog på rätt spår i dina tankar. Kompisar bryr sig inte så ofta om man har lite skräp i
ett hörn. De är ju där för att träffa dig och ta tillvara på stunden. Här och nu. Önskar dig en riktigt go påsk, Borthy!!!

2008-03-20 @ 10:39:46
URL: http://www.ulla67.blogg.se
Postat av: kicki

Glad påsk vännen

2008-03-20 @ 12:54:16
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Anonym

Så klokt så klokt, jag tycker faktis om att få oväntat besök, folk får ta det som man har det så är det ju bara!!!!

2008-03-20 @ 13:44:02
Postat av: Tierra

Hej vännen !

Tittar in en snabbis... lite för körigt här på jobbet i dag också... men inte mer än att jag ju måste titta in och tillönska dig och killarna en riktigt... GLAD PÅSK !

Varma hälsningar, Tierra

2008-03-20 @ 13:58:09
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: annebelle

Hej! Du har mail. :-)
Ja, marsvinen får gå ut. Korta stunder när det är kallt bara, men det ska bara vara bra för dem står det i Klaras böcker. Så det har vi gått på. Våra marsvin är friska som marsvindar så det verkar stämma.
Tack för dina tankar om det gudiga. Historien om påskhälsningen är underbar. Den ska jag dela med mig. Jag känner väl inte att jag har det för bra för att slita på Gud direkt. Gud är mer en närvaro, något som alltid är större och med. Just nu
lyssnar jag på Jesus Christ Superstar och den gör mig alltid väldigt stärkt.
Ha det gott...

2008-03-20 @ 16:15:55
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: syrran

Svar: Tv-n levereras när helst ni vill!!
Är du ledig lör 5/4? Eller är J redo med ett handtag då? Inget tungt att bära. Mor o far har hyrt släp då.
Ha det!
Jag finns till hjälp med flytt för er båda. Men det vet ni ju redan :)

2008-03-20 @ 16:56:11
URL: http://mariasfotovardag.blogg.se
Postat av: Janne

Det gör väl inget att det inte är 100 i din nya lägenhet. Din personlighet överglänser ALLT i alla fall.
Lycka till tjejen
P.S Häng med till Tallin så får vi bada ångbastu ;-)

2008-03-20 @ 22:01:07
URL: http://powerlifter.blogg.se
Postat av: amonym

Så rätt!!!! Det är ju inte ens hus folk ska hälsa på det är ju dem som bor i huset!
kram
ps detta får nog bli ett blogg inlägg hos mig också!!!

2008-03-21 @ 09:44:51
URL: http://amonym.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0