Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Slappnar av med film.

God morgon!
Nu har jag allt kommit lite snett i tiden.
Plötsligt är jag en morgonmänniska och det kan jag säga är totalt fel! I bland blir det lite fel när man lägger om från en lång nattjobbarperiod.
I går morse vaknade jag 06.00 och blev tvungen att lägga mig kl 21.00 igår och nu sitter jag här vaken kl 05.00. Vill dock påtala att jag inte lider av det, jag gillar verkligen att jobba natt.
Det rätar snart upp sig och det kan vara nyttigt för mig att handskas lite med mina förutfattade meningar om morgonmänniskor :-).

Hur som så har det lett till att jag suttit och kollat på film och haft det allmänt bra lite udda tiden på dygnet. I förrgår kväll såg jag "En underbar dag" och igår morse "Mannen i mitt liv".



Båda ingick i samma gener som jag sett flera av de senaste dagarna, typisk tjejfilm?, man ser, något att förströ sig med en stund, gullig underhållning men inget som jag kommer minnas.
Jag får säkert skäll av mina vänner filmkännarna men tyvärr, det är så här jag ser världen!

Desto roligare är det att se film på bio. Jag har länge önskat se "Män som hatar kvinnor" eftersom jag ville se hur de fått till den filmen efter böckerna och att den dessutom delvis var inspelad i närheten av min uppväxtort.
I går eftermiddag såg vi den.



Som alla säkert märker uttalar jag mig helt utan kunskaper om film bara precis som JAG upplever det och jag tänker till och med betygsätta den här filmen!
Jag har inte läst vad andra tycker utan det är bara mina tankar....
Den får 3+ till 4- av 5 möjliga.
Hade jag sett den på DVD hade det nog till och med bara blivit 3+.

Jag tycker om Mikael Nykvist och han fungerade bra i mitt huvud att inta huvudrollen och jag tycker de hade fått till Lisbeth salander riktigt bra (det kan inte ha varit lätt) och våldsamma scener hade de fått till våldsamt.
Dock var filmen relativt detaljlös till skillnad från boken som var överdetaljerad.

Miljöerna tog en stund att ställa om i hjärnan hur det såg ut i min föreställningsvärld mot på bioduken men det var okay.
Sen är det som alltid, man tycker att det missas så mycket på film som varit viktigt i boken. Gillar hur de fick till svinet Bjurnman och att de vågade filma övergreppen utan att man fick se allt.
De laddade också upp bra inför film nr 2 med saker som  indikerades i denna film men som man vet kommer längre fram.
Jag är glad att jag hann se den på bio och jag ska deffinitivt se de 2 efterföljande filmerna så fort de kommer!

När jag kom hem (barnen var hos kompisar) så beslutades det att E skulle sova kvar hos sin kompis så A och jag beställde pizza och vi hade en stillsam kväll.
Jag tittade på mer film, denna gång kvalitet.
 Amelie de Montmartre innan jag somnade.



Vacker och varm film från 2001. 
Tror jag måste se den igen för att förstå och ta in allt. Den är så vackert filmad i förstärkt grönt och rött på ett varmt och nära vis.
Jag tror den handlar om att vi alla är säregna människor men att man inte får låta rädslan ta överhanden inför möten med andra människor och att man måste våga ta chanser.
Att man klarar mer av livets hårda stötar än man tror. Mån ångrar sig om låter tåget gå.
Kanske har jag missat innehållet men för mig visade den detta innehåll.
Att livet är vackert i stort som i smått och att man inte får skydda sig för mycket utan man måste ta mod till sig att uppleva och deltaga i riktiga livet och träda ut från sina drömmar. Givetvis betyg 5 av 5 möjliga. Det här är film när den är som bäst! En upplevelse.


Nu ska jag se "Tillsammans är man minder ensam".
Uppdaterar här senare vad filmkritiker-Borthy tyckte om den.

Är det någon som har liknadne eller andra åsikter än jag? Skulle vara kul att höra hur du just du upplevt dessa filmer?

Kommentarer
Postat av: Marialivet

Å vill också se Gn-ta på film :)

TUUUUSEN tack för att du tänkte på mej när du såg handukarna!!!

Kram

2009-07-29 @ 19:11:00
URL: http://marialivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0