Morgonkaffe på morgonen!

Jag är riktigt nöjd att jag sovit bra även i natt och att jag nu är vaken när det är morgon! Låter nog knäppt i mångas ögon men att vända dygnen fram och tillbaka är svårt!
Nu sitter jag här med morgonkaffet i ett tyst och lugnt hus.
Majjan och jag såg ju filmen. Mja.... den får inga lysande recensioner av mej i varje fall. Miljöerna och musiken var fina och försökte bygga upp en stämning och en känsla, Nyqvist är ju alltid duktig... men sen då?
I mina ögon fanns det inte ens ett slut på filmen, plötsligt slutade den bara. Nä! Den var helt enkelt lite klen och tunn!
I går kväll när jag stekte biff fick Zigge en strimlad  ostekt stor biff. Han glufsade och gottade sig!
Nu på morgonen när han kom in och ville ha mat, gick här och larvade och strök sig runt benen och jag hällde upp kattmat till honom var man inte lika populär. Ni skulle ha sett minen! Han bara fnös och gick därifrån! Han går troligen ut och hämtar sin egen biff i stället och slaktar i vardagsrummet som så ofta!

Är det här allt det blir så dör jag?

image564image565
Lillebror... bli intesom jag när du blir stor. Du stod i dörren och sa: är det här allt det blir så dör jag? (Håkan Hellström).

Jag brukar börja med den låten i lurarna när jag springer. Den triggar i gång mina känslor av "bara jag är ansvarig för mitt liv, jag är en viktig person man ska vara rädd om och bara jag kan förändra mej själv och saker jag är missnöjd med i mitt liv" ... ja, en massa sådana tankar.
Sen brukar tung Metallica leda mig in i ruset : Jag är vackrast jag är bäst, eller i varje fall... jag är snygg stark och smidig....!
Antar att det är endorfinerna som åstadkommer det här på psyket och det är därför man vill springa?
Sen brukar ju endorfinerna inte vara lika barmhärtiga och smärtlindrande på rumpa och ben...
I dag var det dock annorlunda och tvärt om. Jag har av olika anledningar varit ledsen och frustrerad och till viss del också arg. (fråga inte varför).
Nu i eftermiddags när jag stack ut och sprang gick det så in i h-vete lätt! Kroppen var helt smärtfri och jag sprang som aldrig förr! Jag hade inte tid att springa mer en 7 km men jag sprang hela tiden utan några gångpauser att tala om och jag hade ett helt superskönt flyt!
Helt smärtfri var jag dock inte i psyket. man kan ju inte få allt!
Man blir lite märkligt i psyket av att jobba så mycket natt som jag gjort nu en tid, det blitr en overklighetskänsla av vad som är livet. ( Jag kanske inte beskriver det så bra....)
När jag hade sprungit klart möttes syrran Majjanw och jag i videobutiken och vi hyrde en film "Underbara älskade"  med Michael Nyqvist.
227650-563
Det är skönt med syrran. Hon finns alltid där. Ingenting behöver vara så märkvärdigt och hon vet hur jag tänker och känner i mycket. Viken gåva att ha en syster!
Hur som helst, hon gick till min övervånings dator och satte sig och blogga lite när vi kom hem medan jag duschade och stekte biffar. Sen moffade vi oss rejält med biff , vitlössmör, sås och klyftpotqatis och öppnade en dunk med vin! Är det måndag i dag? Ja inte vet jag??? Jag går av mina nattpass nu, familjen är inte hemma och syrran har semester så vem bryr sig om vilken veckodag det är? Nu har vi ätit och snart ska vi dra igång filmen! Hoppas det är en riktig tjej-rulle, skulle passa mig utmärkt just nu!

Bloggregistret.se"border="0"/

Kalla pengar!

image560
Snabba pengar har man väl hört talas om men kalla???? Efter uppvaknandet i eftermiddag började jag av någon anledning leta efter min plånbok. Jag brukar alltid låta allt hamna i handväskan så att jag vet var jag har nycklar, mobil och sådant där. Av någon anledning låg inte pluskan i handväskan.
Jag tänkte: Jo men den ligger nog på sätet i bilen och oroade mig inte nämnvärt för det. Gick senare lugnt och tittade i bilen. Ingen plånbok!
Det var då man måste börja tänka till och tillbaka.....
När såg jag den sist?
Jag hade den igår innan jobbet när jag var en sväng på Konsum och köpte lite soppa och bröd till nattjobbet.
Blir lite generad när första tanken slår mig var plånboken kan vara.....
Ringer jobbet. En kollega svarar.
-Hej det är Borthy! Jo det är lite pinsamt förstår du ... jag är kanske lite förvirrad... men skulle du kunna gå och kolla om jag lagt in min plånbok i kylen i personalköket????
- Hmmm jo, visst ska jag det sade kollegan roat.
Han kom åter till telefonen och jag kunde höra att han hade ett brett leednde.
Jo då. Plånboken var välkyld och låg prydligt i kylskåpet! Så var det med det! Tankspridd jag??? Nu förstår jag inte vad ni pratar om!

Nu är det sista natten för den här perioden, nu går jag över på dag och kvällstjänst igen. I kväll blev jag bjuden av syrran (Majjanw) på middag innan jobbet. Hon riktigt över-jödde mig med jättegod kycklinggryta!
image562image561
Sedan fick jag också smaka på en sak jag aldrig smakat förut. Durumvete konserverade på burk blandat med majs. Var jättegott! kan man verkligen ha som alternativt tilltugg till biffen!
Bloggregistret.se"border="0"/

Jag har blivit "tagen" av Annika!

Det är en stor ära att bli omtyckt och uppskattad av någon! Man blir glad!

Mötley Crue Annika inspirerar till daglig glädje men henne kan jag ju inte "ta" då hon "tagit" mig!
Hon skrev att det måste vara kvinnor som man tar men det bryr jag mig inte det minsta om faktiskt! Man ska välja 4 bloggare som inspirerar en och skänker glädje! Dessa 4 väljer sedan i sin tur 4 bloggare som inspirerar dem!
Jag tänker "ta";

1,. Tobias. Han är en ny kontakt men jag tar honom för han ger så mycket av sig själv, skriver så rätt upp och ned, personligt och naket ärligt! Jag uppskattar det och hoppas att det ska bli en långsiktig vänskap.

2. Naturligtvis Cyberspunken som jag besöker och tjatar med dagligen. Vi har mailat lite om viktiga ting men i övrigt skriver hon om sitt vardagsliv, mycket om vad hon läser i tidningar men riktigt går hon igång på blondiner! ;-)

3. Tlh. Det var han som tog mig i handen och ledde mig raka vägen ned i bloggträsket och fördärvet i påskas!

4. Mamma. Hon är inte någon som tar plats direkt men hon tar så fina bilder på katterna och lägger ut och nu börjar hon även blogga lite vardag mm. Kika in hos henne ibland, hon behöver lite feedback på vad hon gör, riktigt fint!

Jo, alla ni andra också tar jag men jag fick bara ta 4.
Bloggregistret.se"border="0"/

Ni tror mig nog inte nu....


Pommesen står i ugnen och biffen väntar på att bli stekt inom kort. Jag har skurit tjocka skivor och har rullat kanterna i grovmalen svartpeppar. Till detta blir det grönpepparsås!
Klockan är 07.50 på morgonen!
Först försökte jag charma 2 jobbarkompisar att vi skulle åka till Mac Donalds och ha grisfest men de var inte alls ine på samma linje utan såg mer ut som om de tyckte jag borde medicinera och få tröjjan.
Nu sitter jag i varje fall här och väntar på maten.... Katten Zigge är nöjd för han fick också biff till frukost och han är verkligen inte fördömmande på något sätt vad klockan är när man äter kött!
Normalt brukar han mumsa kött under sidebordet vilken tid som helst på dygnet.
Oj vad jag känner mig kvinnlig efter dessa 2 morgoninlägg men jag är en kvinna med köttbehov!
Min blogg har haft många skepnader i natt. Jag är i testarfas. Ett tag hade min blogg massor av rosa Barbapappor som bakgrund men det kändes inte direkt som jag även om frottéBarbapappor är ganska gulliga. Nu tror jag det slutade med några rosor...
Hur tycker ni jag ska ha det? Vad är jag?
image559
Bloggregistret.se"border="0"/

Jobbar 6 av 7 möjliga nätter denna vecka.

image558
Detta betyder ju att livet ligger i stort sett helt i träda! Familjen är inte hemma och jag bara sover och jobbar. Bryr mig inte speciellt om att städa eller vad man käkar, bara betar av. I går när jag vaknade stack jag ut och sprang en mil men det ska gudarna veta att det gick tungt, inga personliga tidrekord direkt!
I natt blev det pulverkantarellsoppa till mat. Vad ska man säga om det? Festligt värre! Nu är klockan snart 07.00 på morgonen och jag sitter här med kurrande mage och dreglar efter en stor pepparstek eller annat smarrigt! Ingen är ju hemma och ser mig när jag kommer hem nu...  jag kan ju knappast bli lagd i tvångströjja om jag steker en biff och smaskar i mig innan jag går och lägger mig??? Jag har faktiskt en bit utskuren biff hemma i kylen... men det tar ju sådan jäkla tid att göra något till? Pallar man att vänta på lite pommes frites? Just nu skulle jag kunna äta en hel Mammut känns det som! Hungrig och trött! Morgonvimsig! Må bilen hitta hem själv! Hoppas ni får en fin dag i dag. Må vädret vara bra till er!
Bloggregistret.se"border="0"/

Oj vad tiden rinner iväg....

.....och jag som har så storslagna planer på allt jag ska göra!
Allra högst på min önskelista just nu står att jag skulle vilja kunna sova djupt och bra när jag själv bestämmer att det är lämpligt att göra det! Just nu är det rena skiten med sömnen känns det som.
I går vaknade jag ju på eftermiddagen efter 3:e nattens jobb, ganska bra tid. Jag var nöjd men naturligtvis i viss ofas eftersom det är dagsovning och det inte kan mäta sig med att sova på natten.

Jag kom i väg ut och springa vilket verkligen var på tiden, dags att köra igång nu! Känns som Nutellan och Jordnötssmöret vi tvingades äta till frukost varje dag på semestern har markerat ganska tydligt vart det har flyttat in på kroppen... dax att se om sitt hus!
Det blev ett kärt återseende med skidgänget även om några saknades men vi hade riktigt trevligt. Som synd var så sov Södertälje på söta örat eftersom det var torsdag så vi fick inte "tanzen" som vi ville! Det får bli till hösten bestämde vi.
Majjanw och jag for hem till henne och riktigt dumt nog nattade vi oss med en extra slurk vin! Brighta brudar va? Hur kommer man sig för att göra det när man redan har några öl i kroppen? Dumt!
Extremt korkat kändes det i morse att ha gjort det i varje fall men efter en go-frukost och en dusch var vi på banan i gen och beslutade oss för att åka till IKEA och kolla läget. När vi åkte från Tumba mot motorvägen i Hallunda körde vi bakom en brandbil som tutade igång på ett larm! Strax framför oss såg vi var det brann, en bil! Strax därefter såg vi en värdetransport som såg ut som en fotboll, helt utblåst!
227650-555
Det här var kl 11,24 och inga poliser hade ännu kommit till platsen? Que?.. Jag som är sådan polismagnet! Alltså, vi kom före avspärrningarna och åkte ut på motorvägen. Efter ett tag började poliserna dyka upp men jag måste säga att det var en rejäl fördröjning!
227650-555
Vi härjade runt ett bra tag på IKEA och sedan blev det lite besök i Kungens kurva också.
Majjanw köpte lite saker som jag tänkte hjälpa henne montera men jag blev så trött så jag blev tvungen att åka hem och försöka sova en stund inför nattjobb igen men det var som förbytt, regnet smattrede våldsamt och jag kunde inte!
Gick sedan upp och åkte för att handla lite mat och vad tror ni jag möter då? En polis naturligtvis, (en bekant)! Han berättade att han jobbat med värdetransportrånet hela dagen och att ingen blivit skadad eftersom rånarna bett väktarna kliva ut innan de sprängde vilket var hyggligt även om det var under hot. Bilen var dessutom tom, de hade inte hunnit hämta pengarna än! Verkar ju jäkligt välplanerat!
Ja ja. Mitt jobb ger ju inte så hisnande pengasummor men det gör ju inte råna värdetransporter heller verkar det som så jag tror jag fortsätter i min bransch, det känns tryggt!
Bloggregistret.se"border="0"/

I går kväll!

227650-548
Tjena! Har haft lite att stå i och inte hunnit blogga som jag vill! I går kväll var en trevlig kväll, så jätteroligt att träffa er! Finns ett gäng bilder att beskåda från kvällen på Majjanws blogg! Speciellt fina tycker jag korten från trappan är när vi skulle hem!
Ps. Det såg nog värre ut än vad det var! jag återkommer om vad jag pysslat med sen sist så snart jag kan! Nu jobba!
227650-547
Bloggregistret.se"border="0"/

Yes! I bland händer det bara!

image544
Vaknade nyss. Tyckte lite synd om mig ett själv för ett ögonblick, fråga mig inte varför. Ringde syrran, vi ska ju ta en öl i kväll, funderade på var vi skulle gå?
Jag kom att tänka på en av våra kära kompisar från förr som bor i Kringel-staden. Sagt och gjort, på vinst och förlust ringde jag honom och frågade om han också ville ta en öl! Han tyckte det var en toppenidé och han skulle ringa runt till våra gamla gemensamma kompisar från alperna-tiden!
Yes, vad kul! Lutar åt några toppen-öl söder över i kväll!
Först ska jag ut och springa, ta ut mig och bli riktigt svettig, höra på Linkin Park och Metallica på hög volym, det var på tok för länge sedan jag rörde på fläsket! Måste köra stenhårt nu!
Sen dusch och mellanlanda hos Majjanw innan vi ska ut!
TOPPEN! ( Om det är någon av er mina vänner som läser det här och vill med så är det bara att slå en pling på mobilen!)
image546Bloggregistret.se"border="0"/

Räcker jag inte ens till som en medel-Svensson?


För mig är en Medel-Svensson en helt vanlig människa. Man sticker inte ut, man sköter sig, är lagom i landet lagom är bäst.
Som oftast tycker man det är ganska okay att vara en men i bland vill man ut, det känns lite trist...
Det var inte riktigt det jag skulle skriva om utan för ovanligheten skull tänkte jag kommentera något jag läste i tidningen idag. Det som står i tidningen är ju sant....??
Det här stod i dagens Aftonbladet, det jag vill skriva av mig om...

Först måste jag ändå bara skriva om mina tankar om mig själv: Jag tycker att jag är en helt vanlig person som gillar, som de flesta andra att försöka se skaplig ut. Jag tycker att jag har normala värderingar och vänner.
I dagens Aftonbladet stod det att normalmannen i Sverige har 20 T-shirtar i sin garderob som i genomsnitt kostar 600 kr styck ca! ????
Han har också 10 par jeans som styck kostar 1700 kr ca.
Han handlar kläder för 2500 kronor i månaden i genomsnitt och hälften har rakade armhålor, 66% rakade pungar  och många (minns inte antalet) ögonbrynen plockade!
Svenska mannen har också 13 par skor som kostar över 1000-lappen per par.
Det här läste jag när jag satt på T-banan på väg till Clas Olsson i eftermiddags, jag skulle köpa bläcket till skrivaren och lite album och sådant.
Jag började fundera.... började med att lyfta blicken och titta på männen, medel-Svenssonarna som satt runt mig. Började tänka på män jag känner.
Max 3 män jag känner kan jag tro har en månadsbudget för kläder på ca 2500 övriga gissar jag utan att vara oartig att det är en halvårsbudget för?
Om dessa 3 har håret på kropppen kvar tänker jag låta vara osagt....
Jag är ändå tjej och gillar att shoppa.  Jag har inte 20 toppar som i genomsnitt kostar 600.... Hmmmm.... Rakade armhålor har jag.....
image543
....men ärligt talat?  Hur kan jag ha missat hur män shoppar? Så fullständigt? Stan skulle ju vara full av tokshoppande män men så är det ju inte direkt... de hukar ju bland hyllorna på Clas Olsson några minuter, tar några tröjjor på Dressman utan att prova snabbt och effektivt och drar från stan på 3 röda??  Får jag skäll nu? Snälla, ge mig era tankar om detta!
Jo, det här är höjden av morgonsvammel från min sida, jag vet...
Bloggregistret.se"border="0"/


Bilder jag tog i Venedig

227650-542
Jag tog en väldig massa kort på semestern. Förutom vanliga färgbilder tog jag också en del svartvita bilder i städerna och på sevärdigheterna vi besökte.
Speciellt fina tycker jag fort och murar blir i svartvitt. Jag gillar det helt enkelt, det är något med kontrasterna som tilltalar mig.
Jo, allra mest gillar jag ju att plåta människor i svartvitt men det har jag ju tjatat om tidigare. Sen ramar jag in mina svartvita kort i svarta ramar och har dem på väggarna hemma i olika grupperingar. Inte alla förståss och jag byter ut i bland.
Den här dagen i Venedig låg hettan tung över staden. Luften stod still. Vattnet var grönt och färgerna på fasaderna livfulla och tydliga. Visst är den cool, grävskopebåten!
Klicka på bilderna så blir de större.

Bloggregistret.se"border="0"/


Jobba/Sova....


Nu är jag inne i en sådan där nattjobbarperiod igen. Innan de kommer och jag tänker på dem i förväg tänker jag alltid: Åh vad bra, bara jag hemma, jag ska bara sova och jobba och all annan tid ska jag beta av massor av praktiska saker, ni vet sortera foton och göra album, rensa ogräs, måla öppna spisen, tvätta gardiner, hinna till IKEA, gå ut med kompisar... you name it!
227650-528
Jag tror alltid att jag ska ha en uppsjö med tid men i verkligheten blir det aldrig så. I morse när jag kom hem efter nattjobb var hela familjen vakna, de satt och åt frukost. Jag satte mig vid datorn och kollade vad mor hade skrivit i mailen eftersom det inte gick att komma in från jobbet. Min morfar Sten hade avlidit  kl 04.08. Jag kände inte min morfar så bra men han har varit så sjuk länge att jag kände och tror att det måste kommit som en befrielse för honom. Jag önskar ingen en längre tid på ett sjukhem när man tappat alla sina funktioner förutom att hjärtat slår. Hej då morfar. Du finns kvar i ditt lilla rum i mitt hjärta.

Sedan var barnen jätteduktiga och pratade tyst för at jag skulle få sova men det är skitsvårt att sova med dem hemma ändå. Gick ej. Vid lunchtid åkte de till sommartstället i Dalarna. Jag somnade och vaknade inte förrän halv fem på eftermiddagen. Åt frukost och duschade och fick sedan för mig att åka till Clas Olsson och köpa bläck till skrivaren så jag kunde börja fixa lite med foton mm.
227650-529
Clas olson hade hunnit stänga när jag kom fram men jag fick i varje fall känna lite ljummen sommarkvällsluft innan jag handlade lite nattmat och drog till jobbet. Var tog den tiden vägen? Skam den som ger sig. Under natten nu har jag haft storslagna tankar om morgondagen. Funderingar på om badhuset är öppet nu på sommaren så man kan simma lite... eller borde jag inte ut och springa? Jo, det ska jag. Klippa håret måste jag få gjort också.... Pust! Ändå vet jag att jag bara kommer att köra bilen hem på autopiloten i morgon bitti, grunna lite kort över om jag orkar kissa och borsta tänderna innan jag somnar....
Mina storslagna planer går i stöpet under nattjobbsperioder och så är det bara, man får köpa läget!
Bloggregistret.se"border="0"/

Ogräs och regn....shorts och flippflopp!

Regnet öser ned. Jag vägrar dock envist at ta på mig långbrallor.
Shorts och flippflopp, det ÄR sommar! Har legat ute i trädgården i lervällingen och dragit meterlångt ogräs hela dagen men det finns hur mycket som helst kvar!
I går när vi kom hem gjorde vi en ruggit strukturerad och snabb upp-packningsattack, jag var mycket nöjd att det gick så lätt.
Packa upp är annars ett riktigt trist göra efter en semester tycker jag. Vi måste ha haft väldigt brottom hemifrån när vi stack, jo då, vi hade städat skapligt så det var okay att komma hem men jag hade glömt att hälla ut kaffet ur kaffebryggaren och slänga filtret så där i fanns en gedigen mögeltillväxt!
Fanns 2 saker till som inte var helt fulländat fixade innan avresan.... vågar nästan inte säga...
Kattens mat stod kvar på golvet i köket! Hur fasen kunde vi dra i från det???
Den sista missen var att vi ställt in saker i diskmaskinen och sedan inte kört den! Disken såg inte så snygg ut efter 3 veckor!
Kylskåpet och sopor var tömda men hur fasen kunde jag ha glömt dessa saker? Konstigt nog luktade det inte nämnvärt illa när vi kom hem.
Nu hänger tvättad tvätt i halva huset. En tvätt hann jag hänga ut innan det började regna.... men jag han inte ta in den så den får sig nu en extra sköljning.
Nu ska jag jobba natt, massor! För egen del är det ju skönt att det regnar och är svalt på dagarna då när man ska sova men jag önskar verkligen för alla som har semester att det blir fint väder! Hur ska vi svenskar klara resten av året om vi inte får se någon sol? Massdepp i höst? Nä, nu får Polman och Tone ta och dansa lite soldans och få vädergudarna på bättre humör!
Bloggregistret.se"border="0"/


Hem!

227650-525227650-527
Igår eftermiddag grävde barnen mask i morfars potatisland och sedan gick vi till Kvarnen och metade i ån. ( Vi hade ganska livliga diskussioner om hur gamla maskar kan bli, hur många hjärtan de har och om de kan överleva och växa ut på nytt om de går av?)
 Det blev stor fångst och barnen sålde abborrarna för 1 kr styck till grannen som skulle ha det till kräftbete. Alla nöjda.
När vi kom hem därifrån grillade vi morfars hemmagjorda hamburgare och satt och ljög vid stora grillen. Trevligt. Blev dock inte så sent så då landade vi allihop i TV-rummet och såg en Bond-rulle "Älskade spon".

I morse gick vi ut en 18-håls golfrunda. Det var riktigt skönt och bra väder. Mina golfrunder är få på ett år, blir således relativt dyra om man funderar lite på årsavgiften jag betalar. Att slå mig i golf är sannorligt bland det lättaste man kan göra! Spela golf och köra taxi är saker jag egentligen inte alls borde ägna mig åt. Hur som helst så är jag just i golf en glad förlorare även om jag annars är en tävlingsmänniska! Jag kan till och med tävla mot en tysk tant på en camping vem som diskar snabbast och gör finast på diskbänken! Synd bara att tysk-tanten inte ens vet om att vi tävlar!!
Nu har vi ätit lunch och planerar att åka hem. Ska bli skönt att komma hem, sova i riktig säng och att tvätta och diska i maskin som man normalt är så less på känns nu som riktigt trevlig lyx!
I morgon är det dax för mig att börja jobba igen, en period på 2 veckor innan jag får nästan 2 veckor semester till!
Bloggregistret.se"border="0"/

Majjanw, Stort tack och KRAM!

227650-523227650-524
Majjanw har vattnat min blogg när jag varit borta! Jag har inte sett en dator på 3 veckor. Majjanw, min syrra har med jämna mellanrum fått MMS av mig med vykort som hon sedan skrivit in i min blogg och dessutom varit ute på nätet och hämtat bilder!
Visst är hon gullig och snäll! Nu finns mina vykort här i bloggen som en liten dagbok från vår resa!
Jag återkommer senare med lite egna bilder från resan hoppas jag! Tack Majjanw, du är toppen! Kram
Bloggregistret.se"border="0"/

Hemma igen!

Körde på torsdagen ända upp till strax under Hannover-trakten där vi hittade en liten camping.
Helt omöjligt att handla på kort i Tyskland ska ni komma ihåg om ni ska dit, nästan bara kontanter som gäller. Hur kan de vilja ha det så? Det är svårt att få ut pengar ur apparaterna också så igår fick vi växla svart av några svenskar till en riktigt dålig kurs på en parkering för att kunna få tag i lunch på Mac Donalds!
Mitt på Autobahn i förrgår var det en svan som blev påkörd, vitt dun flög i hela luften som värsta kuddkriget!
På campingen på kvällen när vi slagit upp tältet började möss närma sig oss, massor av möss!
Inte min grej men barnen lurade in dem i egengjorda fällor och "fiskade" mus med brödbit, ost och snöre!

Oj oj  oj...Säger bara det! Vilken tur vi hade att vi hade liten och smart packning eftersom vi råkade hamna på Boardershop i Puttgarden och där blev en jättekundvagn med vin och öl rikare och 2400 kr fattigare (Sprit gick minsann att handla på kortet!)
Så otroligt billigt där inne! Förstår att södra sverige inte går på Systemet!
När vi sedan kom till Malmö kändes det som om vi var hemma och lika gärna kunde köra hem så det gjorde vi i går kväll direkt. Ångrar det i dag, det blev 120 mil bilkörning igår när vi anlände hos mina föräldrar vid midnatt. I dag har jag duktigt ont i huvudet.
Har tagit Ipren och ett långt bad med hårinpackning men känner mig inte bra än. Hoppas bli bra til eftermiddagen, skulle vilja ut och springa, känner mig lite lat efter denna resa. Allt har varit jättehärligt och roligt och vi har sett så mycket!
Förutom igår som blev lite mycket bilåkning har bilåkandet gått riktigt lätt, barnen har inte bråkat eller tröttnat ur en ända gång, de har suttit och tittat ut, lyssnat på musik!
Nu dax för lunch med familjen, mor, far och syrran!
I kväll blir det grillkväll!
Bloggregistret.se"border="0"/

vykort från Königssee!

E lärde sig blåsa tuggummi-bubblor i Karawankentunneln mellan Slovenien och Österike, en milstålpe i utvecklingen!!

Måndag förmiddag låg vi och plaskade i Adriatiska havet i hettan- och på kvällen joddlar man i Tyrolen! Familjen är faktiskt rörande överens om att jag kan joddla! He he, vilken merit!
227650-519

Vaknar tisdag morgon till en molnfri himmel på en camping som är en parodi på sig själv. Så vacker!
227650-520
Alper omsluter och mitt i scenen en liten sjö med ett alphotell. Seewwiese camping utanför Lienz.
Under Tisdagen blev det att åka upp på en topp med ägglift iGroBglocknermassivet
227650-521
och njuta lite storslagna vyer. Därifrån åkte vi till Tyskland-Königssee där vi åkte med bussresa till Berchtesgarden upp till Hitlers Örneste och sedan ned i bunkersystem under.

Onsdag kväll båtresa på sagolika sjön Königsee med trumpetare och joddlare med eko mellan topparna.

Start på hemresa Torsdag förmiddag- Planerar att äta middag hos mor och far (Pensionären) kl 1700 på Lördag.

Auf  Wienerscnitzel/ borthy.
227650-522
Bloggregistret.se"border="0"/


Vykort från Vir!

16/7
I Zadartrakten
227650-518
 finns fortfarande spår av kriget med kulspetshål i fasaderna. När vi kom till Zadar landade ett flygplan på flygplatsen. Då  stängde polisen av huvudvägen så att planet kunde komma över till terminalen...Gulligt!
227650-517
 
I övrigt har de verkligen byggt upp lndet, allt är rent och frächt och reparerat. alla motorvägar är helt nybyggda och perfekta. Nu har vi bott på halvön Vir utanför Zadar i 2 nätter. Fint med bad med långgrunt.
227650-516
Maken ramlade i plurret i gåt kväll vid fiske, vilket barnen fann visst underhållningsvärde i ;-D
Nu har vi börjat klaga på hettan, idag 37 grader varmt i skuggan och vi tänker idag åka norröver till Österike.

Kram från Borthy!
Bloggregistret.se"border="0"/

Vykort från Dalmatien.

14/7 Söndag.
Efter att ha besökt den fantastiska "gamla stan" i Trogir åkte vi ca 10 mil norrut efter kusten och åkte ut på ön Murter. Badat och solat i 2 dagar.
227650-513
Besökt nationalparken Krka med vattenfallen Skradin buk, - det absolut vakraste och härligaste vi sett och badat i.
227650-515  227650-514
Efter detta camping i Zadartrakten, ön Vir.
PS, vi har ätit helstekt spädgris på vägkrog där grisen grillades på altanen och man fick in grisen med skinnet på, mumma, mumma!

Kram Borthy.

Vykort fran Istrien!

Efter en heldag i hetta som turist i Venedig akte vi till en forort till Trieste. Hamnade pa en riktig oststatscamping dar Italiensk 80-talsdisco regerade halva natten, shit!
Nu kommit till Kroatien, 1:a stopp blev  Medvenja. Bukten ar vacker och precis som Rivieran!
Stannar nagra dagar. 30 grader drygt ochsol. Nu snorkla och bada och en kall ol!
Sondag kvall efter ytterligare en dag mer i havet an pa stranden. 32 grader, tar en ol vid taltet, jag handtvattar i en balja och fick ett getingstick i armhalan. Tog fram Betapredtabletterna som vi tog med i fall att och sag att best fore datum var 1999! Na val, verkar overleva anda denna gang!
Annars arallt har sa billigt att man skams! Man kan verkligen unna sig! Ater stora lyxiga glassar efter maten varje kvall!
I ovrigt hander inte sa mycket, soft liv!
Snart last ut annu en bok, Johanne Hildebrandts "Fordomd".
I morgon gar farden till devardigheterna Basilica ofEuphrasius i Porec och Roman Amphitheatre i Pula. Sen gar farden ut pa oarna tror vi! Kram och ha det fint! / Borthy

Vykort från Venedig.

5/7
Sov en natt i Österikiska byn Telefes. Vi planerade toppbestigning men regnet öste ner så vi åkte vidare över Brennerpasset till Italien. Åt mitt livs godaste pizza i Trento.
image509
Åska och spöregn. Hortensior växte som ogräs.

Serpentinvägar till Vicenza. En sträcka på Giro d ìtalia- ångestläskigt men vackert!
Ankomst Venedig. Finner en fantastisk halvö med lyxcampingar, de klipper gräset kroniskt med nagelsax och jobbar hårt för hygienen. När jag står och diskar tror jag nära och kära ska ställa sig bredvid mej med flipflop och badrufs men det är bara tyskar och italienare här, bara vi som är svenskar.

Hur skildrar man i ord solnedgången på oändlig strand? Barnen och maken badar i stora vågor. Jag plockar vackra snäckor.
image510 image511 image512
Havet är storslaget och inte vardagsmat för mej.

På dagen värme och sol, oändliga stränder, men också pool med disco. Stadstur i Venedig med gondoler och pasta. Snart vidare längs Adriatiska havets kust.
Kram från Borthy med semestern i kroppen!

Vykort från Innsbruck.

Det gick riktigt fort och lätt att köra genom sverige och danmark, ingen trafik. Vi hittade inget hotell vid 4- tiden på morgonkvisten i nordtyskland, så vi ställde till slut bara bilen på en parkering och sov 3 tim.
Det var sedan som köerna, vägarbetarna och regnet började! Jag är inte speciellt imponerad av autobahn faktiskt!
Åker man av till småvägar får man se en vacker landsbygd!
Jag vill passa på att tacka mina tyska kollegor hemma som värmt upp min tyska hela året så att den nu flyter lätt och smidigt- nicht! Jag gör mitt bästa!

Igår natt tältade vipå en fin camping i Fulda öster om Frankfurt efter att vi passerat orterna Knullwald och Grossenluder ( i Knullwald  stod det att det fanns " knullhotel" 2 km bort!!!) Är aningen lättroad efter all bilåkning..
Idag har vi åkt 60 mil och nått vackra Innsbruck
227650-507
där vi stannar något dygn för dagstur upp på någon topp med kabinbana och matsäck.
227650-508
Återkommer/ kram fråm Borthy på vift !

Surfar i bilen på mobilen!

Hej! Sitter i bilen. Hittade tyvärr internetfunktionen på mobilen och hittade bloggen. Det är långt till Kroatien, vi turas om att köra. Kisspaus nyss och tanten i GPSen blev skogstokig när vi avvek från hennes vägval! Hoppas ni har det bra! Jag återkommer m korta inlägg ibland om det funkar. Kram Borthy

RSS 2.0