Semester!

227650-500
Packad och klar....nästan! Nu drar jag ut kontakten till datorn för ett tag. Ska se och uppleva. Ska slappna av.
Nu bär det iväg till sydligare breddgrader. Vi gör som vanligt, drar iväg utan så mycket karta och kompass men med praktisk packning.
Förra året blev det en härlig ö-luff i Grekland med  favoriten ön Amorgos som absoluta höjdpunkten! Appropå höjdpunkten så åkte vi raka vägen från Grekland med en kortare mellanlandning hemma upp till fjällen där vi levde enkelt i tält på fjället med vandringar,  fiske, renar och stillhet.
Jag var inget av en vandrande Fjällfina tidigare men har kommit att uppskatta fjällens bedårande skönhet de senaste åren. Framför allt uppskattar jag fiske! Riktig harmoni för mig är att diska i en fjällbäck, sitta och försöka få bort ketchupen från pastasåsen ur kåsorna vilket är omöjligt i det isande friska vattnet.
Jag är inte heller så dum på att tälja barkbåtar och dricka rödvin i solnedgången vid en skogssjö så öde att mobiltelefoner inte har mottagning.
Barnen är så otroligt söta och duktiga i både grekland och fjällen med sina ryggsäckar! 
I år har vi med oss bilen som omväxling och åker ned till Kroatien för sol, bad och upplevelser. Nu ska jag bara njuta av varje dag, varje sekund! Hoppas att ni också får det riktigt fint i sommar. Kram tills vi hörs igen!
Bloggregistret.se"border="0"/

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Junitjej

Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Människor som känner att de mår bra av och växer genom att trycka ned andra.
2. Modern Jazzmusik
3. Att äta sniglar och sådant


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet
jag sitter vid:
1. 5 stolar upp och ned på bordet eftersom jag ska "ta golvet".
2. Gitarren i sitt fodral ligger över stolarna.
3. 6 Iittala marimekko värmeljus-stakar.

Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar
2. Dricker vin
3. Lyssnar på ljudet från barnen som spelar "Diamanten" sällskapspel.


Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Ständig personlig utveckling (det finns gott om utrymme....).
2. Leva
3. Berika och bejaka.


Tre saker jag kan:
1. Sy kläder mm bra
2. Se människors vackra före nackdelar.
3. Sjunga i tid och otid.


Tre saker jag inte kan:
1. Bygga på huset
2. Gå ned i spagat eller brygga ...längre tror jag?
3 Tyska och franska


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. Ditt hjärta
2. Tystnaden och dina bästa vänner
3. Musik som får dig upprymd och lycklig.


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Njuta av stillhet och lugn
2. Språk
3. Ta hand om mig själv


Tre favoriträtter:
1. Kött (blodigt)+ potatisgratäng och mycket vitlök, rödvin
2. Pappas kött
3. All annan god vällagad mat.


Vem vill vara med på utmaningen?

Kopiera, klistra in och ändra!

Jag utmanar: Majjanw, Kraka, JadaCyberspunken,  Gullefjun och EsKa om han vill?
Bloggregistret.se"border="0"/

Saknar min bästis!

Varit ute och sprungit med hög musik dånande i lurarna som pulsgivare. Skönt känna solen bränna svetten i fräknigt ansikte, känns som det ploppar upp mer fräknar under sådan aktivitet!
Åkte sedan och handlade, utskuren biff men pommes och grönpepparsås. Har öppnat dunken och lyssnar på min kompis Darrs grupp på CD högt i köket när jag lagar maten.
Familjen är och tar ett kvällsdopp.
Saknar dig min bästis så mycket! Det är så tomt utan dig! När man åker bort märker man vad våra dagliga samtal om allt och inget betyder! Saknar dig! Längtar efter att prata med dig!

Bloggregistret.se"border="0"/

Nu så! Semester!


Stack från jobbet lite tidigare. Det hör liksom till när man går på semester. Åkte en sväng till ett närliggande centrum och gick in i bokhandeln för att leta reseskildringar över Kroatien och lite kartor på Tyskland...ja ni vet... man vill ju vara ute i god tid och läsa på om landet, vara väl förberedd.... jo tjena, jag kanske borde börjat aningen tidigare men tiden gick så fort!
I kväll får vi sätta oss vid datorn och börja kolla på nätet var vi ska ta vägen, göra en liten preliminär route! Hur som helst, det brukar ju ordna sig ändå! Ner kommer man ju alltid....eller vad brukar man säga?
Bensinpriset i dag 11.94! Det var ett otippat pris, har inte sett ett pris som inte slutar på en 9:a på riktigt länge!
Fick idag också veta den årliga löneökningen.... ja, vad ska man säga? Fantastisk ökning i pluskan, den kommer att bli tung för det var bara småpengar!
Jag köpte i centrumet en god kartong med vin också, Lindemans röda "Bin 45 Cabernet Sauvignon 2006" 269kr den är go den!
Nu ska jag ta en löpar-runda och riktigt ta ut mig och sedan blir det dax att fixa käk, fredagskäk!
Jo men en sak till, sade "Hejdå"  till Matt-ass på jobbet idag, sista gången för den här epoken som vi arbetade tillsammans med våra favvogrejjer! Han skulle fira detta med att käka blodpudding (rester från igår) hemma i kväll! (han lovade dock att vara kvar för oss nördar i bloggen!)
Bloggregistret.se"border="0"/

Semestern närmar sig....

image506
...och jag har redan fått den i kroppen fast det är lite kvar! Har ju bara jobbat kvällar den här veckan och då har det blivit att jag varit uppe längre på nätterna och sedan sovit till 9.00 om morgnarna vilket är mer min normala dygnsrytm om kroppen får bestämma!
Solen skiner igen men det riktiga högtrycket har inte kommit till skott ännu. Hängde tvätten ute tidigare idag. Det doftade sköljmedel blandat med sol på regnigt gräs. Ljuvligt!
Nu för tiden är det inte tal om att jag har något val om jag ska ha nagellack på tårna eller inte.

Det är bara att måla ett tjockt lager i mörk färg! Jag hade ju blå-nagel på ena stortån från tidigare olycka. I dag tappade jag en fjärkontroll till PS2 på andra stortån och en riktigt härlig blånagel uppstod, jäklar vad ont det gör! Några väl valda ord kom över mina läppar...
Bensin priset är i dag på sjunkande, 11.99 kr/liter.
Jag kan bara konstatera, jag håller på att trappa ned till semester. Känner det i hela mig. Jag behöver det. Behöver vila och bara vara. Snart dax!
Bloggregistret.se"border="0"/

Vad jag måste ha retat gudarna....

image505
.....för jag har bara regn hos mig!
I dag har jag gjort ingenting. Ingenting som räknas som någonting i varje fall. Städat köket, lagt i tvätt, hängt tvätt, vikt mera tvätt. Nästan inte ens bloggat. Mailat lite med nära och kära.
Barnen tycker att dagen är ganska tråkig. De har varit ute en sväng och kollat till sin lådbil och gått en promenad men annars har de bara kollat in blocket, vilka Marsvin och burar de skall köpa till hösten och de har räknat sina pengar.
Vad tänker jag på en sådan här dag? Att jag inte ska ha dåligt samvete att jag inte är mer aktiv och hittar på något speciellt.
Trots allt är det en helt vanlig vardag och jag ska jobba kvällspasset även idag. I går var det en bra dag på jobbet och jag fick ta hand om ny orderingång på firman! Kul att göra något viktigt och vettigt!
Saknar verkligen min kompis Darr som är i USA.
Bloggregistret.se"border="0"/


Alla bara snackar om ösregn?

Var man än vänder sig i dag talar alla om DET STORA REGNET som ska komma! Jag har inte sett till något regn idag? I förmiddags åkte grabbarna och jag till Lida och badade. Liten is-hinna låg allt på vattnet men man kunde lätt knacka sönder den och slänga sig i.
Det var inte alls många där i dag men plötsligt var det en tjej som ropade "Hej Borthy" det var länge sedan!
Det var en tjej i "mitt" veteranfotbollslag. Vi pratade en liten stund. Hon berättade att en annan tjej i vårt lag, lika gammal som oss och med 4 barn hade ramlat ihop på jobbet häromdagen och dött plötsligt.
Vad ska man säga? Det är obeskrivligt? Jag kände inte henne närmare, bara spelat fotboll ihop.
Man känner med hennes familj och tänker också att det lika gärna kunde varit jag.
Jag känner när man hör sådant här att det finns inga försvar att slösa sitt liv på småsaker och bitterhet. Man ska slösa med kärlek och bejaka livet och framförallt uppskatta allt man har och får möjlighet att uppleva. Ta vara på varje dag. Hur ska man beskriva det? Jag vill uppleva och njuta av allt mer!
När det stora regnet kommer borde man gå ut och ställa sig i det, uppleva det med alla sinnen......men då kanske man upplevs som aningen knäpp och om lanstinget hade lite mer pengar skulle man väl få sig en resa till närmaste psykintag och känna lite på den upplevelsen med alla sina sinnen... he he...
Nä, man får väl hämma sig lite lagom och vara lite lagom i landet lagom är bäst..... men i smyg kan man försöka njuta av livet lite mer och inte glömma att se sina medmänniskor!
Bloggregistret.se"border="0"/

Beviljades lite flex...mums!

Tvingar mig själv att köra lite tvätt-vik så här på förmiddagen. Vill inte men berget av tvätt är snart högre än Himalaya (eller hur det stavas). Folk kan få komma hit och bestiga det och provligga på toppen med näsan tryckt mot vardagsrumstaket!
Ringde nyss jobbet och talade med Jada, jag kunde få en timmes flex på eftermiddagen idag så jag behöver inte börja jobba förrän 15.00! Tror jag och barnen om en stund ska packa en väska med badkläder och fika och åka i väg för ett morgondopp någonstans. Undrar om det är skönt ute? Ser ganska bra ut!

image502Bloggregistret.se"border="0"/

Minigolf och MC-olyckor!


Fasen vad jag är orolig för mina vänner som kör motorcyckel. Jag har sett för mycket hemskt. Försöker förtränga att de åker motorcyckel och att det finns motorcycklar över huvud taget! Jag är så rädd!
I höstas en regning morgon när jag stod och väntade vid en busshållplats på en 70-väg så blev jag ögonvittne till när en kille på hoj fick sladd och han och hojen kasade rakt ut mot rött i en stor korsning. Ett hav av gnistor när hojjen skrapades den långa vägen över korsningen liggande på sida. MCn körde dessutom över en vanlig cyklist i samma olycka. Man minns ljudet och ser synen innanför slutna ögonlock.
I dag var det dax igen. Jag och barnen bestämde oss för att ta en sväng till Flottsbro för att köra en vända minigolf. När vi åker på Huddingevägen säger det pang och där ligger en motorcyklist till. Han låg väldigt still mitt i vägen. Barnen såg allt. Hoppas så mycket att det gick bra för honom/henne. Fan vad rädd jag är. Är det bara jag som känner så här?
Hur som helst hade barnen och jag trevligt på vår lilla golfrunda! Jag vann ...he he, inga lägg-matcher här inte! ( Tror tyvärr bara det är en tidsfråga till båda grabbarna slår mamma lätt som en plätt!)
Jag kan tyvärr inte rekomendera Flottsbro minigolfbana som var rejält miss-skött! Någon som kan ge mig tips om var vi ska spela nästa gång?
Vattnet var i varje fall varmt i Flottsbro, ingen is kvar på sjön!
Bloggregistret.se"border="0"/

....här sitter man med förmiddagskaffet....

...bloggar runt och ser att  inte alla kommit tillbaka i bloggen efter sina midsommarfiranden ännu. Ni kanske fått semester nu? Jag har en stund kvar till semestern men inte överdrivet länge. Jag känner jag har fått semester i kroppen redan ändå. Sover länge på morgonen igen vilket var evigheter sedan kroppen ville det.
Jag måste verkligen städa och tvätta men datorn håller mig kvar vid bordet. I dag är jag ledig men resten av veckan jobbar jag kvällspass så att barnen slipper gå på fritids denna vecka. Maken och jag byter av varandra i dörren på eftermiddagen. Jag har ett bra jobb när man kan planera på det sättet! I dag tar vi det lite soft och bara myser hemma, var och en med sitt.... om man nu kan säga att jag myser med tvätt och städning?
Bloggregistret.se"border="0"/

Zorn borde stått beredd....

227650-496
I morse när jag vaknade blev det dax för morgondopp. Det var bara jag och syrran Majjanw så jag bestämde mig för att näcka. Det  känndes som om det var  100 år sedan jag tog ett morgondopp näck i en sjö sist!
Fan vad synd egentligen.....att det var så länge sedan för det var så otroligt skönt!
Iskallt men speciellt och samtidigt så fräsht!
Om Zorn ändå varit där och stått redo vid staflit hade han kunnat få de vackraste kullor på sin duk med lite fantasi.... men han hade nog behövt ta lite extra färg på sin pensel där vi normalt sett har push up.... lägga till lite där det behövs! ( Det är sällan man tror det hade behövts retushering i form av tillägg....hihi...)
Bloggregistret.se"border="0"/

Promenad i skogen.

På midsommardagens förmiddag efter frukost var vi några stycken som gick en skogspromenad.
227650-492227650-491
Helt otroligt vacker och stillsam natur. Vatten och ännu mer smultron att plocka!227650-488227650-487
Jag kände i varje del av mig att jag går på tok för lite skogspromenader. Njuter för lite av naturen.
227650-490227650-489
Hur kan man blunda för allt det här vackra? Stressa och förtränga? jag vet inte....
227650-493
På kvällen den 23/6 var himlen blå och solen sken men ändå regnade det lite. Ett varm regn. Efter middagen smet jag i väg själv en sväng. Gick den lilla skogsvägen upp mot den större vägen. Ekar, björkar och gönska. Jag gick och funderade över livet.
Bloggregistret.se"border="0"/


Smultron i midsommar!

227650-483

Jag har aldrig någonsin sett så mycket smultron samtididigt! 
227650-482227650-481
Tänk att äta en tallrik med smultron!


Det var smultron i varje dike, till slut iddes man inte ens böjja sig ned efter smultron!
227650-484227650-485
Vackra blommer var det också gott om!
227650-476227650-477
Gräslöken växte som ogräs! Tänk vad Sverige gömmer vackra hemligheter!
227650-486
En natt drömde jag att min blogg tog slut i utrymme för att jag bloggade så mycket bilder. kan den ta slut????
Bloggregistret.se"border="0"/

Traditionellt firande. Dräng-mätt och grodor!

227650-475

Jag har haft en riktigt fin helg och har till och med fått barfotamänniskan och semestern i kroppen fast det inte är dax ännu!
Tror jag får berätta om min midsommar i små portioner för jag vet varken var jag ska börja eller sluta eller hinna just nu!
I fredags morse packade vi ihop oss i bilen med regnet smattrande mot rutorna!
Yes! Svensk midsommar när den är som bäst! Trafiken rann på riktigt fint och vips var vi nere i skogarna på gränsen mellan Småland och Östergötland, inte långt från Vimmerby.
 227650-470227650-468

Vi var bjudna på firande till våra vänners sommarhus som låg i den vackraste av idyller!
Rött hus med glasveranda och även en jätte-veranda med tak på baksidan av huset.
Stora gräsmattor med fruktträd och en liten stig ned till sjön. Runt om de mest sagolika skogar. När vi kom hade regnet slutat och vi passade på att slå upp 12-manna militärtältet.
227650-473 227650-471
Jag verkligen avskyr grodor men grodor avskyr tyvärr inte mig så jag har tyvärr behövt ha betendeterapi, eller vad heter det när man närmar sig en sak för att bli av med sin fobi? Min fobi har tyvärr inte gått över alls trots att jag sov med flera av de små jävlarna i tältet båda nätterna. Krävs att man har lite vin i kroppen för att kunna sova i ett tält utan golv med grodor i!
Tältet var i övrigt utrustat med kamin som det eldades frekvent i dygnet runt så ingen behövde frysa, det var som att ligga nära bastuagregatet i badhusets bastu!
Efter att tältet satts upp blev det sill lunch med nubbe och sedan bar det av till den lokala midsommarstången!
227650-469227650-472
Bloggregistret.se"border="0"/

Grattis Carro och Mattias!

Hej mina kära vänner over there i Amerikat!
Hoppas att ni har det jättetrevligt! Bamsekramar och grattis till er båda på era födelsedagar!
Tänker på er! Kram
image467

Hela huset sover...


Det här är ett av priserna man får betala när man jobbar natt. Alla sover. jag har varit och storhandlat men helt utan stress eller köer under kvällen då troligen de flesta satt i bilköer då jag handlade.
Jag till och med erbjöd en herre med mindre varor gå före mig i kön...
Normalt sett brukar vi ha landat i Dalarna för länge sedan kvälllen innnan midsommar då vi alltid brukar fira traditionellt där. I år blev det nya infallsvinklar på det hela.

Jag har nu enligt order bakat tårtan, och gjort Tzatziki mm och börjat tänka i genom packningen. Vi drar till Småland på midsommarfirande tidigt i morgon bitti. Vi ska vara på ett landställe och jag m.f. ska sova i stort militärtält. Antar att jag kan ta eldvakten då jag ju redan är dygnsomvänd!
Regnet och de gråa molnen hänger i luften. Strunt samma egentligen.  Om man utgår från att vädret blir dåligt får man väl helt enkelt klä sig därefter och sedan gå inomhus med gitarren! Vad kommer ni göra i midsommar? kram.

Trevlig midsommar allihop!


Nu är jag vaken igen! Tack alla ni som skrivit uppmuntrande kommentarer till mig när jag sovit! Det där med uppdatera hade jag ingen aning om.....hmmm...
Gissa vad jag ska göra nu? Det är knappt jag vågar säga det... den där Långpannetårtan igen! Tror inte längre det är någon som vill ha receptet men om det mot all förmodan är det så finns det att hämta här: Långpannetårta.
Jo, den ska med på festligheter. I kväll blir det matlagning och förberedelser för min del och i morgon bitti bär det iväg. Mitt i all rusningstrafik just nu är maken med yngsta sonen hos ÖNH-doktor då gossen troligen ska operera bort mandlarna i höst. Vilken jäkla tid för läkarbesök, idag?
Nåja, säkert roligare att vara där än på Systemet eller någon motrvägsavfart på väg ut från stan...
Måste sluta snacka nu och börja baka! Vi hörs när vi kan efter allt firande! Om ni ska köra någon stans, kör försiktigt!
Färskpotatis, jordgubbar, trevligt sällskap och inget regn önskar jag er! Kram


Var tog min pimpning vägen?

Jag hade byggt om hela bloggen i natt och på jobbet där jag gjorde det var bloggen helt i sin nya skepnad hela natten.
När jag nu öppnar den hemma sitter jordgubben där igen och allt det röda är kvar? Fan!
Vad har bloggen för utseende hos er? Den ska vara med bilder i svartvitt och utanför skall det vara en grön variant. Strecket som går runt om ska vara svart... Nä, nu går jag och lägger mig!
Hoppas ni får en fin dag!  Stressa inte inför midsommar!

Bantningstips från junitjejen!

Följande bantningstips skickade Junitjej mig igår. Man kanske ska skippa GI?

Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I
ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och
utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två
små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet
och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och
ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till
det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.
Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion.
Här är några exempel:
* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina
stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från
Securitas släpar ut dig ur butiken.
* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig
upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik
medan du springer.
* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter
motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv
att få byta dem åtminstone tre gånger.
Lycka till!!!

Mitt i natten igen.

Det har varit väldigt stillsamt på firman mina senaste nätter, därav all blogg...
I dag var det dock lite mer orderingång och order går före blogg för mig när jag är på firman! Jag är trots allt väldigt ansvarsfull när jag är på det humöret.
Ja... sedan lade sig lugnet igen och jag fick av en snäll medbloggare veta hur man gör profilbilden större så då blev jag tvungen att prova det... Inte så fantastisk bild men jag är bara en vanlig dödlig. Hur som helst. Det ena gav det andra, började pimpa bloggen!
Den blev kanske lite dyster men jag tycker det är lite roligt att förändra! Hoppas inte folk tror de gått vilse?


Transformeras till actionhjälte!


Så vaknar man fram emot eftermiddagen till en strålande varm men lite blåsig sommardag. Massor av personer har ringt i dag men jag vet inte riktigt vad vi pratat om, jag somnar om men det blir störd och orolig skönhetssömn.... jag är hyggligt "bombad" när folk ringer när jag sover.
Jag brukar komma ihåg vem som ringt men inte direkt konversationen om det inte varit något speciellt.
Gick raka vägen från sängen och hoppade in i en stekhet bil utan AC när jag vaknade för att åka och lämna stora grabben på ett Laserdome-kalas och sedan hämta lilla grabben och en kompis till honom. Appropå det, har ni spelat Laserdome? Det är verkligen skit-kul, man transformeras till värsta actionhjälten!
Nu har småttingarna beställt pannkakor så det är bara att ställa sig och steka. Känns ok, lagom hjärnslött att starta dagen/natten med! Sen blir det väl till att handla så att jag i morgon kväll kan laga maten och baka det som jag ska ha med på midsommmar! Tiden går så fort när man jobbar natt, dygnen springer iväg. Det är väl Onsdag idag redan va?

Ser framför mig hur jag njuter...

image453
Ser framför mig hur jag njuter av livet. När jag kommer hem är det tyst i huset. jag brygger kaffe. Doften sprider sig i huset. Jag sätter mig i köket och njuter av stunden, kaffet och en bok. Slappnar av och funderar lite. Jag känner in stunden.
Nu vet ju jag vis av erfarenhet att det inte blir så när jag kommer hem efter nattjobb!
Jag är helt enkelt styrd med fjärkontroll (nå´n jäkel styr den, inte jag!). Kliver ur bilen. Skjuts upp för trapporna till huset av någon form av gas som samlats i mitt avgassystem under natten. Låser upp dörren. Kommer in på toa. Kissar och slarvborstar tänderna och sedan ligger jag plötsligt i sängen innan jag hunnit säga tjillevippen...
Det där med att njuta av stunden kan man fet-glömma! Vid 10-tiden på fm ringer säkert 1:a försäljaren för dagen, någon som vill jag ska köpa matersättning i pulverform eller Omega 3 av bästa sort eller något sådant. Ja, vad ska man säga? Brukar bli ett vänligt nej tack.
Ha en fin dag nu! Ser ut att bli en solig fin dag! Berätta gärna om något händer i världen medan jag sover....
Bloggregistret.se"border="0"/

Whiskey in the jar. Vem har gjort den?


Metallica har gjort en cover på den men vem har skrivit den? Njöt av den på hög volym i bilen till jobbet. Det var inte länge sedan jag hörde den med Metallica för första gången och blev då lite förvånad! Jasså, har metallica spelat in den?
Flera vänner sa då: Men hallå, är du från den här planeten eller?
Metallica har gjort den! Vi har aldrig hör den med någon annan!
Nä hä tänkte jag fundersamt. Jag fick i varje fall höra på Bandit rock idag att redan 1973 gjorde Thin Lizzy en cover på den från The Dubliners version och att Metallica gjort sin version på Lizzis variant. The Dubliners (grundat 1962) som jag förstod det hade spelat in den först baserad på gammal Irlänsk folkmusik?
Kan någon hjälpa mig reda ut begreppen här och räta ut lite frågetecknen?


"Whiskey in the Jar" is a famous Irish traditional song about a highwayman (usually in the Cork and Kerry mountains), who is betrayed by his wife or lover. It is one of the most widely performed traditional Irish songs, and has been recorded by groups such as The Dubliners, The Pogues, Peter, Paul and Mary, The Highwaymen, the LeperKhanz, Roger Whittaker, the Clancy Brothers and Tommy Makem, the Poxy Boggards, The Limeliters, and the Brobdingnagian Bards. It was also given a rock veneer by Irish rock band Thin Lizzy, with iconic lead singer Phil Lynott in 1973. Thin Lizzy's version has since been covered by U2, Pulp (1995), Smokie, Metallica (1998) and Belle & Sebastian (2006). Jerry Garcia of the Grateful Dead and David Grisman recorded a Bluegrass cover of this song together.

Lillebjørn Nilsen adapted it to Norwegian, as "Svikefulle Mari", ca. 1970. Finnish band Eläkeläiset recorded a Humppa version called Humppamaratooni
.Bloggregistret.se"border="0"/


As I was going over the Cork and Kerry Mountains
I saw Captain Farrell and his money he was countin'
I first produced my pistol and then produced my rapier
I said "Stand and deliver or the devil he may take ya"
I took all of his money and it was a pretty penny
I took all of his money yeah and I brought it home to Molly
She swore that she loved me no never would she leave me
But the devil take that woman, yeah, for you know she tricked me easy
Musha rain dum-a-doo dum-a-da
Whack for my daddy-o
Whack for my daddy-o
There's whiskey in the jar-o
Being drunk and weary I went to Molly's chamber
Takin' my Molly with me, but I never knew the danger
For about six or maybe seven in walked Captain Farrell
I jumped up, fired my pistols, and I shot him with both barrels
Musha rain dum-a-doo dum-a-da, ha, ya
Whack for my daddy-o
Whack for my daddy-o
There's whiskey in the jar-o
Yeah, whiskey, yo, whiskey...
Oh-oh, ya
Now some men like a fishin', but some men like the fowlin'
Some men like to hear, to hear the cannonball a-roarin'
But me, I like sleepin', `specially in my Molly's chamber
But here I am in prison, here I am with a ball and chain, yeah
Musha rain dum-a-doo dum-a-da, ha, ya
Whack for my daddy-o
Whack for my daddy-o
There's whiskey in the jar-o
Whiskey in the jar-o
Musha rain dum-a-doo dum-a-da
Musha rain dum-a-doo dum-a-da, hey
Musha rain dum-a-doo dum-a-da
Musha rain dum-a-doo dum-a-da, ya

Dubliners Wiskey In The Jar Lyrics
As I was going over the Kilmagenny mountain
I saw with captain Farrell and his money he was counting.
I first produced my pistol, and then produced my rapier.
I Said stand and deliver, for I am a bold deceiver,

Kertos{je: musha ring dumma do damma da ( tai jotain )
whack for my daddy 'ol
whack for my daddy 'ol
there's whiskey in the jar

I counted out his money, and it made a pretty penny.
I put it in my pocket and I brought it home to Marley.
She said and she swore, that she never would leave me,
but the devil take the women, for they never can be easy

Kertos{e, elikk{ Chorus

I went into my chamber, for to take a slumber,
I dreamt of gold and jewels and for sure it was no wonder.
But Jenny took my charges and she filled them up with water,
and send for captain Farrel to be ready for the slaughter.

Chorus

It was early in the morning, before I rose to travel,
the guards were all around me and likewise captain Farrel.
I first produced my pistol, for she stole away my rapier,
but I couldn't shoot the water so a prisoner I was taken.

Chorus

If anyone can aid me, it's my brother in the army,
if I can find his station in Cork or in Killarney.
And if he'll come and save me, we'll go roving near Kilkenny,
and I swear he'll treat me better than me darling sportling Jenny

Chorus

Now some men take delight in the drinking and the roving,
but others take delight in the gambling and the smoking.
But I take delight in the juice of the barley,
and courting pretty Jenny in the morning bright and early

Chorus

Hur uppfostrar man söner bäst?


Jag har ju 2 helt fantastiskt trevliga lugna duktiga ansvarsfulla söner så jag tänker inte så mycket på det... men i bland slår mig tanken? Hjälp! Tänk om jag transformerar dem till bortskämda män som inte vet hur man sköter sitt eget liv? När jag tänker efter gör jag nog väldigt mycket åt dem av bara farten...
Tro inget annt än att de är väldigt ansvarsfulla gossar, de går själva hem från skolan. håller reda på tider och har aldrig missbrukat ett förtroende.
Men... som Tony  I säger i Let´s dance: Jag plockar efter dem, lagar maten, städar, sköter tvätten åt dem helt utan att tänka som oftast... det har blivit så eftersom maken renoverat så mycket på huset så har det andra blivit min grej...
I dag när jag snodde runt med dammsugaren och skurhinken blev det plötsligt dax för middag.
Jag tänkte först att det var lämpligt att göra Korvstroganoff med ris .... men så flög djävulen i mig. Jag sade till äldsta sonen som om det vore den naturligaste saken i världen:
-Du, A! Skulle inte du kunna laga maten så jag får fortsätta städa här?
-A Svarar: Jo, gärna! Vad roligt! Då lär jag mig och kan bli mästerkock till när jag blir stor!
-Jag sade då: Vad sägs om att du gör Makarioner och steker Falukorv till er?
 -Han svarar : Ja, det blir jätte bra.
Det börjar skramla i köket men inte farligt... han vill vara ifred i köket men frågar vid ett tillfälle bara vilket margarin han ska steka i.
Sedan 20 minuter senare är han klar och det har gått helt perfekt! Han har till och med diskat ur stekpannan! Vilken hjälte!
Det här gick ju kanon. Hur går jag nu vidare?
Bloggregistret.se"border="0"/

Sova!

image450
Inget går upp mot att sova bort en regnig sommardag efter nattjobb!
Hyggligt lurad känner man sig ändå när  det regnar och är grått på morgonen när man går och lägger sig och när man vaknar på eftermiddagen har hela Sverige badat i sol hela dagen och det är 25 plus och ALLA har legat på stranden och haft det skönt ( morgonregnet var bara en skur...)!!!
Ja, ja... vi får se vad det blir för väder i dag, oavsett så ska jag sova nu! Trött!
Är inte fullt så egoistisk, hoppas faktiskt att ni vakna får en fin dag med solsken! Spara bara  lite sol till mig till midsommar tack!

Fick en liten känsla....


...av att jag börjar bli sådär lite lagom hypoman igen.
image447
När jag börjar äta GI och detoxar på sötsaker brukar jag först bli lite hängig och kallsvettig men sedan när jag börjar lägga till lite frukt och senare också lite långsamma kolhydrater så brukar det vända och jag brukar gå in i någon mild skön form av hypomani.

Känner mig starkare, handlingskraftigare, snyggare kompetentare, effektivare... ja, you name it!
Ingenting av yttre faktorer i livet behöver ändra sig, det är den inre känslan av välbefinnande och styrka som ändras.
I dag har jag lagt till fiberhavregrynsgröt till frulle i stället för omeletten och vips så vill man storstäda dass!
Märkte också att jag sjöng i duschen och hade seriösa tankar om att öppna mail-lådan på jobbet och slänga 100 olästa mail dagligen en tid framöver!
image448
Den är så tung med oöppnad post att jag inte ens ids öppna den och har inte gjort på länge! Bäst vore kanske att tömma hela alltet rakt av och börja på ny kula men så funkar man ju inte!
I kväll drog jag också ihop familjen för veckoplanering och delade ut uppgifter vilket också var ett tag sedan! Ja, ni hör... börjar bli lite ohälsosamt effektiv igen, egentligen mitt normalstatus, alla andra sinnesstämningar på mig är avarter i varierande grad. Så slapp slö och likgiltig som jag varit en tid är verkligen en avart på normalstatus!
image449
Ett litet bekymmer på min himmel är ändå att jag har så ont i halsen på nätterna fortfarande, kan inte fatta att det bara är på nätterna? Ingen hosta men svullen i halsen. Kan ju inte ut och spring då och jag längtar ut att springa!
Bloggregistret.se"border="0"/

Hur många bevis behöver man?

image443image444
Män är deffinitivt inte från Venus!
I helgen var maken hemma och tapetserade om vår nedre hall när jag och barnen var på besök hos mina föräldrar.
Hallen blev kanonfin och sedan kom ju maken och katten också ned till mina föräldrar på besök.
Varför berättar jag det här? Det som jag sedan upptäckte i dag....
Efter att jag städat badrummet riktigt riktigt noggrannt i kväll, ni vet en längre process med högtryckssprutan och massor av rengöringsmedel... och jag sedan själv tagit en riktig långdusch.
Allt känndes väldigt bra.... jag torkade mig, gick med en handduk runt det nytvättade håret medan jag klädde mig. Tog hårborsten, kammade genom håret riktigt ordentligt... långa borst-tag....
Va faan? ... Vad är nu detta? Vad får jag i håret? Sen ser jag vad som hänt! Maken har tagit tapetseringsborsten, den man borstar ut tapeterna med som det kommer en del tapetklister i, han har rengjort den i handfatet i badrummet, tagit min hårborste och gjort rent tapetborsten med, liksom kammat den med min hårborste!
Ja. Själv känner jag mig skönt stylad i håret nu när jag sitter på jobbet... om jag ser ut att ha fått rikligt med mjäll kan jag säga att det inte är så.... bara tapetklisterflagor som nu torkat, helt naturligt, eller hur?
Bloggregistret.se"border="0"/

Vaknat efter skön sömn!

Vad underbart det är och vakna då man sovit riktigt bra på dagen! ( Jag jobbar ju natt just nu och det är verkligen inte det lättaste att få en bra dagssömn, kroppen är liksom lite känslig för det där...)
Vet man att man att man har 4 nätter framför sig på jobbet och det börjar strula redan första dags-sömnen så blir det liksom psykiskt och påverkare en jättemycket (fråga vilken kollega som helst, jag tror alla känner samma!)
Det är  värre än om man sovit dåligt en natt, troligen pga att det är tyngre rent kropppsligt att vara uppe hela nätterna.

I dag vakande jag i varje fall av telefonen att jag skulle hämta minstingen och då var kl 16.00 och jag hade inte vad jag vet varit upp och härjat något på hela dagen!
Känner mig skönt utsövd med sov-ränder i hela ansiktet!
Sen slog jag på datorn och 10 gulliga människor hade skrivit i min blogg när jag sovit! Man blir så glad!

Bildblogg från helgen!

Klicka på bilden om ni vill se den större.

Jo men så här var det ju, i Fredags förmiddag besökte vi Majjanw, syrran. Hon bjöd på bullar som hon bakat. Hon skulle verkligen behöva en datormöbel den kvinnan! Sitta på golvet och blogga!

Sen efter lite shopping åkte vi hem till byn och mina föräldrar. Mor, far, jag och barnen åkte så snart vi anlänt hem till byn till badet och jag badade och dök flera gånger fast isen låg tjock över Naten!

Jag har verkligen försökt att hålla mig på bra avstånd från kolhydraterna men det kan jag säga är en riktigt svår match att gå mot kära far som tycker att "dotra" ska äta ordentligt men jag höll ganska bra emot... lyckades inte få till det med omelett på morgnarna men jag skötte mig ok i övrigt.

På kvällarna blev det gitarrspel och sång vid grillen. Det gillar jag, skulle kunna sitta där hela natten och vissla introt till "Winds of change" med min spelarkompis, vi är lika tokfrälsta båda två.. saken är den att han inte känner till alla bra låtar då han inte var född när jag flyttade hemifrån! Jag försöker lära honom viktiga sånger som en trubadur bara måste ha på sin repertoar.... men han är kanon och väldigt väldigt duktig på gitarr.....och "Stad i ljus".

Barnen var också väldigt nöjda då de fick köra grannens minicross! De tog gemensamt ett beslut att de tillsammans skulle spara sina månadspengar och köpa en!

Det känns som jag tjatat om denna tårta men...jo, jag gjorde en Långpannetårta som vi bjöd alla grannar på vid grillen igår kväll. De åt ordentligt men det blev ändå en rejäl bit kvar som Majjanw tog med till sitt jobb och bjöd på när hon jobbade Söndagskvällen. Fick tydliga signaler om att den var uppskattad även där!
Trevligt men nu är den slut och nu får jag vila från den till i Midsommar, flera dagar  alltså då jag fått order om att baka en och ta med på det firandet!

Här är som sagt min kära mor och min kära far. Bättre bilder finns på pappa men bara den här just nu i detta bloggögonblick, jag tycker han är för skön bara, komma på att leka Wiktoria Silvstedt bara så där!
Angående katterna, det gick mycket bättre än förväntat och det verkar som om Z kommer att få vara på kollo i byn under semestern men nu är han med oss hem igen efter prov-kollot!
Själv sitter jag på firman och agerar nattuggla!


Gissa vem pappa föreställer!

Min far är jätterolig som oftast! Helt spontant föll han in i en roll som en känd Svensk-Amerikansk blondin! Gissa vem? Han hade lite svårt att föreställa henne någon längre stund då han fnissade/skrattade hela tiden och jag också! Tack kära far för showen och för att du vågade prova Z på kollo!
                227650-437
kan du gissa vem han föreställer???

Ja inte gör jag många knop.....


Det var som när vi öluffade i Grekland förra året, när vi kom till ön Amorgos fick man helt enkelt Amorgos ikroppen!
Här i "byn" får man "byn" i kroppen... man tappar stinget, går ned på lågvarv och nöjjer sig med det lilla av stimulans... en solstol, ett korsord...
Till och med barnen tycker det är helt ok att klippa gräset åt morfar med en sådan där o-motordriven gräsklippare och andra småtrista grejjer.
En sak har jag producerat idag och det är en 3 våningar hög långpannetårta att bjuda på vid stora grillen ikväll.
Snart kommer maken med vår katt Z som ska vara här "på landet" på kollo i sommar. Min far är mer än negativ och orolig för hur det ska gå då de har en hankatt också. Deras katt  Baronen och vår Zigge är brorsor men sannorligt olika farsor och deffinitivt olika mentalitet. Z är översocial och Baronen en räddisa. Kära far är rädd att snälla Z ska skrämma ut Baronen i skogen....
Hoppas så mycket att det ska gå bra men jag tror det kommer ta lite invänjningstid och maktkamp innan de kommer ligga och sova ihop. Vi tar gärna och tacksamt emot tips hur man sätter i hop hankatter! I kväll blir det gitarkväll vid grillen igen! ( Mor säger att jag ska tilllägga att de är båda kastrater, alltså inte far vad jag vet men katterna!)

Zigge alias Z             Baronen.

Daggmask och Glesbygdskavaj.

image419image415image416
Här i "byn" existerar ingen stress. I varje fall ingen vanlig sådan där skynda skynda, planera och göra massor av saker-stress.
Min far sitter på husets framsida under ett parasoll i solen med "glesbygdskavajen" på och löser korsord. Mina grabbar knallar runt  och funderar på var de ska gräva mask här på landet till metningen i eftermiddag. Yngsta sonen var lite inne på att kanske ringa pappa i stan och fråga om han kunde komma med lite mask eftersom potatislandet här inte hade så mycket mask...
Själv ska jag slå ihop en sådan där långpannetårta som jag kan bjuda radhuset på ute vid grillen i kväll. Det är så  trevligt att alla kommer ut och sätter sig där på sommarkvällarna, en del grillar andra sitter med en öl och talar om dagens golfrundor och vissa spelar gitarr och sjunger. Jag brukar göra lite olika kakor, tårtor eller pajjer att bjuda på när jag kommer hem, det brukar uppskattas och går som smör i solsken.
 ( Receptet hittar ni i min blogg den 5:e juni-07).
image417

Hem till byn.....

Japp! Då sitter man "hemma" i "byn" på radhusets soliga altan, i hjärtat av Sörmland, mitt i sommaren!
Hör babyskrik från en nyinflyttad granne. Inte många kan anses nyinflyttade här. De flesta som bor här är de jag växt upp med (föräldrarna till mina barndomskompisar), vi som alla flyttade hit när huset byggdes i början av 70-talet.  
I förmiddags satte oss jag och barnen i en varm bil och körde vår första etapp ca 1 mil söderöver från oss räknat. Hamnade hos Majjanw, min syrra där vi fick hennes nybakade bullar (inte jag då men jag kände den förföriska doften....).
Sedan bar det av på sko-jakt till barnen.
Av någon anledning hamnade vi på ICA MAXI i en stockholmsförort. Jag brukar aldrig känna igen folk men mitt i grönsaksdisken ser jag hon som nyligen gav oss på jobbet en orderbekräftelse. ( Jag har berättat om det tidigare här i bloggen.)
Jag tänker under några tusendels sekunder om jag ska säga hej eller inte. På något sätt anser jag det alltid vara "beställarens" beslut om man ska ta kontakt med varandra utanför firman om man möts i andra sammanhang. Våra blickar möts och vi faller varandra om halsen. Så mycket känslor kommer till ytan men bara possitiva för oss båda. Jag tackar henne, hon tackar mig. Hon säger det är årsdagen i dag sedan vi sist sågs och vi kom fram till att det var ödet att vi träffades idag. Någon såg från sin himmel till att jag letade barnskor i grönsaksdisken på ICA Maxi!

Vi åkte vidare. När vi kom till Gnesta fick jag allergianfall! Ögonvitorna svullnade till dubbel storlek och jag började nysa hysteriskt. Kunde inte för mitt liv komma ihåg var apoteket låg? Hur som helst det ordnade sig. Nu har morsan och jag börjat göra en blogg till henne, vi har varit och badat och nu skall vi äta pappas goda mat! Kvällen lär bli vid stora grillen med alla grannarna, såg fler av "barnen" var hemma så det lär bli en trevlig kväll med gittarrer och sång, ljug och skratt! Bilder får jag lägga hit senare, när jag kommer hem.


Förklaring till min GI-attack!

227650-406
Godmorgon!
Jo, jag fick lite frågor om det här med GI. Varför?
Alltså, man kan nog inte påstå jag dras med så mycket övervikt, jag är inte pinnsmal men ganska lagom (tycker jag själv).
Saken är den att jag äter väldigt oövertänkt och onyttigt i perioder, har fokus på annat.... ja, man hittar mig ganska ofta med en kaka i handen tänkandes på något annat och till middag beställs det pizza på jobbet och jag är alltid först ut att hänga på beställningen....
3 gånger som jag minns har jag bantat lite i mitt liv, eller gjort något åt det kanske man ska säga.
1:a gången var efter jag fått min 2:a son så hängde jag med några mammor på viktväktarna. Jag har lite svårt at göra lagom mycket av något.  Ja, ni kan ju bara kolla bloggandet, blir lätt för mycket när jag går lös på något vad det än är och så blev det också med viktväktarna, jag ammade och man skulle äta ett visst antal Points men jag tyckte det var onödigt många..... så jag bröt för jag ville inte riskera sina för att jag inte kunde hålla en bra och långsam nivå.

Gång nummer 2 var i höstas, efter att jag sett semesterbilderna från grekland kan väl tilläggas......
Jag hade på nyår 8 månader tidigare slutat snusa och bytt ut snuset mot chokladbollar.....
Jag köpte böcker om GI och tog till mig det jag orkade, följer på mitt eget vis men jag kan nog inte anses slarvig här heller.
Jo i höstas, det funkade verkligen bra, en metod som verkligen passar mig som är köttberoende sedan barnsben. Man kör en start period med avgiftning på snabba kolhydrater ( allt med socker och mjöl och äter heller inga frukter eller bär under den här tiden, ja absolut inget med kolhydrater den här tiden) Jo, jag vet det är lite farligt, tar gärna emot kommentarer och synpunkter....
När den här första tiden gått drar man sedan ned på fettet och lägger sakta till långsamma kolhydrater, osötat bröd, fullkornsprodukter, potatis, frukt, ja ni vet all nyttig mat som kroppen behöver.
När man plågat sig en tid vill man ju inte pajja det med kakor av okynne så det har för mig funkat riktigt bra, jag har blivit mycket mer strukturerad och skött min mat bättre.... För mig har det helt enkelt funkat och jag har mått bra.
Har man övervikt brukar det ju ge viktnedgång också. En kille jag känner har nyss gått ned 18 kg på 18 veckor! Fan vad duktigt!
Jag vill helt enkelt vara stark och pigg, man har bara ett liv och en kropp, jag har misshandlat min en del fast den alltid ställt upp på mig... det finns bara den förklaringen!
227650-409

Kolhydratreserven ett minne blott!


Jag sade visst i morse att vi hade lite regnskurar här.... Tror det är i Jämtland det snöat på barnen på skolavslutningen idag! Shit!
Just nu sitter mina grabbar med kompisar i tv-rummet och kollar på en Bond-film i vuxensällskap (tror inte de fattar så mycket och tröttnar nog snart) och äter kexchoklad (minsta grabben vann ju massor av Kexchoklad på Lisseberg för några veckor sedan). Skulle lätt kunna hjälpa dem äta upp chokladen men jag stålsätter mig.
Stekte massor av pankisar till grabbarna i kväll men själv har jag ätit mina GI-grejjor. Nu tror jag kolhydratresreven är slut hos mig, är av och till lite kallsvettig... men jag håller mig mätt. Här är bild på min lunch och min middag idag. Något fattas....det börjar på kol och slutar på hydrater!
 

Tömde ut allt på köksgolvet!


Handväskan hade växt över alla bredder igen, och jag som har så stor! Hällde ut hela härligheten på köksgolvet och kunde direkt fylla en container avsedd för återvinningspapper på sopstationen. Vidare fanns pennor som skulle kunna hålla 200 sekreterare aktiva en bra stund ( om datorerna krashade).
Vad fanns det mer? En handbok i hjärt-lung-räddning för hundar och katter, alltid bra att ha i handväskan, eller hur? (speciellt som jag, hellre flyr än illa fäktar när djur är i nöd....ja, jag tänkte på hunden igår....)
350 kr ca i en-kronor och några 20-lappar löst i väskan, inte i plånboken. Hade en sådan där skrapa man skrapar bilrutorna med på vintern också. Listan kan göras lååååång.

I går kväll hade vi en trevlig kväll på Kvarterskrogen. Vi blev många familjer och vi satt utomhus under massor av parasoll som vi satt ihop som ett lapptäcke då det började regna. De flesta åt pizzor, en del sallader och jag biff med bea och en stor sallad till vilket servitören hade lite svårt att förstå att jag inte ville ha pommes!
Nu står köket ny-städat och vi ska hämta en liten kompis till yngsta grabben som ska sova här inatt.

Jo... den som sade att det går att variera omeletter i det oändliga...han ljög! Smaken är ändå alltid den samma! Är redan less!
Ps. Om ni undrar om det blå/bruna porslinet... (kanske ni inte gör men ändå!) För många år sedan ropade jag in en väska för en billig peng på auktion. I väskan låg en hel uppsättning Nittsjöporslin från 1943! Cool bonus va!

Regn, ja! Helt utan krav...nästan!


Sommarlovet börjar med regn. Det gör inte så mycket! Barnen ser helt nöjda ut att få vara helt ifred, fixa lite med sina saker, ingen som säger de ska skynda sig någonstans, nej vi bara myser runt lite här hemma denna morgon. Katten är den enda som är stressad, han har bara tagit en mus idag! Katt-astrof! Han far runt och sprider ut pappersinsmlingen, biter oss i hälsenorna, leker han är kattunge.... ja ni vet, sådant beteende!      image414
Själv känner jag att jag kan slappa och mysa med barnen idag, har inga krav mer än att jag ska städa för att jag vill det själv och det behövs verkligen! Nu sen frukost, omelett - mums! ( Jo tack, det går jättebra!)

Den blomstertid nu kommer.....


I dag blir det lite bildblogg. Klicka på bilderna om ni vill se dem större.
En helt perfekt dag hittills! Vi vaknar alla i god tid för att inget skulle bli stressigt, solen skiner och det är skolavslutning!
Först såg det verkligen mörkt ut (för ett par dagar sedan) att maken skulle kunna vara med då han skulle vara tvungen jobba utomlands som han ofta gör, inte så många land ifrån men ändå. Efter starka påtryckningar från sig själv och oss, speciellt stora grabben som varit förtvivlad och förbannad kunde han slippa uppdraget och denna förmiddag  vara med oss.
A ( äldste sonen) var som 2:a ut att, efter en arbetskamrats son på trumpetfamfar, spela " Du gamla du fria" på klarinetten. Det gick strålande och som alltid är han helt utan synbara nerver. Sedan sjunger och dansar alla sommarklädda högtidliga barn med kransar i håret för oss.

Fröknarna iklädda folkdräkter läser verser för varje elev och sexåringarna överräcker en avskedsros till varje elev i 3:an som slutar.... Ja, ni fattar, inte många föräldraögon är torra! Jag kan bara säga det igen, vilken fantastisk liten skola vi har!

Efteråt hade vi medhavd kaffekorg i gröngräset allihop och min gitarr kom fram för lite underhållning i JanBanans regi, hade med den då den tjänat som stand in för musikfrökens gitarr som försvann strax innan  avslutningsframträdandet. T.o.m så har lilla snigel spelats på den idag av en elev med mycket stor precition.

När alla avsked var tagna åkte vi hem för lite lunch men sedan bar det direkt av till tandläkaren där stora grabben skulle dra ut en tand inför tandställningen. Det sade bara plopp och så var det klart!

Helt otippat under skolavslutningen fick jag från ganska säkra källor höra att det var pris-krig på gång på bensinen.... jag vet inte vad jag ska tro men man får ju vara observant! Själv tankade jag häromdagen för 11,69 kr /l. Har bara kört drygt 8 mil sedan dess.

En annan grej. Jag är inte speciellt förtjust i hundar, är lite harig där men bara lite...på vägen hem från tandis såg vi en hund som knallade runt ensam på gatan. Jag stannade bilen direkt och tänkte: måste hjälpa hunden att hitta hem! ( Det var ingen stor gata, bara vårt villakvarter men jag kände inte igen hunden) 
Barnen blev helt galna, stanna inte, stanna inte, ser du inte att det är en jätteläskig sådan där platt-fejs (face)! ??? Vad då? Sällskapshund som sällskapshund? Ja jag vet inte men barnen sade det var en kamphund så vid närmare eftertanke körde jag därifrån.. Rätt eller fel?
Nu tänkte jag vila en stund. I kväll blev det bestämt spontant att vi 20 stycken skulle träffas på vår lokala krog Vedugnen ( några familjer ur klassen) för att äta och ha det trevligt och i enkelhet fira sommarlovet! Bra dag för mig. Hoppas ni också har det!
                                   Bloggregistret.se"border="0"/

Ska du börja äta sådant där igen?

image380
I morse när grabbarna satt och mumsade choklad och mackor och jag började hacka grönsaker till min omelett sa först den ena sonen: ja ha.... ska du börja äta sån´t där igen? Sen kom minsta och sa precis samma sak. Än så länge har det gått bra men 3:e dagen, den värsta är i morgon, då ska kolhydratreserven sjunga på sista versen.
I morse var jag ganska effektiv, röjde av lite hemma, vek inte all men en stor del av tvätten. efter en dusch hamnade jag i Farsta  för lite snabb shopping. Barnkläder kan jag säga var helt utplockat område. Gick inte på de "vanliga" butikerna att hitta snygg-shorts till grabbarna. Sen kom jag på att nog Sportaffärerna hade och där fick jag till en halvhygglig lösning. På torget köpte jag blommor till fröknarna, glada solroser som nu står i min bil och kämpar för sitt liv när jag jobbar men som tur är är det inte lika varmt i dag som tidigare. Kom en timme tidigare till jobbet för att äta lunch med en fin vän och kollega.

Jo, jag köpte faktiskt ett par sandaler till mig själv också på Skopunkten i dag också, de på bilden men när jag tagit bort det som gjorde de satt ihop och tagit 3 steg utanför affären i dem kände jag direkt: Det här går aldrig, kan inte gå i flip-flop-tå, fasen vad ont det gjorde mellan tårna! Gick raka vägen in och fick göra ett återköp! ( Alltså, jag tycker den var finare i verkligheten, glittrade lite!)
image382

Morgontankar...


Sitter här vid datorn inför öpppet fönster. En strålande sommardag väntar, fåglarna kvittrar och luften som nu känns sval skvallrar ändå om att det kommer bli en olidligt varm dag. Sitter med min kaffekopp och väntar på att jag ska få väcka ungarna. Själv vaknade jag med ett ryck klockan 06.00 och trodde jag hade försovit mig, svor högt åt mobiltelefonen som inte väckt mig med sin klocka...eller jag som tryckt på stopp i stället för snooze.
I morgon är det ju skolavslutning för oss och jag har ännu inte fått tag i lämpliga (lite snyggare) shorts till gossarna, tycker inte man ska ha shorts som ser ut som långa badbrallor med  tuffa mönster på utan mer högtidliga men det är svårt att få tag på. Fina skjortor har de. Blommor till fröknarna vill jag också köpa så det blir dagens ärende innan jobbet i eftermiddag. Jo, det finns lite tvätt att vika här också och en kaffekorg att förbereda inför avslutningen till släkten, inte ska jag behöva vara sysslolös!
Jo, sen ska man ju fixa matlådorna och njuta omelett till frukost.....
Ilskan från igår har i varje fall släppt, ingen kan kalla mig långsint men skyddsmuren är högre än igår morse.

Nya tag ... mindre handtag!


Förra hösten var jag grym i min mathållning, planerade, åt nyttigt, blev pigg och stark! Sen flyttade sig fokus och jag började släppa greppet om nyttig mat. Mycket handlar det om planering, att man tar sig tid att storhandla nyttigt, genomtänkt och planerat och tänka dagen innan hur maten ska se ut nästa dag och ha med sig matlådor annars blir det lätt så  för mig att jag glömmer att äta och plötsligt är jag vrålhungrig och det är lång kö till matsalen (eller äckligt) så då slinker en tunnbrödrulle ned i stället och det är sällan gott eller man åt upp den i andra tankar och minns inte ens hur den smakade.
I går kväll bestämde jag mig för att det är psykologiskt helt rätt att påbörja en GI-attack nu, en Kick off till bättre levene innan semestern när man nu är som mest PMS-svullen för då får man verkligen snabbt resultat!
Hänger ni med i tänket?
När man ser snabbt resultat på vågen och på volangerna när det känns som jobbigast att detoxa från snabba kolhydrater orkar man fullfölja bättre!
Min nästa tanke var att inte berätta för mig själv att jag skulle börja med GI nu utan bara starta, då behöver det ju inte heller kännas så jobbigt  :-)
När jag vaknade strax efter 5 i morse, måndag morgon dag 1 kändes det dock inte helt rätt att tillreda sig veckans första omelett, var inte så hungrig utan gjorde en slapp-start med 2 kokta ägg och en kopp te.... inte helt näringsriktig och rätt frukost kanske.... men jag var med i gemet ändå.

Till mellanmål åt jag 1,5 dl av den lågkolhydratiga "mini yoggi" och till lunch en stor grek-sallad med en biff. Visst är jag på gång även om jag inte varit så ruggit strukturerad. Till kvällen nu blir det lax och grönsaker i ugn och någon sallad.
Adjö på ett tag till kakor och sötsaker! Det svåra är att man ibland glömmer bort sig och bara räcker ut handet och vill ta en kaka...

Jag lovar er att inte tjata på så mycket i bloggen om det här men kanske jag vill redovisa lite resultat på styrka humör och vikt i bland... om jag fixar det här! Hoppas.

dansa på taggarna...


Hur lägger man upp ett trevligt possitivt  inlägg här i sin blogg om possitiva saker och små vardagsbetraktelser en dag som denna när man känner att man fått TA SKIT som man inte är värd, har PMS och mensen knackar på dörren, är svullen, underjordiska finnar, är arg och besviken på någons inkompetens, brist på eftertanke och okunskap om mig!
Jag känner verkligen att jag "dansar på taggarna", motsatsen till att livet är en dans på roser.... ( Förlåt att jag skriver om detta i dag här, hoppas ni inte får besk eftersmak) men inte ens jag fast det låter så här är 100 på topp jämt och idag har jag anledning att vara besviken på en medmänniskas bedömning.
Fy fan vad jag är upprörd  men som tur är har jag inte börjat lipa som jag brukar göra när jag är arg utan sagt i från att man inte får behandla mig på detta sätt, man måste tänka igenom och kunna motivera saker man häver ur sig, för vissa saker gör stor skada att säga!
Hur vänder man denna känsla jag känner just nu? 
Jo... man skakar helt enkelt av sig  och bygger sin skyddsmur högre och ler bredare.
Jag ska gå en promenad nu (kan inte springa av mig känslan nu då jag är så förkyld) sedan ska jag skriva om det possitiva som varit idag.
Ps. Jag vet inte om man får skriva sådant här i sin blogg men jag behöver bara få ur mig det, är snart på banan igen!
image424

Biff med potatisgratäng!

     
Man är ju inte direkt hungrig nu när det är så varmt men ibland blir jag extremt sugen på potatisgratäng med mycket vitlök. Jag älskar vitlök!
I dag är en sådan dag. Nu står den i ugnen och doften börjar sprida sig i huset. Har beslutat att steka utskuren biff till, inte grilla idag. Tror vi kommer bryta normala seder och bruk att ta ett glas rött vin till och i stället ta ett glas kallt vitt bara för att det känns rätt med kallt vitt i sommarkvällen.
Vad ska man göra nu då till maten är klar? Kanske ta fram gitarren en stund? Det var länge sedan men tyvärr har jag ingen röst alls, är förkyld så jag knappt kan prata! Skit samma, det är nog bara jag som märker skillnaden! :-D
                        227650-374                      Bloggregistret.se"border="0"/


Helgen på jobbet avklarad!

Oj vad härligt det är att bli utsläppt från jobbet! Värmen är kompakt och jag vill hem till altanen, lägga mig i hammocken med min bok och en kylskåpskall läsk! Kanske ta en tupplur! Risken finns att det är för varmt på altanen, kanske får välja en skuggig plats i gräset på en filt!
                                      

Blixten slog ned hos oss förra gången...


Det blev en väldigt kortvarig urladdning i morse, varade inte ens 10 minuter och det måste ha varit väldigt lokalt! Det regnade inte ens så pass mycket att gräsmattan slutade damma! Det som hände var bara några åsksmällar, lite hastigt regn och katten kom som skjuten ur en kanon in genom kattluckan.

Sist det åskade slog åskan ned i vårt hus, tror det var i höstas? Jag var ensam hemma. Jag stod i köket ca 1 meter från diskbänken. På diskbänken stod en kopp med en sked i.
Plötsligt befann jag mig mitt i åskvädrets öga och en kuslig stillhet uppstod i rummet  precis innan  det small till öronbedövande hårt i skeden i koppen, det blev som en orange piska upp från skeden, lite svårt att beskriva. Sedan blev det stilla några sekunder igen och sen kom en till smäll och det "sprutade"  ur el-kontakterna. Jag kände mig som förstelnad, satte mig på huk och bara hoppades att jag skulle överleva, låter kanske lite fånigt...
Alla TV-apparaterna i hela kvarteret förstördes den dagen. Jag har aldrig varit rädd för åskan men jag kände nu i morse när det kom att jag hade viss respekt för den.
BloggRegistret.se


I dag kommer det ladda ur!

Sitter här med morgonteet innan det är dax att åka till jobbet. Det mullarar åska över taket hela tiden! Undrar om det börjar bli läge att hämta in tvätten jag hängde ut igår kväll? Tyvärr försent nu, det börjar ösregna nu! Ha en fin dag.

Solen gör mig ansvarslös!


image302
En hel vecka av värme och strålande solsken! Visst känns det lättare att vara människa, tror att ljuset gör oss verkligt gott och vi som inte är alltför bortskämda måste ta tillvara det vi får!
Själv känner jag att jag blundat för visst hushållsarbete och i stället gått ut i solen. I dag överraskade jag mig dock själv och vattnade innomhusblommorna innan indikatorblomman visat att det var dax! Pluspoäng för det va?
Appropå blommor. Alla mina små tobaksbäbisar har dött av värmeslag tyvärr. De fixade inte värmeböljan som kom när jag planterat ut dem. När jag sedan kom till jobbet idag stod fortfarande plantorna jag tagit med för några veckor sedan till Powerlifter kvar i köket. Folk har vattnat dem så de var högst levande. Någon skojjig har satt en stor lapp under dem där det står: Kan man röka dessa?
Då vill jag svara: Klart man kan! Man kan röka nästan alla växter men jag är inte direkt säker på effekten eftersom jag själv inte kunnat röka mina hemma i år då de dog! Tidigare år har det dock gått helt förträffligt!
Frågan är nog i stället: Har Powerlifter slutat röka eller gått upp i rök? Om han inte tar hem dem och vårdar dem snart är han rökt!
Ps. Jag ljög... jag skulle aldrig röka något någonsin!)
Bloggregistret.se"border="0"/

Fredag morgon, uppe med tuppen igen!

Hur ska kroppen förstå vilken livsrytm som gäller? Jag vet inte. I dag har jag fått följa med äldse sonen och hans klass på utflykt till Sundby gård. Vi har cycklat dit. Vi träffades allesammans i klassrummet i morse klockan 08.00 sen bar det av! Kommer till det.

I går kväll plockade jag ned min cyckel från en krok i garagetaket, den var rejält opimpad och utan luft i däcken då det var en stund sedan jag vädrade den, är ingen cyckelfantast direkt.
Sonen och jag gjorde en deal om att han skulle kunna tjäna en slant om han tog sig an pimpningn och det gjorde han för en kostnad av 20 kronor.
Själv körde jag lite rabatt-vattning och disk kombinerat med ett glas rött på verandan (där jag hade ställt ut bärbara datorn i ljumma kvällen för lite blogg) Om du undrar varför jag unnade mig vin så var det faktiskt min helgkväll igår eftersom jag är ledig i dag och sedan till helgen jobbar igen... vilket liv man har...vissa perioder är värre än andra.
227650-358
I går kväll när jag var själv innan det var dax att hämta barnen hos sina kompisar struntade jag i disk och städ och tog en promenad i den varma kvällen. traskade runt i en timme, satte mig på en bänk vid en sjö och funderade lite. Pratade också en lång stund med en vän i telefon icke att förglömma. Vad lätt det är att glömma de här dagarna som går, det är ju det här som är livet. Bloggen hjälper mig verkligen se och minnas mer... annars ramlar det bara på!
Ja ja, det var i går det. Utflyckten idag var helt fantastisk! Den kommer jag minnas länge, jag kände mig lycklig varje sekund att få vara med! Sådan otrolig tur med vädret också! Som sagt kl 8.00 i morse cyklade vi den ca 1 mil långa vägen ut till Sundbygård med en mellanlandning hemma hos Fröken. Att få komma hem till Fröken var verkligen stort för barnen, att få se en annan dimension av henne! Hon bjöd på hemmagjord körsbärssaft och kakor.
Sen cycklade vi vidare. Varmt, pust! Herregud vad ont i "rövva" det gör att cyckla! Tror jag har enormt överdimentionerade sittben och efter några sekunder på sadeln är hela underlivet ett blodtomt fält! Jag skulle behöva lite decubitusprofylax på sadeln.... kan faan inte förstå de som åker Vetternrundan och sådant.... får man elefanthud? Vill man ha elefanthud där? Nä nog om det, det var en jättefin cyckeltur!
Vi badade nästan allihop, till och med jag vilket inte nog kan kommenteras!

Sedan åt vi lunch under ett stort träd i skuggan, rostbiff och potatissallad, MUMS.
Sen kom överraskningen. Barnen hade alla i smyg tagit med sig exotiska frukter och kaker och annat mysigt som en överraskning för fröken. Några av barnen lurade med fröken ut och plocka blommor medan de andra iordningställde ett fantastiskt frukt och kakbord i gräset! 227650-365
Några av barnen läste dikt för fröken och hon var förstummad! Vi har världens underbaraste Fröken och branen är otroligt fina allesammans! Lite bilder på frukten! Visst ser det härligt ut! Och det var fest att få äta hur mycket man bara orkade!
227650-366
Vi badade mer sedan under eftermiddagen och cycklade hemmåt i absolut värsta hettan! Vi fick lov att stanna till hemma hos Fröken igen och duscha vattenslang med kläderna på för att orka ta oss tillbaka till skolan! Det absolut bästa är ändå att jag troligen och förhoppningsvis kommer att få uppleva allt detta en gång till (ja vädret vet vi ju inte om det blir det samma men kanske med lite tur) då yngsta grabben kommer att få denna fantastiska Fröken från och med i höst och 3 år framöver! Jag kommer troligen få uppleva detta och lägerskola mm en gång till!
Här är världens finaste duktigaste klass!
227650-369
Nu är det kväller igen, eller varm skymning. Det grillas runt om i kvarterat kan jag känna. Själv är jag solo då familjen just nu är en sväng på lantstället i skärgården. Låter inte helt fel men jag ska jobba!
Bloggregistret.se"border="0"/

Jag fick knacka bort isen först!

Jag badar 8:e juni 2007

Det här är stort! Jag har badat idag, här är bildbeviset att jag kastat mig i från bryggan!
Jag vill bara påtala att det är bara 8:e juni!!! ...Jag fick knacka bort isen först....
Tror absolut ingen trodde det här om mig, allra minst jag själv!


Livet som pågår där ute.....

227650-333
Fick en känsla av ensamhet när jag vaknade, en overklighetskänsla.  Huset är helt tyst, barnen har inte kommit hem, solen skiner och det är 29 grader i skuggan... livet pågår där ute....
Det känns så för mig ibland när jag vaknar efter en del nattjobb som om jag inte är delaktig i sammhället, kommit i otakt! Det är en känsla jag får ibland när jag jobbar natt bara....

Fan, nu missade jag en sak bara för att jag skrev, hade rostat 2 st skivor "gräddad längtan" och lagt lite jordgubbsylt på som jag skulle ha till kaffet (frukost nu ni vet) men när jag tittade upp från tangenterna var de borta! Ett extremt dåligt sätt att njuta av livet på, eller hur? Märkte inte jag åt upp dem!
Maken ringde för en stund sedan och sade att båda barnen hade gått hem till kompisar och ingen av dem skulle hämtas av mig förrän 18.30. Maken ska på sommarfest med jobbet.
Jag har fått några helt oplanerade timmar bara för mig själv nu. Tänker dock inte ge mig ut och springa då jag känner mig lite sjuk men en promenad borde jag ta innan jag sätter igång med något annat, tränga sig på livet igen! Konstigt, man längtar efter värmen men när den anfaller som värst pallar man nästan inte vara ute men oj vad jag är glad för solskenet nu!

Nattens jordgubbspimpning.


Hoppas du inte är allergisk mot jordgubbar... i så fall får vi hoppas att de små (mördar?)sniglarna som jag satt dit äter upp jordgubbarna innan du får symtom! Nu är jag så trött så jag ser dubbelt, om några minuter får bilen föra mig hem till sängen och skönhetsömnen! Hoppas ni får en riktigt fin dag!

5-0!Vaknade kissnödig i ett varmt och ljust sovrum strax före kl 13.00. Omöjligt att försöka somna om, bara att stiga upp och göra det bästa av dagen. Det var tomt och tyst i huset men på altanen hittade jag en kräfta vid namn Majjan! Jag slog mig ned hos henne men det blev olidligt varmt så vi gick ut på gräsmattan och lade oss i stället. Jag drack lite kaffe och käkade messmörsmackor till frukost där i solen.
Det tog dock inte lång tid förrän vi tok-storknade och bestämde oss för att ta en promenad i stället (barnen och maken var vid en badplats).
Vi trodde allt var stängt idag men av en händelse var handelsträdgården öppen så vi slank in där och luktade på blommmorna! När vi luktat på blommor genant länge gick vi vidare till matvarubutiken för att svalka oss i mejeridisken och införskaffa lämplig mat att grilla till middag.
image348
Blev en tidig middag med Flintastek och färskpotatis med smör och salt och så förstås Tzatziki. (Jo de som var vuxna vid bordet som inte skulle jobba fick ett glas rött också).
Maken och barnen berättade att det varit poliser med stora pistoler vid badplatsen Lida ( poliserna trodde förstås att jag skulle ha varit med vid badplatsen och därför höll de till där) och att de hade suttit i en liten båt ute på vattnet och trängts UTAN flytvästar... det är fina föredömen det!

Efter maten körde vi allihop lite Karaoke, för mig blev det " När löven faller" och "Känn ingen sorg för mig Göteborg" medan Majjan provade diverse sånger och maken tog sitt paradnummer , den smäktande "Märk hur vår skugga" i bästa Tåström-anda.
Kände mig febrig och väldigt förkyld på kvällen, frös som en gnu i duschens varmvatten så det blev till att äta en Ipren för att få lite nya krafter.
Kl 20.15 satt vi uppradade i TV-rummet för att se matchen! Jag fick se de första 20 minutrarna sen var det bara att dra iväg till jobbet. Lyckades fula till mig lite glimtar av matchens andra halvlek på jobbet men kände inte att jag fick ro att njuta fullt ut av vår landskamp på Nationaldagen. Tack pöjkar för 5-0!
Sov gott med er alla, just nu ligger lugnet på jobbet så jag får väl börja pimpa bort nationaldagen från min blogg och hitta på något nytt!

Sverige-Island!


I kväll är det dax igen! Denna gång på 3:an som tur är. Det som är mindre tur är att jag lyckats pricka in nattskift. Hur gick det till? Hinner se nästan hela 1:a halvlek hemma sedan blir det till att sticka till jobbet. Sådan tur kan jag  inte ha att jag kommer kunna titta på andra halvlek där? Nä, det låter för otroligt.... Det skulle vara om vi kan flytta in en portabel TV i själva fabriken??? Beror helt på vilka man jobbar med... om det är damer är det troligen kört..... och om vi har order som måste utföras går till och med det i första hand för mig, trots landskamp! Hejja Sverige!

SVERIGE

image329
Har försökt pimpa bloggen för solsken och Nationaldagsfirande idag.... vet inte direkt hur bra det gick...
image330
Jag hoppas att ni firar riktigt ordentligt och är stolta över vårt vackra land där vi har det så bra. Själv måste jag tyvärr sova bort dagen men jag skall på hemvägen från jobbet i tidiga morgonen extra noga insupa dofterna (genom täppt näsa), titta på vår vackra natur och riktigt tänka efter hur lyckligt lottad jag är som får bo i Sverige med all trygghet som vi har!

Bikini i solen hela dagen!


( Ni vet väl vid det här laget att det som oftast går att klicka på bilderna så blir de större!)
Nu blir ni nog avis på mig, alla ni som blev tvungna att jobba idag! Trots förkylning (ej sjukskriven, ledig!) hoppade jag i bikinin och slängde mig raklång på altanen med boken jag just nu läser, Kajsa Ingemarssons " Den ryske vännen" och en kopp kaffe. När det blev för varmt svalkade jag mig med att gå och hänga en tvätt sen lade jag mig i solen igen en stund fram till ny kokpunkt då jag masade mig upp och slet bort ogräset ur en rabatt och gjorde den färdig för att fylla på ny jord och plantera ut mina små blomstertobaksbabysar som i det närmaste dött av undernärning på kärlek, vatten och solsken inomhus den senaste tiden, det här blir hjärt-lung-rädding på dem, får se om de klarar sig! Hoppas.
Egentligen borde jag väl ha sovit efter den gångna natten som inte gick så bra på den fronten pga halsont men vem vill sova bort en toppendag? Kolla fräck bikini jag köpt, det är massa sydda svarta glaspärlor på den! Det här börjar nästan bli en modeblogg! ;-) (Bild längst ned i detta inlägg)
När grabbarna kommit hem (med sina kompisar) och de var i full gång med vattenkrig i solskenet åkte jag och köpte jordpåsar och lite blommor till rabatterna jag strippat från döda påskliljor och ogräsat tidigre på fm.
Bensinpriset är nu 11.89 kr/liter och jag måste tanka!
Ps. Endast en person åt gången får hoppa på studsmattan, den regeln fungerar utmärkt i vår familj, barnen respekterar det....nästan! Är det någon som lyckats med den regeln???
image323image324

Recept Långpannetårta.

Langpannetarta
Drygt 20 bitar om du gör 2 satser/plåtar och lägger i hop till en tårta med grädde och bär i mellan.

Till en satas/plåt.

75 g margarin
1,5 dl socker
4 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
5 msk mjölk
(ev 1 hg hasselnötter men det brukar jag hoppa över....)

Maräng:

4 äggvitor
2,25 dl socker

Fyllning:

Rikligt med vispad vispgrädde (minst 5 dl) och bär!

Gör så här. (En sats/plåt i taget): Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget och rör kraftigt mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med mjölken i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord bakplåtsklädd långpanna ca 30x40 cm. Strö ev över hackade nötter.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned sockret och bred marängsmeten över den andra tårtsmeten. grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min i 150 graders värme. Stjälp upp tårtan på smord plåt, dra av papret och vänd tillbaka den. 
Gör en till likadan tårtbotten. Låt de båda svalan lite så blir de lite mer sega och lätthanterliga. Precis innan ni ska mumsa, lägg grädde och bär i mellan. Den är nästan ännu segare och godare nästa dag om det är något kvar och den fått stå till sig i kylen!!!

En jättefin tisdagsmorgon...

Tänk att få vakna tidigt en morgon och att få känna ....... så ont i halsen och en dunderförkylning på plats i början av juni!
Hur gick det här till? Jag ska ju vara stark, frisk och njuta av de små sakerna i livet, känna doften av Kaprifolen när man kommer från jobbet i sena kvällen, känna solen värma hud på dagen!
NEJ, vill inte bli dålig, jag är ju aldrig sjuk annars?
I går kväll när jag lade mig smög det sig på, kunde inte somna då halsen gjorde så ont. Gick ned och tog en Ipren men det hjälpte bara föga. Nu morgon och jag är förkyld i full blom! (Fan vad fånig jag är, gnälla över förkylning, förlåt, jag skäms!).


Klungboll och långsam jogging i sommarkvällen...


(Skrivet måndag eftermiddag men jag glömde publicera det!)
Vilket fantastiskt väder det varit i helgen! Shorts och linne, sandaler! Tagit mig tid att ligga på altanen lite och njuta!I I går eftermiddag hade minsta grabben fotbollsmatch och det var jättemysigt att vara åskådare, de blir bara duktigare och duktigare och de börjar förstå vad det går ut på att lite mer strukturera spelet...men de är så söta när de springer i klunga runt bollen! 
Minsta grabben är rask som en iller och springer hela tiden och överallt på planen.
Jag hade verklig lust att ge mig ut och springa igår kväll trots att jag har ont i halsen fortfarande. När min kompis E ringde och vi började långprata föreslog jag att vi skulle jogga oss igenom en mil med snack i stället och samtidigt med pratet förena det med nytta och sommarkväll! Hon var inte direkt på till att börja med, förklarade att det var minst 15 år  och många cigg sedan hon sprang men tillslut övertalade jag henne till en stilla jogg och det gick riktigt bra!


Släktkalas i solsken... och fotbollen...


Här är jag med mina älsklingar, E och A. ( Blir lite bildbloggning idag men Pensionären måste ju få se när hon är en så trogen läsare!)

Här är Majjanw och sedana en bild på mina killar och deras kusin L!

Igår blev också jag med på en del bilder då Majjanw gick lös med min kamera... det är ju både roligt och tråkigt....

Som omväxling på makens släktkalas då vi alltid brukar äta grillspett blev det igår hajkbomber, var och en fick göra sin och lägga på elden och till det grillad baconinlindad fläskfilet med Tzatziki och kryddiga såser.

Till efterrätt blev det också mot principerna (vanlig jordgubbsgräddtårta) långpannetårta.

Riktigt riktigt trist var det att vi inte kunde ha fotbollskväll hos oss som seden bjuder pga att vi inte har kanal 9. När gästerna gått knallade vi ned till grannen och såg sista halvlek där. Jag är besviken som övriga fotbollsentusiaster över det som avslutade matchen.

I morse gratulerade vi maken på sängen med klarinettspel, sång och paket!
Nu ligger jag här på altanen i solskenet och bloggar... fast det är inte så lätt att se skärmen då solen är så stark!
Nu ska jag slappa några timmar innan det är dax att börja köra runt barnen på fotboll och kalas och diverse aktiviteter!

Vilket antiklimax!

Trist med match-slutet. ( Vi våldgästade grannarna och tittade). Stor heder åt domarna som tog beslut som känns. Synd om Danska spelarna. Trist helt enkelt!


Så jäkla arg och besviken...


Det här är min possitiva blogg... så då säger jag vad jag känner just nu bara lite snält och försiktigt...... JÄVLA SKIT-FOTBOLLSFÖRBUNDET SOM SÅLDE RÄTTIGHETERNA TILL KVÄLLENS MATCH TILL TV 9! Tänk er i övrigt alla fula ord ni kan nu ett tag så förstår ni hur mitt blodtryck ligger på en skala.....

Solsken och kalasförberedelser...

image302
I dag har solen äntligen kommit till oss i Stockholm också ( jag hoppas ändå att den finns kvar i även Göteborgsregionen hos Junitjejen där jag snodde denna glada varma skönhet, kunde inte låta bli!....sorry....)
Jag var aldrig orolig.. den skiner alltid när vi ska grilla med släkten på makens födelsedag! I kväll har vi dessutom dubbel tur, likasom förra året då Sverige spelade landskamp i fotboll också! Efter middagen på altanen förvandlas vårt TV-rum till en hemma-arena! Förra året tippade vi utgång i matchen allihop så det får vi väl göra idag också!
Jag för min del tycker inte Zlatan ska sitta på bänken men han borde börja bete sig lite bättre, inte diva sig så dant!
Nu blir det helgfrukost med bacon och ägg!

Rättelse: Maken sade just att Zlatan ev måste sitta på bänken för att han är skadad, inget annat alltså, förlåt Zlatan! Så går det när man bara som hastigast läser löpet på kvällstidingingarna....


Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag säger Zlatan
Svensken som vår superman, Zlatan, jag säger Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

Ja vägen du startade ditt liv på var inte lätt.
I Rosengård lever man inte så fett.
Tänk att det fanns människor som sa att Zlatan var trams.
Dom hade fel, vi hade rätt. Du är den bästa vi nånsin sett.

Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag säger Zlatan
Svensken som vår superman, Zlatan, jag säger Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

Du leker med bollen, du har värsta kollen likt ingen ann.
Klacka i mål, släng dig i väggen Zidane.
Ge aldrig upp, flaggan i topp för vårt fosterland.
Visst e jag ung, men du e min kung.
Kom hela Sverige var med och sjung.

Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag säger Zlatan
Svensken som vår superman, Zlatan, jag säger Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic
Who?s da man, Zlatan, Zlatan
Who?s da man, Zlatan, Zlatan
Who?s da man, Zlatan, Zlatan
Who?s da man, Zlatan!

Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag säger Zlatan
Svensken som vår superman, Zlatan, jag säger Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag säger Zlatan
Svensken som vår superman, Zlatan, jag säger Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

Pratat med okända!


Jag testade lite i eftermiddag med att våga prata med okända när jag var och handlade! Gick jättebra, många sken upp och skrattade mitt i fredagströttheten! Jag bad långa människor ta ned saker som stod högt på hyllorna och började prata med dem i samband med detta! Det roligaste pratet hade jag ändå med en kille  i 18 års åldern som verkligen storhandlat alltså  massor men när det sedan visade sig att hur han än packade och han var verkligen påhittig och nogrann så gick det inte ens att drömma om att få med sig varorna på MOPPEN han skulle transportera allt detta på hem! Vi skrattade tillsammans hjärtligt! Vilket elände!
Jag ska prata med folk oftare, man får ju så mycket trevligare! Prova ni också och berätta hur det går och hur ni upplever det!
Det låter verkligen som om jag är en blyg tystlåten typ som går i terapi för att lära mig prata och får läxor men så är det nog inte är jag rädd, jag är nog en översocial pratkvarn till vardags...
Alltså, snabbt och elegant har jag gjort av med några tusen på Willys i eftermiddag. Det är inte helt lätt att göra av med så mycket på Willys eftersom allt är så billigt så jag tycker jag jobbat på bra och hade hela bilen proppfull på hemvägen.
Vinden har mojnat och nu ska det bli fint väder till helgen, eller hur? I kväll ska jag slänga ihop en långpanetårta tänkte jag som alternativ till mina vanliga tårtor jag alltid gör när det är födelsedagar.

Gulaschsoppa på burk!


Nu har jag hängt ut tvätt i blåsten så nu kan det börja regna det sista innan fina vädret kommer till helgen! Det skulle komma va?
image301Vi ska ju ha grillkalas i morgon så jag hoppas verkligen inte vädrets makter sviker! Nu ska grabben och jag äta soppa på burk, den är riktigt god! När stora grabben kommer från skolan åker jag till KK och handlar så slipper lill-killen hänga med, han är inte så handlingsbenägen!
Tror det är riktigt nyttigt för mig att ta det så här lugnt som idag, ha lite tråkigt och vara onyttig!

VIP-behandling på Vårdcentralen!

 
Tror vi är VIP på vårdcentralen men de har inte givit oss något formellt bevis på det än men vi blir alltid så fint behandlade (ja, inte av lilla AT-snärtan då som vill döda katten Z men av alla andra!)
I morse ringde jag när de öppnade. Kom fram direkt och de meddelade med inspelad metallisk röst att de skulle ringa tillbaka kl 08.27. Och de gjorde de också! En sköterska snappade problemet raskt och gav oss utan att kinka tid kl 10.15. Vi kom in till doktorn i tid och det tog 3 minuter så fanns ett E-recept på apoteket! Så ska det funka! Bra betyg till vårdcentralen!
Nu sitter lilla grabben med dimmig syn och tittar på barn-tv så att mamman får blogga och softa/roa sig i fred. Jag har en jäkla massa tråkigt att göra idag som handlar om pliker...
Jag får väl göra som jag brukar göra: Beta av en liten trist-grej, t ex hänga en tvätt och sedan belönas man med att få läsa någons blogg eller fixa med något sådant. Sen springer man i väg , på tid naturligtvis och våttorkar köksgolvet och sedan belönas man med en kopp kaffe och, ja, så håller jag på..... Gör ni också så här eller hur går det till hos er? jag kan ju behöva lite tips för att bli effektivare. Funderar på hur jag ska få den här blåsiga regninga dagen skojjig? Kanske göra som Majjanw föreslog igår? Tilltala några okända människor när jag är och handlar för att kolla om man kan få några muntra reaktioner? Vissa dagar är helt enkelt inte hottare än så här! Hoppas ni har trevligt att berätta idag! Kram

RSS 2.0