Vårdcentralsdax igen!

image300
Fy, jag är värdelös på att få rätta motivationen att städa ibland! Håller på att polera i köket men utan jäklaranamma! Lyssnar på Scorpions just nu men inte så högt då övriga familjen är hemma och de inte delar min musiksmak i allt, de är mer inne på rap och sådant.
Men hallå, vad kan var mer smäktande än en Scorpionsballlad? Man blir ju 17 år i huvudet igen när man hör det.....man får bara inte råka gå förbi en spegel och se vilket år det egentligen är......
Snart går jag väl helt i barndom och börjar lyssna på Noice!
Yngsta grabben kom hem från sin kompis nu i kväll och ser helt förskräcklig ut, har dubbelsidig ögon-infektion så min lediga dag i morgon kommer inte bli som jag tänkt, i stället för att inleda den i badhuset lär det bli med telefonkö till vårdcentralen. Undrar om lilla snärtan kommer skylla den också på katten? Fan, tycker jag borde få förskrivningsrätt på de vanligaste vårdcentralsläkemedlen snart, det skulle bespara samhället massa skattepengar och mej massor av tid och barnen onödigt lidande, hade ju kunnat börja behandla redan nu!
Jo, jag tänkte på en sak. Alla ni mina fina kompisar som skriver inlägg om lite mer världsliga saker än jag gör, jag tycker jättemycket om det ni skriver och älskar att läsa era åsikter och tankar men just nu vill jag själv bara skriva sådana här alldagliga ovärldsliga saker, dagboksvarianten utan så mycket djup. Hoppas ni tycker det är okay... just nu. Var sak har sin tid. Kramar.

Nu in till stan!


Nu tar jag en paus i städa och tvätt och drar in till stan på lite ärenden! Får fortsätta med plikterna lite senare.
I helgen blir det kalas här med grillning så då vill man ju ha lite snyggt och prydligt.... så prydligt det går i ombyggnad!

DIO på högsta volym!


Städar diciplinerat. Har "best of DIO" på högsta volym! Gillar sådan melodiös gammal hårdrock, Iron Maiden, Scorpions mf ( Inget slår dock Metallica!), och det måste var på hög volym! Nästa gång min bilradio blir snodd ska jag köpa en med CD-spelare till bilen  så man kan köra riktigt hög volym och ha kvalitetstid i bilen! I bilen nu för tiden blir det ju mest Bandit Rock 106,3 så jag är väl förtrogen med och gillar  Raist Fist och dagens grupper också!
Jo Darr! Allra mest gillar jag TWO MUSIC! Och jag lyssnar ofta! Hörrni alla vänner, man kan nu lyssna på alla Darrs låtar på http://allears.se/ViewBand.aspx?name=Two+Much ! Nu städa städa ett tag till!

Darr, min bästis!

 
Darr min bästis sedan alltid! Vi är uppväxta i samma by och har följt varandra i allt livets stora fast på lite olika orter då Darr började högskolan i en anna stad i sverige, tyvärr 30 mil bort och blev kvar där och nu har hon barn som talar dialekt och hon märker inte ens längre att de äter "körvstöganoff"!
Synd att det är långt geografiskt mellan oss men vi har ändå mer kontakt än man kan tänka sig, oftast flera gånger dagligen om allt, vi ältar en hel del men vi vet precis allt om varandra tror jag, i varjefall allt väsentligt! Jag är lyckligt lottad med vänner!
I går efter jobbet åkte jag raka vägen in till stan och träffade Darr som är här på kurs. Vi gick runt lite på stan först och jag köpte de här som jag tycker söta sandalerna!

Sen knallade vi bort åt Medis och åt middag på Snaps uteservering, biff och potatisgratäng med Aoli och öl!
Sen fick vi problem, stora problem, vi tyckte vi skulle röra på oss lite och gå in på någon pub... vi kunde helt enkelt inte välja vilken bara, vi travade fram och tilbaka, fram och tillbaka och kom helt enkelt inte till skott men slutligen blev vi tvungna att bara gå in på ett ställe och det blev någon öl till och naturligtvis överdos med snack men det hade ni väl redan räknat ut va?

I dag har jag flexledigt då jag hade så otroligt mycket innestående flex och det var många i tjänst, tack Jada för förslaget!

Pip pip pip...mitt i natten...

I går kl 19.00 infann vi oss på skolan och barnen spelade i grupper upp teatrar som de själva skrivit. Målet med detta förutom att det är roligt var att lära sig se sig själv i leken utifrån med någon annans ögon, att medvetandegöra sig själv om sitt sätt att uttrycka sig i ord och gester och att lära sig lyssna på varandra. Helt otroligt bra skola vi har till barnen!

Vi fick många glada skratt och barnen var jätteduktiga, mycket underhållande!
Sen blev det kväller och dax att gå till sängs. Hade jättesvårt att somna. Precis när jag slocknat väckte först ena pojken mig för att få sällskap till toa och sedan den andra när jag somnat igen. När allt lugnat sig ville katten Z visa upp sitt senaste fynd, en mus som han lekte med under vår säng, pip pip pip! Mysigt! Hela familjen vaken igen! Inte undligt att man är lite trött?

Nu  är jag på Firman ska snart luncha med x-chefen i matsalen. I eftermiddag ska jag inte missa Yogan, nu är jag på gång igen!


Madonnakläder


En fullspäckad ledig dag igen! Skynda skynda!
Inledde dagen efter att jag lämnat minsta grabben i skolan med att innfinna mig 8.30 på stora sjukhusets röntgen för att ordentligt fotografera stora grabbens huvud i alla vinklar och med panoramavy så att tandläkarna kan knåpa ihop en 3-dimitionell tanställning åt honom. Efter denna grundliga undersökning borde de kunna ge honom schyssta grejjer tycker man....på min tid så gjordes bara en enkel gipsavgjutning och så på med rälsen och ståltråden bara, inte så mycket planering och knussel!
Direkt därifrån blev det lämna av grabben i skolan och sedan hade jag en läkartid kl 10.00.
Sen när jag skulle ta mig därifrån var det nära jag fick P-bot fast jag stod lagligt men jag hade en liten plan på att vrida om P-skivan så att jag kunde stå kvar 4 timmar extra på platsen men se det gillade inte P-lisa så då fick jag ta bilen till nästa pendeltågsstation och därifrån ta tåget in till stan för att möta Darr kl 11.30!
Darr och jag åt pasta/pizza i Hötorgshallen eller heter det Kungshallen? jag vet inte men trångt var det. Vi snackade deep-talk fast det är tröttande men ibland så måste man!
 
Direkt därifrån ut på stan och vi tog direkt tag i en orgie av prova kläder på Hennes och Maurits och vi köpte faktiskt en hel del..... dock inte denna helt fantastiska kreation signerad Madonna! Vi blev helt enkelt tvungna att prova detta klädesplagg! En svart glansig kroppsstrumpa! Döm själva! Allt klär en skönhet???? Jäkligt snyggt med vita ben och ullfrottéstrumpor till!
I övrigt köpte jag en bikini och lite sommarkläder, lite vardagligt. Sen blev det Kaffelatte.
Kl 16.00 infann jag mig framför scenen i Huddinge Centrum där stora grabben skulle ha konsert! De var jätteduktiga! Nu inlägg och kombinerad matlagning. Äta och sedan dra iväg till skolan där stora grabben skall ha teaterföreställning!


Dagens stora behållning!

image266
Det var en bra dag på jobbet, fick utföra en ganska stor order och det känns lite kul när man får jobba på lite ibland  och i slutet av dagen kan lämna ifrån sig en väl utförd beställning! (Har faktiskt inte tänkt på något annant än ordern på hela dagen och det var ett tag sedan jag blev så "uppslukad" av arbetet!)
Dock ganska urpumpat när jag åkte från firman för att hämta ena sonen och möta den andra. Middag blev det på McDonalds (blä) tillsammans med en annan familj (trevligt!).
Direkt därifrån till stora sonens vårkonsert, alla barnen i musikskolan som spelar blåsinstrument skulle spela upp sina paradnummer. A och hans kompisar var jätteduktika men den allra största behållningen var minsta grabben som trots att han hade en egen stol satt i mitt knä och gosade frivilligt i en hel timme under konserten! Kan inte minnas när det hände senast? Helt underbart att få snufsa i nacken!
image268image267image269


En extra sköljning av tvätten!


Vilken fin dag det blev igår! image271
Solen sken och efter att jag 5-minutrat inne på förmiddagen belönade jag mig med att fila fötterna  (och äntligen ta bort vulgo-nagel-acket på tårna) "lättklädd" på altanen i solskenet  innan det blev dax att sticka iväg till jobbet.
Det var ändå lite snärjigt att få till det hela pga att maken inte varit hemma på hela helgen ( vuxenhajk har han varit på för att lära sig bli proffs-scout-ledare). Yngsta grabben lyckades jag hyra ut till en kompis till honom så att han kunde få följa med på fotbollsturnering och stora grabben gick på sin kompis 10-års-kalas precis lagom för att inte behöva vara själv till pappa kom hem.
Kvällen på firman gick ganska fort eftersom vi hade order att utföra. Så farligt var det inte men vi hade att göra så tiden gick fort.
Nu är det ånyo vardag igen och man skulle tidigt till Firman i morse. Tvätten som jag hängde ut i gårdagens solsken kändes välsköljd och doftadende av sommarregn när jag tittade till den innan jag stack til jobbet... den får helt enkelt hänga till sig lite till innan den är välkommen in i soffan!
I dag borde man tanka! Prissättarkillen måste haft en strålande helg och nu satt priset till 11.39 kr/litern! Botten-notering! Det är nu man ska dra iväg till en obemannad mack med micro-pris för de måste väl hänga på Statoil va?
I dag måste man nog ta tag i räkningarna också och då skall man tänka som maken alltid tänker när jag tycker det är tråkigt med räkningar....
: Tänk vad vi är priviligierade som KAN betala räkningarna!  Foten i kläm, ja ja mensan!
image270

Min son har startat blogg!


Min stora son har önskat starta blogg sen en tid och i morse så gjorde vi det! Jättekul! Nog för man snackar en del hemma vid köksbordet men jag tror att skriva kan vara ett komplemet till att prata, i bland pratar man förbi varandra och ibland ser man andra saker hos varandra när man läser tankar i ord. Jättebra skriv-övning för honom också, han är en hacker och snabblärd men att skriva uppsatser på datorn har han inte gjort så mycket ännu! Han vill gärna bli läst, kommenterad och uppmuntrad i vardagen framöver! En klok och fin grabb som ni kan få lära känna!
www.albioni.blogg.se

Söndag morgon.


Vaknade tyvärr innan 07.00! Är trött men det var inte möjligt att somna om igen. Gick upp. har slängt i tvätt och disk i respektive maskiner, tagit ned torr tvätt och stökat runt lite allmänt med sådant trist i tysthet. Ute är det fint väder, redan 15 grader, fåglarna kvittrar, syrenerna doftar och det är så där söndags-stillla i kvarteret, inga bilar, folk sover!
När jag skulle byta batteri i kameran nyss gjorde jag en typisk jag-grej! Det nyladdade batteriet smet ur handen på mig och lade sig med ett splash prydligt på botten av kattens vattenskål! Jag fiskade trött på mig själv upp det och funderade på om detta skullle kortsluta hela kameran men som tur var hände inget, kameran startade snällt och odramatiskt! Nu är klockan 08.40 och minsta sonen kommer morgon-gosig ned för trappen med sömnen kvar i kroppen, vinglar raka vägen in på toa för morgondrill.
Jag sitter med en stor kopp Söderblandning, är svag för dessa lite sliskigare teerna, typ Rabarber och grädd mf. Nu dundrade stora grabben ned för trappen och in på dass, man kan inte beskylla honom för att tassa direkt, det är dunder och brak
.

Laga Lasagne grundkurs 1a!


Det här inlägget är helt tillägnat min lillasyster Majjanw. Majjanw är bra på att laga en del maträtter men hon är ingen som flummar ut i att slänga i hop något på en höft och hon gillar min Lasagne, helt vanlig Lasagne utan krussiduller.
Jag brukar höfta och laga nästan all mat på känn men nu skall jag måtta upp mina höft-mått så att Majjanw får utföra efter mina instruktioner så att hon lär sig och kan gör det hemma sen!
Inled med att hälla upp ett glas vin om det är helg och du ska laga mat! Sätt på lite mysig musik på stereon. Tänd ljus och duka fint, det kan vara trevligt! Just den delen av matlagningen tror jag Majjanw är förtrogen med!

Köttfärssåsen! (shit, det här kommer ta lång tid, syrran kan inte ens hacka lök, måste instruera även detta!)

-Fin hacka en stor gul lök! Fräs den i matfett och häll över löken i en större kastrull. ( så svårt kan det inte vara!
Va fasen, andas med öppen mun och sätt på fläkten så sprutar inte tårarna.....men ha inte på 12:an för faan när löken bara ska svettas!!!!)
- 2 burkar krossade tomater häller man i kastrullen där löken ligger. (Nej, inte i stekpannan majjanw!)
- stek 800 gram till 1 kg köttfärs. Salta och peppra och finfördela den när den steks.
(Ps. Hittils har det tagit 30 minuter att göra köttfärssåsen som inte ens är klar!) Häll över köttfärsen när den är stekt i kastrullen! (Majjanw visslar stolt av välbehag i processen just nu.... suck...prematur!)
(När du nu kommit så här långt får du pimpa spisen, det ser förskräckligt ut!
.... vänta, var gick du Majjanw? .... nu är hon åter, hon var och snodde godis av barnen....)
- drygt 3 msk tomatpuré
-ca 1/2 dl ketchup
-4 pressade klyftor vitlök minst!
-en stor matsked oregano
-en stor matsked basilika
-1/2 msk grovmalen svartpeppar
Koka upp köttfärssåsen som nu är klar och kolla att den smakar gott och lagom med salt och peppar!

Vitsås.
ca 50 gram matfett.
4 msk mjöl som du rör ut i matfettet.
1 liter mjölk.
en touch av muskot, en av vitpeppar och en av salt. Vitsåsen ska smaka och dofta av alla dessa kryddor! Klar när den kokat upp och tjocknat, glöm ej att vispa!

Ta en långpanna/stor form! Klä botten med lasagneplattor.
Lägg hälften av köttfärsåsen på dessa plattor i formen. Gör om mannövern, ett lager plattor till och resten av köttfärssåsen på dem!
Ett lager plattor till.
Häll all vitsås över hela lasagnen.
Strö över ett paket riven gratäng ost. In i ugnen! 225 grader ca 20-25 minuter!

Möjligen kommer majjanw ha andra åsikter om matlagningen.....  www.majjanw.blogg.se 
Ps. Man kan klicka på bilderna så blir de större!

Försommarnatt.


När jag gick hem från jobbet i kväll ( eller närmare bestämt från jobbet till bilen på den bortersta parkeringen) reflekterade jag över  2 saker. För det första: Det är varmt ute och klockan är halv tio, det doftar underbart, det är försommarkväll.... gick och funderade på hur lång sladden till den gammla bärbara datorn kunde bli hemma, om den kunde räcka  från övervåningen ned på undervåningen ut på altanen så man framöver kan sitta ute och blogg-tänk-skriva? Som facit på den frågan kan jag svara nu efter hemkomsten att internet-sladden kunde bli hur jäkla lång som helst, flera kilometer, jag kan ta med datorn och sitta nere i garaget och blogga om jag vill! Nu står datorn hos mig i köket och jag har hällt upp ett glas vin (i ett av mina udda-glas som jag berättat om tidigare, har 9 eller något sådant retligt udda antal och det udda vill aldrig gå sönder så jag får trevlig feng shui i vitrinskåpet igen!)
Ska ju jobba i morgon bitti igen så jag får bara smutta några klunkar på vinet jag hällt upp men det känns mysigare att sitta här med ett glas vin vid datorn och vara bara jag!
Det andra jag tänkte på när jag gick mot bilen var att klacken på min stövel håller på att ramla av, känner att den sjunger på sista versen, att det är ett farligt "gung" i den och att det bara är en tidsfråga, den är ju ganska hög så det kommer att bli en markant skillnad för att inte säga en oerhörd skillnad utan den! Måste konvertera till sommar och Birkenstock snart, bara att ta steget men det är alltid lika svårt att gå från hög-klack-stövlar och skinnjacka till sommarslapp med Birkenstock...båda är dock jag! En jobbarkompis som man kan ha till måttstock på om det är sommar eller inte har nu tagit av strumporna utomhus så då är det sommar... han är tidig nu men han är också en av de sista på hösten att hoppa i strumporna igen, jag vill poängtera utomhus! Inomhus har han alltid strumpor!!
När jag kom hem och stod utanför ytterdörren och skulle låsa upp fick jag ett härligt "halleluja moment" Kaprifolen har börjat blomma och förför med sin doft så man inte vet vad man heter!

Jag vill ge alla mina jobbarkompisar, nattisar och dagisar idag som kommit till mig och sagt att ni tycker om att läsa i min blogg en jättestor KRAM! Ni gör mig glad och jag känner att ni säger det med hjärtat! Jag har världens finaste vänner och jag uppskattar det så mycket! Mitt liv känns ju inte så spännande direkt men jag tänker att ni kanske känner att när ni viker tvätt i er ensamhet så är ni inte ensamma, vi gör dessa saker allihop! Éller hur ska man tänka? Kram och godnatt!

Så mycket känslor...

                    image249
I bland känns det som jag ska drunkna i alla känslor och tankar, att det är svårt att inte skriva om allt som jag känner här. 
Det här är ju bara min ventil för att strukturerat se det lilla vardagliga i livet, att uppmärksamma de små sakerna  som man så lätt passerar som betydelselösa utan att närmare reflektera över men som är livet! I bland kan jag känna att: vad fan, det är ju bara tvätt, yoga, suchi och städa toa.... men så är det ju inte, det smyger ju sig in en och annan trevligare stund också!
Darr som jag pratar med om livets djupare allt i stort sett dagligen långa stunder sade i tel idag: Jag orkar inte läsa om all din jäkla tvätt! Jag har nog med min egen!
Ni som känner mig vet att jag inte är så ytlig som man kanske uppfattar det här, det jag väljer att visa och skriva.
Allt jag skriver här är ändå bara sanning, min sanning och jag är tacksam över att få ha det så bra och vara så priviligierad. Hur ska jag uttrycka mig? Ni förstår va? Jag tycker att det är jätteroligt att skriva den här bloggen. Innehållet blir ju av aningen ojämn karaktär men det beror väl på livet helt enkelt. Jag tycker att jag blivit bättre på att se stunden, den lilla som sådan sedan jag började blogga! Om jag simmar en längd i bassängen så försöker jag mer intensivt vara närvarande i just det än att tänka på allt som jag måste göra senare under dagen och dricker jag ett glas vin eller en kopp te försöker jag uppleva det och stunden mer rofyllt och avslappnat! Blogga är bra för mig!

Om väder och nyheter....


Det blev inget regn och åska tror jag? Jag somnade! Man kan inte ens lita på sin erfarna kärringkropp? Måste betyda att jag inte är där än!
Man får fortsätta lita på Polman och Tone....... Men hur ska det gå? Jag kollar ju aldrig på TV och om jag läser en Metro så är den alltid några dagar för gammal.....
Jag måste börja skärpa upp mig, läsa mer tidningar. Vi prenumererar ju på både Svenskan och DN men det känns som så många nyheter och elände att jag på morgonen inte vet var jag ska börja????
Jag har ju nog med att hålla koll på almanackan, att alla kommer iväg dit de ska och med rätt grejjer! 
I min dröm dricker jag morgonkaffe djupt engagerad i morgontidningen men jag är inte där än! Nu skynda skynda! Till tandis en sväng med stora grabben, ska kontrolleras inför tandställning!

Säker på att det blir åska till kvällen!

                                      
Det är varmt och klibbigt, huvudet trycker trots att jag druckit massor av vatten! Är helt säker på att det kommer att börja åska till kvällen!
( Har man blivit kärring eller har man när man känner av väder på det sättet? Snart säger man väl att det blir regn när det värker i lederna...  )
                                        
Jag försökte tyda svalorna som flög högt i kväll, helt emot Bondepraktikan då de förväntas flyga lågt när det ska bli oväder.... eller hur var det nu? Lågt vid lågtryck? Är det lågtryck när det ska bli åska? Shit, jag har inte rätta kollen!
Nu hemkommen från klassfest för yngsta grabben. Vi hade picnic i parken, alla barnen och alla föräldrarna och syskon. Inledningsvis körde vi brännboll som helt otippat slutade lika, samma poäng till båda lagen! Sen blev det grillning med medhavd middagsmat, trevligt!
                       

Dagen....


Låg i solariet strax efter 11.00. Tankarna ramlar på aningen för fort för att det ska vara en riktigt avslappnande stund, skulle vilja bli bättre på meditation men det är så jäkla trångt med tankar och de är svåra att slänga bort...
Gick sedan ut i simhallen och lade 40 längder bakom mig.

Det roliga var ändå när jag anlände, då kom badvakten, (snubben som sitter där och glor på vattnet dag ut och dag in) och hälsade på mig som på en gammal bekant!
Det måste betyda att jag kan kalla mig frekvent motions-simmare äntligen, han tycker att jag går som "barn i huset" vilket måste anses som ett delmål i min simmarkarriär!
Något fel är det ändå på min andning nu i allergitider, blev andfådd av vanlig simning, känns lite skumt faktiskt, riktigt så otränad är jag inte, brukar ju klara av att springa en del!
Sedan blev det hårinpackning i ångbastun.
I Kungens Kurva kom jag fram till att vädret hade övergått till sommarväder med blåst, riktigt varmt med skinnjacka! Blev snabbt och elegant några tusen fattigare men med ett riktigt välfyllt kylskåp och vinförråd.

En dålig sak i KK var att jag trots att jag var gröt-äten blev hungrig så jag blev tvingad att äta på Gula Emmet. Äckligt men ovanligt gott för att vara Big Mac menu då jag fick precis nygjord burgare och pommes.

Nu ska jag hänga lite tvätt och lägga i ny igen, bra torkväder!

Hur dagen blev... morgonen.


Kl är snart 09.00 Har sms-at lite med kär vän under morgonen och talat i tel om livet med Darr. Har bäddat sängarna och druckit en kopp kaffe till samt kollat snabbt över några kompis-bloggar. Har vikt alla lakan i tvätten men inget mer.

10.15
Revulotionerande upptäckt jag gjort! Hade handsfreen på tel och pratade ytterligare en kvart med Darr samtidigt som jag vek tvätten! Märkte knappt att jag vek tvätten det blev bara gjort!!!!
Gjort ett rejält race här hemma!
Ska slänga i mig gröt nu och sticka till badhuset, beräknar vara där 11.00 sen KK!

God morgon torsdag!


Ibland är jag ganska bedrövlig! Lägger upp massa planer som jag tror jag ska hinna och orka men så räcker man helt enkelt inte hela vägen. Jag tycker att om jag beslutar att det är 2 "måsten" jag ska göra så är det inte så mycket?
I förrgår kväll skulle jag t ex vika tvätt och städa badrummet. Blev bara badrummet och lönesamtalet, tvätten ligger kvar. I går efter Pankisarna tänkte jag storhandla och plantera om blommer. Vad blev det av det? Vi gick ut i trädgården och började pimpa i 200 knyck där istället, ogräset och gräsmattan var 1/2-meterlång så det kändes som dax! I dag är jag ledig och sitter med hela härligheten kvar av nöjjen från den gångna veckan! Jag skulle behöva att någon sade: Klara, färdiga gå och tog tid på mig för att jag skulle komma igång och tycka det är riktigt roligt med tvätten!
Nu får planen bli: Lämna killarna i skolan kl 8.00 Vika tvätten + ta ned all torr tvätt i källaren (och vika den också) och lägga i ny maskin. Sedan sticka en sväng till badhuset för att simma, sola och basta. Direkt därifrån till Kungens Kurva för storhandling på City Gross och lite runt där i krokarna. Låter väl bra att pyssla med under förmiddagen? Hur fixar ni allt sådant här? Hur får ni motivationen och lägger upp det? Kram på er.

Att se varandra kostar så lite!

image231
Ja och Jada träffades som hastigast i morse och vi tänkte högt att vi blir glada av att träffas och vi bestämde att dagen skulle bli en bra dag! Sådana saker känner man ju ofta när man träffar sina vänner och bekanta men hur ofta säger man det? Det lyfter humöret  när man säger detta till varandra och verkligen ser och bekräftar varandra i vardagen, inte tar varandra för givna!
Man kan ju inte direkt säga att en sådan handling tar mer tid och är jobbig? Det ger så mycket mer mer än det tar men det krävs lite mer mod och medvetenhet än ett vanligt hej!
Från idag till i går har jag gått ned 1,5 kg vatten utan vätskedrivande! Jag är fortfarande svullen men inte lika andfådd längre och det spänner inte i hela kroppen. Fattar inte hur det kan bli så där men det känns som det har med allergin att göra inte hormoner... Har njutit av ett rött äpple i dag också, tvingade mannen som säljer Sushi att ge mig ett av deras fastän det var bananer som var dagens frukt till lunch-sushin idag.
 I morse var bensinpriset 12,29 kr/liter, tror bensinprissättaren börjar känna av att jag har mindre än halv tank kvar och att det är dax om någon vecka och nu börjar sin resa mot nya toppnivåer på bensinpriset!
Nyss har jag varit på Yogan, så skönt, ansträngde mig att vara i nuet och släppa alla tankar! På de sista minutrarnas avslappning somnade jag, kan inte förstå hur det kan gå så fort när det är så omöjligt på kvällen ibland? På Yogan är det ju inte ens meningen utan man skall vara bara medveten om här och nu!
I kväll kanske jag drar iväg och storhandlar ev och om jag hinner plantera om plantor jag fått av B2 och några röda Blomstertobak som nu börjar vilja flytta till större!
Nu är det steka pankisar i stora lass som gäller! Kan varmt rekomendera att ta vaniljsocker i pannkakssmeten, blir så ruggit gott!

Jättehög med ren tvätt att vika!


I kväll SKA jag vika den jättestora högen med tvätt! Det här är en konstig förklaring till att vi har stökigt nu, jag vet men det är så att min toleransnivå har blivit så mycket högre nu när vi renoverar och det är byggdamm och målarfärgsburkar överallt....jag känner helt enkelt inte att det går att ha hushållet på topp nu, ingen idé liksom!
Toan är det ingen som bygger på just nu men man kan tro det när man ser hur opimpat det är där just nu, måste få sig en städning ordentligt i kväll!
Hu, nu kom jag på en sak till som måste göras....måste fylla i lönekriteriemallen inför morgondagens lönesamtal! Jag tycker att det inte ska behövas skrivas ned på papper att jag är ovärderlig ??? Det borde väl bara synas och märkas att jag är Verry Important Person på jobbet?
När man ser vilka fantastiskt roliga grejer jag ska göra på min fritid i kväll kan man ju undra hur lätt det är att se vardagen från det possitiva hållet jämt???
Det är ju fint att ha tvätten invikt i skåpen och det är ju trevligt med ett rent badrum och en högre lön! Får se det så!

Inte van med skolbänken...


Oj vad det är svårt att sitta i "skolbänken" när vi har studiedagar! kroppen är inte van, jag faller i trans och koma om jag inte sitter och stör med kommentarer om ingenting hela tiden! Min kollega sitter alltid på alla möten och för anteckningar och kommer med kloka kommentarer och frågor i bland. Jag frågade honom idag: Människa, vad gör du med alla dokument du skriver, alla protokoll du för under alla möten?
Han svarade: Jag slänger dem så fort jag lämnat salen eller mötet! Jag skriver bara för att hålla mig alert och inte somna! Fasen vad klok han är! Han ser obeskrivligt ambitiös ut och är det ju också! När man som vi har ett ganska fysiskt arbete är man inte van att sätta sig ned och lyssna på någon som visar saker på powerpiont en hel dag även om ämnena är intressanta och man behöver lära sig, ögonen rullar bakåt in i skallen!

Äpplen


God morgon! Jag har  sovit som en stock! Var ju inne i stan igår på första informationsmötet på Adolf Fredrik, det bådade verkligen gott! Sonen fick se sina klasskompisar och fröken för första gången!
När vi kom hem somnade jag och barnen utan vaggsång!
Nu ny dag! Är fortfarande jättesvullen i hela kroppen men framför allt i ansiktet dock väl preparerad med antihistamin mot allergi. I går när allt var som det var åt jag ett rött öpple på prov för första gången på massor av år, ett sådant där rött vaxigt saftigt äpple! Det gick bra! Då vet jag 2 äppelsorter som jag kan äta! Jag provar bara att äta äpple på jobbet där man har bra uppbackning! Äpplen från trädgården hemma funkar dock inte! Jag har verkligen längtat efter att kunna äta några äpplen igen! Nu studiedag!


Seg idag..


Trots att det här bara är min possitiva ventil där jag ser allt possitivt måste jag ändå säga att jag är sliten  i dag, måste vila innan jag ska in på möte i stan! Orkar inte se det lilla idag, men okay då.....jag åt god sushi till lunch, hade trevliga arbetskamrater runt omkring mig och arbetet flöt på.
Inte illa för att vara en seg dag! Känner mig lite svullen... det kunde ju vara värre, kunde käna mig hemsk och ful också men det gjorde jag inte, bara svullen! Bensinpriset 11.89kr/liter.
Äh, vad f..n, ingert fel på dagen som sådan jag var bara lite seg och det kan man väl få vara? Återkommer.

Får man ha Kex-choklad som handbagage på planet?

 
I fredags eftermiddag gick planet till Göteborg! Bara att flyga är ett stort och härligt äventyr!
 
Vi flög från Bromma. På planet fick vi mackor och jos och vi hann knappt upp i luften förrän det var dax att landa!
När vi steg av planet och med flygbussen tagit oss till Göteborgs C tror jag vi höll på att krocka in i E-type (han får ursäkta om det var en kopia  av honom men det tror jag inte).
Vi hade turen att få ett riktigt bra hotell och vi kände oss riktigt lyxiga! Barnen tog ett bad och vi gick ut och åt lite i senare natten (bara det var lyxigt!) Sen sov vi en stund.

Kl 11.00 nästa dag öppnade Liseberg och det var därför vi var där! Vi stod startklara när det öppnade! Vi åkte allt! Och då menar jag att vi verkligen åkte allt! Vi hade åkband för 2 dagar och det var bara precis lagom mycket folk för att inte bli mer än 10-minuters-köer på de hottaste attraktionerna!  Vi åkte från ett soligt stockholm till ett regnigt Göteborg men så fort jag köpt fleese-tröjjor till killarna sprack molnen upp och vi fick kanon-väder! Vi hade så himla kul! Kan varmt rekomendera Panda-vision som var 3-D film om vår energiförbrukning i världen och dess följder....(kanske svårt att få i hop när man förbrukar el som attan på nöjjesfältet...)
Kl 21.00 beslutade vi att vi måste gå hem för dagen. Vi gick till Pizza Hut och åt mat. Somnade som babysar på hotellet.
I morse vaknade vi för att vi ställt klockan! Åt låååång och mycket god frukost igen. Av allt som fanns att avnjuta åt minsta grabben sig mätt på bacon, vindruvor och Winerbröd!  Jag åt desto mer!

Klockan 12.00 öppnade Liseberg i dag igen. Vi fortsatte där vi slutade! Minsta grabben inlädde med att vinna massor av Kexchoklad! Själv vann jag 2 påsar chips, en elefant lite choklad mm. Solen sken! Hur härlig helgen än var måste jag sova nu!

Scoop nr 2!


Vi sitter på det 5 stjärniga hotellet och äter den fantastiska frukosten.... Plötsligt ser jag: Sebastian i Idol!!!!
Viskar diskrtet till barnen att titta "snyggt".... men han har blivit lite långhårigare än han senast var på TVn.... men ändå......
Själva grejen är bara den att när vi senare skall checka ut kommer Sebastian gående i lobbyn...... eller vad nu då? Ser jag dubbelt för i den andra fotöljen sitter DEN RIKTIGA Sebastian! Que? Den falska kopian går i väg men den sanna checkar in med sitt band! Det blev fel som blev rätt! Barnen tappade hakan och jag med, jag för att det blev så konstigt! ( Jag tror faktiskt att jag lyckades med konststycket att se E-type också......)

Scoop Nr 1!

Sveriges guldtjejjer i innebandy
Jag har så himla mycket att skriva, vet inte var jag ska börja så innan jag börjar drar jag av scoopen!
Grattis Sveriges damlag i innebandy som i dag tagit VM-guld! De fick den stora äran att sitta brevid oss på planet hem! (...eller tvärt om, vi fick den stora äran!) Grattis tjejer!!! Här följer lite bilder från Bromma och mottagandet!Guld tjejer i innebandy

Svårt att få rätta motivationen i bland....


kl: 12.30
I dag är det svårt att hitta motivationen att städa! Jag hittar på allt möjligt omöjligt för att slippa! Stora grabbens rum och sovrummet är nu klart och alla sängkläder är tvättade och hänger ute på sträcket.Nyss sa jag till lilla grabben: Börja plocka ihop dina leksaker nu så jag kan komma åt att dammsuga och våttorka!
Han gick in i sitt rum, tittade sig runt och gick sedan ut och sade: Jag är färdig nu! ...Ha ha, den gubben gick inte! Han tyckte nog att uppgiften kändes lite övermäktig men de ska hjälpa till!

image214
Syrenerna blommar som allra vackrast och jag är inne och städar....blä men jag måste! När jag var ute och hängde tvätt nyss var det nära jag struntade i att gå in och i stället drog upp 4000 maskroser från grusgången!

kl 13.30
Lilla grabbens rum klart. Vet inte hur många gånger jag slagit i huvudet i discokulan i hans rum under tiden! Appropå ingenting. Syrran var ju hos oss i¨går kväll och jo, vi fick låna vin av omtänksam kompis. Blev Lasagne i stället för grillat. Hur som helst så fick vi till Majjanws blogg riktigt trevlig tycker jag och hon fick lite koll på hur man kan byta kort och färger och bakgrunder. Ta en sväng in och titta! www.majjanw.blogg.se


Nu har jag en tidsplan för dagen! Kl 14.00 ska jag vara klar med allt på övervåningen. Kl 14.00-16.00 ska jag köra lite städ på nedervåningen och kl 16.00 ska jag in i duschen och snygga upp mig för kl 17.00 bär det i väg! Jag berättar inte nu, det får ni höra om när jag är hemma igen vad jag varit på! Ska bli riktigt kul!

Ansvarsområde....

I dag är det dag för arbete med ansvarsområde. I bland är det bara att köpa läget och släppa allt annat och ta tag i allt tråkigt... eller försöka göra det tråkiga roligt?
image207
Svårt ändå att känna glädje och tacksamhet när man pimpar toastolen....
image208

Tror jag tappat instinkten....

image205 
I går kväll när jag kom hem från jobbet ( kvällspass) slog jag mig ned framför TVn för att varva ned lite innan jag skulle lägga mig, inte för att jag var stressad utan bara pigg. Jag reflekterade över att det var väldigt länge sedan jag tittade på TVn.
.... när jag skulle slå på den ( 2 fjärkontroller måste man manövrera för att hela alltet ska starta) så mindes jag inte hur man skulle göra! Jag hade glömt bort hur man startar Tvn! ....då kan man väl inte direkt säga att man slösar bort sitt liv framför TVn...jag får mina fyrkantiga ögon av datorn i stället!
För några dagar sedan bestämde syrran och jag att hon ska komma hem till oss i kväll och eventuellt grilla, dricka lite vin och pimpa hennes blogg..... det är bara det att jag kom sent igår kväll på att det ju är helgdag i dag trots att det är torsdag och att vi inte har något vin hemma och systemet är stängt! Fasen, jag har inte rätta överlevnadsinstinkten ! TVn och vin... jag har ingen koll!

"Orderbekräftelse"

  
Egentligen vill jag inte skriva något alls som gäller jobbet men jag tror inte att den som utfört det jag nu tänker beskriva i "förklädda ord" har något emot att jag skriver om det här, hon skulle förstå hur mycket jag uppskattar!
I dag fick vi en "order-bekräftelse" på jobbet! Det är bekräftelse att vi skött en order väldigt bra, att kunden är mycket nöjd.
I bland får vi  det, i speciella fall, t ex en tårta men den här var ord. För oss och mej jätteviktiga ord!
Det var ett år sedan vi utförde ordern som nu bekräftades genom ett brev till oss med så mycket värmande och tacksamma ord och där flera av oss blev omnämnda till och med med namn, efter ett år! 
Jag var en av de omnämnda och det kändes som om tårarna steg upp i ögonen... jag blev mkt rörd och glad. Hela det skrivna  kändes naket sant och det var så fina ord direkt från hjärtat till oss! Bland annat stod det att jag gjort lååååångt mer än man kan förvänta sig och att jag var en heder för yrket! och det stod också: Borthy, du är så himla bra på att vara dig själv så sluta aldrig med det!
Jag antar att alla förstår hur sådana ord värmer länge.

Ett stort tack till Junitjejen!

                                     image204
(Obs, ni får titta lite längre upp till vänster på sidan)
Ser ni vad som hänt i natt?? Titta lite till vänster.. ser ni? En klocka i min blogg! Den var hett efterlängtad! Redan under mina första bloggande dagar råkade jag trycka mig in på Junitjejs blogg och se allt läckert som hon gjort och har där förutom allt trevligt som hon skriver!
Jag har suktat på klockan så länge och försökt att installera den hos mig men inte kunnat. I natt när jag sovit har Junitjej efter att ha fått mina inloggningsuppgifter givit mej en klocka i present! ....och kära vänner, jag kommer att kunna hjälpa er nu att få klockor för nu ser jag var den ska sitta, om ni vill ha alltså, ni som bloggar!
Jag har också under en längre tid terroriserat henne med alla möjliga och omöjliga frågor om utssende på bloggen som hon hjäpt mig med, t ex bakgrunder så nu kan jag det också!
Ett stort och varmt tack till www.junitjej.blogg.se !
(Läs hennes trevliga blogg men terrorisera henne inte om klockan och bakgrunder, jag kan hjälpa nu!)

Softar efter en riktigt bra trevlig dag!


Solen sken, tandläkaren sade jag inte alls hade dålig andedräckt, att han arbetat 37 år i yrket och visste vad dålig andedräkt var för något!
Men jag sade att det visst smakar och luktar h-vete ur munnen sen en tid och att något är riktigt fel där inne! Han sa jag hade fina tänder, riktigt fina och att jag hade fel! Han lagade ett hål och jag hoppas att det var där det kommer i från.... hoppas!
Jag loooovade dyrt och heligt att använda tandtråd och eltandborsten ofta ofta!
Konstigt... frissan tycker man ska använda hårinpackning lika ofta som man använder tandtråd och tandläkaren att man ska använda tandtråd lika ofta som vad??? Hårinpackning?? Det blir ju aldrig?
Sen var jag ute i kalla men soliga vår-Stockholm och tittade på folk och i affärer innan lunchen.
Vi käkade indiskt men jag minns inte speciellt vad det smakade för vi (läs jag) snackade så mycket, det var ett tag sen vi sågs och hade lite saker att detalj-diskutera! Eftersom vi båda ansåg att vi borde pimpa oss lite och springa lite mer så att vi kunde springa Midnattsloppet i Augusti så gick vi till Gunnarssons konditori och proppade i oss bakelser som efterrätt!

Sen lyckades jag ta mig till Högdalen utan stopp i T-banan denna gång och kunde hämta ut bilen med nytt avgassystem!!!!  Bilen lät som en spinnande katt!
Bilmekanikern sade att han önskade att alla kunder var så glada och trevliga och nöjda som jag, att det lyfte hans arbetsglädje! ( jag måste ha goda skådespelartalanger som helt kan dölja en vidrig PMS kortare stunder!)
Det är konstigt, de man står närmast och spenderar mycket tid med gnäller man på och är sur med mellan varven. Ju kortare man träffar en person, ju trevligare är man??? Borde vara tvärt om.....

Jag hade 1 timme när jag kom hem från stan innan det var dax att åka till skolan för att närvara kulturkvällen med den stora pastasalladen som jag gjorde igår kväll ( pastasalladen skulle säljas till hungriga under kulturkvällen). Jag lade mig att sova en power-nap. Vaknade med ett ryck efter 15 minuter med mardrömmen att när jag lyfte på locket till pastasalladskastrullen så var där bara ren pasta, att jag glömt alla andra ingridienser!
Kulturkvällen var som vanligt förbluffande proffsigt utförd av lärarna och barnen! Man sitter med tårar i ögonen när de utför sin show, så duktiga!

(Jo, jag glömde att säga att jag under 30 minuter sålde och fixade närmare 100 varmkorvar till hungriga föräldrar som kom direkt från jobbet, shit pommesfrites!)
En rolig grej till som inträffade var att maken vann 1:a pris på tipspromenaden... en 1:a färbandslåda för hundar och katter! Vi skarattade hysteriskt när vi i den hittade första hjälpen för hund och katt, en instruktionsbok för Heimlich manöver och HLR!
Ser cenariot framför mig: Z har tagit en mus, sätter i halsen. jag springer fram, håller honom upp och ned och trycker honom över buken. Det fungerar inte så jag börjar göra konstgjord andning på honom... drar ut hans tunga som det stod och börjar inblåsningar.... Nä, tror inte det, hur mycket jag än älskar den katten tror jag inte jag gör inblådsningar på honom...
God natt med er alla! I kväll blir jag inte långrandig mer än på bloggen! Här blir jag alltid långrandig.

Tror det kommer att bli en riktigt trevlig dag idag!


Vaknade kl 03.00! Det här är priset man får betala att jobba 3-skift, man vaknar mitt i natten och just nu är jag sugen på en stor kraftig middag! Ja, nu är väl klockan framemot 5-tiden och frukost åt jag ju klockan 03.00!
(Hur som helst så gilllar jag att jobba de här nätterna och de ger betydligt mer ledig tid och visst lönelyft att jobba 3-skift, för er som inte förstår varför man utsätter sig för det här).
Jag har en trevlig innehållsrik dag att se fram emot nu. Först gäller ju det vanliga "hela familjen vaknar/väcks-grejen" = frukost, dusch plocka ihop allt de ska ha med till skolan och i väg till skolan.
Sen ska jag lämna in bilen för 2:a gången för avgassystem-byte! (Hoppas det finns något som heter 2:a gången gillt för jag har faktiskt inte lust med detta en 3:e gång!)
Direkt därifrån in till stan för att vara hos tandläkaren för att få det där hålet lagat kl 09.00. Min tandläkare och hans sköterska och tandhygienist är så otroligt trevliga att det känns som bara ett nöjje att gå dit, jag är där några gånger om året men det är ett ganska dyrt nöjje.....
Bör väl vara klar till dess affärerna öppnar så sen planerar jag kolla runt lite i affärerna till min gode vän  får gå på lunch från sitt jobb så då ska han och jag prata om livet, äta något så länge hans jobb och flextid tillåter!
Efter lunch blir jag förhoppningsvis drygt 3000 kr ännu fattigare när jag hämtar ut nypimpade Mazdan!
Eftermiddagen och kvällen kommer att spenderas på skolan där det årliga uppskattade evenemanget "kulturkväll" går av stapeln! Barnen har tränat på danser och uppträdanden hela terminen och de har haft specialarbeten, teman som det här året har varit "bygga bo" och de kommer att presentera sin alster för oss föräldrar och släktingar. Stora sonen har fått en huvudroll i något som ska spelas upp och han har många repliker, inte verkar han nervös för det, nej då. den här skolan är helt enorm, ger alla barnen självförtroende och självkänsla! Jag ser fram emot dagen men kommer nog att vara lite trött när det är dax att läsa Harry Potter för barnen i kväll

Jag somnade ju nyss....

image171
Nu 13.30 ringde klockan. Det är en sådan där hemsk dag då jag måste vända tillbaka dygnet. Nu är det bara att återuppstå! Min plan för att klara det här är med frukost och kaffe. Prata med så få som möjligt för att inte avslöja mitt PMS-skit-humör och min trötthet.
Ta en dusch och fila ut lite obefogad PMS-ilska genom hälarna (det här är ett projekt... med hälarna alltså som måste fortgå en tid för att komma till fulländning men trägen vinner!).
I går målade jag tånaglarna i den där röda färgen......jag har svårt, jäkligt svårt att förlika mig med den på mina bleka fötter! Ska ändå måla en gång till nu så att blå-nageln inte lyser igenom så ska jag prova det några dagar....tror ändå mer på ett nagellack med lite mer brunt i.....men egentligen tror jag inte på nagellack alls!
Klockan 15.00 tänker jag infinna mig på Yogan. har fortfarande känningar från förra gången.

Snutmagneten Borthy!

     image187
Jag behöver inte göra något, de dras till mig, jag är en snut-magnet! Nyss när jag åkte hem från jobbet och jag har en ganska kort bit blev jag omkörd av 3 polisbilar! De gillar eller kanske känner sig trygga i min närvaro!
Jag vevade ned rutorna på bilen och sjäng med U2 på radion "Pride- in the name of love" så högt jag bara orkade och kunde för att de inte skulle höra och haffa mig för avgas-systemet...att sjunga tror jag inte man blir insydd för!
Have a nice day, hörs lite senare, nu natta...eller heter det daga?

Poliser ska se ut som poliser ska!

image190
Ja vid det här laget vet ni ju min känsla för poliser.... De närmar sig mig på alla möjlig och omöjliga sätt dygnet runt... och är även förklädda av och till!
I går natt, på morgonkulan kom 2  "poliser" till mitt jobb i ett ärende. Jag öppnade dörren för dem (ja, de sade i porttelefonen att de var poliser) men de var 2 förklädda ungdommar som stod där när jag öppnade!
Alltså....måste man inte vara vuxen för att få bli polis nu förtiden? Jo, de var jättetrevliga och söta, en pojke och en flicka men de kändes ju inte som man fick den rätta "polis-respekten" när man såg dem, den jag brukar ha!
Hmm... det här kanske inte säger så mycket om deras ålder som om min....fasen, man börjar bli gammal när man känner man kan vara morsa åt poliser!
I kväll när jag åkte till jobbet blev jag "inringad" av 2 splitternya midnattsblå Volvo V70 med tonade rutor och xtraljus bak för snabb backning! Vilka tror ni det var???? Civil-Pecka naturligtvis! ( De svängde dock av efter ett tag och lät mig åka i fred till jobbet.)

Killen på Statoil som bestämmer bensinpriset och ändrar skyltarna var ledig även idag, priset var inte ändrat: 11.49 kr/liter.

Mina surt hopsparade kattmatsburkar fick igår äntligen komma till nytta! Maken hade ju borrat hål och klippt mönster i burkarna och lagt i ett fint plastpapper i dem så de blivit fina lyktor. De hade ställt alla (massor!) av burkar i en ring runt hela hajklägret mitt i skogen där de hade eld och tält och vid kvällningen tänt värmeljus i dem och fått till en stämningsfull kväll vid lägerelden med gitarr och mys för 17 barn. Maken var vid liv vid hem-komsten och nöjd över bra hajk men matt på att ha hört orden "fett coolt" och "fett nice" tok-ofta!

Nu har det hunnit bli måndag och nu är jag inte längre lika taggad att börja GI-attack längre.
Känns ju som jag borde men jag gör ett mellanting: Slutar med godsaker och byter ut allt vanligt bröd mot svart sockerfritt bröd och resten bara fullkornsprodukter av kolhydraterna. Ska börja motionera bättre också så löser det sig, jag har varit slapp, slö och likgiltig ett tag men nu får det var nog!
                                                                               .image189

Olika utseende på bloggen???

Hemma är alla rubrikerna på bloggen skrivna med skrivstil eftersom jag lagt in att det ska var Lucida Handwriting som tecken snitt! När jag kommer till jobbet nu och öppnar datorn så är det trista raka stela bokstäver?????
image186 jag börjar kräkas på det här...fast bara kanske!


Nu är glada julen slut slut slut...

image185 Vaknat från min skönhetssömn och samtidigt nu som jag lagar middag till familjen  kan jag byta färger i bloggen från julstämningen som rådit under dagen till nu riktig tjejvarning! 
Jag tar mig! Grattis till mig!
( PS, Var lugna, jag hämmar mig snart och börjar sköta min blogg som en normal människa igen!...men erkänn, det är väl lite kul att kolla vad som händer med den nu? Man vet aldrig!)
 

Titta inte på mig på det där viset!

image184Jo, jag kan också fatta att jag inte är direkt till min fördel så här på morgonkvisten, jag ska snart och äntligen få knoppa!

Paus i försöken att ändra färger...

Jag vet inte om någon sett i natt hur många olika färger min blogg haft? Nu tar jag paus från lärandet och den får sitt ursprungliga utseende till jag hittar någon mer harmonisk färgskala än det jag hittat på i natt! Nu trött trött trött och får sova om 3 timmar! Jo, firman har fått in lite ordrar efter midnatt.
Tror Serbien vann melodifestivalen och att Sverige nog bara fick tröstpris på 18:e plats...men jag vet inte, har bara hört rykten....
                                                          image183

Bonk, bonk, bonk....

image181
Det kan bli lite mycket av det goda! Jag jobbar natt och sitter som "resurs" då företaget har väldigt lite inkommande order just nu. Vad gör man då för att få tiden att gå?
Fortsätter försöka lära mig hur man programmerar sin blogg. Har fått aning om hur det kan gå till men bara på prematurt stadium så jag kan (om jag har tur)  byta färg på någon ruta eller text nu men har inte kunnat se resultatet då det är tjall på att öppna bloggarna i natt.
ALLA har säkert kollat på Melodifestivalen i kväll men inte jag, fattar inte jag la natt i schemat denna helg? Hade troligen en plan med det eftersom familjen inte är hemma...
Ja, som ni ser har jag också lärt mig lägga in animerade bilder så dem får ni lida av ett tag nu till jag tröttnat!
Appropå tröttnat, fattar ni hur trött jag är nu? Död! Kan denna bild illustrera??? Jag är aningen fluffigare i hullet och har lite mer bakom pannbenet men annars är likheten slående...
image182
Appropå hull. Jag börjar känna mig lite motiverad att gå lös på en GI-attack nu inför sommaren! Skulle kunna tänka mig 4 kg OFF..
På något sätt känns det som om man alltid måste börja med attacken på en måndag...för så står det i boken och det blir så jobbigt att transponera veckodagarna från bok till verklighet annars.
Om jag har lite tur blir processen kort om den månatliga vattenreserven  snart kommer att vara ett minne blott för den här gången så man slipper ringar på smalbenen efter strumporna ett par veckor till det är dax igen...
Bensinpriset låg still i dag, 11,49 kr/liter troligen pga att killen som kan fixa skyltarna på Statoil har ledig helg!


Så här glad är jag!

image179Har lyckats fixa lite färgbyten i min blogg. Så snyggt är det inte än men den som väntar på något gott! Fasen, man blir ju fast i det här! Nu ska jag köra lite hushållsarbete innan jag får datorisera igen!


Är i skapar tagen...

 Tro inte ni kommit fel!
Jag har kommit till en andra dimmention i mott bloggande och försöker nu fatta hur man trixar med bakgrunder och bilder... hur meckigt som helst!
Nån som kan hjälpa och förklara? Rena grekiskan med alla koder och tecken, helt obegripliga för mig...men det är bara en tidsfråga, jag fixar det snart, beröm gärna varje framsteg även om det ser för djävligt ut, troligen har jag lyckats byta ut nåt om utseendet förändrats!
Ps. Tror faktiskt att det är lättare att byta avgassystem på bilen än det här???


Vänster fot är åtminstone klar...


Men tyvärr inte höger än. Kan ju säga det tog sin stund att komma in till levande/frisk kött/vävnad på vänster häl..... var lite inne på att gå lös med vår nyinköpta slipmaskin som vi har till renoveringen.
Efter hårt slip-slit är nu vänster häl len som en persika och jag känner mig alldeles låghalt!
Köpte ett nagellack i dag, mitt första på säkert 10 år! Ska prova det när jag slipat ned båda fötterna till 37:or.
image110 www.twomusic.blogg.se
I dag var Darr, min bästis i tidningen! Det var om nya skivan, att den släppts och i nästa vecka kommer recentionerna! Klicka på länken så kan ni läsa om TWO och skivan Much!
http://www.nwt.se/ArticlePages/200705/10/20070510153002_310/20070510153002_310.dbp.asp
Från deras blogg kan man sedan klicka sig vidare så man kan lyssna på 3 av skivans låtar och sedan JÄTTEGÄRNA skriva vad man tyckte om låtarna i en liten recention där till dem om man vill!

I morse vaknade jag med ont i halsen. Det  innebär att man inte ska ge sig ut och springa som jag hade tänkt - trist!
Det var faktiskt ingen större ide att städa heller efterom maken slipar och renoverar som bäst i hallen på nedervåningen, det är liksom att kasta pärlor för svinen just nu, bara att förtränga att det ser ut som katastrofdrabbat område hemma!
Jag hämtade minsta grabben mitt i lunchen för han hade en tandläkartid att hinna till. Han fick äta upp kyckling och ris i bilen men han skötte det bra! Jag passade efter tandis på att övertala honom till att klippa sig lite åtminstone! Detta resulterade i att frissan gjorde ett kanonjobb och klippte honom i en riktigt tuff lite flikig frisyr och hon lärde honom att fixa busigheten och tuffheten med vax! Sen bar det av mot H&M där vi köpte vax till honom och nagellack till mia tår! (Han har ögon för vad som är snyggt och vad han gillar och kan nog utveckla konsten att shoppa i framtiden).
På vägen hem åkte vi förbi skolan och hämtade hem en kompis till honom. Jag lyckades faktiskt sova en timme på em också.
image176
Sen åkte vi till Mrs W där stora grabben höll till och vi tittade på deras grannes kaninungar och Mrs W och jag skapade hennes blogg över en Latte!
www.mrsw.blogg.se
När det var klart stack jag och barnen till OBS! och panik-köpte gummistövlar till barnen till morgondagens hajk, deras hade nämligen krymt, troligen av regn!
På vägen hem blev det hämt-pizza! Bensinpriset på min Statoil: 11.49!

Dagarna som kom och gick.. inte förstod jag att det var livet??


Tänk att vakna en dag med paniken i kroppen och känna så? Dagarna som kom och gick... inte förstod jag att det var livet?

Jo, men det kan ju vara väldigt lätt hänt tror jag! Man jagar runt och stressar, planerar för om 3 veckor och framtiden för att få allt att snurra nästa dag och nästa och nästa... ja ni vet, det är så jäkla lätt att glömma att se dagen som är och dessutom uppskatta den!
Det här med min blogg har faktiskt fått upp ögonen för det lilla i livet, det som är MIN vardag och MITT liv!
Nu när jag vardagsbloggskriver ser jag faktiskt vardagen och tänker också lite på mer vad jag ser runt omkring mig, det är helt enkelt väldigt nyttigt för mig! ( Och mitt liv har blivit lite mer MITT liv!)

Kan ni tänka så någon gång? Att ni är rädda för att missa att ni lever bara för ni inte varit tillräckligt uppmärksam och uppskattat, ja jäktat igenom helt enkelt och levt för fort och slarvigt?
Jag är helt klart dålig på att ta det lugn och njuta för stunden, här och nu lovar jag mig själv att bli bättre!

FÖRE EFTER
I går kväll pimpade jag mitt/vårt badrumskåp.... jo, det är hela familjens men bara jag har grejjer där av någon anledning.
Vän av ordning kunde se att det behövde pimpas, låg hur mycket konstiga saker där som helst! (och dubletter men det gör det fortfarande) 

T ex har jag undrat var köks-saxarna emigrerat? Nu vet jag! 3 stycken låg vid mitt smink utan uppehållstillstånd!
Vad skall ha permanent uppehållstillstånd i ett badrumsskåp?
Linsvätska och linserna, hårpray, hudkräm, topps, smink som inte är mer än 2 år gammalt... ja lite sådant helt enkelt?
 
Stor-pack WC-blått hör väl inte direkt hemma där va men det låg där...
Förr i tiden hade jag en svag böjjelse för att titta i andra människors badrumsskåp men det har gått över faktiskt.
Är det bara jag som har/haft denna böjjelse? Här får ni i varje fall se mitt badrumsskåp före och efter utan att tjuvkika!

En bra ledig dag....med en hel del otur!

Det gick helt kanonfint för mig att lämna in bilen! solen sken och jag hade flyt! Medan bilen fick sitt nya avgassystem drog jag in till stan en sväng, hade ingen lust att glida runt i Högdalens Centrum. När jag kommit in till stan tog jag en tidig lunch på Mc Donalds. Jag smaskade som bäst på Mc chicken-meny när killen från Speedy ringde:
-Tjena! Jo...det är så här tyvärr.... att vi har inte de rätta delarna till din bil....vi kan inte byta idag...
-Va???  Men du sade ju att ni hade alla grejjerna till min bil och ni har ju vetat länge jag skulle komma med en Mazda 323?? Hade min bil inte orginaldelar under???
- Jo... det var orginaldelar men väldigt ovanliga sådana....
- Jaha....? Vad trist...(betyder det att min bil är extra hot kanske?) När kan ni få hem rätta grejjerna då?
- jag är så ledsen men inte förren tidigast måndag... Hur ska du kunna åka i det här oväsendet till måndag????
- Det ska nog ordna sig sade jag vänligt och vi bestämde ny tid till tisdag. ( Ha ha, killen kan ju inte veta att jag är van och trygg med oljudet, har haft det i varierande grad sedan december om jag inte minns fel...varierande grad beroende på hur bra silvertejpen fungerat som ljuddämpare på hålet!
Hur som helst. Jag fick inte hämta bilen förrän vid 13.00-tiden eftersom de hade lunch.
Satte mig i lagom tid på T-banan för att åka tillbaka till Högdalen.
2 stationer innan Högdalen meddelas det i högtalarsystemet att alla tåg passerar Högdalen utan att stanna pga polisens beslut!

SHIT! Dubbel otur! Kommer pga detta i prat med en man i pappas ålder och han lovar att visa mig vägen genom bostadsområdena så att vi kan komma till Högdalen från stationerna innan. När vi hoppat av tåget med alla andra öppnar sig himlen och regnet börjar falla.

Mannen fäller upp sitt paraply och erbjuder mig flott att få gå under med honom. Sedan visar han mig vägen artigt konverserande. Han pratar om sina barnbarn och jag kan lätt prata om barn med honom eftersom jag har egna. Sen pratde vi om hans täppa som han skötte med mkt kärlek, jag kunde prata trädgård också eftersom jag är ägare av 1285 kvadratmeter täppa fast den är inte så välskött som mannens kanske??

Kom slutligen hem välbehållen trots gaslarm och missöden och stack då en sväng till badhuset för att sola och simma innan barnen kom hem. I stort en ganska bra dag? Jo det tycker jag. Kvällen ska jag nog ängna åt hushållsbestyr. Till mat? Blir lax i ugn och potatis. Bensinpriset? 11.69 på min Statoil!!! (Kan vara läge för er som inte har is i magen att tanka!)

Hur ska jag höra att motorn är i gång?


Tänk om jag inte kommer att gilla musiken jag spelar i bilen, jag har ju egentligen aldrig hör den? Det kommer aldrig att bli som vanligt efter klocka 10.00 idag!
.....Tänk vad människan är rädd för förändringar i stort och smått? Kanske inte alla... jo, alla lite, hur mycket man än säger att man tycker att förändringsarbete är spännande och lärorikt så måste man ha ALLA kunskaper om hur det nya kommer att bli för att inte vara rädd alls. Rädslan sitter i att inte veta, ha/få all information. 
Tänk bara på jobbet när ordet FÖRÄNDRING av minsat lilla sak kommer på tal så sätter vi nästan nuförtiden samtliga taggarna utåt direkt! ...eller  vi blir rädda för att vi vet att förändringar kan hota vår existens och vår trygghet, det vi är vana med? Ja något är det i varjefall som gör att förändring är ett aningen hotfullt ord fast det som oftast leder till något possotivt...eller inte!
...Det är det man inte vet och är rädd för men....ibland har man inget val. 

Japp, det vara några små ord på morgonen med kaffekoppen om att byta avgassystemet på bilen!
( Jag ser faktiskt fram emot att höra vilken musik de spelar på Bandit Rock!

Snart ett minne blott...
Trasigt avgassystem

Jobb och yoga!


De senaste dagarna har jag gjort skäl för lönen, man kan då tycka att jag inte jobbar så hårt eftersom lönen inte är så hög som den borde vara men om jag säger att jag jobbat hårdare än jag fått lön för då?
(Ja ja ja, jag vet, i bland sitter man bara och är en resurs också (viket är nog så viktigt att klara av) så det går jämt upp...men inte för det sagt att jag är nöjd med lönen!
 .....vad fasen, jag är verkligen tacksam att ha ett så bra och givande yrke som dessutom är värdefullt, ansvarsfullt och omväxlande  med massor av fina människor som arbetskamrater!)

Det var inte lönen jag tänkte skriva om idag utan att jag varit på Yoga direkt efter jobbet idag!
Det var länge sedan nu, kommit i ofas med det (egentligen mitt eget psyke för är man inte helt i harmoni under vissa tider så är det svårt att klara av yogan) men jag är nu på gång igen!
Gissa om man stelnat till när man missat några gånger, idag var det till och med svårt att nå låren....nästan men deffenitivt svårt att nå under fotsulorna och att vila de första gångerna i hunden som en katt!
Är hur som helst så glad att det kändes så psykiskt bra, jag hade närvaron och känslan igen!

Ett problem hade jag: trots att jag inte filat fötterna som jag borde och  inte skött min fotvård riktigt är de förbaskade stortåna så gräsligt svårgreppade!
Ska se om jag kan få lite motivation i kväll att göra lite fotvård.... fy fasen vad det låter kärringaktigt men man får väl bara vara glad att man än så länge kommer ned och åt???

Har blånagel också på vänster stortå... ingen hit till sommarskorna. Ska fotnaglar vara målade? I så fall vilken färg om man har blekt skinn? Jag äger inget nagellack men om jag får lite tips så lovar jag att testa!
Vill bara påtala en sak: Jag har ALDRIG långa tå-naglar, det händer inte, det är en heders-sak mot mänskligheten att klippa!
image161Nu dax att laga middag. Undrar om jag orkar slänga i hop en lassagne... tar ju lite tid? Är sugen på det och dieten har ju inte börjat än, är bara på planeringsstadiet!


Självkänsla och linser.


Jo, det här med självkänsla... om man har brist... bör man förstärka saker man är bra på och tycker om hos sig själv. Jag vet inte om jag har så stor brist men det skadar ju inte att boosta sig själv lite dagligen eftersom det är en färskvara!
 Jag är jäkligt bra på att sätta in linsen i vänster öga!  ( Ska man hoppa över att kommentera hur det går i höger öga då om man bara ska skriva vad som går bra?)

Jag tror att man ska lägga till ett Tack också: Hmm... Tack för att det är mellan Hägg och Syren nu och mina ögon är svullna och röda så att jag inte kan hålla på att peta med linser just nu!

Mia Törnbloms böcker är storsäljare. Själv har jag bara läst 1:an som jag "lånat" av syrran i sommras och läst en hel del i faktiskt även om man inte sträckläser den här sortens böcker. Bör varje männinska även ha läst 2:an? Vad tycker ni? 

Pizza i stället för hemlagat. Hur tänker man då?

Barnen är hemma och är sjuka. De är riktigt genomförkylda och inte ens jag kunde förtränga det längre. Jag vill ändå inte tro att det finns streptokocker inblandade denna gång..??? (Väntar med vårdcentralen tills i morgon... )
Maken och jag pusslar med tiderna så vi båda kan jobba, det brukar som oftast fungera bra efter passbyten och flexibilitet men det blir lite körigt de dagar han jobbar i Norge, det är ju lite längre resväg då...

Jag fick i den där hårtoningen igår men ingen märkte något som vanligt men jag själv kände att jag hade en riktigt "bad hair-day" efter detta men det var väl ett för tjock lager toning som låg kvar som en tung hinna över hela håret och tyngde ned... (Heroine-chic som en arbetskamrat har kallat mig när jag haft den frisyren...)

image142
Jag hade en jättesmarrig matlåda med mig till jobbet igår, det var hemmagjorda pannbiffar, sås och potatis! 
Plötsligt blev det löst snack om Pizza-beställning till middag och vips var jag först på listan att beställa en skönt flottig vitlöksdrypande pizza i stället och drog med de andra i fördärvet och fallet! Vilken karaktär jag har!!
Ja ja, den som väntar på något gott...nu har jag ju kvar min goda matlåda till idag! ( Den uppmärksamme ser frånvaron av grönsaker i matlådan men va tusan, det får man ju i sig jättemycket av alla de dagar man tvingas äta sallad till mat på jobbet, eller hur?)
image145image146
Jo, jag märker själv att mina tankar börja gå mer mot diet, jag har börjat bli ett mat-vrak igen (inte i ordets normala betydelse utan ett vrak vad det gäller valet av mat).
Tror att jag snart är laddad att börja en hälsokur, detox av socker och onyttigt men det är ju så jobbigt, jag blir så jäkla manisk när jag äter sådär hälsosamt, blir för pigg...

image143 Ps. En vän från "ett annat land" frågade mig om mannen i mitt inlägg från igår var min make!! He he, undrar vad Persbrant skulle tycka om det.... alltså, att han inte är så direkt känd över grannlandsgränserna menar jag!

Nu vet jag och mina kollegor hur det känns att bli beskjutna...

Kulsprutaimage141
...av en kulspruta! Jag brukar sällan och vill inte skriva om mitt jobb och min arbetsplats men det här utspelade sig på arbetsplatsen men inte i vår vardagliga arbetsmiljö så att säga...
Vi skulle ha ett kollegium igår och inbjuden att tala var en sjuksköterska tilllika lärare från Pakistan. Hon presenter sig och det hon skulle tala om vilket jag/vi tror var en presentation av deras högskola, utbildning och privatsjukhus... kanske, vi var inte direkt helt säkra men satte på oss våra mest hövliga intresserade lyssnar-miner.
Då drog det igång, jäklar i mig, hon fullkommligt spottade ut  Pakistansk engelska i 120 km i timmen och vi fullkomligt tappade hakan allihop men som tur var kände hon inte igen våra ansikten sedan tidigare och kunde nog inte avgöra om det här var våra ordinarie svenska ansiktsuttryck.
Efter 30 minuter stannade hon plötsligt och frågade om vi hade något hon sagt och beskrivit som de hade, (en bokstavsförkortning typ ADFT eller något annat obegripligt) även i sverige?
Någon tapper kollega svarade väl lite svävande att vi var osäkra och några fler hängde på denna osäkerhets-grej. Hon körde lite till och plötsligt var hon helt tyst igen och undrade om vi hade några frågor????
Jag höll på att totalt bryta ihop, hade verkligen inte begripit någonting! Jag måste nog gå en engelskkurs, mina kuskaper känns förlegade!

Fötter som Persbrandt!

image138
Persbrandt släpar fötterna efter sig på ett alldeles speciellt sätt när han går. Det kan säkert uppfattas som sexigt av många men jag kan säga att det känns inte alls bra när de fötterna sitter på en själv när man är ute och springer! I går var en sådan dag då jag hade Persbrant-fötter! Kändes tungt.... släp-fötter och som om rumpan var betydligt större än i verkligheten och dessutom bakåtsträvande, som om jag släpade ett 18-kilos-ankare efter mig..( eller som om rumpan var 18 kg tyngre än normalt...men så är det inte, den är lagom! )
Je suis perfect comme je suis! (eller hur det stavas) ...Snart ska ju Navy seals börja byta om i mitt omklädningsrum och då kommer troligen komplimangerna hagla över mig och mina kollegor! He he (Undrar om bemanningsassistenten har börjat tänka över deras scheman än???)

I dag hade jag tänkt att åka till badhuset och simma men jag hade tur(?) det var stängt! I stället började jag leta efter kompetent folk som kunde ta sig an min bils avgassystem och jag hittade en sådan i Högdalen, han hette Speedy  och han kunde göra det på torsdag för det ringa priset av 3148 kronor! Schysst! ( Är det bra pris eller är jag lurad? Jag är inte hemma på sådant här... Jag försökte få en bilkunnig pappa i yngsta sonen klass att göra det här åt mig och att jag i gengäld skulle klippa hans äppelträd som jag är ganska bra på.... tills jag såg de äppelträden och förstod att det skulle ta mig många många långa timmar och att han med ett leeende skulle byta mitt avgassystem på en dryg kvart! Det finns gränser...)
Trasigt avgassystem   → image139
Då blev det alltså inte gjort i fm heller. Vad ska jag då hitta på innan jobbet? Lutar åt att hårtoningen kanske åker i ändå? Ni kan ju kolla öronen på mig i eftermiddag om de har Viva Color nr 40 på sig!

Navy seals på jobbet? Inte mej emot!


I går kväll när vi grupp-borstade tänderna i badrummet stod vi samtidigt och begrundade och berömde äldsta sonens nya kortklippta frisyr. Maken sade till sonen: Du ser nästan ut som en tuff kille ur Marin-kåren! Varpå sonen tittar frågande på oss? Marin-kåren?? Vad är det för något? Det låter som de som tömmer kiss-påsarna på mammas jobb! Vi började gap-flabba allihop!
Eftersom jag tillhör den nuvarande kåren som tömmer kisspåsar på mitt jobb skulle jag gärna avsäga mig den uppgiften till förmån för Navy seals! Jadå, inga problem bara de kunde drillas till att skriva upp urinmängderna ordentligt varje timma! Jag kan se det här framför mig! Tror få på min arbetsplats skulle ha något emot dessa kiss-påse-tömmare!

I dag har det blivit mycket trädgård och plantering. Skönt väder och bra torkväder. Gissa vad som hände idag! Den lilla strump-nissen testade mitt tålamod. När jag kom till botten i tvättkorgen när tvätten skulle hängas låg där bara en ensam strumpa kvar! Grrrr....

Kan inte hålla mig från att fotografera alla mina blommor och plantor och visa er, de ser inte så mycket ut för världen än men vänta bara en månad! ( Det går att klicka på de flesta av bilderna så de blir större)
Nu ska jag sticka ut och springa innan det blir för mörkt och sent! ( Man måste ju hålla jämna steg med sälarna!)

God morgon önskade Securitas!!!!


Alla i familjen vaknade före mig. Maken höll på med målning och tapetseringsförberedelser nere i hallen när han fick för sig att ta bort kåpan på inomhus-siren på tjyv-larmet för att komma åt bättre! Larmet drog i gång på absolut högsta volym kl 08.15 och maken fick handlingsstillestånd och kom sig inte för att åtgärda! Jag stod upp i sängen och funderade på var det brann för jag kom inte på någon annan lösning varför det larmade! Jag for ut i hallen och tittade mot brandlarmet som för övrigt inte satt i taket där det skulle eftersom det är nymålat där, började min förvirrade färd runt i huset på jakt! Möter förvirrad make och får höra (läsa på läpparna) vad det är för larm som gått. Slår av det och meddelar maken att han får berätta för Securitas när de nu står här eller hör av sig snart vad som hänt! Hur som helst, larmet är motionerat och funktionskontrollerat!


Igår var det trevligt släktkalas. Vi fick Tacos! ( Då var det en mening att jag vägrat Tacos här hemma en tid!)
Stora grabben ramlade på deras studsmatta och slog ett jack i huvudet så det droppade blod vilket han tyckte var riktigt vidrigt. Själv måste man väl vara yrkesskadad eftersom jag inte tyckte han behövde plåster.... ja men vad fasen, han stod ju upp och det slutade blöda och var för litet för att sys! Skjortan skall i varje fall inte tvättas utan visas upp för grabbens bästa kompis!
Nu blir det Baconfrukost!

Okänd skum tvätterska ska hit....SKUMT!

Plantbabisar i fonstret
För någon månad sedan stod det en herre utanför matvarubutiken och bad mig svara på några frågor om städning och eftersom det är mitt favoritämne och jag är bra på det så naturligtvis lät jag mig intervjuas.
Detta ledde till att det i går kväll ringde en dam och sade att jag vunnit en skumtvätt av en valfri matta eller möbel i dag! Oj då? Vad är det för lurt med det här? Men, vad sjutton, klart folk får komma hit och städa soffan gratis åt mig om de verkligen vill! Jag kan kanske komma med lite värdefulla tips till dem... t ex vilken färg den hade från början! ( Hon dök aldrig upp på bestämd tid - synd...SKUMT!)

Här kommer något riktigt possitivt! Min kliniska blick eller ska jag säga instinkt kanske var fel denna gång! Stora grabben har inte ont i halsen längre, har bara blivit ordentligt förkyld! Yes, kanske bara en hederlig bonnförkylning!
I dag har jag 5-minutrat riktigt dundersnabbt på förmiddagen  med mycket gott resultat, nu känns det som jag har jättemycket bonustid som jag kan småpyssla med blommorna och sådant!

Nu varit i vårt näst lokalaste centrum och "låtit klippa" stora grabben och köpt ett presentkort på kläder till kusintjejen som vi ska på kalas hos i eftermiddag. ( Hon har blivit så stor nu att man inte hänger med längre vad som är inne som hon vill ha så det är bäst hon får shoppa själv fast egentligen tycker jag det är trist med presentkort...)
Jag köpte också rosor till henne och kunde inte gå förbi en busk-mini-petunia till mig själv.
Jag har faktiskt också lyckats börja plantera om mina små  vita blomstertobaksbäbisar!

En viktig grej: Såg när jag åkte förbi Statoli där jag tankar att nu är priset 11.89! Det börjar sjunka så snart kan ni tanka!
Det är bra torkväder idag, lyckats tvätta 2 maskiner. Man tycker inte man gör något speciellt men när man ser det skrivet så blir det lite småsaker på en dag ändå. Nu ska jag i duschen (jag hinner kanske tona håret?), snygga till mig inför släktkalaset!


Att ge barnen rötter och vingar!


Det tycker jag var jättefint beskrivet! Jag vet inte vem som myntat det men maken sa det igår kväll då vi satt och åt middag...om  och till barnen, att föräldrarars ansvar är att orka ge starka rötter och våga ge vingar till sina barn! Vår stora  pojke har beslutat sig för att gå ifrån sin fina klass och börja inne i stan på Adolf Fredrik. Jo, han har kommit in, sökt på eget initiativ och eget önskemål och sjungit sig igenom konkurensen av tusen till att bli en av de få utvalda! Vi är så stolta! Vi pratade lite löst om allt kul som det skulle innebära att få en helt ny klass där man inte känner någon (jo en) och  att han har allt vårt stöd och förtroende!

I halsflussens tid och allergiernas månad!


Det gör ont när knoppar brister och hallsfluss bryter ut...
Dax för antibiotika igen....jo, jag tror det! Min kliniska blick och ERFARENHET säger mig det! Det blev Alvedon för äldsta grabbens halsonda igår kväll och ett löfte till honom att vi SKA gå till vårdcentralen i helgen
(min förträngningsmekanism är stark, borde ju naturligtvis tagit VAB och ringt VC!) ! Hur kan det vara så här? Vi slutade ju nyss med 10-dagars kur nummer 2 sedan påsk! Jag har bytt lakan och tandborstar perverst ofta och till och med sprittvättat  klarinettmunstycken och liknande orimliga saker! Jag är less på Streptokocker. Vem fasen smittar oss? Strump-tomten? Hon som ger mig all plussflex? Vi går ju som barn i huset på vårdcentralen nu för tiden! Om den lilla snärtan till AT-läkare säger till oss att det är katten som är boven i dramat igen skall jag ge henne till mina söners köttätande växter efter att jag läxat upp henne med ett telefonsamtal till Uppsalas vetrenärmedicinska anstalt, så det så...alltså jag ska inte ge katten till blommorna utan doktorn!
Appropå blommor så har jag börjat allergi-nysa igen, jag har inte kännt av allergi på hela våren men nu är det dax! Tror inte katten eller björkarna är bovar i det här dramat heller, snarare pelargonerna jag köpte och de måste ju få vara innomhus så att frosten inte tar dem på nätterna.... det blir en svår nöt att knäcka var de ska få vara... kanske de får förgylla garaget en tid för där brukar ju inte jag hänga så det stör!
Mina planer för helgen är ännu inte helt glasklara, jag hoppas att vädret blir fint och jag hoppas att jag kommer börja plantera om frösådderna i egna krukor, det är ett kärt besvär men man ska ta sej för att börja bara.
Ett kusin-kalas kommer det bli också, det vet jag. ...Jo, jag har redan förträngt det men det lär väl bli en halsodling också...
Jag har aldrig lidit av fria associationer, det har bara varit berikande för mig...och nu också för min blogg!
I kväll vankas det kött med mumsigt vitlöksmör för jag tänker bojkotta Tacos!
Jag kom mig aldrig för att sätta i toningen i håret igår... i fall någon tycker jag ser lite färglös ut fortfarande så det finns ju att göra också om man känner sig sysslolös... men jag tror inte det! Kram på er!.

Mina dyra tankar....

Tanka när det är som dyrast?Jag brukar behöva tanka ungefär 1 gång per månad och av någon underlig anledning verkar det som om bensinpriset precis just då alltid går upp några spänn? Hur kan det bli så?
I dag var det VERKLIGEN DAX tank-lampan var ilsket orange sen en tid!! Priset: 11.99 kr per liter. Om ni kan lugna er med er tankning så gör det ca 3 dagar för det brukar gå ned efter min tankning, känns så i varje fall!
Är 11.99 normalpris på soppa? om ni vill kan ni abbonera på mina tanktider så kan ni sänka ert årsbensinpris med några tusen!
Jag börjar faktiskt bli en hejjare på att tanka, ser numera hur avslappnad ut som helst när jag nu för tiden vet vilken bensin min bil ska ha och har hittat spaken under sätet som öppnar bensinhålet för att inte tala om överkursen, spaken som gör att man inte behöver hålla inne handtaget under hela tankningen! I dag lyckades jag tanka helt felfritt och samtidigt tala i telefon med Darr hela proceduren igenom!
Jag är dock inte helt bekväm med att tvätta bilen i apparaten ännu...)

Ja ha! Då har man lagt ännu en arbetsdag till handlingarna och i dag gjorde vår avdelning verkligen skäl för namnet ! Funderar på vad jag ska hitta på i kväll?
image112 
Förutom det där med mat, barn, tvätt, disk, läxor och nattning kanske man skulle hinna med lite tona håret? Det var väldigt länge sedan, inte för att det brukar bli så stor skillnad på färgen men håret känns alltid lite tjockare och friskare om man gör det.
Ja, vi får se, blir nog inga större utsvävningar idag! Vad hittar ni på i kväll? Något bra på TVn?

Mulle 50 år!!!!


...och jag ska verkligen inte fira! På söndag firas Mulle 50 år, the one and only ute på Lida om det var mellan klockan 12.00-14.00!
50 år? Bara? Han/hon/det var ju gammal redan när jag var liten men det kan ju inte ha varit sant? Mulle kan ju bara varit rena ungdomen då men så fruktansvärt förståndig redan (pust!)!
Hur som helst, till Lida ska jag åka många gånger och inte lida utan njuta men deffinitivt inte på söndag, jag ska inte fira fler av Mulles födelsedagar, det är slut med att packa ryggsäckar till Mulles ära och jag har firat hans senaste 7 födelsedagar med pompa och ståt!
( Tänk vad Mulle kan väcka känslor hos en...men egentligen gillar jag ju honom/henne... är det en han eller hon?).

Har funderat på att trots allt inte lämna in bilen för lagning, jag blir oerhört populär hos mina söner och deras kompisar när jag startar bilen och gasar lite, de tycker jag har värsta fett coola åket!
På Plantagen hade jag och ungarna en trevlig stund ( de hade med sig en kompis också). Vi hittade köttätarna (49 kr styck) så de fick varsin. Till mej blev det lite spontaninköp med en ny sorts pelargoner och lite mer frön som jag ska så.
 (Vit blomstertobak)
Appropå det, är det någon av er mina goda vänner som vill ha plantor med vit doftande blomstertobak? Det blev så fruktansvärt många i år av just den sorten så de växer oss snart ur köket. Ni får dem omplanterade men i späd ålder! Så fort de är omplanterade drar de gång att växa enormt!

Till middag blev det en nödlösning i dag igen eftersom det hann bli lite sent... blev vofflor till barnen (jo jag skäms lite). Själv hoppade jag vofflor eftersom jag tycker det är mer kaffebröd och beslutade mig efter att ha hört Metallica på bilradion från blomsteraffären att sticka ut och springa i stället med riktigt hög tung musik i lurarna! Metallica fungerar grymt bra som pacemaker för huvudet och benen, "The black album"! Blev 7 km och jag kom derekt in i andra andningen utan att passera första! YES!
Själv blev jag rikt belönad efter springningen med Fiberhavregrynsgröt och dusch!
               Trevlig kväll! Nu städa köket och softa lite framför TVn!

Köttätande växter!


Nu jobbat klart. Mötte barnen på tomten, de hade gått hem själva från skolan (som vi bestämt, de är jätteduktiga) och de påminde mig ivrigt om att vi nu skulle åka till en blomster-affär och titta om det fanns köttätande växter! Finns sådana?
Hur som helst, de kan inte vara lika mycket jobb som med hamstrar och jag gillar att titta på (och köpa) blommor och växter.
Visst! Vi tar en sväng till ett blomstervaruhus innan middagen! ( Jag är bara inte van att få sådant stort sällskap när jag köper blommor!)

Åh, vad tyst och skönt motorn går????


Tacos trasformerades i tyst samförstånd mellan maken och mej diskret till kyckling i sista stund. Vi hade TYVÄRR glömt att köpa tacos-grejjer!....Not! ( Ibland får man helt enkelt ta till en nödlögn när man inte klarar av tacosdieten och det är faktiskt inte ens fredag i dag utan tisdag!)
Energin har återvänt nu under kvällningen, åtminstone lite. Jag har vikt ett berg av tvätt i ett nafs och maken har gått ned till garaget för att ta sig an min bil, byta till sommardäcken.

Varje år brukar han efteråt nöjt säga: Det är så fantastiskt när man får på sommardäcken, det blir en helt annan tystnad i bilen, man hör knappt att motorn är i gång... så skönt tyst motorn går!!! Jag tror INTE han kommer säga det i kväll när han provkört min Mazda efter däckbytet, den låter utav själva f..n!
Nu går det snart inte längre att höja radion tillräckligt för att man ska lyckas förtränga ljudet av avgassystemet, nu ska den inom kort få vård!
 Klicka på bilden och kolla in hålet på röret!

Ska sticka iväg och lämna hem ett barn vi har lånat nu innan det blir försent, vanlig skoldag i morgon, barnen ska i säng så de ligger 20.00!


Hon kan ju inte vara riktigt klok? Längta till vardag?

image95
Har verkligen försökt att skrämma liv i kropp och själ i dag men det tycks inte gå! Gått en promenad till men jag blir inte piggare för det, känns snarare som mer överkörd av tåget och då kan jag säga att det inte ens var så speciellt mycket vin inblandat i bilden igår kväll. Kanske seg för att det varit en synnerligen lång helg med flera vin-middagar? Ska bli skönt med vardag och jobb i morgon igen.....ja, där fick ni det svart på vitt igen, jag är inte riktigt klok, längta till jobbet! Nej, det har varit jättetrevlig långhelg men kroppen orkar inte för många sena kvällar med vin!
Just nu crazy-sjunger Crazy Frog på hög volym i lill-grabbens rum, ytterligare ett skäl till att det är skönt med vardag i morgon! Nu ska det snart vankas Tacos, frågade minstingen vad han ville äta vilket var ett verkligen dåligt drag av mig, att man aldrig lär sig?
image96
Nu skiner solen över Stockholms södra utkanter igen, lite värme på det här och man får hänga in dunjackan igen. Har smsat lite med några vänner i em. Alla verkar sega och utan avsikter att göra något vettigt eller nyttigt av dagen.
Maken spelar just nu krigs-dataspel på den andra datorn så energinivån är låg här. Ska man ha dåligt samvete en sådan här dag, att man inte gör något? Jag blir lite rastlös och hade nog hellre hoppat över sådana här dagar.


Lite trött idag...

Blev en längre promenad med hela familjen efter frukost. Samhället helt öde! Är alla ännu tröttare än vad vi är eller demonstrerar alla?
Jag fick just nyss en bukett rosa vackra rosor av min numera hjärtfriska väninna som ville tacka för igår. Jätte fint att få rosor men det var verkligen inget jag förväntat mig, jag ville hjälpa henne, bara självklart!
Rosa Rosor
Ska nog lägga mig och vila en stund sen ta tag i lite fixa på övervåningen, inte städning men "fixa". Lill-grabben får också hit en kompis om en stund.
Vad hittar ni på idag? Är det en seg-dag för er också eller är ni alla ute och demonstrerar? Kram.

1:a maj välkommen till vår bygd igen!

Välkomna alla ni kompisar som igår vid Maj-brasan som (när det kom på tal) sa ni varit inne eller skulle titta in på min blogg!
Kom i håg att ni lovade berätta för mig ni varit inne med kommentar! Kom ihåg en sak till också, det är helt frivilligt att läsa, tycker man det känns minsta obehagligt, att man tycker det är att se mer än man vill se eller att man tycker att det är patetiskt skrivet, stäng då bara sidan och låtsas som den inte finns, lova det!
För mig har bloggen blivit ett sätt att "babbla av mig" men jag känner inte att jag lämnar ut mig mer än jag vill och bloggandet har också blivit ett sätt att ha och få närmare kontakt med en del vänner.
Slottstek

Det var trevligt igår, steken blev riktigt god och tog helt slut!
När man går till Maj-brasan här där vi bor träffar man på en stor del av sitt liv i personer, den delen av livet vi bott på den här orten (ca 10 år). Man träffar alla föräldrar och barn från dagisåren, skolåren och en och annan nuvarande eller gammal arbetskamrat.
Nu ätit frukost hela familjen tillsammans och sen blev det till att ta hand om disk från igår kväll men nu är det gjort! Kommer bli en lugn dag i dag, inget planerat. 

RSS 2.0