Drog larmet!

Oj, det blev en lååång förmiddag i affärerna!
Kom just hem och det var en lyckodag då jag ramlade över massor av perfekta julklappar till mina nära och kära!

Stora sonen var också med och han börjar nog begripa ett och annat att tomten troligen har lite hjälp av de vuxna....men han skötte upptäkten med värdighet och vi hade jättetrevligt och hjälptes åt!
Lunch tog vi på IKEA och det var jätte mysigt att vara bara han och jag

Efter shoppingen stack vi till skolan och hämtade liilla grabben och en kompis till honom.

När vi anlände hem och jag skulle låsa upp dörren skedde något skumt.
Larmet indikerade inte att jag skulle stänga av det! Jag började ropa "hallå?" i fall någon var på besök, typ Syrran eller Svärmor eller någon men ingen svarade och sedan, shit vad sirenerna började yla, jag drog larmet och det har jag aldrig gjort förut!
Siren photo
Barnen och katten blev vettskrämda men jag behöll lugnet och vi gick från huset. Något galet var i görningen!

Förra gången det var inbrott så skickade polisen bort oss från huset då det fanns risk att tjyvarna var kvar!
En lampa med rörelsedetektor var också tänd på baksidan av huset så det var bara att få bort alla barn. Larmet tjöt som f..n!

En granne sprnang upp til huset men jag sade åt honom att det var bättre polisen /väktarna kollade runt än han om det ramlade runt någon knarkare där inne...

Securitas kunde sedan konstatera att det var dörren som larmade fel och denna gång var det således inte inbrott men det blev en turbulent hemkomst med litet adrenalinpåslag!
Revbensspjäll
Nu ska jag göra revbenspjäll och Pommes efter lilla grabbens önskemål! Gott som alternativ till de evinnerliga Tacosen!
I kväll ska vi titta på Snowroller, Sällskapsresan, barnen ska lära sig lite svensk kulturhistoria av rang!

Reka lite tomtejobb!

I går kväll efter jobbet åkte jag hem till syrran Majjanw en stund. Pratade lite och jag fick te och lite massage på axlarna med en avslappnande olja.

Därifrån blev det en sväng till Willys för storhandling.

När jag kom hem bestämde jag mig för att inte göra något vettigt utan satte mig i soffan framför TVn och tog katten och placerade honom i mitt knä så att jag inte skulle kunna resa mig och fara runt.
Somnade sedan relativt tidigt.

Just nu känner jag att jag borde börja tänka på julklappar och sådant, borde börja koncentrera mig...
Så här sen med planer brukar jag aldrig vara!

Tror jag ska åka en lite sväng nu på förmiddagen och reka utbudet lite.
Finns faktiskt lite smågrejjor jag måste införskaffa till mig själv också då det är t ex akutläge med en ny hårfön till mig då den totalkraschat!

Ledig!


Tänk om folk visste vad man har på sig under kappan!
I dag gjorde jag en riktig fuling. (Det här får ni inte säga till någon! )

Jag är ju ledig idag och kl 07.00 ringde klockan eftersom lilla sonen skulle lämnas i skolan kl 08.00. Stora sonen är sjuk och hemma.
Jag travade runt i nattlinne och morgonrock (jag brukar inte sova i nattlinne men jag var lite frusen igår kväll så ett åkte på) och plötsligt var det dax att sticka iväg till skolan.

Jag hoppade snabbt i ett par jeans, drog upp nattlinnet till midjan (som en tröjja liksom) hoppade i stövlarna utan strumpor, satte upp håret i en tofs och slängde på mig kappan. På ytan relativt normal ....men hemligt ofärdig för dagen under!
Lämnade sonen och åkte hem igen, slängde av mig förklädnaden och på med morgonrocken igen och KAFFE med BLOGG!
Höjden av förfall eller ok?
(Jag har tidigare sett föräldrar på skolan och dagis som lämnat iklädda tröjja på avan).

Sodastreamer, vilken anti-bakis-maskin!


Jättetrevlig middag i går och mycket tjejprat.
Glädjane nog också några riktigt skrattattacker så att tårarna sprutade och det är så himla avstressande och avslappnande! Snacka om endorfinkick!

Till den goda maten blev  det några glas vin men vi varvade med ordentligt med vatten från hennes Sodastreamer så i morse vaknade jag väl uppvätskad utan minsta tillstymmerlse till bakis mer än naturlig trötthet så där som man är kl 05.15!

Sodastremermaskin tillhör nu en av mina önskningar på min önskelista till tomten...eller så tror jag att jag rätt och slätt skall gå och köpa mig en, vardagslyxig bra-sak och dessutom så bra att kombinera vin med!
( Kanske jag börjar bli lite för stor för tomten och önskelister???)

I dag på jobbet har jag fått utlopp för min stora skrivarlust!
Jag har nästan nött ut datorn på jobbet för ett jobbrelaterat dokument! Ingen kommer troligen orka läsa det men jag har lagt ned hela min själ och omtanke i det! Vill att det skall bli bra!

Nu i eftermiddag ringde stora grabben mej på jobbet och sade han blivit sjuk och blivit hämtad av pappa. Turligt nog har jag ju ledigt i morgon så då kan jag och sonen ta det riktigt piano och bara hämta nya krafter!

Nu i eftermiddag har jag också varit en sväng till chefen och bett om att få planera nästa schemaperiod med kl 19.00 som brytpunkt då jag inte pallar med dessa korta och täta arbetsdagar som min nuvarande schemabrytpunkt erbjuder.
Det blir ett jädra rännande på jobbet (hur trevligt det än är), att jobba heltid men bara få jobba 7 timmar om dagen, det kan ju vem som helst räkna ut, jag orkar inte!

Nu med kl 19.00 som brytpunkt så kan man jobba längre pass men nackdelen då är att man t ex inte kan jobba förmiddagspass efter ett kvällspass.
Ja ja, jag måste prova den andra varianten och försöka få in så många nätter som möjligt.
Svårt att få allt att klaffa bra när man som vi arbetar 3-skift.

Det var verkligen bättre förr, innan denna arbetstidsreform som bara vad jag ser det gynnar arbetsgivaren och sliter ut personalen!
Det skall bli possitivt att prova den nya brytpunkten!


Varning: Äckligt med uppvärmda redda makaroner!

Jag hinner inte blogga idag tyvärr.
Ännu en trevlig dag på jobbet är nu över och jag kan bara meddela att redda makaroner inte funkar något vidare för uppvärmning dagen efter.
Blä! De som var så goda igår var bara en klump med oformlig massa till köttbullarna idag. Jag blev tvungen att trösta mig med en glass till efterrätt!

Nu ska jag ta en dusch och sedan åka hem till en jobbarkompis på mat, vin, snack och trevligt ikväll! Hoppas jag beter mig fint och att jag bara smuttar fint på vinet när vi sitter och tjejsnackar då det är tidig arbetsdag även i morgon.

Usch, så många tankar och saker far runt i min skalle just nu, det suger musten ur mig! Jag som hade så otroliga mängder energi i förra veckan verkar ha övertrasserat kontot utan att veta hur?
Efter episoden i helgen är jag så trött så trött.
Musklerna i axlar och rygg jobbar för högtryck men inneffektivt så nåt är i görningen, känner mig inte bra.

(Mamma, oroa dig inte, så farligt är det inte. Däremot behöver jag pappsens personnummer om jag ska kunna beställa tid till bilbesiktningen. kan du smsa det till mig?)

Massage och manikyr på arbetstid?

Värmande massage - Smultron
Har nyss ätit ett stort fat med stuvade makaroner, köttbullar och ketchup.. belv så otroligt sugen på det när jag läste Andreas A5s matlådematlista igår!

Tänkte att jag skulle berätta vad min sköna yngsta son spontant berättade för mig i går!

(Sonen) - Mamma, jag har bokat tid för massage med Smultronmassageolja till i morgon hos 2:orna, de har ett mörkt och lugnt rum de håller till i!

(Jag ) -  Men vad härligt det låter! Har ni sådana förmåner på skolan, det låter helt underbart!

(Sonen)  - Ja...tjejerna kan få nagellack och sådant också, manikyr heter det förresten....och jag tänker nog passa på att få naglarna fixade också tror jag!

Tänk vilken härlig tillvaro! Sonen är 7 år om någon undrar.
Nog för att jag har en riktigt toppenarbetsplats men.... man hör ju här att den har lite brister!

Tänk att kunna beställa tid av varandra, vi jobbarkompisar på arbetstid att få gå i väg till ett mörkt och lite stilla rum för lite värmande avslappnande uppiggande massage med smultronolja!

Låter ganska coolt tycker jag! Man kanske skulle ta upp det på nästa APT? Undrar om det går hem? Troligen inte...He he....

Possitivt överraskad av hon som är mig!


I bland överraskar jag verkligen mig själv! Har nyss städat köket och gick ned i källaren för att börja den stora jakten på adventsljusstakarna!

Direkt faller blicken på en flyttkartong som jag så prydligt märkt upp med advent/jul-saker.
Jag öppnar den och förväntar mig ett kaos av gammalt och nytt, trist och trevligt.

Det jag finner är ordning och prydligt som hos värsta 90-åriga damen!
I lådan ligger allt prydligt nedstoppat i kartonger, av-dammat och inplastat! Bara att plocka upp hela lådan och ställa på plats!
I bland är jag så jäkla trevlig när jag gör sådana här saker mot mig själv att jag ger mig själv Nobels inre fredspris!

Självavfrostande!


I morse överraskade min lilla gula pärla Golfen mig!
Jag tänkte att jag behövde gott om tid så att jag skulle hinna skrapa rutorna innan det var tid att köra runt barnen på morgonen.
Alla bilarna i området var täkta med frost och lite snö men inte Golfen!
Jag fattar inte?
Det fanns några små isdroppar på framrutan som gjorde att jag inte direkt slog på några vindrutetorkare men i övrigt var det bara att hoppa in i bilen och köra i väg med riktigt god sikt! Sånt gillar man!

Nu ska jag softa med lite kaffe och se över hemmet  innan jag ska ut på lite ärenden! Ledig i dag och det är skönt! Har sovit riktig stock-sovning i natt.

Junitjej utlyser godistävling!

image2986
Junitjej har utlyst en godistävling där man vinner ett Gottogram!
Det skulle väl vara lite härligt så här till advent!

Yoga gör underverk!


Jobbarförmiddag. Känns som jag jobbar jämt nuför tiden!
Behöver vara lite ledig nu, känner hur axlarna kryper uppåt och tålamodet nedåt! Oj vad possitiv man låter i dag då!
Jag är helt enkelt lite sliten och då är det som svårast att se allt i bara gjädje och poositivt! Klart som fasen det är kanonlätt när man är stark som en oxe och pigg, det är nu det är en utmaning när PMSen knackar på dörren och jobbvardag som suger must ur en.

Även om jag varit trött idag så har det varit en trevlig dag på jobbet. Inga problem att stiga upp i morse och jag lyssnade på Iron Maiden i bilen på väg till jobbet.
Jag hade bara fina order att få sköta på Firman och relativt snart var det lunch. jag slog en pling till X-chefen och hörde om han kunde luncha med mig vilket gick bra och vi sladdrade lite strunt och åt fisk under lunchhalvtimmen.


Klockan 15.00 var det time för den sedvanliga Yogan. Trots att kroppen skriker efter att bara softa kände jag att det kunde vara bra att varva ned genom att deltaga.
Kände mig som pånyttfödd efter Yogan som jag för övrigt avslutade med att falla i sömn under de sista minutrarnas avslappning.
Vaknade med ett stort leende på läpparna av att jag lät som och drömde att jag hade "slem i tracken" !

Efter Yogan nu, hemma och hämtar sönerna då det var Klarinettrepetition och orkester för stora grabben i granncentrumet.

Alldaglig måndag. Alldagligt innlägg från en ytterst alldaglig trött Borthy. Hoppas på mer blogg och nya krafter i morgon.
Känner mig dock mycket piggare nu till kvällen och stora vita snöflingor har börjat falla utanför fönsteret! YES!

Lite trött efter jobbhelg.

Tip Top
Japp, då var man färdig-jobbad för i helgen!
I dag var det ett förmiddagspass med trevligt  innehåll.
I dag är det första dagen på länge som jag känner mig helt normal, alltså inte euforisk och inte något annat än helt okay normal till sinnet, lite små trött!

Skönt! jag firade det med att njuta av känslan och på lunchen ta en sväng till kiosken och köpa min favoritglass Tip Top. På vägen tillbaka gick jag väldigt långsamt och pratade kvalitetsprat i telefonen!

Jag hoppas att jag ska ta det väldigt väldigt lugnt i eftermiddag och i kväll, att jag inte drar igång några projekt....
(Om jag ska göra något efter en liten sömn i soffan så får det väl bli lite tvättbestyr men inget mer!)

En sak som jag tänkt att jag ska komma ihåg från ihelgen var vad min stora pojke A sade igår på frukosten:

-Mamma, det är så konstigt, det känns som jag har fått en låt på hjärnan, du vet  "Mare mare, vad gör man med en söndagmorgon?" Den liksom sjunger sig självt innuti mitt huvud!

Och just precis så är det för mig också! Alltid! Jag smittas av någon låt och sedan mal den på, ibland är jag med och nynnar den men allt som oftast kör den sig själv där inne.
Nu har alltså min son också ärvt denna interna radio!

Lördagen i ett nötskal.

Jag har mått helt okay idag men kanske lite svag i musklerna och lite lite klenare än normalt, som om man sprungit ett lopp eller så? Inga sviter av nattens bravader.
Enligt min teori var det helt och hållet ett vagal historia! En kollega sade att hans fru ofta får det t ex på dass och att han ofta plockar upp henne svimmad från dassgolvet...

I går fick jag hämta Golfen på verkstan så det blev en promenad i snöblandat regn och blåst tilll pendeln och sedan en längre sträcka från pendeln tilll verkstan. Där stod den lilla pärlan och blänkte gul och fin men framför att hel!  Mannen som gav mig nycklarna tillbaka sade att hela härligheten hade gått på 15 000 kr för grannens försäkring.

Vet ni vad det absolut värsta var? När jag kom hem sedan mötte jag grannen och gissa vad han sade: Om du bara hade parkerat lite längre in på din tomt så hade det här aldrig hänt!


Vad svarar man på det? Jag stod helt inne på min tomt, inte så mycket som en decimeter är utanför staketet! Jag valde att le och säga att ja, det borde jag ju ha gjort!
Tjänar inget till att ta farväl av varandra med ett bråk då han ska flytta nu och är väldigt trevlig men...

Det blev heller ingen källarstädning i går efter att jag hämtat bilen och varit och storhandlat, jag hamnade i soffan med övriga familjen.

I morse däremot tog jag en liten men kraftig attack på 2 köks-skåp. Jag tyckte det var nyss jag städade ur dem troligen var det 2005 för jag hittade "ett par saker" som hade gått ut 2005 och jag tror knappast att jag skulle ha ställt tillbaka gamla grejjer i skåpet om jag städade dem så grundligt!

Jag hittade t ex ett paket brun farinsocker som nästan var helt tomt och hade gått ut 2005! För det första? Hur har jag lyckats göra av med brun farin? Varför hade jag det hemma och vad använder man det till? Vad har jag använt det till och varför hade jag kvar ett nästan tomt paket?

I kväll har det varit jobbarkväll på Firman med betoning på kväll med etiska diskussioner.
Vi var alla rörande eniga om vad som är viktigt i livet och vi kanske tänker och agerar banbrytande?
Hur som helst beslutade vi oss för att strunta i regler och endast tänka empati och medmänsklighet.
Alla var beredda att gemensamt stå upp och slåss för saken.

Whiter shade of pale...

Usch och fy, i natt hände det igen, för andra gången i mitt liv som jag kan minnas. Det är många år sen det sist hände och då var det en tidig morgon innan jobbet.

Vid 03.30 viknade jag plötsligt av att jag drömde jag fått en kommentar av Powerlifter-Janne här i bloggen att jag skulle ringa honom, rätt och slätt! Det verkade allvarligt!

Jag fattade ju att det var en dröm och bestämde mig för att gå ned och dricka ett glas vatten och kissa lite för att lättare somna om.

Jag drack glaset med vatten och satte mig på sedan på toa.

Plötsligt kommer det....hjärtat börjar slå jätte långsamt och svett bryter snabbt ut på hela min i det närmaste nattnakna kropp, all kraft bara försvinner.
Jag blir jäkligt rädd för att svimma uppe från toastolens höjd och jag lyckas lägga mig på golvet innan det händer.

Tok-vagal ligger jag på golvet och mår absolut uselt.
Det tar en jäkla stund innan det går över också.
Det konstiga är att det inte går att ropa på hjälp heller, man har liksom ingen extra kraft till andningsmusklerna att öppna munnen att ropa med.

Jag bara låg där och kände hur svetten forsade från kroppen och att jag inte kunde röra en fena! Det var liksom inte som någon ångest-grej, det var rent fysikaliskt en vagal attack!

Hade lite funderingar på om det kan vara så det känns när man dör men det tror jag inte även om det är jäkligt obehagligt när hjärtat slår så där fruktansvärt långsamt. Jag kände mig helt kristallklar i huvudet hela tiden.

Till slut kunde jag resa mig och gå tillbaka till sängen. Jag var fullkommligt vit i ansiktet och på golvet i badrummet var det en pöl med svett där jag legat.
Nu när jag vaknat igen känner jag mig lite svag i musklerna men annars ok!
Någon annan som råkat ut för det här någon gång?

Energikanalisering!

Produktbild: Lucia Choklad
I morse när jag lämnat barnen hade jag lite viktiga ärenden för mig men sedan när klockan var 9.35 satt jag startklar i granncentrumet på Mac Donalds och tog en kaffe och läste Metro innan det var dax att äntligen få gå till Livscoachen igen!

Den här gången visste jag inte vad jag skulle säga och nog inte han heller?
Jag kände att jag var så stark och sprudlande att vi bara skrattade när jag sade att jag var tvungen att hålla inne med energi, styrka och glädje (på ett konstigt vis) för att folk inte skulle bli förbannade på en och spy ned en så här i mörkrets och trötthetens november!

Han sade att det kan bli så som en följd av terapi, när man kommer närmare sig själv och löser upp knutar som har tagit energi så kommer man plötsligt till ett stadium när man går som i eufori!

Han trodde att jag skulle känna framöver som om jag hade fått tillgång till otroliga mängder energi som jag tidigare haft men förvaltat fel!
Nu var det upp till mig att glädjas och börja tänka ut hur jag skulle kanalisera och använda all energi och kraft till att göra bra saker!

Han har ju inte läst min blogg men jag berättade för honom hur mycket jag använde mig av skrivandet för att tydliggöra mitt livs allt goda!

Han tyckte jag hade olika farsinerande strategier och tankar för att lära känna mig själv. Undrar hur andra gör? Jag är ju bara nybörjare på att lära känna mig själv!
Just nu är ändå strategin för mig att fortsätta välja glädje i stort som i smått!

Nu ska jag ringa till verkstan och kolla om jag kan få hämta Golfen. Då blir det en promenad i regnet till Pendeln.

Förresten köpte jag nya Lucia Chokladglöggen i dag och en vit Romglögg som jag tänkte prova inom kort! utlåtande kommer!

I eftermiddag ska jag också göra en städattack på källaren, bara lite löst men ändå lite underhåll.
Till kvällen blir det som vanligt Tacos anar jag, idag har det valts hårda skal.... vilken variation!

Silverskeden...

 (Typ så här ser den ut!)

Efter en vänlig kommentar av EsKa  att ovanstående bild är en bild på en Ford så gör jag ett nytt försök att hitta en röd Saab 9-5 combi av årgång 2000 på google. Kan ni normala se någon skillnad? Inte jag... kanske...
227650-839

Silverskeden, den är så otroligt gynnande och enormt stor i min mun på alla sätt i mitt liv!
Mamma och pappa ni är de absolut omtänksammaste och generösaste människor som finns!
Pappa ringde just.
Han och mamma bestämde sig nu efter att de gått i pension att köpa en ny bil till sig själva, en helt ny Saab.

Nu ringer pappa snällast i världen som han är och säger att jag kan få förvalta den "gamla" (en -00a)!
Den har gått ganska långt men det är ju bara landsvägsmil, inget sådant där kallstartande små-hattande-körning som jag pysslar med!
Alltså: jag kommer att åka saab framöver!
De tyckte jag skulle åka stort (combi) och säkert när jag är ute och racar med gossarna!

Jag blir bortskämd som få men jag är så tacksam och uppskattar!
Jag har verkligen tur med allt i mitt liv och har alltid haft och då menar jag inte bara ekonomiskt utan med allt!

Egentligen hade jag tänkt att skriva om min förmiddag i dag men det här tog liksom luften ur mig fast på ett possitivt sätt!
En BIL! En Saab som är stor och röd och FIN!

Dumheter och camoflage!

   (Inte denna firma vi köpte ifrån....)

Det sista jag hörde på radion idag innan jag hoppade ur bilen på Firmans parkering var när programledaren på Bandit rock sade : Gör inga dumheter idag!

Hmmm... Nä hä? Nä det ska jag väl försöka låta bli i det längsta.
Är det bra att bara låta bli att göra dumheter? Eller ska man rent av försöka med motsatsen? Vad kan motsatsen vara?
Göra snällheter? Göra klokheter? Göra intelligentheter?

Om man vill vända det till något possitivt så borde man i stället för att ge förmaningar i dag i radion ha sagt: Gå nu ut och gör klok-snäll-intelligentheter i din vardag!
Sådant funderar jag på....

På jobbet idag kom en skoförsäljare och han hade med sig en uppsjö av möjliga och omöjliga skor!
Det fanns allt från fotriktiga fulskor till klackskor med kopäls eller varför inte rent guldmålade härligheter....
Var lite sugen på kopäls-skorna men buades ut av kollegorna och dessutom kändes de inte helt fotriktiga eller heller hygieniska för långvarigt dagligt bruk på Firman.

Jag beslutade mig att ändå skilja ut mig så pass mycket från mängden att jag valde en träskomodell i plast med fotriktig svart nederdel och sula med geleinlägg för komforten och själva överdelen, den som syns valde jag i svart/vitt/grått camoflageläder! Kändes lite som tuff-Borthy!

På vägen hem i bilen kom min just nu "bli-ännu-gladare-låt" Umbrella med lillasyster.
Skruvade upp på absolut högsta volym och surfade bilen hem i höstmörkret på bara 2 hjul typ....men så blev jag bryskt väkt ur min dröm då Borthy den stora polismagneten (som jag skrivit om tidigare vid otaliga tillfällen) som vanligt drog till sig Peckakontroll!

Jag började nervöst fumla med radion för att få tyst på den när jag vid röd-ljluset stannat och såg att det var blåljus och sådant på gång!
Jag skulle ju egentligen inte behöva vara skraj, jag har ju skött mig och gör alltid, bara njutit av skön musik och varit glad men det hjälper inte jag är ohjälpligt skakig trots att jag just nu kör bil utan körförbud vilket är en klar förbätring mot tidigare!
Tror jag behöver lite KBT här!
Pecka var inte intresserad av mig denna gång, fick köra förbi och jag kunde när pulsen lugnat sig dra på volymen i slutet av låten!

Vitamindopad!

Undrar om det är bra eller dåligt att vara pigg? Bra eller dåligt att känna sig pigg av kanske vitaminer? Kan man göra det?
Sliter man ut sig om man är aktiv och driftig när man är pigg?
Eller ger vitaminer bara bättre bränsle?

Ja, nu tror ni väl att jag fått en knäpp...
Jag bara funderar på om det är bättre för kroppen att vara lite sliten och kämpa på eller att känna sig pigg och flänga runt som en vind?

På i stort sätt alla plan är jag aktiv och pigg och far runt som en vind just nu utom på städningsfronten där jag ko-handlar med mig själv hela tiden för att få minsta lilla sak gjord!

Undrar om jag gör en revolt snart mot allt jäkla städande hela tiden?
Varför är så mycket i livet städa?
Verkar ju också som det bara är jag som har alla dessa tvätthögar att vika och kletiga hyllor i skåpen att torka...

Hur ska jag välja glädje här?
Jo, genom att sätta på musik på hög volym och städa av skiten bara och efteråt njuta segerns sötma hur förträfflig jag varit!
1 2 3, på det fjärde ska det ske, på det 4:e gäller det... NU!

En leende konstnär!

Tack Svenska landslaget för en kanontrevlig match och ett viktigt resultat!
NYHETER-25s14-zlatanFRI-164_368
Jag tror faktiskt att jag ska ta och adoptera den lilla godingen!
Tänk vad härlig han är när han är på topp!

Vilken otrolig show han bjöd oss på igår, bollen sitter klistrad vid hans fötter och han trixar och ler som ingen annan! Vilken konstnär han är och han har hela min beundran!
Jo, de andra är grymma också men Zlatan är helt enkelt så otroligt rolig att se på när han lirar boll!

Kärleksfullt och medmänskligt tänkande!


Det är lika bra jag håller tyst...annars bekräftar jag ju och tydliggör attt det är grått ute och extremt vardagligt på alla plan!
Det går åt ohyggliga mängder spolarvätska just nu!
När jag satt i bilen på väg till jobbet i morse så kände jag mig förvånansvärt pigg men satt ändå och var lite småförbannad på någon som jag tyckte var lite korkad och sådana dumsaker!

Sen tänkte jag till att det var en ytterst korkad start på dagen, att det faktiskt var mitt val om det här skulle bli en bra och toppen dag eller en intetsägande dag som försvann i mängden och dessutom var trist!

Jag valde att det första alternativet, att skaka av mig höstmörkret och välja att göra en glad viktig och bra  dag av även idag!

Det har gått bra faktiskt hela dagen...så länge man inte tittat ut genom fönstret och ser det stora mörkret utanför!

Tänka möjligheter i stället för svårigheter!
Min vardag i dag har fått mig att tänka på mycket vad som är det viktiga i livet när det dras till sin spets!
På första och enda plats kommer utan konkurens kärlek av olika slag.

Det viktiga är att se möjligheter och bara tänka utifrån medmänsklighet, omtanke och empati. Allt annat är detaljer som är sekundära och som går att lösa om man vågar med vilja och jävlar anamma. Dagen idag har lärt mig mycket
.

Nu är det kväller och hemmastök med middag och läxor.

Har ringt om bilen idag och macken-mannen sade jag skulle höra av mig på fredag efter 13.00 för att höra hur de låg till...den var just nu på "lacket" som han uttryckte det! Jasså?

Lite senare blir det familjeangelägenhet framför TV:n då vi kommer att sitta klistrade och heja på Sverige i fotbollen! Hoppas hoppas det går vägen så vi får vår sista poäng!

Novembrig vardag.


Jag mår ganska toppen faktiskt men vardagen är alldeles jättevardagligt Novembrig just nu.
Trots att jag är sjukligt pigg så är livet ganska händelselöst just nu.
I förmiddags tog jag mig en bloggrunda och sedan tog jag mig i kragen och gjorde en enorm kraftansträngning genom att städa hela övervåningen och byta sängkläder i alla sängarna.
För att hålla motivationen vid liv bloggade, mailade och telefonerade jag lite mellan varven!

Ja, vid 13.30 var det bara att hoppa in i bilen efter en dusch och åka till Firman för kvällsjobb.
Det var en lugn och trevlig kväll utan märkvärdigheter mer än att jag äntligen fick en almanacka för 2008 så nu kan det bli mer ordning på mitt liv igen. Längtar!

Förra året fick vi ingen och det kom sig aldrig så att jag införskaffade en och se hur det har gått det här året 2007...ingen struktur alls!

Nu är man hemma och ska strax hoppa i säng så man kommer upp i morgon igen.
Känns som jag jobbar jämt nuförtiden...tur man har ett så trevligt jobb och bra jobbarkompisar!

Undrar om jag inte snart måste börja efterlysa om min lilla Golf har överlevt på sin verkstad, jag har inte hört ett ord från dem? God natt!

I bland är vi en väldigt konstig familj!

Väckarklocka
Vi försov oss!!! Skynda skynda skynda! Vi blev väckta kl 07.00 av telefonen. Barnen stod klädda och i givakt ca 1 minut senare och jag vimsade fram frukost och försökte bringa någon form av ordning i min gråsubstansiga dagsagenda!
 ....skridskor...varm saft....läxböcker... ja ni vet.

Sonen fick inte borsta tänderna så länge som han ville utan 07.15 stod han färdig för avgång i hallen.
Vi tittar på varandra och summerar:
Det är tisdag. Är det något speciellt då? Gympakläder eller något sådant? Nej...inte på tisdagar säger grabben...
Tisdag? säger jag...Är det tisdag?
Sovmorgon! Du behöver inte åka hemifrån förrän om tidigast en timme!
Dä säger sonen diplomatiskt...I bland är vi  väldigt konstiga i vår familj!

Nu är i varje fall båda sönerna på rätt plats vid rätt tidpunkt och yngsta grabben har passande skridskor och varm saft i sin ryggsäck inför årets premiär för skridskoutflykterna.

Körigt att vara mor i bland men planen på att fixa och planera morgondagen redan igår kväll brast då jag somnade med barnen och har sovit som en baby hela natten.
Man är inte mer än människa alla gånger...men det var jäkligt skönt att sova!


Denna storslagna måndag!


Sitter och funderar på hur man ska minnas den här måndagen som speciell och fin?
I dag är egentligen en sådan här dag som jag knappt i morgon kommer att minnas alls.....såvida jag inte bestämmer mig för att SE just den här dagen!

Jag var sömnig när jag vaknade i morse...pigg och glad i knoppen men sömnig känsla som höll i sig hela dagen.
Sjönk väl ned i jobbets morgonmötessoffa ca 07.01 som alla andra tidiga morgnar!

Det var en gaska stillsam och soft dag med avslappnad känsla hela dagen.
Åt Sushi till lunch.
Kl 14.00 flexade jag ut för att möta min stora son A då han och jag skulle ta oss till tandregleringen får att han i dag skulle få rälsen påmonterad av sin grekiske tanläkare! 
Tandläkaren pratar ivrigt på på ren engelska till sonen som hajjar noll! Jag översätter lite fint efter bästa förmåga och nu sitter rälsen där efter 1,5 timmars jobbande med ståltrådar och tänger.

Jag minns när jag fick min räls....jag var verkligen inte speciellt glad över den vill jag minnas men min grabb A tycker bara det är coolt och schysst och jag tackar Darin och stolta föregångare för detta!

Eftersom kylskåpet var väldigt urätet dumpade jag sonen hemma och stack iväg till Konsum och storhandlade. Blev en 1000-lapp fattigare på 4 ynka påsar mat, tacka vet jag Willys!

Väl hemma igen kokade jag upp potatis medan jag ställde in varorna sedan stekte jag prinskorvar, stekt-potatis och äggröra till middag.
Dagen går fort.
Har hängt en tvätt och snyggat upp i köket.
Sitter nu med en stor kopp Yogi-tea och tänker i genom denna alldeles händelselösa men ganska bra måndag!

Skulle vilja pigga upp den som villl bli uppigad med en låt som jag tycker är lite rolig. Lillasysters cover på Umbrella! Klicka på rutan nedan, smaka och nynna med!

Hajk!

Jo, så här är det..för er som undrat hur Borthy verkligen ser ut, till vardags, t ex ute i skogen på hajk med alla nördiga sköna attribut som mössa, osminkad med en stor finne i pannan! Här kommer bevisen!
Jag har ju varit på en jättetrevlig hajk i Åkersberga? i helgen och jag har tagit massor av kort men tycker inte jag har rätt att lägga ut ungarna på nätet så ni får hålla till godo med snygg-Borthy, alltid redo!
227650-834227650-832
Mannen med gitarren är Jan-hela-dan i bloggen men han har inte riktigt kommit igång att skriva än men säger att så fort han får nät hemma så ska han börja!
Han är grym på gitarr även om han på hajken fick spela på en gammal paddel från min barndom så gjorde han musik!
Det fanns en till kille (ledare) där ute, fast från en annan kår som vi hade hajk med tillsammans som också hade gitarr med och jag kan ju bara säga att jag nästan var i musikhimmelen, vi sjöng och spelade från början till slut!
227650-833227650-831
Jo, för er som är lite strikta får jag väl be om ursäkt för att jag är lite reglementsmässigt vidrigt vanprydande klädd med uppknäppt skjorta och utan halsduk men vi satt vid en öppenspis och det var ca 800 grader där...

Om jag skall berätta lite om lägret så var det medeltis- och riddar-tema och det var teater med gästabud och skattjakter på medeltidsvis och rollspel utöver det man trodde var möjligt! Den andra kåren hade lånat kläder från en teater för att få den rätta stämningen
227650-835227650-836
Natten spenderade jag på 12 kvadratmeter i ett rum med 15 barn och en till vuxen. Jag sov som en stock från 23.30 men barnen lekte "sanning-å-kånke" fram till 00.20 (hörde jag i morse)!
Konstigt vad lätt det är och sova i bland eller så sov jag i rena koldioxidförgiftningen i det lilla rummmet...vad vet jag? Mysigt!
I dag Söndag var det eld-tävlingar och att alla kom hem i stort sätt helskinnade är bara på grund av att de inte kände till alla riskerna och således inte hade förstånd till att vara rädda!
227650-838227650-837
Vi var väl ca 10-12 ledare (jag ensam kvinna, jo en seniortjej till) resten män.
34 kids i 10-års åldern!
I dag på dagen smälte den lilla snön som fanns och töade. Lervällingen bredde ut sig! Väl hemma igen lade jag barnen i tvättmaskinen och lade kläderna som var hur rökiga och leriga som helst i blöt i duschen!
Bloggregistret.se"border="0"/

Naturen går och gömmer sig!

image826
Bladen är så bruna och tunga, så ovilliga till att sprudla av liv nu.
image827
Försöker ändå se det vackra....
image828
Kylan vill dränka ån som fortfarande lever, lägga locket på för vila.
image829
Här badar man och skrattar på sommaren. Här badade vi i går kväll efter bastun, lurade årstiden på ännu ett bad!
image830
Oj vad grått det är ute....
Tur att man känner sig på topp och levande, glad själv!
(Fast man kanske ser lite höstglåmig ut som naturen... av naturen...)
Jag vill fylla mina dagar med liv, inte livet med dagar!
Bloggregistret.se"border="0"/

Naket sårbart (h)ÄRLIG? Inte gångbart!

Det här inlägget är skrivet med ett stort mått av självironi, jag lovar!

Ett stort gapflabb i köket på jobbet idag när jag råkade berätta om min ärlighet...eller okunskap i lögn kanske man ska säga :-D

Jag måste varit sjuk den dagen man fick lära sig hur man säljer sig själv i olika situationer!
Jag har aldrig fattat att man under inga omständigheter någonsin säger sanningen inledningsvis i en kontakt med en annan människa/andra människor oavsett vad det gälller....

Söker du ett jobb säger du att du pratar flytande tyska och franska om du så inte ens vet vad hej heter på det landets språk så pratar du det flytande!

Om du är kille och vill lägga ned en dam (innan hon fått barn), hur singel du än är som kille så säger du att du har en flickvän men att hon inte förstår dig och att hon kommer lämna dig inom kort då hon inte förstår din stora längtan efter att bilda familj och skaffa barn...och vips så har du den nya damen som i en liten ask!

Men sen då??? Jag har inte fattat det här med livets alla vilseledande konstigheter?
Vad säger man sedan då när man plötsligt måste hålla föredrag på Franska på nya jobbet eller när man börjat tycka om damen man lade ned?
När man sålt sig själv som en stor lögn?

Ja, det här var ju bara ett par exempel på sådana situationer där det är naturligt för så många att "fara med osanning" utan att vara den sortens person som ljuger.

Behöver man de här kunskaperna? Behöver jag de här kunskaperna? Vill jag ha de här kunskaperna?
(Hur har jag klarat mig så bra genom livet? Jag klarade ju inte ens av att tjuvröka i barnaåren utan att berätta för morsan...ja, det var verkligen en parentes...)

Jag har så väldigt många roliga fina vänner,  mänskliga och varma, härliga!
Jag gillar ju dem och de gillar ju mig, åtminstone känns de som jag duger väldigt väldigt bra som jag är och jag är faktiskt till och med stolt över mig själv för att jag är kapabel och bra människa!
Varför ska det vara fel att stå för den man är?
På ett sätt tycker jag det här tänket som jag beskrivit ovan vilseleder folk att tänka ned på sig själva då man kan få för sig att andra människor är så pass mycket bättre än man själv, kan så pass mycket mer och är så pass mycket hippare!

Jo, men jag håller med...det jag bjöd på i dag på fikarasten var värt ett stort fett ap-garv, jag är för nördigt ärlig i bland! Skärpning Borthy!
Nu ska jag i varje fall ärligt nog inte göra något ballare än att hälla upp ett glas rödvin, lite skön musik och laga Nachos! Till efterrätt blir det Pirates of Carribean3!
Kommentarer tack!
Bloggregistret.se"border="0"/

Inget ont idag!

 
Konstigt jag har ingen som helst träningsvärk i kroppen idag efter springningen igår kväll. Det gick riktigt och oförklarligt lätt att springa också trots det längre halsontuppehållet, blev inte ens speciellt flåsig (Det är en av anledningarna till att jag tror att jag får i mig någon form av doping via kaffemaskinen...)!

Senare under kvällen sydde jag på alla märken som skulle på den nya soutskjortan.

Ja, idag är det fredag igen  ochi morse var det ännu en gå-upp-tidigt-morgon fast jag kommit i säng ganska sent!

När klockan ringde hade jag en riktigt hälsosam inställning till den, kände mig sömnig och snozzade den frenetiskt till klockan blev 05.50!

Jag försökte känna efter om det var något fel på den här dagen ?
Men nej, även den verkade vara kanon!
När jag satte mig i bilen för att åka till jobbet var jag redan klarvaken och på gott humör!
Shit, den här resan håller i sig, bara att tacka och ta emot, njuta av bra stämningsläge!

Ringde X-chefen och beslutade om lunch tillsammans då vi ibland brukar vädra våra lätt nedsmutsade själar över lite mat i matsalen!
Vi fick några till själar till bords men det tog vi ingen hänsyn till utan solkade även ner deras möjligen något mer fläckfria, kanske mot deras vilja! Hur som helst, det var trevligt!

I kväll lutar det åt sedvanligt fredagsmys men också packning inför helgens äventyr!
Bloggregistret.se"border="0"/

Handväskinventering.

                        
I går kväll spred sig paniken genom min kropp! Låter allvarligt tänker du nu men så farligt var det kanske inte. Jag kunde inte hitta mina nycklar, mina hus- och bilnycklar!
Jag brukar alltid ha perfekt koll på var jag har sådana grejjor och därför blir jag så jäkla ställd når de plötsligt inte ligger där jag med ryggradsreflexen placerat dem, i min handväska!

Jag kunde inte för mitt liv hitta dem i väskan vilket ledde till en ofrivilllig inventering av väskan.
Jag vände den slutligen upp och ned ut över hallgolvet! Hur mycket som helst får plats i min handväska och hur mycket som helst ansamlar sig där!

Jag höll säkert på i 30 minuter och sorterade alla papper och allt skräp som gömde sig där i och visst, jag hittade min stor nyckelknippa!

Alla "viktiga" paper som jag samlat i hop stoppade jag i en ICA-kasse och tog med mig till jobbet i morse och körde i tuggen, inte ett enda papper från handväskan var något som måste sparas!

I kväll ska jag nog gå en rond mot kvittona i plånboken också!

Den lilla strumptomten verkar jobba extra...

227650-825
...i kaffemaskinen där jag tror han sitter och smular ned extra speed i just mitt kaffe!
När han ser att jag kommer med min kopp då ler han i djävulskap och testar sina trix... bara på mig!

Jag känner mig oförskämt pigg och driftig, som om energin bara pulserar i hela kroppen!

Jo, jag känner igen en hypoman tjej i spegeln när jag ser henne och just nu ler hon stort flera gånger per dag mot mig i hiss-speglar eller skyltfönster, ja lite överallt faktiskt!

Jag får köra motsatt Mia Törnblom när jag tittar i spegeln och säga för att släta över lite : Du ser ful och tråkig ut och ska inte tro du är något!
Nej, jag skojar bara, det är skönt att vara på gång men man kanske ska sluta med Berocca Performance snart, vitaminer verkar inte vara min grej!

I dag var jag tvungen att sticka lite tidigare från jobbet då yngsta grabbens utvecklingsamtal skulle gå av stapeln kl 15.00 och även om jag missar en och annan bilbesiktning så missar jag inte besiktningarna på ungarna!
Han gick verkligt fint igenom även denna gång utan några som helst anmärkningar!

Direkt därifrån for jag till tygaffären för att köpa tyg till riddarkläder inför helgens hajk och sedan till Scoutbutiken för att köpa mig en ny scoutskjorta.

När det var innhandlat råkade "Sunday bloody sunday" U2  komma på bilradion och då var det klippt, min energi var på topp så jag slet av mig kläderna när jag kom hem och hoppade i löparkläderna + mössa och vantar och sprang en halvtimme och tog sedan en powerwalk på det i 1 timme! Det var aningen halt kan jag säga men det var skönt!
När jag var hemma igen var det bara att producera middag till barnen och deras kompis.
Nu börjar det bli dax att softa ned lite för mig...om det går...men jag tvivlar!

Inne i ett stim av bra dagar!

                                         image824
Det är nästan lite jobbigt! Att vakna på morgonen och känna att allt känns jäkligt bra!
Att man mår oförskämt bra och känner sig snyggt pigg! Lite eufori-varning på mig just nu!

Kanske har man ett konto med humör på som man får utnyttja hur man vill?
Jag har som sagt begåvats från födseln med ett stort "bra-humör-konto" (född med silversked i mun även på den fronten).
Patologiskt glad säger en del... (bättre det är patolgiskt grinig!)

Kanske är det så att jag under en längre tid levt några snäpp under min normalnivå så nu när jag börjar hitta tillbaka till mig själv så blir det lite extra utsläpp och slöseri med glädje och pigghet?

Försöker ändå hålla emot så att folk inte ska spy på mig, det kan ju vara lite retsamt att se när folk är så där äckligt pigga en vanlig tosdag utan anledning!

Jag ska i varje fall av hela mitt hjärta gå in för att vara trevlig och vänlig mot alla jag möter idag!
Är ni med mig på den utmaningen? Känn efter, visst blir det en bra dag idag!

(Jo, jag är fullt medveten om mina hypomana drag. Är man medveten är det inte farligt, då kan man bara rida på vågen!)
Bloggregistret.se"border="0"/

Astrid 100 år!

227650-823
Skolorna firar det runt om i världen.
Astrid skylle ha fyllt 100 år!

Båda mina pojkar gick till sina respektive skolor utklädda till Karlsson på taket.

Egentligen är han inte någon stor favorit men lite söt ändå och inte så svår att klä ut sig till.
Karlsson, okay han är lagom tjock men även lite väl dryg och ego också enligt min smak!

Mina pojkar var dock bara söta när de traskade i väg med kuddar under skjortorna för att se lagom tjocka ut och sedan propellrar fastsatta i hängslena!

Propellrarna har under de senaste kvällarna förberetts och knåpats i hop i garaget alternativt på köksbordet.

Mycket klä ut sig nu!
Igår var det "Gammeldagstema" då yngsta skulle vara klädd som pojke för 100 år sedan.

I dag har jag närt 2 Karlssonar vid min barm och till kvällen blir det Halloweenklassfest för yngsta grabben som jag och några till arrangerar så då kommer hela familjen vara häxor och annat hemskt!

Till dess har jag lite att stå i, ska shoppa några grejjor samt hämta torr-is, sådan där rykande sak man har till fördrinkarna så det ryker spökligt!
Nu på morgonen, ett viktigt möte. Ingen rast och ingen vila!

227650-822


Lite eftersatt underhåll årdnat...

I dag har jag inte gjort många knop.
Blev lite städa köket och sådant men sen tog jag en dusch och körde lite eftersatt underhåll som ögonbrynsplockning och sådant innan jag tog en repa till IKEA.

På IKEA lyckades jag pricka in en dag då jag var i stort sätt helt ensam då jag vandrade runt min halvmil där inne, lyssnade på julmusik och bara funderade och inspirerades.
Åt kotlettraden till sen lunch.
Köpte bara en spegel till hallen!
En slapp och lugn ledig dag!

För 100 år sedan...

Snön faller nu på allvar utanför fönstret.
Sitter här med morgonkaffet och bloggar runt lite innan det är dax att göra lite nytta.

I morse var det speciellt mysigt att göra ordning lilla grabben inför skolan!
De har en speciell skoldag idag, hela skolan skall leka att de var för 100 år sedan.

Alla skulle ha så nära tidstypiska kläder som möjligt på sig.
Min E var uppsvidad i svarta knickerskortbyxor med gråa ullstrumpor upp till knät. Till detta hade han valt skjorta med svarta hängslen och vår pensionärsgrannes (ej segelbåtsägaren) svarta gubb-keps!

Han var helt toppenfin men när vi började göra bena och vattenkammad snedlugg på honom i morse jag och storebror då sade han NEJ!
Där var gränsen nådd för vad en snygging kan stå ut med!

Sedan skulle alla ha lunch med sig.
Man fick välja på att vara fattig och ha limpmackor med stekflott på och kall potatis med sig eller vara rikemansunge med pannkakor.
Vad tror ni min son valde? Inte kallpotatis och stekflott i varje fall utan det var pannkakor som jag stekte igår kväll.

Mjölk skulle barnen ha i glasflaska och det var inte helt enkelt att frambringa så där i en handvändning!
Hittade slutligen en flaska snaps OP i spritförådet och det var bara en rejäl slatt kvar men... jo, jag erkänner gjorde mig skyldig till spritmissbruk och hällde ut spriten, var inte så motiverad att ta mig ett järn så där på måndagskvällen!

Nu har jag skrattat så tårarna rann!

Alltså, jag är fortfarande glad fast ännu värre!
När jag hade lagt barnen och stekt pankisar till yngsta grabbens matlåda till i morgon började en film på TV 1000 NORDIC kl 21.00, en Norsk komendi som hette "Kalde føtter "!

Filmen var verkligen helt galen och jag började rent hysteriskt att gapskratta i min ensamhet flera flera gånger under filmen och en gång vaknade till och med äldsta grabben och frågade vad jag höll på med!

Ja, det var ett riktigt roligt avslut på en bra dag!


I går kväll råkade jag också se en film innan jag somnade, tror det var på Nordic också vid 21-tiden fast den var  Svensk och hette "När mörkret faller".

Den var riktigt hemsk men bra den också fast naturligtvis på ett annat sett.
I den filmen hade de lyckats trycka in så mycket olika sorters våld som finns i vårt sammhälle som det bara går.

Rättegångshot, hustrumisshandel, barn som far illa av våld i familjen och slutligen hedersmord. Det var en speciell film och sevärd men absolut inget jag rekomenderar till fredagsmyset.


Filmen jag såg i dag, "Kalde føtter" skulle jag kunna rekommendera till bakispizzan en söndag efter en riktigt lyckad fest då man bara vill softa och skratta lättroat!

Nu börjar regnet övergå i snö utanför fönstret och nu är det dax för mig att hoppa in i duschen innan det är sovdax! God Natt!

Den bra dagen håller i sig!

Jag kan bara säga att det är en toppendag idag!
Darr fick tag i de 5 Iron Maiden-biljetter som vi ville ha, till Stadion! Jag säger ju det, jag har tur med allt i mitt liv, från stort  till smått!

Det låter väl helt sjukt men det blev en kanonbra, rolig, lärorik, sammansvetsande skitbra dag på jobbet idag också!
Jobbet är inte förutsägbart, likaså är teamen som bildas i olika situationer som uppstår inte direkt förutsägbara men i dag flöt allt så naturligt då det uppstod en långvarig allvarlig situation.
Detta gjorde att vi flätades samman runt uppgiften och jag tror vi alla växte och kände att det vi gjorde var mycket meningsfullt och bra gjort!
Det som skedde enligt min mening idag var att vi alla varsamt plockade upp varandra när någon halkade ner bara den allra minsta lilla aning i stresskonen så man aldrig behövde totalt falla ned, någon plockade upp mig i god tid, jag plockade upp någon annan och vi var omtänksamma! Av ödmjukheten och omtänksamheten växer man. Man går stärkt till nästa gång.


Jag hoppas alla mina jobbarkompisar som var med idag känner som jag, det kan jag ju inte veta men jag upplevde det så här! Tack till er alla!
Alla får naturligtvis vara jätteanonyma i min blogg förutom just idag  Powerlifter som tog oss handlingskraftigt till en ny Level för första gången!

Det kommer bli en bra dag idag!


Vaknade och kände mig full av energi och på ett fantastiskt bra humör!
Hur kommer det här sig? Ja, varför inte? Varför fundera så mycket?
Det känns bra helt enkelt och det känns som jag har väldigt lite att hetsa upp mig för!
Jag ska verkligen behålla och njuta av den här känslan hela dagen!!!

Allt flöt på så fantastiskt fint i morse med morgonprocedurerna med barnen och och jag och killarna kom i väg ostressat utan några som helst missöden!
I bilen på väg till jobbet sa de på radion att det börjat snö rejält i länets både norra och södra delar så då får vi väl hoppas att snövädret under dagen har lust att mötas lite över oss här på mitten och göra byggden vit och vacker!

I dag släpps biljetterna till sommarens Iron Maiden-konsert!
Igår smsade Bästis Darr överraskande nog och frågade rakt på sak om hon och jag skulle gå!
Först tänkte jag...nej...det är ju mitt i juli, vem vet var man är då?
Men sedan tänkte jag direkt: Klart vi ska gå på Iron Maiden i juli!
Skulle något annat dyka upp som förhinder är det väl bara att sälja plåtarna! Nu ser jag verkligen fram emot det och det lutar åt att vi blir ett gäng! KUL!
Bloggregistret.se"border="0"/

Allt bara löser sig till det bästa jämt i mitt liv!

Även om ingen tror det så håller jag just nu på att vika tvätt!
Jo, i varje fall mentalt...jag sitter inte alls vid datorn...jag skulle bara passera den med massa vikta lakan som skulle till sin garderob!

Dagen har gått rasande fort idag.
Sov dåligt i natt, vaknade klarvaken kl 03.00 och somnade inte om förrän vid 06-tiden!
Jag är en urusel sovare och är skitförbannad på mig själv för det här! Sedan sov jag skönt fram till 09.30 då 2 små gossar kom nedkrypande till mig, MYSIGT!

Eftersom köksbordet var belamrat med sådant jag inte hunnit sortera klart från köks-skåpen dagen innan blev det lite utspridd frukost men sedan drog jag igång med fortsättningen.

Riktigt mycket skräp har samlat sig i skåpen men nu har jag gått fram med terminatorstilen och hårt rensat och kastat!
Öde ekar det nu när man öppnar och tittar in i dem!

Under dagen har vi också varit på släktmiddag inne i gamla stan och vi tittade på kort från förr eller big bang kanske man ska kalla det, hur släkten såg ut i slutet av 1800-talet.

Som pricken över i har jag åkt kommunalt nästan ut till hjärtat av Sörmland för att hämta tillbaka Mazdan som jag ska få ha till dess Golfen är i min regi igen!

Ja, jag vet och är mycket tacksam för det, jag är född med silversked i munnen på alla sätt!
På något underligt sätt bara löser sig allt alltid till det bästa i mitt liv hela tiden!
Grattis FAR på fars dag! Kram till dig!
Bloggregistret.se"border="0"/

Vill du cykla till jobbet i nysnön?

image820
Blev lite sovmorgon i morse skönt nog. 
Lite snö hade kommit under natten även om det inte var några mängder.
Hur som helst var det ändå så pass mycket att jag inte fick för mig att hålla på med krattning och andra aktiviteter i trädgården.

Efter Bacon och äggfrukost hetsade jag i kafferus igång med att riva ut några av köks-skåpen som en längre tid plågat mig genom att vara smått flottiga (fläktskåpet och de ovanfär spisen) och ostädade med massa osorterat junk i.

Jag blev riktigt våldsam för att uttrycka det milt och tog till de allra starkaste rengöringsmedlen och gasade på med Iron Maiden på köks-cd-spelaren!
Vid 12.30 avbröt jag för att sanera mig själv med en dusch innan jobbet.

Eftersom min bil nuförtiden är så väl luftkonditionerad och av den anledningen fått en akut-tid hos Bosse-bil-doktorn hade boven i dramat, grannen lovat mig att få ta hans bil till jobbet idag.

Jag börjar jobba kl 14.00 så kl 13.30 knackar jag på hos grannen för att få bilnycklarna.
Den vuxna sonen öppnar och ser förtvivlat och generat på mig och säger att mannen i familjen som lovat låna ut bilen till mig har nog glömt detta sedan igår då "olyckan" hände och själv stuckit i väg med bilen han lovat låna mig!
image821
Sonen är nu förtvivlad och erbjuder mig att låna en cyckel!
Jag tackar artigt nej och tar vår andra bil till jobbet så får min familj vara utan och klara sig på annat sätt med det de ska göra under kvällen.

Blev en stor och härlig pizza till middagen i kväll. Champigioner, oxfilet och bearnaise.
Hoppas det inte blir halt i kväll när jag ska halka hemmåt utan vinterdäck!
Bloggregistret.se"border="0"/

Många fula ord kommer över min läppar....

image819
Vem tror ni att det var som ringde på dörren nyss?
Det var en av mina pensionärsgrannar som för övrigt håller på att flytta.

Nyss skulle mannen i familjen köra ut segelbåten ur garaget och vad tror ni händer? han backar runt den lite smidigt, pressar på utav f..n då det går lite trögt....eftersom han pressar segelbåten som glider och trycks uppåt rakt igenom bakluckan på min bil som står parkerad på min tomt!

Always look at the bright side of life!

Jag tog på mig mitt allra gulligaste och possitivaste leende och gick ned och fotade hela härligheten i alla vinklar och upplever det som helt omöjligt att åstadkomma denna påbackning han nyss gjort men ...shit happens!

Köpa läget!
Nu har jag sned bakvagn, hoptryckt kofångare och krossad bakruta + hyggligt med repor! Kofångaren har lagt sig över bakhjulsskärmen på hö sida också!

Har ringt pappa, 2 plika försäkringsbolag och bara fått till svar att det här tar sin tid...det är grannen som måste anmäla hela kalaset... innan jag kan få hänvisning om hur jag ska få det här fixat och betalat!

Merjobb hela tiden!
Gulliga mamma och pappa sede att jag får tillbaka Mazdan så länge och de har köpt nya vinterdäck till den!
Jag har alltid tur som en tokig i allt elände!
Bloggregistret.se"border="0"/

Andrafiolen.

Just nu känns det som jag har mycket runt mig som jag måste ta ansvar för och sköta. Det är helt okay och det funkar men jag känner just nu att bloggen fått stryka på foten och spela andrafiolen. Jag vill verkligen ha min blogg intensivt, vara medveten och närvarande i min vardag med dess hjälp och dessutom har jag träffat så mång fina vänner här i bloggen.
Det är ju inte bara det att man själv vill skriva sin blogg, jag har ju fått andra önskningar också att aktivt läsa mina nya vänners bloggar men just nu måste jag ligga lite lågt, måste ta hand om mitt eget lite.
Så, om ni, mina bloggvänner känner att jag inte är i bloggen som jag brukar så vet ni att det är tillfälligt!
Nu ringer det på dörren....

Favoritmusik till bilen!

Eftersom att jag märkt att det finns CD-spelare i min nya bil (vilket far sade det inte fanns, att det bara var ett hål han inte visste vad det var) så sitter jag nu och spelar in lite grymma blandningar att ha i bilen! Gillar väldigt mycket att ha musik som gör mig stark och possitiv på riktigt hög volym! Går helt enkelt igång på musik och det är alltid bra att gå till något (vad som helst) från en bil där man lyssnat på sin egen favoritmusik och just klivit ur med en känsla av starkt välbehag! RÄTT!

Välgörande medvetslöshet.

Jag har sagt det förr och kommer väl att säga det igen många gånger: Ja ha, då var man tillbaka i verkligheten igen.
Jag har denna morgon rest mig upp och varit och lämnat barnen på skolan efter att ha legat ett halvt dygn i total medvetslöshet men endast 1 välfungerande funktion i gång, andningen.
Känner mig ganska snygg nu igen och ögonen har hoppat tillbaka in i sina hålor och marken gungar inte längre! Skönt, man är frisk!
Nu sitter jag här vid datorn med min morgonkopp med kaffe och tänker att jag har kanonmycket att stå i innan jag börjar jobba i eftermiddag.
Finns städning att utföra här hemma eftersom att man ligger efter ett dygn nu och så har jag en del viktiga ärenden på byn.
En dusch om några minuter kommer att vara helt på sin plats! Mer spännande än så här blir det inte just nu!

Alla borde få åka till Bahli!

    
Citat från Masjävlar:
"Om det är att bli utnyttjad då vill jag alltid bli utnyttjad! Bahli...alla borde få åka till Bahli!"

Nä, jag bara skojjar, Bahli har vi inte varit på det senaste dygnet men på en solig kryssning med Birka Paradise  med jobbet/blåljus!
Det var drinkar, frukter, lättklätt, pooler, sollampor och sommarmusik!
Jag är egentligen helt oförmögen att göra ett blogginlägg just nu! Jag är trött och golvet gungar när jag går här hemma nu så det måste ha varit en rackarns sjögång inatt!

Jag trodde det var spriten som gjorde att det vinglade lite när vi dansade danskurs i natt men jag är inte längre helt säker, det brukar ju inte sitta i som vingelben dagar efter och jag brukar aldrig dricka så mycket för då somnar jag bara och det gjorde jag verkligen inte!

Det var en trevlig resa men detaljerna kommer ingen oinvigd utomstående få här av mig i bloggen, det kan jag lova och försäkra.
Alla inblandade är rörande eniga om att de senaste 24 timmarna råder under strikt och orubblig sekretess för rikets säkerhet! Ingen behöver heller vara rädd för min alltid fotande kamera...den låg nämligen på behörigt avstånd från festligheterna, i hytten!
Våra fartyg - Paradise Birka Paradise

Min oerhört spännande dag!

Vet inte om det direkt har gått fram men jag jobbar ju nätter just nu.
vaknade i morse först vid 10 av att jag var kissnödig och det var ju lätt ordnat och jag somnade om.

image816
Sedan vaknade jag igen vid 12.30 och var klarvaken och pigg!
Det är då paniken kommer krypande...måste sova, måste sova...allt skiter sig och jag kommer inte orka om jag inte sover...tankar och det börjar mala och hjärtat slår fortare!
Då är det helt enkelt kört, bara att stiga upp!
Jag gjorde detta, gick ned i köket och åt en tallrik med yoghurt och flingor, lekte att jag var avslappnad och kolugn, att det inte gjorde något alls att man bara sov 4 timmar på 2 dygn!

Skrev förra blogginlägget och tog en tidning och började läsa. På något konstigt sätt bröts den onda cirkeln och jag somnade igen någon gång strax efter kl 14.00!

Vaknade sedan trött och sliten, som överkörd av tåget och vimsig vid 16.15.
Det var bara att stiga upp och ta båda barnen och packa in sig i bilen för att åka till stora grabbens klarinettlektion i granncentrumet.
Eftersom jag var kokko i kolan och ofömögen till planering blev de efter klarinetten middag/frukost på Mac Donalds.
227650-817
I bilen hem började stora sonen berätta om en klasskamrat som blöder näsblod väldigt mycket och ofta.
Det här är ett väldigt märkligt fenomen om mig som jag nu ska berätta.
Jag är ju inte direkt rädd att se blod och hemskheter men just näsblod har jag ordentligt svårt med, när det nämns blir jag liksom yr i huvudet och känner att jag får tunnelseende, lite svimningskänsla faktiskt!
Undrar hur det har blivit så?
Undrar hur man övar bort det? Jag känslig för blod låter ju helt sjukt faktiskt!

När vi kom hem hade jag kommit till lite mer sans och började med lite alldagligt bestyr så som disk och gympakläder och kläder och sådant.
227650-818
Fick sedan för mig att jag skulle lägga i en toning i håret, piffa upp nyansen och mig ett snäpp vilket jag också gjorde.
Sedan gjorde jag en sak till jag aldrig gjort förut. Det liksom bara hände. Jag tog med en mugg med kaffe in i duschen, stod alltså i duschen och drack kaffe samtidigt men det gick riktigt bra!

Nu är det jobbarnatt som gäller!
I morgon ska jag i väg på trevligheter!
Bloggregistret.se"border="0"/


Brottsling! Utan att ha en aning!

 
Du har haft körförbud på MAZDAN sen 1 januari 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tänk på att Du håller reda på besiktningen på Golfen så inte samma sak händer på den! Vilken jäkla tur Du haft som inte blivit stoppad och kollad. Pappa fick hjälp på sitt jobb att gå in och kolla på Nätet hur det var med den saken! /mor


Detta brev fick jag av min mor idag.
Jag har alltså inte besiktigat Mazdan som jag har lånat av dem, bara kört och inte funderat så mycket...trott att det kommer papper när det är dax att köra bilen till besiktningen?

Trodde på något sätt att det där sköttes per automatik, skattelappar har ju kommit att klistra på och försäkringen har mor och far ombesörjt.

Jag har ju till och med krockat bilen med en EPA-traktor (hela felet var hans) och min bil fick en längre vistelse på "gör-om-mig-verkstan".
Någonstans trodde jag att det fanns register som sade till här i förmyndarsverige att nu lilla gumman ska du ta Mazdan på Besiktning!

Till och med tandläkaren kallar ju en i tid och otid 2 gånger om året och jag brukar inte missa detta så det här måste vara något fel, inte bara förträngning och slarv, jag har inte sett någon kallelse!

Hur blir det nu då? Kan man anmäla sig hos Pecka (och kanske få lite strafflindring för gott post-brottsligt uppförande?) sitta av straffet på Hall eller får man en kallelse?

Jag ska lova att sköta mig bättre med Golfen! Lovar!
Visste faktiskt inte det andra, då hade jag som är så Snut-rädd aldrig åkt till ICA en mörk kväll med Mazdan i körförbud ens!
Bloggregistret.se"border="0"/

Krattat kliniskt rent!

I lördags kväll blev det en Bondfilm nu igen. Vi har väl kommit in i ett stim antar jag men nu får det nog räcka! Den här var ändå okay och jag var vaken rakt igenom! Bara en sådan sak!
image815
I fredags såg jag faktiskt lite på Idol också med våra gäster och jag blev väldigt imponerad av Daniel!
Vilken kille, han komer ta hem det här. Härlig tolkning av One more time!

Dagen söndag kändes som vår ute!
Jag krattade non-stop mellan 11.00 och 16.00! Det blev väldigt fint och det var skönt att ta ut sig men jag är också i det närmaste ledbruten och har träningsvärk och likaså krattblåsor i tumgreppen!
Nu finns det inte mycket mer att kratta i min trädgård, bara så där ett dagspass till men så är det när man bor i en ek-backe där det också trängt sig in äppelträd och några stora björkar. Vackert på våren men pest på hösten!
Godmorgon allesammans och hoppas ni vaknat glada tilll denna måndag!
Bloggregistret.se"border="0"/

Back to life, back to reality!


Japp, då var man tillbaka igen!
Det har varit en jättetrevlig helg men som vanligt var den för kort!

När familjen från Annanstad hade åkt hem så tog jag mig an min nya lilla pärla!

Mor och far har i helgen varit och levererat Golfen till mig och hon stod där och var så söt och guldig men för att bli riktigt min och fin behövde hon en liten genomgång!

Mor hade dammsugit henne och när det ändå var gjort tyckte jag det var lika bra att ta fram det starka rengöringsmedlet och putsa henne tipp-topp på insidan!

Jag skrubbade allt, säten och dörrar och hela baletten och sedan köpte jag en sådan puts som gramhäver lystern i instrumentbrädan och en svart rattmuff!

När insidan var i nybils-skick tog jag henne till Statoil för en tvätt med vaxning i apparaten men den visade sig vara lite fel på den så jag fick sitta inne i bilen inne i apparaten i en halvtimme och den bara tvättade fram och tillbaka, fram och tillbaka!
Det är mina takter det, tack för det Statoil! Guldtvätten x massor!

Stackars mor och far fick tillbaka en smutsig Mazda av mig men jag får väl åka dit till våren och göra en tack-för-lånet-städ-attack på den också!
Mina föräldrar ärså otroligt snälla och omtänksamma mot mig!

Nu i kväll när jag var ute och kärde min lilla pärla så lyste panelen nyon-korn-blått /rött och coolt i allt det svara glänsande!
Bloggregistret.se"border="0"/

Min Bästis och jag anno 2007!

Någon som har några frågor??????
image812
Bloggregistret.se"border="0"/

Gårdagens kontraster!

image810

På förmiddagen igår var vi ute och promenerade i höstsolen! Barnen lekte i en park. Jag tog några kort på de sista levande höstlöven.
På natten kom den första snön! Jag blir barnsligt förtjust och jag tycker det är en sådan harmoni med att se de stora flingorna tyst falla!

image811
Bloggregistret.se"border="0"/

Trevlig spökhelg!

                227650-809
Dagen har inte alls blivit så tokig som man kanske trodde den skulle bli med tanke på starten utan den har flytit på bra!

Nu blir det helg för mig!
Min bästis och hennes familj från Annanstad kommer på besök över helgen och nu blir det en lång spökfest i dagarna flera!

Nu ska jag börja tänka på att pysa hemmåt, sova middag en liten stund och sedan börja processen mot myskväll.

Tända massor av ljus hemma, lite skön musik, slå upp ett glas rött och börja laga lassagne!
Vid halv 8 kommer gästerna och då blir det middag, mys, prat och vin.

Tror att Karaokemaskinen kommer att gå på högvarv lite senare i kväll och likaså kommer nog mycket sång vid pianot att ljuda!

227650-808
I morgon blir det till att konvertera till häxa och vi kommer med all säkerhet som vanligt göra spökgodis och smaskens med barnen.
Till lunch blir det i grönfärgad pasta och prinskorvar (fingrar) doppade i Ketchup (blod).

Till middag i morgon blir det i varjefall ingen "äckelmat" i år har vi beslutat från vuxenhåll då vi brukar få till det så ruskigt äckligt att inte ens barnen kan tänka sig att äta, t ex snor-sås mm... utan det blir regelrätt festmiddag i stället!

Bloggregistret.se"border="0"/

Med foten i pottan!

Ja, vad ska man säga? Där satt jag allt med skägget i brevlådan och hade sålt min bästa älg!

Var så rackarns trött i morse. Efter dusch och snabbfrukost som förflöt enligt planen så var det dax för påkädning. Det gick bra inledningsvis men när jag kom till ytterkläderna började det krisa ihop sig.

Jag fastnade med stövelskinnet i dragkedjan halvvägs upp på benet så att det blev totalstopp! Kunde varken få den nedåt eller uppåt ens med så mycket våld jag kunde frambringa!
Den satt fast!
Jag började bli sen och jag fick helt enkelt åka till jobbet på det här sättet, fångad i stövelns fasta grepp men endast halvvägs stängd upp på benet!

När jag kom till jobbet attackerade jag första bästa kollegor för hjälp och det blev en brottningsmatch med en hel del svordommar innan jag befriades utan att vi behövde klippa upp stöveln!
Bra start på dagen!
Bloggregistret.se"border="0"/

RSS 2.0