Dasset blänker!

                        image806
Jag kom verkligen igång att städa idag! Har vänt upp och ned på hela huset och nu är det riktigt bra ordning och prydligt!
Skönt när allt är rent, lakanen är bytta, köket och dasset blänker och blommorna är vattnade! Mycket mer finns väl egentligen inte att säga om det!
                             image807
Tog en timme flex för att städa klart och även hinna till sybehörsaffären innan jobbet.
Blev 3 meter svart vaxduk med spöken på, perfekt!

En repa till Willys igår kväll.

Jag lyckades som vanligt med konststycket att göra av med en bra slant till och med på Willys som är så billigt! I går blev jag 1700 fattigare där men jag kom ju hem med en del ändå.
Behövde handla inför helgen då vi får övernattningsgäster!
Julklappspapper och lite annat jox åkte med hem av bara farten!

Katten Zigge kände doften av rått kött och gick runt kassarna och fjäskade fint och gulligt men han fick bara smaka burk dagen till ära, även han får vänta till helgen innan det vankas kött!
227650-803
Mitt i all shopping han jag med 3 långa telefonsamtal också så jag hoppas verkligen jag fick med mig det jag behöver hem, jag överlät till autopiloten att bestämma vad som skulle läggas i vagnen!
Efter shoppingen kolllade jag lite Tv men sedan var det dax att börja förvandla vardagsrummet till spökslott!
Kom igång lite grann men än finns en del att göra.
227650-804
Hittar inte vår spöksvarta duk så jag måste nu innan jobbet ila en sväng till sybehörsaffären och köpa rikligt med svart vaxduk, det är kanon att ha till spökfest med barn i dagarna 3!
227650-805

Bara när man är stark orkar man med tunga puckar!

Även dagen idag har gått så rysligt fort! Real life pockar på uppmärksamhet! 
Jag har inte gjort ens 25 % av allt det praktiska jag tänkt idag, hade nog tänkt mig vara klar med hela-huset-städning vid det här laget men jag har inte ens börjat än men jag har hunnit med mycket tyngre puckar som har varit belastande ok som jag bara fixat idag och det måste vara mycket mer värt än lite städning och vardagsgrejjor!

Att beta av surdegar gör ju att man känner sig stolt över sig själv och kraftfull så då går resten av livet automatiskt lättare, jag kommer väl städa som en liten iller här i kväll i stället? Troligen!

I morse väcktes jag av mina pojkar som satt och lade upp strategier i dataspelens värd.
Frukost-time i morgonrock sedan bar det av in till stan där jag lämnade dem till Farmor och Farfar där de skall vara några dagar för pleasure på museum och bowling och liknande!

Hos dem går det ingen nöd på barnen, de får de absolut finaste stunder och både vuxna och barn är 100% lyckliga!

Mycket har jag som sagt gjort idag och mitt i allt ihop har jag krattat tunga blöta löv i regnet så att jag fick upp ordentligt med ånga men även röda kinder.

Har varit hos min själsliga PT, coachen idag också och det var ett hallelujamoment!

Stundtals satt vi och skrattade med kraft ända nere ifrån tårna över alla insikter och sanningar som kommer nu!

Det är en förunderligt upptäkt att möta sig själv och sedan kunna se den man möter med kärlek också!

Låter lite korkat det  här kanske men jag har inte hittat någon snitslad bana för att komma hit i mitt liv utan får försöka navigera mig fram steg för steg på kompassriktingar som jag lyckas hitta genom att leta.

Det är en riktigt häftig resa som jag rekomenderar alla att göra...men man måste våga och vilja!...Annars går det ju lika bra med selleri.... Var och en gör som den vill i sitt liv men just nu är det här riktigt bra för mig och jag är mycket tacksam!

Nu ska jag sticka iväg och storhandla!

Mitt första betyg i tyska!

Jag har mycket bra att glädjas över idag! Jag får se hur det kommer ut i bloggen via tangenterna men just nu känner jag mig stark och euforisk av flera orsaker.
Det som föll mig först in är det som skedde närmast nyss som ytterligare spädde på mitt leende var att jag just fått mitt första betyg i Tyska språket!
Det var min bloggvän Socrate tillika min egen petimäter som delade ut betyget och när det kommer i från honom kan man vara säker på att det är ett sant och rättvist betyg, här går det inte att muta sig till, han faller inte för smicker och mutor, endast sann kunskap och perfektion!
Mina tyskakunskaper kommer ni förhoppningsvis få se mer av här i bloggen om min favorittyska tjej kollegan Anja bara motionerar dem genom att skriva kommentarer som hon äntligen började göra i mitt förra inlägg!

Jag är mäkta stolt att jag fått betyget "hellre" med motiveringen:

Trots en halvtaskig tyskakunskap kunde petimätern finna ett par HÄRLIGA ord som ALLS ICKE specificeras närmre här. "Keep on spreching Deutsch!" uppmanar Socrate varmt.

Dagen går så fort!

Dagen idag har gått alldeles för fort!
Barnen är hemma och har höstlov. Eftersom jag arbetar kvällspasset kunde jag njuta av lite sovmorgon!
Jag vaknade kl 09.00 av att jag snarkade (jag är verkligen förvånad själv men det beror väl på att jag är lite förkyld) och jag hade sovit som en klubbad säl, hur hårt som helst!

Jag hängde lite tvätt och fixad och donade och vi hade lite stillsam mysmorgon med latfrukost utan skynda!

Kl 11.00 åkte jag och stora grabben  till tandläkaren för det var dax för honom att dra bort en tand till inför tandregleringen.

Han var så otroligt tapper, sade: Den här gången behöver jag inte gråta för nu vet jag ju hur det känns att dra ut en tand! Affirmation! Så liten och kan se det och förbereda sig possitivt mentalt!

Sedan körde jag sonen hem, åkte till macken för att tanka och samtidigt tvätta och vaxa Mazdan i en sådan där apparat.
Kan tyckas som ett konstigt val av dag att tvätta bilen, skitit ute , regn och blåst men min snälla mor och far vill byta bil med mig igen!

Jag var ju på G att köpa nya vinterdäck till Mazdan men då sade snälla mor och far att jag kunde lämna Mazdan till dem så kunde jag få ha deras andrabil, den fina Golfen med nya vinterdäck som de inte behöver så mycket nu när de blivit pensionärer och inte behövde lämna byn varje dag för långa resor till jobben!
Vilka toppenföräldrar jag har!

I dag har jag alltså tvättat och vaxat Mazdan för att göra den fin inför bytet men jag kunde ju tyvärr inte dammsuga den då dammsugare inte uppskatttar utomhusvistelse i spöregn!

Efter macken blev det en repa till djuraffären för att kolla om kattluckan  som jag beställt kommit men det hade den inte än. Åkte till ICA för att kompletteringshandla mjölk och sedan hem för att göra snabblunch till ungarna innan jag åkte till jobbet.
Det var min dag det! Kram alla.

Får man göra radioreklam om sådant?

227650-802
När jag åkte till jobbet i dag kom reklam om Asko på radion! Det ljöd i stora drag så här!
Allt ska bort!
Asko i Kungens kurva säljer ut lagervaror och demonstrationsex!

Hmmm... Jag är nog lite gammalmodig ändå?
Har aldrig provat demonstrationsex eller utställningsex ...än...faktiskt!
Känns lite väl exhibtionistiskt och kinky tycker jag!
Ändå säljs det på rean i Kungens kurva så det verkar ju vara nåt gemene man sysslar med?
Nä, men he he, jag bev lite full i skratt när jag hörde det. Fniss..

Arbetat i motvind!

227650-798
Än finns löv kvar på träden men jag ville ändå ut i den sista höstsolen och utföra lite kroppsarbete och nytta, känna att man gjort lite annat än bara "Firman" den här helgen, vara utomhus!
227650-797
Löven dansade i blåsten och jag höll faktiskt på att bli aningen tokig när jag sprang och jagade dem!
Tillslut gömde jag varje hög jag krattat ihop under en press och när lövhögen var stor nog gjorde jag en attack på den och bytte plats på pressen och löven så löven låg på pressen och jag i den kunde släpa alla löven upp i skogen till lövkomposten!

227650-799
En del vackra färger döljer sig fortfarande kvar i naturen men iår tycker jag inte att löven blivit så röda, har mest gått i gult. Inte varit någon köldknäpp än kanske?
Snart är allt 4 nyanser av brunt.

227650-801
På understa bilden skymtar fortfarande en liten liten blomma kvar. Kämpar mot kallare tider!
227650-800

Lag om!


I kväll har jag lärt mig något av min svägerska!
Ordet lagom som debatterades flitigt i Jadas blogg härom dagen har äntligen fått sin sanna och riktiga översättning!

Jag har kännt att det varit ohyggligt svårt att hitta synonymer till detta ord!
Alla vi svenskar vet ju vad det betyder, eller hur?
Man vet hur mycket lagom betyder i olika situationer  ( ja, kanske inte efter någon snaps på kräftskivan, då brukar lagom få andra proportioner men.... vanligtvis, till vardags!)

I kväll var vi hembjudna på middag hos Svågern och Svägerskan. Det blev jättetrevligt och de bjöd på riktigt god och härlig biff med potatisgratäng!

Jag frågade dem om ordet lagom och då svarar svägerskan direkt det klockrena svaret:

Tänk dig en bägare med dryck. Bägaren är genomskinlig och du kan se mängden.
Runt ett bord sitter hela gänget. Bägaren skall räcka till alla.
Var och en begriper efter sunt förnuft hur mycket man kan dricka ur bägaren för att alla ska få dela bägaren. Man förstår att dricka lagom, LAG OM, bägaren skall räcka laget om!


Seder är till för att brytas?

Slog på lite morgonblogg och hade under natten fått kommentar av Ulla och Socrate. Socrate avslutade sin kommentar med: Seder är till för att brytas!
Hmmm... Kanske det?

I morse när jag i mörkret rattade bilen till jobbet hade jag som vanligt radion på.
Plötsligt ljöd reklamjinglar med klockren julmusik igenom bilen!
Julkänslan slogs på direkt och jag fick sådan lust att julpynta och känna myset!

Konstigt nog såg jag framför mig pynt i rött och guld, kulor upphängda i fönstren mm och detta är verkligen ovanligt när det gäller mig som är extremt stram i att sväva ut. 
Vitt , glas och silver i strama genomtänkta inredningsdetaljer är mer min stil.
Plötsligt ser jag värme och appelsiner, rött och guld?
Seder är till för att brytas?
Ska verkligen bli intressant att se hur jag kommer att advent- och juldekorera i år när jag nu får sådana här vibbar redan!
Man ska nog inte vara så rädd för förändring kanske? Julen byter jag i varje fall inte bort!

Min tyska kollega thl kom nyss förbi här och frågad mig vad "jävlar anamma" betyder och vad "fan anamma" betyder.
Jag förklarade på mitt pedagogiska vis(?) att båda ovanstående är namn på samma "Teufel", och att det då blir ett kraftuttryck om man annmmar dess krafter. Var det rätt?

Man får verkligen tänka till när man har utländska kollegor som riktigt går in för att lära.
För några timmar sedan undrade han om det heter att vara "ömhudig"? Jag svarade att jag tror det heter ömhudad? Jag är obekant med ordet eftersom det inte passar in på mig alls, jag brukar mer vara en synonym med hårdhudad ;-D! 
Någon som vet om jag har rätt i min undervisning?

Jag tror Socrate kommer att rätta det här! Jag vill tacka för tidigare stav- och skrivfel han så härligt odrägligt omtänktsamt korrigerat i min blogg sedan en tid!
T ex att blomman Xyclamen ju naturligtvis stavas Xyclamen som alla med blomintresse vet men den jag hade tagit kort på i tidigare inlägg ju var av helt annan art, den mer allmänt välkända köksväxten tillika krukväxten Cyklamen!

Har nyss ätit lunch här på firman, blev en Sushi i goda arbetskamraters lag. Vad smaskigt det lät då? Som Sushin simmade runt i en lag gjord på kollegor? Socrate har mycket att städa i det här inlägget!

Halloweensemlor!

image796
Mitt Internet sade ju ifrån igår så jag fick helt enkelt klara mig utan datorn! Det gick bra men jag är glad att ha fått tillbaka!

I går var det klassfest för äldsta grabbens klass och alla föräldrar på skolan inne i stan så det blev en ganska sen kväll för barnen även igår.

Innan det var dax för knytisfesten så var jag och handlade och råkade plötsligt på Konsum stå och stirra in i ett berg av Semlor!

Dert är då det inte klaffar i huvudet!
Hmmm.. Vilken årstid är det? Vilken årstid kommer semlor?
Pratade med en kassörska som gick förbi om det och hon var också mäkta förvånad över att de som planerar erbjudandena gör detta ett halvår tidigare.

Alltså i maj någon gång var det någon i Konsum-staben som satt på mötet och blev sugen på Semlor och var lite crazy den dagen och lade till det på Oktoberlistan!

Det som förvånar mig allra allra mest är att jag själv köpte 4 stycken! Sug på den karamellen!
Det var gott att äta dem men ändå fel tid! 

Semlorna var ju nybakta... mer skeptisk blir man när de säljer julskinka i juni.....

Efter shopping och matförberedelser skurade jag ett vitt staket vi har på tomten då jag såg det blivit lite sunkigt under året! Jag krattade också en del löv!
Nu ska jag kratta lite till och vika tvätt innan allvaret drar igång igen!

Harmonisk och stark!

Just nu går jag omkring och känner mig riktigt harmoniskt lycklig och stark! Har varit hos min själsliga PT, coachen!

Vi exprimenterar mycket och jag känner mig helt orädd i hans vägledning på livsvägen!
Det är tryggt och spännande att gå till honom.

I dag ville han testa att försätta mig i någon speciell form av hypnos, att leda mig upprepade gånger in i REM-sömnsfenomen och det fungerade konstigt nog direkt och perfekt fast jag aldrig varit med om något liknande tidigare och inte tror på humbug eller vad det heter! ( jag satt upp och var vaken under hela tiden men hela kroppen reagerade som i sömn, riktigt coolt!)

Han är en grymt härlig professionell lirare och han har mitt fullaste förtroende!

Han leder mig varsmt men handfast in i mitt eget medvetande och ger mig verktygen att använda mina egna resurser och krafter fullt ut!

Jag fick en läxa som jag ännu inte vet hur jag ska hanskas med.
Bara en läxa, 2 ord: Inte dömma.

Inte dömma? Vad ska jag göra då? Jag frågade honom vad motsatsen till det kunde vara? Det som jag då i så fall borde göra? Vad är det jag inte ska dömma?

Jag känner att "inte" är ett negativt ord och likaså "dömma".

Hmmm? Någon som kan hjälpa mig se? Fuska lite med läxan?

Det låter verkligen flummigt det jag skriver här det jag varit med om idag men det var det inte, det var ytterst klokt, närvarande och givande!

Nu gäller hem för att laga festmat att ta med till en Halloweenfest vi ska på hela familjen i kväll med äldsta grabbens klass i skolan!
Det är lite körigt ibland!

Det vackraste jag hört.

Konserten igår var bland det vackrast jag hört!
Tänk er 180 unga röster/barnröster som alla blivit uttagna efter konstens alla regler så att inga sura toner ska ha möjlighet att komma lös någonstans!

De sjöng i 1,5 timmar helt fantastiskt!

Min son stod mitt i denna änglakör och sjöng!

Allra allra vackrast var ändå när 2 gossar, de ljusaste av sopraner sjöng en duett ur en mässa (jag har tyvärr inte nu namnet på mässan heller kompositören men den var speciellt skiven för gosskör!) Stycket som dessa solister sjöng var Benedictus och då brast mitt hjärta och hela sinnet gick i spinn av välbehag!

Hur beskriver man de vackraste, vänaste, oskyldigaste, starkaste, ljuvaste, kraftfullaste man någonsin hört?

Att få höra änglar sjunga!

Nu har jag gjort absolut ingenting under hela dagen! Känner mig svag och febrig men inte så farligt. Lagom? Hmmm.. kan man vara lagom sjuk?
I så fall är jag det!
Nu har mina gossar kommit innanför dörren och jag ska hoppa in i duschen och sedan ska vi åka in till stan med tunnelbanan för att leta oss fram till Immanuelskyrkan där äldsta sonen skall sjunga en konsert i kväll. En FN-dagen konsert!
Jag kommer sitta med hel-kropps-knotter-skinn och vara tårögd och stolt när de sjunger!

För er som undrar, Tierra har hört av sig. Energi till dig Tierra!
image795

Hittat närbildsknappen på kameran!

Äntligen! jag var beredd på att kicka ut vår dyra spaceiga kamera då jag tyckte det var omöjligt att ta bra närbilder med den!
MEN, så sade maken att det finns ju ett Macro-läge!
Jasså? När jag nyss tog lite flingor och en korvmacka undersökte jag kameran lite och provplåtade lite i köket!
image794

image788
image789

För den som undrar så är översta bilden imma på insidan av vattenkokarens måttpelare.
Bild nr 2 är radions högtalare och den undersrsta bilden går ju faktist att se att det är en Xyklamen!

Nu jäklar ska det bli andra Borthyanska bilder tagna framöver! Ska ta upp vänskapen med kameran igen!
(Även om de här bilderna inte var så tjusiga, det var bara testing! :-D)
  
Öppnade ytterdörren och tog kort på blombaljan utanför också. Man är lättroad en dag som denna, hemma förkyld och orkar inget speciellt.

Blir rädd och maktlös.

Har under en tid följt en blogg som heter Tierra. Han skriver mycket i bilder och metaforer och mycket fint.
Jag har förstått han varit olycklig över livsförändringar men han har verkat okay ändå det jag kunnat utläsa.
I dag när jag gick till hans blogg för att kolla läget stod där bara att hans liv nu är slut och att hans blogg efter flera år stängs ned under dagen.
Jag känner mig maktlös när jag läser, det går inte längre att lämna en kommentar där.

Kan man hjälpa en människa i kris? Ja, troligen men i denna blogg värd så är en del anonyma och jag kan bara konstatera att han kanske inte vill leva mer?
Förhoppningsvis vill han bara sluta blogga....orkar inte just nu....

Tierra, om du läser detta, jag vet ju att du besökt min blogg vid flera tillfällen. Ge mig ett tecken att du vill leva vidare och kommer att göra det. Kan jag hjälpa dig på något sätt? Säg till.
Det finns alltid anledningar att leva vidare även om det ser mörkt ut för stunden.

Tillägg från en kommentar:


Ord till TIERRA:
Om du läser detta och har tankar på att "avsluta vandringen på jorden" - TÄNK ÖVER DET HELA EN VÄNDA TILL! Ofta när det känns som om man befinner sig i det allra största av mörker kan det bara bli en sak - ljusare. Har inte den ringaste aning om Din situation men kom ihåg att - Du har åtminstone många vänner här på bloggen! Har en tid läst din blogg och kännt mig tårögd sista tiden av det du skrivit så personligt och gripande. TIERRA! Försök ett tag till!
vädjar vännen Socrate


Halloween-pimpad blogg och bloggare!

image785
Ja, så var man Halloween-pimpad! jag är ju egentligen inte direkt så mycket för de här nya påtvingade konsumtionsfestliheterna som Alla-hjärtans-dag och Halloween men vad tjänar det att sitta här och vara bitter, bättre att leva ut det och följa med i tidens gång!


För mina barn har det t ex  blivit helt naturligt att Allahelgona är Halloween och att man då festar med spöken och otäckstyg!


Gillar dock inte det där med att de vill gå ut och knacka  dörr och fråga "bus eller godis" men vid närmare eftertanke lade jag ned en hel del stor möda på att bli en fin påskkärring och gå runt med mina vänner i grannskapet för att dela ut teckningar och få godis när jag var liten.
Det gör inte mina söner och var i skillnaden ligger vet jag inte?

Jag är ganska naturligt vacker i rollen som häxa eller hur!

Tacksam mot mig själv som bloggar!


                                  image784
Har suttit och läst i min egen blogg i kväll, from the very beginning!
Vad kan jag säga?
Jag är så glad att jag har börjat blogga!
En enskild dag med tvätt och vardag kanske inte säger så mycket men när man får det i sin helhet, ser dagarnas  förlopp  är jag verkligen glad!

Jag har fått med småsaker som jag är säker på annars skulle fallit i glömska direkt i vardagen!

När jag läser tycker jag faktiskt inte att vardagen är så vardaglig utan riktigt fin och värdefull!

Jag kanske inte varit överdrivet öppen med precis allt men mycket tycker jag att jag har varit jättmodig som skrivit trots att så många vänner från mitt "riktiga liv" läser!

Jag ska helt klart fortsätta med det här! Inte en dag till i mitt liv skall falla till glömska! Jag har verkligen dassigt minne och det är inte så att jag menar att man ska leva i dåtid men man måste vara rädd om sitt liv!
När jag sen läser alla era fina kommentarer känner jag mig jättelycklig! Tack alla som hjälper mig att Carpe Diem!
                                     image782

Sjuknärvaro vs sjukfrånvaro?

I går kväll var jag med sonen i grann-centrumet då han spelade Klarinett.
Jag kände hur förbaskat kallt det blev fort!
Hade värmen på MAX i bilen på hemvägen vilket grabben tyckte var kväljande motbjudande men jag frös!

Tog en stekhet dusch och en kopp te och blev lite bättre.
Kände mig stel i ena axeln också så jag tog en Alvedon.
Gick till jobbet för nattpass på fiman.
Någon gång efter kl 02.00 fullkommligt våldtog en förkylning mig, började nysa som en galning och Alvedonen gick ur kroppen.
SJUK! SKIT!


Jag gjorde klart allt mitt morgonarbete och lämnade över till en kollega och stack hem tidigare.
Hoppas jag inte smittat hela min kära firma!
Jag var säkert i värsta smittofasen i natt!

Nu har jag sovit hela dagen men har feber-röda kinder och är igenmurad i ansiktsregionen!
Sånt är livet!

Hade det inte betytt något för någon annan så hade jag nog ändå tagit en Alvedon och travat i väg till jobet i natt, jag har så jäkla svårt att sjukskriva mig!


Jag var ordentligt sjuk för 2 år sedan med hög feber, urtikaria över hela kroppen och fruktansvärda smärtor i höfterna och ryggen.
Såg ut som en uppsvullen jag-vet-inte-vad och då var jag sjuk! Fick äta kortison i över en vecka och hade fel på levervärdena. Då var jag sjuk och rädd och kunde fatta att jag skulle vara hemma (kunde inte gå) men nu, då känns det ganska löjligt att vara hemma när man vet det fattas fok på firman!
Får väl dricka te, softa och läsa en bok!


Badrumskåpet igen.


Blev nyss påmind att jag har mitt badrumskåpsmissbruk...eller hade i ungdomen, tycker väl inte jag är lika fixerad eller ens alls längre.

Råkade hitta en bild på A5-Andreas badrumskåp och blev ju genast eld och lågor! Såg Fludent och grejjer!

Drog mig till minnes att jag själv bloggat mitt badrumskåp före och efter städning i våras.
Blev tvungen att gå tillbaka och titta på inlägget och började då läsa lite planlöst vad jag skrivit tidigare under året och blev egentligen förstummad!

Så mycket ord och tankar och saker jag skrivit under min bloggtid!
Tycker det är väldigt roligt att jag gjort det här, hoppas man kan spara till man blir gammal men vem vet om folk vet vad datorer är då?

Mor Skrev mail till mig häromdagen och undrade vad hon skulle göra av alla mina gamla LP-skivor?

Ja...känns ju för hemskt att slänga sin ungdom men vad ska man göra av dem och varför ska man behålla då vi inte ens har en grammofonspelare längre och barnen inte ens kan gissa vad en LP är!

Se scenen framför er när de rensar ut mitt dödsbo och så hittar de den gamla sortens öl-back full med plattor.
Hur ska de kunna förstå hur man lyssnar? Att det går att lyssna?
Vad har ni gjort med era?

Sitter mitt i smeten och smakar syntetbanan!

Ja det låter det men så farligt är det inte! Har varit hos tandhygienisten inne i stan på morgonen och hon visste inte till sig av lycka när jag sade att jag köpt tandtråd!
Jag hade lite svårare att svara ärligt när hon frågade hur ofta jag använde den! Jag klämde till med: Ungefär lika ofta som jag anväder hårinpackning!....om man räknar viss hårinpackning som balsam....

Hon propsade promt på att få pensla mig med banan-flour-salva över tänderna och efter det fick jag inte äta eller dricka på 2 timmar, bara njuta av fake-banan-smaken!

Hur som helst, nyss gick tiden ut och jag firade med en Chicken Gormet Meny på Mc Donalds, det slank ned snabbt och lätt!

Jo, jag glömde ju en sak, hon gav mig riktigt mycket beröm för en av mina egenskaper som hon farsineras så av. Hon kunde inte fatta hur rikligt med saliv jag hade, hon brukade till och med ha mig som exempel på patienter med mycket saliv!
Vilken ära! Fantastiskt att man är så grym på att göra saliv, än gnisslar inte kärringen i hop!

Det kanske är väldigt bra att ha mycket saliv (i hennes värld) men jag har då rakt inte kommit på vad man ska ha egenskapen till riktigt? Någon som vet?


I går var jag riktigt duktig efter att jag gjort klart mitt trädgårdsprojekt.
Jag gick ned i källaren och skrubbade hela tvättstugan med väggar och hela alltet så nu glänser det!

Efter det rev jag ur alla sängarna och bäddade rent samt damsög sovrummen och skurade! För att verkligen göra städprojektet komplett handskurade jag källartrappen!
För detta får jag väl beröm godkänt (hypomandag)!

Nu ska jag ett litet ärende till här i stan sedan hem och försöka tvångs-sova inför nattjobb.
Kommer aldrig gå...nä nu skrev jag fel, klart det kommer gå, kommer sova hela eftermiddagen på kaffet som en stock!

Lägg av!

Största sonen kan också det där med språket!
Maken sade till honom nu i kväll att han måste släcka lampan och komma till ro, inget mer prassel i legolådan.
-Lägg av nu, sade maken till honom.
-Lägg av! Det är ett skuldbeläggande ord! Svarade sonen!
Har jag fött och fostrat dessa söner som kan så mycket om livet! Var har jag varit under den här tiden? Har jag inte fattat någonting eller har jag lärt upp  dem i klokheter?
Eller i varje fall varit delaktig i processen? Kanske. Troligen.

Alla skriver så fina tankar i sina bloggar!

Jag tycker det känns i bloggvärlden att det är höst... jag menar lite sentementalt och mycket tankar.
Alla skriver djupare inlägg och funderar mer om stora frågor eller är det helt enkelt jag som funderar så och söker mig till sådana bloggar? 
Eller bara för att det är höst kanske jag speglar mig i andras skrivna? Läser och tolkar det jag vill uppfatta?

Ja inte vet jag men det känns skönt att känna att många runt omkring en tänker på stora och viktiga saker och livsfrågor, att så många runt omkring känner!

När jag ser folk på stan som jag inte känner eller vet ett dugg om som bara för mig är en i mängden så tänker jag:
Det där kanske är en av oss bloggare med massor av tankar och känslor!

Oj, vad underligt inlägg det här blev?
Jag är glad att hittat till bloggvärlden och er!

Nu är min kropp så trött efter hårt trädgårdsarbete, mina armar darrar av ovant arbete. men fint blev det, inte ett löv eller gren sitter på fel plats!

En granne tittade förundrat på min bärsärkargång och sade: Ska inte klorofyllet först sugas tillbaka av träden och marken innan man klipper ned?

Hmmm... Jag vet inte, troligen men jag sade att det kommer nog nytt!
Nu dusch och innomhus städning och planering inför livet i nästa vecka!

Jag sitter inte här och blir yngre!

Gissa vad jag ska göra idag?
Tredje äppelträdet gillt! Sedan är nedre platån av trädgården perfekt och snön kan få komma där!

Vaknade med halsont idag. Hur skall man skriva något possitivt om det?
Tur det inte var värre med feber och sådant?  :-D

I går sade yngsta sonen något jag tyckte var tänkvärt och roligt.
Jag höll på att klipppa träden och hade sågen. Han satt i ett annat träd och ville ha sågen.

Jag svarade:
- ja, vänta lite bara så ska du få den.

Det tog väl lite tid kanske och plötsligt säger han:
- Jag sitter inte här och blir yngre!
Skönt sagt av en 7-åring!
Ska man  tänka lite mer så? Kanske?
Eller inte...ta det mer lugnt och njuta i väntan?
 När man är 7 har man mycket som väntar...men det har man ju när man är 37 också!
Hur som helst så ska man ju kämpa för att se nuet!

Min svaghet för fake-mandarin!

image777
Alla svagheter tycker jag inte det finns någon anledning att öva bort.
T ex har jag en otrolig svaghet för doften av fake-mandarin. Jo, jag gillar den riktiga mandarindoften också men ännu bättre den syntetiska!

image776
Det har kommit en BOB MIX-saft nu med mandarinsmak och doft, den är fin den!
Nyss tog jag en dusch och passade på att göra en hårinpackning. Hade lyckats hitta mandarindoft utan att veta om det till och med på hårinpackningen!

Vissa godisar och klubbor kan man hitta denna doft också!
Konstigt det där?
Kanske är det ett doftminne från barndommen som gör mig så välvilligt instäld till denna doft?
image778
Minns en kiosk i Katrineholm som jag var i en del när jag var liten. Där inne doftade helt oförklarligt sagolikt, lite mandarinvariant faktiskt!
För några år sedan hitade jag samma doft i en kiosk i Södertälje södra och jag var nära på att krypa in genom luckan!
Ganska coolt med dofter. Dofter är helt enkelt väldigt viktigt för mig!
image779
Har slitit ordentligt ute i trädgården idag. Det allra största öppelträdet är färdigklippt och jag har tagit hand om alla grenar och löv och sedan gjort en massa annat i trädgården också!
Det var friskt och skönt och jag är helt mosig i ansiktet och svag i armarna efter allt slit och klipp!

Som sagt, har nyss duschat och har nu en egendomlig stramhet i ansiktet då det är blåfärgat av en ansiktsmask som jag placerat där, toppensnyggt...NOT...men det doftar gott!

Familjen sitter och tittar på ännu en film med "Sagan om ringen". Den pallar jag inte se, jag läser och softar i stället!

Gula löv och blå himmel, kallt!

image774
Godmorgon!
Här i huvudstadsregionen är det toppenväder och iskallt!

Jag ska nu efter sen frukost fira detta med att hoppa upp i äppelträd nummer 2 och klippa!  Sedan ska jag försöka göra andra strykningen vitfärg på ett staket!

Bäst att skynda, det som göms i snön snart kommer ju komma fram i tö och då är det inte alltid lika roligt!
Ut och njut nu Borthy, det är kanske sista dagarna allt är så här vackert och höstigt ute, alla löven är så gula!
image775

Min dag.

Nu är den införskaffad!
Alltså nya kent skivan och säkert har jag lyckats pricka in stans absolut högsta pris 179 Kr!
Skit samma, nu är den min och snart skall här spisas Kent!
Tillbaka till samtiden

Hade inte tänkt mig en så lång stund inne i stan idag men i bland vill kroppen shoppa och bara vara ute bland folk! Höll faktiskt på att bli en klänning till men jag lät bli...okay då, inte för att jag var karaktärsfast och höll emot utan bara av den anledningen att den inte fanns i min storlek!

Höll på att bli en häftigt silkig grå blus också men stl 36 satt lite väl intimt runt kroppen och stl 38 var slut som vanligt och när jag väl hittade en 38 var det orimligt lång kö till provrummet!

Köpte i varje fall ett par svarta byxor av jeanstyp på Hennes att ha under mina klänningar och där uppstod ett lustigt fenomen.
Det låg ett berg av stl 36 av den byxan på ett bord.
Jag blev lite halvsné och tänkte: Tror ni att alla vi kvinnor är stöpta i samma form?
Jag tvingade en stackars expedit att genast rota fram ett par i 38:or!
I provhytten sedan var det bara att diskret smyga tillbaka med 38orna, tydligen var det One-size-fits-all på dessa 36:or!

Köpte också prydliga kläder till äldsta sonen att ha på sina skolkonserter, skulle vara vit skjorta, mörka byxor och svarta skor.

När jag kom hem bestämde jag mig för att klippa klart det 1:a äppelträdet vilket jag just gjort och för att vara extra präktig har jag tagit hand om alla grenar och löv också!
I morgon ska jag ta träd nr 2 (hoppas det inte regnar....)!

Pojkarna är på Aikido-träning (eller hur det stavas) en kamp-sportsvariant i varje fall.
Tränaren hade sagt att yngsta grabben var en naturbegåvning på sporten och det ska gudarna veta, han bara rörde vid min ärm häromdagen med några snabba handgrepp så låg jag på golvet och kved...han är ändå bara 7 år så duktig att annamma teknik måste han vara!
Hoppas det går in lika lätt att få in i knoppen på dem att man bara utför sådan behandling i sportsliga sammanhang med likasinnande som är med i leken men det tror jag nog, jag har kloka pojkar!

Nu ska jag ta och sticka en sväng till grann-centrumet och köpa lite go-mat och vin till kvällens middag!
Blir troligen Idol ikväll.

Pankaksos i arla morgonstund!

image773
Lilla grabben har utflykt idag och då behösvs matsäck!
Pannkakor är den absolut populäraste utflyktsmaten bland barnen har jag förstått genom åren. Står nu och steker ett gäng till honom att ha med sig! Alla föräldrar vet hur det känns att steka pannkakor på udda tider, ett konstigt fenomen, det kan till och med vara mitt i nätterna när man kommer på matsäcken!

Har för avsikt att sedan åka någonstans där jag kan få tag i Kents nya skiva!
Var en sväng till Kungens kurva i går kväll men där hittade jag inte någon skivaffär alls konstigt nog och inte heller stövlarna från din sko som jag lovat köpa åt min kollega L som inte har den affären i sina hemtrakter!
Jag tar en ny sväng på jakt idag!


Strump-tomtens många talanger!

Vaknade tidigt ganska pigg och fri från gårdagens huvudvärk.
Duschade och drack kaffe och for till förmiddagspasset på firman.
Den här veckan har djävulen farit i mig och jag har bytt mina vardagliga långärmade
T-shirtar mot mina nyinköpta klänningar!
Någon gång måste man ju använda dem annars blir de ju bara liggande i skåpet!

Jag har haft dem till jeans och bara känt mig lite finare inför mig själv för jag kan ju inte påstå att det är många som sett mitt klädval 06.30 på morgnarna när jag åkt till jobbet.

På jobbet är det ju arbetsdräkt och skyddsutrustning som gäller och där är vi alla lika inför speglarna.

Det är faktiskt ganska kul det där, det blir alltid extra festligt och speciellt när vi arbetskompisar träffas utanför jobbet och man får se sina kollegor i privata kläder, en helt annan identitet blir det!

Hur som helst hade den lilla strumptomten varit i min bil i natt och mekat med radion!
I dag när jag satte på radion var det lugna favoriter i stället för RIX!
I bland blir jag lite väl översvallande i känslorna om jag börjar dagen med lugna favoriter på hög volym.
I dag sjöng jag och Marie Fredriksson "Tro" så högt vi bara kunde i bilen så att tårarna nästan steg upp i ögonen innan klockan ens var 06.45 på morgonen!

När jag kom till jobbet kände jag att det var en av mina hypomana dagar.
En sådan där dag då jag pratar med alla, till och med är trevlig mot okända i hissen och känner mig stark helt utan anledning.
Tycker lite synd om mina kollegor att jag är så ojämn, att jag inte kunde få en skön normalnivå varje dag i stället! Ändå så gillar jag min hypomana dagar ganska bra och jag vill verkligen sprida glödje om jag kan!

Äppelträdskonst!


När jag hade lämnat barnen i morse kände jag att jag ville sova en stund till. Somnade och snozzade klockan frenetiskt fram till batterislut nästan, kl 10.30!

Masade mig ur sängen och hängde dagens andra tvätt och plockade ur diskmaskinen.
Kände att jag behövde komma ut i friska luften och tog då på mig gympadojjorna, letade fram sekatören och flög upp i ett av våra äppelträd för att klippa grenar.

Normalt brukar jag klippa träden på våren och man bör väl göra det i Januari men nu tänkte jag testa om det blir mindre vattennskott om man tar dem innan de går i vila?
Rodmelba_large
Jag och äppelträd hör i hop trots att jag är allergisk mot många sorter.
Jag måste till och med ta allergimedicin när jag klipper vissa av träden då ögonvitorna annars sväller upp!

Hur som helst har jag en gåva att kunna klippa äppelträd, man ska ju vara possitiv med vad man är duktig på!
(Kan dock ej ympning...hade jag kunnat det hade jag ympat bort alla våra trista äppelsorter till förmån för bara Åkeröäpplen! Som de är nu måste jag palla dessa i skördetider hos grannarna!)

Man klipper bort allt som går uppåt, alltså vattenskotten, inte med någon bit kvar utan från botten av vattenskottet. Trädet skall breddas ut för att få sol på alla partier och man ska korta in och behålla de knotiga som hänger nedåt! Usch vad det här blev svårt att förklara men jag tycker att vackert klippta välskötta knotiga äppelträd kan vara riktiga konstverk!

Trist nog mår jag inte toppen idag, utveklade en huvudvärk så att jag blev tvungen att Iprena mig innan jag åkte iväg till kvällspasset på firman!

Uppe innan tuppen!


Riktigt frustrerad över att  mobiltelefonens väckarklocka-funktion inte fungerat och att vi nu  halvt om halvt försovit oss for jag upp och började härja med barnen imorse!

Båda gossarna ställde sig i giv-akt när jag sade vi var sena och de började klä på sig.

......sen gick stora sonen in i sitt rum för att kontrollera något och började sedan skratta och samtidigt skälla på mig!

-Mamma, klockan är 04.40! Vad gör vi uppe nu?
Hmmm...jag kunde inte tro på honom eller klockan! Jag stod länge och väl och glodde på klockan som nyss varit 06.40!

Riktigt skönt med 2 bonustimmar i sängen på söta örat!

Har jag valt någon glädje idag?

Just det, har inte haft en tanke på det! Borde ju reflektera över 3 bra saker idag som inte är prestationsbetingade utan bara jag-bra!
Hmmm...
Jo en sak försökte jag mig på idag faktiskt!

Håller ju på att läsa boken "Att välja glädje" av Kaj Pollak. I den boken utmanar han oss vanliga dödliga genom att man faktiskt har ett val i allt som sker att välja hur man ska reagera och att man i kan välja att se varje situation och varje möte på ett lykligt sätt.

Det finns någon person som jag tycker att jag har svårt att möta i enbart ren spontan glädje.
Antagligen skyddar jag mig mot att bli kränkt som jag upplever det med ett sätt som sannorligt inte är direkt tilltalande och ger den andra personen dåliga vibbar mot mig och så är den onda cirkeln igång fast det kanske inte egentligen behöv`?

Jag försökte idag att gå in i dessa möten med mer öppen blick för att se glädje i stället för att vara rädd eller vad det nu är jag är!
Kan väl inte säga att jag var någon supersuccé men det var heller inga dåliga stunder.

Omslagsbild: ISBN 9789100115630, Någonting bättre är redan på väg
Jo, det är så här,  att jag läser en till bok just nu också, det är Maria Scherers bok "Någonting bättre är redan på väg" som verkar vara en riktigt trevlig bok om livets alla möjligheter!

Hon beskrev att det faktiskt finns ett tillstånd man inte beskriver och tänker på så ofta och jag tror faktiskt vi inte ens har ett ord för det här i Sverige!
Det är när man inte bekänner  sig vara vare sig lycklig eller olycklig!

Det kanske var det tillståndet jag uppnådde i dag när jag försökte välja glädje? Det gick inte helt åt h-vete och var inte heller någon  supersuccé!

I övrigt var det positivt att jag valde lite egentid i simhallen i stället för att gå hem och sova och därmed känna mig ineffektiv och slapp!

Vet inte om jag fått ihop 3 bra-saker idag?
Det har ändå varit en bra dag som jag varit närvarande i även om jag var trött på slutet!!

Återupplivad!

Jag kunde välja mellan att gå och dö eller återuppliva mig idag efter jobbet.
Jag valde det senare alternativet efter som Hon där upp gav mig lite extra kraft att ta mig en liten tisdagsdeff!

Precis när jag checkat ut från firman fick jag 2 snabba meddelanden om att båda sönerna hade gått hem till kompisar och inte ville bli hämtade förrän tidigast 18.00.

Jag kände först: Ja, nu kan jag åka hem och lägga mig i koma på soffan!
Men sedan fick jag som en liten liten gnista av liv tillbaka och åkte hem och hämtade badkläderna vände bilen och styrde mot badhuset!

Har inte fått sol på mig sedan i somras och beslutade att lyxa till det med 20 varma minuter i ett solarium innan  40 längder i bassängen.
Som synd var gick det riktigt långsamt i bassängen och var trångt!
Tror att föreningen för flytbryggor hade årsmöte i motions-sim-banan i kväll eller så körde de filmen och livet i slowmotion där inne!
Jag simmade om, och om, och om, ville ta ut mig!

Efteråt blev det hårinpackning och lite reflektion i ångbastun som jag fick ha helt för mig själv då flytbryggorna inte verkade vara lagda åt att basta!

Ja, sedan var man ganska pigg igen!
Hämtade lilla grabben och vi 2 käkade fibergröt till middag och sedan åkte jag och handlade innan jag hämtade stora grabben!

Nu sitter båda pojkarna med sina läxor och jag ska snart stopppa dem i säng.
Maken är på resande fot så det blir ingen konkurrens om fjärkontrollen till tvn i kväll och jag kan lova att jag inte ska titta på något förlängt sportnytt eller "krig vi minns", för mig blir det någon Beckfilm eller  liknande!
Bloggregistret.se"border="0"/

Svamp utan absorbtionsförmåga!


Real life har tagit mig i besittning så jag inte hinner blogga som jag vill!
Nu är det bråda tider på firman vill jag lova så mitt cyberspace-intresse har fått stryka på foten just nu.
Har jobbat förmiddagspasset även idag och jag är verkligen ingen morgonmänniska så nu känner jag mig som en sådan där svamp som kan hittas på havsbotten som är total ihålig och utan direkt substans, lite lagom mjuk, mosig, len och go men totalt utan strukturerad form.
Skillnaden på mig och en tvättsvamp är väl att den kan absorbera saker och det kan inte jag just nu, all form av information som når mig nu studsar bort från mig och halkar av! Är trött och går på autopilot.
Ska nu åka och hämta killarna. Undrar om barnen märker om de får samma mat idag som igår? I fall jag råkar laga samma...
I kväll ska jag nog vältra mig i soffan och hoppas att det kommer en film, Beck eller något. Trött.

Det är lite körigt....

En vanlig bra dag på firman börjar gå mot sitt slut. Det som var speciellt för dagen var att vi på lunchen fick höra en intressant och bra föreläsning samtidigt som vi blev bjudna på god sallad!
Sådant gillar vi på firman, att få lära oss nya saker eller mer ingående information om saker vi jobbar med! Det inspirerar!
Nu ska jag på Yoga och sedan blir det till att skjutsa runt barnen på aktiviteter och avslutningsvis ska jag på möte i kväll med lilla grabbens klass ang höstfesten.

Avgasrörsbus!

I morse kom jag iväg lite sent till jobbet, inte av någon annan anledning än att jag var trött och långsam.
När jag satte mig i bilen och startade motorn lät det väldigt suspekt om bilmotorn.
Det riktit visslade och tjöt!

Jag kände väl att jag inte riktigt hade tid att forska närmare i problemet men när jag åkt ett kvarter ringde mobilen och mina 3 gossar där hemma riktigt exploderade i ett gapskratt oc frågade om bilen gick bra?

De hade monterat en bus-grej som de köpt i helgen på Butrix på avgasröret så att det skulle bli suspekta ljud och det kan man väl säga att det blev! :-D

Jag kunde inte hålla mig utan åkte hem i smyg igen trots att jag redan var sen till jobbet och smög fram till vår andra bil för att montera fast bus-grejjen på den bilen i stället men tyvärr var det avgasröret för stort.
God morgon måndag!

Utflykt och Fjärilsmuséet!

227650-762
I dag hade jag kameran med mig. Det var ett tag sedan jag torterade min omgivning med den!
Jag har just skrivit ett långt inlägg om min dag men hela alltet försvann i cyberrymden när inlägget var klart!
Skriver om det i kortversionen.
Städat i källaren på fm. Sedan varit med äldsta sonens klass (bara grön grupp) och de barnens föräldrar på utflyckt i Hagaparken. Vi hade lunch med oss allihop och hade en jättetrevlig lunch.

Till efterrätt åt gjorde vi Krabbelurer på stormköket och bjöd alla på.


Krabbelurer ca 25 st

  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Sen gick vi till Fjärilsmuseet som var riktigt fint. Jag hade inte varit där tidigare.
227650-764
Nu ska jag göra lite förberedelser inför nästa vecka, ja ni vet gympaklädspåsar och sådant till killarna. När jag ser ut som damen nedan är det dax att sluta tror jag.
Alla statyerna på museet såg riktigt deppiga ut!
227650-765

Finns det oidentifierade hulliganer i Lichtenstein?

Sverige vann med 3-0!
Man satt ju inte direkt med hjärtklappning direkt!
Lichtensteins fotbollsarena var ungefär lika stor som en vanlig division 6 plan i Sverige!

Stolarna, de få som fanns var inte ens fullsatta!
Då ska man inte glömma att det var ett Em-kval!

Lichtenstein är ungefär lika stort i befolkningsmängd som Sumpan! Sundbyberg alltså, 33000 invånare!
De måste nästan vara släkt och Du med varandra hela bunten? Hur får de ihop ett landslag som får em-kvala? Grymt!
De hade dessutom snott Englands nationalsång fast de sjäng den på tyska!

Vet inte om jag är helt ute och cyklar nu men visst hade Zlatan straffat ut sig för att bli av med varningarna just den här matchen? Det tror jag!

I slutet av matchen ringde Janheladan och vill komma förbi med en grej! Trevligt!

Vi kidnappade honom och band fast honom vid pianot när han kommit hem till oss och så körde vi en ordentlig sångstund! Han är helt otrolig på att sjunga och spela!

Sedan tog jag med honom till datorn där vi kollade You Tube på både Paul Pott och Jussi Bjöling medan jag lärde honom grundkurs 1a i att blogga.
Jag har ju hjälpt honom på distans att starta upp en blogg men det visade sig att han inte hade fattat hur man skrev inlägg!
Nu hoppas vi han snart kommer igång!

En sångstund men Janheladan, ett piano eller en gitarr och några sångtexter i stearinljus-sken det är livet det! Jag blir väldigt lycklig av det!

Melena har telefon på linje 3!Melena
har telefon på linje tre! Och så upprepades det högt och tydligt ett par gånger i varuhusets högtalare!

Hu! Dessa ord hörde jag med klar tydlighet när jag handlade på Hennes & Maurits idag!
Stackars stackars kvinna!
Vem vill tala med en Melena?
Det är sällan jag tänker på namns betydelse men den här tjejen bör presentera sig med sitt andranamn om hon ska till att gå på träff med en doktor!


Största sonen och jag hade en riktigt trevlig dag på stan och han till och med sade att han ville göra det fler gånger vilket ju gör en mor med bara söner riktigt lycklig!
Jag utmanade inte ödet för mycket utan lät honom kolla kul grejjor på Butriks medan jag råkade kolla lite kläder till mig under tiden.

Jag köpte en klänning till mig på Indiska. (Bilden ovan, fast jag tycker den var betydligt snyggare i verkligheten med mycket broderade pärlor, jag kommer se ut som direktinport från orientaliskt land!).

Nu blir det fotboll, på med nätbrynjan och knäcka ett par folköl...nä jag skojjar bara, men hejja det ska jag!


Ljuva stämmor och Hejja Sverige!

Kvällen igår gick i Idols tecken.
Har inte sett det denna säsong men jag tycker de var riktigt bra nästan hela gänget! Nu ska jag följa det!

Jo, det blev fredagstacosen och lite rödvin också.
Hann med att läsa en del i en bok jag köpte igår också  "Att välja glädje"  av Kaj Pollak som verkar riktigt bra. Har fått tipset om den boken av Mikaela!

Nu är det lördag förmiddag och jag är inne i stan med min äldsta son A.
Hans skola Adolf Fredrik har öppet hus idag för att de som ska söka till nästa år ska få en inblick i hur lektioner fungerar där.
Första sånglektionen var jag med och lyssnade på vilket var som att höra änglar sjunga!
De är helt fantastiskt duktiga och inte en "sur" ton kommer över desas läppar!

Hur som helst blev vi föräldrar sedan utkörda så att fler skulle få plats att lyssna på lektionerna.
Nu väntar jag på att han ska bli klar med sina åtaganden och sedan ska han och jag gå på stan tillsammans fram till 14-tiden då invigningscermonin på hans skola börjar, den har ju under det senaste året helt byggts om och renoverats!

I kväll är det fotboll som gäller för mig! Hejja Sverige!

Nu ska jag ut i Stockholmsvimmlet i det klara vackra kalla vädret!

Heta linjen!


Det är en lugn dag på firman.
Vi råkade hamna nästan hela blogg-gänget samtidigt i soffan med morgonfikat i morse!
Ett glatt samtal om bloggeriet!
Vi berättade för kollegor som inte bloggar att vi försöker se saker ljust och att det inte fanns anledning att "skriva ned" folk utan att för oss handlade det om att blogga possitivt och vi berättade om nöjjet med att blogga!

Då kommer chefen med tanken och kommentaren:

-Det är nästan lite som "heta linjen" va?
Jag började skratta, inte bara åt liknelsen utan för att jag plötsligt mindes "heta linjen"!

Kommer ni i håg när man ringde de där nummren...
-Hallå? Haaaaallå? Någon där?
Eller så satt man och tjuvlyssnade! Det var spännande tider det!

Chefen berättsade att hon då jobbade i en stor växel och att de kopplade upp sig med sekretessknappen intryckt och satt och lyssnade! Seriöst! Som min minsta grabb skulle ha sagt om detta...men vi hade ett glatt samtal vid frukostbordet och ett minne från förr kom upp till ytan! Hade faktiskt helt glömt bort detta!

Det är en mycket trevlig arbetsplats med många fina arbetskamrater jag har!

Guldet blev till sand...

...och snön till regn!Har ont i huvudet, vet inte varför, brukar inte ha men det kanske härstammar från morgonens stress-attack!
Efter den har det kännts som blöda-näsblod-känsla hela dagen, antagligen riktigt högt blodtryck!
Usch vilken gnällkärring jag blev här då?

När jag kom hem från jobbet satte jag mig med min nyinköpta tidning Amelia och en stor kopp te.

Läste till dess jag fick för mig att trots att det var sena kvällen skulle jag "spela av" en skiva jag fått låna av min jättegulliga kollega M på jobbet.
Det var Paul Potts Skiva "One Chance"!

Sedan blev det en bloggrunda.

Nu dax att sova. Höststormen sliter i trädens grenar utanför fönstret! Den utlovade snön blev till regn men det kanske var lika bra det då jag racar runt på sommardäck!

Bloggregistret.se"border="0"/

Håll mitt hjärta.

Fick ordning på min uppgift i morse. Pust!
Städade sedan lite och drack en massa kaffe. Kaffe och en stress-attack, det är fina hälsosamma grejjer det att börja dagen med!

Det visade sig sedan att jag  fått ett mail som jag blev väldigt glad för och svarde på det.

Efter duschen beslutade jag mig för att försöka komma till ro lite, inte låta morgonstressen förfölja mig.

Spelade min skiva med väl utvalda "Godingar" riktigt högt och stod och tittade ut genom fönstret på den allt mer grånande himlen när några få små snöflingor sakta började dala mot marken.

Lyssnade med hela min själ involverad och berörd på "Håll mitt hjärta" en låt som jag älskar!

Åkte sedan på liten turné till återvinnings-stationen med kläder till myrorna och sedan till grannförortens centrum för att köpa vinterkläder till äldsta grabben.

Hoppade in på Mac Donalds och åt något, fråga mig inte vad för jag minns inte då jag under hela måltiden samtalade med min kompis E i telefonen och först efteråt förstod att jag ätit upp maten!
Åkte sedan till kvällspass på jobbet!

Stresspåslag och dåligt samvete!

227650-759

Fasen! Fick just en riktig kalldusch!
Jag kom på att jag blivit sammankallande i minsta grabbens klass att fixa höstfest för ungarna!

Fasen, detta evenemang har ju nästan redan passerat bäst-före-datum! Fick stress-sus i öronen och började tänka på julen som jag inte heller ägnat en tanke eller planerat....

Vill inte ha alla måsten!

Först hittade jag inte klasslistan eller listan där det stod vilka som jag var blivit ansvarig att ringa till!
I min stund av löjliga bortförklaringar svor jag mellan tänderna att minsann inte varit någon annan från denna grupp heller som legat i och påminnt mig att det var vi som skulle fixa höstfesten!

När klockan slog 08.00 hade jag hittat klasslistan, lämnat barnen, varit på den lokala puben och rekat öppentider, så att vi föräldrar kunde sitta där en kväll och planera festen så vi inte behlövde vara hemma hos någon utan man kunde landa där på en kaffe eller en öl efter jobbet och sedan fortsätta direkt hem med alla planerade planer och natta småttingar och lägga i en tvätt....det vanliga!

Alltså, kl 8.00 hade jag skällt på maken ett ansenligt antal gånger att det jämt bara är mitt ansvar att vara sambandcentral och satt med luren i handen för att börja ringa runt.... men....då kom jag på att klockan bara var 08.00 och att jag fick nog vänta lite! Skärpa mig.

En kopp kaffe och ett djupt andetag med en bloggrunda och lite städning innan ringandet.
Always look at the bright side of life!
Djupa andetag...nu har jag kollen igen! Det var länge sedan jag snurrade till och gick igång på en sådan här sak! Även solen har fläckar!

Nostalgitripp med Grumme.


Vaken igen! Barnen har kommit hem och de verkar riktigt pigga och glada!
Nu ska jag ta mig lite frukost och de ska snart få middag!
Sedan blir det bara-vara-hemma-kväll tror jag. Fila fötter och måla nagellack efter dusch?
Sitter i morgonrocken och myser, den doftar gott av Grumme tvätt-såpa, den doften påminer mig om när barnen var bäbisar och jag brukade tvätta deras kläder i det. Nu köpte jag det som nostalgitripp.
Fick ett mail som gjorde mig glad idag. I övrigt är det här ett sovdygn!
Bloggregistret.se"border="0"/

Snöslask i morgon?

Syrran skrev i sin blogg att det skulle bli snöslask i morgon? Hu, låter tidigt? Annars tycker jag första snön är riktigt härlig, att man blir lycklig när man ser de första flingorna falla i gatlyktornas sken! Då vill jag ut och gå och känna de stora blöta flingorna kittla på kinden och näsan när de landar och så snabbt smälter.


Vill ju försöka att tänka ut 3 bra saker med mig det senaste dygnet. (Har ju varit vaken i snart ett dygn nu).

-Det första och största måste ändå vara när min spegelbild synkat med min röst igår sade till mig att jag kände mig lycklig och såg lycklig ut i den stunden! Spegelbilden berättade det här för mig alldeles spontant och utan yttre anledning!

(Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om för saker idag på den här fronten?)

-Att jag sov väldigt skönt och bra i går morse, kanske framför allt att jag prioriterade att sova några timmar i stället för att vara nyttig i alla andra avseenden med städning och sådant i stället. När jag vaknade kände jag mig riktigt utvilad och harmonisk!

Dygnet har varit bra men jag kan inte komma på några mer specifika saker där mina egenskaper brillierat! Jo, kanske en...
Någon jag inte brukar dra jämt med har jag verkligen försökt ha trevligt med och det har gått riktigt bra för oss båda tror jag mig tycka och känna. Det är possitivt men jag var ju inte ensam i den bedriften, vi var 2! Det gör mig glad!
Bloggregistret.se"border="0"/

Snart sitter mörkret under ögonen igen!

Hade blivit fel i bemanningslistan i kväll här på firman. Ingen kom och avlöste mig när mitt pass var slut så jag fick stanna kvar på kval övertid över natten!
Det blir bra julklappspengar det...alltså, jag menar, tomten kan få låna av mig sedan!!

Jag som var så stolt i morse att jag nästan inte var svart och svullen under ögonen!
Nu börjar jag råda bot på det, i morgon bitti är man ohyggligt snygg igen efter att ha varit vaken ett dygn!

Nu på förnatten ramlade jag in på den bloggen som varit i ropet under dagen, den om tjejen som blott 20 år gammal skulle dö på exakt tidpunkt,  10 oktober kl 20.oo i sin bröstcanser och fick hela bloggvärlden att gråta.

Jag kunde ju först inte tro att det var någon som ljög om så svåra saker i sin blogg, det föll mig inte direkt in men jag behövde inte läsa länge förrän jag kände att inget stämde med en svensk sjukvårdsverklighet.

Jag (liksom 1000 andra före mig) skrev en kommentar hos tjejen. Många var helt förtvivlad och grät.
Jag skrev att  aktiv dödshjälp inte var tillåten i Sverige om det var det hon beskrev att hon skulle få och att jag inte kunde stödja henne om det var för egen hand hon tänkte avsluta sitt liv men att jag kunde finnas här som stöd och hjälpa henne söka hjälp om hon behövde och ville kontakta mig.
Rätt eller fel?
Hur som helst så är den bloggen bortplockad och stängd från midnatt så jag antar att blogg.se beslutat ta bort den, ansett den som olämplig.
Bloggregistret.se"border="0"/

Glädjekänsla en vanlig vardag!

Även denna morgon en morgon med flyt. Lilla pojken ville bli lämnad extra tidigt för att hinna vara lite på fritids innan skolan började!
Man ska nog inte ha så dåligt samvete när man måste lämna kl 7.30 i stället för 8.00 trots allt.

I dag var ändå ingen dag jag själv hade bråttom eftersom jag jobbar kvällspass.
Jag var sömnig och beslutade mig för att sova en stund till efter att jag lämnat barnen.
Sov riktigt härligt och avslappnat ända fram till klockan 11.00 då klockan ringde.
Kände mig helt toppen och faktiskt lite lycklig helt utan anledning!

Åt bacon & ägg-frukost. Solen sken in genom fönstren och livet kändes lätt att leva.

Vek en jäkla massa ren tvätt och städade lite i vardagsrummet.
När jag tagit en dusch så stod jag framför spegeln och plötsligt utan förvarning log min spegelbild mot mig och jag hörde min röst säga att jag kände mig lycklig idag, att allt kändes bra.

Jag såg på mig själv och tyckte att det mörka under ögonen som jag börjat ta för givna som ålderstecken inte var lika framträdande idag!
Kände att jag inte vill låta känslan fara mig ur händerna utan förvalta den väl och rida på vågen hela dagen!

Började med att ringa en väninna för att berätta om min känsla! Man kanske låter lite lätt rubbad när man ringer till någon och säger detta, hon kanske inte har en sådan dag...men hon var väldigt glad för min skull!

Eftermiddagen och kvällen går i jobbets tecken. Ätit Sushi till kvällsmat. Jag tror mig veta att hela denna dag blir en väldigt bra vardag också!
Bloggregistret.se"border="0"/


Reflektioner.


Nyss sett Mia Törnbloms program.
Jo, jag har ju läst böckena och vet hur man ska tänka men det är inte alltid så lätt.
Att t ex ge sig själv possitiv feedback på sin person utan att focusera på prestationer.
Hu vad svårt.
Jo, man skulle börja i en privat dagbok som ingen får läsa men någon sådan har ju inte jag så jag väljer att lämna ut mig här rakt ut. (Snälla, var rädd om mig....)

Det är väl en övning som heter duga?
Jag skulle ju helst av allt vilja förklara för alla att jag minsann vet att jag har mina tillkortakommanden och mer än väl känner till dem, att jag inte är dum i huvudet fast och när jag skall försöka skriva annat här....

Jag kommer inte skriva om sådant som jag inte uppskattar i min person i dessa inlägg som jag framöver ska kalla reflektion.
 3 bra saker om sina egenskaper, eller så nära man kan komma ska man försöka komma på dagligen.

Jag känner att mina kommer att få diskuteras fram och funderas fram här av mig, att det för mig inte är superlätt och glasklart om jag vill vara helt ärlig med mig själv. Kanske blir det lättare med tiden?

Jag skall ta dagen bara som den kommer i mina tankar.

-Lunchen idag som jag tidigare berättat om.
Jag upplevde den som väldigt trevlig. Jag skulle i en stund av personlig svacka kunna säga till mig själv? Vad gjorde jag där vid bordet, hur passade jag in?
En tjej utan sammhörighet i detta grabbgäng?

Men nej: Här kommer min första bra sak.
Jag tror att alla dessa tre vänner skulle kunna ha tänkt sig att äta lunch med bara mig, prata med mig,  var och en för sig,  med mig  för att jag är en bra vän och glad människa som de, var och en känner sig sedda och bekräftade av mig och för att de tycker om mig och för att jag tycker om var och en av dem väldigt mycket på sina olika sätt för att de är de! (Lång och trasslig mening men jag hoppas inehållet går fram!)
De tyckte det var trevligt att jag var med vid lunchen!

- Dagens bra sak nummer 2. Jag och stora grabben hade ett bra samtal om hur vi ska lyckas minska konflikter i samband med läxläsning.
Jag kände att jag öppnade det samtalet bra och att han ville delta i diskussionenen och att det blev ett bra beslut.

- Jag känner mig stolt och harmonisk att dagen blivit väldigt innehållsrik och att jag glädjs över det och ser det i all sin vardaglighet.
Jag tror inte det är prestationsfokuserat att känna harmoni med sin vardagliga vardag?

-Jo men jag kom på en sak till då jag ju handlat kläder idag.
 Jag brukar inte känna osäkerhet vad jag tycker om för kläder. Jag känner när det är jag i kläderna och behöver sällan fråga andra om råd.
Bloggregistret.se"border="0"/

En bra vardag med flyt! Del 2.

(Den här klänningen köpte jag idag!)
En bra vardag lutade åt lunchtid.
Vi gick till matsalen.
Maten var riktigt vidrig men det spelade absolut ingen roll i dag då jag hade så himla fint lunchsällskap!
3 riktigt glada testosteronstinna hannar tillika kollegor:
Powerlifter-Janne, X-chefen och Masen så stolt.
Dessa 3 godingar är inga som direkt hänger läpp utan snackar glatt i 40 minuter (ja, det råkade gå 40 minuter i stället för 30 då vi lunchade) om allt i från att de rev ned sina duschdraperier på morgnarna med sina retsamt kraftiga morgonstånd till ca 30 minuters snack om Hoa Hoa, Karelin och andra stora killar med sportresultat inom tyngdlyftning, brottning, bodybuilding mm!
Ett rikftigt glatt gäng som helt tog bort alla tankar om jobb och andra plikter! Jag vet inte vad jag tillförde diskussionen...kvinnlig fägring möjligen?

Glad och som pånyttfödd kom man tillbaka till firman.
Då hände dagens tråkighet.
I dag igen lyckades jag trots alla säkerhetsåtgärder vidtagna spilla kemikalier på mig.
Man blir besviken på sig själv men jag vet inte vad jag ska skylla på?
I bland händer det helt enkelt tyvärr.

Slutförde jobbet tillsammans i teamet och kvart över 3 var det dax för Yoga.
Jag var stressad att hinna dit och det blev inte bättre av att jag fick telefon 2 ggr under passet bland annat från Flemmingsbergs vårdcentral personligen till mig som visade sig ha ringt fel!
Det andra samtalet mitt i Yogan var från folktandvården som på nåder ville ge mig ofattbart galna tider för äldsta grabben att dra ut 2 tänder inför tandregleringen.

Efter Yogan ringde jag med stora familjekalendern i handen på väg till garaget på jobbet upp Folktandvården och bokade tandutdragningen!
Sambandcentralen har talat!

Kom hem 16.50 och mina duktiga barn hade sett till att de ärtit middag som jag förberett.
Nu var det dax för klarinett-lektion och orkester i grannförorten.

Lilla grtabben sade sig vilja vara hemma själv denna 1,5 timma. Ja ha? är du så stor tänkte jag i mitt stilla sinne.
Han visade sig klara det alldeles förträffligt bra!

Jag åkte med stora graben och medan han spelade gjorde jag av med drygt 2000 kr på den timmen!
Jag hade turen at på Lindex hitta fin vinterjacka och vinterbyxa till lill-grabben och på H&M hittade jag en grön klänning , tights och en svart kappa till mig! Trevligt!
(Den här kappan köpte jag också idag!)

Vi åkte hem. Stora grabben började med läxan. Han blev som han blir i bland ledsen när det  inte går hans väg direkt och han började gråta.
Jag började härja på honom kort i tålamodet.
Vi lyckades sedan kommunicera oss till att läxan blev rätt och klar.
De kom ned till mig och drack kvällste.
Då pratade stora grabben och jag om hur vi skulle göra när han blev ledsen och jag blev frustrerad!
Vi beslutade att vi båda skulle skärpa oss om någon av oss sade "Trokadero" och då börja om för att snabbare hjälpas åt!

Nu medan jag har skrivit har pojkarna duschat och nu ska vi läsa saga och de ska sova.
Jag ska kl 21.00 sitta själv i stillheten i soffan och titta på Mia Törnblom och René Nybergs program på 3:an! Sedan blir det sova efter en riktigt bra vardag!
Bloggregistret.se"border="0"/

En bra vardag med flyt! Del 1.

Ja, egentligen började det redan igår kväll.
Ungarna och jag tog en cyckelpromenad till videoaffären och hyde Sällskapsresan "SOS".
Vi köpte också med oss pizza hem och hämtade upp grannen som fortfarande inte fått hem sin fru från sjukhuset. Vi smaskade pizza och baranen storskrattade åt filmen som man själv sett åtskilliga gånger men för dem var det första!
227650-758
Sedan läste vi saga och stora grabben fick sig ett skratt åt ett gammalt skämt som även det föll i god jord!
Jag frågade honom lagom slött om han hade släkt i källaren när han precis skulle somna och han svarde Ja.
Då var jag ju tvungen att säga att han skulle släppa ut dem, släkten i källaren och han skrattade så han nästan ramlade ur sängen!
En sådan storskämtare man är!
Än så länge är det lätt att få dem att skratta!

När barnen hade somnat plockade jag fram allt inför morgondagen, var så där äkligt praktisk med gympapåsar och mellanmålsförberedelser...
Blev nog sittade en stund vid datorn också innan det var dax att tvångsknoppa!

Vaknade glad och pigg kl 06.00 och studsade ner i duschen. Väckte pojkarna 06.30 och allt flöt som på räls!
De studsade upp, kläderna åkte på och allt var förberett och jag lyckades faktiskt utan att stressa komma till jobbet 07.45 fastän jag sagt att jag inte skulle hinna dit förrän till 08.00!
Sedan hade jag en sådan otrolig tur att jag fick arbeta ihop med min absoluta favoritföretagsledare vilket gör att allt så tryggt och sakligt sköts på bästa sätt!

Hon hade en adept med sig som var mycket framåt och intresserad av även mitt arbete vilket var roligt och sporrande ( istället för de som knappt presenterar sig och ännu mindre verkar intresserade!)
Sedan var ju du där också Anncka! Mkt trevligt att prata och arbeta tillsammans med dig idag även om jag har svårt att träda tillbaka som jag ska! Fy på mig!

Bäst med förmiddagen idag: Hade sådant otroligt bra flyt med barnen på morgonen!
Bloggregistret.se"border="0"/

Mysbyxedag!

Tog en långpromenad i förmiddags för att hämta bilen hos de vi var på middag hos igår.
Det småregnade och blåste och var väldigt höstigt.

När jag kom hem blev det försök till att städa. Lilla grabben hjälper mig. Jag dammsuger, plockar undan och torkar av och han moppar!

Egentlign tycker jag att det är aningen jobbigt att ha den hjälpen men om man själv drar ned på prestationen och tempot några snäpp så är det riktigt kul att städa tillsammans med en 7-åring!
Hans entusiasm är smittsam!
Han dansar runt med moppen helt utan struktur och riktigt blöter ned golvet!

Han har bett att få tjäna pengar på det här, inte till sig själv utan till ett fadderbarn de har i skolan. Han skall också få 3 kronor av brorsan sin om han bäddar hans säng!

Nyss tog jag också ut tv-rums-mattan på altanen, hällde tvättmedel på den och gav den en riktig omgång med vattenslangen. Ren och fin igen!

Stora grabben fixar med läxor och lite dataspel.
Nyss frågade han mig: Vad talar man för dialekt i Dalsland?
Jag blev helt ställd. Jag vet faktiskt inte? Dalsländska känns ju inte som helt bekant? Fucking Åmålska kanske inte fröken vill ha som svar? Någon som vet? Hjälp!

Oxfilé, du ljuva anrättning!

Nu är jag vaken!  Det var verkligen väldigt trevligt och så otroligt gott igår.

De hade dukat så vackert att man kände att höst skulle det kunna få vara året om! Massor av levande ljus, det vackraste porslinet och sedan hade de prytt bordet med grenar från buskar i trädgården!
Vackert och mycket stilfullt.

Inledningsvis en GT  medan barnen fick äta hamburgare och pommes.

Som förrätt fick vi liknande små minipizzor med parma, oliver och fetaost  mm på. De var mycket goda! Till det drack vi vitt vin.

Till varmrätt, de mest utsökta gigantiska oxfiléer med kantareller, skysås och klyftpotatis till!
Naturligtvis vältempererat rött vin ur stora härliga glas.
Resuranger, släng er i väggen, det här var helt fantastiskt!

Till efterrätt, toscaäppelpaj med vaniljglass och portvin.

Avslutningsvis kaffelatte, riktigt mörk god choklad till och Whiskey.

Ja, och så tittar man på klockan och vad tror ni hon är? 01.00!
Barnen är vakna och det är ju bara att resa sig från denna trevliga kväll och fantastiska upplevelse och beställa taxi!

Maken har nu på morgonen åkt i väg på älgjakt och barnen sover än.
Jag sitter här med ett glas te och håller på att gå in morgonrocken! Inget huvudont fast det hade kunnat vara så, vi drack mycket vatten till och njöt av allt i bara lämpliga proportioner!

De vännerna vi var hos i går, det är så roligt med dem, i bland bestämmer vi att vi ska träffas och absolut inte ha städat innan, tillsammans gör vi fredagstacosen eller tinar räkor och rostat bröd.

I bland dukar vi kanonfint och gör den finaste maten vi kan! Kul att variera!

Nu bestämde vi att det hos oss nästa gång skall serveras något vi aldrig tillagat tidigare men att vi verkligen skall försöka hitta på något lite svårare och att det inte gört något om man misslyckas!
Vi bestämde också att huvudrätten skall vara fisk men den fick inte komma från lax eller någon fisk som finns i frysdisken i blockform!
Det blir en utmaning för mig kan jag säga!

Bortbjudna eller hembjudna? Vad heter det?

Kanske Borthybjudna?
 (bilden lånad av Presentex.se)

Sitter i min tekannematchande morgonrock efter duschen här vid datorn.
Ska i väg på middag hos vänner. (Grannen får äta hemma hos sig själv i kväll.)

Har nyss gjort hårinpackning och nu hällt upp ett litet glas vin bara för mys skull.

Har efter all källarstädning skrubbat mig med luktagott-tvål och smörjt in mig. Ska försöka piffa upp mig ett pinnhål!

Vi ska till väldigt trevliga och fina kompisar (Dommaren och Advokaten) och kvällar hos dem brukar gå väldigt fort tyvärr för det är så jättetrevligt. Plötsligt är det mitt i natten och när man reser på sig för att ringa taxi märker man att det inte var i vattenglaset man tog de största klunkarna under kvällen!
Brukar bli så, har varit med om det förr! Lutar åt sovmorgon i morgon!
Jag kommer att få en jättetrevlig lördagskväll! Trevlig lördagskväll till er också!
Bloggregistret.se"border="0"/

Hur kan det ansamlas så mycket?


Källaren och jag har varit ett idag.
Jag har rensat, sorterat, slängt och röjt, skrubbat och putsat men ändå bara kommit till hälften om ens det.

Tycker inte det var så länge sedan källaren fick sig en omgång?
Maken har rensat på tomten och åkt iväg med flera släp med sopor och utrensat skräp.

Jag kan inte fatta var allt kommer ifrån? Är det sopor jag inhandlar för lönen? Vem fasen är det som ställer tomma vinpavor i vår källare?

Var kommer alla ICA-kassar med pennor ifrån?
 ....Jo, jag vet, jag är skurken med pennorna, jag tar med från jobbet utan att tänka på det.
Har nu sorterat ut några hundra som funkar som jag ska stjäla tillbaka till firman, så som jag alltid brukar göra när det ansamlats ett gäng hos mig!

Jag ser aldrig att andra åker iväg med så mycket skräp som vi hela tiden? När gör folk det? Är det en hemlighet? Är det på nätterna? Så där som Mac Donalds håller på, får varor och slänger sopor på nätterna?
Nu struntar jag snart i städningen för idag.
Bloggregistret.se"border="0"/

Tekannan!


Vår tekanna var lite skamfilad och till åren kommen...

Normalt brukar jag koka vatten i vattenkokaren och hälla på det kokta vattnet på tebladen i tekannan men för några kvällar sedan fick jag den brillianta idén att koka vattnet direkt i micron i tekannan!

Detta ledde till att tekannan fick nog och började spricka sönder i alla svageheter och avge ett säkert supergiftigt gift som luktade förskräckligt!
Kändes som grymma tungmetaller som sprängde sig ut i tekannans sprickor.

Hur som helst så fick jag ge den en statsbegravning efter lång och trogen tjänst och den fick åka i "icke brännbart".

I går var jag och köpte mig en ny.
En vit, den matchar min nya morgonrock från Ikea som jag nu håller på att gå in.

Det kommer säker ta ett tag till att gå in tekannan också och man kommer säkert få lite skavsår i tumgreppet i början men snart är den ett med morgonrocken och familjen!

(Tekannan på bilden "googlad", är lik den jag köpte men det är inte den. Den jag köpte fanns på Danska Galzone)
Bloggregistret.se"border="0"/


Lyssna på radio...

...och ha förutfattade meningar.
Nu har jag lyssnat på Bandit rock så väldigt länge i bilen så för några dagar sedan tog jag mig i kragen och bytte radiokanal.

Det blev radio RIX.
Riktigt skojjigt faktiskt att lyssna på allmänt pladder med Fylking och gänget, de är ganska knäppa men man ler lite.
I går t ex provade de i direktsändning olika bröstundersökningsprylar som fanns på marknaden, alltså i samband med Rosa Bandet-kampanjen.
Det var en duk av något slag som skulle göra fingrarna mer känsliga för knölar i brösten...he he...det lät lite skojjigt när de försökte på varandra!


Hur som helst. Jag har inte riktigt gillat Martin Stenmarck något vidare....har tyckt att det varit lite töntvarning på honom när han som är så sockersöt och kanonperfekt har försökt att tuffa till sig genom att raka huvudet och svära...ja ni vet.

Nu har jag några dagar på raken hjärntvättats med låten "Blundar" och kom på mig själv med att tycka att den var ganska ok....(ja lite pinsamt att erkänna kanske...).

Sen kom min andra tanke?
Har Martin Stenmark skrivit den här texten? Eller sjunger han bara? Jag vet inte?

Har han erfarenheter i livet som gör att han vet vad det är att må dåligt?
Hmmm....där kom mina förutfattade meningar!
Bara för att han är snygg och framgångsrik och verkar så där snuskigt genomlycklig och är man så tror jag inte han gått på några minor och kan tänka sådana tankar och skriva sådana texter!

Andra så som Kent och Ulf Lundell förväntar jag mig skriva om det svåraste och djupaste, vältra sig i svårmod....ja, det är bara att erkänna, jag har förutfattade meningar.
Tur jag har bloggen som så tydligt visar mig detta!
 
 

Jag är vaken men blundar ändå
Är under ytan tills kroppen blir blå
Hur kan man tappa orken att andas?

Jag blundar
Och håller andan lite till
Hjärtat stannar
Fan va ska jag ta mig till

(Lite valda ord av M Stenmarcks låt)

Bloggregistret.se"border="0"/

Jobba dagtid.

Hu, det är verkligen inte min kopp te det här med att bara jobba förmiddagspass så som jag gjort den här veckan! 
Jag fattar inte hur så många människor vill och orkar med det, alla tidiga morgnar och alla dagar som ser så lika dana ut!

Vissa veckor jobbar jag ju så som vanligt folk, bara förmiddagar och jag blir helt slut av det, sitter som en död sill hemma i soffan på kvällarna och jag orkar ju inte ta mig för något alls, får inget gjort och har ingen egentid!

Antagligen är det bra för kroppen i längden, det sägs ju så i varje fall....
att 3-skift är det sämsta man kan hålla på med men det är inget jag känner av just nu ivarje fall...(förutom sömnen då)!


Sömnen störs av att hela tiden skifta mellan dag-, kväll- och natttjänstgöring men jag sover verkligen illa på nätterna nu då jag är orolig över att inte komma upp på morgonen!

Har nyss ätit lunch i firmans kök. Vi skrattade och skojjade och de var de vanliga samtalsämnena som debatterades:

En kollega föreslog en annan kollega att köpa "Stora kuk-boken" i födelsedagspresent till en 6-årig släkting som skulle fylla år.
Den här presenten skulle utan diskussion lösa det här årliga bekymret life-time för vår kollega då hon aldrig mer skulle behöva bekymra sig om att bli bjuden på framtida födelsedagar eller få förtroendet att väja present från släkten till barnen!
Alltså enbart possitiva följder och effekter! (Skratt, skoj, flams och mat en halvtimme innan vi återgick till allvaret).

Nä, nu till något mer rumsrent...
Det är fredag och det drar ihop sig till fredagsmys!  
Undrar vad TVn har att erbjuda? Man kanske bör ha en videorulle i bakfickan som reserv? Är det någon som har något att rekomendera? Gärna något skojjogt som hela familjen kan se!
Bloggregistret.se"border="0"/

Skrapa rutorna!


Tänkte bara jag måste blogga det...jag fick verkligen skrapa rutorna riktigt ordentligt på bilen i morse!
Riktig is!
I dag har det varit en så otroligt vacker höstdag. Jag har jobbat riktigt hårt men i bland slängt ett öga ut genom fönstret och sett de orange-gula löven på träden mot den blåa himlen!

Jadas Kanelbullar var så fina och goda på jobbet idag! Tack Jada, du är kanon!

Utöver det som var ett trevligt inslag lyckades jag med konststycket att få "kemikalier" på mig i arbetet trots adekvat och rejäl skyddsutrustning! Det skedde när jag skulle klä av mig all skyddsutrustning då splaschade det till!
Fasen, det känns så onödigt och oroande när det händer och leder till provtagningar, ytterligare oro och merarbete för att se att man inte blivit skadad.

Rosor till blodpuddingen!


I går kväll visade det sig efter lite detektivarbete från min sida att maken inte skulle komma hem förrän väldigt sent och att stora sonen inte alls skulle komma hem då han bestämt med maken att han skulle sova kvar hos en skolkamrat utan att någon av dem meddelat detta till mej...THE Sambandcentralen!.

Plötsligt var det bara jag, lillgrabben och katten hemma!
Lillla grabben fick bestämma vad vi skulle äta. (Ja, katten får inte bestämma vad vi ska äta det är ett som är säkert...förresten får vi inte allihop plats att sitta under stereobänken och mumsa på råtta allihop ändå!)

Tyvärr bestämde han blodpudding och var helt orubblig i sitt beslut. Blodpudding är verkligen inte min grej och det känns inte som optimala bjudmaten heller! 
Ja, grannen (nästan 80 år fylda) är ju bjuden till oss på middag på kvällarna nu då hans fru ligger på sjukan.
Det blev bara för mig att börja steka denna läckra anrättning.
Grannen dök upp med en bukett jättevackra gul-orangea rosor exakt kl 18.00!

Jag blev jätteglad!
Vi käkade blodpuddingen och drack Multivitamintablett till! Det kallar jag bjudmiddag! Jo, vi tog lite glass till efterrätt.

Jag och Lillgrabben läste hans läxa efter att vi tittat lite på TVn sedan gick vi och lade oss. Plutten somnade direkt efter sagan och jag läste väl en 50 sidor i min bok!
Bloggregistret.se"border="0"/

Kanelbullens dag!


Firman är  en oerhört populär verksamhet just nu, sådant går oftast väldigt mycket upp och ned.
Alla har i dag sänkt tonläget och kopplat på focus lite extra.
Just i dag blev jag också tvungen att komma en timme sent tilll jobbet då jag  lämnade barnen.
På något sätt får man känslan av försovning och att ligga efter hela dagen.
Äsch, det är bara att skaka av sig det!
Jada står i firmans kök och bakar kanelbullar till hela peronalen då det är kanelbullens dag i dag!
Bloggregistret.se"border="0"/

Förlåt...

Har just läst och skrivit i Junitjejs blogg. Jag skäms. Där stod det om att skriva illa om folk i sin blogg.
Jag har skrivit illa om Alexander Schulman i min och vill härmed be om ursäkt.
Jag har blivit illa berörd av det jag läst som han har skrivit men det ger mig ingen rätt att skriva dumt om honom.

Jag är ju inte ett spår bättre än han har varit i sin blogg.
Jag vill uppriktigt be Alexander Schulman om ursäkt för min obetänksamhet och för att jag var insiktslös! Förlåt!

En PMS-kärring vill flytta in i mig....


227650-753
(Bilden lånad : http://www.tealdragon.net/humor/graphics.htm )
Jag kämpar med näbbar och klor för att inte släppa in henne, den bittra, svårmodiga, fula, överlägsna, griniga, osympatiska, missmodiga PMS-kärringen!

Det börjar närma sig och jag tycker så illa om att hon tar mig i besittning!

Känner mig obekväm i alla samtal och relationer med folk, funkar inte helt enkelt.
Det gnisslar för mig i allt jag säger och hur jag beter mig, allt blir fel.

Vet inte hur mycket av detta som märks utåt men det känns! Vissa dagar vill man vara i fred och dra något gamalt över sig utan någon större anledning!

Tentan och studiedagen idag gick trots ovanstående bra och vi slutade lite tidigare.
Fick med mig ett extra barn hem när jag hämtade lilla sonen på skolan.

Allra allra helst skulle jag vilja spola upp ett hett bad, krypa ned med en bok och bara slappna av och tycka lite lagom vidro-synd om mig själv.
Skrubba bort PMS-kärringen och göra en hårinpackning och sedan kliva upp som en ny och härlig kvinna!

Men....vi har ju inget badkar så där gick det åt fanders.
Slänger mig nog på sängen några minuter och power-napar och hoppas det har samma effekt!
Bloggregistret.se"border="0"/

Köttet och 2:a världskriget....

Barnen såg lite skeptiska ut när de såg köttet efter som det ser lite mörkt ut när man målat det med Colrit och grill-olja och sedan vänt det fram och tillbaka i grillkryddor i ugnenen men de tyckte det var jättegott och grannen också!

Vi diskuterade hur det var att växa upp under andra världskriget . Kanske galet samtalsämne men man måste ta chansen att diskutera med folk nu som fanns med då eller hur?
 
Det låter hemskt men grannen hade inte så hemska minnen av Stockholm den tiden.
Mest minns han mörkläggningen och att det var roligt att, först under barndomens sista år smyga ut i mörkret med grannungarna och göra kojjor i vedstaplarna som fanns på gårdarna (och där samsas om utrymmet med råttorna) !

När han blev äldre och tonåring minns han också mörkret som gott då det fanns rikligt om mörka trappuppgångar att kyssa flickorna i!

Barnen börjar förstå mer av historia och att äldre människor varit med om mycket som de anser forntid!

Jag eskorterad grannen hem efteråt då han hade lite osäkerhet i själen och även benen (efter något glas vin till maten).

Plockade i hop en tallrik med rester från måndagen, ett fat med prinskorv och stekt potatis som han kunde äta till lunch i morgon samt skrev ned våra telefonnummer tydligt i fall han skulle känna oro eller behöva oss.

Bjöd upp honom på middag även i morgon.
Jag ringde hans fru på sjukhuset och hon lät glad och lovade att inte oroa sig.

Vet ni vad jag tycker är en stor styrka som jag dessvärre har svårt med själv?
Att kunna ta emot hjälp när man behöver den.
Själv uppskattar jag ju att kunna hjälpa men vill själv aldrig vara till besvär eller ta hjälp av någon som jag inte gör rätt för mig inför.
Vad dum jag är. Jag måste genast ta lärdom av den här insikten!

Nyss har jag uppdaterat mig i boken inför i morgon och gjort hemskrivningen.
Ska även uppdatera mig lite till i morgon bitti men nu vill jag läsa min bok om att vara snäll. Sov gott.
Bloggregistret.se"border="0"/


Maten står i ugenen...

Grannen ska komma hit till kl 18.00 sade jag till honom.
Vi ska äta fläsk-kotletter som man gör, kryddar och tillagar som revbenspjäll i ugnen.   Pappsens recept!
Till det potatisgratängen från i lördags som är mer än helften kvar och grönpepparsås.

Inte värsta bjudmaten men jag tror att grannen inte är så kräsen i nuläget och inte bryr han sig om det är lite damm i hörnen heller!

I går kväll lyckades jag äntligen att se mitt andra avsnitt av Mia Törnblom på TVn, har hittills lyckas missa alla avsnitt utom första annars.

Jag tyckte hon var mycket mer avslappnad och harmonisk i gårdagens avsnitt än första då det kändes som hon var tvungen att leverera för allas stora förväntningar!
Hoppas verkligen kunna se resten av serien!

Hon förespråkade mer hångel och mindre städning och det låter ju som en livsbejakande toppenidé!

Studiedagen idag var riktigt bra som jag skrev tidigare.
Har just kommit till insikt om att jag har en annan studiedag på förmiddagen i morgon och till dess har jag en bok att läsa och en hemtenta att göra....som jag inte har gjort!
Känns som jag har kvällen välplanerad!
Bloggregistret.se"border="0"/


Lunchrast på studiedagen!

En riktigt bra och värdefull studiedag på firman. Då och då får vi möjligheten att träda ur ordinarie tjänstgöring för att förkovra oss.

Just denna dag har vi förberedande föreläsningar om "Att arbeta säkert under stress".

Det är "Center for Advanced Medical Simulation" som för en större satsning kommit till vår enhet för att utbilda oss alla ytterligare.

På sikt kommer vi alla också att få träna teamarbete praktiskt på simulatorn. Det här är en mycket välkommen utbilning!
Kommunikation och samarbete, oj vad svårt det är men så viktigt!

På lunchrasten nyss gick jag iväg för att införskaffa något att äta. Då träffar jag min granne. Han ter sig orolig och nervös och det visar sig att hans fru åkt in på sjukhuset igen för att hjärtat slår i otakt och ineffektivt.

Såg till att han kom tilllrätta och bestämde att han kommer till oss på middag i kväll så att han får något i sig. (Han är till åren kommern kan väl tilläggas.)
Bloggregistret.se"border="0"/

2 kompisar till som börjat blogga!

Vill härmed välkomna Krimar och Veronique som utan påtryckningar från mig börjat blogga!

Veronique är en hundtjej och kommer sannorlikt att blogga mycket saker jag inte begriper ett smack av men hon har också lovat vardagsbetraktelser.

Krimar är ännu så länge ett oskrivet kort för mig, har ingen aning men jag tror och hoppas på de stora livsfrågorna i god kombination med humor och vardagsbetraktelser! Välkomna tjejer!

Vill slå ett extra slag för
Anncka som nu kommit igång ordentligt!

Bloggregistret.se"border="0"/

Vet inte vad det är som gör att jag retar mig så?Han orkar inte leva med monstret längre.
Alex Schulman har bestämt sig för att sluta.
Hörde honom berätta om det på nyheterna! Undrar om de skulle ta upp det på nyheterna om du eller jag slutar..eller ens dör???? Nä, he he...sannorligt inte. 
(Tony Rickardsson...jag e inte bitter!!)

Han uttalade sig ungefär så här att han inte längre kunde leverera om "karaktären" Alex som han skapat!
Jag tror att han hade varit jättebra om han bloggat på ett ärligare sätt, inte om en skapad karaktär med attityd!

Det allra viktigaste och vettigaste  han sade på radion var ändå att han inte längre ville driva karaktären vidare, att han inte längre (snart) kunde stå för det han skrev och att folk bara vill han skulle skapa blod!
Se där, han har lite vett ändå!
Nu är det ju ändå så att det är nog inte så lätt att bli "ren" i en handvändning, han skaffar sig nog en liten hemlig ärlig blogg snart, tror ni inte?

Bloggregistret.se"border="0"/

Livet är faktiskt inte oändligt...


Det lät som en deppig rubrik men det är faktiskt bara ett konstaterande.
Jag var hos min själsliga  PT, livscoachen idag och det var som vanligt omvälvande och stort att vara där hos honom en timme.
Han och jag är i stort sätt lika gamla och han har så otroligt mycket mer kunskaper om hur jag och människor funkar! Orättvist!

Han öppnar tankar som gör att jag känner mig så värdefull och pånyttfödd, han strukturerar upp större frågor och delar av mig som jag inte ens visste att jag undrade över eller kunde tro fanns!

Hur ska man beskriva det? Det är så värdefullt!

Det är en jäkla resa som man inte kan skynda på med sig själv...jo, man kan ju förstås skita i den och stoppa huvudet i sanden för personlig utveckling men.... jag känner mig stark, lycklig,  men också helt utpumpad och förvirrad när jag går därifrån!

Att ha möjlighet att göra det här kommer vara något jag kommer vara tacksam över hela livet, att jag slipper gå så blind om mig själv, att han ger mig verktygen att se!

Efter detta vandrade jag ut i den verkliga normala vanliga världen igen.

Gick in på bokhandeln och tittade lite planlöst runt. Ville läsa något som ytterligare förstärkte välbehaget och tryggheten jag kände.
Omslagsbild: ISBN 9789172320703, Konsten att vara snäll
Hade plötsligt Stefan Einhorns bok "Konsten att vara snäll" i handen. Har inte läst den men tror den kommer vara väldigt bra.
Köpte den. Åkte hem och satte mig med en kopp Yogitea och började läsa.
Bloggregistret.se"border="0"/


Att känna igenom brösten efter knölar!

Cancer skrämmer oss. Många drabbas av bröstcancer. Vi vet att det är kvinnor i vår egen ålder som drabbas så det är inget man bara kan räkna bort som något som inte drabbar mig....
I dag startar rosa bandet-kampanjen och jag hoppas mycket pengar kommer in till forskningen!


Jag har ändå en del funderingar om det här med att känna igenom brösten regelbundet!
Det måste helt enkelt varit en karl (som spenderat hela sitt liv i ett labb utan att någonsin få känna på en kvinnas bröst..) som kommit på att vi kvinnor ska göra detta och med framgång finna vår vanligaste cancerform tidigt.

Man kanske skulle be männen börja känna genom sin prostata med ett enkelt handgrepp....
Inte det att jag tycker idén är löjlig men ångestframkallande och omöjlig att göra!

Brösten ÄR ju knöliga av naturen, hur skall man minnas om något är nytillkommet från förra gången? Kartor är ju svår-ritade i området?

Brösten ändrar ju dessutom skepnad i stort sett dagligen under menscykeln?Lär känna dina bröst

Jag försöker verkligen i bland att strukturerat känna igenom men jag blir bara rädd och känner massor av knölar!

Hur gör ni medsystrar som strukturerat och vant sköter denna uppgift?
Jag måste nästan säga att jag är bättre på tandtråden än att känna igenom brösten.

Bilden här till höger är från cancerfondens lär känna dina bröst skola!
Här är länken dit: www.cancerfonden.se/brostskolan
Bloggregistret.se"border="0"/

Gränsfall lite körigt!

Har nästan varlit lite körigt i helgen! Vaknade inte förrän efter 9.00 i går morse. Maken var väl då sedan länge ute och byggde på huset, vilken kämpe, högsta betyg för det!

Fixade frulle till familjen och städade i köket, lade i någon tvätt.

Sedan bar det av på akututryckning till Kungens Kurva för att köpa present till minsta grabbens kompis som skulle ha kalas kl 14.

Var på Toys R us när det öppnade 11.00.
Direkt därifrån till City gross för att storhandla. 11.45 var jag klar och gasade hem för att hämta lilla grabben som skulle vara på fotbollsträningen kl 12.00.
Jag hann!

När jag lämnat honom blev det plocka ur diskmaskinen och hänga tvätten sedan in i duschen! Befann mig ånyo på fotbollsplanen 12.59 för att hämta lillkillen.

Väl hemma igen gjorde jag den kullinariska lunchen "Gorbys Piroger" snabbt som blixten till familjen och stora grabbens kompis.
Fönade håret och satte mig i bilen för att äntligen få åka till jobbet och PUSTA UT!

Jobbet var lite inne på samma spår som hemma denna helg, att ingen skulle tycka det var långtråkigt så jag hade faktiskt full tupp även där!

Plötsligt var det kväll igen. När jag kom hem vid 22-tiden sov alla så då satte jag mig vid datorn för att betala räkningar...lite sent.
Sov dåligt i natt, vaknade massor av gånger, usch vad trist det är.

Always look at the bright side of life!
Nu en kopp kaffe och slå en pling till en väninna innan jag kan koncentrera mig på att berätta vad jag sysslat med idag!
Bloggregistret.se"border="0"/

RSS 2.0