Trevlig valborg!

Arbetsdagen på firman kommer att avslutas med lite utbildning.
Känns kanske som lite svårt att motivera sig till det en dag då de flesta normala tar halvdag så här på Valborg.

Nåväl, vad är en bal på slottet?
Det har hur som helst varit en ganska bra vanlig dag på firman med arbetsuppgifter som känts bra och angelägna, sådana man känner sig nöjd med att ha utfört när man går hem!

Fick just ett sms där mäklaren frågade på vilket konto jag ville ha in handpenningen för huset???
Jag svarade i brist på bättre vetande mitt personkonto.
Det kommer att  bli en syn för gudarna med så höga belopp där! Någonstans måste de ju sitta innan alla pengar åker in i mitt nästa boende för det är ju där de kommer hamna!

Inte så mycket som ett öre skall jag slösa, jag känner att det är mycket viktigare att vara skuldfri än att leva med lån i sus och dus.
Så kanske inte alla tänker och känner men för mig är det en trygghet. Jag har aldrig tyckt det varit tilltalande att leva på krediter eller pengar som inte är mina.

När jag får gå hem idag skall jag åka en sväng med familjen ut till skärgården. Jag skall försöka att bara slappna av, njuta av utsikt, vatten och vind.
Kommer att hoppas på några slappa timmar med en bok på en solig veranda.
Troligen skall vi säkert fiska och lägga nät också.

Gammel-saaben???

227650-1117
Se en sådan skönhet! Nu står hon på min parkering och agerar bara min! Så vacker och så STOR och så välfungerande!
Pappa kom och hämtade den skinande rena lilla Golfen och i utbyte fick jag det som mor och far numer benämner som "Gammel-Saaben"!
Jag kan inte tycka hon ser gammal ut alls, född -00, hon glänser och känns säker och lyxig för mig!
Jag är så tacksam och glad!
Den här bilen har en koppling som tar också vilket är lite ovant för mig....
227650-1119
I går hade jag ju förlagt mig själv med bloggmunkavle och bloggtillträdesförbud och jag tycker jag skötte mig fint.

Jag kämpade på under förmiddagen med att städa hela huset, byta lakan och tvätta, sådant jag faktiskt struntat ganska bra i sedan husvisningen. (Nu städade jag inför att nya ägarna skulle komma med sin besiktingsman).
Alltså, jag har ju utfört lite normal vardagsstädning men med en avslappnad framtoning ?!

Vid 13-tiden kom pappa med bilen och klockan 14.00 fick jag en tid för klippning vilket inte var en dag för tidigt. Skönt att ha fått det gjort!

Jag måste nu börja kämpa mig tillbaka till en hälso- och "skönhets"- noll-niva! 
Lever ju verkligen farligt ute i marginalen för vad som är acceptabelt nu  efter lång och trogen vanvård av mitt inre och yttre!

Som sagt, nu börjar den sega kampen att återrfå en noll-nivå och sedan när flytten är helt avklarad så skall jag bli en riktig pang-brud med kraft, glädje, styrka, hälsa och välmående som kännetecken!

Skönt mål va? Ser ni henne framför er?
Ser ni hur rak ryggraden är och hur pigga och glada ögonen är? Hur närvarande hon är i livet? Jag kan se henne och jag längtar efter hennes ankomst!
227650-1118
Efter klippning och lite titta i affärer åkte jag hem och stekte en massa pannkakor till familjen. Sen fortsatte städningen in till sena kvällstimmar. När jag lade mig vid dryga 23-tiden sken huset ånyo!

Åkte tidigt till jobbet och T och jag hade vår andra föreläsningsdag i barn-HLR för våra kollegor.

I dag kändes 1:a omgångens första timme mycket svår...vet inte vad som gick fel men vi fick inte med oss gruppen men det vände sedan och föreläsning nummer 2 gick bara bra.

Vi tightar ihop oss mer för varje gång men jag kände nog mest innerst inne i dag att jag var en riktig PMS-bitch och jag ville helst klösa ögonen ur folk och vara i fred men jag hoppas inte så många märkte det.....

På lunchrasten satt vi ute i solen och det var verkligen varmt och skönt! Värmen fortsatte och efter jobbet åkte jag till lägenheten där sönerna med kompis hade samlats. Jag satte mig barbent på balkongen och chockerade värden med mina albylfärgade ben. Njöt i solen.

Lagade hamburgare till barnen som vi åt på balkongen. Tog ett bad efter maten. Slängde mig 3 minuter i min sköna säng som går under benämningen "bomull" bara för att känna in mig.
Nu vill sönerna ha datorn, de vill spela World of Warcraft!

Intresseklubben antecknar.....

Jag har egentligen bloggförbud i dag eftersom jag har en del praktiskt att stå i.

Men, sen finns det ju så viktiga saker man bara måste blogga.....som t ex att min ena näsborre bara har halva normala storleken pga att en finne flyttat in i den och tar en otrolig plats!
Shit vad det ömmar....och inte finns det någon utförsgång för den heller så jag kan inte ta livet av den! ....intresseklubben antecknar förstår jag? Härligt med PMS-tider!

Igår var det arbete på firman hela dagen. Skönt att vara på G igen. Krafterna börjar återvända även om lite efterdyningar till förkylningen finns kvar.

När jag kom hem från jobbet åkte J och jag till syrran och J borrade upp lite mer saker som skulle upp på hennes väggar.

När vi kom hem till villan lagade J mat och jag satte igång med att dammsuga ur Golfen och sedan polera upp den på insidan.

I dag är jag ledig men som vanligt inte ledig....

I morse när jag lämnat kidsen på deras destinationer åkte jag med Golfen direkt till biltvätten och där fick den sig en rejäl omgång med avfettning, tvätt och vaxning.

Nu står den här glänsande och väntar på att pappa skall komma och hämta hem den och jag skall få låna deras Saab framöver i stället.
Alltså, de har köpt en splitter ny Saab till sig själva och då är de så gulliga att de låter mig och kidsen få ha deras "gamla" Saab eftersom de tycker vi skall åka bra och säkert! Bättre och snällare föräldrar än mina är svårt att få tag i!

I morgon skall de som köpt villan av oss komma hit med sin besiktningsman och gå igenom huset. Vad innebär det för mig måntro? Städa idag!

Skall försöka komma iväg och klippa mig en sväng också om det finns någon tid för nu börjar mitt hår förvandlas till dreadlocks!

Som sagt....nu måste jag göra en uppstädning här vare sig jag vill eller inte! På edera platser färdiga GÅ!

Bra väder!

Bra väder verkar vara det ända som håller oss alla från bloggen dagar i sträck!
Man glömmer nästan bort datorn och att blogga sin vardag och läsa andra bloggar.

Hur som helst så är det bara härligt!.... och bra bloggväder har vi så gott om i Sverige att vi verkligen måste ta vara på det dåliga bloggvädret, det gör oss nog alla riktigt gott!
227650-1113
Nu ska jag berätta en sak som gör mig lite arg. Jag har planterat så mycket lökar i rabatterna genom åren vi bott i huset.
Tror ni jag fårr njuta av dess blomning?
Nix, rådjuren har säkert som amen i kyrkan ätit upp alla knoppar innan de fått se dagens ljus. I år, när vi snart flyttar står alla lökarna intakta och helt osmakade!

I morse hade lillkillen fotbollsmatch och direkt därifrån åkte vi in till Surbrunnsgatan i Vasastan för brunch och boule med stora grabbens klass (del av) och föräldrar. Det var mycket trevligt och perfekt nivå och bra mat!
227650-1114
Kl 13.00 var det hela över och vi åkte till min lägenhet och J hjälpte mig att lägga trä-trall på min balkong vilket visade sig inte vara så simpelt som jag först trodde.
Det behövdes en hel del trix och arbete med sticksågen för att forma den lilla härligheten.
227650-1115
Jag hade dessutom köpt bord och stolar som jag oljade efter att jag oljat trä-tralls-golvet.
227650-1116
J hjälpte mig också sätta upp taklamporna i hallen.
Hur skulle jag bära mig åt utan hans hjälp?
Jag erkänner helt enkelt min okunnighet, jag kan inte borra i betong ÄN!

Sedan åkte vi över till Syrran och J hjälpte även henne att sätta upp taklampor. Hon fick inflyttningspresent av mig, 2 lotuslyktor, en turkos och en vit.

Nu gör vi en favorit i repris från igår. Grillar.
Stora grabben skall ha en kompis som ska sova hos oss och lite senare blir det godis och hyrd DVD.

Årets första av flera saker!


Nyss som jag som bäst satt här efter dusch och drack mitt frukost-te upptäckte jag att jag fått årets första fästing! Urk vad äckligt men framförallt är jag nu för tiden väldigt rädd för vilka sjukdomar den verkligen sprider och de kan jag vara utan!

Den här hade inte hunnit mer än just sätta sig fast så den måste vara ganska ny i min värld, fick den väl troligen igår när jag fotade vitsipporna eller, vilket är mest troligast när jag gosat med Zigge!

Igår när vädret var så underbart och Stockholmarna såg ut att ha vunnit 1 miljon var fast det egentligen bara var en underbar dag med sol  så gjorde vi som de flesta andra. Vi tog fram grillen och grillade. Som seden bjuder åt vi klyftpotatis och zatsiki till....jo, naturligtvis något glas rött också.På kvällen tittade vi på talang.
Den lilla piano-killen....oj, vad ska man säga? förds inte många sådana på en befolkning.
Barnen ställde till sig med en tvål E köpt på Buttrix. Så skojjig då man blev svart av den. Vad som inte är lika kul idag är att färgen inte går så bra bort och vi nu skall in till stan på stora grabens klass- och föräldra-träff med Boule och lunch.

Även då allt är som det är och vi inom kort flyttar så är det rätt skönt med normala stunder faktiskt även om jag kan tro detta familjeliv ter sig underligt i era ögon.

Jag kände att....

....jag höll på att missa våren, ignorera allt det vackra pga ren dumhet!

Man ser ju i ögonvrån att björkarna nu har blad som musöron och den absolut vackraste årstiden håller på att explodera ute i naturen men det har egentligen skett framför  mina  oseende ögon.

Eller hur ska jag säga? Man ser men man ser inte? Man ser men deltar inte i det?
227650-1112
Hur är det möjligt? Allt jag ignorerar detta fantastiskt vackra, tror att så mycket annat är viktigare???

Att verkligen ta sig tiden att se detta underbara och också se alla människors hoppfullhet när de vänder sina vinterbleka ansikten mot solen dessa dagar det är det viktigaste!

Snälla du, gör inte som jag utan njut, stanna upp och glädjs!
Jag ska försöka bli bättre själv från och med nu!
Det hela stavas antagligen mindfullness....

Nyss gick jag ivarje fall de ca 5 metrarna från min ytterdörr till dessa förtjusande vitsippor!
De får symbolisera min dags första "stilla mig", se, njut!
227650-1111
Jo, men så här är det ju, att jag är hemma från jobbet pga att jag är för förkyld. Jag har fått bort det hysterska inslaget av allergi och kvar är nu bara vanlig förkylning.

Jag ringde Jada i morse och friskskrev mig så att jag kan arbeta i helgen då jag börjar känna mig som om jag passerat kulmen.

I går låg jag i sängen hela dagen utan att röra en fena och det var nog nyttigt för mig.

Jag svalde ned allergimedicinerna med Berocca och gjorde denna salladstallrik till lunch av saker jag faktiskt turligt hade hemma.
Jag har stor svaghet för vitlöksfrästa champignoner och även galet nog för broccoli...för att inte tala om Halloumi och avocado!
227650-1110
I går kväll blev jag ändå tvungen att resa mig från sängen och agera förälder.

A, stora sonen hade konsert med sin Adolf Fredrik-klass inne på Musikmuséet så det var bara att åka in.

Vi passerade Kungsträdgården som var proppfull med glassätande soldyrkande människor och det vackraste av allt, KÖRSBÄRSTRÄDEN I BLOM!

Om du har vägarna förbi stan dessa dagar, missa inte blomningen som pågår där nu!

Mötte upp J som kom direkt från Danmark till konserten och vi tog en öl på en uteservering medan vi väntade på att barnen övade klart innan konserten skulle börja.

Ja, detta klingar ju galet med att vara sjukskriven men vad skulle jag göra när jag var ensam med barnen?
Det var bara att åka in till stan eftersom det var obligatorisk närvaro för barnen.
Hur som helst, jag dog inte av detta utan jag tror dessa 2 förkylningshemma-dagar varit bra för mig, och framförallt har jag inte smittat fler på firman!
227650-1109
Dessa 2 lotuslycktor köpte jag dagen innan när jag skjutasade barnen på träning inne i stan. Hoppas att de kommer att bidra till min själsliga ro i lägenheten framöver.
Jag tänkte tända dem samma kväll jag köpte dem men upptäckte att jag inte hade tändstickor i lägenheten!

Jag önskar dig en jättefin fredag och lova mig, stanna upp och upplev, för nu är det som vackrast!

(Bara Borthys bilder i detta inlägg)

Hönan eller ägget...

Jag vet inte vilket som kom först men det har helt klart triggat varandra till förvärring!
Nu har helvetet brutit lös i mitt kranium!

Jag har ju haft halsont, täppta öron och lite förkylning en tid, nu har det brutit ut en riktig vårförkylning och till dettta tror jag en pollenallergi!

Jag fick lov att igår kväll ta beslutet att jag inte kunde jobba idag när jag mår på det här sättet, även om jag kanske skulle kunna tvinga mig att orka skulle det inte vara schysst mot de andra på firman.
Dessutom ser jag ut som ett vrak med knallröda ögon svart under.

I går kväll tog jag ändå i ordentligt och började medicinera bort de allergiska inslagen av det hela och det är möjligen inte riktigt lika igångtriggat på kaskadraktionen i nysningar idag.

Nu verkar verkligen kroppen börja förstå att jag kan ta det lite lugnare eftersom den tillåter mig att bli sjuk, jag som aldrig brukar vara sjuk!
Men, hur som helst är jag glad att det brutit ut ordentligt för då kan man ju äntligen få bli frisk och stark snart!

Inte blev det några balkongmöbler köpta igår. Jag orkade mig inte ut genom dörren knappt.
Jag körde ändå in barnen till stan för Aikidoträningen och det är med stor stolthet jag nu kan säga att jag kan köra bil utan GPS till Mariatorget!

När barnen tränade travade jag lite långsamt runt på Götgatan och tittade (och nyste hysteriskt) på folk.

Det var ett fantastiskt väder och folk satt på uteserveringar efter jobbet med vänner och en öl och det såg så otroligt härligt ut!

Jag kände mig dock inte som en deltagare i detta härliga liv utan mer som en blek och eländig betraktare.
Snart ska jag börja delta i livet ordentligt!
Först ska jag bara göra klart processen, bli frisk och komma på fötter igen.

Precis som ni säger....

När allt börjar lugna ned sig några kilo hinner man reagera och man känner igen.
Som sagt, inget man kan hoppa över och dessutom har jagt turen att vara förkyld! (Kunde ju var värre, man kunde ju vara helt däckad i influensan t ex :-D )

Jo, som sagt det blev en ledsensvacka i söndags men det försvann relativt raskt och jag vaknade helt okay till en ny vecka i måndags.

Jag hade då stora ambitioner att förbereda mina kurser jag med början på tisdagen skall hålla 6 veckor framöver 1 dag i veckan men det fick bli en väldigt kort förberedelse för när en klockan slog 10.00 blev det till att kasta sig in och hjälpa till på firman eftersom mycket angelägna order ramlade in och alla slet hårt!

Arbetet kändes mycket motiverande som det gör nästan alltid men extra ibland. Vi kämpade och plötsligt var klockan 21.30 på kvällen. Hann inte blogga alls i måndags.

Konstigt nog hade jag inte tillstymmelse till nervositet när jag gick och lade mig och inte heller när jag vaknade på tisdagsmorgonen, jag kände bara att....
Det kommer gå bra!
Och det gjorde det!
Jag och min kollega T höll en kurs i barn-HLR på förmiddagen och en på eftermiddagen. Vi kanske inte var världens tightaste men det kommer vi att bli och jag tycker vi var helt godkända som nybörjarinstuktörer!

Sedan blev det tisdagskväll och J åkte på jobb till Danmark igen så jag och barnen bestämde oss för att sova in oss i lägenheten 2 nätter!

Jag lagade för första gången mat på nya spisen och diskade för första gången i nya diskmaskinen och det gick hur fint som helst!

Sen tvättade jag också lite handdukar i tvättmaskinen som finns sedan tidigare i lägenheten, programeringen var ett mysterium isig men det skummaste av allt: Var kommer allt ludd ifrån i torktumlaren?
Det blev en hel boll med ludd av bara några handukar?
Någon som kan svara på det?

Vi hade mysigt igår kväll allt var lugnt och skönt. Jag mådde bra förutom förkylning.
Vildare gick det dock till i morse...

Klockan ringde vid 0620.
Stora sonen kliver ur sängen för att gå till toa. Börjar där blöda näsblod som en öppen kran och han ropar på mig. Jag känner hur jag håller på att svimma på allvar. Jag klarar inte näsblod!

Jag tar ett stadigt grepp om näsan på honom och tittar bara bort och fokuserar på annat.
Klarar att trycka en stund men det går runt i skallen på mig. Sedan börjar sonen att vilja kräkas också och han är helt vit.
Vi lyckas lyfta på toalocket och jag mjuknar i benen och mår själv fruktansvärt illa. Jag slänger mig på toagolvet lagom till hans hulkningar.
En syn för gudarna, jag är lika kritvit som sonen i ansiktet och blodet finns där överallt!

Yngsta sonen kommer till vår räddning eftersom vi 2 är utslagna. Han börjar så duktigt torka bort allt blod och vi kan tillslut börja röra på oss.
Just jag av alla människor som verkligen inte har problem med blod eller vad för äckel som helst, hur kan jag så lätt bli svimfärdig av just näsblod?
(Nog om det, bloggen fick vara lite terapi i den frågan här.)

Barnen kom iväg till skolan. Jag sitter och försöker kurera min förkylning med te och att inte göra så mycket. Ska kanske ta mej en sväng ut och titta på balkongmöbler idag då jag är ledig.

Mycket bättre dag idag!


Konstigt... I går var en jättejobbig dag, jag kände mig bara så ledsen och kunde inte ta mig för speciellt mycket.
Såg allt i svart fast solen sken och Stockholmarna kom ut ur sina hus och snörade av sig skorna och kände försmaken av sommaren.

Där gick jag som en explosion av NEJ! Depp-varning!

Egentligen hade jag tänkt göra bilen ren på både in och utsidan så jag kunde ge den tillbaka till mamma och pappa nu men det blev inget alls gjort.

På eftermiddagen fick jag hjälp av en av barnens kompisars pappa med lite borra i väggarna i lägenheten. Barnens tv skulle upp på väggen, likaså en spegel i hallen (betongväggar) och så hjälpte han mig även med att montera in diskmaskinen. Så snällt!
Känner mig som ett våp som inte fixar sådant här själv...

Middagen vi var på i lördags var bara jättetrevlig som vanligt. Vi fick fantastisk fisksoppa med Aioli mm.
Vid midnatt stod vi och kastade pil i deras arbetsrum men som tur var var det elektroniska spetsar på dem annars hade de fått tapetsera om inom kort!

Jo men jag var ju och shoppade också i lördags. Tro det eller ej men jag köpte faktiskt ett par jeans, ett par G-star raw fast inte de med 96 på bakfickan utan ett par mer diskretare, men riktigt snygga faktiskt (men jag har inte hittat någon bild)!
Sen köpte jag ett par vårskor på Din sko! jag tycker alltid det är ett svårt steg att ta att kliva ur vinterstövlarna.

Nu undrar säkert alla med stor spänning:
Hur gick det med brun-utan-sol-cremen?

Huvaligen! Det stod på flaskan: Upprepas dagligen till önskad effekt, därefter var 3:e dag!

När jag vaknade på morgonen efter insmörjningen såg jag ut som direkt hemkommen från söderhavet!
Okay, det såg väldigt jämt och bra ut men man blir lite chockad när man ser ett knallbrunt ansikte i spegeln!
Upprepa varje dag för önskad effekt? Nä, jag tror inte det!
Önskade effekt hade kunnat vara 1/2 effekt!
Yngsta grabben sade: Mamma, vad mycket smink du har idag?????

Ja, nog blev det effekt alltid men jag tror absolut att max 2 ggr i veckan är fullt tillräckligt!
Nu skall jag kamma till mig och sticka iväg till jobbet.
I dag blir en riktigt lång dag.
Först skall vi från 09.00 träna inför Barn-HLR-kursen vi skall hålla i i morgon och sedan blir det ett kvällspass på det. Jobbet alltså, 09.00-21.30! Tur man har ett så roligt jobb!

Normalt liv på ingång!

I går kväll kände jag lugn i kroppen för första gången på länge. Vi satt hemma allihop i soffan och tittade på Disneys film Bilar. Att jag hade ro att titta på något sådant måste anses som ett stort framsteg!
Jag reflekterade lite, utan att dö av skräck också att det inte är många veckor kvar som vi alla kommer att sitta tillsammans i fredags-tv-soffan.

Jag smet i från familjen en kvart och tog en dusch, målade tå-naglarna, gjorde hårinpackning och smörjde in ansiktet för första gången sedan 90-talet med "brun-utan-sol" som jag blev lite inspirerad av när jag var på apoteket igår, tydligen har cremerna utvecklats en del och ånyo blivit populära.
Den skulle dessutom vara helt luktfri vilket Niveas inte var på 90-talet....tror många kvinnor här minns vad jag pratar om.....

Beroccan kanske redan börjar göra nytta, livet är på ingång!

Jag sov också skönt i natt och vi vaknade sent allihop. Både J och jag låg och läste på morgonen vilket säkert var hundra år sedan vi inte hade 1000 saker som måste göras och vi förundrades över hur länge sedan det var som vi fick vila.

Vi åt bacon och ägg och sedan drog J med yngsta grabben på fotbollsmatch och jag stack till lägenheten för ett bad men så hamnade jag vid datorn. Snart skall jag åka iväg till ett köpcentrum och köpa presenter till barnkalas som barnen ska på och så ska jag för första gången på år känns det som titta lite i klädaffärer, bara titta lite. Snart måste jag på allvar ta tag i min garderob som är rejält i behov av förnying!

Mot badkaret med en bok nu!

I kväll är vi bortbjudna till ett par  vänner på middag. Verkligen skumt hur man lever nu, eller hur?
Men vi är verkligen bra  vänner J och jag, det gäller bara att få övriga att förstå det också, trots att vi ska skiljas. Tycker att det är väldigt modigt av våra vänner att bjuda oss på middag, det kan ju inte vara helt lätt för dem att förstå hur vår situation ser ut men de kommer att bli varse att vi kommer att ha lika trevligt som vanligt! Ska bli kul!

Sjunger fåglar bara på morgonen?

I morse när jag slog upp dörren mot den svala klara friska luften sjöng fåglarna så där öronbedövande vackert!

Jag bestämde mig för att bara stå still några sekunder och lyssna!
Ingen var ju vaken och uppe så där tidigt i ottan som jag som skulle till jobbet så det var ju ingen som behövde bekymra sig om vad jag höll på med!
Jag började fundera på om fåglar sjunger hela dagen eller om det bara är på morgonen? Jag tycker inte jag hör dem mer än på morgnarna?

Jag kände mig lite trött idag också men ändå frisk igen.
På frukostrasten gick jag en sväng till apoteket och köpte en ny 3-pack med Berocca. När jag åt det förra gången inbillade jag mig att jag var piggast i världen och sedan tog det slut och har väl så varit några månader och då har jag känt mig trött....

Skit samma vad man tror på , bara man tror på det man gör och jag tror på Berocca så nu skall här brusas Berocca igen och jag känner mig redan piggare av bara den vetskapen!

I ljusgårdarna här på firman har björkarna slagit ut! Det är så vackert varje år med allt det första. I går såg jag en hel slänt med vitsippor! Nu kommer våren med stormsteg!

...Jag vill också börja blomma men jag tror jag är av sen art och kanske får knoppas med Pelargonerna i Juli..
Hoppas jag är av sådan art som blommar i varje fall?
....Elller så kanske man är en Amaryllis som får vänta till jul innan man blir vacker igen?

Jag är inte helt i läge att lägga om hela livet till hälsosamt än men från och med idag har jag bestämt att det får vara nog med alla pizzor och snabbkäk som jag stoppat i mig under den här stressade perioden som varit.
 
Även om jag inte går till hälsokost så skall jag i varje fall gå till normal husmanskost! Jag riktigt toklängtar efter fullkornspasta och broccoli!
Skall se om det inte kan bli en promenad ihelgen. Ska försöka ta det lite lugnt i helgen.

Dubbla känslor och så coolt tycker jag!

227650-1105
I dag kom bara en sådan där plötslig känsla äver mig....en sådan som brukar uppstå i slutet av förlossningar, när allt är oåterkallerligt.
-Nu går jag hem!  :-D

Det är verkligen dubbelt, jag går omkring och visslar och myser i min lägenhet och så plötsligt får man en sådan här känsla, att man vill kliva av karusellen och gå tillbaka till en alldeles trygg vardag så som allt var för oss en gång.

Så skall det ju inte bli och allt kommer att gå bra för oss men rädslor och sorg bara kommer och sköljer över mig ibland, tacksamt nog mycket mer sällan för varje dag som går.
Kanske för att lägenheten börjar bli en ny möjlig trygg plats för mig?227650-1108
I morse kom de snälla Box Delivery från IKEA för att lämna mina soffor!
Tur hade jag som vanligt för de hade utan att jag beställt eller betalat för det åkt 2 stycken starka karlar till mig, jag behövde endast fungera som dörröppnare!

Lite skrämselhicka hade jag när jag började montera....tänk om det känns fel eller är för stort så jag måste forsla detta tillbaka?

Men nej! DET ÄR SNYGGT! SÅ LÄCKERT! Inte trodde jag att jag gillade sådan här stil?
Det har liksom bara blivit så här och det blir coolt det jag kan se hittills!
227650-1106
Dessa vackra stenar fick jag som inflyttningspresent av Syrran  idag.
De ligger nu på mitt nya bord.

Kossan ligger på den nyslipade och mattlackade ekparketten och är grym!
Den måste tyvärr bara provligga där en stund nu för man får inte ha mattor på golvet under den första veckan eftersom lacken helt skall härda först!

Nä, nu skall jag fortsätts skruva möbler och varva med lite barn-HLR-läsning. Jag tar lite kort på så långt jag kommit sedan och sätter in bilderna här!
227650-1107
Dessa kuddar köpte Syrran till mig idag på min beställnig men de visade sig vara lite väl rosa tror jag. blir nog tillbakalämning tyvärr. Jag har beställt 2 svart/vita ko-kuddar till soffan men det var leveranstid på dem.

Nu får man snart börja tänka gardiner, blommor och lull-lull! De små pelargonbabysarna som står i fönstren nu är bara tillfälligt där i solen på tillväxt till dess de kan vara på ballkongen och jag får annat i fönstren!


Borttappat och saknat.

Blev en hängig dag till men det blev ändå lite gjort!

Det blev ett abrubt uppvaknande i morse när vi inte hittade stora grabbens buss/tåg-kort när han skulle iväg!
Vi letade överallt och till slut åkte vi till lägenheten för att titta i en jacka där men nej, plånboken fanns inte någonstan!
Jag gav honom en "åkremsa" som han kunde använda under dagen.

Ca 20 minuter senare ringer han gråtande från T-centralen att han tappat även remsan!  Då gav jag upp! Ska det trilskas så ska det!
Vi bestämde att J skulle åka in till stan och hämta honom efter skolan slut!
När han kom hem hade han hittat åk-remsan och plånboken hittade vi i smutstvätten!

Hur som helst, stora grabben mådde bättre idag och kom ju iväg till skolan. Yngsta grabben är fortfarande rejält förkyld men han verkar piggare så i morgon får han gå till skolan om det håller i sig.
Jag har varit halvseg men fungerat på Ipren. 
image1098image1099image1100
Det jag fick gjort idag var inget drastiskt. Jag beställde soffan jag tittat ut som kommer att levereras hem till lägenheten i morgon. (Blev inte så lätt att hitta bilder på Karlstadsofforna men det blev en soffa med schäslong och en fåtölj, allt klätt i den gråsvarta färgen även om bilden visar lite annat och ett vitt bord.)

Jag köpte också den svartvita ko-mattan men i övrigt har vi bara vilat ut förkylningarna.
image1101

I eftermiddag skulle ju golvsliparen komma.
Strax innan 16.00 när han skulle komma ringde han och frågade om han kunde komma i morgon i stället för nu var han så sen!
Då härsknade jag till!
Nej, du kan inte komma i morgon för då får jag soffan levererad och nu har jag meddelat alla grannarna att du skall komma nu och föra oväsen! 
Jag hoppas verkligen att han har varit där i eftermiddag och nu håller på med lacken...

Det sorgliga idag är att vi inte kan hitta syrrans innekatt efter att målaren varit där idag, hon måste ha sprungit ut. 

Uppdatering kl 21.30!
Katten Selma är hittad och i sin mattes trygga famn igen!


 

Ville verkligen skriva brev...

227650-1097
I dag har jag inte gjort många knop. Är sjuk även om jag stod upp efter förmiddagens Iprenering.

Jag och barnen åkte en kortare stund till lägenheten bara för att.

Där blev jag sittande vid datorn en stund för att svara en fin bloggvän på ett mail.
Jag verkligen skrev om allt och försvann i brevskrivningen.

När jag en timme senare skulle skicka iväg brevet misslyckades allt ihop! Det stod plötsligt bara "Sidan kan inte visas"

Internet sladden hade glidit ur datorn och inga tankar gick att rädda. Det här tog mig ganska hårt just idag eftersom jag verkligen ville skriva brevet i lugn och ro och eftersom mitt arma jag just nu inte har kraft  med motgångar.

Ja, i övrigt är inget speciellt gjort. Jag har betalat en massa räkningar som ramlat in i dessa flytt-tider och att jag betalade vårens blåljuskryssning 6:e maj  samt att  jag också passade på att anmäla mig till 2008 års midnattsloppet! Det anser jag vara bra start på framtidstron!

I dag har det haglat overkligt mycket här i min hembygd!
Nu är det dax för ny Ipren eftersom det sliter och drar så i kroppen när jag får feber och sedan blir det till att sova!

Stackars mig!

Jag har verkligen varit sjuk inatt! Det är inte varje dag och tur är väl det!

Jag hade i natt värsta frossan fullt påklädd under duntäcket och när jag skulle försöka gå upp och ta mig ett glas mjölk höll jag på att svimma i nattens mörker, hjärtat börjar plötsligt slå så förbaskat långsamt och kallsvetten bryter ut, man blir mjuk i benen och funderar glasklar i knoppen på hur man bäst (utan att göra sig illa)  snabbt skall komma i vågrätt läge från lodrätt!

Vaknade fortfarande klen nyss och har tagit en Ipren och på det återuppstått efter en skön svettning!

Tur att kidsen är så stora att de kan sköta sig mycket själva för idag är jag ynklig!

När den här lilla virusvarningen är över skall jag gå mot mitt sunda nya liv, nu börjar jag känna mig färdig att ta tag i mig själv igen....men inte i dag....

Dax för pay-back-time!

Jag kände mig seg när jag vaknade i morse. Barnen hostade och snörvlade. Det var bara att köpa läget: VAB!

Jag hade inte så många planer för dagen, hade bestämt mig för att träffa Monika, städa marsvinsburen och läsa in första halvan av barn-HLR-kursen igen eftersom jag från och med nästa vecka faktiskt skall instruera mina kollegor i detta 1 dag i veckan 6 veckor framöver på firmans uppdelade studiedagarna.

Jag vet inte riktigt hur det har gått med mina dagsplaner...

Det började bra. Vi åkte till lägenheten och städade "flickornas" bur.

Sedan kom min kollega Monika för att titta på lägenheten och ta en kaffe innan hon började jobba! Jag tog några kort på henne som ni kan se här!

Vi fick en trevlig fikastund och hon hade med god Ambrosikaka och vackra tulpaner!
Vi satt vid det vita plast-trädgårdsbordet inomhus och fikade, väldigt spartanskt men gränsen skall läggas lågt nu framöver så jag inte kommer in i någon städhysteri igen!

Jag bestämde tid med golvsliparen som kommer på onsdag klockan 16.00! Skönt att det skall bli gjort nu!

Ja, sedan hade det hunnit bli lunch och vi var sega både jag och barnen.

Vi åkte en kortare sväng till Media Markt eftersom yngsta sonen sedan länge sparat i hop till ett Wii-spel som han skulle köpa.
På väg hem därifrån köpte vi grillad kyckling som vi åt med ris och grönpepparsås.

Jag glömde att berätta att syrran också tittade förbi på fikat på förmiddagen och att hon sedan dök upp hemma hos oss i villan på eftermiddagen eftersom hon vill sova hemma hos oss i natt då hennes lägenhet är under renovering.

När vi satt och åt kycklingen slog någon mig i huvudet med en gummiklubba....
Jag lade mig på sängen och vaknade nyss, 4 timmar senare!

Kroppen har troligen känt att det funkar att slappna av igen efter allt kaos och jäkt!
Men, jag känner mig inte bra, känner mig gränsfall sjuk och har ont i kroppen. Jag skall nu försöka läsa lite i HLR-böckerna igen men jag tror jag kommer somna på 2 röda sekunder. Hoppas på en mer spännande dag i morgon!

I dag har min son E skrivit sitt första blogginlägg.

Första natten själv i lägenheten!

Först av allt vill jag fråga om jag kan få lite tips och så angående fortsatt inredning här i mitt sovrum.

Vilka sänglampor kan t ex passa? Gardiner?
Var lite inne på vita hissgardiner här. Alla tips tages tacksamt emot. Jag ska väl säga att jag har ett kritvitt överkast och att alla trädetaljer som syns är ek.
(Stegen som står där nu och ormboet med sladdar är bara tillfälliga lösningar :-D)
...det som ligger på sängen är inte heller någon mystisk inredningsdetalj utan mina jeans!
227650-1090

Jag kan knappt tro det men i morse vaknade jag före 08.00 av ett sms (det var vibration på telefonen märkte jag) och det efterföljdes av ett telefonsamtal med bästis Darr från Annanstad.

Vi pratade väl i någon halvtimme om livet i allmänhet som vanligt och när vi lagt på var jag lite fundersam vad jag skulle hitta på nu?
Hade ju önskat mig sovmorgon!

Inga problem visade det sig, jag somnade om i min nya oemotståndligt ljuvligt vänliga säng och sov till klockan ringde 11.00!
Helt otroligt, jag vet inte när jag hade sådan ro i kroppen att jag kunde sova så länge senast!

Jag hoppade upp med stor glädje och tillförsikt över att jag sovit så fantastiskt första natten själv i lägenheten! Rädslor för dess motsats har ju varit vad tankarna rört sig om tidigare....

227650-1091 227650-1092
I går kväll efter jobbet tog jag bort de mässingsfärgade och monterade de silverfärgade handtagen på lägenhetsdörrarna och efter förmiddagens frukost gjorde jag en ordentlig uppröjjning i lägenheten, de hade ansamlats en hel del kartonger och skräp efter uppackning av  nya spisen, sängen, diskmaskinen, tv-apparaterna ja alltihop! Nu är det städat och golven avtorkade. Nästa vecka börjar jag på ny kula med montering av möbler.

Nu är det kvällspass på firman igen.
Man kanske tycker att denna helg har varit väldigt händelsefattig efter vad man kan utläsa i min blogg men jag har ju faktiskt jobbat långhelg, 3 pass och då brukar man inte hinna med så mycket nöjjen.

Nästa vecka väntar jag på golvsliparen och sedan skall jag köpa soffa!

Vill klara mig själv!

Vaknade/väcktes tidigt i morse då J och sönerna skulle i väg på scouthajk.
Det var packning och frukost i snabba ryck sedan var de plötsligt borta.
Jag åkte direkt till lägenheten för att fixa lite där och bara känna lugn.

Jag har bestämt att jag skall sova där i natt!

Min nya säng är helt monterad och bäddad och helt ljuvligt skön för min trötta uppenbarelse!
Så länge jag kan minnas har jag nog legat i sängar som inte varit utprovade efter just mig!
Troligen alldeles för hårda med facit i hand, sängar vi har ärft mm.

Nu har jag verkligen provat ut min nya säng och det visade sig att väger man under 60 kg och är tjej skall man enligt proffsen välja en mjuk säng så att höften kan sjunka ned och man får ett bra stöd i stället för att ligga felbelastad som en sprättbåge uppe på sängen.

Mycket sängsnack här men efter att jag skruvat i hop ett av Malm nattygsborden som hör till sängen lade jag mig en stund för att bara prova.
Jag bara njöt, sängen var så skön och vilsam att jag somnade på stört! Sov en timme och gick sedan upp och tog ett bad efter att jag fixat lite små saker.

Efter badet åkte jag till järnaffären och köpte nya handtag (trycken heter det va?) till innerdörrarna i lägenheten.
Jag har gått och irriterat mig på att de befintliga handtagen är mässingsfärgade och inte ser något vidare ut till allt annat som nu är silverfärgat!
Jag har blivit en rackare på att skruva och byta olika prylar!

Jag tror ändå att jag skall lyda Sweet mamas råd och köpa mig en skruvdragare för mina händer börjar fara riktigt illa av skruvmejslandet och jag har inte riktigt den handkraft som jag skulle behöva i alla lägen tyvärr.
Gillar inte att behöva be om hjälp hela tiden, vill kunna själv, i varje fall med mycket!
Jag har lite problem med att våga mig på elen och att själv koppla nya kontakter och dra ledningar till taklampor och sådant...

Är lite feg och litar inte riktigt på att säkringar är avslagnana och sådant.... vad irriterad jag blir på mig själv!
Killar kan ju sådant här, verkar få kunskapen hur man byter däck och byter kontakter via modersmjölken... irriterande helt enkelt! Avundsjuk! Jag ska bli bäst på det här tids nog!

Nu är det kvällspass som gäller för mig på firman.

Skruvskadad vinnande säljare!

Krattskador i händerna har man ju haft vår och höst genom åren men skruvskador har jag aldrig tidigare haft!

I morse skruvade jag under 2 timmar ihop sängen Malm från IKEA och jag har nu blåsor i handflatan och på långfinrets spets av gediget skruvmejselarbete!

Jag antar att jag måste vänta några dagar till det här läker innan jag kan köpa och skruva i hop min soffa :-D 

I förmiddags jublade jag och J in på mäklarens kontor för att skriva kontraktet med köparna! Vi möttes av en ytterst nervös barnfamilj där pappan var väldigt svettig över den stora kostnaden!

Jag skulle också ha tänkt så huvudet knakade innan jag köpte ett hus för de pengarna men för oss som säljare kändes det hur skönt som helst!
Det kändes faktiskt helt otroligt och nu är det påskrivet och i hamn!

Jag trodde jag skulle gråta när vi skrev över huset på köparna, ja ni vet oro och sentimentalitet men nej, jag tror både jag och J kände att allt kändes bra och okay!

Jag åkte sedan tillbaka en liten stund till lägenheten och slappnade av från anspänningen och passade på att installerade TVn till digital-tv-boxen och fick in 145 kanaler eller något liknande, hur många som helst!
Jag blir imponerad av mig själv när jag fixar dessa tekniska saker helt själv.

Nu är det arbete som gäller!

Huset sålt!

I dag blev försäljningen klar och vi stod mållösa inför slutbudet! Det var ett fantasibelopp per kvadrat som vi fick!

Vi kan nu känna oss helt trygga med våra lägenhetsköp! Tur! Härligt!

Tror att det verkligen gjorde mycket att vi lade ned så mycket arbete på huset det sista året inför föräljningen!
Bara budgivningen ökade från utropspriset mer än vad vi köpte huset för för 11 år sedan! Budgivningen ökade priset 23%!
image1081
Här kommer en bild på min kaxiga fondvägg i lägenheten! Jag tycker verkligen om den, blir glad när jag ser den!
Den kanske inte tar sig helt ut här men den är verkligen en färgklick i lägenheten!image1082
Här ovan, en bild på hallen. Man kan se lite av ytterdörrens insida som nu är vit, nya mörka golvet och den håriga, grårutiga feluppsatta fondtapeten i hallen och att jag bytt några av garderobsdörrarnas handtag från trä till silverfärgade! (Alla lägenhetens handtag skall bytas inom kort har bara inte hunnit klart än).

Någon som minns hur det såg ut från början här? Jag får väl blogga före och efter sedan när det börjat bli klart!

image1083
Här sover yngsta grabben på golvet första natten vid sin egenvalda kamoflagefondvägg! Tvn som står på golvet skall sedan upp på väggen i deras rum och "flickorna" skall ha sin bur under! (Ja, jag vet att det inte ens är lakan på madrassen men det hela kom lite plötsligt på....)image1084
Äldsta grabben vid samma tillfälle med sin lilla Molly i sängen!
image1085
Så här blev pojkarnas skrivbord.
OBS! Det är inte meningen att de skall sova på golvet! Sängar, gardiner, blommor och sådant är på ingång!
Jag är ändå ganska impad av mig själv att jag lyckades borra alla hålen för benen i denna köksskiva så att det blev ett skrivbord!

Jag är också ganska impad av mig själv att jag nu i mitt nya liv bloggar dessa stökiga bilder av mitt liv! Jag hade nog inte klarat av av det tidigare! Jag skäms inte ens för att det ser ut så här nu och jag mår inte ens dåligt av att det är rena kaoset, det känns bara roligt!
image1086
Själv tycker jag det blir en oerhörd förbättring att byta ut alla trähandtagen mot silvriga!
IKEA, 2 handtag för 39 kr! Bra investering för mitt välbefinnande anser jag!
Alla trädetaljer skall så sakterliga bort och bänkskivan skall bytas...och kaklet....
I dag hjälpte snälla J mig med att vända på kontakten bakom spisen så att spisen kunde ställas tillrätta!image1087
Lägenheten är väldigt svårmöblerad vad det gäller var man skall ha TVn. Efter mycket om och men har jag kommit fram till att det bara finns på det här stället, vid den här pelaren.

Det betydde att alla tv-möbler man kunde hitta i handeln var för stora och att man absolut inte kan ha större tv än 32 tum.
Så hittade jag den här lilla byrån på IKEA och slog till, tycker den funkar riktigt bra!
image1088
I kväll har jag börjat skruva ihop min nya säng! Vilket pyssel det är med allt men att skruva i hop sakerna är ändå så mycket enklare än att bära hem och upp sakerna från affären!
Ja, nu vet ni hur landet ligger! 
Vi har sålt huset till en toppenaffär och börjat att skruva ihop mitt nya liv så sakterliga!
Jag avslutar med en skön bild på Zigge som jag fångade i kväll!
Shit vad jag kommer att sakna den katten!
image1089

Nu rasslar buden in!

Det kommer flera gånger om dagen sms med nya bud på huset nu!

Tro det eller ej men när jag trodde att sista husvisningen varit och jag började andas ut efter den hysterin så ringde mäklaren och ville igår att jag skulle anordna en extravisning för lite fler folk.

Det var bara att ila hem och snabbstäda det glänsande igen och vattna tulpanerna och le!
Nu har budgivningen gått upp nästan en halv miljon från vårt utgångspris vilket ju är riktigt trevligt! Det kommer troligen slutföras i morgon.

Barnens ledsenepisod lade sig snabbt denna gång och igår natt sov jag och barnen för första gången i lägenheten då J var i Danmark.
Det kändes jättebra och mysigt, vi sov på madrasser på golvet och låg och tittade på tv som vi köpt!

De senaste 2 dagarna har jag varit på IKEA 4 gånger och jag har nu släpat hem massor av möbler och skruvat halva nätterna. Burit som en hel karl och lärt mig att borra med borrmaskinen!

Alla tapeterna är på plats och målaren tackade för sig i förmiddags. Nu är det bara ett golv som skall slipas sedan får det vara nog. Jag har också fått spisen och diskmaskinen men spisen visade sig bli svår att få på plats om inte hela eluttaget flyttas eftersom det sitter en "pinne" i vägen på spisens baksida...suck!

För att förbättre lite i köket och garderoberna har jag skruvat bort hela lägenhetens trähandtag på alla luckor och monterat dit rostfria eller vad heter det när de är så där silverfärgade?

Som sagt, mina dygn har för få timmar o jag har för mycket att stå i för att det bara skall kännas angenämt men nu är det roligt jobb jämfört med tidigare tvångsstädning, nu är det för framtiden, min framtid!

Jag tycker själv att det blir kaxigt och läcker coolt i min nya lägenhet, jag känner att jag trivs! Barnen verkar också trivas jättemycket!

Jag hinner inte riktigt med att arbeta heltid bara, skulle vilja jobba 50% med heltidslön ett tag framöver....undrar om det går att ordna?
Jag återkommer som fullminant bloggare så fort allt lugnar sig lite...

Gårdagen och idag.

En liten uppdatering från igår: Det kom 29 familjer på gårdagens visning och 12 familjer skrev upp sig för att vara med i budgivningen! Härligt.

Det som inte var lika härligt var att verkligheten kom i kapp barnen igår, de blev under kvällen så otroligt ledsna och grät ut sin sorg och maktlöshet över försäljning, skiljsmässa och flytt.
Det gör så ont att inte kunna trösa sin barn på det sättet de vill bli tröstade. Gör så ont! Jag sov nästan ingenting i natt.

Igår eftermiddag var syrran och jag en sväng på IKEA också, jag köpte sängar och madrasser till barnen.
Vi hade tittat ut det tidigare och vi släpade och slet för att få hem det till lägenheten. Jag köpte också en del lampor.

Nu visade det sig att allt kändes för stort när vi började ställa upp det i lägenheten. Barnens sängar med sänglådor för översovande kompisar mm...det blev för klumpigt och flera av taklamporna var för stora i förhållande till takhöjden.

Bara att se glad ut och börja resan tillbaka med väldigt mycket av varorna, göra om och göra rätt!
Det är viktigt att det känns hundra nu!

Just nu sitter jag och stora sonen och väntar på mäklaren eftersom det om en stund skall bli visning nummer 2. Vi tänkte åka och titta på tv-utbudet så länge. J är på jobb i Danmark och lilla sonen på träning.

I dag när jag kom upp till lägenheten efter jobbet hade målaren tapetserat klart allt (utom mitt sovrum som ju skall göras om).
Hela mitt vardagsrum/kök var nu tapetserat i vitt utom min grymma fondvägg!

Jag blev själv helt nockad av den men det tog bara några sekunder till jag bara kände att jag tyckte om den! Man kan omöjligt vara dyster i dess sällskap!

Bilder kommer inom kort!
Nu skall bara golvet i vardagsrummet/köket slipas innan jag kan börja flytta över saker på allvar och efter ett tag måste lite luckor, bänkskivor och kakel bytas i köket sedan får det vara bra!
Jag säger bara det....KL 19.00 i dag kan min avslappning börja!

...fortsättning följer...

Har städat och fixat i ordning till festen...

...men jag får inte vara med! :-D
Eller rättare sagt, jag vill inte vara med.

Just nu i denna stund pågår visningen! Vi är hemma hos syrran.

Nu kan vi bara hoppas att folk vill ha huset så väldigt mycket att de har lust att spendera snuskigt mycket pengar och buda mot varandra!

Nu är allt bortom min kontroll vad det gäller huset, nu kan jag lika gärna börja tänka på att fixa min nya lägenhet!

Nu skall jag göra det riktigt trivsamt för oss i lägenheten, vi skall känna att där är HEMMA! Vår trygghet och vårt hjärta!

Det kommer att gå bra, jag känner redan att vår själ har flyttat från huset, det är bara ett prydligt skal klvar.
Dax för nya själar att flytta in!

Dax för oss att se frammåt!

Jag borde vara hysterisk!

image1079
Men icke sade nicke!
Det känns lugnt och helt okay nu!

Allt är klart inför visningen, jag ska bara köpa lite tulpaner och basilikaplantor och sådant där annat strunt men sen är det klart!

Jag känner hur våren börjar närma sig!
Känns som jag har lust att börja slappna av och leva igen redan nu, bara skippa det sista men nu får jag hålla ut!

Har nyss ätit bacon och ägg med familjen. Tog sedan min kaffekopp med ut på trappen och drack den i solskenet.

Hade lust att läsa en bok men alla ligger nedpackade och den senaste jag läst är nyligen utläst så jag tog fram kamerasn och pillade lite med den.
Provtog ett kort på Penséerna och på Krokusarna som får symbolisera min begynnande framtidstro på livskraftens återvändo!
image1080
I gårkväll blev det en jättetrevlig kväll hos syrran. Vi blev lite fler än beräknat och vi låg på golvet och åt pizza och drack vin! Jag kopplade upp hennes dator så att hon snabbt skulle kunna börja blogga igen!
Stackars syrran var trött men vi våldgästade, det var så trevligt!

Det ljusnar i mitt sinne.

Tro det eller ej men allt känns mycket bättre idag!

I och med att jag blev färdig med städningen i natt åkte axlarna ned och jag vaknade av fågelsång innan klockan imorse!

Dock blev jag tokarg när jag tänkte på målaren och tapeterna så fort jag vaknade men det har under dagen också löst sig.

Pappa har pratat med målaren och målaren visade pappa att tapeten skall tapetseras utan mönsterpassning och nu när jag i eftermiddag sett den i dagsljus är jag benägen att hålla med om att det ser helt okay ut, till och med levande och snyggt att den är lite oregelbunden.

Målaren hade också självmant anmält till sin chef att han måste tapetsera om mitt sovrum igen då resultatet blivit förskräckligt, han erkänner sitt misstag så jag behöver inte hetsa upp mig för det heller! Skönt, no hard feelings!

Kursdagen idag funkade bra och jag kände mig helt ok.
Efter jobbet ilade jag i väg till syrran och hjälpte henne flytta till hennes nya lägenhet som ligger bara ett stenkast i från min!

Mor och far var där också och vi fixade lite under eftermiddagen.
Sedan åkte jag, A och J till min lägenhet en sväng och tog en kopp kaffe på ballkongen i vårsolen. Jag hade köpt vaniljmunkar och en ny Amelia och lade för första gången på så länge upp benen på en stol och slappade en kvart.
Dax att vänja sig av så sakterliga med hetslivet, nu går jag mot ett nytt liv även om det kommer gå lite försiktigt långsamt i början.

På måndag klockan 19.00, efter sista husvisningen när allt är över skall jag rent cermoniellt ingå mitt städfria livsbejakande liv, jag vet inte riktigt hur det skall gå till men jag skall aktivt bejaka vila, motion, livsnjuteri, vänner, glädje....och jag skall slänga in vinterkappan längst in i garderoben och ta på mig skinnjackan! Då börjar våren för mig!

I kväll skall jag och J traska ned till syrrans nya lägenhet och tillsammans med hennne beställa pizza och dricka vin och glädjas med henne.
J kommer ju att bo ett ännu kortare stenkast från henne vilket ju är kanon för barnen som då har mamma, pappa och moster med bara 100 meter imellan lägenheterna!

Klarar inga motgångar just nu...

Just nu kämpar jag som aldrig förr. Går inte riktigt att beskriva men mina reserver sjunger på sista versen. Ser du mig och jag ser slapp slö och likgiltig ut är det just nu så. Jag behöver en kram.

J åkte till Danmark på jobb. I kväll är han på sitt jobbs företagsfest. Jag hade gått jag också om det vore min firma men just nu känner jag mig ensam och slutkörd.
Huset glänser f o m nu.
I morgon bitti kommer mäklaren för en sista besikning innan visningen och för att lära sig att berätta om vår speciella pelletspanna.

Inte nog med allt. Mina små grabbar ställer upp till 100% på mig, vet inte hur jag ska tacka dem när allt är över.

Den stora hämtade den lilla + en kompis efter skolan sedan gjorde jag middag och vi racade i väg till deras fotbollsträning.
Raskt som attan genom hela södra Stockholm åkte sedan jag och stora grabben till  en idrottshall där han skulle ha sin innebandy-träning.
Under tiden han hade sin träning 1,5 tim läste jag in re-deligeringen i avancerad hjärt-lung-räddning som jag skall teoretisklt och praktiskt tenta på igen i morgon kl 8.00-14-00.

Direkt därifrån åkte jag och stora grabben innan affärerna stängde och köpte en födelsedagspresent till en av hans kompisar som har kalas i morgon.
Det blev frisyrgelé, vax och spray som killen önskat sig.
Min grabb ville också ha gelé och även deodorant.  Tänk att han är så stor!
Vi köpte en Addidas Pure som doftade bara lite men ändå något. Jag försäkte berätta att man skall vara försiktig med dofter..eller åtminstone ta det väldigt lugnt!

Vi åkte och hämtade upp lilla grabben som blivit skjutsad till en kompis.
Sedan åkte vi till lägenheten för att slänga sopor i soprummet som jag packat bilen full med, vi kan ju inte ha hela soptunnan fullprpppad med sopor på visningen!

Vi skulle också titta på hur målaren tapetserat hallens fondvägg under dagen.
Vid första anblicken...coolt!
Sen...panik!!!
Vad fasen! Han har ju inte mönserpassat fondväggen alls! Bara slängt upp den!
Jag ringde pappa och skrek ut min panik och frustration!

Jag klarar inte sådana här motgångar just nu! Jäkla klåpare!

Lugnade mig något och åkte hem. Kan inte gör nogot just nu.
Vad ska jag göra?
Vad skulle du göra?

Barnen var så duktiga och gick och lade sig själv utan gnäll. Jag städade till  nyss och allt var tipp topp, eller så bra det kan bli i varje fall!
Nu är det läggdax även för mig.
Jag kämpar efter min bästa förmåga. Är helt tom och trött. Behöver input energi.

En liten uppdatering från mitt just nu hektiska liv.


Har just varit i lägenheten för att lämna "flickorna" som inte får vara hemma under visningen.
Vad de inte vet än är att de nu är permanent flyttade för jag kommer inte orka flytta dem fram och tillbaka mer!

Nu kan jag i varje fall med säkerhet säga att de inte begrep att det i förra veckan införskaffade "damrummet" var en toalett i deras bur utan nu gör jag ett nytt försök att få dem att förstå att det kanske är ett kök då?
image1074
Kändes lite galet att springa där med kameran och ta kort när målaren jobbade så jag passade på att smygfota när han var på dass!
image1075
På den här bilden kan man se "före" i köket, inget är ju gjort än mer än att socklarna är bytta till vita och att gamla spisen är borttagen och lika så skåpet där nya diskmaskinen skall stå.

Kan inte riktigt fatta att farbrorn som bodde här innan hade så extremt rosa tapeter överallt...eller så kanske han inte brydde sig?

Jo. man kan ju se en skymt av pojkarnas kamoflagetapet på denna bild också.
Den får liksom tala för sig själv!
Jo, golvet i vardagsrummet/köket skall ju också slipas och bli lika fina som de nylagda i sovrummen!
image1077
Mitt sovrum. Det kommer att bli jättefint men färgerna går inte riktigt fram här.
Målaren sade han skulle försöka bli klar på måndag med allt sitt.

Det skall vi allt bli 2 om!
Så här kan han ju inte lämna det?

Det lyser ju rosa igenom och titta uppe vid taket!
Jag vet inte riktigt hur det går fram på bilden... men jag kommer reta ihjäl mig på det om det inte blir åtgärdat!
image1078
Alltså, titta uppe vid taket till höger på kortet, färgkladd! Och är det rosa som lyser i genom eller är det rosa? Möjligen med stänk av aprikost... !

För övrigt spurtar jag nu mot målet! Sliter sliter sliter. Kämpar! SNART!
Har aldrig så kärlekslöst och snabbt stoppat Penséer i jorden ute i trädgården....

Skönt att jobba!

Förmiddagspass på jobbet. Känns som skön vila från mitt privatliv. Att inte kunna göra något annat än att vardagsjobba och dessutom har jag en extremt fin liten arbetsuppgift!

I går var det ett stålande väder och jag var ute några timmar i trädgården och krattade bort de sista av löv och fin-lirade lite runt rabatterna som nu blommar med lökväxter.

Jag gjode en hysteriskt massa saker igår men jag får väl nöja mig med att återge några stycken. Jag gjorde lite jobb i lägenheten och tittade på våra sovrum.
Jag har inga bilder i denna stund men mitt och pojkarnas sovrum är nu färdigtapetserade!

Mitt rum! Fondväggen blev så otroligt snygg mot ekparketten....men sen....vad hade hänt sedan?
Målaren hade målat taket vitt och målat ned en bit på väggarna....

Första timmarna tyckte man ju det var okay att man ju såg de gamla tapeterna igenom de nya vita tapeterna och man såg även igenom att det var vitt kladd med målarfärg under uppe vid taket.
Jag förväntade mig att detta skulle torka på ett dygn....

Men nej. Det  har gått 2 dygn och allt sysn igenom fortfarande!
Jag blir så ledsen. Jag orkar inte med sådana här värdsliga motgångar just nu!

Varför? Tapeterna var kraftiga, snygga och dessutom dyra vilket jag trodde tydde på att det ändå var av bra kvalitet!

Målaren hänvisade till att han tyckte de såg så tjocka ut och att det var sådana där förbannade "Italienska märkestapeter"!

Ja ja, vi får se nu vad som händer, det hade kunnat bli hur snyggt som helst om det hade gjorts rätt!

Killarnas rum blev så coolt som det kan bli med 2 vita väggar och 2 fondväggar med kamoflagetapeter efter deras önskemål.

Sedan hade han tapetserat hallens ena vägg så att jag och stora sonen på eftermiddagen kunde bära/släpa dit de 5 garderoberna som skall stå där. De skall med tiden få nya luckor men inget skall ske den här veckan mer i lägenheten, all energi kommer gå åt till husvisningen nu och det sista.

Hela kvällen spenderade jag i villans köksskåp och kökslådor för de lär väl folk öppna och titta i.

Min nedräkning för ett städfritt liv (där endast vanlig normal mänsklig vardagsstädning ingår) har börjat.
Efter måndag kl 19.00 är alla visningar gjorda och jag är en fri människa, fri att ingå nyorinteringsfasen i mitt liv!

Ps. Den fina bilden på krokusar är googlad och lånad.
Bloggregistret.se"border="0"/

Det verkar funka igen?

Plötsligt en dag så händer det bara....man kan blogga igen! :-D
Ordningen återställd och förhoppningsvis är blogg.se också nöjda med renoveringen och utbyggnaden även om det tog några dygn längre än de hade förväntat sig.

Ett tag trodde jag nästan att jag förlorat bloggdelen av livet och dag hade jag nästan glömt bort att jag brukar blogga...eller rättare sagt hade en massa annat för mig nu i slutspurten inför försäljningen.

Var nyss ute på tomten och krattade löv då jag kom på att jag nog behövde en rast med ett glas saft och också kolla om bloggen kommit igång.

På ett sätt är min gräns nådd nu sedan några dagar tillbaka. Min kraft för att städa upp det sista är slut, känns som jag skiter i det, nu får det gå som det går och bli som det blir.
Jag gör en sista vardagsuppröjning till helgen och sedan....ORKAR INTE MER!
Vill folk kolla i skåpen? Gör det då, jag skiter i det, ORKAR INTE MER! (Skriker ut det!!!!!!) DET ÄR NOG!

RSS 2.0