Min hårdisks lagringsutrymme.Kanske är det så att jag lever ganska fort och mycket, jag kanske ändå är ganska intensiv när jag tänker efter och det kanske är därför som min lagringskapacitet brister?

Fast...jag tror inte att jag hade fått förmågan att leva intensivt om jag hade varit för dum för det så jag tror helt enkelt att jag bara måste hitta lösningar på hur livet skall lagras som minnen och vad som skall få ta plats, vad som är viktigt.
(Jag kan t ex vara förbannad på mig själv att jag tar så mycket plats i skallen på att komma i håg alla sångtexter... grrrr....)

Oj, känner att jag får svårt att sammanfatta mina senaste dagar och att jag inte heller tycker om att jag ber om ursäkt när jag inte varit i bloggen.... ja ni vet hur det känns, man vill blogga sitt liv och läsa i sina vänners bloggar men i bland säger bara datorn till mig att den står stängd, att mitt liv ska ägna sig åt att uppleva i stället för att dokumentera allt för att minnas.

Det är som Darr sade till mig: Om du ser allt genom kameralinsen, hur skall du då kunna uppleva allt?
Och det kanske är sant...men jag känner ju att mina minnen finns så mycket mer kvar om jag fotograferar vackra saker, upplevelser och personer och senare kan se det i lugn och ro, att mitt minne på så sätt lagrar mer.
Barnen växer och utvecklas varje dag...jag ser det inte om jag inte fotograferar det... det bara händer.

Lika dant känner jag med bloggen, att jag minns mycket mer när jag skriver...även det jag inte skriver men som jag kan läsa mellan raderna som jag hänger upp på de skrivna minnena.

T ex, om jag skriver att N och jag varit och simmat och bastat...då kan jag också minnas att det var då vi pratade om det där som var väldigt viktigt och då finns det också med fast jag inte blottar det i cyberspace.

Är det samma för er eller är det bara jag som anväder bloggandet så här?
Samtidigt så tycker jag här och nu att mina tankar visar vägen, hade inte en aning om vad jag skulle skriva om idag, tänkte mest sammanfatta mina senaste dagar.


Jag vill känna att jag lever, all den tid jag har och jag skall välja glädje. Jag mår ruggigt bra!


Bilder från förra veckan och tänk om karaktärsfasthet...

....Det kan vara lite svårt när man har ett huvud som vill övertala en att ta lättare och för stunden angenämare vägar.

Nu nyvaken efter att ha jobbat en ordinarie kväll och extranatt på firman!
Mycket inspirerande med extranätter eftersom jag nu har ett mål med sådan verksamhet!
Ni vet, extrapengar skall ju oavkortat gå in påresekonto!

De många timmarna på firman var inspirerande och kändes viktiga så tiden gick fort!
Nu sitter jag här och brottas med mig själv över en kopp kaffe. Kroppen och huvudet skriker att den vill ha fibergröt men min spegelbild och karaktär...och våg säger att kroppen fortfarande älskar att äta omelett till frukost!

Karaktär kära Borthy! Karaktär! Har man moffat i sig så man gått upp 6 kg på 2 månader då får kropppen lida nu när det är pay-back-time!

Känns dock ruggigt skönt att ha kommit igång med träningen igen.
I går var N och jag och simmade 40 längder innan jobbet!

Stegräknare som jag köpte på apoteket för 98 kronor vet jag inte om jag hyser så starka förtroendekänslor för. Skall troligen unna mig en annan på en sportaffär.

Varför bär man stegräknare frågade en kollega?
Jo, för mig inspirerar det faktiskt att ta trapporna och gå det där lilla extra.
Det är helt enkelt bara en morot för den enskillda individen tror jag. (Jag skulle sannorligt skämmas här också att behöva skriva att jag t ex bara gått t ex 5000 på en dag....stegräknaren får en att vilja röra på fläsket lite mer aktivt i vardagen tycker jag.)

Nu skall jag alldeles snart åka till posten och hämta ut det nya stora tältet jag beställde på Stadium för några veckor sedan. Ett 6+2 personers!
Jag fick det ju hemskickat på postförskott. När avin kom så var det på orginalpriset inte halva som affären skyltade med  eftersom det är ett  "årets tält" så nu har jag pratat lite med försäljarna på Stadium i telefon och skall senare idag åka till Stadiumaffären och kvittera ut "halva priset".

Jag har ju lovat lite bilder också från min vardag förra veckan.
Minns ni att jag sade att jag gått lös med Silversprayfärgen hemma?

Först av allt sprayade jag en skohylla i hallen som tidigare var i ek-färg. Inget fel på ek men när det blir flera olika träslag i ett rum måste man finna på lösningar.
Här kommer hallen "före och efter".
(Tror inte heller jag har bloggat att jag köpte den andra skohyllan/bänken och sydde en dyna till av en madrass från IKEAS babysängavdelning som jag slaktade och skar ned.

  
Här är en bild på sprayorgien...jag sprayade 2 lampfötter också... och de gulnade gamla äckel-plastskydden som sitter under kylskåpet... "före och efter"...


En sprayflaska kan verkligen räcka lite väl långt ibland....

  

Någon kanske minns också att jag städade i mitt lilla hemmakontor så nu har jag ordning av sällan skådat slag!
Före och efter dokumentation även här!


Jag vet inte om man ser att det är bättre ordning men det är det och väl genomgånget och mycket kastat!

Nu sist men inte minst, lite bilder mitt i vardagen.
Tror mormor vill se :-D!
Hoppas förresten att mormor och morfar vill komma på besök och sova över nästa helg när grabbarna är hos mig?

 
Man ser tydliga tidiga talanger tycker jag....
Mitt lilla fotbollsproffs och min lilla rockstjärna!

Behagligt nöjd och välmående!

Mumma mumma! Nu är jag på gång! Pinglan i mig har vaknat och leker utbrytarkung i min kropp! Hon vill ut och stråla stark och kraftfullt härlig!
Bara att köra på!
Har lyckats klä av henne 3 av de 6 kilona jag har klätt på henne och tryckt ned henne med i sommar!

Dagen igår på firman var sällsynt lugn och jag lyckades smita från en stund till ett apotek där jag vid 14-tiden köpte mig en ny stegräknare.
Utan att egentligen göra ett smack under kvällen fick jag ihop drygt 8000 steg vilket jag tycker är konstigt men trevligt.

Första dagen med strikt GI-kick-start förflöt perfekt.

När jag kom hem på kvällen slog jag mig ned i soffan en stund och skrattade lite åt Filip och Fredriks möte med Kicki Danielsson på 5:an, en gammal repris.

Somnade som en stock och sov ostört hårt hela natten fram till klockan ringde vid 8.00.
Då det bara var att masa sig upp eftersom N och jag beslutat att vi skulle gå och simma... men pga tidsbrist konverterade vi det till en 1,5 timmes lång promenad runt en närliggande vacker sjö.

Frukostomeletten var ungefär så upphetsande som det låter men det känns redan nu hur de otäcka sommarkilona ramlar av mig då jag känner mig mycket motiverad och stark nu.

Väl hemma efter promenaden blev det att snabbt fixa till sig, steka biffen till de förberedda grönsakerna och checka in på firman klockan 12.00.

Nu sitter jag som alla andra här i standbye-läge och väntar på eventuellt inkommande order.
Mellan klockan 15.00 och 16.00 var det terminens första Yogatillfälle.
Kroppen känns nu behagligt genomgången efter promenaden och yogan.

Antar att livet inte kommer att vara så mycket annat än GI-mat, motion, sömn och jobba den här veckan men det känns faktiskt ganska skönt att ha det i fokus.

Struktur som ger trygghet och välbehag!

Har medvetet hållt mig från datorn den förra veckan och till 100 % ägnat mig åt att vara närvarande och nära mina barn och fixa livet i allmänhet!
Jäklar vad bra det gått, känner mig riktigt stolt att allt flytit så bra och jag har varit så strukturerad.
Har inte tummat på ordningen, matlagningen, tider som skall passas, strukturen som ger trygghet!
Jag klarar det bra helt enkelt!

Nu var det några dagar sedan jag skrev så jag får nästan tänka efter vad jag pysslat med?
På firman var det i slutet av förra veckan lugna gatan så jag bet tag i att lära mig en sak jag kände mig svag i eller hur jag ska kalla det.
Det finns ett verktyg vi tar till i bland ...men det händer så sällan att man i de lägen sällan känner det som hjälpmedel...utan man känner sig snarare tafflig i handlaget.
Jag bestämde jag mig för att bli superproffs på det så då läste jag in mig på manualen och vi gjorde en IQ-fiskmås-stress-anpassad instruktion.

Utöver detta har mitt fokus funnits på hemmafronten då jag känt stor ära i att vara en bra mamma.
Det är ju inte som förr längre när man alltid var på plats, nu har jag bara min chans var annan vecka och då har jag inte direkt lust att vara borta i tanken.
 
I lördags morse hade lilla sonen fotbollsmatch som jag var och tittade på och direkt efter det åkte jag och sönerna in till stan och gjorde av med saftigt med pengar på vaccinationer.
Shit vad dyrt det är men det måste ju göras ett sådant program inför Egyptenresan.
Lika bra är väl det för sedan har vi livslångt skydd  om vi fullföljder snyggt nu vilket vi ska.

När kvällen kom var det dax för eldprovet. Vi var bjudna till vår gamla gata för den årliga kräftskivan. J kunde inte komma då han var på björnjakt (jo du läste rätt!).
Jag och barnen travade dit. Jag kände mig så jäkla orolig för att återse alla och vårt hus.
Det gick bra till en början.
Sen, fram emot natten kom en pappa fram till mig och sade: Dina barn sitter uppe i det husets soffa och tittar på tv med de andra barnen.

"Det huset" var vårt gamla hus!
Jag tog de tunga stegen upp för trapporna. De välkända stegen på grusgången.
Öppnade dörren och gick in i hallen. Såg mig runt.
Hittade barnen.
Började gråta.
Det kändes så hemskt!
Det vatr stökigt och rörigt och helt utan känsla. Inga gardiner. Rörigt.
Barnen och jag fick titta runt och vi grät. Kändes som om huset var förnedrat. Men det var säkert saknaden som gjorde oss ledsna.
Sedan gick vi hem och lade det bakom oss.

I söndags åkte vi till Media Markt och köpte lite nya kablar som jag behövde till hushållet. T ex en lång antennsladd som jag spikade upp runt väggen i gossarnas rum så att vi slipper snubbla på en för kort som legat över golvet.
Pojkarna fick mer på sitt word of warcraft-konto.
Under eftermiddagen började jag städa och tvätta och så gick jag lös med silver-spray-färgen viket blev riktigt bra.
Ska blogga bilder från de senaste dagarna i detta inlägg inom kort!

I dag på morgonen har jag varit inne i stan hos tandhygienesten. Köpte efteråt 2 orkidéer på hötorget och åkte sedan hem och hämtade mina GI-matlådor  för nu gäller strikt GI-diet och arbete för mig!
Motion och hälsa skall vara denna veckans inrikting!

Skolstartsaktiviteter.

Ett underbart sensommarväder i Stockholm idag. Det är varmt och solen skiner från en molnfri himmel.

Sitter just nu på ett internetcafé inne i stan och väntar på att äldsta sonen skall sluta skolan så att vi kan gå och köpa elgitarr åt honom.
Har har ju kommit in på elgitarr på musikskolan så det är bara för mor och far att köpa. Som tur är är det här instrumentet billigare än det andra instrumentet han spelar, klarinett som vi fick ge drygt 8000 kr för, en nybörjar-klarinett! Det är dyrt att nära en musikant!

Jag är ledig i dag och som vanligt tror man att man ska hinna så otroligt mycket på en ledig dag men tiden brukar gå så fort...
I morse var jag med yngsta grabben i hans skola första timmen eftersom det var första dagen i 2:an.
De är så gulliga och har så stor förväntan.
Tänk om man själv och alla arbetskamrater kunde känna lika dant första dagen på jobbet efter semestern...riktigt så brukar det kanske inte vara...

I dag var första dagen jag kände mig lite lite normal i kroppen igen. Vet inte hur jag ska förklara men inte riktigt som en barbapappa utan mer som mig själv fast självklart fortfarande sommarmullig.
Är på rätt väg men jag är knakig i ryggen och det tyder på urtaskiga rygg- och magmuskler.

Nu på förmiddagen har jag traskat runt lite i stan och köpt pärmar till mitt lilla hemmakontor.
Kvällen skall jag ägna åt att sortera alla mina papper där och göra prydligt värre. Kontrollmänniskan i mig är verkligen på gång nu. Nu skall bara ordning råda för mitt välmående.
Jag vill kunna känna: -Jasså, det pappret, ja det kan du få av mig, jag vet exakt vad jag har det!

Jag har också köpt en lite skolmaterial och ny skolryggsäck till yngsta sonen.

Gårdagskvällen ägnade jag åt helt vanligt vardagsbestyr. Först blev det ett rackarns tjat efter pannkakor så då kunde snälla mamman inte stå emot trots att det inte var nyttigt.
Hade 8 hg köttfärs kvar sedan dagen innan så då gjorde jag till i dag + 2 matlådor fler pannbiffar fast denna gång med mer klassisk kryddning, stekt lök och grönpepparsås till. I kväll behöver jag bara koka potatis. Tyvärr inte heller detta supernyttigt men jag får bara smaka såsen och äta ruskigt mycket grönsaker till.

Morgondagens mat skall bli bättre i hälsosynpunkt har jag lovat mig själv.
Viktigt är nu i varje fall att jag vänt livet nu och är riktigt igång med att laga mat från grunden och att jag håller igen på allt onyttigt kaffebröd, mackor, halvfabrikat, snabbmat, vin, snacks....
Visst låter det som jag är på gång nu, jag känner det själv!

Supereffektiv och med full kontroll!

Är fortfarande ett fult PMS-troll som vill dra något gammalt över mig men gårdagen och dagen idag har ändå gått som smort!
Jag har varit förträffligt effektiv för att slippa sitta med skägget i brevlådan och inte ha koll på situationen!

Har stor rädsla för att vardagen skall bli lika flummig och okontrollerad som den var under förrra året när allt var som väst i vårt liv.
När allt bara var ett vakum och vardagar kom och gick utan min kontroll.
Egentligen är jag förundrad att vi fick allt med vardagen att gå ihop så bra som det gick ändå. Minns att minnet var kort som hos en guldfisk och sådant är jobbigt!

I går när äldsta sonen kom hem med massor av termin-start-papper som skulle fyllas i och gås igenom såg jag nästan rött i min iver att få extrem kontroll på vårt liv på kortast möjliga stund.
Fram med almanackan och försök till att läsa av dessa knepiga scheman och få minutsiös kontroll.
Låter kanske illa att behöva så här mycket kontroll men jag vill inte lägga ned massa onödig energi på att oroa mig för att inte ha läget under kontroll!

Igår när vi kom hem lagade jag på vinst och förlust pannbiffar som jag kryddade "Indieninspirerat".
Till dem gjorde jag fullkornscouscous och en sås av light-cremefraishe, mosad light-fetaost, ordentligt med pressad vitlök, salt och peppar.

Jag tänkte att det här blir det nog klagomål på av barnen men döm om min förvåning när barnen tyckte det var SÅ GOTT!

Jag har börjat min nya strategi nu så all vardagsmat jag lagar skall vara nyttig och jag skall göra minst 2 extra portioner varje dag.
En till att ta med till jobbet som matlåda följande dag och en som jag ska frysa in till middag till en dag den veckan jag är ensam.
Tänk om jag skulle kunna få till detta, vad strukturerat och bra mitt ätande skulle kunna bli då för att inte tala om hur skötsamt ekonomiskt det skulle bli också!

Appropå ekonomiskt så har jag idag startat upp mitt nya resekonto dit jag skall föra över alla pengar jag tjänar på att arbeta extrapass. Känner mig jättemotiverad att samla ihop till en trevlig resa för mig och barnen till nästa höst.
N och jag har börjat göra planer och tiden går fort!

Efter maten igår kväll bar det av med lill-grabben på fotbollsträning. Under tiden han tränade tog jag mig en rask promenad med stavarna.

När vi kom hem hade vi några mystimmar innan det var dax att krypa till sängs. Jag planerade och fixade allt inför morgondagen, alltså i dag så morgonen flöt perfekt! Tvingade i mig själv och barnen fibergröt till frukost så att vi skulle vara pigga och mätta hela förmiddagen. Nu jäklar regerar Drottning Hälsa hemma hos mig!

Natten var lite jobbig eftersom lilla grabben vaknade hela tiden av drömmar. han pratade och sjöng i sömnen och såg katter på köksbänken, ja var helt enkelt oregelig!

Han kände sig täppt i näsan och öronen, det var därför han sov så oroligt sade han.
I dag har jag köpt näsdroppar så jag hoppas att problemet skall vara avhjälpt!
Ja, det var min vardag igår.

Nu är den riktiga vardagen igång igen.

Det märktes när man körde till jobbet i morse. Fullt med trafik och dåligt med lediga parkeringsplatser. Äldsta sonens första dag i skolan för terminen.
Ny fröken, den gamla tog ju tyvärr slut..nä, det gjorde hon verkligen inte, hon räckte mer än väl men tyvärr kunde ju inte hennes vikariat förlängas och en ny har nu tagit vid. Enligt en preliminär rapport har dagen gått bra för nya fröken och barnen vilket känns skönt.

Själv är jag lite lågt PMS:ig och vill gärna strypa samtliga medarbetare och medmänniskor men hämmar mig och samlar mitt äckelhumör inombords där det hör hemma.
Inget fel på mina medarbetare, det är bara inom mig denna känsla finns i PMS-tider.
Det har trots det varit en rolig dag på jobbet.

Nu i eftermiddag är det dax att få mina söner hem till mig igen.
Snälla J fixade så han kunde vara ledig idag då yngsta grabbens skola och fritids höll stängt för studiedag idag.

Är inte det märkligt att man måste ha det när skolan just ska börja när de kunde haft sina planeringsdagar förra veckan? Sådant fattar inte jag....
Någon lärare som kan förklara?

I kväll blir det riktigt vanlig vardag hemma hos oss. Fixa middag och sedan leverera minstingen på fotbollsträning, första för terminen.
Efter det blir det till att plocka fram kläder, se över tider på tåg och skolors aktiviteter och börja strukturera upp almanackan.

Det lär väl bli tidigt i säng i kväll eftersom vi alla skall prova att gå upp jobb- och skol-tidigt i morgon för första gången på evigheter.
Första gången för mig att skicka båda kidsen till skolan innan jag själv åker till ett förmiddagspass på jobbet. Skall bli spännande att se hur det går. Tidigare har ju J lämnat barnen när jag jobbat förmiddagspass.

Det ska nog gå bra. Nu kör det igång igen!

Utöver det börjar mina tankar dra iväg åt att börja renovera mitt kök....

Walk over...

...till förmån för en supertrevlig kväll.
Skäms som attan!
Jag vet inte riktigt hur det hela gick till men det blev aldrig att jag tränade under året som gått.
Livet kom hela tiden i vägen och det var ju lite synd om mig och så.... Vilka dåliga ursäkter!

Tränade gjorde inte min vän T heller. Han köpte radhus som behövde byggas klart och ägnade all ledig tid åt det.

Vi som hade lovat oss själva och varandra!
I går var alltså kvällen då vi tillsammans skulle ha gått ned 20 kg och springa midnattsloppet tillsammans på under en timme.
Vi lämnade W.o.

Jag skänkte bort min plats i loppet till en tjej på firman som inte var anmäld men som gärna ville springa i mitt namn.
( Hoppas hon sprang det på ca 40 minuter...det ser snyggt ut om någon Googlar på mig, då kommer nämligen mina midnattsloppsresultat upp...och tidigare har de inte varit alltför lysande men jag har i varje fall gjort det!)

I går kväll efter jobbet stack jag hem och duschade.
Oroade mig aningen att jag inte skulle komma i några av mina jeans men jag kom med lätthet i mina PMS-jeans som används till de dagarna i månaden när man är vattenfet.

Kompis T kom och hämtade mig i hans lilla fina bil efter att han tittat på min lägenhet.
Vi åkte hem till honom och A som han köpt huset med.
Där deppade vi inte direkt över att vi inte låg och stretchade inför loppet utan tittade runt i deras supersnygga nya hus och njöt av en "dagens".
Observera att jag inte tog några chips till som serverades!

Sedan tog vi alla 3 T-banan in till stan och åt på en supermysig Grekisk restaurang på söder, "Kamarina".
Jo, jag svullade ut ordentligt och det var underbart gott!

Strax före 21.00 reste vi på oss och gick till bion. Där lyckades vi välja den absolut sämsta film som gått upp på biograferna på länge!
Jag vill varmt rekomendera alla att verkligen inte se "Love guru"!

Alla vi som satt i salongen kände sig nog ytterst obekvämt pinsamma att vi valt att se denna film och suttit kvar hela.
Jag sov en stund mitt i och det känns som de 10 mest värdefulla minuterna för mig under den filmen.
Man kan inte ha tur jämt...

Kom hem vid 23-tiden och pratade lite i telefonen. Släckte lampan och knoppade in vid midnatt.
Vaknade vid 11-tiden i förmiddags av drömmar.

Drömde att jag var ute och reste. Jag hade fulla väskor som var röriga och så hade jag med min nya laptop med massa sladdar.

Plötsligt gick det som ett rykte  i drömmen att alla datorer drabbades som i en våldsam kaskadreaktion av ett mycket aggresivt virus som förstörde allt i dem.

Min dator var stäld i viloläge och jag ville då stänga av den helt. En kille hjälpte mig att snabbt som attan stänga av den under kortast möjliga tid påslagen. (Fånigt men så löd drömmen).
När den var avstängd trasslade jag upp massa sladdar och förpackade datorn fint, ställde ifrån mig den.

Började packa om i mina väskor vilket kändes mycket viktigt.
Jag arrangerade mit liv i dem.
Vaknade av att medan jag hade packat om mina väskor hade någon stulit datorn ur datorväskan.

På något sätt kändes det naturligt att tolka min dröm som om jag just nu måste prioritera att arrangera min packning i mina väskor (mitt liv och mig själv i min lägenhet) i stället för att hålla på med ovesäntligheter och nöjen.
Vad tror ni om den tolkningen. 
Datorn stod kvar på skrivbordet. Jag tror cyberspace finns kvar fasten man ägnar sig lite åt annat mellan varven! I bland blir det ju så.


Mina senaste dagars "äventyr"!

Känner mig glad! Jag har inget emot att hösten och verkligheten ånyo smyger sig på. Äntligen! Härligt!

Ejmis skrev till mig: Vi är många i bloggvärlden som startat nya livet nu.
Tror i och för sig inte det bara är i bloggvärlden, märker det även IRL då arbetskamrater och vänner, nästan alla verkar ha fått nog av sommarens njutningsfulla ätande, vindunkarna och frånvaron av motion.

Jag är igång igen med bra levene nu tycker jag.
Minus 2 kg den här veckan som gått så nu har jag bara 4 hemska kvar att brottas med.
Tänkte mig 1 kg per vecka framöver bara av att äta nyttigt och motionera.

Det blev några datorfria dagar utan att det var planerat. 
Jag har ägnat tid åt att göra mysigt hemma.
Har ju varit ledig 2 dagar och jag kände att jag bara ville vara för mig själv stora delar av tiden...även om det kanske inte låter så när jag skriver att jag varit 2 ggr på IKEA med N, 1 ggn med Syrran och jag har varit och fikat hos E.
Men ganska mycket hemmamys har det blivit!

Riktigt roligt var det i torsdags när jag vaknade av telefonen.
Det var E som tyckte jag skulle komma hem till henne på en fika innan hon skulle till frissan.
Sagt och gjort, jag reste mig ur sängen, klev morgontrött runt lite planlöst hemma, borstade tänderna och hoppade i en joggingoverall och gick mot ytterdörren.
Där letade jag fram nycklarna, stoppade fötterna i foppatofflorna och blev sedan stående förvirrad.
Det kändes så underligt?
Skorna var så stora?
Så tittade jag ned. Ett par blåa?
Det där är inte mina skor! Jag blev väldigt förvirrad. Vems skor står jag i i min hall?

Sedan förstod jag att jag inte var ensam i min lägenhet.
Jag gick till pojkarnas rum och tittade och där låg väninnan/grannen/kollegan N och sov som en stock!
Jag blev verkligen förvånad!
Hon hade jobbat natt och eftersom hennes kök var fullt med hantverkare tog hon sin tillflykt till mig för att få sova!
(Jo, vi hade kommit överens om att det var okay denna vecka när hon behövde och så men jag hade liksom inte greppat det och deffinitivt inte denna morgon!)
Gissa om jag har skrattat åt detta.

Efter fikat med E åkte jag till Kungens kurva och köpte där i sportaffärerna en riktigt fin svart regnrock i mjuk galon till mig och ett regnställ till minsta grabben.
Det var också halva priset på tält så jag köpte ett palats, 6 + 2 personers som skulle skickas hem tilll mig.
Vi kan ju omöjligt tälta i det gamla mer, det har tappa regnmotståndskraften efter alla åren!
Jag gillar att köpa sådana saker "fel säsong", det känns alltid helt rätt att ge halva priset! Känns så bra att plocka ftam det nya sedan när man behöver det!

På IKEA har jag köpt lite hallmöbler eftersom jag sparde det rummet att inreda till nu på hösten.
I natt har jag mekat i hop lite bänkar, skoställ och sådant + att jag också på baby-avdelningen på IKEA  köpte en barnsängsmadrass som jag i natt slaktade och gjorde dyna till bänken av.
Sydde den "hallonröd/rosa" så att det passade resten av min inredning.

Eftersom min spegel i hallen är i silver så har jag tänkt att sprutlackera skoställlets kanter i silverfärg.
Där skorna står är det silverfärgade metallpinnar.
Låter kanske märkligt men jag får väl sätta in en bild på resultatet sedan. Ser än så länge ganska bra ut men jag gillar inte när det blir för mycket träfärgat!

Jo, en viktig sak som jag gjort i torsdags också. Jag har städat ut sommaren och semestern!
Mitt i torsdags natt smög jag ut till soprummet med mina gigantiska sönderblåsta balkonglådor.
Klarade inte av att se dem sönderblåsta och med höstantydan.
Undrar om jag såg skum ut mitt i natten när jag var ute och slängde...troligen inte helt frisk! :-D

Tack Camilla för yogapappren som nu kommit. Blir till att köra igång!

Njuter av egen tid.

Nu ska jag vara ledig några dagar om det inte blir några extra pass vill säga. Jag känner för att spendera hela kvällen i soffan.
Ser fram emot det, känns som värsta lyxen!
Nyss sett en gamal repris på "Du är vad du äter".
När jag ser vad folk stoppar i sig så känns min värsta tänkbara diet som riktig hälsokost!

Vikten har vänt för mig redan och jag är på gång igen. Nu gäller det att se långsiktigt på det här men det värsta måste bort fort så jag kan se mig själv i ögonen och sträcka på mig igen!

I dag har jag och grannen/kollegan/väninnan N tagit en prat-promenad till badhuset och där simmat 40 längder var. Hon simmade som direkt taget från prispallen på OS och hon fick leka sjöhäst i väntan på att jag skulle bli färdig med mina 40...jag kan möjligen tävla i grenen 100 meter flytbrygga!

Hur som helst, det var trevligt och det har från och med nu blivit en bra vana för oss, kul att simma med någon, snacka i bastun och så där.

Nä, blir nog tidig sänggång i kväll men till dess skall jag sitta och frossa i repriser på inredningsprogram och annat intellektuellt! Var så länge sedan men i kväll känns det helt rätt!

Nya livet är påbörjat.

Jag har gjort myteri mot befälet som styrt min kropp en tid: Befälet vars namn har varit  "Dålig kosthållning och total avsaknad av motion"!
Jag har ånyo återtagit ledningen över min kropp!

Det var verkligen nödvändigt!
Det slutade med 6 kg plus över sommaren bara på grund av att det satt en liten rackare mellan mina öron och smeksamt sade att det ju trots allt var synd om mig efter allt som senaste året bjudit och att jag då behövde njuta livets goda som kompensation, att jag inte kunde behöva ta så mycket ansvar... Superäckligt!

Jag kände under semesterns sista veckor att nu är det dax att ta tag i mej själv igen och sedan beslutade jag vilken dag det hela skulle inledas och det blev start i Söndags natt kl 24.00.

Det konstigaste av allt var när jag plötsligt fick en tanke i huvudet när jag satt och körde bil härom dagen: "Jag mår inte speciellt dåligt  längre... känner mig inte ens lite ångestfullt deppig!"

Okay, klart man har en kvarvarande sorg över allt och det kommer säkert alltid att finnas där men det känns som jag har återuppstått. Allt har gått bra!

Jag har börjar få perspektiv på tillvaron och kan ta in vad som händer runt omkring.
Jag mår helt enkelt bra igen om man får säga så!
(När man glömmer bort att man har det svårt i livet då  skulle jag vilja säga att man har ett bra liv igen!)

När jag kom till den slutsatsen så liksom bara kom det andra helt naturligt. Dax att focusera på fysiska hälsan och dax att styra upp allt i vardagen.
Har börjat med att skriva lappar över saker som ska göras i stället för att lägga onödig energi på att oroa mig för att glömma bort! Dax att uppdatera väggalmanackan duktigt!
Skönt att vara på G igen!

Har sedan i söndags natt alltså börjat äta GI igen och i måndags var jag ute 1 timme och stavgick själv plus gjorde 100 situps.
Hela kroppen ville protestera men tyvärr, det har den inget för!

I dag på eftermiddagen var jag och Syrran ute och stavgick och pratade glädje och mål i 1,5 timmar inkluderat 10 minuters meditation på "hennes klippa" vid sjön. Kan lova att det känns i armar och stuss efter gången men det känns bara riktigt bra.

J och jag har bytt tillbaka bilarna nu så att jag har min Saab igen. 
I Saabens cd-spelare satt Håkan Hellströms senaste skiva som jag inte lyssnat på på ett bra tag och det kändes fint att lyssna på honom igen. Kan bli varm och glad inombords igen!

Hushållsekonomi och resedrömmar.

Jag tog ett extra nattpass på Firman under söndagsnatten.
Kände mig pigg, glad och motiverad att komma igång med vardagslivet igen.

Dessutom har jag satt upp lite mål för mig vad det gäller att jobba extra när det är möjligt. I min bransh har man ju möjlighet att jobba en del extra och det lönar sig ganska fint i kosing!

Jag har bestämt att alla pengar jag tjänar på extrapass ska gå raka vägen in på ett resekonto i stället för att bara hamna på mitt lönekonto och förgås i den allmänna ostrukturerade vardagsekonomin.
Jag vill dessutom bli mer strukturerad vad det gäller vardagsekonomin, motivera mig bättre till t ex storhandlingar på Willys mm...

Jag borde klara mig hur bra som helst (hoppas jag, har ju inte kollat upp riktigt hur det är att ha en vardag som ensamstående ännu, det har ju varit sommar och ostrukturerat levene) på min lön ...öven om den naturligtvis kunde vara högre, det tyker nog alla om sina löner... så extra pengarna är ju inget man räknar med tänker jag?

Man måste tänka långsiktigt! Jag vill uppleva och jag vill att barnen skall få göra det!

Min kompis Darr sade till mig i dag i tel:
-Nu är du igång och planerar för nästa resa igen fastän du inte åkt på den resan som ligger närmast! Varför?

Men jag kännner verkligen att jag vill ha långsiktiga mål och ansvara för att jag gör saker jag vill med mitt liv. Tänker inte sitta och titta på!

Nog om det ekonomiska, det var bara det att jag ville göra något kontrollerat och motiverat av min ekonomi. Jo då, jag pensionssparar också för den som undrar!
Sen vet man ju inte om det här går vägen... "Men ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid!" :-D

Scoutläger på Vässarö 2008!


Det började riktigt härligt för oss på onsdagsmorgonen! Solen sken ånyo och jag hade lyckats få det mesta som vi behövde efter Gotland torrt, rent och packat.
Efter 2,5 timmars bilfärd nådde vi Ellan utanför Grisslehamn varifrån båten skulle hämta mig och killarna så att vi kunde förenas med de övriga scouterna från kåren som åkt ut redan på lördagen innan.
Allt var frid och fröjd och det var härligt roligt att vara där igen och träffa alla!
Jag lyckades till en början få "egen cuppe" att sova i, slapp ligga i bottenlöst armétält som deffinitivt inte var grodsäkert!
 
Som ni ser var det rymligt och mysigt men det behövdes bara lite mörker och regn så hade jag båda mina små grabbar liggande hos mig igen!

Titta på maten, lite okryddad korvgryta som man knappt skulle tagit i med tång ens hemma smakade som vanligt helt ljuvligt ute i naturen! Mer om mat kommer nedan...

När man är där ute tappar man tiden och stressen.

Man väcks ca 3 minuter i 8 på morgonen så att man kan stå "alltid redo" och hälsa solen och flaggan godmorgon men sedan har man i det stora hela bara en skönt avslappnad tillvaro.

Man kan till och med sova middag då man inte har uppgifter att göra eller då det inte är gemensamma aktiviteter.

Tro det eller ej men då jag inte har haft matlagningen så har jag sovit jätteskönt middag, nästan varje dag!
Jag har till och med druckit kaffe sent på kvällarna och ändå sovit som en stock på nätterna!
Antar att tältning är min melodi och att det gör sitt till att vara ute i friska luften hela dygnen!

Det är så himla gulligt! På kvällarna får alla gå till Markan och köpa lite godis. Det är mycket farsinerande att se hur de i dryga timmen står i kö för att köpa godsakerna!
På kvällarna blev det en hel del gitarr och sång runt eld och fika, sådan samvaro gillar ju jag extra mycket!
  
Man får lära sig mycket ute på dessa läger....
Att lägga handen i myrstackar, kriterier för vad som är ett gräs, vad sädesärlor har för färg på huvudet första året, hur tussilagobladen ser ut på sensommaren och massor massor mer!
 
 
Sen kom regnet!
Och jag lovar att det inte var nådigt! Det fullkomligt öste ned resten av tiden! (Från torsdag och framåt.)
Det blir mycket blött att tälta på en leråker men ni skall inte tro det var sura miner för det! Nej då, det var regnkläder på och fortsatta aktiviteter som planerat i skog och mark!
 
Mycket kretsar kring matlagning och mat! Varje dag får man gå till matsalen och hämta sina kärror med mat till sitt läger.
Just denna dag fick vi som kompesation för regn och elände semlor att ha till efterätt. Jag handvispade några lite grädde och gjorde 50 semlor ute i fält! Känndes aningen konstigt men de var de godaste semlorna man smakat eftersom det var mitt i regnet, mitt i sommaren!
 
 
När det var som allra vidrigast, alla var som kallast och blötast så gick vi till kyrkan på ön och där hade vi en fin stund med samtal och eftertanke med genomgång av Scoutlagen (eller vad den heter....)

För att spendera ytterligare lite tid under tak lekte vi lekar därinne fram till lunch.
Det var stafetter där jag lyckades ramla och slå mig ganska mycket i knät och även klyva stortåsnageln.

Vi hade också lekar där man skulle stå 2 och 2 och följa instruktioner där någon sade t ex: hand på mage. ( Då lägger den ena i paret handen på den andres mage)
Sedan fortsätter det med mer och mer rörelser till man står som i en knut!

Den 3:e leken var att alla skulle hålla varandras händer och sedan gå mot mitten och där byta vilken hand man höll i så det bildades en stor mänsklig knut som man sedan utan att släppa varandra skulle försöka lösa upp genom samarbete!
Mycket roligt!

Man kan helt enkelt inte stressa i sådana här samanhang, man är helt enkelt i nuet och bara är!
Fastän man tog det så lugnt så finns det tusen härliga saker att berätta!

Roligt var det när vi fick skattjakt mot sjörövare innan lägerbålet! Full fight i skogen!
 
Visst var vi ute och seglade också! Skulle ju kunna skriva hur mycket som helst om allt men jag hinner inte just nu!

Nedan, mina killar i båten! Faktiskt fattade jag lite hur det går till att segla efter denna resa!
 
Vad tror ni händer sista dagen? Solen börjar skina när det är dax för oss att åka hem!
Kan bara säga att det var en toppentrevlig resa!
Kvällen spenderades med att hänga blöta tält på tork och städa kårens gemensamma packning i scoutstugan!
Ska inte sticka under stol med att det var skönt att sova torrt och varmt i natt!
Dagen idag har vi softat och tvättat alla blöta kläder och sovsäckar!


Är det det där ett får eller är det en turist?

Jo, det är sant, så gick konversationen ute på det yttersta av Fårö när jag var som värst inne på att få några söta får på bild men som oftast såg fel och det var ...ja just det, turister!


Är hemma några njutningsfulla timmar mellan campingarna!
Oj vad torrt det är inomhus!
Låter jag gnällig så är det högst temporärt efter att ha upplevt stormen och skall ut i det jämngråa regnet utan slut från och med i morgon igen.
Är bara just nu lite gnällig! Annars kan jag säga att vi tagit regn och storm med glada skratt!
Darr har varit otrolig och får medalj och utmärkelse för tapperhet i strid!

Vi har verkligen haft det fint hela första veckan.
Som sagt, de första dagarna låg vi ju hela dagarna på bryggor i vår uppväxtby. Solen sken och livet var bara lätt.
Sedan åkte vi till Gotland och det underbara vädret och det lätta härliga livet bara fortsatte.
Första dagen var så varm så direkt efter att vi slagit upp tältet på Kneippbyns camping åkte vi ut till Snäck strand och solade och badade.

Dagen efter var vi på Tofta bland alla vackra vältränade bruna tatuerade människor.
Solen gassade, musiken vällde ut ur högtalarna och snyggingar spelade Beachvolley runt om kring oss.

Nu frågar jag mig igen...(liksom jag gjorde till Iron Maidenkonserten då massa långhår plötsligt fyllde gatorna).

Var gömmer sig alla dessa beachpojkar och flickor med bruna snygga kroppar till vardags?
Ligger de nedgerävda i sanden och plockas fram till fint väder? Hmm...
  

På kvällarna var vi inne i Visby och myste runt, kollade solnedgångar, folk och åt på lite olika restaurnanger.

Medeltidsveckan började ju också i slutet av vår vistelse på ön så gradvis fylldes ön av medeltidsklädda människor...som också troligen rotats fram ur något museum....

Påminn mig om att ifall jag har lite tid över i höst så vill jag sy mig en riktigt vacker medeltidsklänning!

Är det någon som minns den här killen?


Ja, jag trodde väl det!
Vi råkade hitta fatt på varandra i Visbys vimmel efter lite planerande och vips så satt vi och skvallade om gamla tider på Isola Bella!
För er som inte ser vem det är: Det är Mr M, en kollega som flytt Firman för att arbeta och slå sig till ro...för ett tag på Gotland.

Jag arbetade hårt för att rekrytera tillbaka honom till oss men...
...han såg ut att ha det väldigt fint där på ön just i nuläget!

Han hälsar till alla och han är numer väl uppdaterad på Firmans skvaller!

En dag for vi i väg på utflykt till Vackra Fårö.
Där gör man inte så mycket mer än bara upplever skönhet i ljus och natur.
 

Jag tog ca 300 kort på Fårö och har inte hunnit titta igenom dem knappt än, massor på barnen med raukar.
Får nog bli ett eget inlägg om det längre fram....
  
När vi kom hem till tältet från Fårö väntade oss en stor prövning.
Det första regnet....
Himlen hade öppnat sig över just vårt tält och av någon outgrundlig anledning stod bara vårt tält under vatten!

Precis allt var genomblött och liggunderlagen och sovsäckarna låg och simmade i några centimeter vatten. Vi packade ur allt ur tältet. Torktumlade sovsäckarna och torkade tältet hyggligt torrt med våra handdukar.

Vi beslutade att flytta tältet i fall att vi stått på ett "tokigt ställe"?
Flera andra tältare hjälpte oss.
Darr tog detta som en Gudinna och då skall ni veta att hon avskyr camping egentligen!

Tro det eller ej men sedan dök en Grek upp.
Han viste att Sverige var ett kallt land så han tog med sig en cupévärmare när han skulle tälta i Sverige!
Vi kopplade ihop lite sladdar vi hade och vips så stod cupévärmaren och torkade upp vårt genomsura tält på ett par timmar! Mycket skratt gick det åt vid denna upplevelse!

Nästa dag hade vi en heldag på Kneippbyns extremt dyra badland. Efter mycket påtryckningar fick jag och Darr gå in för pensionärspriset 100 kr! Snacka om bragd!
Det var bra som motvikt till att få visa leg på systemet!
Alltså, för att få bada i campingens pooler kostade det 150 kr per person, barn som vuxen oavsett om man tänkte bada eller ej!
Vi tänkte INTE bada där, bara kolla barnen!
(Jag har faktiskt inte så väldigt mycket lovord till den här campingplatsen...inte speciellt välskött!)

Nästa dag, alltså måndagen spenderade vi i regn i Visby.
På eftermiddagen åkte vi över till min mormor och hennes man på en fika. Trots hennes unga utseende och pigga uppenbarelse är hon 89 år så det blev bara en kort visit men det var väldigt väldigt trevligt!
Ser ni gardinerna där i bakgrunden? De hotta orangea? Jag har virkat dem för väldigt många år sedan till Mormor i julklapp! Vilken hjälte man är!


När vi kom hem från mormor till tältet igen...stod tältet ånyo helt under vatten. Regnet vräkte ned och stormen drog in.
Klockan var ca 17.00. jag ringde Destination Gotland! Jo, vi kunde boka om vår biljett till färjan som gick 19.10.

Vi slet ned tältet skrattandes.
Det blev en riktigt fulpackning men vi kom med färjan med alla saker huller om buller!


På färjan bröt stormen ut på allvar och det spyddes friskt och sjögången var ordentlig!
 ...Jag erkänner, jag låg på golvet och försökte förtvivlat tänka positiva saker och fokusera på en punkt i taket...
Blev en lång resa hem från Nynäshamn i den mörka regniga natten men det var så skönt att komma hem till en torr och varm lägenhet!

Ja, nu är det bara några timmar kvar till man skall ut och campa igen..ut på scoutläger. Åker tidigt i morgon bitti!

Och så en sak till! Nu är det bara att boka resan på Sweden Rock-båten 9:e oktober! Jag har betalt in och bokat till dryga 20 pers från firman so far! Skynda fynda! Snart är platserna slut!


RSS 2.0