Semestern är inledd!


Först av allt, titta på mina vackra Pellargonier och blomlådor, jag tror aldrig att en Mårbacka har växt sig större i min ägo....men så har jag vattnat så att grannarna under har kommit upp och skällt på mig...fast med all rätt! Visst var det värt lite skäll?
Jag har de senaste kvällarna innan semestern börjat suttit på balkongen i den varma natten och bara insupit det sköna, läst en bok och känt mig omsluten av grönska!

Shit, känner på mig att det här kan bli ett långt inlägg fast jag bara hade tänkt att avge en liten lägesrapport!

I förrgår kväll efter jobbet hämtade jag äntligen grabbarna efter de tre veckornas stora prövning.
Kändes så mysigt att få ta hem dem till mig!
De hade byggt hus till marsvinen men de hade glömt att marsvinen hade växt och blivit vuxna....men de hann sätta ned ett av husen till "flickorna" och Molly 2 hann krypa in i ett av husen....och fastnade som en kork i en flaska!
Viss panik utbröt och vi fick köra rescue-team och bryta ut henne med hammare då gossarna byggt väldigt "bra" och inbrottsäkert! Hon kom ut och överlevde!


Inte bara Molly höll på att gå i fällan utan även jag.
Jag har bytt bil med J under semestern (så att Darr och jag och alla kidsen skall få plats när vi åker till Gotland) så jag har nu den stora bussen med takbox på...behöver jag säga mer?
Jag var ca 2 cm i från att krossa hela kalaset när jag som vanligt försökte köra in till min garageplats i garaget men...kom i håg mig precis innan  vi kraschade! Tur som alltid :-D

I går förmiddag efter att jag kört stora sonen till tandis då hans tandställning ploppat loss på semestern började jag packa på allvar. N kom upp och tog en kopp kaffe också.
Sen åkte vi.
Vi blev tvungna att mellanlanda i Södertälje centrum för att köpa några nya väskor och gympaskor till barnen men sedan var vi on the road igen! Alltid skönt närt man är färdigpackad och kommer iväg.
Far och Mor bjöd på efterlängtad biff som vi alltid vill ha när vi kommer dit och sedan badade vi i sjön vid Stenmans flera gånger under kvällen.

I morse gjorde jag en mycket hemsk upptäckt. Jag har misstänkt det en tid men skyllt på PMS... men tyvärr, nu kan jag inte göra det längre....
Jag ställde mig på vågen och upptäckta att min sommars ytterst ohälsosamma, ansvarslösa liv lett till att jag gått upp 5 kg i vikt! 5 Kg!

Jag, Darr och alla barnen har legat på stranden i solsken och värme hela dagen idag, vid Dammhagen.
Jag har verkligen tänkt igenom denna hemska situation och hur jag så fort semestern är slut måste ta en rejäl brottningsmatch med mig själv och min hälsa!
Det är som om jag har tänkt: Åh vad det är synd om mig, bara jag klarar mig psykiskt genom denna tuffa tid som det varit så är allt annat, t ex min fysiska hälsa helt sekundärt!

Som ni hör, mycket tveksamma och svaga argument!
Det var i varje fall ett uppvaknande för mig och nu när jag överlevt sommarens prövningar på egna ben lång tid utan barnen och till och med har ett riktigt bra liv så är det mitt ansvar att så fort semestern är slut börja arbeta stenhårt med mitt fysiska välmående innan det blir en total-krasch och allt blir väldigt mycket svårare och värre!
Känner mig som tur var motiverad att ha dessa mål under hösten!

Alltså, känndes som jag hade kunnat prya på kvällens cirkus som vi varit på...som elefant!
Skämt åsido!
I kväll har vi varit på cirkus Harlekin.
Första gången i mitt liv jag varit på cirkus och jag är imponerad! Trodde det skulle vara mycket lägre nivå men det här var ytters profsigt med riktiga cirkuskonstnärer!
   
Mycket trevligt var det också att jag träffade en klasskamrat som jag gått i skolan med från lekis till 9:an. Det var jätteroligt, vi hamnade bredvid varndra och det kändes inte som så många år sedan vi setts senast men det var det. Väldigt många! Hon var lika vacker som i 9:an och såg så harmonisk och lycklig ut!
   
Att leva ett cirkusliv måste vara den absolut extremaste formen av campingliv!
Undrar hur det är att leva ett sådant liv?

Jag ser framför mig hur det var att vara cirkusartist för 50 år sedan...att komma till ett samhälle, slå upp sitt tält och leva runt om det i sina vagnar.
Klä sig och uppträda med sina konster i sina glänsande paljettprydda nätta kläder.
Det måste verkligen ha varit speciellt för ortsbefolkningen att se...

Nu för tiden är vi ju relativt vana att se folk från olika kulturer och man kan se cirkus på tv, världen är mindre men hur exotiskt skall det inte ha varit förr?
Jag tycker det är exotiskt nu med!

Jag undrar hur deras liv ser ut? Hur ser deras vintervardag ut? Var tränar de? Muskulösare och smidigare människor går ju inte att skåda! Jag är nyfiken på dem!

Ja..det var några tankar efter att ha sett en cirkus. Nu ska jag ge barnen gummiklubban efter att de sett klart "Morden i Midsomer". God natt!

Nedräkning!

Nu är det bara ett par timmar kvar till min semester börjar.
Allt är stilla och lugnt på firman men jag sticker inte under stol med att jag längtar till klockan 21.30 efter att ha varit här sedan 07.00 i morse.

Har haft lite möjlighet att planera för firmans båtresa till Åbo den 9:e oktober då det enligt ryktet (har inte lagts ut på nätet än) kommer vankas stor Sweden-rock-båt-kryssning med Silja Galaxy! Vi kommer att vara väl reprecenterade!

Jag kan inte ännu skryta med att jag har någon form av semester i kroppen, känner mig snarare lite stressad innan man kommer i väg och vet att man har allt med sig.

Började packa igår, hämtade upp all campingutrustning från källaren och köpte ett nytt självuppblåsbart liggunderlag till mig.
Vädret ser annars riktigt kanon ut och jag hopppas verkligen att det kommer hålla i sig då min väninna Darr inte är en lika hängiven campare som jag som kan göra det i vilket väder som helst. Hon vill att det skall vara fint väder men helst  slippa.
I år slipper hon inte utan det kommer bli Gotland bland annat med våra kids. Ska bli jättemysigt!

Jag har ca 3 minuter på mig...

...att blogga ett inlägg.
Ska en sväng till Medis och käka middag med Talle och ev några till jobbarkompisar. Solen skiner och det är så varmt.
Sitter och väntar på att tåget skall gå.
Läste i boken som är så förbaskat bra! Jag vill citera varje mening varje sida...hela tiden! Orden är skrivna ur min hjärna!

Lyssna bara på den här meningen:

"Jag frågade mitt hjärta om det inte kunde vara snällt att ge min själ ett mer förlåtande perspektiv på hur mitt intellekt fungerar."

Just på denna sida, 167 pratar hon om sin 100 åriga väninna.... Att denna 100 åriga kvinna säger: Det finns bara 2 frågor som människan har slagits om genom tiderna: "Hur mycket älskar du mig?" och "Vem bestämmer?"

Jag hade också en 100-årig väninna som nu är död sedan länge. Jag tänker också på henne ofta och citerar henne i många samanhang då det känns så viktigt vad en så gamal människa har delgivit mig av sina sanningar. De har ju liksom gjort det, klarat av livet!

De hon sade ofta till mig var (och jag kände ju det så uppenbart också då vi passade så bra ihop och hon var glasklar i knoppen):
" -Vi männniskor, åtminstone jag är ju samma person inuti fortfarande och genom åren, det är bara skalet som nu har blivit gammalt.
Inom mig är jag samma människa i grunden. Min bästa tid var nog när jag var runt 40-50 år för då var jag som piggast, starkast, hade så bra med livserfarenhet att jag kunde stå för mina tankar och åsikter."

Då när jag, Borthy var ca 20 år och kände denna kvinna tyckte jag det var ganska coolt att höra att livet eventuellt kunde vara riktigt nice när man var 50, jag som då trodde det skulle vara slut efter 25 :-D 

Återkommer till det, måste sticka till tåget ! Trevlig kväll.
Läs boken: "Lyckan, kärleken och meningen med livet"! 


"Allting som jag vill kan jag göra!"

"...Om man är positiv som fan så går allting bra!"


För några veckor sedan frågade Kraka om jag ville hänga med på Uggla på Skansen. Just denna dag kändes det som, Visst! kan jag väl göra även om det var ett ansenligt antal år sedan jag avgudade honom så kunde det ju vara en kul grej.
Sedan kom då alltså gårdagen och det var en helt vanlig dag på jobbet fast lite extra kul faktiskt eftersom jag hade lite roliga arbetsuppgifter dagen till ära. Kan ändå inte säga att jag direkt var sugen att dra in till stan efter jobbet...

Men, som så ofta! Det blev en toppenkväll! Vi möttes, Jag, Kraka och hennes 2 kompisar på T-centralen kl 17.00 och gick till Jensens Boeufhouse och åt.
Jag tog en Rumpstek model stor med dubbel vitlöksmör och deras fantastiska pepparsås. Till efterätt kaffe med jorgubbar, chokladsås och mjukglass.

Sen tog vi bussen till Skansen. Där köpte vi en flaska vin att dela på men vi åkte genast fast av de grymma vakterna som ansåg oss vara i det hulliganiaste laget för att få ansvara för en vinflaska inne på området.... ( Vi hade köpt den där inne på området och vi var nyktra!...men vakterna hade väl inget annat att stå i än att haffa fredliga tanter kan man tänka...)
    

Utan några som helst förhoppningar knallade vi i den sköna varma kvällen ned till scenen just som Amanda Jensen öppnade som förband!

Hon var riktigt bra faktiskt och man kan inte direkt säga att man behövde armbåga sig fram till scenen, det var fullt med folk men gemytlig stämning och ...inte så trångt, man kunde stå på sina egna fötter och andas sina egna andetag.
(Jag kan väl tycka att till och med jag har brunare ben än Amanda men, okay, hon var riktigt duktig på att sjunga! :-D)

  
Sen kom alltså Uggla! Han är ett riktigt proffs! Fatta hur länge han räckt!
De killarna som stod brevid mig och hoppade och skrek var 16 år. De var inte ens födda när jag senast var på en Ugglakonsert i Globen...och innan det, jag vill inte ens tänka på det, hur grym var inte Uggla i Eskilstuna folkpark...då för länge sedan... :-DHur som helst! Alla kunde hans låtar och han blandade gammalt och nytt!
Han sjöng dessutom förvånansvärt bra, han har inte tappat en gnutta av sin röst även om tonvalen i bland är "karaktäristiska" för honom.

Han var helt enkelt kanonbra denna kväll på Skansen och eftersom jag stod så nära så kändes det som om jag satt i en fåtölj hemma i hans vardagsrum och lyssnade när han sjöng Karaoke ungefär, som om man fick återuppleva då för länge sedan! (Nä, det är korrekt uppfattat, jag har inte varit hemma hos honom!)

  
Kändes nästan som han såg just mej där i sina solglasögon...men det förstår jag ju att han inte gjorde
:-D...liksom...
"-Tjena Borthy! Du, vi snackar om konserten på bloggen sen va? Kul att du kom hit!" (fast han har ju slutat blogga tyvärr...)

Jag har bara en sak att klaga på och det var att han inte hann byta om till skinnbrallorna som det anstår den stjärnan...han gled alltså in på scen i mysbyxorna!
Avdrag för det, även om jag gillar mysbyxor så tycker jag inte rockstjärnor skall ha det när de jobbar!


Jag tog en väldig massa bilder med min lilla pocketkamera som vanligt och denna gång provade jag också att spela in lite låtar med videofunktionen då jag ju stod så nära men jag här ingen aning om hur man lägger ut det här?
Skulle vara jätteroligt att visa er "Trubaduren" som jag fick en fin-fin video på till exempel!
Nåväl, det var en riktigt trevlig kväll, nu igen! jag har ganska många av dem nu tycker jag!

Tror inte någon kan komma och påstå att jag inte har väldigt blandad musiksmak?

Alla bilder i detta inlägg är naturligtvis tagna av Borthy :-D

Låta hjärnan vila i hjärtat.

Jo, i morse i bilen på väg till jobbet så tänkte jag på det jag nyss läst i boken jag nu läser.
( Brukar när jag ha möjlighet ta mig en halvtimmes bad med bokläsning när jag måste upp tidigt på morgnarna...)

En munk hade sagt: "Din hjärna ska du låta vila i ditt hjärta."
Detta hade med konsten att meditera att göra men jag tror det hänger samman även med vanliga sömnen....

Hur länge har inte jag sovit som en kratta?
Hur har mitt hjärta mått i en relation som nu avslutats med en skiljsmässa även om den var ett gemensamt beslut mellan 2 fina vänner...men hur har mitt hjärta och min själ mått en tid?
Ytterst oroligt läge skulle jag vilja säga...

Hjärnan har då naturligtvis inte kunnat vila i hjärtat utan har fått gå för högtryck för att hitta på lösningar för att få hjärtat att må bättre.
I morse vaknade jag av klockan strax efter 05.00 och kände mig förvånad att jag sovit utan att jag kunde dra mig till minnes att jag vaknat under natten en gång ens!

Kanske kanske mitt hjärta börjar må lite bättre så det kan ta emot hjärnan för lite vila? Hoppas.
...Jag tycker liksom inte att det gills när hjärnan vilar på en sömntablett för då är väl hjärnan i levern och slumrar , inte som det skall vara egentligen även om det är bättre än ingenting....

Jag har liksom inte riktigt tänkt på det på det här viset även om man fattar att sömnproblem har med stressfaktorer så som t ex en skiljsmässa att göra...
Jag tycker om tanken på att få ett bra samarbete mellan hjärta och hjärna.
Hjärnan måste fixa så att hjärtat kan ta emot hjärnan för vila. Symbios.

Jag känner också att jag måste och vill  vara ordentligt snäll mot mitt hjärta framöver,  lita på min sanna magkänsla i allt så att jag kan stå för vad jag känner och vila i mina beslut.
...Hmm.....det verkar vara många faktorer som väger in......?
Jag vill må bra och leva sant.

Några vanliga tankar i ett vanligt inlägg.

Ja men riktigt så illa är det inte som jag kände mig härom dagen, att jag ville vara bara en korvstekande tvättande gammal morsa...även om jag längtar väldigt mycket efter mina små grabbar nu.

Snart 3 veckor utan mitt vanliga liv där jag känner min roll och vet förväntningar på mig, helt enkelt känner referensramarna och där jag har en given plats.
Jag behövde det där dygnet helt för mig själv bara.

På kvällen då, efter att jag skrivit sist kunde jag inte sova alls. Jag låg vaken absolut hela natten och vred mig i varma täcken och ångest över detta att jag inte kunde sova och skulle upp strax efter klockan 05.00.

När sådana tankar väl börjat är det rent hopplöst att bli av med dem. ....Om 3 timmar ska jag upp, tänk vad tröttt jag kommer vara... nu är det bara 2 timmar kvar.... och sedan somnar man till en halvtimme innan klockan ringer och är ett totalt världskrig.

Vid 2-tiden på natten reste jag mig upp ur sängen och smög mig diskret, i det närmaste naken ut på balkongen och slog mig ned på dess golv för att totalt kyla ned mig och börja om men det var en natt som inte var speciellt kall utan bara skön så det projektet gick inte heller så bra men det var lite mysigt att sitta där och känna in den nu redan faktiskt ganska mörka natten.

Nästa morgon, alltså igår var ju inte rolig på jobbet, jag var trött och slö men som tur var var det lugnt.
Kunde flexa ut en timme tidigare och åkte raka vägen hem och somnade som en klubbad säl (fast så får man väl inte skriva? ...men det heter ju så!).
Hade ställt klockan på en timme senare då Kraka kom hem till mig för att vi tillsammans skulle åka på grillfest i Tyresö.

I Tyresö körde jag rejält vilse efter att vi varit i centrumet för att införskaffa blommor, hur man nu kan köra vilse där men tillslut kom vi till målet och hade i goda vänners lag en mycket trevleg kväll!

När Kraka och jag kom hem till mig igen satte vi oss i soffan med var sitt glas vin och så pratade vi lite ditten och datten till långt efter midnatt. Hon sov över hos mig då hon skulle börja jobba här i krokarna klockan 07.00.
Jag hade turen att få byta till ett kvällspass på firman, det är därför jag nu kan ligga här i sängen och gona mig med en kopp kaffe och skriva ett blogginlägg om ingenting!

Bara några få dagar kvar till min semester nu! Längtar!

Tog en time-out från mitt liv!


Bestämde mig för att helt krasst vara extremt asocial idag, har knappt svarat i telefon en gång...jo bara några få gånger och ett samtal var mycket viktigt och gjorde det lätt för min magkänsla att hitta hem till magen igen!
Har varit lite på osäker mark och mitt liv har gått lite för fort....
Måste lyssna mer till mig själv och sakta in på stegen, vara ensam. Jag orkar och vill och behöver inget annat just nu. Jag behöver hitta mig själv och ett lugn idet.

Just nu längtar jag bara efter mina barn och efter att få vara en ruggigt vardaglig mamma som tvättar kläder och lagar korvstroganof, en som lever normalt och ansvarsfullt. (Pust, hur trist låter jag inte?)
Jag behöver semester och lata dagar!

Har den senaste tiden inte gjort många knop på hemmafronten heller men en ny lampa köpte jag tillsammans med Darr inne i stan på Åhlens härom dagen, alltså den vita i taket! Det tog mig en hel del timmar att montera det elektriska och få till det hela men nu kan jag sådant också och som bevis på det ser ni att den till och med lyser på bilden!
(Det var inte helt ernkelt, fick dra kabel osynligt över och runt halva taket för att komma till en kontakt!

I kväll har jag också skruvat ihop och moneterat de 2 sista dörrarna på bokyllan som också syns på bilden ovan. Nu fattas bara de 2 lamporna som skall sitta ovanpå bokhyllan.

För den uppmärksamme kan jag ju också nämna att äntligen har ett par starka armar förbarmat sig över den gamla gardinstången jag tidigare berättat om, brottat ned den med kraftigt våld och hjälpt mig få upp den nya i lilla fönstret. Tack H!


Jag köpte också 2 ljuslyktor som jag hängt upp en i köksfönstret och en i lilla fönstret i vardagsrumsdelen.
Riktigt söta tycker jag! Darr köpte lika dana.

Natten som var sov jag drygt 12 timmar och blev sedan väckt av en telfonförsäljare som vanligt men jag är ändå glad för den härliga sömnen!
Nu i eftermiddag gick jag och hyrde 3 filmer och köpte en pizza (idag igen...usch viket vidro jag är, åt ju pizza även på jobbet igår....oj vad hälsosamt jag lever!)

2 av filmerna har jag sett nu i kväll: Morgan Pålsson "Världsreporter".
Nja...den var väl så där eller så var jag inte riktigt på humör för den, det var lite Jönssonligan över det hela.

      
Nästa film jag såg var Henning Mankells "Wallander - Pyramiden". Det är en film mycket mer i min smak även om lilla naiva jag har lite svårt att tro att lilla Ystad har sådan utpräglad brottslighet.... :-D

....Ja ja, nu får jag väll skäll igen, det finns säkert tokmycket knarkligor även där!
...men jag har en liten svaghet för böckerna om Wallander...

Kvar att se i övermorgon har jag nu " Parfymen, berättelsen om en mördare" men det får som sagt bli i övermorgon för nu skall jag hoppa i badkaret med en bok innan det blir sova av!

Somewhere back in time!


Klockan 16.00 träffades vi ett stort glatt gäng på Hardrock café för att värma upp med hamburgare. Stället var fullt och ur högtalarna dånade Iron Maiden!

Stället var fullsatt med skumma individer som man undrar var de normalt sett håller till?
Väldigt långa hår, väldigt många tatueringar och väldigt utsmyckade kläder typiska för "temat" hårdrock.

Någon hade en teori om att de troligen bor under stenar till vardags och bara kryper fram i konsertsammanhang? Ja inte vet jag men det var jättekul att få se och uppleva även förfesten!

Hamburgarna kan varmt rekomenderas, ordentligt välkryddade och goda! Öl fick man in i ishink om 5 och 5!
Syrran fick djävulen i sig ganska fort och automatiskt, det gällde nog oss alla. Ser ni hans blick i hennes ögon? Scary!


Mina arbetskamrater P och P! Sedan en bild på mej och min bror "Farmor".

Darr och Björne, gamla musikerkompisar från somewhere back in time! H och D, söta fast de är så grymma!

Kollegan M, Kollegan P ( som jag ska åka till egypten med), Sen är det en kille som jag inte känner men jag tror det kan vara brorsan till H? Sist men inte minst...fast troligen yngst I !

Man kanske inte direkt kan säga att mina bilder mot scenen och på bandet är så häpnadsväckande bra.... men man gör så gott man kan med en liten fick-kamera!
Man ser ju i varje fall att det är gubbar där på scenen och att de kör stenhårt!

De orden jag nu kommer att skriva kan kanske te sig lite konstiga men jag tror flera kan skriva under på det...
Vi var några stycken...både killar (hetero) och tjejer ...och vi var alla rörande eniga om att vi skulle kunna tänka oss en "kärleksrelation" med sångaren då han ter sig som ett mycket starkt levande karismatiskt energiknippe, egentligen oförklarbar med ord! ( Det finns inte många av dessa personer på jorden...)Konserten fick absolut högsta betyg för musik, energi och totalupplevelse!


Killlen till vänster på bilden ovan är inte full på något sätt, bara i sedvanlig trans efter att ha sett sin 18:e Maidenkonsert och samtidigt så kraftfullt och förtjänstfullt agerat orubbligt kamerastativ till mig då jag fick sitta på hans axlar stora delar av konserten!
Tack Björne!
(..Shit vad min näsa är röd förresten...)

Killen till höger, H har den snyggaste tröjjan och jag ångrar nu i efterhand när jag haft lite tid på mig att kolla in tröjjorna att jag inte köpte den. När jag skulle köpa var det bara brottningsmatch som gällde och då blev det den långärmade...men den är också fin men inte skitsnygg kan jag tycka nu! ...man kan inte ha tur jämt och välja rätt!

Ser ni vad glada alla ser ut? ...och det beror inte på att de är så glada att äntligen få gå hem utan för att det var en så otroligt bra konsert vi fått se och höra! Energin sprutade från scenen! På dessa 2 bilder har jag lyckats samla ihop stora delar av gänget som var med men några fattas...


Alla bilder i detta inlägg är tagna med Borthys lill-kamera! ...jag har en uppsjö av bilder till men det tar för lång tid att blogga dem!
Berörda kommer få dem på skiva framöver om man vill!...trots lite taskig kvalitet är det ett fint minne!

Nu får det vara nog med bloggpaus!

Vilken paus det blev! Jag är helt slut :-D!
Har haft fullt upp hela veckan med massor av trevliga nöjjen och aktiviteter mellan arbetspassen.

Kan nog faktiskt till och med gå med på att jag behöver och vill ta det lite piano med livet nu....

Vaknade i morse med tankar (efter ytterligare en lång natt bland vänner med festligheter) att jag är mogen att softa ned lite....lyssna lite till mig själv.
Längtar nu äntligen efter att få vara ensam....jag menar inte att jag inte uppskattar alla mina fina vänner men just nu behöver jag och vill vara själv i lugn och ro. (Härligt att äntligen komma till det stadiet att jag längtar efter ensamhet!)

I går började jag titta lite på Maiden-bilderna från konserten. Många var väldigt suddiga och hellre än bra men ett inlägg här i bloggen är på gång....och det var en helt fantastisk konsert och upplevelse!

I går beställde jag och kollegan, tillika väninnan P en resa till Egypten med mina söner! Det skall verkligen bli häftigt att få komma dit på semester när Sverige är som mörkast och tristast senare!

Nu är det jobba som gäller men i morgon ska jag blogga igång igen! Vill inte att mitt liv bara rinner på i 120 som det gjort en tid nu. Minns ju knappt vad jag hunnit med när jag inte bloggat det!

Semesterliv...fast inte!

Just nu lever jag ett konstigt liv.
Jag jobbar heltid (som alltid ju) nu i 3 veckor i följd (sedan 1 vecka tillbaka) fast vid sidan om det har jag tusen järn i elden kan man nog lugnt påstå!
Det händer skojjiga saker precis hela tiden och all min lediga vakna tid har jag passat på att ha kul då barnen är på semester med J.

I går kväll fick jag dock möjlighet att ha mina små troll hos mig över kvällen och natten och njuta av dem innan de åkte väg ut i skärgården på mera semesterupplevelser.
Spanien hade varit jättemysigt och de kom hem som små pepparkakor.

Nu har jag en natt på jobbet men det är ännu fridfullt och lugnt.
I morgon när jag vaknar blir det till att snygga upp sig och lägenheten lite raskt då jag väntar gäster i form av Talle och N och en kompis till Talle. Vi ska laga mat och ljuga över bubbeldricka och kanske en kortlek. Känner på mig att det kan bli en väldigt sen historia det också om jag känner mig själv och vännerna rätt.

Jag skriver det här nu för jag tror inte jag kommer till och kan blogga nu på ett tag, för mycket står på programmet.
På onsdag när jag återuppstår kommer Darr till mig för några dagars besök då vi på onsdag eftermiddag skall möta upp ca 20 kompisar för en middag på en restaurang (som för kvällen har Iron Maiden-tema) innan vi i gemensam trupp travar över till Stadion för att se Iron Maiden.

Darr blir kvar till fredag och då skall jag beta av ett arbetspass.
På lördag en ledig dag igen och då lutar det åt middag med vänner hemma hos mig igen med efterföljande pubrunda.

Ja, som ni hör behöver jag nog lite bloggpaus ett par dagar för att få det hela att gå ihop.
Jag hör av mig igen så snart allt stillat sig lite...om det gör det!

Jag har det i varje fall trevligt trots att barnen är hos J och jag jobbar i mitten av Juli. Det kunde varit värre!
Hoppas du också har det riktigt fint, har semester och mår riktigt bra!
2 veckor kvar till min semester!

Bildblogg från Maidenfesten.

Ser ni korna ihagen precis bakom mig? De stod ca 10 meter från oss vid matbordet! Det är livskvalitet att både få se och äta kött samtidigt!....(och potentiella ko-mattor....)!

Jag njöt i fulla drag igår!
På världens vackraste sommarställe hade vi Maidenfest! Nu visade det sig ju att mina vänner från förr inte direkt var oskulder på att gå på Maidenkonserter och att ha Maiden fester....de hade i snitt varit på 16-18 konserter var i Sverige bara!
Bakom denna härliga sommarstuga ligger sjön. (Samma sjö som vi fiskade i hemma hos mor och far i förra veckan!


Man kan väl inte direkt säga att jag spelade i samma liga och förstod alla deras sermoniella ritualer.... även om jag fattar att man kan dricka både whiskey och kaffe i skymningen! Se hur han njuter... som i trans...och till bakgrundsmusik dånade ur gigantiska högtalare "fear of the dark" som gossarna ville spela om och om igen... :-D

På bilden ovan ser ni min i det närmaste halvbror man kan komma..."Farmor!"
...Folk har sagt att de haft svårt att skilja oss åt utseendemässigt genom åren då vi i det närmaste har samma genuppsättning!

Nästa sak som kom som en liten chock var att alla mina långhåriga polare hade genomgått transformationer och blivit rakade alternativt kortklippta män!
....Hur gick det till?
Headbangar de endast mentalt nuförtiden? ...ur led är tiden...och axlar!

Hur som helst, det ni ser på bilden ovan är en så kallad 1/2 Eddie-burgare.
En hel väger naturligtvis 666 gram och den här är bara på ca 333 gram....de delade 1 kg köttfärs och gjorde 3 hamburgare....
Vet inte om det framgår att det är ordentliga doningar vi talar om här trots att det bara är en lilling!


Maten var ett trevligt inslag i kvällen men sedan bröt vi raskt loss i många timmars Guitar hero.... "Farmor" var regerande stormästare i alla kategorier....


Pojkarna ville nog gärna tro att de såg ut som direkt hämtade ur Maiden...men de ser sanarare ut som de giggar åt Vikingarna tycker jag kanske...

De hade riggat storbildsskärm  med projektor på väggen om ni undrar hur det hela gick till.
...Det är helt okay att säga att ni tycker jag och B ser jäkligt tuffa och coola ut på den här bilden nedan....

Nå väl...de här aktiviteterna pågick i flera timmar och sedan gick vi alla ned till sjön och tog oss ett bad.
Det var nästan inte alls kallt....
 
Det var en otroligt vacker natt, man blev hänförd och inte speciellt "Fear of the dark" även om fladdermössen ven runt öronen.

"Farmor" hade med mycket skicklighet och möda skrivit ihop en Maiden-Quiz som vi brottades med under morgontimmarna.

Jag måste tyvärr säga att jag och "Farbror" kom på delad sista plats....med all rätt.
Mina kunskaper i detta ämne räckte inte långt eftersom jag inte ens kunde namnge de 14 studioplattorna i följd eller ens skriva 666 med romerska bokstäver...

Jag visste att sångaren också under en tid när han var en ...."jäkla idiot"...och tog sig lite ledigt från bandet arbetade som pilot och författare...men jag visste inte hans 3:e yrke under den tiden....jag försökte med flygvärdinna...men det föll väl inte riktigt i god jord...

Jag förstod inte innan jag kom till denna fest vilka proffs jag hade att göra med, de kunde allt som fanns att veta om detta band, hade läst 7 romaner var för att mer få grepp om Maidens texter....ja you name it.

....Sedan blev det relationssnack uppblandat med politska dispyter...som genom att trycka på en välkänd knapp :-D!
Vi somnade inte förrän långt efter det egentligen var dax att stiga upp.

I övrigt sen frukost och lat dag! ....men det var det värt för det var så trevligt att träffa dem igen!

Snart kommer Maiden-inlägget....

Den som väntar på något gott....


Hav förtröstan, snart kommer bildbloggen från gårdagens fest!

Vilket bra liv man lever ändå!

...trots att man måste vara hemma och arbeta mitt i sommaren!

Ja ha, då var det vaken dagtid som gäller igen för mig. Har sovit bra i natt förutom att jag lade mig sent...men det kanske inte är så konstigt efter den gångna veckan....och så kollade jag ju på film och pratade i telefon också, då går det som det går!

Har under förmiddagen gått och plockat lite här, försökt komma ikapp med lite vardag.
Pappersinsamlingen växer för att inte tala om pantflaskorna, ja sådana saker t ex har jag ombesörjt att de kommit till sina återvinningar.

Appropå ingenting, filmerna jag såg igår... "Fjärilen i glaskupan" var ju helt suverän men den andra, om du kommer på att du ska hyra den någon gång "The heartbreak kid" GÖR ALDRIG DET! Det var en absolut bedrövlig kalkon!

Inom kort blir det hoppa i badet med min goda bok en stund och sedan bär det ut på små ärenden. Ska köpa ett par nya rör Berocca på Apoteket, ny hö till Marsvinen på djuraffären, lite bubbel på systemet till tisdagens Inre-cirkeln-middag.

Efter detta hoppas jag kunna stjäla några minuter av mina barns tid då jag tror att de nu bör vara landade i Sverige igen efter sin vecka i Spanien med J.
Det är inte utan att man saknar dem ordentligt nu men än är det 2 lååånga veckor kvar på min sommarprövning men som jag hitills tyckt gått över förväntan, jag mår jättebra!

Till eftermiddagen skall jag ta mig en sväng till orten där jag kommer i från, hälsa på lite där men denna gång framför allt träffa gamla vänner från förr på ett Iron Maiden-party!
Skall bli riktigt kul, uppvärmning inflör onsdagens Iron Maiden-konsert i Stockholm som vi ska på.
I kväll skall vi vara i en sommarstuga vid en sjö. Inledningsvis blir det grilla.

Visst är det fasligt synd om mig.... :-D....NOT!
Jag tycker jag har det trevligt var jag än är med så många fina vänner runt omkring hela tiden!

Fjärilen i glaskupan.


Jag har nu sett bokens filmatisering av "Fjärilen i glaskupan" och den var mycket gripande.
Den väcker mycket tankar om mig själv....hur jag handlar i min vardag.

Jag måste efter detta läsa boken som jag ännu inte läst.
Jag vill bli mer närvarande i alla mina möten.
...Så många människors öden jag möter och så få egentligen som jag orkar och klarar att ta in och bemöta...
Hur känner du?

Omvändelse kan bli något i hästväg...

Är nu vaken och adekvat efter 4 nätters arbete som varit jättetrevligt!
Nu är det försök till att återgå till vanligt liv.
Ser dock lite mörkt ut så här en fredagskväll i juli då regnet öser ned och jag sitter inomhus med myslamporna tända.

Nu hällt upp ett glas vin...måste försöka bli törstig :-D, håller på att laga mat (biff och färskpotatis med tillbehör) och har hyrt 2 filmer.

I detta nu tryckte jag på pausknappen inför biffstekningen i filmen "Fjärilen i glaskupan". Än så länge tycker jag om den men det är ingen munter historia, snarare något mkt tragiskt som berör.
Till efterrätt har jag hyrt "The heartbreak kid" som killen i videoaffären tyckte kunde lämpa sig för mig.,

Detta inlägg är ett till vissa delar extremt kodat meddelande till N och tyska A..men ni är nog nästan de enda som kan tänkas läsa här nu i dessa semestertider... :-D så det kanske inte gör något!

Man lär sig något nytt varje dag..eller ska jag säga natt? Det var coolt att se er i så enad erfarenhet!
Det jag tipsades om i natt var något jag tar på fullaste allvar och gjorde 2 seriösa försök till läxläsning under dagen.
Dock var jag så förbannad och upprörd över en fyrkantig buffel till medmänniska när jag kom hem i morse att jag hade lite svårt att samla tankarna och göra det jag skulle.

Kan väl säga att ...alla är vi barn i början och jag måste tänka helt om här! ...Ja jag gjorde fel...men jag kommer åter....(sjunges)...
Kan förstå att detta kan bli något helt i hästväg framöver men ännu är jag inte där...hon rev de 2 första hindren! Gnägg!   Flams...

Beroccaeffekten!

Sista natten nu för denna omgång. Har sovit riktigt bra på dagarna, till och med längre än vanligt och varit betydligt latare än vanligt!

Nu i eftermiddag när jag satt och åt frukost satte jag på datorn.
Mycket förvånande och trevligt hade en gammal kompis från Holland hittat mig på Facebook och skrivit ett brev! Det var verkligen roligt att få kontakt igen!

I går började jag med Berocca igen och i eftermiddag vaknade jag med städintresset på topp!
Det var länge sedan kan jag säga!
Man kanske ska ta Berocca någon gång i veckan trots allt...

Jag hoppade ur sängen och rev ur sönernas rum inpå bara skilettet och totalsanerade.
Marsvinensburen fick sig en tuff omgång likaså.
Jag har verkligen svårt att få till det, att städa den 1 gång per vecka som man ska göra då det är så förbannat tråkigt och veckor går så fort i just dessa samanhang!

Hade nog för avsikta att städa mer i kväll men så kom jag i telefonpratartagen så det blev liksom inget av med det men jag känner dock att jag är på gång igen!

Det känns som hela Sverige har semester nu och bara jag och några få till är hemma och sköter vardagen.
Det har trots allt känts ganska bra och vi på jobbet har haft riktigt roligt tillsammans och utöver det har jag roliga saker på fritiden att se fram emot inom kort!

Morgontrötta ord innan sömn...

Oj vad man är trött så här på morgonen när man jobbat nätter.

Nyss varit nere hos J och släppt in katten. Det har varit jobbigt, han har varit borta  (alltså katten) i 2 dygn men nu på morgonen kom han äntligen tillbaka!
Kunde inte sluta att krama på katten som var hungrig och gosig!
Jag har ju inte riktigt kunnat sova bra av den här anledningen på dagarna utan varit nere och ropat på katten ca 4-5 gånger varje dag!
Kattskrälle!

I förrgår ringde kidsen från Spanien. Så skönt att höra deras glada röster!
Det har gått riktigt bra att vara ensam den här veckan, har faktiskt njutit lite av min egentid utan krav. Inte så att jag inte saknar barnen men jag har mått bra i situationen som är!
Det går helt okay förutom att jag är så jäkla lat på städfronten....

Nä, nu ska jag gå och knoppa.

Utmanad av ESKA!

1 - Hur länge har du bloggat?

-Sedan påsk 2007

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?


- Hade faktiskt ingen aning om vad bloggare och en blogg var då.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

- Hmmm...svarar som ESKA, blir inte kär i websidor...


4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
- Försiktigt. Ovetskap om hur jag skulle använda min blogg och hur mitt skrivande skulle se ut. Också ovetskap och osäkerhet om hur min privatnivå skulle ligga. Nu utgår jag ifrån att alla läser så kan jag inte göra bort mig eller skriva för mycket. Ytlig har jag dock aldrig lust att bli och jag vet numer hur mina gränser ser ut..

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?

- Jag är väl uppdaterad och som jag känner det nära 10 bloggare. Sedan har jag trevlig och rolig bloggkontakt med säkert 20 bloggare till....minst! Några tillkommer och några slutar blogga ju.


6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?


- Nästan alla är dagboksbloggar. Bara bloggare som ger något av sig själva intresserar mig egentligen.

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.

Får väl säga ESKA och Veronique här då eftersom jag gillar och återvänder till båda fast jag ofta inte fattar ett dyft av vad de skriver om :-D Hockey och hundar....


8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.


-Camilla.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?


- Många funderar nog på VARFÖR?
En del förstår nog.
Många köper nog mina argument. Många tycker nog de lärt känna andra delar av mig...vilket jag själv också tycker.

En del som jag anser mig vara väldigt nära vill inte läsa min blogg alls.
Jag vill ju att mina nära skall läsa mina tankar men samtidigt så spelar det inte någon roll och de personerna känner ju mig bättre än det som kommer fram i blogggen....jag skriver mest för min egen skull ändå och glädjs över denna nya värld som jag mött här.

Många jag känner läser ändå min blogg och det gläder mig jättemycket. Speciellt kanonglad blir man när man får en kommentar att någon varit och läst, haft vägen förbi och sagt hej!

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?


- Jag tror det. Jag tror de tycker jag är öppen, att de får lära känna mer och annat av mig. Jag upplever att jag får många förtroenden tillbaka IRL.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?


- Jag har hittat min nivå. Jag är ganska öppen privat om vardagen men absolut inte utlämnad, jag hoppar över mycket och en del kan bara en del läsa mellan raderna. Jag har en tydlig gräns upplever jag.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.


- Någon annan. Känslor och relationer som innefattar andras känslor av att bli utelämnade,
Saker som ska hända som är privata.
Jag bloggar oftast i efterhand.
Jag bloggar inte heller om jobbet eftersom jag har tystnadsplikt men gärna glada enkla ord om min fina arbetsplats.

Jag har som sagt tydliga gränser även om jag säkert uppfattas som öppen.
I bland bloggar jag så vissa, t ex arbetskamrater eller någon speciell som själv vet att det är till den i den stunden när den läser det och de kan då läsa och förstå saker mellan raderna.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

- Jag får mycker bekräftelse via bloggen och läsarsiffror men främst av bloggvänners och vänners kommentarer.
Jag gör det ändå främst för min egen skull, att se mitt liv med andra ögon.

Jag minns mer om mitt liv sedan jag började blogga. Har fått en ny syn på saker i mitt liv som är mycket positivt, sådant som förut bara försvann i en vardag.


14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?


- Jag har lärt känna en hel del om mig själv.....
En del bloggar nog bara en fasad men det skulle inte ge mig något och jag skulle tröttna fort. Mig kan du börja lära känna via min blogg men som sagt det är ju bara en begränsad del av mig.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?

-Jag har träffat Camilla i förra veckan och det var jättetrevligt.
Tror och hoppas att vi blir riktiga vänner, känns som vi börjat lära känna varandra ordentligt. Det var spännande att äntligen träffa henne efter daglig kontakt i ett år.
Vi kommer att träffas mer och vi smsar och mailas.


16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?


-Det tror jag säkert. Om man är ordentligt vilsen i själen kanske och ger ut mer av sig offentligt än man vill.
Man kan ju rent av vara lite bakom flötet också och skriva dumma saker om andra som man inte borde göra. Man är inte så anonym som man tror på nätet för att citera ESKA.

Jag tror också att man lätt blir beroende och jag kan villigt erkänna att jag varit för mycket mellan varven i bloggvärlden men aldrig ohanterbart.
Nu känns det som jag är för lite här...
Internet är som allt annat, bra till en viss gräns.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?


Det var en person som förut skrev under andra bloggares identitet till mig, trista dumma saker  ...och jag tycker framför allt att det var fult att använda sig av mina bloggvänners identiteter men jag såg ju altid vem det var via IP-adresser på besöken och kommentarerna och det var lätt att följa och ha kontroll på.

Det var relativt enkelt att få reda på vem personen var IRL och då kändes det inte speciellt farligt, ingen är speciellt anonym på nätet idag!  Jag publicerad en del kommentarer men inte allt. I övrigt har jag aldrig råkat ut för något tråkigt.


18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?


-Jag skriver aldrig något dumt om eller till någon medvetet, finns ingen anledning. Mitt bloggande bygger på att se livet från den ljusa sidan. Har i min egen blogg vid några få tillfällen (kanske 2) raderat något inlägg jag skrivit i svår PMS...

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?


-Att tiden går så fort när man hamnar framför datorn....


20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?

-Ja det tror jag. Det ska bli spännande att se hur mitt liv ser ut då! Skall fortsätta vara öppen och försöka se glädje i det lilla som nu!


21 - Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?

-Det som farsinerat mig är att man med bloggar fått se att människor har så lika tankar som man kanske inte delat med andra så öppet till vardags tidigare. Jag känner mig priviligierad som fått ta del av så många människors vardag och tankar. Mig har det definitivt påverkat starkt.  På vår kultur? Ja...kanske...det är en ju en del av dagens samhelle.

...det kan ju leda till förbättrad förståelse och komunikation mellan människor.

22 - Avslutningsvis : Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?


-Det har varit väldigt betydelsefullt för mig. Svaren ovan får väl beskriva varför. Min vardag har blivitsynlig för mig. Även det jag inte har skrivit kan jag själv utläsa och minnas mellan mina rader.23 - Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?

-Som sagt, känner att jag fått ta del av andra människors tankar och vardag. Fått nya vänner både i cyberspace och IRL. Uppskattar det mycket.


24 - Nämn bloggare som du vill ska svara på enkäten.


Skulle vara kul att läsa svaren hos er alla som läser här hos mig! Ni är alla utmanade var och en! Gör det och berätta det för mig sedan! Kram

Inte blev det som jag tänkt mig...

Inte städade jag på elitnivå idag!
Det var länge sedan jag var så otroligt slapp och slö som idag men jag tar det som ett mycket positivt tecken!
Jag tog helt enkelt en liten semesterdag från min brorduktig-värld, satt framför datorn och drack kaffe och åt vitt bröd med Nutella på och bara mycket lite annat. Det är inte likt mig!

Vid några tillfällen skruvade jag ned mina gardinstänger i vardagsrummet för att stabilisera dem med ytterligar upphängningar på mitten där de haft antydan till att sacka eller om man ska kalla det svanka? Vad heter det när det gäller gardinstänger?
Kan inte påstå att det var några heroiska insatser från min sida.

5 gånger har jag varit ute i regnet och nere i J´s lägenhet för att försöka charma in katte Z som vågat vägra mina omsorger idag.
Vid 18-tiden kom han dock och var så gosig och hungrig! Saknar den katten så det gör ont men sådant är livet och han har det bättre hos J än hos mig där han kan få varta utekatt.

Jag försökte också att skruva upp den allra sista gardinstången i mitt vardagsrum som skall få komma upp men det är med stor smärta som jag skriker ut min ilska: JAG ÄR FÖR SVAG!!! F..n!

Kan inte skruva ned de gamla fästena som målaren dragit dit så förbaskat hårt så att skruva dit nya är det ju inte tal om innan jag fått hjälp av någon stark man.
....Pappa????? ( Mamma, kan du låna ut honom???)

Detta fenomen , att inte klara sig själv som tjej är jag så frustrerad på så jag vet inte var jag ska ta vägen!
Jag har ju saker som jag vill få upp på väggarna också men det är betongväggar och jag har inte gått kursen att borra i betong....känner mig som värsta våpet! Grrr....

Hur som helst så var det lite roligt idag för jag har lärt mig lite nytt på datorn och det var trevligt!
Sen blev jag faktiskt lite trött fram emot 18-tiden så jag somnade i 1,5 timmar djupt och härligt så jag vaknade inte förrän klockan ringde och då hoppade jag i badkaret och läste min super-najsa bok som jag är inne i just nu "Lyckan, kärleken och meningen med livet" som bara är så bra!

Kl 20.30 stod det plötsligt en man utanför min dörr och ringde på. Han ville leverera min gamla "hyr-dator" som varit på lagning.
Jag blev så förvånad att de fått liv i den att jag inte kom på tanken att be honom komma in och borra lite i betongväggarna när han ändå hade vägarna förbi... men det kanske hade uppfattats som lite desperat :-D

Nu är jag på jobbet och jag är förpassad till avskildhet så tack gode Gud för Internet sådana här nätter.. men jag har boken med också!

Städa på elitnivå när man bara vill softa på elitnivå...


Nu ska ju jag jobba 3 veckor innan jag ska ha andra halvan av min semester. Jag kan ju inget annat säga än att jag haft en ordentlig tur med vädret!
Nu öser regnet ned från en jämngrå himmel.
Jag känner mig nästan lite skyldig, att jag har sådan tur jämt.
Jag förstår hur jäkligt och deppigt det måste kännas för de som har sin första semesterdag idag. Att behöva dra upp rullgardinen och få flaschback från förra årets semesterväder.
Hoppas innerligt att detta bara är tillfälligt!

För mig personligen gör det dock inget just idag, känns mysigt att gå här hemma och skrota.
Jag har många saker att småpyssla med.
Igår kväll efter jobbet såg jag 2 filmer. Först den hemska "Lilja 4-ever" och sedan som rehabilitering efter den en romantisk gullig sak som hette "Dagboken".
Eftersom man fick hyra 3 för 100 kr så blev det "Solstorm" också men den har jag spart till att se idag.

Mellan filmerna igår kväll gjorde jag äntligen slag i saken och sydde upp och strök de nya gardinerna till mitt sovrum.
Det var på tiden, det har varit utan där så länge. Jag har några sådana där små surdegar som blivit liggande som det helt enkelt bara tar tid att börja med fast det inte tar många minuter att göra och blir fint när det är klart.

I dag gäller städning på elitnivå för mig för jag har skött mig dålit på lokal nivå så länge nu, bara "levt".

Dagens surdeg blir att hänga upp den sista gardinen i vardagsrummet som bara ligger till sig här och väntar på att få komma upp. Ska blogga den sen så att det blir gjort!

Hon som inte gör så många knop just nu..


Det blev ingen dvd-kväll med "Lilja 4-ever" för mig i fredags då filmen inte fanns inne. Det var någon som hade den hemma och var försenad med den och den andra de hade i videobutiken fanns bara fodralet till.

Hmm...ingen ordning på videobutiker nuför tiden!
Undrar om jag kan hitta den någon annan stans? Skulle passa mig att se den efter jobbet i eftermiddag/kväll.

N (kollegan/grannen/väninnan) kom över till mig sent på fredagskvällen. Hon och jag kom direkt igång med tjejsnack och vi satt på balkongen med levande ljus och åt varma mackor och drack rött fram till 02.30 då det var dax för länge sedan att sova.

Lördagen var en lite rolig dag även om inte så mycket världsligt hände.
Höll på att tappa mobilen i toaletten när jag skulle prata i telefon när jag låg i badkaret.... ja man kan ju undra hur det gick till...illa det kan gå, men jag hade som vanligt tur och den hamnade brevid dass!

Var iväg och shoppade lite onödigt i stilla mak på eftermiddagen och på kvällen åkte jag och Syrran in till Medborgarplatsen för middag och en öl. Vi satt och fnissade, snackade och tittade på folk och hade det allmänt bra.
Blev ändå tvungen att åka hem och knoppa i anständig tid då arbetsdagen började 07.00 i morse.
Nu dax att ta mig hemmåt efter en rolig arbetsdag. Ska förhoppningsvis blogga lite planer jag har börjat fundera på under kvällen.

Jo, jag kan rapportera att det går ganska bra att vara ensam efter de första timmarna då i fredags när barnen åkt. Känns faktiskt helt okay inombords nu igen...kanske för att jag vet att de har det så bra hos J!
Skönt att man kan känna så! Jag ägnar en del tid nu åt att bara göra så lite som möjligt och det tror jag kan vara riktigt bra för mig!

(Bilden tog jag sist när jag var hemma hos mor och far. Den stod i ett dike och var bara vacker och sommar!)

Orden är mina, tankarna är mina...


....känslorna är mina....om jag bara haft förmågan att rätt hantera, förmedla detta och förstå alla dessa funderingar.....
Jag har lust att citera varje mening här i bloggen men jag kan ju inte skriva ned hela boken här!
Jag säger därför bara: Du bara måste läsa den!

Här faller sanningar om livet rakt ned på plats.
Den är självbiografisk, rolig och skrivet i romanform fast den innefattar så mycket lärorika insikter! Så skönt att för en gång skull inte behöva uppfinna hela hjulet själv i livet utan man kan få ta del av någons erfarenheter som redan gjort ett gediget förarbete!

Flummigt men jag har inga ord för hur mycket jag vill att du skall läsa en så skön bok!

Syrran har skrivit det i sin blogg men jag trodde hon drabbats av afasi när hon bara hade ord att med stora bokstäver skriva LÄS DEN!

Jag har förstås bara börjat i denna bok, sitter på balkongen med kaffet, ljumma vindar svalkar. En klarbrå himmel.
Jag var bara tvungen att resa mig upp, gå in och slå på datorn och uppmana alla till att läsa den!

Den kom som bilaga till tidningen MåBra som finns ute nu och den heter "Lyckan , kärleken och meningen med livet" men den finns ju i vilken pocketbutik som helst också!

Nu kan jag inte sitta här mer, måste läsa! Elizabeth Gilbert, Lyckan, kärleken och meningen om livet.

Ps. Mamma, var det den du rekomenderade mig för några månader sedan?

Rea....och lite funderingar om hur ensamhet hanteras.

Nu börjar en 3 veckor lång utmaning för mig.
3 veckor då barnen skall vara på semester med J.
Jag känner mig lite orolig för hur jag ska hantera detta och det går lite i vågor då jag känner mig ensam och ynklig och i nästa stund stark och kapabel att fixa det bra då jag har jättemyckt kul jag skall göra under tiden.

Har inte gjort så många knop idag. Jag är lite svag för att shoppa på REA i sportaffärer som det är just nu på mycket och i dag råkade jag göra några grymma fynd enligt min mening...

En ny varm sovsäck som inte var på rea på till exempel.... 


...och 1 svart och en grön skaljacka som det var halva priset på...som satt perfekt och som bara låg där och väntade på mig, bara min storlek kvar! Ja, så kan det gå!

Ser ni vad duktig jag är som inte bäddat sängen innan jag slängde dit jackorna för att ta ett kort på dem, pluspoäng till mig!
Egentligen borde jag väl ligga på en strand och läsa bok idag men jag kom mig liksom inte för. Borde också städa och tvätta men kom mig inte för med det heller.
Jag kanske helt enkelt får vara så här idag? Trots att vädret är vackert...

I kväll kommer kollegan och väninnan tillika grannen N hem och vi skall ljuga i oss lite samtal och vin efter mörkrets inbrott.
 
Till dess skall jag troligen hyra en dvd "Lilja 4 ever" som jag fått bestämda order att se av Kraka efter att jag sagt till henne att jag inte trort på att så många män går till prostituerade...vi diskuterade boken "Smuts" när detta kom på tal.

Hon tror till och med att det kan vara fler, ett mörkertal än var 8:e som forskning visar och jag kan i min vildaste fantasi inte tro att män har så vidrig människo/kvinnosyn, kvinnoförakt och självförakt, låg självkänsla och dåligt självförtroende.
Hur kan det i så fall ha blivit så här fel?
Vem kan fantisera sig till att sex man betalt för är härligt? Det måste ju vara omöjligt för alla?

Jag är så jäkla naiv att jag inte tror jag känner någon som köper sexuella tjänster, jag har så stor tilltro till mina vänner och arbetskamrater, ja folk som finns i min närhet.  

Jag väljer att tro att alla i grund och botten vill ha en fungerande kärleksrelation i närhet där sex är en naturlig och härlig del. Jag vill tro att det är något alla människor innerst inne vill ha och strävar efter.... är jag dum i huvudet eller?

...men tydligen handlar köpt sex inte om detta, det är tydligen kravlöst och något man kan lägga över sin förnedring på...jag fattar ingenting. Någon annan som gör?

Ja, därför skall jag se den filmen i kväll men sen får det ämnet vara slutdiskuterat för mig för ett tag för jag är faktiskt mätt efter att ha läst boken Smuts, nu vill jag fortsätta vara naiv och tro på kärlek bland människor och läsa något mer livsbejakande.


Ja, för övrigt har jag varit en riktig telefonpratare idag. Mysigt!


Mina 32:a juli-dagar!


Just nu gör cancerfonden (jag tror åtminstone att det är de...) Sverige uppmärksammat på att cancer finns.
De berättar om hur människor som fått cancer får större insikt av varje dags betydelse och kan tydliggöra den, carpe diem. Att allt man kan önska sig är en till dag i sitt liv med sina nära och kära.
Just den här kampanjen berättar om att man skulle få en till dag i sitt liv, den 32:a juli och vad man i så fall skulle göra med den.
Jag tycker det här var bra tankar som fått mig att tänka efter även om man inte klarar att leva sitt liv i den eftertanken precis jämt.

Det jag vill komma till är ändå att när jag låg på Örebro camping Gustavsvik i strålande solsken med mina glada barn badandes brevid så kände jag att det här var mina extradagar.

Jag kände för första gången på så länge att jag var lycklig och harmonisk och stark, jag klarade mig helt själv, gjorde det jag önskade och ville.

Vi valde att inte åka så långt eftersom vi bara skulle kunna vara borta 3 nätter då kidsen ju skulle (idag) åka med J till Spanien.
Vi åkte alltså till Örebro.
Där finns ett stort och fint inomhus- och ett utomhusbad som hänger i hop med campingen.

A tog 2 bilder på mig och jag känner mig tvingad att blogga dem båda (om än i minsta skalan) då den lilla fotografen gav mig både ris och ros...
 
På den påklädda bilden tyckte han jag såg gravid ut och på den lättklädda tyckte han jag såg ut som en muskelknutte med magrutor (... men det var väl för att jag precis när han tog kortet hoppade upp och satte mig där på kanten)!

Av barn får man höra sanningen ..he he... eller? :-D
... fast i det här fallet måste jag nog dementera både graviditet och magrutor tyvärr! Tänk vad lite motljus kan göra för solbrännan förresten :-D


Vi hade åkband hela tiden så vi åkte hej vilt i det fina badet.
Barnen badade 9 timmar på raken första dagen. Jag fick en del egentid vid utomhuspoolen i solskenet så jag kunde ligga och läsa pocketar.

( Det finns gränser för hur mycket en vuxen kan bada i äventyrsland och barnen börjar nu vara så stora att de kan bada lite själva också...men jag är också välbadad och ordentligt nässköljd och hållfasthetsprövad i höfter och annat, man blir verkligen mörbultad i sådana aktiviteter).

Som vanligt hade jag ju gränslös tur och solen sken kroniskt utom på tältet som vi lyckades ställa i dygnetrunt skuggas under ett stort träd.

När Borthy hittade en likasinnad! :-D

Tur att man kan skratta åt sig själv! I dag gladde jag mig själv ganska bra på en skala, jag till och med tokskrattade lite förläget åt mig själv när jag kom i ensamhet!

Vi har ju campat några dagar nu och haft det så fint och härligt men det återkommer jag till sedan.
Varje dag i campingens kök har jag träffat på en kvinna i min egen ålder, frukost, lunch och middag har vi stått där sida vid sida och stekt kötbullar och sådant. Vi verkar ha haft samma mat-tider.
Efter ett ganska kort tag började vi hälsa på varandra och småprata.

Hennes barn ramlade runt hennes fötter liksom mina runt mina. Vi pratade om campinglivet i stort, hur fin campingen var och mer och mer om livet i allmänhet.

När hon inte var klar med sin mat eller disk erbjöd jag hennes barn att få gå med mig till badet och sådana saker.
Framför allt pratade vi om att vi hade så många likartade erfarenheter av camping.
Hon farsinerade mig eftersom hon var så berest i campingsamanhang.
Hon hade också campat i Kroatioen, campat i Venedig och ja, egentligen överallt i Sverige men inte fjällen! Det är sällan man träffar en likasinnad som gillar som jag att campa!

Jag pratade mig varm och det vackra i fjällen....verkligen varm att dit måste de semestra!
Hon sade att hon inte riktigt visste om fjällen var deras grej och att hennes gubbe började bli trött på detta livet.

Jag berättade att jag var skild och att det var första gången jag nu tältade själv med mina söner. Hon tyckte nog det var ganska stort....

I dag så frågade jag i varjefall i förbifarten, eftersom jag såg att hon inte verkade vara Svenskfödd från vilket land hon kom från....

- Jag är Zigienare, vi har inget land men min mamma och pappa och likaså jag är födda här i Sverige svarade hon då!

Shit! Vad jag är knäpp i huvudet! Klart att hon hade lite koll på hur man campar då! Jag tappade helt talförmågan några sekunder kan jag nog säga! Rättare sagt, tusen tankar for genom mitt huvud.

Egentligen var nog den här händelsen ännu märkligare för henne än för mig....
Jag tänker mig att hon nu i kväll sitter vid sin dator och skriver ett inlägg i sin blogg:

" Kära blogg!
De senaste dagarna har det hänt något märkligt. Jag har träffat en livs levande Svensson som gillar att campa! Hon var ensamstående och hade semester i tält med sina barn...frivilligt!
Det var trevligt och vi fick fin kontakt. Hon sade fjällen var vackra men dit tror jag inte jag får med mig maken och familjen.... fast det är säkert fint."

Dagarna innan var det en hel del Zigienare i traditionella kläder i campingens kök. Jag kände direkt att jag var vaksam och hade alla mina fördomar med mig in i köket då och de sina mot mig.... Jag skäms över mig själv!
Den här kvinnan jag lärde känna hade "vanliga" kläder och då plötsligt kunde vi mötas. SKÄMS över mina fördomar!!!

Hur reagerar ni i sådana här situationer? Jag är inte speciellt glad över mina fördomar och mitt beteende alla gånger. Glad dock att jag fick mig en liten mental tyst åthutning!

RSS 2.0