I dagarna 3....

Alla goda ting är tre!
Alltså, 3e dagen på raken för mig med storstädning på Firman. Måste betyda att jag har tur!
Så fruktansvärt trist att städa...motivationen är på noll och jag har gått in på lågenergiläge!

Fantasin är det också lite si och så med då det blev Sushi till lunch för andra dagen i rad... men det är ju ganska gott!

Bäst som jag sitter och äter börjar en strid ström med "order" ramla in och plötsligt hoppar man upp och ropar "Hallelulja" över att få sköta sitt vardagliga arbete igen! Äntligen!

...Det var alltså därför jag blev så hårt prövad med städningen, för att jag skulle uppskatta min vardag lite mer ? ;-D

I övrigt har tankarna varit ute och rest idag!
Jag var så nära för ett par timmar sedan att beställa en resa till Egypten till mig och sönerna i sommar för bad och njutning men så kom jag till sans och tänkte att det kanske är lite varmt att kolla pyramider i mer än 45 graders värme.... så jag beslutade att jag nog skall vara hemma i sommar och lägga den glädjen med en sådan resa på barnens höstlov i stället...
Bra eller dåligt tänkt? Ska diskutera saken med kidsen och se vad de tycker.

Hoppas på en fin och härlig sommar i Sverige!

Jag vann på positiv inställning!

Hur skall man sammanfatta gårdagen då? Jag är i varje fall jätteglad att jag redan på morgonen fick klart för mig att jag kunde välja att göra glädje av dagen och jag gjorde det.

Naturligtvis stod det "storstädning" på mig även igår på Firman...utgår från att de tycker att jag har sådana extremt välutvecklade kvalitéer på att storstäda att de med glädje väljer att lägga min kompetens på det nu när det verligen får komma till uttryck....

Det var ändå lite mindre trista uppgifter mot i förrgår, mer rodda om bland redan befintliga "order" så att städnigsarbetet kunde fortskrida...och sådant, små omorganisationer är jag inte rädd för eller tycker är för besvärligt när jag sätter den sidan till, det är mer en sport att göra det bra!

När det blev eftermiddag blev det min tur till utvecklingssamtal med nya chefen.
Jag har bett i det oändliga att få skjuta upp det och medvetet inte tagit någon kontakt med henne då jag inte känt att jag under den här tunga tiden i mitt privatliv  kunnat göra mig rättvisa, ville inte hon skulle få "fel" intryck av mig.

Jag tycker själv att jag normalt är en person som är energisk, engagerad och motiverad på jobbet men den mina arbetskamrater sett senaste året har vatrit någon som gått på autopilot.

Jag har hela tiden känt att jag efter lång och trogen tjänst på firman fått vara i den här fasen av mitt  liv utan att jag behövt be om ursäkt, de har förstått vad jag gått igenom och jag har haft så fint stöd ...men den nya chefen kom i januari och jag ville bara ha skygglapparna på, garden uppe, inte komma i samspråk med henne förrän jag var åtminstone lite på banan igen.

Som sagt, på eftermiddagen var det dax och jag kände det gick bra med samtalet, jag förklarade hur mitt liv sett ut och vad jag kännt och jag berättade om vem jag är och hur mina fortfarande ändå ganska små mål för kommande år ser ut men också om den personliga utveckling som jag själv anser mig genomgå och känner mig stolt över.

Jag tror att både hon och jag fick en första kontakt och kände oss nöjda. Jag känner mig glad  över det.

Åkte hem och belönade mig med att sätta mig med en bok på balkongen i solskenet. Jag somnade som en stock och vaknade nästan en timme senare isket röd i ansiktet.
Moi? Somade jag?  Börjar det komma avslappning till mig?
Så gärna men jag får vänta med det till Söndag efter helgens flytt.

Nu tror jag mina kollegor är på Tallinkryssningen. Hade varit kul att vara med men flytten måste gå före den här gången.

Fick hjälp att sätta upp mina gardinstänger innan vi åkte till villan och packade mer.....

När jag kom hem från packningen började jag sätta upp de nya gardinerna, vita panelgardiner men tyvärr...det känns inte alls rätt, känns som kontor så jag kommer troligen riva ned det jag satt upp och lämna igen det fortfarande oöppnade till IKEA. Gör om gör rätt Borthy!

Fick innan sängdax ett viktigt telefonsamtal. Försiktig ventilering av tankar som egentligen inte existerar.
.....Man får se tiden an och fundera på hur man ska gör sina val.
Tankar som man måste skydda sig emot.

Den som lever får se...och det tänker och vill jag göra, alltså leva fullt ut! Tids nog får man ändå testa på att vara jordgubbe som far min brukar säga!

Dagens "bra-start-ord" från Mikaela.

Lite morgonblogg till morgonkaffet innan jobbet.
Hamnade hos Mikaela.

Hon gav mig några ord man kan tänka lite extra på.

"Varje dag vi lever så väljer vi hur vi ska leva."

Faktiskt är det ju så att jag har börjat ta mer ansvar för mina egna val i livet, göra aktiva val i stället för att livet blir som det blir....
....även om man för den skull inte skall underskatta ödet, magkänslan och sitt hjärta som vägvisare! 

Jag har också för avsikt att välja glädje i mina aktiva val!

Mikaela och jag har under det gångna året försökt att "välja glädje"i allt!
...För det går i nästan allt man gör, försök får ni se, vad det än gäller att välja att se saken med glädje!

 Always look at the bright side of life :-D!

Man kan lika gärna vara glad! :-D


....Om jag är uttagen att ingå i storstädteamet på jobbet idag också så skall jag bara tycka att det är jättekul....NOT! Jo, det ska jag, man kan lika gärna vara glad! :-D


Bokutmaningen.

Jag har blivit utmanad av Junitjej att i första, närmsta bok leta upp sidan 123 och att här på bloggen publicera sjätte, sjunde och åttonde meningen på den sidan. 

"Det gick snabbt. Han tog sitt stämpelkort och tände en till cigarett i väntan på att stämpelklockan slog om till hel minut. Det dröjde en evighet. "

Meningarna är tagna ur boken Mig äger ingen av Åsa Linderborg.

I min tur utmanar jag Amonym, Socrate, Syrran och Tierra

Städat med tandborstar som Duracellkaniner!


Kändes som det var på riktigt igår. Jag sov själv i min lägenhet och de saker jag behöver finns nu här, det är liksom inget provisorium längre.

Jag har stått med en fot i vardera läger så länge och det skall bli skönt att få landa här på riktigt nu. Hitta mej och mitt!

Tror inte jag kommer sova någon mer natt i villan, till helgen går det stora lasset till J´s lägenhet som han får på fredag.

Jag har mentalt skrivit ut mig från villan nu!
Det är bara lite fysiskt arbete kvar. Känner mig i nuläget inte ens sentimental. Hoppas det håller i sig!

Jag åker till lägenheten efter jobbet, äter och fixar lite sedan åker jag till villan, packar ihop ett rum dagligen och ställer allt till J i flyttkartonger i vardagsrummet och det som jag skall ha med mig från det rummet kör jag samma kväll till min lägenhet.
Försöker ligga i fas med att packa upp men nu ligger jag lite efter men....WTF, nu är vi i mål!

Vaknade i morse med halsont men ändå med skön härlig känsla av glädje i kroppen då PMSen äntligen fått stryka på foten :-D!
Äntligen tittar inte ett missfoster tillbaka på en i spegeln som det gjort det senaste dagarna och man fattar inte alls varför...fast man levt hela sitt vuxna liv med det månatligen.

Plötsligt är man en ganska grym kvinna med bra värde igen!

I dag var det en riktigt hemsk dag på firman....
När jag kom till jobbet stod det "STORSTÄDNING" på mig och några kollegor till.
Hela firman skall storstädas av oss, alltså vi förväntas gnida hela alltet med tandborstar med såpa på! Innan städfirman kan göra sitt från golv till tak sedan!
Tandborstar är ett väldigt laddat redskap på vår firma.....men jag lovar, vi använde det i all elektronik idag! ...Alltså ingen tanborste snoddes!

Jag transformerades genast till en obstinat 3-åring med mungipor vid golvet.
...Jag var ju inte direkt ensam om det....
Vi körde dock igång och svor lite men började sedan flippa ur ganska bra i tjejsnack då vi inte hade manligt sällskap dagen till ära. Vi började städa som Duracellkaniner....

Vi var ju inte det första arbetslaget som behövt storstäda och man kunde hitta muntra lappar på redan städade ytor där det t ex stod: "Jag har 200 högskolepoäng...jag har städat den här med tandborste! Hälsningar XX"

Klart man måste städa efter sig men vissa tjänster kanske skall köpas in... och resurser användas bättre!

Chefen fick se en av dessa lappar och hon snäste tillbaka: Jag har inte heller tagit den här tjänsten för att agera städledare!

....Som ni hör var det lite kärvt från alla håll idag :-D

På lunchen låg vi ute i firmans underbara "trädgård" på rampgaller och solade och snackade galenskaper där jag var synnerligen delaktig och skyldig! Hoppas jag satte lite grillor i några huvuden, det tror jag!
Mina bens färg gav färgen "neonvit" en ny betydelse!

Första balkongbloggen!

Vilken hjälte man är ändå! Tog inte många minuter att koppla upp den stationära datorn i sönernas rum nyss. Med ett enkelt handgrepp....fick jag ihop hela nätverket så att jag just nu sitter med den gamla laptopen på balkongen och bevisligen gör ett inlägg samtidigt som yngsta sonen sitter uppkopplad i sitt rum mot Word of warcraft!
Så jäkla skönt att slippa be om hjälp!
...okay, det är lite trassligt med alla sladdarna men det funkar!

Solen skiner här i Stockholm idag. Den kommer till min balkong (som skönt nog och faktiskt är dubbelt så stor mot vad som syns här på bilden) efter lunch och finns här till dess hon går ned.
Det passar mig utmärkt som är en utpräglad kvällsmänniska....eller vad man har blivit nu för tiden? En människa utan gränser kanske? :-D Jag är i varje fall inte en morgonmänniska det vet jag med säkerhet.

I morse kände sig lillgrabben hängig och behövde vara hemma och vila upp sig. Det passade ju bra då jag har ledig dag från jobbet.

Han fick vara ensam hemma en timme då jag hade en tid hos min alldeles förtjusande underbara livscoach!
Har inte varit hos honom sedan i februari och jag trodde att vi i dag skulle ses för att knyta i hop säcken och avsluta...som ett litet bokslut men våra diskussioner om livets stora frågor kom igång från första minuten och avslutades av att det gått en timme.

Vad ska jag säga? Han är helt fantastisk! Vilken coach! Jag vet inte hur han bär sig åt men han är så varsam om mig samtidigt som han fullkomligt suger ur mig mina sanningar som jag egentligen inte ens visste att jag ägde, längtan jag har men tidigare inte kunnat sätta ord på och sedan låter mig analysera inför honom vad vi ser i det jag berättat.

Vi skrattar jättemycket. Han gör saker så tydligt för mig och ger mig verktyg. Jag känner mig så upprymd och lycklig att jag är på rätt väg äntligen, gillade det jag såg i mitt inre i dag.

Det jag fick i läxa var att vara uppmärksam på vad som gör mig lycklig på mina villkor och dessutom känna av mina varningssignaler när jag går tillbaka till det som inte är genuint jag.

Jag fick också i uppgift att våga ge av mig själv, öppna mig, släppa in människor jag vågar lita på in till riktiga mig. Jag har levt med höga skyddsmurar om människan som är jag.

Det här låter säkert grymt flummigt och bullshit...:-D men för mig handlar det om att leva sant, rätt och härligt resten av mitt liv!

Det här med bloggen...
Jag berättade igen för honom att jag försöker visa vem jag är, åtminstone för mig själv och hur jag använder bloggen.
Att jag nästan aldrig har en aning om vilka tankar som skall komma ut när jag bara sätter mig vid datorn.
Att orden och tankarna som oftast bara sprutar ut här, av skiftande slag.
Att skriva helt planlöst har blivit ett viktigt redskap för mig. jag tänker fortsätta så länge det faller sig naturligt.

Faktiskt tycker jag inte att jag känner mig så blottad, jag väljer nivån själv. Jag upplever att mina vänner som läser använder mina förtroenden just som förtroenden och jag känner att jag får så mycket tillbaka. Ett sätt att öppna mig mot mina vänner har det också blivit, åtminstone lite.
Jag har också med bloggens hjälp upptäckt att vi tänker mycket lika tankar vi människor men att det är så sällan vi kommer i så nära samtal att vi visar varandra våra tankar.
Nä, nu skall jag göra lite nytta!

Appropå ingenting så fick Rufus sin första resa i koppel idag, helt förstenad blev hon när hon skulle rastas av yngsta sonen!
Bara vi vet att hon inte smiter ur kopplet skall de små damerna få gå ut och testa att ta sig en riktig tripp på gräs! Låter härligt va? :-D Hur skall koppel sitta på sådana här varelser?
Nedan, Molly 2.

En av de sista nätterna och mina allra sista ord från villan.

Om några få minuter skall jag koppla ned och packa ihop den här datorn.
Det är min "stora" stationära dator som barnen skall få ha i sitt rum i min lägenhet. Den lämpar sig bra för World of warcraft och dyligt!

Till mig har jag tänkt att köpa en laptop som jag trådlöst kan glida runt med och t ex sitta på balkongen med slött och soft över en kopp kaffe och mysblogga mm.
..Undrar om det finns vattentäta man kan ha i badkaret... ;-D för där kommer jag nog hålla till mycket i framtiden!
... Fast inte bara, jag har mycket högre mål än så med mitt liv! Ser fram emot så mycket faktiskt!

Har också tänkt skaffa mig ett mindre skrivbord till mitt sovrum där den kan få vara till vardags. Någon som kan tipsa mig om en bra dator?
Jag är inte riktigt hemma på sådant här...
Vill gärna kunna fixa med foton i den, ha en del musik men i övrigt bara internet.
Vad kan man säga att jag har för behov då? Spela spel är inte min grej och inget barnen skall få göra på min!

I kväll har jag plockat ned hela stora grabbens rum i villan i kartonger, precis allt så det är helt rent nu förutom en säng som står mitt på golvet som jag ska sova i inatt.


Har tvättat lite överkast och mattor som J skall ha sen.
Händer inte så mycket spännande och party i mitt liv just nu men det kanske inte är så konstigt när man håller på att flyttar :-D...men snart skall jag ta hand om den delen av mitt liv också! Ser fram emot det!

När grabbens rum var tomt landade jag med övriga familjen i soffan framför tvn som fortfarande står på plats för att se på Sveriges vänskapsmatch tillika uppvärmning inför EM.
Det var en stillsam historia men ändå mysigt att titta, man liksom fick känslan av snart är det dax!

Skall avrunda med bästis Darrs ord som hon upprepar för mig i vått och torrt och som alltid är rätt! :
 "Man kan lika gärna vara glad!"

Fattar ni? Det blir väldigt okomplicerat om man bara köper detta rakt av!
 ...Och egentligen är ju livet på tok för kort för allt annat...


...Förlåt nu slutar jag... (världens vackraste sång!) ..men det är vad jag bryr mig om nu!

Modet att förvalta livets gåvor.

Sov kasst idag. Vaknat massor men är ändå inte så sjukt genomtrött som förra veckan.

Kraka ringde vid 13-tiden från ett fik, hon skulle på sin blogg-vän Hasse Lavins begravning. Hon behövde prata. Jag behövde prata.

Skönt att hon kommit in i mitt liv, det hände faktiskt via bloggen, annars hade vi nog bara fortfarande varit kollegor som setts ibland.

Kraka kan så mycket, sitter på så mycket livserfarenhet och visdom, hon lever otroligt intensivt och fort och suger in livet i 120 km i timmen, hon lever och lär ständigt! 
Hon är kapabel och ber inte om ursäkt för sig!

Själv känner jag att jag i jämförelse är ett litet barn, levt så länge med huvudet i sanden i min skyddade verklighet och har så otroligt mycket att lära, upptäcka om mig själv och livet, ta för mig, ja allt det där men hon snitslar lite banan till mig, ger mig tankeverktyg att bli kapabel jag också!

Våga vinn! Annars kan man lika gärna skita i det här som är livet. Ingen kommer leva mitt liv rikt och härligt sant åt mig!
Varje människa har ett egenansvar att ta för sig och att ge av sig själv. Tufft men sant!

I dag berättade hon en berättelse ur Bibeln för mig, fast i ord som jag kunde fatta om hur man är skyldig att ta vara på sina "talenter", att man inte ska gräva ned sina silvermynt i sanden för att vara rädd om dem utan att man skall förvalta sina gåvor, endast då finns möjligheter till rik utdelning, ta vara på sina talanger.
Och det är så sant, man får inget gratis, vill man nå lyckan måste man investera av sina tillgångar, sig själv alltså och kämpa för den, våga!

Vad kan jag lära henne då? Jag vill tro jag kan hjälpa henne att våga ge lite av sitt hjärta rakt ut i små portioner. Våga riskera.  
Att det alltid är värt insatsen att våga blotta sitt hjärta, annars kan man aldrig få högsta vinsten. Våga chansa. Annars står man chanslös.
Om det är något jag vill bevara i hela mitt liv så är det modet att ge av mitt hjärta.

Lugn dag i solen.

Ja ha, då var det nattjobb igen...
Bara en natt denna gång.
..Dygnsrytmen och jag är SÅÅÅÅ tighta och vänligt sinnade till varandra!

Det är glad och fnissig stämning på Firman i natt, extra fnissig helt enkelt! Vi ska snart också fira av en jobbarkompis som tyvärr skall sluta hos oss vilket är mindre roligt.

Jag och barnen sov i lägenheten i natt.
Det kändes som första gången "på riktigt"! Nästa lördag börjar nya livet riktigt på riktigt. Då skall allt vara klart. Skönt för alla att det är över efter denna långa tid vi kämpat med huset efter att vi bestämt oss. Så lång tid. Dax att gå vidare.

Det svåraste kommer att vara att vänja sig med att bara ha huvudansvaret för barnen var annan vecka. ...Men jag vet att de har det så bra med J att jag inte är ett dugg orolig för den biten egentligen, mest orolig för att jag själv skall bli ledsen och sakna hjärtskärande.... ja, ni fattar.
Men man vänjer sig ...kanske...

Barnen låg och läste till de somnade i sina sängar, utmattade efter Grönan och jag pysslade runt lite för mig själv fram till midnatt då jag själv kröp ned i Bomull och somnade galant!

Vaknade av klockan vid 08.15 då yngsta grabben skulle på fotbollsmatch.
Det har varit toppenväder idag!
Hela min balkong är nu översollad med blommor, blomlådor och blomkrukor som jag dagligen ännu tar in och ut för att de inte ska frysa ihjäl på nätterna.

Nu skall ni få veta hur präktig jag egentligen är....jag har odlat alla pelargonerna från frön i januari och har nu pelargoner så det räcker till ett helt regemente!
Utan och skryta!... Jag har den schystaste ballen i hela området! ( Ska man göra något kan man lika gärna göra det bäst ;-D...eller hur var det ?)
Skulle aldrig nöjja mig med second best!
( Får väl när jag får tillfälle lägga in lite bilder här så ni får avgöra själva!)

(Normalt skulle jag skrivit ordet balkong här ovan men eftersom det är Mors dag idag och jag vill hetsa upp henne lite extra :-D ....det är väldigt lätt nämligen, hon går otroligt lätt igång när Syrran eller jag säger att vi njutit när vi "suttit på ballen" och druckit vin i solen eller liknande ..fniss...)

Mor lilla mor, vem är väl som du? Världens bästa!

Det var hemskt vad snusk det blev här i min blogg idag... men i föregående inlägg är inte jag skyldig till det!
Jo, det blev en hel del sittande på ....balkongen idag, läste och hade det allmänt soft. I övrigt städat i lägenheten lite eftersom det nu börjar bli ett riktigt hem och hem måste skötas! Jag har helt enkelt försökt att ta det lugnt idag eftersom jag ville vara i fin form till nattjobbet!

Ett stort skratt som jag minns från igår men glömde blogga var när killarna på tunnelbanan på vägen hem från Gröna Lund diskuterade hur nöjjesattraktioner på Grönan "föds" och senare tages i bruk!

De var helt övertygade om att man först körde djur i dem innan man testade på människor!
Sedan såg vi detta framför oss hur man körde upp några rådjur i "Fritt fall med tilt"! Ser ni det också framför er hur de sitter fastspända? Deras miner?Jag skrattade så tårarna rann!

Undrar vem som haft detta telefonnummer innan mig?

Känsliga läsare varnas.....

Undrar om jag vill ha mitt nya telefonnummer kvar eller om det är en tillfällighet?  Undrar om detta är vanligt förekommande?
Måste bara skriva av mig.... äckel och förundran!

Höll tidigare idag på att kräkas och samtidigt fnissa ihjäl mig efter att först blivit helt ställd, kall och chockad!
Så ställd att jag inte ens kom mig för att slänga på luren!

...skrattar åt mig själv nu efteråt men är också äcklad ...och lider å någon annans vägnar!
Vad det måste finnas mycket ensamhet där ute...

Som sagt, det ringde och först var det tyst i luren.
Jag ropade hallå och då sade någon:

(En han) - Jag är så k..t, sitter här och r....ar!
(Det var en ung kille skulle jag tro, alltså ingen gubbröst. Lät ganska...ja, jag vet inte, introvert?)

Jag minns inte helt mina egna svar i det här men på ett ungefär lät jag nog så här, blev så ställd!

(Jag) -Jasså? Så pass, det var verkligen otippat ! Lägg av och skärp dig för faan! Hur är det med dig? Varför gör du så här?

(Han) - Jag vill bara ha telefons..x!

(Jag gav mig inte, jag liksom kunde inte ta in vad jag hört!
Förväntade mig kanske att det var någon kompis som snart skulle börja asflabba...eller jag vet inte vad jag tänkte...jag har inga kompisar som brukar ringa och skojja om sådant...de brukar ha betydligt bättre fantasi och humor! Det blev liksom bara blackout för mig! Fattade ingenting! Blev liksom stum!)

(Jag) - Men, sluta nu, det här tror jag inte att jag hör! Skärp till dig! Jag försöker begripa vad du säger men jag fattar inte!

(Han): ..upprepar sitt behov och vad han gör...

(Jag) -Lägg av nu! Kan du säga till mig vad du heter?

(Han) -....Simon...

(Jag) - Då tror jag du har kommit fel Simon!

Han slängde på och jag också! Fast jag borde ju ha slängt på efter första ordet!

Fattar ni att det tog så här lång tid, med mycket tystnad mellan replikerna för mig att fatta att jag skulle slänga på luren! Helt ställd och ganska chockad...men det var kanske det som var meningen ?!

Det här har aldrig hänt mig förut! Undrar vem fasen som haft det här telefonnummret innan mig? Jag trodde faktiskt att telefonnummren låg i karantän ett tag innan det släpptes till ny abbonent?

Ringde till bästis Darr och berättade...inte att det var så märkvärdigt att ett äckel ringde utan vi gapflabbade åt min reaktion, att jag inte lade på omgående! Helt sjukt!
Nu har jag tagit mitt ansvar i "Jourhavande medmänniska" för det här året....har verkligen svårt att tro det finns sådana här människor som får ut något av sådant här på riktigt? Stackars! ...KRÄKS!

Grönan, hur svårt kan det va???Här är vi hela gänget!
Vi smällde av ovanstående kort på varandra i rask takt när vi stod lutade mot en vägg och väntade på att få köpa åkbanden utanför Grönan, till och med jag kom med på ett kort vilket inte är så vanligt....tyvärr helt opiffad, men ändå!

Jag hade förmånen att få eskortera 5  glada grabbar till Gröna Lund idag!
Äldsta grabben har ju fyllt år och då beslutade vi att han fick bjuda sina 2 bästa vänner på en heldag på Grönan!
Yngsta grabben fick också ta med en kompis!
Klockan 11.00 bar det i väg!
(Innan det fyllde vi upp ett stort släp, flyttlass från villan som J åkte med upp till släktgården i Dalarna för magasinering då ingen av oss ville fortsätta i dessa möbler och grejjer.)

Det blev lite svårt att ta sig till Grönan då båtarn från Slussen var uttagna i Strejk och således inte gick! Bussarna var överfulla så det resulterade i en lång promenad ut till Djurgården. Vi mellanlandade på vätske- och glasskontroll på Mac Donalds vid Norrmalmstorg.

Solen sken från en molnfri himmel och jag kan faktiskt nu i kväll konstatera att jag fått röd färg i ansiktet under dagen!

"Till rytmen av en regnig natt
Rev vi alla murar runt falska myter
Vi föll för synd och sång och skratt
trotsade vår egen tid.....
Bättre tända livets eld än att aldrig få va sig själv!"


Rätt vad det var började Millas Mirakel ljuda från scenen med "Rytmen av ett regn" och när jag tittade till scenen begrep jag att människan som stod där måste vara Milla för mer likt orginalet kan ingen sjunga! Hon sjöng riktigt bra live!
Det måste ha varit genrepet inför "Sommarkrysset" vi såg som senare under eftermiddagen spelades in.

Sen finns inga ord för hur dåligt någon kan framföra något!
Rent bedrövligt framförde M.A Numminen i "vild show?" med mickstativt Lena PHs "det gör ont" Vilken katastrof! Sällan har någon framfört något så dåligt!

Sen behöver jag väl inte säga att vi åkte allt, om och om igen!

Känner mig nu väl omskakad, centifugerad och omrörd invärtes!

En sak som var väldigt mycket roligare i ungdomen var ändå "Lustiga huset" då med några öl i kroppen med kompisarna på Valborg... men det var ju inget man direkt kunde ta upp med barnen :-D
... De kommer märka det tids nog ändå misstänker jag...

Jag fick några sekunders rast på en bänk och kunde nästan själv sitta och lyssna till Bengtzings genrep!
Fick några kort på henne också...en hel del close ups också...vad jag nu ska med de till :-D?

9 timmar på Grönan! Jag är mör men det var jättekul!
Kom lagom till lägenheten till Lettlands låt i festivalen! Urk...hemskt!
Sen kom Pirelli. Klart jag hejjar på Sverige och hon är proffsig men jag har ändå inte hela hjärtat hos henne, hon känns så "mycket fasad" ...liksom...
Sen stängde jag av det programmet efter ytterligare någon låt och startade bloggdatorn i stället!


Hoppas du också haft en jättefin lördag och lördagskväll!
Håkan spelar på Grönan 13/6.... Var mer? När?

Lite vardag under nattjobb..

Eftersom jag faktiskt är på banan igen skall jag ta och berätta det lilla jag pysslat med de senaste dygnet också.
I går monterade jag ned matbordstolarna och bytte tyg på sitsarna till vitt i stället för det mörka som var. Bättre vitt än mörkt till dess jag hittar något jag riktigt gillar! (Jag har väl berättat att jag flyttat det stora matbordet och alla stolarna till min lägenhet förra helgen?)

När grabbarna kom hem åkte vi en sväng till en spelaffär och de köpte hett efterlängtade spel de sparat i hop till med mådnadspengen.
A köpte Guítar Hero 3 till Wii och E köpte någon Ninjahistoria till Playstation 2.

(Mina grabbar spelar inte så speciellt jättemycket, jag känner mig inte orolig att de skall fastna i sådana här aktiviteter, de spelar mer på en roa-sig-nivå!)

I dag då när jag vaknade? Hmm... kände mig bara glad över att ha sovit!

Åkte till granncentrumet för att kopa en present till en arbetskamrat.
Jobbarkompisarna hade bestämt vad det skulle vara och med min vana trogen och tur hade det från och med i dag blivit halva priset på just denna fina present så jag köpte till "extra extra" också!

Sen råkade solen skina och jag vara glad så jag råkade köpa ett par Bondelid- (bad)-shorts, några bas-t-shirtar och ....ett par nya G-star-jeans.
Egentligen skulle jag kolla efter ljusa sommarjeans, lite ledigt slappa men hittade inga... men så låg de där, G-staren och bara sade till mig:
Ta mig, de du har börjar sitta på tok för löst, du måste gå ned i storlek! ...och ja visst, jag höll med!


Har nog utan att tänka på det gått ned något kilo på senaste? Inte för att det gör något men jeans är inte så snygga när de fladdrar på oss tjejer tycker jag! (Jag köper så gärna nya jeans om de börjar fladdra på mig ;-D ...så sällan det händer bara!)

Blev till slut lite irriterad på killen i affären för han var så jäkla på, han sade att precis alla jeans var såååå snygga och satt perfekt!
Jag försökte lära upp honom och sade: Jag fattar att du tycker allt är skitsnyggt här inne men du måste ju kolla på hur det sitter på kunden, var ärlig och objektiv annars får jag ju inget förtroende för dig!

Jag hade gladeligen köpt 10 par jeans där inne om de suttit 100 % rätt men det var bara 98 i bland och då skall man dra öronen åt sig! Jeans är viktigt, nästan det viktigaste klädesplagget för mig!

Här i stockholm är det varmt och solen skiner. Blir pizza och ett glas vin i kväll sedan bara att arbeta med att tömma vinden totalt!
Lite varje dag nu, så kommer det snart vara klart!


(Jag är ganska stolt över kvalitén på bilderna i detta inlägg ... :-D)


Gnuggar sömnen ur ögonen! :-D

Jag har sovit i dag!
Jag tog en dubbel dos allergimedicin, antihistamin i morse och lyckades bli avslappnad så pass mycket att jag sov hela dagen på det och utmattningen (eftersom jag ändå måste äta antihistaminer nu). 

Känner mig glad nu och jag tänker vårda fortsättningen på det här!
I och med det här skall jag ha brytit cirkeln! Jag är på banan igen och har hjärnan innanför skallbenet igen!

Jag är skiträdd för mediciner...låter väl löjligt men jag tar knappt en Alvedon ens! Patetiskt rädd för att inte min kropp sköter allt naturligt och visar mig vägen! Jag litar på den...vägrar allt annat av ren rädsla och fel känslor! 

Jag fick jättemånga kommentarer på det förra inlägget, tack så jättemycket, det verkligen värmer, flera var personliga och inte för publicering.

Ska väl berätta lite.
Jo, jag gick ju till företagshälsovården en gång det här året för att jag vid något annat tillfälle inte heller sov och jag kan säga att jag gick därifrån med en hel kasse sömnpiller utan att ens ha bett om det!
Jag har svårt att tro att saker inte har naturliga förklaringar.... vill tro det! Vill tro att tilltro, tillit, trygghet  och förtroenden ordnar upp saker?

Jag har aldrig öppnat eller tagit något av det, skulle aldrig våga, vill inte....
...Utom en burk som hon skickade med i förbifarten som doktorn sade var exakt samma substans som i mina vanliga dagliga allergimediciner. (Har accepterat att jag har allergi...)
Hon sade de absolut inte var beroendeframkallande och att förutom att de effektiv höll hösnuvan i schack också löste upp inre spänningar och ångest vid sömnrubbningar och även illamående vid bilsjuka och sådana saker, till och med barn kunde ta dem!
Dessa har jag någon gång då och då tagit med riktigt bra resultat, då sovit. En sådan tog jag i morse och hoppade över min vanliga allergitablett.

Jag har ju pratat med många kollegor om det här, många har det i det tysta som jag och åtminstone hälften vet paniken när inte sömnen finns.
Skall nu springa och hämta minsta sonen på skolan.

Är på banan igen! Lycklig lycklig!

Ännu inte bönhörd av sömngudarna.

Är ganska less på mig själv just nu eftersom jag inte sover...

Jag är färdig för ett pannskott... faktiskt relativt sugen på det börjar bli! (Lugn morsan, jag älskar
livet ;-D, det vet du! Jag måste bara komma ur den här onda cirkeln nu, kan inte vara vaken längre...det sitter helt klart mellan öronen men det känns inut mig som det är rent fysiska spänningar, att varje muskel är bara så VAKEN och pigg men hjärnan orkar ju inte, måste sova sig hel mellan varven!)

Jag försöker att bara fokusera positivt på det hela, att det inte är så farligt......att jag bara är så vaken för att jag är sugen på att börja livet på nytt.
...men det är så jäkla jobbigt så jag kan inte beskriva det när det kommer en sådan här period.
Jag som tidigare varit ett riktigt sömnproffs har fått dessa problem senaste året av och till. Hoppas så att det är sista gången nu!

Jag är inte dummare än att jag ju fattar att allt har berott på livssituationen som varit och all den stora stress som det långvarit burit med sig och jag hyser stark tilltro till att allt kommer att lösa sig helt naturligt så fort sluttampen med det praktiska i flytten är avklarad.
Jag hyser stark tilltro till att mitt liv kommer att bli riktigt bra inom kort och jag ser verkligen fram emot det.

Jag somnade skönt 08.00 i morse. Vaknade 1 ggn per timme men lyckades slumra om, om än ytligt.

Vaknade totalt och obönhörligt klockan 12.00 med tårar rinnande utefter kinderna ifrustration, så jäkla maktlös över något så enkelt som oförmåga att sova. Jag är så förbannad att jag inte kan styra över något så självklart!

Är inte ens speciellt trött men allt mer avtrubbad i hjärnan. Språket försvinner och kvar blir bara uppmaningar och svordommar känns det som...

Jag ringde min livlina till lika bästis Darr i Annanstad och hon vet ju absolut allt om mig och hur jag tänker och fungerar och hon kan relativt lätt skrapa hop mig när jag fallit ut som en blöt fläck, sätta ihop mig igen och återge mig tyglarna.

(Nu händer det ju inte så ofta att någon av oss flippar ur så här men det är väldigt skönt att vi har varandra då och alltid. Hon blir inte rädd när jag är ledsen eller på annat sätt "ofördelaktig" och inte jag när hon är det, vi vet hur vi funkar liksom.... svårt att beskriva sin bästa vännina sedan barnsben! Vilken trygghet och kärlek det är att ha!)

Kände mig mycket bättre efter att ha gråtit ut maktlösheten....med PMSen som ett starkt stöd i ryggen för aktuella känsloyttringar ;-D....
( Vilket inlägg det blev, ingen direkt toppenreklam för mig som människa :-D,  men allt det här beror bara på brist på sömn!)
Är ju egentligen redan glad och vågar nu, vill vinna högsta vinsten!

10:e Juni, nätbrynja på!

Nu känner jag mig glad och taggad, 10:e Juni blir det nätbrynja på hos mig! Har bestämt med lite nära och kära att vi ser Sverigematchen hos mig!
Alltid roligare att kolla fotboll tillsammans med likasinnade, blir mer känsla! Fler som vill komma? Finns det hjärterum...

Vad kul att EM snart drar igång!
I natt har det varit fotbolls-yra här på jobbet, ett minimum av jobb har blivit utfört...av några få då resten ville för allt i världen se på fotbollen!

Nu sitter jag pigg här mitt i natten... lugnet ligger här över firman och i natt hoppas jag det håller i sig hela natten.
I bland vill man jobba..ibland vill man softa.
Första natten i en serie är alltid skönt om det är lite lugnt men sen får det gärna vara ordentligt att stå i när man är "omvänd" för då går ju tiden så pass mycket fortare!
 ...men sådant styr vi inte över här hos oss, det är bara att hänga med i vändningar som sker!

Uppdatering kl 03.57....i sena natten:

Efter att ha sett på lite tv i natt med "Sacha" beslutade vi oss för att vi skall se "Borat" innan fotbollsmatchen hemma hos mig.
Några av oss hade inte sett den. Jag har sett den 2 gånger men kan se om den om humöret är rätt! I natt skrattade vi åt repliker och minnen från den. Jag tror att endera så hatar man eller så älskar man denna sjuka film!

Jag och B1 försökte också att titta på scener ur "Snickeriet" på Youtube som jag fått tips om men några nitiska hackers här på Firman har stängt av allt ljud på datorerna så ...hur skoj var det att bara läsa repliker och på läpparna? Här skall vi minsann inte roa oss!
Jag får kolla när jag kommer hem, tror att dessa kärleksfulla dokumentärscener kommer att vara helt i min smak!

Om en stund, närmare bestämt 3,5 timmar får jag åka hem till Bomull! Vill sova skönt, djupt med härliga drömmar!

Mycket bättre nu!


Usch, jag vill verkligen redan komma ifrån morgonens fel-start och även det inlägget jag skrev i morse!

Vaknade nyss av klockan som ringde!
Förvirrad vände jag mig runt i Bomull och undrade var jag var någonstan? Bra drömmar snurrade runt i skallen!

Alltså, högsta betyg till min säng! Jag har sovit ett par timmar och kliver nu upp med bra känsla!

Ska hämta lilla sonen och sedan softa runt lite utan måsten, jag tänker effektivt bort sådana idag! 


Ta ett varmt bad och läsa den nya boken jag nu läser" Mig äger ingen" som jag hört så otroligt mycket fint om, att den ska vara något alldeles speciellt!
Införskaffade den igår!

Tung morgon.

Man kan nog ganska lätt konstatera att denna morgon inte varit en av de ljusare....snarare tung på många sätt.
För  personliga detaljer uteslutna..men det fattar ju alla....

Vid halv sju upptäckte jag att lilla grabben hade friluftsdag och skulle ha matsäck med sig, fasen att jag inte har bättre koll nu! Irriterande! 
Bara att dra igång och steka pannkakor, sådant man gärna gör klockan halv sju på morgonen!

J och jag tjatade unisont  i enad front på barnen vid frukosten om att de måste skriva mer i sina skrivläxor, eller i varje fall lägga ned mer själ i läxorna och den sura stämningen kom igång ordentligt då barnen var trötta och....inte sugna på tjat.

Sen hittade jag inte stora grabbens gympakläder, han hade troligen glömt gympapåsen på pendeln men han sade den fanns i min lägenhet så vi åkte dit där den naturligtvis inte var....ja, aningen stressad sur stämning var ett faktum....fick ta reservgympakläder.

Kände ändå sedan att det bara var att skaka bort den här känslan och hoppas även barnen kommer kunna göra detta idag.
Det var helt enkelt så grinigt att jag gick till almanackan och började fundera om jag hade någon del i det här? (PMS...) men jag tror jag borde vara oskyldig än så länge....fast kanske inte... det drar väl i hop sig? Eller så är jag bara trött och vill ha tankarna på annat håll.

Sen när barnen var lämnade blev det utan bedövning ett viktigt men svårt telefonsamtal med någon som står mig mycket nära men som jag ändå ganska omedvetet trängt bort ett tag eftersom mitt liv sett ut som det sett ut. Vi pratade nästan 1 timme. Tankar nödvändiga att ventileras.
Kändes ändå bättre efteråt, jag har försökt att klargöra var jag står och hur min världsbild ser ut...och det är ju ingen lätt beskrivning när man knappt vet själv!

Kände mig sedan ganska utpumpad men okay när jag slog mig ned vid datorn.
Tittade lite på bilder jag tycker om innan jag slog på bloggen.
Där mötte jag mig själv i dagens första högljudande skratt när jag läste Amonyms sköna kommenatar på mitt förra inlägg, om hur man får ut gubb-lukt ur gardrober:

"Bläh så läskigt! Hoppas du blir av med gubblukten! Prova att "perkla" kraftigt rätt i garderoben följt av en rejäl Koskenkorva....=)
kram"

Visst var det ett kanon-tips, just att "perkla" skulle kunna liva upp mig lite just nu känner jag och jag tror faktiskt att jag måste gå och göra det direkt! :-D

Sådana här inlägg gillar inte jag.... när jag kräks galla över min vardagskänsla, jag vill egentligen bara alltid förstärka allt som jag har runt mig som gör mig stark och lycklig men i bland svackar det helt enkelt lite bara...men tunga stunder finns ju i allas liv, även i mitt även om jag är en ordentligt lyckligt lottad människa med så mycket fint att gjädjas över... vilket jag gör också nästan jämt....och så har jag ju min "tur" :-D!

Jag måste gå ock lägga mig en stund för jag har sovit alldeles för lite i natt  vilket i och för sig bara var mysigt då jag var ensam i min lägenhet och bara myste fram till drygt midnatt innan jag promenerade tillbaka till villan men nu måste jag vara vaken i ett dygn då jag går på nattskift i kväll.
...måste sova lite idag....måste... vill...
Bomull, ta mig i din trygga sköna famn, låt mig drömma härligt och vakna utvilad och med de känslor som gör mig glad.
Muntra upp mig, vill släppa sned-starten NU!


Sista HLR-dagen i den här omgången.

En kopia av förra tisdagen....fast jag tänker inte skriva om det inlägget :-D ...alltså hur man gör HLR på barn! (Är du händelsevis förhoppningsvis intresserad så kan du läsa om det här i min blogg!)

Som sagt, i dag är sista föreläsningsdagen för den här perioden och jag och kollegan T hade tänkt att "fira" det med lite snack över ett glas vin på min balkong direkt efter jobbet (sista kursen) eftersom hon inte varit där än men nu blev det inte så då hon skulle i väg på något och jag faktiskt egentligen inte vill missa min yogalektion!
...vi får ta tjejsnacket över ett glas vin en annan dag i stället!

(Ja...kan ju tyckas lite konstigt med vin på en tisdag men i vår branch får man helt enkelt utföra sådana aktiviteter när alla inblandade är lediga och det sker inte alltid på helger som hos vanliga dödliga.)

Åter till kurserna, det har varit roligt och blivit väl emottaget, känts som ett angeläget ämne för alla att få in i ryggraden, eftersom man sällan klarar att behålla sin intelektuella nivå så man kan utnyttja sina kunskaper när olyckan är framme, man ramlar ned i stresskonen...då krävs väl inövade program att hänga upp sitt agerande på!!

Hade nu bara minuter till att uppdatera bloggen på idag efter lunchen, skall nu igen springa iväg och rapa upp föreläsningen en gång till :-D

Jo, hur går det med sången som jag ska lära mig då? Inte så illa faktiskt, klarar att sjunga och spela den med cd-spelaren men inte själv än på långa vägar! Svår men fin!

Ett gammalt klädberg.

ZoomZoom
Är i lägenheten och mekar in hyllor i garderoberna...för att inte tala om att jag sanerar garderoberna!

Gubbe-stanken sitter kvar i dem....perkele!
Jag vill nästan inte ens hänga in mina kläder i dem!
Äsch, det är bara att köra hårt med skurmedel och lukta gott-grejjor så är lägenhetens föregående ägare snart ett minne blott!

Alla mina kläder ligger nu i ett stor berg på min säng...och de vill bli invikta men jag arbeter dåligt!

Hur kan jag ha så mycket gammalt skit i klädväg sparat tänker jag nu?
Hälften har jag inte använt det senaste året!
Egentligen borde jag ju göra en utrensning nu men jag gör det i lugnan ro sedan när jag är inbodd och på allvar kan ta tag i min klädshopping igen, det har varit nedprioriterat ett tag men snart när man inte längre måste köpa massa måsten som mikrougnar och soffor så kommer det bli kul att både gå på stan och köpa kläder igen!

I dag har jag haft en ganska soft ledig dag, städat lite i huset, fast jag sade jag aldrig mer skulle men jag blev tvungen att fixa till de lite för att de sista dagarna skulle kunna flyta på. Tvättat en del.

Var också en sväng i Kungens Kurva och köpte en brödrost och 2 ko-kuddar som äntligen hade kommit in.
Jag ville ju de skulle matcha min golv-kossa, alltså svart-vita!

Jag lär mig något precis varje dag!

Ja det börjde ju för riktigt länge sedan när man satt och skrev att låt-texter från radion och skivor och sedan satt jag där och försökte, med de få ackorden jag kan att lära mig låtarna.
Gitarr har jag aldrig blivit bättre på men texter har fastnat lätt i skallen på mig genom åren.

Under senare år började man ju fatta att det var kanonlätt att bara hämta alla sångtexter man vill ha från nätet och det var ju en revultionerande upptäckt för lilla mej som nu fick ett stort material att börja ta ut ackord till....lika kass fortfarande...

Sent igår kväll skulle jag bara ta mig en liten titt som hastigast på en låt som jag bestämt mig för att lära mig och jag lade till ordet ackord, tab i sökningen och vips så öppnade sig en ny värld för mig!

Någon snäll (och betydligt duktigare än mig) människa har redan gjort allt jobb till mig!
Jag började helt galet lyriskt att slå på mina favoritlåtar som jag tyckt varit lite svåra och , vips så spottade skrivaren ut låtarna med ackord till mig!

Klockan 01.00 var skrivarpappret slut så jag fick sluta ch gå och lägga mig men...som sagt, man lär sig något varje dag! Varför har ingen berättat för mig hur enkelt det kan vara? Varför har jag inte fattat tidigare? :-D
Nu kan jag ju lägga tiden på att spela och sjunga i stället för att försöka ta ut lämpliga ackord!
Leve internet! Hurra! Hurra! Hurra!
Här är en sida där du kan hitta lite... och här är en till!


Artist: Anna Ternheim
Låt: My Secret
Album: Somebody Outside

Capo på 2:a bandet 


G C Em G C
Today must have been one of the strangest days
Em G Am F
Some would say that you won't find love that way
C G Am
But the best days are not planned by common sense
F
By lack of time
C G
you just happen to be where everything feels fine
Dm C G
It's a new secret I have found x2

C Em G C
From today, I'll change my priorities around
Em G Am F
I'm no longer in command, and people say
C G
I'm of solid ground and you're to blame
Am F
But they don't understand, people never do
C G
It's confusing, I don't expect them to
Dm C G
It's a new secret I have found x4
G G C Em G C
Today, must have been one of the strangest days
Em G Am
I found a place where I could stay
F C
And people say that it will kill me,
G
but they don't understand
Am F
People never do, but it makes sense to me
C G
To be senseless to change my plans for you
Dm C G
It's a new secret I have found x4

Dm
And I'm of solid ground for you
Dm C G...

Effektiv söndag!

I dag var det bara att ta tjuren vid hornen. Känns dock väldigt bra att strukturerat ha börjat och jag tackar mig själv för ett ytterst gediget förarbete som jag utfört under året!

J gick lös på garaget och jag på de 2 vardagsrummen.
Jag har tagit ned tavlor, gardiner, ja allt från väggarna och sedan beslutat mig för att åtminstone bli helt klar med at få ned allt i dessa 2 rum i flyttkartonger innan sängdax.
Alla böcker från bokhyllorna, cd-skivor, porslin och glas från vitrinskåpen... allt! 

Det går kanonbra och känns faktiskt inte speiellt jobbigt att avsluta det här som sagt.
Det känns också helt naturligt vad som är mina saker och vad som är J´s saker, finns inget vi varit oense om.

Riktigt glädjade för mig var att J ville ha flera av de svartvita kort jag tagit som vi haft inramade på väggarna, det tar jag som ett bra betyg!
Till mig själv kan jag ju bara fixa  nya. Dessutom hoppas jag få lust att ta tag i kameran, börja fotografera nytt framöver. Vill se världen och folk vackert!

Jag har också gjort ca 4 resor under dagen till min lägenhet med saker och speciellt, de sista möblerna som skall dit, det stora matbordet och stolarna.
Det blev i första anblicken lite klumpigt stort i lägenheten men jag tror jag kommer vänja mig och jag hoppas ju att jag skall ha ordentligt med matgäster och vänskap runt det bordet i min framtid!

Kommer säkert bli någon mer resa dit i kväll med mer packning! Snart har jag hela mitt liv där och får ta med mig det jag behöver till huset för de sista dygnen här!

Familjen sitter bänkade framför hockeyn men jag är inte så intresserad av hockey så jag hoppar det....jag vet Camilla, du och jag är olika här men det kan inte hjälpas, jag gillar fotboll och du hockey, vi får kompletera varandra!


Älskade hatade sömn!

Sitter här vaken i tidiga morgontimmarna.
Jag är fullkomligt skadad på sömnfronten. Lite beror det säkert på jobbet eftersom jag inte förbättrar det hela med ett 3-skift men i grund och botten beror det med all säkerhet på hur jag haft det runt mig under en så lång period.

När "allt är över""önskar jag mig högst av allt bli sömnfrisk!
Sömnen är min största ångest!

Jag längtar så mycket till att få sova, sova länge, vara morgontrött när jag väcks av klockan, sova halva dagen, sova tungt, sova hårt, sova skönt utan att ständigt vakna upp.
Längtar till att få vakna med förvirrade tankar: Var är jag någonstans? Vilken dag är det? med hela ansiktet fullt med sov-sträck!
Snälla snälla sömnen, kom snart tillbaka till mitt liv, ta in mig i din trygga famn!

Jag hoppas min nya sköna säng "Bomull" i min lägenhet skall bryta detta och skänka mig tryggheten tillbaka, ge mig ro och vila.


Inte visste jag i morse...

Att det här skulle komma att bli en sådan toppendag!
3 (+1) grymt bra händelser har egentligen bara radat upp sig!

Sorry kvaliten på bilderna i detta inlägg men jag hade bara mobilen med mig och den kameran och jag är inte speciellt synkade, vi förstår oss faktiskt inte ens på varandra och det går inte att redigera bilderna eller vända på dem ens!
Skit samma...

Dagen började ju efter min softar-stund med en rivstart ned till fotbollsplanen där minstingen spelade derby och sopade mattan med motståndarna, 13-1! Vilken seger! Han har blivit så duktig!
(Hoppas våra Svenska killar kör samma spelstil i EM om vad är det? 21 dagar! Ska bli så kul att äntligen få se!...Ja ni som följt med i min blogg vet ju att jag kan gå över lik för att få tag i en tv när det är landskamper!)

Direkt efter fotbollen stack jag och minsta grabben in till stan för att möta upp stora grabben på hans skola där det var Vårfest!
Vilken upplevelse det blev! 
Vilka duktiga människor det finns!
Jag fick utan att kunna göra något åt det frottera mig med vanliga dödliga och även kändisar och våra/deras barn, kommande kändisar! Härligt!
Jag kan inte nog berätta om hur härligt det är att se och höra riktigt duktiga människor!


Den här gruppen t ex som nyligen gått ut Adolf Fredrik hette "Untiteld Quartet" blev jag helt tagen av, de var helt grymma på Barbershop! Jag köpte deras skiva direkt.

(Härom dagen skrev jag om att jag inte hade lust att arbeta som Gud... men nu har jag faktiskt kommit på en rimlig sak som jag skulle vilja göra: Jag skulle vilja sjunga Barbershop med likasinnade som en kul hobby....även om det inte är så toppen att lyssna till så ofta så är det hur kul som helst att sjunga, jag har provat på det under gymnasietiden.)

Nu har bilderna blandat i hop sig lite här...men det struntar jag i! Konfrancier var en hur kul och duktig som helst : Pontus Ströbaek. Ni ser homnom här nedan tillsammans med Jojje Wadenius!
Satan igatan vad bra Jojje var! När han körde hiten "Kalles klätterträd" var jag och publiken i sjunde himlen!

Killen i vitt nedan heter Tobbe och är för den som undrar klädd i EMO-stil vilket jag fått lära mig vad det är idag.
Killen går i nian och min son fullkommligt beundrar honom!
Jag också efter att ha sett honom uppträda idag!
Troligen är han Yngwie Malmstens tronarvinge! Lägg Tobbe på minnet, han kommer snart vara en stjärna, tro mig!
Ja, det var så många mer upplevelser idag men jag kan ju inte blogga allt, får bara försöka förmedla känslan!

När vi sen åkte hem hände den 3:e superbästa saken!
Pappa ringde och sade att han åkt in för hjärtbesvär till sjukhuset i Nyköping under morgonen...(ja, det var ju inte roligt som så, jag vet att han har stor oro över sitt hjärta då heriditeten för tidig hjärtdöd på hans sida är stor).
Det glädjande var ju att han ringde mig och sade att han mådde bra, att de inte hittat några fel efter undersökningar och att han var på väg hem!
Visst har jag haft en riktigt bra dag! ...och sedan är jag ju så glad inuti också!
>

...När regnet slår mot fönstret...


Regndropparna hänger tunga i syrenernas blommor på andra sidan glasrutan.

Jag sitter här och bara är med en kopp kaffe och med en rostad smörgås med jordgubbsylt på.
Öppnade nyss en ny kaffepåse...
Mmm....ni vet hur gott det doftar, vilken arom! Kaffe tillhör ett av livets "måste ha" på ett oförklarligt sätt...

Jag tycker inte det känns så hemskt att det regnar nu, det sänker mig inte.
Minns ni förra sommaren...ja nästan hela året då det regnade konstant! (...för det var väl inte bara jag som kände så???)

Då tyckte man inte om det, man såg knappt någon ljusning i molntäcket men nu, de senaste 2 dagarna känns det bara som en nödvändig ganska vacker vattning av naturen efter en otroligt varm och härlig vårperiod!


Hoppas så innerligt att sol och värme kommer till oss här i Sverige i sommar, vi behöver det! Jag tycker vi ändå är beundransvärda som lever så tålmodigt i kyla och mörker så stora delar av året.

I min almanacka var det tomt i dag så jag trodde hela dagen skulle bestå av packning i flyttlåder inför flytten, det börjar brinna i knutrna nu!
.....Men så uppdagades det för mig att det fanns en verklighet också, att lilla grabben faktiskt har fotballsmatch med samling om en 20 minuter och att stora grabbens skola har öppet hus idag med "sång på gården". Upptäckte också att jag skall stå där och sälja fikabröd i ett café några timmar också....

Shit vilken dålig vardagskontroll jag har nu, längtar till att allt det här är över och mitt liv där jag ånyo lever börjar.
Längtar efter att inte allt kretsar runt flytt och bara tankar på nytt liv utan att jag får komma i ordning och leva livet!
Längtar efter att all min energi skall gå till livet ,inte till att avsluta vårt liv så som det varit under så lång tid nu för oss. Längtar...

(Borthys bilder...)

Undrar varför bra tid går så fort?

I går var en riktigt bra dag. Tror att jag redan skrivit att arbetsdagen var en bra dag så den kan jag ju hoppa över!
Efter jobbet var det kulturkväll på lillgrabbens skola! Förutom att jag höll på att frysa ihjäl så var det en fantastisk upplevelse som vanligt, barnen visade upp alla sina konstverk och allt de lärt sig om Asien dennna termin. De hade också en timmes program med musik och dans där temat var OS i Kina!

Det blev en massa fika och trevligheter också. När klockan var 19.30 kom vi hem och då hoppade jag in i en lång och varm dusch eftersom blodet i stort sätt slutat att cirkulera i min kropp pga kyla!
Det var ju inte direkt så att jag hade kalla fötter men fötterna var helt enkelt kalla! :-D

När jag var klar i duschen var det näste man till rakning!
Zigge the man!

Hur kan någon man älskar så mycket vara så förbaskat äcklig?

Vår katt har sedvanligt nu på våren börjat dra in sina fågel-loppor igen. Urk!

De hoppar av honom i sängen och ligger sedan där och väntar på att barnen skall krypa ned så att de får middag!

Barnen blir helt uppätna!
Mig ger de sig inte på....jag har väl ont blod eller för mycket av den svarta gallan i mig ? :-D

Inte nog med det så hänger det som vindruvsklasar med fästingar runt halsen på honom hur mycket vi än plockar!
Den här hittade jag igår!

Nu var det nog och Zigge åkte in i farliga duschen!

Han är verkligen inte stormförtjust kan jag lova, han förvandlas från sitt vanliga så vänliga sinne till ett sinnessjukt monster!
Alla i duschsamarbetet klarade sig dock utan läpp-gomspalt orsakad av Zigge igår! Han ser bra ynklig ut när han är färdigduschad!

Han är bra grym den katten, en jägare ut i klospetsarna!
I förrgår mördade han en ekorre under min säng!

På ett sätt är det lite skönt att han skall bo hos J vid flytten...nä, jag skrev fel här, kommer sakna den katten varje dag i resten av mitt liv!

Ja, sen lade jag minstingen och hade sedan tur att få lite tid för mig själv! Varför går bra tid så förskräckligt snabbt?
Hur kan 2 timmar och 14 minuter till exempel gå så otroligt fort?

Hur kunde denna vecka gå så fort att jag inte haft kontakt med min väninna Kraka från IRL.
Jag har helt enkelt inte läst hennes blogg eller så mångas bloggar den senaste veckan och inte fattat att hon hamnat på sjukhus med befarad hjärtinfarkt förrän först idag!

Ringde henne direkt i eftermiddag och fick höra att och hon nyss blivit utskriven på permis över helgen vilket var en otrolig lättnad att höra.

Snälla, snälla Kraka, lova att vara rädd om dig! Jag finns här, ring mig när du vill på dygnet om du behöver mig! Kram till dig! Hoppas att du köpte livets örhängen!

Ingenting hindrar dig, vad vill du bli då? :-D

Om det absolut inte fanns några gränser, inga som helst hinder, alla vägar är öppna...Vad skulle du i så fall vilja bli?
Plötsligt känner jag hur ambitionslös jag kanske ändå är?   :-D
Jag kan inte riktigt komma på?
Just här och nu får jag helt fritt bara flumma ut i drömmar...

Tänk tänk tänk....
Om man börjar uppifrån då? Lite pretantionslöst så där.... Gud????

Skulle jag vilja vara Gud?
På ren svanska... Nä, fy f...n! Vilket otacksamt chefsskap över världen!
Nog för att man skulle få en hygglig mängd bekräftelse från många, ja det finns ju till och med fanatiker och många skulle tro på mig...men alldeles för många tror inte....

Nej, det skulle verkligen vara ett magkatarr-jobb att stiga upp till varje dag och arbeta som Gud!
Dessutom för att göra det hela riktigt vidrigt så är ju firman jorden öppen dygnet runt och det skullle väl leda till att man aldrig fick någon ro i kroppen, eller ens 4 veckors sammanhängande sommarsemester!
...Det där med makt är nog inte min grej....

En halvtidstjänst med heltidslön som ordförande i MENSA då?
Kan det vara något för mig?

Jag skulle verkligen vilja ha en väl utvecklad njure, förstå saker, vara intelligent och allmänbildad ...men tänk vad trist att antagligen få gå runt och tycka att andra är fullblodspuckon och riktiga stolpskott!

Som det är nu är allt mycket trevligare, att jag tycker att de flesta männniskor, på olika vis är fina värdefulla bekantskaper som ger stor glädje att samtala och umgås med! Det är nog skönt att bara vara normalbegåvad trots allt!

Allra lyckligast är man troligen som ordentligt under begåvningsgenomsnittet, i ett bekymmerslöst gjädjefyllt liv utan krav men, nej, det känns ändå inte som ett alternativ, i varje fall inget drömjobb att jobba på skyddad verkstad eller vad det kan heta :-D ....men jag tror de som arbetar där är lyckliga!

Men lovordad och prisad filmstjärna då? Julia Roberts värsta konkurent?

Nej, tyvärr, inte det heller, jag skulle inte vilja vara kändis, tänk att aldrig få göra sina egna misstag, skaffa sig livserfarenhet, kanske göra fel eller bete sig fel, bara vara mänsklig utan att det 2 timmar senare ligger ute på Youtube!

...Skulle säkert få prestationsångest också....lida svårt av en finne i pannan....för att inte tala om att behöva kyssa eller ännu värre, ha fake-sex med av andra utsedda arbetskamrater på jobbet och i bland behöva glida runt på jobbet i bikini! Huvaligen, jobbiga tanke!


Kanske är det för att jag redan har ett arbete som jag verkligen älskar och som känns så meningsfullt, varierande och engagerande som jag inte direkt kommer på något som skulle passa mig bättre?

Det kan kanske tyckas ambitionslöst men jag tror helt enkelt jag är så lyckligt lottad, en av troligen ganska få människor som finner stor glädje i sitt arbete utan att brinna ut.


Jag trivs verkligen med mitt jobb, min Firma och mina kära arbetskamrater som betyder så mycket för mig! Jag tycker alltid att det är kul att trava i väg till vår verkstad även då den är så långt i från skyddad som man kan komma!
Jag tror helt enkelt jag är en väldigt lyckligt lottad människa!

Nu ska jag bara tänka vidare på det här, fundera mera, gå ned i ambitioner lite ;-D och fundera ut mer realistiska drömmar och ambitioner för en rik fritid och ett fortsatt härligt positivt liv!

Mycket bättre känsla idag!

Jag var lite spänd när jag gick till jobbet i morse, spänd att den dåliga stämningen skulle hålla i sig och fortsätta.
Jag hade inte behövt vara rädd, i dag var stämningen ånyo mjuk och trevlig som vanligt på firman!
Tror att min "team-kompis" också kände att allt blev riktigt fel igår....
I dag flyter samarbetet och vi är lyhörda för att vi båda komunicerar bra på riktigt!

Kommunikation, vad viktigt det är och vad svårt det är! (..fast igår var det en humörsfråga, inte mitt humör då...!)

Vi har jobbat på fint idag med roliga arbetsuppgifter och snart är det lunch. Jag och en kollega T skall smita i väg och köpa oss varsin tunnbrödsrulle och bara gå en promenad under ätningen och prata mysigt tjejsnack! ...lite jobbigt att vi bara har 30 minuters lunchrast men vi får väl prata på som attan så mycket vi hinner :-D!

I dag har jag också en inre lista i huvudet som jag försöker boka av...måsten!

Om några dagar är det slutgiltig flytt för oss och helgen kommer att gå åt tilll att packa i flyttkartonger.
Det jag absolut inte tänker befatta mig med efteråt är flyttstädningen, det skall en firma få göra, jag känner att det är slutstädat efter lång och trogen tjänst i den villan!
Over and out!

Nu skall all min energi gå till att bygga upp mitt nya liv och tänka framåt!

Jo, listan...åter till den, jag har snabbringt mäklaren idag och fixat så hon fixar städfirma.
Har också sagt upp Via Sat och sådana där små måsten.

Listan är megalång och bygger bara på sig känns det som! Stön...men snart är livet mitt!

Har faktiskt mitt i mitt vardagliga arbete också beställt biljetter till Gotland till i sommar!

Snart är arbetsdagen över.... och då bär det i väg till lilla sonens skola där det är kulturkväll för alla barn och föräldrar. Uppträdanden och mys. Jag ska antagligen köpa och mula i mig bullarna jag själv bakade för ändamålet häromdagen :-D!
Stora grabben ska på sin klassfest. Hoppas lite tid kan bli min också fram emot kvällningen efter hämtningar och bestyr, just i dag är en lite körig dag!

Hoppas väldigt gärna få avsluta dagen m lite "tur" ;-D i dag...

Jag kan bara konstatera att dagen idag har varit lite motig men jag har stångat mig blodig för att inte acceptera att det egentligen varit en ganska hemsk dag....

Det började med att jag vaknade 06.15...när jag skulle börja jobba 07.00! Ups!
Men jag tog det med fattning och tog en snabb dusch och fixade till mig på 2 röda.

Lite träningsvärk efter gårdagens Yoga och springa.
Det gick faktiskt förvånansvärt bra att springa fast det var ett tag sedan! Njöt av hög musik och var nästan ute en timme fast jag lovat mig att det bara skulle bli en liten starter! I bland vill helt enkelt bara kroppen!

Åter till denna morgon...
Tog för första gången med mig 2 korvmackor och en stor balja kaffe till bilen som jag i ganska god harmoni skvimpade i mig på väg till jobbet.

Väl framme på jobbet var jag på riktigt gott humör och sjöng och mådde gott.
Fick sköta bra och rolig order också!

....Sen....stormade den jag skulle jobba i team med in!
Sur som ätticka och det gick inte ens att muntra upp honom med alla mina trix jag kan på honom efter lång och trogen tjänst!

Jag skall inte ta alla detaljer men han hade verkligen haft nytta av att idag följa mina goda råd jag tidigare givit honom i "social träning" som vi har kallat det för på skoj :-D! Vi har debatterat det så många gånger i slalombackens liftresor som firman ordnat! Tips och träning i hur man försöker välja gjädje i sina tankar!

Fasen vad less jag var på honom idag, han var dum mot mig så jag nästan började gråta!... men jag skriver detta hjärtligt ändå för egentligen gillar jag ju honom...annars skulle jag aldrig skrivit det här...men i dag såg jag rött på arbetskamratens beteende!

Kunde inte ta emot hans "förlåt-försök" när det var dax att gå hem!
Försöker skaka det av mig nu.

Sen när jag kom hem efter att ha hämtat minsta grabben och hans kompis på skolan upptäckte jag att jag inte visste var min stora son höll hus.
Ringde och ringde. Inga svar. Han är mycket ansvarsfull alltid och jag kunde inte begripa var han blivit av? Tillslut kröp paniken på lite efter att jag ringt runt till halva hans klass och deras föräldrar och skrämt upp alla!

Då  satte jag mig i bilen och körde upp till min lägenhet och där fanns en gråtande pojke!
Vilken lättnad! Han hade väntat på mig där! Glömt att det inte var där vi skulle träffas i dag och hans mobil var urladdad och han fick inte fart på telefonen i lägenheten.

Vi åkte tillsammans till frisören och han hann klippa sig innan de stängde, han har ju klassfest i morgon!

PÅ vägen hem tog vi i farten varsin Mc Feast. Jag svalde min i bilen på 6 tuggor! Slå det du den som vill :-D!
Nä...det var faktiskt inte speciellt gott men det var bukfylla!

Nu är barnen på scouterna och jag har en stund för mig själv.

Skulle vilja kunna skaka av mig dagens lite trista inramning och bara få bli glad nu! Hoppas på min tur!

En riktigt bra vardag!

(Bilderna i detta inlägg är från min mobiltelefon....instruktionerna är mina formuleringar från mina kunskaper.)

Vaknade pigg och glad i morse. Till och med så pass tidigt att jag kunde bränna lite skivor till bilen och lite annat oviktigt ansvarslöst!

Innfann mig på Firman vid 7.30 och tog en kopp kaffe som förberedelse inför mina föreläsningar jag skulle hålla.

I dag gick det så otroligt bra och grupperna var så positiva och intresserade!
Tänk vad olika det är?
Undrar om det beror på mitt och kollegan T´s engagemang? Jag vet inte men i dag kändes det som full pott!


Jag har skrivit om vikten av att kunna livrädda förut  här i bloggen, långa instruktioner....

I dag tänkte jag ge er en lite allmän vägledning vad det gäller hjärtlungräddning på barn.
Tyvärr är olyckan framme i bland, man vill inte tänka på det men...

Vuxnas hjärtstopp orsakas som allra oftast av en rytmrubbning i hjärtat som man lättast återställer med en el-stöt från en deffibrilator.
I väntan på en deffibrilator utför man Hjärtlungräddning .
Så fort du påträffar en vuxen människa med hjärtstopp skall du larma på hjälp innan du startar hjärtlungräddning då  det är av största vikt att elstöten inte fördröjs.

Barns hjärtstopp orsakas nästan uteslutande av syrebrist.
På det lilla barnet som normalt i vila har en väldigt hög hjärtfrekvens räknas till och med en puls på 60 slag per minut som hjärtstopp då denna låga frekvens inte räcker till att syresätta kroppen och hjärnan.

Om du påträffar ett till synes livlöst barn måste du lova att inte tveka att försöka utföra hjärtlungräddning, du kan inte skada barnen mer!
Många känner stor tvekan pga av just den rädslan men så är inte fallet, du kan inte skada mer, det farligaste är att inte göra något alls!

Försök få kontakt med barnet, nyp det i axlarna, skaka försiktigt i axlarna Ropa på barnet. Berätta vem du är.

Får du inte kontakt med barnet gör du en andningskontroll genom att lägga din kind nära barnets mun och försöka känna om barnet andas.
Försök se om bröstkorgen lyfter sig.
Lyssna efter andetag.
SE, LYSSNA, KÄNN.

Uppfattar du att barnet inte andas lägger du en hand på barnets panna, böjjer barnets huvudet aningen bakåt och lägger sedan din andra hands pek och långfinger under barnets hakspets.
Stick in din tumme på samma hand i barnets mun och ta tag om undre tandraden/ den blivande tandraden och lyft käken rakt ut för att försöka öppna upp luftvägen.

Se lyssna och känn igen om barnet nu kan andas när du håller detta grepp?

Om det kan det, lägg barnet i stabilt sidoläge för att bibehålla den öppna luftvägen och larma efter hjälp!

Om barnet inte andas nu heller gör du 5 inblåsningar i barnet.
På det lilla barnet, under ett år måste du täcka barnets näsa och mun med din mun.

Blås till dess du ser bröstkorgen lyfta sig.
På det lilla barnet räcker det oftast med den luft du har i munnen bara.

På det större barnet täpper du till barnets näsborrar och blåser in luft i munnen till dess bröstkorgen lyfter sig.
Alltså, 5 andetag!
Om barnet ter sig livlöst, gråblekt, kladdigt, ja helt enlkelt livlöst skall du utan ytterligare kontroller påbörja bröstkompressioner efter detta.

På det lilla barnet tar du 2 fingrar, placerar dem på bröstbenets nedre tredjedel och trycker ned till 1/3 av bröskorgens djup. På det större barnet behöver du använda 1 hel hand. (Påvuxna vet du att du behöver ta i med dina båda händer)

Du skall göra i snabb takt, minst 100 kompressioner per minut.
Räkna högt.
Gör 30 stycken som direkt efterföljs av 2 inblåsningar. Gör ytterligare 30 kompressioner, 2 inblåsningar och 30 kompressioner och 2 inblåsningar innan du larmar 112.

Fortsätt sedan HLR utan dröjsmål eller uppehåll till dess du får hjälp av sjukvårdspersonal. Är ni flera på plats så byt av varandra. Dert är fysiskt och psykiskt jobbigt att göra HLR.
    
Om barnet satt något i halsen:

Om barnet fortfarande är vid medvetande, uppmana det stora barnet till att hosta.
Ge därefter 5 ryggdunkar följt av 5 buktryck.
Titta i munnen om du kan se föremålet men vifta inte runt i munnen blint.
Upprepa dessa manövrar 3 gånger och ring sedan 112.

  
Det lilla barnet lägger du över ditt knä och slår mellan skulderbladen i ryggen. Slå med ordentligt kraft och staga med din arm upp babyns huvud. 5 snärtiga slag.

Vänd sedan barnet och ge barnet 5 bröstkompressioner så som du gjort vid hjärtlungräddningen.
Upprepa 3 gånger och larma sedan 112.

Blir barnet till synes livlöst skall du påbörja vanlig HLR:

  

Japp, nu har jag gjort vad jag kan, för att sprida denna kunskap lite till er också. Hoppas många redan kan. Det är lite svårt att göra en 4 timmars föreläsning i ett blogginlägg :-D, extremt äckligt hemskt ämne också!

Nog om detta!
Efter dagens övningar var det äntligen dax att återuppta Yogan!

Vår Guru och Yogalärarinna var nu äntligen tillbaka!
Jag känner mig alldeles salig efter 1 timmes lektionen, helt lyriskt!

Kroppen var ovan eftersom det var några veckor sedan vi körde då lärarinnan varit bortrest. Känner mig nu som pånyttfödd och äntligen fysiskt frisk igen efter den långdragna förkylningen!

Sen, efter Yogan åkte jag till min lägenhet och skruvade på benen på sängarna jag köpte till kidsen igår. Blev bra att äntligen få dit sängar till dem!

Spelade lite gitarr och sjöng.

Oj vad jag hunnit mycket idag, tog en resa till Konsum och handlade lite mat och landade därefter vid middagsbordet med stora sonen som i förbifarten berättade att han sjungit in till barnkören i La Boheme idag!
Shit vad duktig han är men han sade han varit nerväs när han framförde Ack värmeland du sköna...!
Ja ja mensan, han är min son! Stolt!

Nu blev det ett längre inlägg än jag någonsin skrivit tror jag?
Ingen orkar väl läsa hit ned men... :-D
Nu skall jag sticka ut och springa och lyssna på hög musik i lurarna!

Luften är så mättad av dofter...

"Luften smakar som en jordgubbspaj, en solig dag i Maj.."Jo, det blev bullar idag efter sängköpen på IKEA.
...Fast det var kanske inte främst bulldoften jag syftade på nu.

Inget är vackrare än denna årstid.Jag har lite brist på ord just nu. Tror att lite bilder jag tog idag får symbolisera mina känslor.Visst gör det ont när knoppar brister...varför skulle annars våren tveka? Fast i år har våren inte tvekat utan visat stark självkänsla!I dag har jag vågat. Det var mycket jobbigt men nödvändigt. Nu hoppas jag att fler vill och vågar.När jag jobbade natt sist gick jag och min kollega M ut vid 4-tiden på morgonen och bara njöt av de tunga dofterna och fågelsången. Synd att man inte kan fotografera fågelsång och dofter.
Jag har så svårt att fokusera nu....

Utan skyddsnät...lite naken och sårbar...

Jag fick ett brev av flyttkarlarna att de återfunnit min design och att alla fel är tillrättade!
Vad glad jag är för det för det är lite för mycket att stå i med flytt både i privatlivet och i bloggen samtidigt känner jag!
Nu är jag hemma här i bloggen igen och det är en fast punkt när annat är ostadigt!

 Jag känner mig som en ko som för första gången för året får gå ut i hagen, det spritter i benen och jag vänder mitt ansikte mot solen! Njuter! Pirrig!
...Va fasen? Skrev jag ko?
Nä, mer kalv på grönbete är nog mer en sann beskrivning, jag känner mig pånyttfödd och fri i själen! Så glad!

...Samtidigt är jag så oskyddad och hudlös nu... hur beskriver man? 
Sårbar...
Jag har lite svårt att veta vem jag är... pust...skraj!

Tycker att det ibland är lite svårt att sätta i hop alla delarna av vad som är JAG. Jag hittar delar av mig hela tiden som jag har saknat så länge men jag har svårt att direkt hitta var dessa pusselbitar ska sitta?
Jag har nog levt väldigt vilset länge nu....
Tur att mitt livs resa kommit hit nu!

Jag har en inre styrka och är kapabel till att klara allt i mitt liv själv men samtidigt hamnar jag än så lätt i gungning att jag inte har koll på min vardag.
Jag bor fortfarande och ett kort tag till halvdant på 2 ställen och vet inte var jag har saker, det oroar mig att inte ha hela kontrollen.

Vardagliga saker funkar inte. Förvirrad :-D 
Nyss tittade jag mig i spegeln och funderad varför mina ögonvitor såg ut som ostekta äggvitor som hängde ut ur ögonen.... (låter läckert va :-D)  och så förundrades jag över varför det kliade i mitt ansikte...

Hur kan man glömma att man är en allergisk typ som måste medicinera varje dag på våren och sommaren?
Det är ju inget nytt för mig direkt ? Det är ju inte direkt nytt för mig men sådana saker kan plötsligt bara vara borta för mig.

För några dagar sedan bara tappade jag totalt min bankomatkod från min hårddisk,den koden som jag levt tätt tillsammans med under så många år och den har ju suttit i mina fingrar men nu är den plötsligt bara borta ur min skalle?

Ovanstående är bara små exempel på hur jag känner mig nu.
Det skiftar precis hela tiden. Ena stunden är jag så rastlös att det snurrar i huvudet och i nästa är jag så välmående att blodet brusar i ådrorna och hela sinnet är fullkomligt skönt och underbart. Stark livslängtan!

Just nu sitter jag i min lägenhet och dricker kaffe och lyssnar till Håkan Hellströms senaste skiva som är så magisk och härlig och som jag inte för något i världen skulle kunna lyssna på när jag varit svag.

Jag har ju inte klarat av att lyssna på något som helst poetisk känslomusik under det senaste åren... det var ju inte så länge sedan jag återintroducerade mina älsklingar Kent i mitt liv igen! Jag kan igen och jag njuter och berörs! Jag vågar!

Jag älskar egentligen att flyga innombords av sköna känsliga texter men jag har fått ta bort det under en lång tid ur mitt liv. Jag var tvungen att storstäda mitt liv först, börja om med mig själv.
Nu vill jag igen och jag tror det är ett bra tecken, jag vågar och klarar av att känna igen! Härligt!

Nu skall jag ta mig ett bad och sedan slänga mig i väg till IKEA och köpa fler sängar och annat viktigt  till min lägenhet.
När jag kommer tillbaka skall jag baka bullar för första gången här så det blir liksom lite som att ta oskulden av detta kök!

Baka bullar och jag hör ihop och jag hoppas många framöver kommer över och tar en fika och äter bullar hos mig i mitt nya liv.

Till kvällen skall jag börja packa i kartonger i villan inför flytten som nu snart är en slutgiltig sanning.

Nu kom jag på en sak som slog mig i morse när jag kom till min lägenhet. Jag tycker om dofterna här nu. Inte så att de riktigt är mina än men den förra ägarens gubb-lukt är för alltid borta och ersatt med nytt. Snart kommer jag inte känna några dofter alls när jag öppnar min lägenhetsdörr, det kommer vara en del av mig. Jag börjar vilja införa liv och personlighet här i lägenhet nu men jag ska skynda långsamt. Jag har inte bråttom.

Jag skrev ett brev...

...ett riktigt brev med frimärke...på mailen till de som sköter om oss här i bloggen, våra flyttkarlar om att jag har problem och inte ser ut som vanligt!

Direkt fick jag svar på min mail att de genast skulle börja söka var min design tagit vägen!
Det kändes fint att jag, en bloggare i ganska liten skala fick så snabb omtanke och hjälp! Tack!

I morse vaknade jag sent. Lilla grabben hade kommit smygande och krypit ned hos mig i sängen och det är bara för mysigt när det händer! Att ligga och bara titta på sitt sovande barn!

Efter frukost stack jag iväg till Media Markt och köpte nya hörlurar till min telefon eftersom jag inte hittar dem och jag vill faktiskt komma ut och springa snart! Det är ett sådant fantastiskt sommarväder dessutom!

Appropå kläder och väder. Jag letade fram ett par sådana där halvlånga tunna sommarbrallor fån Hennes från förra sommaren när jag skulle ut i solskenet idag.
Vek upp till knäna!
Det som sedan inträffade var ett märkligt fenomen. Trots att jag känner mig otränad och osmal just nu var dessa byxor för stora trots stl 38, de hängde långt ned på höften!
Bara att gratulera mej, jag har nog ingen bra kroppsuppfattning just nu, bäst att börja ta tag i mig själv! Vill!

Jag köpte inte bara hörlurar utan även Håkan Hellstöms senaste skiva och Winnerbäcks senaste plus lite annat. Skivorna på Media Markt är för att uttrycka det milt "snorbilliga"!

Sen blev det en sväng till Hennes där jag köpte ganska många par kortbralllor till mina gossar, man får passa på innan de plötsligt bara är slut kvar!

Direkt från solsken och shopping mellanlandade jag i en dusch innan det bar av till jobbet för ett kvällspass.

Inte nog med det. Av bara farten blev det ett dubbelpass då personal som skulle lösa av oss för natten blev sjuk!
Jag kände mig pigg och glad så det var bara att köra på. Än så länge går det bra!
Nyss visade en kollega mig en ny talang på datorn. Jag blir bara tvungen att blogga den för er här och nu.
Missa inte denna underbara uppvisning!

Dax att gå vidare.

Min design här puts väck verkar det som, för mig är min sida helt vit här i bloggen.
Kanske tycker bloggen att det är på tiden att jag fixar nytt och fräscht här?
Ut med det gamla och in med det nya?

Jag får se vad jag kan hitta på och när inspirationen infinner sig, har behövt rikta min energi på annat i mitt liv ett tag och det kommer säkert fortsätta så till  mitt nya liv helt hittat rätt igen och det blivit en stabil vardag.

Nu längtar jag faktiskt! Orkar inte ha det så här längre som vi lever, jag behöver hitta ut på andra sidan och hitta min egen stabilitet. Jag behöver få bekräftat att mina vingar bär!
Dax att börja flyga snart. Kan inte sitta på en gren och titta på, låta livet bara gå.

Igår kände jag inte igen mig själv, jag var helt nipprig men lyckades ta mig till Plantagen och köpa blommor och balkonglådor.

Jag planterade alla mina egensådda pelargoner och de blommorna jag köpte i balkonglådorna  och gjorde en första "utvänjning" av dem i friska luften.

På kvällen var  vädret strålande och jag tog en timmes promenad till en sjö och satte mig på en bänk och bara njöt och grunnade på framtiden.
Hade behövt ta min första springtur och känna på men så hittade jag inte hörlurarna till min mobil så då gav jag upp, kan inte springa utan musik.... bra ursäkt va ? ;-D

Jag slits mellan så mycket nu och jämt...jag längtar efter ett mer okomplicerat liv. Jag vill tro att det finns ett sant och okomplicerat liv....
Nu ska jag ta och lägga in lite ny musik i min telefon...inte för att jag hittat hörlurarna än men jag tror jag vill lyssna in mig på lite Hellström och Winnerbäck!

Utmanad av Tierra!

Jag har blivit utmanad av min bloggvän Tierra idag!
Jag har också blivit flyttad till den nya bloggplattformen här i bloggrymden idag så jag hittar numera ingen knapp för hur man länkar???
Du hittar Tierra i min länklista!

Det passar väldigt bra att ta stöd i skrivandet av en utmaning i dag för jag har lite svårt att samla tankarna :-D

Tre namn du går under:
Mitt förnamn och dess förkortning.
Efternamnet på jobbet.
Mamma.

Tre saker som skrämmer dig:
Oj, shit....kan räkna upp tusen saker...
Försöker att alltid fokusera på dess motsatser, alltså sådant som ger mig trygghet och glädje.
Saker som skrämmer....
Avsked, ångest, ensamhet, olyckor, sjukdom, elakhet, krig, fattigdom.... att förlora det jag håller kärt...livet!
....Att livet är för kort och att jag slösar tid på fel saker.

Tre saker du har på dig:
Jag har mer saker än 3 på mig men förutom underkläder riktig "hemma-mys-kläder".
Uppvikta svarta mjuka joggingbyxor, svart mjuk munk-jacka, en vit tröjja under den.

Tre sanningar:
Hela min blogg är mina sanningar.
Jag skriver aldrig några lögner men en del saker måste man kunna läsa mellan raderna kanske, jag lämnar till exempel aldrig ut någon annan än mig själv och då bara till den nivå det känns rätt för mig.

Tre saker du verkligen vill ha: 
Det som alla vill ha....ett rikt och sant liv!
Kärlek, livskamrat, vänskap, hälsa, glädje, trygghet, mål och längtan.
Upplevelser.
Mening med livet. Räcker detta som svar :-D

Jag vill när den tiden kommer slira ned i graven, gammal och fullkomligt nöjd och tacksam med ett stort leende på läpparna!
Kan det gå utan att vara egoistisk? Jag vill ge allt jag kan på vägen!
Jag vill vara så stark och hoppfull resten av mitt liv att det går vägen!

Tre personer jag utmanar:
Camilla, Sweetmama och Neverkeso! Hoppas ni också vill!

Något är numer allvarligt fel i bloggen, all text verkar sitta i hop utan mellanrum och min profilbild och min design är borta...pust!
Hur gör man på denna nya bloggplattform? Någon som kan hjälpa mig? Det kanske löser sig av sig själv om ett litet tag. Hoppas.

Är det här allt det blir så dör jag?

Vi hann som som allra hastigast titta upp i min lägenhet och ta en öl innan det bar av in till stan och vi hoppade på båten....tillsammans med Sveriges samlade PRO-föreningar och några blåljusare och några få andra!

Men i dessa lägen får man tänka kvalitet före kvantitet!

Vi hade jättefint och trevligt och jag tycker så otroligt mycket om mina fina arbetskamrater, var och en!

Egentligen var jag inte supersugen på att klä av min vintertrötta och bleka kropp och hoppa i bubbelpoolerna så där rakt av... men vad fasen!
Man får tänka bort vissa saker....och...jag ångrar ingenting!

Syster J och jag tog tag i partystämningen i en av bubbelpoolerna som snart fyllde på sig och sedan öppnades taket och solen sken på oss!
Drinkar gjorde sitt till initialt men bara initialt.

Därefter sken solen hela resan!

Jag är nog inte den som dricker så mycket alkohol och jag erkänner att jag inget mer drack av alkoholhaltigt efter poolen.
Kände mig snurrig och på när Syster J och jag hamnade i sångorgie med massa damer från Mora i bastun!

Det var verkligen en toppenupplevelse som jag egentligen glömde bort men som jag också vill komma ihåg!
Syster J och jag låg på golvet och började sjunga i dambastun och plötsligt sjöng hela bastun och vi kände en stor härlig samhörighet, kvinnor från olika håll som förenats i sång bara just där och då. Glädje!
Tack syster J för att du finns! Med dig är mitt liv alltid bra och glädje! Vi är ett bra team tycker jag!

Som ni förstår var det sedan dans och fortsatt glädje hela dygnet. Jag kan inte sova i flock så därför var jag rejält sliten igår när jag kom hem och då varit vaken ett och ett halvt dygn. Bra tid har jag svårt att sova bort!

Somnade glad kl 19.00 och vaknade förvirrad men fortfarande glad 12 timmar senare!

Mycket förvirrad tog jag i morse emot ett samtal från chefen att jag var planerad att vara med på firmans simulatorövningar denna dag. Att de undrade var jag höll hus?

Omöjligt! Jag har inte fått veta detta! Jag skulle aldrig missa detta för jag tycker både att det är kul och betydelsefullt och jag är en mycket ansvarsfull människa, jag glömmer inte sådant!
Känner mig ledsen för detta inträffat. Hon sade hon skickat ett påminnelsebrev i går kväll....men jag var inte på jobbet igår och jag somnade 19.00!
Nu skall jag sticka iväg och köpa blommor till min balkong för solen skiner så mycket!


Att våga bejaka.

Tänk att jag gått så lång väg genom livet och inte förstått vilken tur jag har med livet. Jag tror och känner att livet vill mig det allra bästa! Var sak har bara sin tid.

Eller hur ska jag beskriva?
Jag återkommer till det jag alltid återkommer till: Vilken tur jag blev med blogg som synliggör och visar mig så mycket om mig själv. 

Kanske låter mycket märkligt och kryptiskt det man skriver i bland så som här och nu men mycket läser jag själv mellan mina egna rader, minns saker och upptäcker saker, förstår saker.
Ser mina behov och styrka/svaghet bättre.
Vågar tro att jag är en person som är bra.
Vågar lita på att jag är någon som andra tycker om och att jag börjar tycka om mig själv.
....Ja, ni hör att det här inte är en PMS-vecka utan tvärtom!

Jag har skrivit i drygt 1 år nu i stort sätt dagligen och jag har sett mig själv sakta komma fram. Givit mig själv ett högre värde genom att våga öppna mig själv lite sakta, ställt dörren på glänt.

Klart man är darrig på benen men...

Jag vet inte varför det här inlägget föddes just här och nu...kanske för att bara?

Jag ska transformeras till partypingla om några timmar!

Känner mig pigg och glad, alla låga tankar från förra veckan är puts väck!

HLR-utbildningarna som vi håller i dag flyter på och nu har vi lunch!

Solen skiner och fram emot eftermiddagen skall jag fylla upp min bil med kollegor så åker vi till min lägenhet och tar ett glas vin eller en öl innan vi drar vidare med  tunnelbanan in mot Slussen och blåljuskryssningsbåtarna.

Tror vi kommer att bli ca 20 stycken från vår firma och det skall bli toppenkul!

Jag har gjort mitt vanliga smarta drag festdagar :-D
Schh.... säg inget till någon....Jag struntar i att sminka mig på jobbet den dagen det är fest och ser allmänt alldagligt trist ut och så till kvällen piffar man med lite smink och vips så transformeras man till västa partypinglan fast man egentligen inte gjort några större insatser än lite vanligt smink!

Har lite ont i hälsenan men det kommer nog inte att hindra mig från att dansa i kväll!

Gissa var jag hittade min stegräknare förresten? I tvättmaskinen naturligtvis och den var stendöd när den var färdigtvättad!
MEN....den hade efter en natts torkning återuppstått i morse när jag slängde ett öga på den!
Då vet vi det, stegräknare går att tvätta!

Morgon-svammel på hög nivå!

Nu ska ni veta att jag är trött. Varit vaken i det närmaste ett dygn. En lugn natt åtminstone för mig här på firman.

Undrar vad det blev av min stegräknare i samband med duschen igår innan jobbet?
Jag gick ju 8000 steg som morgonpromenad med syrran och så var jag uppe i någonstans 14000 när det var åka till jobbet-tid...men så hittade jag den inte.
Typiskt när jag var så duktig!

I dag skall jag träffa barnen i lägenheten kl 15.00, alltså de skall gå dit efter skolan. Vi skall städa buren till "flickorna", det är verkligen dax!

Då kom jag nyss på den brilljanta idén att inte behöver jag åka till villan och lägga mig och sedan vakna för att åka till lägenheten och möta kidsen, jag kan ju nu direkt på morgonen åka till lägenheten och sova in mig i "Bomull" och vakna och ta ett bad när de kommer!
Japp, så får det bli!

Ska minsann försöka få till att jag slänger i en hårtoning under kvällen också....piffa lite på färgen!

Oj vad jag ska sova skönt idag. Hoppas ni får en skön och trevlig dag också! Det är måndag nu va?

Hittade en sådan där test....

Jo, nu hände det igen när jag satt här i den mörka natten. Hittade en test hos A.

Klart jag vill testa =) Har inget bättre för mig i denna stund!

Bad-ass eller Mammas flicka?

[x] druckit alkohol
[x] rökt/snusat
[x] rökt vattenpipa
[  ] testat hasch/ mirijuana
[  ] testat tyngre droger
[x] drabbats av minnesluckor (hade tänkt att sätta nej här men jag har nog drabbats av minneslucka någon gång...)
[x] däckat
[x] druckit hembränt
[  ] blandat alkohol med medicin
[x] druckit så mkt så du spytt
7/10

[  ] snattat
[  ] snattat regelbundet
[  ] snott från privatperson
[  ] misshandlat ngn
[  ] fuskat på prov
[x] liftat
[  ] "flashat" (Vad är det?)
[  ] hamnat i trubbel med polisen. (Nä tyvärr :-D, bara fått böter!)
[x] druckit alkohol på offentlig plats
[  ] langat bröd från matsalen
2/10

[x] kysst en främling
[x] haft sex med en främling
[x] haft ett one night stand
[ ] följt med en främling till ett hotellrum
[x] haft sex utomhus
[x] haft sex/strulat med olika personer inom 24 timmar
[ ] hånglat med ngn av samma kön
[ ] haft sex med ngn av samma kön
[ ] har en lite smått sjuk fetich
[ ] haft sex med ngn som är 20 år äldre eller mer
5/10

[  ] slagit knytnäven väldigt hårt i en vägg
[  ] slagit huvudet väldigt hårt i en vägg
[x] skurit dig själv av misstag
[  ] hetsätit
[  ] haft bulimi/anorexi
[  ] druckit alkohol i syfte att dämpa psykisk smärta
[  ] piercat dig själv
[  ] har en "scar tattoo"
[  ] har en tatuering
[  ] har/har haft en intim piercing
[  ] tagit receptbelagd medicin utan att behöva
1/10

[  ] spridit ut falska rykten
[x ] mobbat ngn (Tyvärr, när man var liten.)
[x] hånglat med ngn som har pojk/flickvän
[  ] varit otrogen
[x] gått bakom någons rygg
[  ] hånglat med en kompis pojk/flickvän
[  ] gett ngn oskyldig skulden
[  ] tjallat på ngn
[  ] kallat ngn slampa/hora
[  ] hotat
3/10

totalt: 18
0-20: du är mammas flicka. du är ärlig och följer alla lagar och regler som finns.
21-25: du är en kaxig sak! du säger vad du tycker och tänker, och är inte så värst rädd vad folk har för uppfattning om dig
26-50: du är en riktigt bad-ass. folk kan bli rädda när du bara går förbi.. tagga ner

Min poäng :18...... Oj då.... Är jag sååå hemsk ;) Akta er för mig...... En mammas flicka?
He he...en ulv i fårakläder ;-D

Hur är det med er då????

Vill avskaffa PMS!

Om det är något vi kvinnor borde kämpa tillsammans för att bli jämlika männen på så är det det här med PMS! Vill verkligen också slippa! Männen vill nog också slippa  PMS hos kvinnor skulle jag tro!
Vilket elände det är!
Åtminstone för mig och för många tjejer/kvinnor jag känner.
När det började närma sig, alltså i förra veckan då dras man utan att man fattar det och kan tänka bort det logiskt  ned i ett negativt tänkande.

Jag är ful, oattraktiv, ganska dum i huvudet och alla snackar antagligen skit om mig!
Det finns inga gränser för hur urkig man är och oduglig! Ryggen kröks och man spottar tyst gift på sin omgivning med ögonen!

När sedan mensen väl kommer så lyser solen på en igen och man kan utan att blinka klä av sig naken i provhytten och prova bikinisar och inte alls vara så pjåkig trots otränad och vinterblek!!

Man är inte så tokig trots allt, till och med en ganska bra människa och man kan se klart och tydligt att ens förra vecka var en klar och tydlig PMS-vecka!

Jo, jag tänkte på det. Påminn mig sedan när jag håller på och flyttar och är som ömkligast att livet inte är så pestigt! Jag vet ju redan nu att jag har PMS då! :-D

I går var en trevlig dag. Jag satte på morgonen på mig stegräknaren och hade stora avsikter att passera 10 000 steg lätt som en plätt.
Åkte en sväng till ett närliggande centrum och tittade lite i affärer någon timme.

Kl 13.00 skulle vi infina oss på ett öppethus hos en släkting som fyllde år. Vi hade så trevligt där att klockan plötsligt var 21.30 på kvällen och vi var tvungna att åka hem! Det var ju inte direkt planerat att stanna så länge som det blev!

Detta ledde till att det inte blev så många steg, satt mest på rumpan och snackade med massor av folk! 4480 steg på hela dagen! Så lite har jag nog aldrig gått!

När jag vaknade i morse sken solen och det var riktigt varmt och härligt! Tog genast på mig gå-skorna och travade över till syrran för att höra om hon skulle med?

Vi gick i ett underbart sommarväder 8000 steg!
Skön start på dagen. Sedan åkte vi en sväng med lillgrabben till närakuten då han ramlat ned från studsmattan och handen svullnat upp och blivit blå i handflatan.
Doktorn var dock inte så pjoskig, en finsk dam som tyckte han kunde bita i hop, det läker!

Ja, efter det har det hunnit bli lunch och eftermiddag. Nu ska jag dra en sväng till ett nyöppnat Willys, bara ca 5 minuters bilresa från mig!
I övrigt blir det nog en lugn eftermiddag innan jag börjar jobba i natt!

Nu kanske det inte blir så mycket skrivet på några dagar då i morgon blir en sovdag och på tisdag håller jag och T kurs för kollegor i barn-HLR igen.
Direkt därifrån drar vi ett gäng från jobbet iväg på blåljuskryssning vilket skall bli jättekul! Men sen, sen är jag tillbaka ordentligt igen! ...men jag kanske hinner blogga lite innan vi åker!

Måste börja leva tydligare redan här och nu.

Just nu känns det som att jag bara går och väntar på att livet skall börja, jag menar inte riktigt på något bra sätt, det känns onödigt att bara gå i något slag av standby-läge. Livet pågår ju även nu.
Först av allt tänker jag: Bara förkylningen och det halsonda blir bättre så kan jag börja röra på mig.

Jag kan inte påskynda det, jag är lika förkyld och har lika ont i halsen nu som för några veckor sedan.

Hela utsidan av halsen är full av svullna hårt jobbande lymfknutor. Skillnaden är ju nu att man är på benen igen så därför har jag beslutat mig för att i väntan på hälsan sätta på mig stegräknaren och åtminstone se till att jag rör mig 10 000 steg per dag.

Det är ett bra mål för då tar man trapporna i stället för hissen och gärna omvägen för att inte tala om att man faktiskt måste få till lite promenader för att få det att gå ihop i vardagen. Jag ska redovisa här.

I övrigt går jag och väntar på att vi alla ska flytta ifrån huset.
Det oroar mig till max, känns inte som jag kan ta tag i något alls eftersom jag inte är säker på att jag kommer överleva.
Jo, så orolig är jag faktiskt och jag har svårt att börja ta tag i livet innan. Visst är jag fånig men jag är verkligen jätterädd för att drabbas av den handlingsförlamande stora ångesten och sorgen.

Jag hoppas ju att det inte ska bli så utan att själva flytten inte blir så känslosam som jag befarar utan mer en praktisk arbetsuppgift och att vi sedan allihop mår relativt bra och att vi därifrån direkt klarar att sparka igång våra nya liv.

Mest av allt hoppas jag att den sköna sömnen skal ta återinträde i mitt liv.
Sedan hoppas jag få tillbaka en strukturerad vardag och ett bättre minne igen. Jag längtar efter normala saker och kontroll.

Jag ser mig själv åka till Willys och fylla bilen med nyttig mat, inte som nu, eller den senaste tiden, bara snabbmat och oövertänkt, inga normala storhandlingar.

Jag ser mig själv motionera mycket också och med det växer jag i styrka inombords och min kropp stärks och rättar in sig i ledet igen och i och med det tycker jag om det jag ser i spegeln.
Jag vill inte längre se hon som är suddig i konturerna. Jag vill se hon starka vackra, hon som jag står för, jag menar hon som lever och känner sant och rätt! Hon som jag vill vara!

Jag ser mig själv träffa mycket vänner och ha det roligt och trevligt men jag ser också hur jag njuter av ensamheten och kan slappna av och tycka om mitt eget sällskap.


Ja, så här pendlar jag just nu när det närmar sig.
Stor rädsla men med förhoppningar att livet snart skall bli värdigt och jag någon som håller mig i handen när åskan går!

Jag vill vara stark och tydligt orädd för att ge barnen tryggheten.

Förstår man vad jag känner i detta inlägg? Verkart det rimligt?


Har försökt att se vackra saker.

227650-1126
Man kan ta många bilder på eld. Den är vacker kraftfull och farsinerande. Egentligen ville jag visa hur denna eld fanns högst upp på en klippa i skärgården på Valborgsmässoafton, där man såg ut över vattnet och klipporna men... jag tog den här bilden i stället.
227650-1126
En stolt svan smög sig nära oss på bryggan. Hur ståtlig som helst men de är verkligt kassa på att lyfta.227650-1124
Den här lilla pippin kom yngsta grabben gående med. Han hade troligen förolyckats med en flygning mot ett fönster. Jag tycker ändå han var vacker in i döden.
227650-1123
Tycker det verkar som att de flesta  blommor nu på våren är åt det gula hållet. Kanske för att de speglar sig i solens första strålar? Kanske är det solens avbilder?
227650-1122
Jag längtar också efter att få bli solens avbild....men inte gul då, bara stark och vacker för mig själv inombords.
227650-1121
Det här innlägget blev inte alls som jag hade tänkt mig det.
Hade tänkt mig att berätta om allt fint som den lediga dagen bjudit. Lagt i båten, solen har skinit och det har varit skönt. I morse innan jag åkte hem var vi ute och tog upp näten i den tidiga morgonen.
Skörden? Hornsimpor och en annan odefinierbar havsvarelse och en massa tång i näten.
...men sedan tappade jag liksom farten....och orken....
227650-1120

RSS 2.0