I helgen ...

I helgen har jag trivts som fisken i vattnet!
Med vänner runt middagar till till långt in på sena nätterna.

I fredags när jag vaknade var det bara att hoppa raka vägen in i duschen och göra mig i ordning inför kvällens fest hemma hos vår persiska arbetskamrat S.
Hon bjöd på de mest underbara långkoksgrytor och specialitéer från hemlandet och vi njöt i fulla drag!

Efter lite vin åkte hennes Baluchikläder fram och vi klädde alla om i färgglada glittrande festkläder med slöjor.
Iransk musik ur högtalarna och dofter från vattenpipa.
Vi dansade och skrattade till 1 på natten då vi bytte om till myskläder och satte på en videofilm och slängde oss i sofforna och på golvet och myste. Efter filmen vid 03-tiden somnade vi alla i hennes gästsängar.
En mycket trevlig kväll. (Ska se om jag får några bilder av henne som jag kan visa kläderna vi hade på oss).

N kom på morgonen och hämtade oss och när jag kom hem fortsatte jag sova fram till 13-tiden.
Vid 14-tiden gick jag efter överenskommelse hem till J.
Vi har beslutat att varje höst framöver städa ur barnens garderober tillsammans för att se vad vi har på båda ställena och se vad vi gemensamt skall kompletera med till barnen.

I barnens garderober hemma hos honom fanns väldigt mycket som var urväxt eftersom han fick med en hel del som vi inte orkade sortera ur när vi flyttade från huset.
Nu gjorde vi ett jättejobb och flera säckar med barnkläder kunde ges till kompisar och till Myrorna alternativ slängas! Så skönt!
Det är verkligen en stress att ha överfullt med saker som man inte har kontroll på! Nu är det ordning!

Sedan gick jag hem och satte i en toning i håret eftersom jag börjat se lite skabbig ut...går numera under namnet Indianen "Trasiga korgen" på jobbet :-) och det måste betyda att jag borde fräscha till mig lite i skallen och inom kort beställa en tid hos frissan för att toppa mig!
(Hur som helst kanske det ändå var en komplimang att få heta "Trasiga korgen" eftersom det var Claybasket som egentligen avsågs kom det senare fram och hon spelades av den vackra playboystjärnan Barbara Carrera!)Nåväl, efter denna toning åkte jag hem till kollegan C och hennes familj och vänner.
Vi hade en jättetrevlig kväll mitt i hennes lägenhetsrenovering och efter mat som troligen var en god variant av självdöd duva spelade vi spel halva natten innan vi alla lade oss att sova på madrasser i hennes vardagsrum!

När vi vaknade vid 10-tiden i morse bakade hon scones som vi mumsade till frukost. Jag var inte hemma förrän 13-tiden.
Gick direkt lös på barnens garderober hemma hos mig och städade ur hälften av alla kläder som fanns där. Nu är det prydligt även hos mig!

Sov några timmar på eftermiddagen och tittade sedan på filmer jag lånat av N. Mycket bra var de!
 

Nu är det nattjobb som gäller och i morgon kommer grabbarna till mig igen! 


Motion vecka: 35!

Jag kom verkligen igång bra vecka 35. Har till och med haft skön träningsvärk!
Gick inte bra i helgen men jag prioriterade att ta det lugnt med vänner!

Måndag:För första gången sprungit runt sjön (även om jag gick en del så gick det superbra)! Stolt. 28.044 steg.

Tisdag: 17.911 steg.

Onsdag: 30.320 steg inkl sprungit/powerwalkat ett varv runt sjön!

Torsdag: 20.022 steg PLUS 70 min i gymmet inkl 3 km på löpbandet!

Fredag: 9368 steg. Sovdag + fest.

Lördag: 6187 steg. ...fest.

Söndag: 6454 steg. ....sliten efter helgen.

Energin på rätta stället!

I tisdags var jag hos min livscoach för att berika mig och strukturera upp mig.
Har inte besökt honom på drygt 1,5 år.
Jag kände att jag ville och behövde börja ta mig vidare i min personliga utveckling, att jag fastnat i att oroa mig över saker jag inte kan påverka och det åt upp min energi och gjorde mig diffust rastlös i stället för fokuserad.

Det var helt underbart att få sitta där med honom igen, han är så otroligt duktig på sin uppgift.
Han är så engagerad!

Jag försökte återge, i fragment blev det, allt som jag upplevt och känt sedan vi sågs sist, 1,5 års resumé och otroligt nog förstod han allt jag sade, kom ihåg och kom med så kloka frågeställnngar och gav mig insikter och tankar att arbeta vidare med.

Det allra sista han sade till mig när han på ett mycket föredömligt sätt knöt ihop säcken för dagen var:
Det är dax att du hämtar hem energin igen. (Jag minns inte exakt hur han sade orden men för mig var det glasklart vad han menade.)
Jag kände hur allt bara föll på plats och hur jag fick tillbaka mina konturer igen.

Jag blev helt lugn inuti.
Plötsligt blev jag JAG igen.
Plötsligt fick jag energi igen.

Under veckan som varit har jag ju jobbat 5 nätter så det har inte blivit så mycket tid över för andra aktiviteter än sova, äta och motion.
Har väl dagligen också legat i badet och slappnat av med boken "Munken som sålde sin ferarri". Det är mycket flum men många många tänkvärda ord.

Jag har sovit så skönt den här veckan, hårt och ostört!
Jag har också varit riktigt duktig med motionen vilket har fått mig att må som en prinsessa och jag har av endorfinkickarna det givit arbetat lätt som en plätt och haft det så trevligt med arbetskamraterna.
Jag är totalt full med ljuvligt molande träningsvärk.
Som ni hör....nu ligger fokus på rätta stället!

Med tankens kraft.

På senare har jag råkat läsa lite om tankens kraft.
Inte så att jag letat sådan litteratur eller varit mer intresserad av det (hela min blogg har ju egentligen det som fokus när jag tänker efter, att fokusera positivt.)

Näväl, det här som jag läst om har mera berättat om att man ska vakta sin själ så att man inte får in massa skräp i tankarna så som ångest, ältande och oro för ovidkommande ting.
Att det ska hela en som människa så att man bara upplever ett liv i total harmoni.

Nu till min fråga: Är det verkligen bra? Är inte det att förtränga?
Jag som just började tro att livet är både ris och ros och att man kanske skulle må bäst om man bejakade hela kalaset som det är?
Jag trodde att jag hade kommit en bit på vägen när jag börjat inse det...

Jag vet inte... vad tror du?

Hur som helst så är ändå tankens kraft väldigt stor och det går att leka med den.

När jag var på Grönan sist så slog jag i huvudet och mådde under kvällen riktigt illa.
Jag ville inte riktigt visa det utan bita i hop och inte förstöra för de andra men jag tänkte oavkortat på att: nu lutar jag mig över staketet till sjön och spyr, det går inte längre!

Hur som helst så gick det utan att kräkas men jag kunde inte åka mer saker de sista timmarna. Då gick jag runt och lekte med tankens kraft att: Jag mår inte alls illa, jag mår jättebra och huvudvärken finns inte.

Det är helt sjukt men det gick faktiskt att bestämma sig för att jag mådde helt okay i stället för hemskt. Eller åtminstone att reducera obehaget till ett minimum.
Jag tyckte det var ett roligt experiment och jag tror väl inte att den otäcka gallan lade sig på lagring i mig för framtiden för denna lek....

(De som överlever en katastrof brukar ju vara sådana som tänker stenhårt att de ska klara det....fast i och för sig har man ju inte kunnat intervjua de som dog och höra vad de fokuserade på när de försökte överleva....)

Lite skulle det vara kul att inte tillåta sig att tänka på saker som just jag ältar och oroar mig för, att stoppa dessa tankar från att finnas under en tid som ett försök och i stället byta ut dem mot en hjärntvättstanke på att man är och har det precis tvärt om.

Jag tror att jag ska testa ett tag.
 I eftermiddag, nyss när jag vaknade så var min första tanke: Åf. Fy f...n vad trött jag är!
Men sedan såg jag att jag sovit 8 timmar stenhårt och beslutade mig att glädja mig för att jag sovit rent underbart i 8 timmar!
Det funkade att välja den tanken och nu ska jag välja att det ska bli underbart att gå ut och springa :-)

Observera, jag är inte deppig eller nere, det är mer vardagsgnället som ju finns i allmäna mänskliga tankar jag tänkte prova att byta ut.
T ex....Åh nej, inte den personen, jag orkar inte....till: Åh vad trevligt att få lära mig något om mig själv genom att ha ett möte med den människan här och nu!
Tänk på, din värsta fiende är troligen någon annans bästa vän!

Veckosammanfattning v 34!

Så blev det! En bloggfri vecka fast det inte var meningen.
I måndags sov jag av efter natttjänst. Barnen kom till mig vid lunchtid och om jag inte minns helt fel så var syrran och jag ute ett varv runt sjön med stavarna.
På kvällen gjorde jag middag och N kom över och åt. Vi såg "Valkyria" på DVD, mkt bra.På tisdagen hade vi en lugn morgon och vid kl 13.00 mötte jag och barnen S och hennes son A och Talle inne i stan. Vi åt lunch på Mongolisk restaurang och tog sedan spårvagnen ut till Gröna lund.
Det öppnade 15.00 och vi hade åkband hela gänget och vi tokåkte fram till 21.00 då regnet och trötthet tog knäcken på oss. Vi åkte allt! En mycket rolig dag.

På Onsdagen började barnens skola. När klockan ringde på morgonen var förvirringen total! Noll koll  på livet! Hur gör man vardag? 
När barnen kommit iväg till skolan gick jag och N en förmiddagspromenad till granncentrumet och sedan började jag viss uppröjning hemma.
Barnen kom hem med massor av nya instruktioner och tider inför det nya skolåret. Jag började det stora jobbet att strukturera upp livet i kalendrar mm.

J och jag planerade också hur vi tillsammans på bästa och lättaste sätt framöver skall sköta vår gemensamma ekonomi för barnen efter som den egentligen hittills bara flytit på lite okontrollerat.
Nu gjorde vi ett speciellt konto för det som skall skötas av oss gemensamt. Bra!

På torsdagen åkte jag in till stan.
Gick en lååång promenad i solskenet och avrundade med att köpa ett par jeans och en lila Björn Borg-handväska som bara kallade på mig.
Efter middagen körde jag lilla sonen på fotbollsträning. Jag och stora sonen skulle springa under tiden hade vi tänkt men i sista sekund upptäckte vi att hans fötter växt några centimeter under sommaren och att han inte kom i löpardojjorna så vi akutåkte till Kungens Kurva och köpte skor.

På fredagen var jag bara hemma och städade. På eftermiddagen gav jag mig ut och sprang 6 km och kände mig mkt nöjd! 
Skjutsade i väg stora sonen på basketläger och hade sedan en myskväll med lillgrabben. Vi gick och köpte glass och en film som han ville se "Mr Beans semester" på konsum. 
Jag såg sedan en superbra film "Milk" som jag verkligen rekomenderar.


På lördagen var det bara att kliva upp vid 8.00 då lillgrabben skulle ha fotbollsmatch. Regnet öste ned men det blev i varje fall vinst.
Han lekte med kompisar under dagen och jag tittade på ytterligare en film på dvd  "Slumdog millionaire" som var helt super!


På kvällen bestämde vi att E skulle få ha 2 kompisar som skulle sova över. Vi åt Tacos och de stängde in sig på hans rum och åt chips. Jag bakade blåbärsmuffins åt dem.

I söndags morse när vi vaknade hade båda de 2 små gästerna förolyckats under sömn så hela min förmiddag gick åt till att tvätta lakan, kuddar, duntäcken och madrasser! Pust!
Kl 15.00 infann jag mig på IP i kiosken för att ta mitt arbetspass där. (Alla föräldrar måste dra sitt strå till stacken och stå där och tjäna pengar till lagkassan).
När jag kom hem stack jag ut och sprang 4 km och det gick super!

Städade grabbarnas rum. Gjorde i ordning pojkarnas ryggsäckar så att de vid 19-tiden kunde gå ned till J.
Kl 20.30 var det dax att åka till jobbet.
Känner mig pigg och bra.
Nu ska jag skärpa till mig med kost, motion och bloggande kommande veckan!


 

Motion v 34!

Det var meningen att jag skulle köra stenhårt från denna vecka men det blev en mjukstart. Det var en hel del planering med barnen, skolstarten och vardagen som jag inte var van med efter sommaren som tog musten ur mig...eller åtminstone skyller jag på det!
Har i varje fall kommit igång att springa och har sprungit 2 ggr nu i helgen! Nu jäklar är jag laddad!

Måndag: (Sovdag) 16.667 steg inkl ett varv stavgång rnt sjön med Syrran tror jag...har faktiskt glömt.
Tisdag: 18.029 steg. (Heldag på Gröna lund).
Onsdag: 17.011 steg inkl promenad med N.
Torsdag: 21.364 steg inkl långpromenad i stan.
Fredag: 24.627 steg ink 6 km löpning.
Lördag: 21.603 steg inkl ett varw powerwlk runt sjön.
Söndag: 20.029 steg inkl 4 km löpning.

Spontantripp till Idre!

Eftersom vädret skulle bli skit på Kolmården togs ett hastigt spontanbeslut att några av oss ändå ville tälta och åka någonstans eftersom vi ändå hade tagit ledigt.
Vi åkte upp till Idre. Jag, M, A och Talle.


Vi åkte när jag vaknat efter nattjobbet vid 14-tiden på tisdagen.
När vi kom till Avesta åt vi en pizza och gick på systemet.

Vad hände där tror ni? Jag fick visa leg igen! Sådant lever jag länge på!

Sedan körde vi i en evighet då de bygde om vägen mellan Älvdalen och Särna.
Någonstans vid 23-tiden var vi framme och slog upp tältet i totalt mörker.
Vi hade verkligen så mysigt och trevligt!

När vi hade pumpat upp mina 4 luftmadrasser sade jag på skämt: Det är nu man upptäcker att man är en sovsäck kort!
.....Förstå vad vi skrattade när vi upptäckte att så var fallet!

Det var ju inte så att det var svettigt i +5 graders värme men Talle tog på sig uppgiften att sova i extrafiltar som jag plockat med bara som extra.

Nästa morgon åkte vi till Grövelsjön och tog båten över till Norge och gick sedan en 3,5 timmars fjälltur tillbaka till fjällstationen i Sverige.
Kyla och värme om vart annat. Så vackert!
Att dricka vatten från bäckar, äta köttbullsmackor när man tittar på renar. Att se det storslaget vackra!


På kvällen var vi ganska möra. Vi grillade fläskfilé och Haloumiost. Drack vin och lyssnade på musik och hade det bara mysigt.

Nästa morgon stod vi redo för forsränning kl 09.00.
Vi fick kläder utprovade och sedan fick vi åka bil 5 mil in i Norge till en lämplig fors.


Det var helt otroligt roligt och bra arrangerat!
Alla låg i vattnet innan det var klart.När vi kom hem från forsränningnen åt vi en snabblunch vid tältet och åkte sedan till Nipfjället där vi gick upp på toppen och satte oss för att titta på den storslagna utsikten och fika lite.
Som ni förstår, en underbar dag till!


Vi är alla eniga om att de här dagarna tillhör sommarens bästa!
På fredagen ilade vi i väg hem och avrundade dygnet med ett nattpass på jobbet. Då var M och jag inte snygga men vi överlevde!

Tältat på Skara sommarland bland annat.Det blev 1 vecka bloggledigt.
1 vecka med riktigt vackert väder.
Jag och barnen satte oss i bilen och åkte ned till Skara sommarland där vi tältade 3 nätter. På dagarna lekte vi och badade inne på sommarlandet och på kvällarna satt jag och läste utanför tältet när barnen lekte med andra barn på campingen.
Lungt skönt och trevligt!

På fredagen var det dax att åka hemåt.
Vi mellanlandade över helgen hos mamma och pappa då barnen skulle påbörja golfkurs för att ta grönt kort.
Pappas goda mat, vackert väder och bad hela långa helgen.

På söndagseftermiddagen körde jag in barnen till Centralen och satte dem på bussen upp till Dalarna där de skulle möta J för mer semester med honom.

Jag åkte över till E och vi grillade och hade en riktigt trevlig tjejkväll.
Vid halv ett cyklade jag hem i den varma natten. Hade sedan svårt att sova då jag visste att jag borde göra det för nu är det jobb som gäller igen.
I och för sig bara en natt sedan bär det av på en till minisemester med några jobbarkompisar.
Planen var att vi skulle bli ett stort gäng som tältade på Kolmården men en efter en har hoppat av då det ska bli regn så nu är vi en minimal skara som sticker upp till Idre i stället.
Vi åker i morgon så fort jag vaknat efter nattjobbet.
Bilen är packad.

Jag som hade tänkt sätta igång det hälsosamma livet! Inledde i morse med ett raskt varv stavgång runt sjön. Nu får det vänta ytterligare en vecka.

Nu drar vi i väg på turné igen!

Jag vet knappt vilken dag det är och det är ju precis så det ska vara på semestern.
Fint väder har återvänt!
Nu på morgonen har jag packat fram tält och campingutrustning igen. Nu pyser vi!

I går kväll grillade jag för första gången helt själv.
Det gick faktiskt riktigt bra men flera grannar stannade och tittade på mig som om det var lite galet att en kvinna stod där och grillade helt själv!
Kanske har jag förutfattade meningar om att det är män som grillar vanligtvis? (I min värld har det ju varit det också och jag hade nog tittat imponerat på en ensam grilllande kvinna jag också om jag gått förbi....)

N och barnen tyckte dock att det blev gott tror jag!

Efter att vi ätit tittade jag och N på film. Vi såg en film hon köpt i Norge som var riktigt bra! Rekomenderas!


Sen har jag slöglott på 3 andra filmer också. Jag har verkligen haft det lugnt och skönt!

  

Tänkte på det att jag hade lite dåligt samvet att jag inte aktiverat mig och gjort massa saker nu på semestern men så kom jag att tänka på att om man är på sitt sommarställe är det helt okay att softa och ta det lugnt. Varför kan det inte vara det om man är hemma också? Jag har verkligen förutfattade meningar! Det har varit hur skönt som helst att bara vara hemma men nu sliter det ånyo i campingtarmen!
Ut på vägarna, ned i sovsäcken!

Semester i kroppen.

Jag och Syrran satt på pizzerian och åt nyss och vi kom i samma andetag på: Vi går hem och bloggar lite så ses vi om någon timme och tittar på film!
Jag har semester i kroppen!

Efter fisketuren hos Mor och Far var det dax att ta sig hemåt. Barnen skulle vara med J ett tag då de var bortbjudna till någon ute i skärgården.

Det blev lite ledig egentid för mig. Jag har fortsatt att titta på film. Har sedan förra inlägget sett dessa 3 filmer som varit ren avkoppling men inte givit något alls egentligen.
Som att läsa "Hänt i veckan" i hängmattan typ....


Jag har hunnit gå på bio en gång sen sist också.
Jag tycker så mycket om det och det kan verkligen ge en bra upplevelse. Denna gång såg vi Public enemies.
Ger mig dock inte in på att recensera denna film...


Jag har dock inte bara legat i filmsoffan denna helg. 
I går var jag på stan en stund på em och köpte bl a en munktröjja på Hennes.
Vid halv sex mötte jag upp C och T.
Vi skulle gå ut en sväng. Först gick vi in på toa på Åhlens och bytte om inför kvällen. Jag hade en ryggsäck med kläder med mig. T kom direkt från att ha stått på ledarflaket i Prideparaden och där skött karaoken.

Vi promenerad genom Gamla stan i den soliga kvällen och sedan satte vi oss på en Pizzeria och grundade med kalorier.

Jag hade bestämt mig för att inte intaga någon som helst alkoholhaltig dryck under kvällen och det gick hur fint som helst att festa på enbart vatten även om andra tycker det är konstigt att man vill göra så.
Jag var stenhård på den fronten och det kändes helt underbart att vakna pigg och fräsch i morse!

T som jobbad för Pride ordnade med Prideledningen så vi fick fribiljetter till festivalområdet och även entré backstage med fria drinkar!
Där gick vi runt och tittade på kändisar och hade det allmänt trevligt! Vi 3 hann med att snacka om livet och livserfarenheter en hel del vilket var mkt trevligt.

Sedan avslutade vi med en liten pubrunda vid Medis innan jag tog sista tåget hem.

När jag vaknade i morse drack jag kaffe och fixade lite, tog ett bad  innan jag gick över till Syrran och fick närmare 2 timmar lång helkroppsmassage av henne!
Hon introducerade mig också lite i tänk och känsla runt Rosenterapi som hon är intresserad av och jag känner mig nu för tiden mer tillmötesgående och inte som förut som en direkt motståndare till alternativa tänk.

Ja...sen vet ni resten, vi blev hungriga och hamnade på Pizzan!
Snart kommer kidsen tillbaka till mig! Mysigt!


RSS 2.0