Nedräkning mot nystart!

Nu drar det ihop sig till nyår och nytt friskt hälsotänkande!
Snart är godisens och slapphetens tid förbi för den här gången!
Skall bli skönt att få lite struktur och nytändning på mat och träning igen efter helgerna och december som alltid tenderar att bli stressig och ostrukturerad.
Nyår passar bra till nystart!

Det är så vackert ute nu, ser ut som ett vykort med minus 12 grader och ordentligt med "gammal" snö plus ett extra nytt täcke av florsocker över hela ladskapet för att späda på den rena gnistrande vackerhetskäslan.

Nyårsafton är alltid ett bra datum att tänka nystart ifrån, att försöka arbeta bort gamla mindre bra vanor eller att lägga sig till med nya goda vanor!

Just nu är jag så less på godis att brockolins lite vattniga smak suktar mig. Tror kaske inte den suktingen kommer hänga i så läge men just nu gör den det :-)

Hoppas affärerna har öppet till kvällen när jag vaknar efter nattjobbets dagsömn så jag kan införskaffa de små gröna buketterna och allt annat jag behöver till nytänket.

Snart väntar 2 dygns ledighet!

I morse efter nattjobbet åkte jag hem till JR för att dagsova. Hade ingen lust att åka hem till min tomma tysta lägenhet. Mina söner är med pappa J i fjällen och åker skidor.

JR och hans dotter D tassade tydligen runt så tyst hemma hela dagen för jag har sovit som en stock och vaknade av att de satt på min sängkant och väckte mig kl 15.00.

De tyckte att jag hade sovit tillräckligt och de hade så gulligt fixat frukost åt mig.
Detta är man inte van med, så mysigt!

Sedan gick vi en sväng till pulkabacken innan det var dax för D att levereras till sin mamma.

JR och jag gick i lite affärer och småkikade lite innan vi åkte hem och åt revbenspjäll, Tzatziki och klyftpotatis.

Mycket mer än så hann vi inte innan det var dax för mig att sticka iväg till jobbet för ett nattpass igen.
Nu ska jag snart vara ledig 2 dygn och jag tänker bara ha det lyxigt lugnt och mysigt och vara med JR!
Härligt det är att vilja vara tillsammanas!

I övrigt funderar jag ut lite planer på hur mitt hälsosamma levene skall få sin utformning efter nyår.
Jag längtar efter att komma igång igen.
Fet söt mat står mig upp i halsen och jag börjar längta efter att röra på mig mer effektivt igen.

Funderar på att bli av med sötsaksbegäret med en liten GI-attack och så funderar jag på att göra som Camilla, sätta upp mål varje vecka över motion som skall utföras och sedan bocka av när det är gjort som en redovisning.

Man borde kuna planera vecka för vecka lite mer tydligt när man skall utföra motion i stället för att bara låta det ske när man har lust.
När man planerar det brukar det vara lättare att få det gjort.
....ja, jag ska tänka på det lite.

JR är riktigt duktig på träning och han skulle ju kunna få komma med lite tips och lärdomar. Synd bara att vi har lite olika fokus :-) han vill bli större och jag vill bli mindre :-)
...fast jag är ju inte så stor och han inte speciellt liten så vi borde ju kunna täna tillsammans bara för välbehag och välmående!

Hej igen, jag är tillbaka!

Jag tog en bloggpaus.
Det skedde naturligt, jag har glömt bort att det finns datorer och allt annat normalt eftersom jag blivit kär!
Härligt!
Besvarat och underbart!
Lycka!
Han känner samma glädje som jag.

Först så glömde jag bort tid och rum och jag kan väl inte påstå att jag är speciellt orienterad till verkligheten ännu men nu fixar jag väl halvhyggligt att sköta det mest basala igen :-)

Sedan, när jag tänkte att jag kanske skulle vilja blogga lite igen så kände jag att jag inte kunde skriva om att jag träffat honom förrän alla runt omkring mig visste om det och fått höra det av mig personligen.

Det känns så otroligt roligt att detta hänt äntligen och han är så bra för mig. Han gör mig lugn och jag känner mig så harmonisk.
Hemma hos honom finns ingen TV t ex utan hemma hos honom umgås man, pratar, äter långsamt, upplever, pysslar och är.
Det är så långt ifrån mitt vanliga liv i 120 som man kan komma. Det känns så otroligt skönt att komma dit och bara komma in i lugnet och harmonin.
Plötsligt kan jag äta och sova och vara pigg och glad igen.

Jag hade tänkt att jag ska ta tag i motion och hälsa rent alllmänt efter nyår igen, har tagit mig en liten paus från stegräknaren och allt annat över julen och lite innan.
Nu är jag taggad att starta upp igen.

Aktiv decembervecka..igen.

Fredagen...jag har nästan redan glömt vad jag gjorde...
Ja just det! Så var det!
På dagen var jag i Skärholmen och shoppade julklappar.

På kvällen skulle lilla grabben sova hos en kompis så stora grabben och jag åkte för att hälsa på en kollega med familj. Vi hämtade pizzor från en pizzeria och så satt vi alla framför tvn och tittade på Idolfinalen som Eric så rättvist vann!
Jättetrevligt var det!

På lördagen tog jag sovmorgon till klockan 10.00 och hade sedan lite soft morgon. Kl 12.00 kom Camilla på besök. Jättetrevligt!
Jag fick en fin julblomma och godis av henne och vi tog en fika hos mig innan vi åkte in till stan och julhandlade tillsammans.
Känns som vi känt varandra så länge trots att det bara var andra gången vi träffades men vi har ju bloggat här jämsides under flera år nu.
Vi kan prata om allt redan konstigt nog, vet inte hur det så snabbt kunnat bli så men lika barn leka bäst och vissa saker löser sig naturligt antar jag :-)
Det började så lägligt snöa så vi fick julkänsla och efter en heldags shopping avrundade vi med att titta på julskyltningen på NK. Jag tog lite bilder men har inte möjlighet att blogga dem just nu.

På lördagkvällen hade barnen en kompis som sov över och jag kokade knäck och hade det lite lugnt bara. Knäcken blev lite för mjuk.

På söndagmorgon blev det till att stiga upp i ottan då dagen hade ett gediget program för mig och stora sonen.
Stockholms luciafirande i globen.
Han går ju i Adolf Fredriks musikklasser och det var de (1200) eleverna som utförde de underbara konserterna. Det började med uppsjungningar vid 10 på morgonen och sedan blev det genrep och därefter 2 konserter i skarpt läge. Tror inte man förstår som publik hur mycket arrangemang, planering och arbete det ligger bakom dessa konserter.
Själv var jag i sjukvårdsgruppen och smög runt i mörka kläder bland de sjungande tärnorna och stjärngossarna och håvade på löpande band in de avsvimmade. Många svimmningarna blev det och när sista konserten var avklarad var vi allesammans matta men lyckliga av upplevelsen! Vi var inte hemma förrän kl 20.00 tror jag.

I går måndag var det vanlig arbetsdag igen. Fortfarande är det bara skönt och bra att jobba dagtid. Jag orkar så mycket mer och känner att jag har ett bra liv.
På kvällen efter jobbet åkte jag in till stan och träffade min före detta kollega och midnattsloppskompis T för lite snack och julhandel.
Just nu känns det som jag ligger lite lågt med motionen då det drar i hop sig till jul. Jag hinner inte med allt jag vill göra just nu så motionen drar jag igång på riktigt efter nyår igen.

Fika och drunkningstillbud.

Igår efter jobbet väntade 5 små grabbar på mig hemma hos mig.
Jag hade visst i ett svagt ögonblick lovat min yngsta son att vi skulle gå till konditoriet och mysfika.

Således blev det ett följe på 5 killar och en mamma som gick på fik. Blev väl inte direkt någon lång kvalitetsstund utan det valdes kakor och sedan mumsades det och sedan sprang de alla över till djuraffären och tittade på marsvinsungar.
Jag gick till Ica och nödhandlade lite.

Under kvällen bakade jag en citronsockerkaka, tonade håret, tvättade kläder och slutligen tappade jag min mobil i handfatet fullt med vatten så att den svimmade och drunknade.

Efter återupplivande åtgärder och med en natt på elementet hade den ånyo fått liv när morgonen kom.
Nu är det förmiddagspass på firman och allt är fridfullt trevligt!

Jag kan inte nog betona hur bra jag mår av att vara vaken på dagarna och sova på nätterna igen, i varje fall nu, jag känner mig inte trött och sömnstörd alls, bara pigg när jag lägger mig i badet med en kopp kaffe vid 05.15 på morgonen för att vakna till en ny dag!Bra vardag i dagsljus!

Måndagen var en min första riktiga vardagsförmiddag på firman på väldigt länge. Alla var så glada och snälla och sade det var trevligt att jag var dagmänniska igen!
Känns fint med ett sådant mottagande och jag känner att jag glädjer mig mycket över det.
Klart jag saknar alla mina nattkompisar och nattarbetet men jag känner mig så mycket piggare redan, känns som jag redan sover bättre och att ringarna under ögonen och glåmigheten radan klingar av.

Tog friskvårdstimme och gick till gymmet i slutet av arbetsdagen. Löpbanden var trasiga så det blev inget springa men JH lärde mig lite mer övningar med hantlar så vi körde hårt på den fronten i stället.
På måndagskvällen försökte jag fixa lite hemma och bara var med barnen.
Vi gick och lade oss ganska tidigt. Nu innan jul är det mycket aktiviteter i framförallt stora sonens skola med alla luciaframträdanden och så så han var ganska trött han också.

På tisdagen var det till att sätta sig på morgontåget till KS i Solna där min firma skulle ha en utbildningsdag i etik. En riktigt bra lång dag med värdefulla föreläsningar och diskussioner blev det.

Direkt därifrån åkte jag till Globen och satte mig i ett annat info-möte fram till 20.30  eftersom jag skall vara med i sjukvårdsgrupp på Globens luciakoncerter på söndag.
Var sedan ordentligt slut efter en hel dags sittande och lyssnande.

I dag är det onsdag. Förmiddagspass på firman.
Vaknade pigg med ett långt bad även i morse vid 05.15. Konstigt att hoppa upp glad och pigg vid denna tid.
Jag fattar inte hur det går vägen men det gör det. Jag är inte alls lika trött och seg längre som när jag sov för mycket runt nattjobbet. Då var jag alltid rädd att sova för lite och vara sliten. Nu sover jag mindre och är pigg. Måste bero på att jag får dagsljus!

Vet inte om jag lyckas få till någon träning i eftermiddag, känner att jag bara vill vara hemma med barnen och vila.

En mycket bra helg trots jobb.

Jo, visst blev det pizza på fredagskvällen på firman. Jag sparade halva så att jag hade lunch även på lördagen vilket jag tycker var prydligt av mig!

När jag kom hem från jobbet på lördagen var jag aningen sömnbristig så jag somnade i 2 timmar och sov som en stock.
Badade sedan och gjorde mig i ordning för kvällens fest hemma hos N.
Vi bjöds på härlig filémiddag och hade en mycket trevlig kväll.

Under söndagen gjordes inte många knop, en härlig hemmadag i lugn och ro.

Motion vecka 49!

Jag är hård mot min kropp och leder den som en slav.
Den här veckan har jag varit superduktig! 3 ggr i gymmet och en tur till simhallen.
Helt klart godkänt! Nu ska jag köra vidare på den här nivån!

Måndag:17.324 steg + dryga timmen i gymmet. Sprang också 2 km på bandet som uppvärmning.

Tisdag:15.443 steg.

Onsdag:10.034 steg + ca 1,5 tim i gymmet. Sprang 3 km på bandet 10-14 km/h, stegräknare ej på i gymmet.)

Torsdag: 9.221 steg + 10 minuters hård rodd som uppvärmning i gymmet och därefter ca 1 timmmes coreövningar. Nu har jag flyt och är på!

Fredag:10.717 steg + simmat 1 km innan jobbet.

Lördag: Glömt att sätta på mig stegräknarenn.

Söndag: Glömt att sätta på mig stegräknaren.
(Nu har jag dock fått på stegräknaqren igen på måndagsdygnet. Kändes tomt att inte ha den)

Livet känns superbra!

På torsdagen efter jobbet gick jag och JH raka vägen till gymmet. Nu har vi flyt! Eftersom jag glömt mina skor hemma och fick trycka på mig min sons gamla gympadojjor som låg i bilen blev det inget springa på bandet utan vi körde hård rodd i 10 minuter som uppvärmning. Därefter corerelaterade övningar med hårda insatser för våra magar.
Åkte hem och tog en snabb dusch. Åt pannkakor :-)
Tittade lite på film och sov därefter härligt skönt fram till jag nästan försov mig vid 10-tiden idag fredag.

Skulle ju köpa en present och möta JH på badhuset för att simma innan jobbet. Vi fick till det och avslutade med en sallad på den lokala pizzerina innan det var dax att åka till Firman för ett kvällspass.

Det är jätteroligt att köra lite dagtid igen, jag känner mig så motiverad att fixa till mitt liv även om jag så klart saknar alla på natten väldigt väldigt mycket.

Här på Firman hade våra finska kollegor med pompa och ståt ställt tilll med fest i personalköket för att vi alla skulle få fira Finlands självständighetsdag.
Det var förutom finska specialitéer i mat och kakväg en frågesport i Finne-lära.
Jag kunde min finska historia som ett rinnande vatten och kom 2:a i tävlingen. Jag fick pris vilket utgjordes av finskt schampoo och balsam!

Nu är det kväller och jag tycker livet känns helt superbra!
...kanske beställer vi pizza här i kväll...men det kan jag väl vara värd efter veckans hårda insatser!


Glad och pigg! Härligt!

Sedan blev det tisdag och jag hade ställt klockan på halv två för att som jag trodde hinna med massor. Åkte till firman för att ta ett pass i gymmet men det gick åt skogen, fick ingen parkering och sedan när jag väl hittade en upptäckte jag att det slagit om till ny månad och jag behövde nytt parkeringstillstånd.
När jag fixat det hade så mycket tid gått att det bara var att åka hem och fixa i ordning lite grejjer inför att jag skulle infinna min på pepparkaksbak. En mycket trevlig kväll.

Nästa dag, onsdag var det minus 5 grader och bilen betedde sig lite märkligt.... (var inte orolig pappa, det var bara handbromsen som fastnat och hakat upp sig lite på höger bak :-) )

Tog en liten extara sovmorgon och åkte sedan till Kungens kurva när bilen hade frisknat till från köldchocken och fixade där lite julklappsinköp.
Jag köpte också en baddräkt vilken är den första jag ägt i vuxen ålder. Jag brukar jämt bada i bikini men jag tycker liksom att baddräkt hör till i badhuset.
Det är bara det att jag tycker att jag ser så hemsk ut i baddräkt....platt fram och som Brottar-Berta bakifrån....fast man får väl förtränga sådana småsaker :-)
Man får tänka positivt....härligt att ha en platt framsida :-) ...nästan!

När inköpen var klara åkte jag direkt till firmans gym och mötte där som planerat JH.
Jag sprang rakt av 3 km som uppvärmning, skiftade mellan 10 och 14 km per timme och blev ordentligt utpumpad på spurterna.
Sedan körde JH ett corepass med mig + att vi körde fler magövningar.
Jo, jag glömde det, jag har varit och pumpat min pilatesboll också så kanske får jag fart på att börja göra lite övningar hemma.

På onsdagskvällen blev det mer pepparkaksbak och litet titta på film.
Nu är jag som sagt åter i tjänst på dagen och det kändes lätt och bara trevligt att hoppa upp och gå till jobbet i morse!
Pigg och glad, på väg in i mitt nya aktiva, alert positiva glada dagliv!

Tiden räcker inte riktigt till.

Jag är väl inte världens roligaste bloggare just nu men tiden räcker inte riktigt till!

Sov ju till närmare 16.00 i dag och hoppade därefter upp ur sängen, slängsde i mig frukost och gick i väg till först Konsum sedan Ica för att kompletteringshandla lite kryddor jag behövde för att sätta lite pepparkaksdegar inför morgondagens pepparkaksbak.

När jag kom hem slog jag i hop degarna och åkte sedan i ilfart till firmans gym där jag plågade mig lite njutningsfullt innan det var dax att ramla in på firman för mitt sista nattpass innan 3-skiftstjänstgöringen tar vid.

Motion v 48.

Mycket promenader blev det förra veckan.
I dag, måndag v 49 har jag inlett hårt med gymmet innan nattpass på firman. Är på gång!

Måndag: 18.863 steg. (sovit av) Prom med ETL.

Tisdag: 35.711 steg! Långprom med först N och sedan med ETL + stegat runt inne i stan.

Onsdag: 26.997 steg. Långprom med N bland annat.

Torsdag: 23.798 steg. Runt sjön med JR + simmat 1 km med JH.

Fredag:22.499 steg. Långprom med ETL om jag inte minns fel.

Lördag: 17.329. Inkl flera timmars promenad i stan, shopping.

Söndag: 5.858 steg. (Vilodag med növvel).

Jag är nöjd med veckan som varit!RSS 2.0