Att känna sig hemma hemma.

 
I förrgår morse efter "Tillsammans är man mindre ensam" som var en mycket trevlig och varm film den också (kom en tår i mina ögon i slutscenen) gjorde jag 10 matlådor med spagetti och köttfärssås.

Kanske ett märkligt val av sysselsättning en morgon på semestern men jag hade tagit ut 1 kg köttfärs ur frysen kvällen innan för att laga någon kvällsmat men så tog ju jag och A en pizza i stället.
Duktigt nog gjorde jag matlådor av köttfärsen!

A och jag var på Ikea efter det för att byta marsvinshyllan vi köpt dagen innan då den va 2 cm för lång för att passa där den skulle stå.

Till kvällen åkte vi ned till mor och far efter att ha packat och tvättat lite.

En bra känska jag haft de senaste dagarna har varit att jag varit hemma hemma. Alltså inte varit på väg någonststans, svårt att beskriva... jag har helt enkelt bara varit hemma och haft det lugnt och skönt i min lägenhet.
Lite stökigt utan att det gjort något.
Kanske har jag det lite för prydligt hemma normalt?
Eller så var det den härliga känslan av liv och rörelse när barnen nu kommit till mig igen efter att ha varit med J i 2 veckor.
Det känns helt okay att inte vara iväg på något trots att man borde då det är semester. Minns inte när jag var hemma på semestern senast?

Vilket  trist väder det är av och till nu. Antar att det är lika för alla men i alla fall...det känns som höst och kvällarna är så mörka.

Nå väl. Vi kom ned till mamma och pappa och vi fick god mat som vanligt.  
På kvällen tittade vi på Jönsonligan som gick på TV.

Nästa dag, igår alltså åkte vi hela familjen ut i skogen för promenad och för att plocka det gula guldet!
Vi kom hem med en bra skörd kan man väl påstå!
Mor och barnen har rensat allt och förvällt det så jag får med mig hela härligheten hem! 1,8 kg blev det när det var ränsat och klart!

Efter lunch dammsög jag och städade bilen i ett par timmar så nu är den som ny! Jag gnodde och tvättade i dörrar och skrymslen där tvättapparaten inte kommer åt.

Efter det bar det av ned till bryggan för bad.
Vi var ensamma där så jag och E badade nakna och tvättade håret i sjön.
Det är en så härlig känsla att bada naken!
Stora grabben (12 år) skämdes för mig och E eftersom han är i så känslig ålder för sådant nu men jag och E skrattade och simmade befriat lyckliga runt....tills plötsligt fler kom!
Då fick vi på badkläder väldigt raskt!

Jag lyckade se 2 filmer igår också "The break-up" och "The Mexican".

 
Jag känner att jag slappnar av väldigt skönt med film nu.

I dag på förmiddagen har jag, min pappa och E varit ute på sjön och fiskat. Tro det eller ej men JAG fick en gädda på en liten Wobbler!

Slappnar av med film.

God morgon!
Nu har jag allt kommit lite snett i tiden.
Plötsligt är jag en morgonmänniska och det kan jag säga är totalt fel! I bland blir det lite fel när man lägger om från en lång nattjobbarperiod.
I går morse vaknade jag 06.00 och blev tvungen att lägga mig kl 21.00 igår och nu sitter jag här vaken kl 05.00. Vill dock påtala att jag inte lider av det, jag gillar verkligen att jobba natt.
Det rätar snart upp sig och det kan vara nyttigt för mig att handskas lite med mina förutfattade meningar om morgonmänniskor :-).

Hur som så har det lett till att jag suttit och kollat på film och haft det allmänt bra lite udda tiden på dygnet. I förrgår kväll såg jag "En underbar dag" och igår morse "Mannen i mitt liv".Båda ingick i samma gener som jag sett flera av de senaste dagarna, typisk tjejfilm?, man ser, något att förströ sig med en stund, gullig underhållning men inget som jag kommer minnas.
Jag får säkert skäll av mina vänner filmkännarna men tyvärr, det är så här jag ser världen!

Desto roligare är det att se film på bio. Jag har länge önskat se "Män som hatar kvinnor" eftersom jag ville se hur de fått till den filmen efter böckerna och att den dessutom delvis var inspelad i närheten av min uppväxtort.
I går eftermiddag såg vi den.Som alla säkert märker uttalar jag mig helt utan kunskaper om film bara precis som JAG upplever det och jag tänker till och med betygsätta den här filmen!
Jag har inte läst vad andra tycker utan det är bara mina tankar....
Den får 3+ till 4- av 5 möjliga.
Hade jag sett den på DVD hade det nog till och med bara blivit 3+.

Jag tycker om Mikael Nykvist och han fungerade bra i mitt huvud att inta huvudrollen och jag tycker de hade fått till Lisbeth salander riktigt bra (det kan inte ha varit lätt) och våldsamma scener hade de fått till våldsamt.
Dock var filmen relativt detaljlös till skillnad från boken som var överdetaljerad.

Miljöerna tog en stund att ställa om i hjärnan hur det såg ut i min föreställningsvärld mot på bioduken men det var okay.
Sen är det som alltid, man tycker att det missas så mycket på film som varit viktigt i boken. Gillar hur de fick till svinet Bjurnman och att de vågade filma övergreppen utan att man fick se allt.
De laddade också upp bra inför film nr 2 med saker som  indikerades i denna film men som man vet kommer längre fram.
Jag är glad att jag hann se den på bio och jag ska deffinitivt se de 2 efterföljande filmerna så fort de kommer!

När jag kom hem (barnen var hos kompisar) så beslutades det att E skulle sova kvar hos sin kompis så A och jag beställde pizza och vi hade en stillsam kväll.
Jag tittade på mer film, denna gång kvalitet.
 Amelie de Montmartre innan jag somnade.Vacker och varm film från 2001. 
Tror jag måste se den igen för att förstå och ta in allt. Den är så vackert filmad i förstärkt grönt och rött på ett varmt och nära vis.
Jag tror den handlar om att vi alla är säregna människor men att man inte får låta rädslan ta överhanden inför möten med andra människor och att man måste våga ta chanser.
Att man klarar mer av livets hårda stötar än man tror. Mån ångrar sig om låter tåget gå.
Kanske har jag missat innehållet men för mig visade den detta innehåll.
Att livet är vackert i stort som i smått och att man inte får skydda sig för mycket utan man måste ta mod till sig att uppleva och deltaga i riktiga livet och träda ut från sina drömmar. Givetvis betyg 5 av 5 möjliga. Det här är film när den är som bäst! En upplevelse.


Nu ska jag se "Tillsammans är man minder ensam".
Uppdaterar här senare vad filmkritiker-Borthy tyckte om den.

Är det någon som har liknadne eller andra åsikter än jag? Skulle vara kul att höra hur du just du upplevt dessa filmer?

Det är okay.

Flera omtänksamma vänner har ringt och messat mig sedan jag publicerade förrförra inlägget och frågat om jag mår mycket dåligt.
Det var faktiskt inte så jag kände när jag skrev det.
Jag satt en lugn stund på jobbet och bara gick tillbaka i tanken lite till det jag tänkte på i bilen när jag åkte till jobbet.
Klart jag har  tankar och känslor och vissa saker är bättre än andra i mitt liv men just när jag skrev det mådde jag faktiskt ganska bra!
Tror inte jag hade kunnat skriva om sådana saker om jag hade varit i stormens öga av ångest.
De stunderna är jag urkass på att hantera och deffinitivt inte mogen.

Kan man någonsin bli mogen att hantera livets tunga stunder?
Är det någon som gillar det?
Möjligen efteråt....att man blivit mer erfaren och ändå inte vill vara utan den erfarenheten.

Någon sade: "Jag litar inte på en persom som aldrig mått dåligt och haft ångest!" och det ligger nog lite i det...eller så är den ångestlöse en sådan som spar på hög så som jag gjorde.....

Hur som helst, läget är ganska lugnt och i morse åkte jag raka vägen från jobbet och käkade på Donken! Jag hade gått och längtat efter detta i 2 dygn och jag kunde känna bearnaisen på de flottiga stripsen.
Tji fick jag!
Endast frukost serverades!

Jag fick överleva ändå.
När jag kom hem vid 08.00 satte jag mig att titta på en film: "....och så kom Polly"


Lättsamt och troligen inte heller något jag kommer minnas.
Förstår ni vad mycket film jag har framför mig att se, jag har ju inte sett en film på närmare 15 år!
Allt är nyheter för mig! En ny värld och jag är inte så nogräknad med vad jag slöglor på!

I går morse när jag kom hem från jobbet tittade jag också på film. Då såg jag "I hennes skor" som var i samma klass som ovanstående, lättsmält.Nu är det kväll och semester. Lite svårt att förstå det.
Barnen har kommit hit i eftermiddag och det är så mysigt!

A och jag åkte till Media markt för han skulle köpa "Sims 3" och sedan åkte vi till IKEA där jag köpte en till DVD-bokhylladel till alla filmer jag köpt på senaste.
(Observera att jag köpt 3 för 99 kr så jag har inte direkt ruinerat mig men det kanske syns på filmvalen också :-) )

Vi köpte också en byrå att ställa marsvinsburen på så att den kommer upp lite från golvet.
Badat marsvinen och städat deras bur har vi också gjort.

Meka ihop möblerna får bli i morgon för nu ska jag lägga mig i badet och läsa och slappa! kanske en film till fram på kvällskvisten.

Motion vecka 30!

Jag har i stort sätt klarat mitt stegmål på 17.000 steg per dygn även om jag jobbat natt och sovit bort hela dagarna.
I övrigt blev det inte mycket.
Nu vankas 2 veckor semester utan några som helst måsten! Åter i häsotänk v 33!

Måndag: 29.973 steg inkl ett långsamt varv runt sjön.

Tisdag:19.237 steg. Bra för att vara ett sovdygn.

Onsdag:15.505 steg. Inte så bra men det blev en långpromenad på morgonen.

Torsdag:- Nada! Ingen stegräknare på.

Fredag:Sovit som en stock till 18.30. Lyckats få till 17.209 steg.

Lördag:20.611 steg

Söndag:18.083 steg.

Nu börjar snart min 2:a semester!

Sommarvärmen är på väg tillbaka enligt tidningen Expressen!

I morgon bitti går jag på semester igen. 2 veckor!
Jag har inget planert direkt utan jag ska försöka bara ta det lugnt och ha kravlöst trevligt med barnen och förhoppningsvis i solsken.

När jag åkte till jobbet idag satt jag och funderade på massor av livsviktiga funderingar och jag tänkte kanske att jag skulle skriva om det men...vi får se, just nu tror jag inte att jag har energi till det.

Vet kanske inte var jag ska börja eller var sådana funderingar slutar, alltså det finns ingen strategi för mina tankar och jag kanske inte gillar att uppvisa min omognad.

Det var när jag tänker efter det som jag känner mig frustrerad över.
Jag är snart 40 år gammal och ännu inte stark, klok och mogen.
Kanske är det så att jag ligger efter?

Att jag så många år bara levde utan att ta tag i mitt liv, utan att ifrågasätta och analysera, utan att samtala med människor om livsviktiga frågor. Jag bara var, flöt med utan att våga ta tag i något. jag var bara glad och duktig!

Eftersom jag inte gav något av mig själv till andra så fick jag inga djupare tankar av andra heller vilket ledde till att jag när jag någon gång tillät mig känna efter lite trodde jag mig vara helt onormal som kände något eftersom jag inte förstod att nästan alla andra känner och brottas med känslor, rädslor,  värderingar, hopp, hopplöshet, ensamhet, kärlek, brist på kärlek, självförtroende och självkänsla mm mm.
Jag har ju förstått nu när jag vågar ge mer av mig utan rädsla för att korthuset som var jag och mitt liv skulle rasa att det är okay att känna känslor och prata med vänner om dem.

Det går kanske till en viss gräns att trycka allt tillbaka men sedan går det inte att ha locket på längre. Min gräns var seg att nå.
Allt växte sig tillslut (för några år sedan) för stort och mina beteenden blev allt mer obegripliga (eller kanske slutligen begripliga och mer tydliga?) för mig själv.

Jag hade en lång och obegripligt svår process med mig själv innan och när J och jag beslutade att skilja oss.
Jag var så hejdlöst rädd.
Skuldkänslorna var enorma, man ville hellre dö än att göra alla andra besvikna och ledsna...men jag har förstått att så känner de flesta som skiljer sig.

Men så började vi ta en sak i taget.
Stängde till lite på rädslorna och hanterade en svår praktisk uppgift per dag för att överleva och komma vidare.
Vi skiljde oss i fullständig vänskap och totalt utan bråk men hela min värld stod på ända.
Allt fotfäste borta.
Jag bara visste att jag inte kunde leva livet vi levde längre. 

Jag var tvungen att börja fundera på vem jag själv är.
Man har bara ett liv och jag ångrar ingenting, jag har haft det så fint och bra men resten av livet måste komma att bli annorlunda.

Jag gick i terapi drygt ett år för att glänta på locket till mig själv.
Det gav mig otroligt mycket men som sagt, antagligen har jag bara gläntat.
Kanske tar det hela livet.

I bland är jag avundsjuk på alla andra människor som verkar så starka, kloka och mogna.

I bland fattar jag att det tillhör livet att ha funderingar. Jag hoppas på att bli bättre på att våga släppa folk inpå livet och våga ge mer av mig själv, riktiga jag.
Än så länge är jag bara lite halvpatetisk när jag försöker men jag tror ändå att vänner förstår när jag försöker.

Vissa dagar vill jag bara att livet skall vara enkelt och att man ska vakna på morgonen och att största problemet skall vara om man ska äta spagetti eller skruvar till middag.
Andra dagar vill jag hitta djupare mening.

Sådant här dravel borde ju inte få publiceras :-)
Nu ska jag jobba!

Polismagneten Borthy har åkt polisbil i natt!

Nu får jag allt låta er förstå att jag mår betydligt bättre!
Ska ju strax gå iväg för att jobba näst sista natten innan semestern. Jag är pigg nu, som en nyponros...fast kanske inte lika fräsch förstås!

Jag var trött som en död i torsdags natt på jobbet efter det onämnbara dygnet men på fredagen sov jag från 08.00 till 18.30 och steg upp som på nyttfödd!
Hade några bra timmar innan det var dax att gå till jobbet.
(Lånad googlad bild)

Där på jobbet fick jag väldigt mycket roligt att syssla med och tro det eller ej men jag har åkt polisbil i natt!
Det var spännande, det var första gången för mig och jag fick sitta på det som poliserna kallade "fin-sidan", alltså bakom chauffören.
Det tycker jag var ett gott betyg till mig men så åkte jag ju i tjänsten! Alltså, en spännande och lite ovanlig natt!
De som funnits med i min blogg länge vet att jag är en riktig snutmagnet och att jag drar till mig poliser i de mest märkliga situationer!

Jag har också haft möjlighet att ha bra och viktiga samtal den senaste tiden. Det har varit mycket viktigt för mig och gör att tankar inte går så fort i huvudet och jag mår bättre.

I dag har jag sovit fram till 17.00 och det var också riktigt härligt!

Det som falerat de senaste dagarna har varit motionen då jag sovit för mycket.
Försöker dock att gå minst 17.000 steg om dan. I dag stod vågen på endast 1,3 kg över min önskevikt. Det är ju betydligt bättre än 4 kg över som jag inledde efter semestern med.
Nu lär väl det gå åt skogen när semestern börjar igen men så får det vara. Huvudsaken man sköter sig någolunda i vardagen.

Nu ska jag betala räkningar och sedan ta ett bad!

Sist men inte minst! Ett stort grattis till Mamma och Pappa som fyller år idag 25/7! Grattis!
 
(Lånad googlad bild)

Jag är för gammal, orkar inte!

Jag önskar så mycket att jag gjorde det jag hade tänkt att göra igår i stället för det som jag gjorde.
Som sagt, skrev att jag skulle gå ett varv runt sjön men det blev till granncentrumet i stället.
Det var inte hela världen.
Sedan började det gå fel.

Jag var inne på att äta med Syrran o hennes kompis på Medis i solskenet och sedan gå hem och slappa med en video.
Tyvärr gick vi till Skrapan och utsikten där var magnifik.
Vi tog ett stillsamt trevligt glas vin tillsammans med pensionärerna och turisterna i solnedgången.

Precis när vi skulle gå hem mötte vi ett gäng med kompisar och sedan gick det hela väldigt fel.
Massor av drinkar hamnade på vårt bord och sedan blev det en fullminant utekväll.

Jag ångrar mig något alldeles hemskt att planerna blev ändrade på det här viset. Inte bra på något sätt och dagen idag har varit helt bortkastad.
Det ska dröja länge tills det här händer igen kan jag säga. Helst skulle jag vilja säga att det aldrig ska ske igen.
Jag är för gammal för sådant här. jag vill inte!


Nu är det jobb som gäller för mig igen. Det känns tryggt och bra.Mer vardag med bio.

Jag har faktiskt inte en aning om vad det är för dag idag ens.... men nu är jag vaken och det är på dagen.
Sitter med kaffet och har det lugnt.

Utanför fönstret ser det inte helt strålande ut, lite grått och plus 15 grader.

Tycker ändå att det varit väldigt fint väder i sommar så lite sådana här dagar får det väl vara?
Har haft klänning eller shorts varje dag vad jag kan minnas...och det är vad man minns som räknas!

I går var ett sovdygn.
Kom hem på morgonen efter den fjärde natten på jobbet. Jag var utmattad.
Somnade och sov till kl 15.30.
Inte en kotte var hemma eller ledig att hitta på något när jag vaknade så jag fick som N uttrycker det så sant: umgås med min egen ångest ...och det är ju nyttigt även om det inte är min starkaste gren!

Jag åkte en sväng till IKEA. Det stod utanpå huset att de hade ett helt nytt sortiment men jag kunde inte hitta några nyheter ännu.
Lullade runt där någon timme.
Köpte lite filmer på Willys och City Gros, tag 2 för 99 kr som man kan ha hemma och slöglo på.

Sedan hamnade jag i Heron City där jag spontant ramlade in på en bio.
Det blev: Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser.Den var precis vad jag behövde.
Inte så komplicerad, en polisfilm som troligen saknar helt verklighetsanknytning men som roade mig.
Lite töntig dialog, när både polisen och buset pratar som om de stod på dramatens scen...men i övrigt helt okay film att förströ sig med.


När jag kom hem vid midnatt tittade jag på en till film eftersom jag var klarvaken. Pust, den var verkligen dålig.
Inte en film i min smak.Jag kan liksom inte med det här med "töntkonceptet" eller jag förstår helt enlkelt inte det roliga med det. Jag kanske saknar den delen av hjärnan....

Nä, nu ska jag faktiskt trippa runt sjön ett varv till att börja med. Jag kan nu se lite blå hål i molntäcket!


Jag är bra!

I morse när jag kom hem från jobbet kände jag mig riktigt sömnig för ovanligheten skull. Så där behagligt bra sömnig. Jag somnade nog direkt tror jag. Från midnatt fram till morgonen hade jag lyckats gå ihop 15.000 steg vilket är riktigt bra.

Jag vaknade helt utsövd och mosig klockan 15.30.
Hängde tvätt och rev ur sängen för att tvätta lakan.

Mötte efter frukost syrran och vi gick 8 km stavgång i ett rasande hårt tempo.
Åskan hängde i luften. Snart kommer regnet.

Eftersom jag är så lat just nu så gick jag till pizzerian efter detta och beställde 2 sallader. 
En som jag åt där och då och en som jag ska ha på jobbet i natt.

Låg i badet och läste till dess jag var tvungen att ila iväg till jobbet. Det kanske låter märkligt men det har känts som en bra dag, jag känner mig stark och riktigt på gång!

På väg hit i bilen spelade Bandit U2 "With or without you" och jag sjöng och levde ut hela registret.

Motion vecka: 29! Stegräknaren är på igen!

 (Antal steg i 1000-tal.)

Måndag: 29.815 steg inkl ett raskt varv runt sjön.

Tisdag: 16.861 steg + 45 min i gymmet ink 2 km på löpbandet då jag ej hade stegräknaren på.

Onsdag: 32.194 steg.

Torsdag: Tyvärr bara 15.657 steg.

Fredag: 20.280 steg inkl ett riktigt raskt svettigt varv runt sjön.

Lördag: 23.415 steg plus 1 tim i gymet inkl 3 km på löpbandet (utan stegräknare i gymet).

Söndag: 32.375 steg inklusive 8 km hård stavgång!

Röda staplar är antal kalorier som jag ätit. Gröna staplar är min basalmetabolism och det blå är intjänade kalorier pga motion.) Tappa.se

En riktigt bra vecka!


Min vardag mitt i sommaren.

I förrgår var det en strålande varm sommardag.
På eftermiddagen gick syrran och jag ett varv runt sjön i ett rejält tempo så att svetten lackade.
Varm och nöjd kom jag hem, tog ett bad och förberedde mig och matlådor inför ytterligare nattpass.

Jag har varit suveränt duktig med mat och motion denna vecka! Känns som jag verkligen kommit igång fast det bara är en liten mellanperiod med vardag innan jag får semester igen.

På lördagen sov jag halvdant, hade lite inre stress och det var fint väder som triggade mig att vakna flera gånger. Gick upp på allvar vid 15.30 och beslutade mig då att efter ett bad åka till gymet och träna innan jobbet.

Sagt och gjort.
Inte en kotte var där så jag travade in på det stora gymet, tände lamporna och drog igång Bandit Rock på högsta volym på radion.
Sprang 3 km på bandet och körde sedan bålstabilitet eftersom min har gått och gömt sig.

När jag kom ut från gymet såg jag att himlen blev mörk och sedan kom regnet.
Nu har natten lugnat ned sig och tystnaden lagt sig här på firman.


Träning, bio och jobb.

I måndags vad gjorde jag då?
Jag och N gick ett snabbt varv runt sjön och... ja just det, sedan var vi i Farsta centrum och åt och shoppade lite.


Vi snöade in på lukta-gott-saker och vi köpte en rackarns massa tvålar och sådant.
Jag köpte t ex kanel-apelsin tvål + lotion som jag gillade.På natten jobbade jag och hade fullt upp.

Kändes helt okay att vara tillbaka på jobbet faktiskt.


På tisdagen sov jag ju och på kvällen innan jobbet gjorde jag GI-matlådor innan jag och N gick på gymmet!På onsadagen när vi vaknade gick vi en långpromenad innan vi åkte in till stan och såg filmen Brüno.
Oj oj oj, vilken film!
Tror det kommer vara årets höjdpunkt! Han driver med allt och alla, ingen går fri!
Den var bättre än Borat och hela salongen skrattate så vi tjöt hela filmen rakt i genom!

Sedan fortsatte jag och Talle ut på en pubrunda. Jag åt biff och grönsaker på en restaurang men tog tyvärr vin i stället för vatten till och...sen blev kvällen sen.

Onsdagen blev inte så aktiv mer än att jag städade upp hemma och sedan åkte in till stan igen och mötte upp K och R.
Vi såg en mycket fin och varm fransk film som skildrade personer och livet sammanflätat i ett vardagligt Paris.


Den gick på Sture och vägg i vägg med den låg en relativt ny köttrestaurang som jag tror hette Jimmys eller något sådant.
Ganska dyrt men där åt vi och jag fick en stadig biff med grönsaker och drack vatten där till.

Jag kan inte betygsätta filmerna för de var bra på så olika sätt men rekomenderar varmt bägge filmerna jag sett denna vecka.
Jag ska verkligen bli bättre på att gå på bio, det är verkligen trevligt! Det är avslappnande och roande!

Jag har kommit igång med att tänka hälsa nu och jag känner hur jag är på väg åt rätt håll. Det är det jag ska fokusera på.
Då får jag krafter och kan leva så mycket bättre och mera!
Man ska lägga energin på rätt saker.


Syrran min är så blond nu för tiden... ;-)


När jag vaknade i morse visste jag vad timmen var slagen.
Vågen stod på 4 kg plus från i våras!
Så ska det vara i mina ögon när det är semester och sommar men det gäller att kunna bryta med Nutella och vindunkar när vardagen kommer igen.
Min kropp skriker efter hälsosam mat och dryck och att få komma iform igen.
Nu har jag 2 veckor med vardag innan jag får semester igen.
Jag skall satsa på bra levene dessa 2 veckor.

Antar att det inte bara är jag eftersom det på idag på Aftonbladets löp stod att man kunde gå ned så och så mycket i vikt på så och så kort tid.

Syrran kom till mig på eftermiddagen och vi gjorde slingor på henne. Hon blev supersnygg!
Efter det gick vi till pizzerian och beställde sallad.
Jag beställde även en att ta med hem för att äta nu i kväll. (Nyss ätit den...)

När vi var mätta gick vi i eftermiddagssolen runt sjön i riktigt rask takt.
I och med detta kändes det som: Vi är på gång igen!!!

Efter promenaden åkte jag hem till Syrran med bilen och hämtade mina blomlådor som hon tagit omhand om åt mig då jag varit på semester.

Om en stund skall jag åka och hämta N vid tågstationen då hon är på väg hem från utrikestjänstgöring.


Motion vecka: 28! Semestervecka 2!
Stegräknaren är av...fast på från söndag!


Måndag: Inget alls.
Tisdag: Inget alls.
Onsdag: Inget alls.
Torsdag: Inget alls.
Fredag: Inget alls.
Lördag: Inget alls.
Söndag: 1 varv raskt runt sjön! Stegräknare på från idag. 21.761 steg.

Naturhistoriska och Cosmonova 10 juli.Det gick några dagar. Det stora regnet skulle ju komma så vi tog till plan ...Q?
Darr och jagg  hade ju tänkt åka till Eskilstuna och gå på Djurparken men när vi såg väderprognoserna om klass 1-varning var det bara att ge upp. Vi åkte hem till mig till mig på torsdagen.

Jag bestälde biljetter till alla barnen så de på eftermiddagen fick gå på bio i Heron city och se "Ice age 3" på 3D.

De var nöjda och det var Darr och jag också för vi gick i affärer så länge.
Jag var inte så shoppingbenägen utan handlade bara 2 skivor.

Madame Veronique tipsade mig om Beyoncé så jag köpte den. Ångrar mig inte den är superfin. "Halo" var det hon tvingade mig att lyssna på och den är skön.

Jag har också blivit tipsad om Olle Ljungström och fått skivan "Tack" som jag bara älskar.
Ville ha lite fler låtar med honom så jag köpte skivan "Bäst" som jag nu håller på att lyssna in mig på.

Jag har ju tidigare inte haft någon stereo i lägenheten men nu har barnen donerat 1 av sina som de haft men inte använt i sina rum hemma hos J som kom dit ifrån vårt hus. Skönt att lyssna på riktigt igen!

På fredagen beslutade vi oss för att åka till Naturhistoriska riksmuséet och  Cosmonova.
Jag gjorde om jag får säga det själv riktigt goda mackor som vi tog med.
Vi hade en super lugn och trevlig dag där.
Vi såg filmen Grand Caniyon. Det är mäktigt att se film i Cosmonova.

På lördagen åkte vi och badade på förmiddagen trots att vädret inte tillät det.
Efter lunch och lite kaffe åkte Darr och hennes pojkar vidare på sin semesterturné.

Jag tog tag i operation tvätt och städning. Tvättade säkert 8 maskiner och under gårdagskvällen hängde tvätt i hela lägenheten.
Jag tittade på en film "Min brors flickvän" som kom med en tidning.

Barnen sov inne hos mig i natt, jag skyllde på att deras sängar var i tvagning med madrass-skydd och allt vilket också var sant men mest mysigt att så här sista natten höra deras sus och snarkningar innan de skall på semester till J igen.

I morse blev det sen baconfrulle och efter lunch stack de över till J.
Nu börjar annat liv igen.

Jag biter i hop och gräver mask men det är inte min grej...


Det blev inget meta i ån i kväll eftersom vi bara hittade 3 maskar. Så torrt i potatislandet och komposter!
Vi kvällsbadade i stället.
Ingen ska säga att vi inte försökte gräva mask men de lyste med sin frånvarao. Tror faktiskt att det kanske är så att gräva mask är en grej för karlar...
Jag dödar gärna orm om jag måste men gräva mask är inte riktigt min cup of tea.
Efter bad och mat gick vi hem till Darrs föräldrahem där vi satt och diskuterade tjejsnack och drömmar medan barnen lekte.

Machas är ett ord som inte finns....


...men det gör det!
Moster är Gudomlig på att ge Machas som pappa säger.

Pappa gör just nu nytt vitlöksmör och jag fick just smaka! Så gott så jag dör!
Darr ligger under Syrrans massagehänder i detta nu, precis så som jag gjort i 1,5 timmar nyss.
Jag fick en klassisk ryggmassage + Scapuladans och någonform av djävulsutdrivning ur baken! Mumma mumma!

På förmiddagen har vi alla legat i Dammhagen i solen och väntat på regnet som aldrig kom.
Solen hittade hela tiden ett hål i molnen att skina på oss!
22 grader i vattnet.
Inte för att jag provade idag men jag kunde ju se på termometern som låg i sjön.

När Darr blivit klarbehandlad ska vi gå ned till Stenmans och bada lite mer.
Till kvällen planerar vi fiske i ån.

Höll på att glömma....

....gårdagens viktigaste händelse!

Tant Borthy fick visa Leg på systembolaget igår igen!

Är det inte underbart! 
Den unga tjejen i kassan bad så hemskt mycket om ursäkt efteråt men jag var inte det minsta ledsen!
:-) 
Härlig förolämpning för en 40-åring!

Hemma är bäst men nu vill jag semestra!


Det bästa är nog morgonkaffe med rostat bröd då man sitter vid ett öppet köksfönster och hör sovande barn :-) och fåglar som kvittrar.
Det blir en vacker dag.
Himlen är blå idag igen.

Det var ganska skönt att sova i sin egen härliga säng i förrgår men det var inte enligt min plan så därför var jag inte med på noterna.
Vi tittade som sagt på film, jag, Syrran och barnen: "Vi hade i varje fall tur med vädret, igen".
Tyvärr, den fick inga stående ovationer från mig men jag kanske är knusslig med lovorden...

Nästa morgon, alltså igår så tog vi sovmorgon när regnet öste ned.
Barnen ville ha bacon och ägg till frukost och det var verkligen gott och länge sedan.

Killarna gick till kompisar och jag drog igång en städning.
Alltså det var inte det att det var stökigt men jag fick en längtan efter att ha det helt rent och fräsht när vi kommer hem, du vet så där så man tycker riktigt mycket om att komma hem!
...Eller ivarje fall att det är helt okay att komma hem och jobba igen.

På eftermiddagen samlade jag in kidsen från deras kompisar och stängde på nytt dörren till en ren lägenhet och vi satte oss i bilen. Vi åkte tillbaka ut på landet till hembyn till mina föräldrar i hjärtat av vackra Sörmland.

Ju längre vi åkte ju bättre blev vädret och när vi var framme var det i det närmaste blå himmel till skillnad från ösregn i stan.

Vi åt god middag och mötte sedan Darr och hennes barn som också åkt på besök till hembyn. (Darr har ju sina föräldrar i samma by eftersom vi är uppväxta tillsammans.)

Vi gick ned till Stenmans och barnen badade. 
Efter det bänkade vi oss allesammans i Mor och Fars tv-rum där Far fick massage av Syrran på massagebänken samtidigt som vi andra sjöng till Allsång på Skansen.

Vi avslutade kvällen med jordgubbar och gräddmjölk.
Jag hade svårt att sova.

Jag måste trots allt ha somnat för jag vaknade mycket vättre till mods nu på morgonen.
Som sagt, solen skiner och idag blir det en baddag!

Just nu sitter Farsan utanför köksfönstret och ljuger för min äldsta son om hur mina och Syrrans ökenråttor blev så gamla att de gick med rullator i buren! Ha ha ha...det är Farsans historier det!

Inte ens plan B var ett alternativ...

I bland blir det inte som man planerat. I går efter ytterligare en härlig baddag i Örebro satte vi oss i bilen och körde till Annanstad för att besöka Darr och hennes 2 söner.
Så långt hade vi alla rätt.
Darr hade beställt tvättstugan till oss så att vi kunde fixa vår packning till dagen efter då vi alla skulle åka vidare för att campa på västkusten.

Först sprack plan A där. Darr ville inte campa i regn.
(Jag hyser liksom en dröm om att hon ska börja uppskatta det fullt ut något år...)

Vi beslutade slutligen i stället att stanna hos henne lite längre.
Vi beställde pizza på kvällen och hyrde en video som alla skulle kunna se. "Rallybrudar"
Där började det trassla.
Min son A började få våldsamt ont i magen...innan pizzan och började sedan kräkas våldsamt och okontrollerat. Detta pågick hela natten.
Vi blev oroliga att vi drabbats av maginfluensa och att E och jag skulle bli nästa på tur.
Vi såg scenariot framför oss att vi alla skulle ligga i en kräksorgie i Darrs lägenhet och att det skulle gå runt runt...
Vi beslutade snabbt att innan jag blev dålig var det bara att köra oss hem och avvakta!

Sagt och gjort. Nu är vi hemma efter en mellanlandning på IKEA där vi käkade och köpte kuddar. Alla mår bra och det blir förhoppningsvis inget mer.
Pust och stön.
Varför tror man att man ska campa på ett soligt västkusten när man kan ha magsjuka i regn och kyla?

Det gick mycket snabbt och fint att packa upp tack vare att Darr tvättat och vikt allla våra kläder och jag ställde i ordning alla campingsaker prydligt i källaren så det bara är att snabb-packa dem inför nästa semesterperiod om några veckor.

Barnen skulle ta sig en liten World of warcraft-stund vid datorn när de kom hem. Där kom det tårar igen. Det går inte att komma in på deras konto! De säger deras konto blivit kapat.....jag försöker säga att det nog bara är tillfällig driftstörning....

Killarna sprang hem till J för att se om han kan hjälpa dem. Hoppas innerligt det!
Senare i kväll kommer syrran över och vi och barnen skall titta på en film.

I morgon tar vi nya semestertag!

Motion vecka 27!


Semestervecka 1! Stegräknaren är av!
Lite har det trots allt blivit....


Måndag: Sover av.

Tisdag: Badar och packar, räknas det?

Onsdag: Ute och sprungit 4 km! Det räknas.

Torsdag:Inget alls.

Fredag: Simmat 1km på fm och 1km på em + massor av vattenlek!

Lördag: Simmat 1km på fm och 1km på em + massor av vattenlek!

Söndag:Simmat 1 km.

Blå himmel är en bra form av regn för oss campare!Sitter med min stora kopp kaffe och passar på att datorisera lite. Ladda telefonen.
Barnen sover än.
Himlen är klarblå men det fläktar lite. Det är en bra form av regn tycker jag!
Jo, det skulle ju vara regn idag. Men det hinner ju...

Snart ska vi äta frukost och sedan packa ihop tältet för i eftermiddag åker vi vidare till Darr i Annanstad.
Jag får helt enkelt blogga bilder lite i efterhand härifrån Örebro.

Jag kan i varje fall varmt rekomendera Gustavsviks camping med äventyrsbadet. Vi har haft det så härligt, roligt och trevligt!


Tältet har fungerat perfekt men även om det benämns som ett 8-manna-tält så tror jag att de i så fall syftar på 8 st 3-åringar, inte fullvuxna.
Jag kan tro att det är helt lagom för 6 st vuxna personer!
Nåväl, när vi drar iväg hela gänget till Kolmorden sedan och om vi råkar bli 7 st vuxna så kommer det nog att fungera med lite god vilja!

Kort rapport från campingplats.

Mamma Scans köttbullar steker sig och fiberpastan kokar sig. Väntar på att lunchen ska bli klar.
I natt har det regnat på nya tältet men jag kan rapportera att allt är torrt!
Nu spricker det upp!

Vi har ägnat all vaken tid i badet, i upplevelsebadet.
Jag har simmat 1 km på fm och 1 km på em.
Utöver det lekt i "attraktionerna" med barnen så att mina höftkulor är i det närmaste krossade.

Tiittar på folk som slappt och uppgivet står och tittar på och jag får en jäkla lust att börja träna ordentligt på stört.
Jag vill hålla mig pigg och frisk så länge det är möjligt!
Jag ska kämpa för att vara frisk och stark, påminna mig om det när jag hellre vill ligga och sova än sticka ut och springa i höst!

Jag känner mig så glad att jag klarar att vara ute och campa med barnen själv.
Jag fixar det och vi har roligt!
Jag undrar hur det kom sig att jag blev en sådan hängiven campare?
jag får liksom frid av det!

Självklart skulle det vara roligt att vara 2 vuxna och allt vad det innebär men nu är det inte så och det ger mig  självförtroende att klara av saker själv också!

Jag kan nu för tiden både slå upp tält själv och köra bil i främmande städer!

Man kan allt man vill!


E.F.I.T 2/7-09

(Ett Foto I Timmen.....lite drygt....)8.00. Grabbarna börjar röra på sig i mormor och morfars soffa.9.00 Vi äter frukost och Mor och Far har varit och handlat.10.00  jag installerar Mammas lilla trådlösa modem på datorn och bloggar lite.
Får låna hennes trådlösa på semestern om jag vill datorisera lite.11.00 Vi går alla ned till sjön för första doppet. Plötsligt står det klart för mig varför jag har svårt att bli brun....11.30  Finns inget härligare än att tvätta sig i sjön! Molnfri himmel!12.00 "Morbror G" lär församlingen flyta på vattnet. Nästa gång ska han lära oss att gå!13.00 Morfar har gjort pannkakor till lunch.
De försvann snabbt, själv fick jag bara 2!
...Men det kanske bara var bra vid närmare eftertanke...13.30  Vi åkte upp till Solbacka för att bada. Ni kanske minns internatskolan där Jan Guillou gick. Där  hans "Ondskan" utspelade sig.
I hans bok har han dock bytt lite plats på namnen, Solbacka heter Stjärnbacka och byn Stjärnhov heter i boken Solhov.
Orkade inte gå nära och fotografera utan tog kort från parkeringen då vi var på väg ned till badet.


14.00 A hoppar från hopptornet om och om igen.14.30  Min plats när barnen lekte.15.00 A eller E har tagit kort på mig när vi gick därifrån märker jag.15.30 Vi åker vidare till Dammhagen för mer bad.16.00 E tar kort på A och mig när vi ligger i solen.17.00 Middag. Under alla kantareller ligger biff och det är så jäkla gott!18.00 Dax att gå till sjön igen!18.30 jag låg i väldigt länge för att vara jag!18.30  Här bor vattensnoken. I have the licence to kill....
Ingen skall behöva vara rädd!!19.00 I byn hjälps alla åt att smörja rygg efter dagen solbad!20.00 Ernst: Den här bersån är som en öppen famn!21.00 Jorgubbar med socker och gräddmjölk.

Visst har jag varit riktigt duktig på att njuta semester idag!
En härlig dag.
Känner mig skönt rodnad i skinnet och tro det eller ej men jag är lite trött! Ska ta tag i lite packning nu och sedan öppna alla dörrar och sno in mig i en öppen sovsäck. Upp tidigt i morgon.

Stilla varmt och avkopplande.


Som sagt, vi är ju hemma hos Mor och Far.
5 minuters promenad från deras hus finns en badplats som heter Stenmans.

Vid Stenmans badplats ligger ett gammalt hyreshus och där bodde jag från det jag var 1 år till det jag var 4 år då Mor och Far köpte radhuset och vi flyttade dit.
Från balkongen såg man sjön och en liten vinglig trappa leder ned till bryggan.

I går när vi var där och badade lånade jag en kratta och krattade gammal vass från stranden och gammalt unk från botten.
Kanske kan man säga att det är grymma vuxenpoäng på en sådan handling.... (säg det inte till någon)...


Senare på eftermiddagen tog jag på mig löpkläder och gav mig ut på grusvägarna och sprang.
Det var olidligt varmt och jag var seg men det doftade underbart och hela omgivningen är så underbart vacker!

När jag bodde "hemma" (till det jag var 18 år) förstod jag inte hur vackert det var här i hembyn, jag tror aldrig vi hade en tanke på hur vackert och skönt vi hade det.

Jag är ganska imponerad av mig själv som faktiskt plockade ned springkläder i packningen....men det kanske inte är så speciellt ...jag har ju Soda streamern med mig också :-)  !

Igår kväll provade jag att ligga på pappas spikmatta!
Det var inte det minsta skönt kan jag säga, åtminstone inte efter att man fått lite rödfärg från solen på ryggen.

Sist av allt igår tog vi ett långt kvällsdopp när solen höll på gå ned. Bild från det i de övre collaget, bilden längst upp till höger.

I dag håller jag på med ett EFIT.

Grattis pappa! Bra kämpat!I dag har pappa varit på jobbet för sista gången!
Han har blivit avtackad för lång och trogen tjänst. Han har varit en hårt arbetande platschef på byggen i alla år.
Idag går han i pension!
Han har dag ut och dag in jobbat, slitit och sant gjort rätt för sig.
Åkt så otroligt många mil fram och tillbaka till jobbet dagligen alla år.
 
Nu ska pappa få varva ned tillsammans med mamma som redan är pensionär! Om några dagar har de också varit gifta i 42 år!

När pappa såg bildena som jag tog när han "kung-av-matlagning" stod och stekte biff idag så tyckte han att han såg så pigg och stark ut att han nog kunde jobba en 10 år till!

Jag är benägen att hålla med, rätt inställning...att han ser stark och ung ut men inte att han ska behöva jobba mer!
Nu vill jag att de ska må bra och ta det lugnt.

Jag och Syrran har världens snällaste föräldrar, vi kanske bara säger det för sällan men så är det!

Semesterns första dag!Det gick verkligen ovanligt lätt att lägga om till dagrytm!
Vaknade pigg till en varm sommardag igår morse tisdag.

Började packa och arrangera med marsvin och blomlådor. Efter lunch åkte vi iväg för att bada och slappa.
Det fanns inga parkeringar vid badet och p-vakterna var olidligt påträngande så jag släppte av barnen och Syrran och åkte sedan en bra bit i jakt på en parkeringsplats på de små skogsvägarna.

Hittade en och gick sedan tillbaka i ett helt underbart landskap. Grusväg med ängar på var sida. Lupiner i massor. Syrsor och doft av gräs och sol.
Kände stark närvaro i stunden.

Sedan kom jag fram till de andra vid badet.
Tro det eller ej men jag tog årets första dopp.
Till och med en badkruka som jag tyckte det var riktigt skönt!

På eftermiddagen åkte vi hem och packade klart. Det blir en hel del med tält och sådant för 2 veckor framöver. Om det är fint väder vill säga, annars får vi se vad vi hittar på.

På kvällen åkte vi iväg. Landade hos mor och far.
Försöker komma ned i varv.

Har lekt lite med bloggdesignen igen som jag själv inte kunde se förrän jag rensade min webbhistorik.
Fick hjälp med ett fotocollageprogram att ladda ned av Tierra.
Jag är som ni säkert ser nybörjare i programmet men det ska nog gå att lära sig! Tack Tierra!
Här kan man ladda ned programmet enkelt!

Ps. Så här ser min blogg ut just nu:


Nä! Nu ska vi sticka ned till sjön och bada.


 


RSS 2.0