Nystart på Tappa.se!


Jag jobbar idag igen och jag lyckades faktiskt sova bra i natt, kom i säng i tid efter kvällsjobbet och upp när jag skulle i morse. Det är ju sådant man är orolig för när det varit andra vanor och semester, att man inte ska kunna sova och inte kunna komma upp.
Det känns inte så hemskt som jag befarade att börja jobba, snarare som ett löfte om att vi nu går imål med vårt hårda arbete på hemmafronten och att vi nu går mot ett bra normalt liv, det som vi längtat efter.I kväll är vi bortbjudna på middag men i nuläget är det osäkert om vi kommer iväg då JR vaknade sjuk i morse.

Vi har nog helt enkelt kört alldeles för hårt med allt renoverande och flyttande den här sommaren, nu säger kropparna ifrån.
Dax att lyda och börja dra ned på tempot.

Förra veckan inköptes lite nya vitvaror hemma då befintlig frys och kyl var för små och tvätt och diskmaskinen hade sett bättre dagar.
De nya har stått till sig och jag känner att det börjar bli dax att börja installera dem i hemmet, det kan jag ju pyssla med så smått hemma till kvällen om det inte kan bli någon middag hos vänner och JR ligger sänkt.

I värsta fall kan jag ju titta på TV och slappa också :-)

Ett annat alternativ kan ju vara att leka med lite nya kort och färger här i bloggen, piffa upp den lite. Blev ordentligt inspirerad av syrrans nya fina blogg!

Det känns ändå som om det är ett bra tag kvar tills jag har så pass mkt ordning i livet att jag kan sitta och leka med datorn.
Borde väl träna idag också men, nej...inte idag, jag behöver vila mig!Nyss ätit Sushilunch med kollegan CB. Då bara hände det inom mig!
Jag kände att nu vill jag gå med i Tappa.se igen! 

Jag vill börja med stegräknare och göra statestik av min träning och kost igen!
Jag vill få tillbaka struktur!

Jag längtar efter promenaderna! Jag ser framför mig de sköna promenaderna som hösten erbjuder!
Syrran, hänger du på lite när du har tid framöver? (Bilder tagna från Tappa.se).
Jag börjar räkna steg, mat och registrerar från och med i morgon igen!


Syrran har börjat blogga igen!

Stor nyhet! Syrran har börjat blogga igen och det gör mig jätteglad!
Hon har gjort en ny fin blogg och jag blir själv sugen att börja tänka på att piffa till min blogg och börja skriva igen.

Jag har ännu inte fått tillgång tilll dator hemma efter flytten. Vi ringde Boxer igår igen men då sade de 25/8!
Jag begriper inte vad som skall vara så svårt för dem? Jag beställde tjänsten i mitten av juni! Det är ju inte direkt så att vi flyttat ut i urskogen direkt!

Idag är det alltså jobb som gäller igen. Vi ar slitit så hårt hemma med alla renoveringar och flytter att vi är helt slut. Det gick liksom upp för mig när jag kom till jobbet idag efter semestern och kände mig allt annat än utvilad, jag är skittrött!
Jag ringde JR och sade hur jag kände (han känner ju precis lika dant och vi har pratat om det mycket), att nu måste vi se till att bara göra klart det sista i hans hus och sedan bara vila oss, återhämta oss och inte göra så mycket hemma i vårt nya hus.
Vi vet och känner det båda 2 men vi har kämpat på helt otroligt mycket. Vi har varit superduktiga och det har ju varit superroligt!

Jag längtar till vardag, att få rå om varandra och ta det lite lugnt, hinna träna, umgås med vänner, baka, storhandla och pyssla med normala små vardagsaker hemma. Gå runt sjön och känna svetten lacka!

Igår natt tapetserade vi det sista i JRs hus. Det blev superbra! Viss målning kvarstår men det största är klart nu. Vid 01.30 var vi hemma igen och då käkade vi räkor och tittade på TV en stund. Sen var det ångest att sova då man visste att man var tvungen för att jobbet börjar igen.

2 gånger har vi fått till korta gymbesök denna vecka. Inget att skryta med mer än att vi faktiskt gjorde det mitt i allt renoverande! Det går segt att springa men det skall snart gå bättre!
Syrran, hur skall jag piffa upp min blogg?

Hårt arbete på semestern!

Är tillbaka på jobbet igen efter semestern.
Semester och semester?
Vi har kämpat som galningar med flytt och renoveringar!
Det har varit jättekul men också väldigt på gränsen till för hårt arbete.

Man hade ju önskat bara vara hemma och fixa i det nya huset / njuta i det vackra vädret men i stället har det burit av var och varannan dag till JRs "gamla" hus för renovering inför försäljning av det.

Det håller på att arta sig riktigt fint och aldrig har väl väggarna skinit så vita, nu ser vi slutet på den renoveringen! Snart är det dax för "Stajlingen"!
Vi har båda lärt oss väldigt mycket om renovering känner vi och det kommer vi ha nytta av när vi vill fixa till i det nya huset!

Tycker att jag inte ätit så mycket under allt arbete men på något konstigt sätt har jag svällt ut igen och för en vecka sedan tog vi oss i kragen och började träna och tänka på lite bättre kost igen.

Jag lyckades skrapa ihop 4 träningstillfällen förra veckan även om det bara var korta sådana springturer.
Sprang 3 dagar 2 km och 4:e dagen 3 km utan att stanna och flåsa. Ska inte sticka under stol med att jag känner  mig som en Barbapappa som springer fram!
Som sagt, bara jag kan göra något åt det och nu har jag startat upp igen!

Nu låter det som om jag gått upp väldigt mycket i vikt och det känns så också men vågen säger att det bara är ett par kilo men jag tror att de musklerna jag samlade på mig i våras nu har mjuknat till och bildat volang igen.

Bitit tag i att göra sit-ups nu också vilket givit svår träningsvärk!

Jag köpte 2 lådor med hantlar för sådana svagarmade damer som mig också, kanske kan man få för sig att köra lite med dem hemma...

Det som nu ligger högst på önskelistan är ett löpband.
JR har en vän som äger lite gym och troligen kommer vi genom honom få köpa ett riktigt bra löpband nyservat som de ska byta ut på gymmet.
Hoppas att det blir så och att vi kommer använda det riktigt flitigt!
Mina söner har nedervåningen för sig själva. Där, framför TVn i ett hörn finns plats för löpband och ett litet hemmagym har vi alla kommit fram till.

Jag har haft det riktigt besvärligt med Boxer! Jag ringde i mitten av juni och beställde TV, tel och internet från dem.
De har ännu inte lyckats leverera mer än TV till oss så därför har vi varit helt telefon och datorfria hela sommaren. Ganska skönt faktiskt!
Mormor räddade dock barnen genom att låna ut sitt ..vad heter det?...mobila bredband? Tack Mormor!

En liten rymning bort från renovering gjorde vi ändå. Vi packade in oss och tält i bilen och åkte till badlandet Gustavsvik i örebro några dagar. Jätteskönt och roligt!


RSS 2.0