Borthys bak doftar gott även i år!
Ja igår var det alltså dax för det årliga Saffransbaket!

Det brukar ju bara vara JR det bakas till i min familj då jag i möjligaste mån försöker låta bli att ha godsaker och kaffebröd hemma till oss andra av hälsoskäl.

Jag vill inte bidra till ev framtida övervikt hos barnen om jag kan låta bli och naturligtvis inte till undervikt hos JR...därför bakar jag till honom!

Som sagt...själv får jag bara njuta av dofterna från hembakt, allt annat vore katastrof.I år tänkte jag att jag skulle göra saffransbrödet så som man gör kanelbullar fast med socker och vaniljsocker och smör i i stället för släta sedvanliga snurror. Lussekatter brukar bli liggande kvar i frysen efter jul...och så frestande är de inte att ta fram i februari.
Tror faktiskt att det är mer åtgång på "vanliga" saffransbullar i min familj.
De blev drygt 100 stycken men tyvärr inte glutenfria så det blir bara till barnen.JR fick 2 glutenfria hjärtformade mjuka pepparkakor som plåster på såren.

Just nu är det väldigt tomt och konstigt hemma då JR jobbar natt.

Det brukar ju vara jag som dagsover och jobbar natt men nu är det jag som smyger runt så att han inte skall vakna.

Igår var jag ledig och för att inte vara hemma och föra oväsen så åkte jag direkt till Willys på morgonen efter att jag lämnat barnen i skolorna.
Storhandlade och åkte sedan hem och packade in varorna.
Därefter åkte jag ut på julklapps-shopping. Jag kom faktiskt igång ordentligt vilket känns skönt.

Idag är det jobb på firman och jag är väldigt trött.
...men det är väl naturligt i slutet av november att krafterna och motivationen tryter.
Lillgrabben i tortyrstolen!

imag2995 (MMS)

Ja ha, då var det dax igen, att ägna en heldag åt barnens tandställningar. Jag ångrar så bittert att vi gick med på att låta tandläkarhögskolan få tillåtelse att fixa sönernas tänder. De tror vi är gjorda av tid! Först sätter en utländsk student dit lite tandställning vid varje tillfälle under väldigt lååååång tid. Sedan besiktar en tandregleringsprofessor arbetet och river bort det och sätter dit rätt saker på några minuter. Jag är sjukt frustrerad att sitta i denna fälla! Nu har E legat i tandläkarstolen i 45 minuter och Abdullah har inte kommit till skott än. Han bara mäter och tvekar och velar... Jag jobbade ju natt igår så det blev bara några få timmars sömn idag. Fasen, jag som ville tvätta o fixa med nya bilen i dagsljus!


Blivit med A3:a!Ja ha! Då var det kört igen!
Jag sålde ju A6:an, Allroaden som jag tyckte var för stor och ...inte vad jag ville ha i förra veckan till samma pris som jag köpte den för i somras.

I dag köpte jag den här.
En väldigt mycket klenare och mindre men nyare bil.
En Audi A3 1,6 sportback -05:a.
Den låg ute för 78.000 kr men superprutaren Borthy fick ned den till 68.000 kr!

Den känns faktiskt jättefin på alla sätt och att den är mindre passar mina behov väldigt mycket bättre tror jag dessutom blir det billigare om den måste lagas.

Shit vad smutsig den var när vi skulle titta på den!
Tror aldrig den fått sig en motortvätt eller blivit tvättad i dörrar mm.
Förstår inte att folk inte fattar att de kan få mer för bilarna om de är rena?
Detta gav mig starka skäl till prut :-)

I morgon ska den få sig en omgång som kommer heta duga och därefter skall den glänsa och få åka in på service!

Tar en kaffe och funderar...

imag2977 (MMS)

Tar en kaffe sittande på min hemmagjorda bro för renoveringen i trapphuset. Det är helt tyst i huset. Fötterna på ledstången. Vill sätta igång nu, funderar på var jag ska börja.... Klart och tydligt för mig blir att jag inte vill spilla mer energi på att vara en bricka i ändras spel. Jag ska skärmar av mig från energibovar! Jag är så jäkla naiv! Var är mina krafter? Det som ger mig energi är kärleken o glädjen med JR och barnen, vänner, att motionera och att pyssla hemma och då gärna med renovering. Att skapa något är fantastiskt kul! Dax att slipa spackel och glädjas! I kväll har jag och JR myskväll bara vi, det är glädje och energitankning!


Det är inte lätt att vara kvinna en gång i månaden!

Igår var jag helt ur gängorna.
vet inte varför.
Kände mig orkeslös och nere, grät stora krokodiltårar.

...Kan ju hänga ihop med sänkta kaloriintaget och mens...

Man är bara svag och vill gråta.

Vilken tur att det är en ny dag idag och alla sådan känslor är totalt borta!

I dag känner jag mig glad och pigg, inte så hungrig utan motiverad att köra på med Viktväktarna...deras köpematlådor är galet små men det gör att jag äter långsamt och de är faktiskt riktigt goda.
I övrigt proppar jag i mig frukt vilket är tillåtet enligt strategin.

Igår kändes det som om min renovering stod still och allt jag gjorde blev fult...och jag kände: jag orkar inte!

I dag känner jag mig ånyo motiverad att efter jobbet åka hem och spackla, slipa och måla!

Igår innan eftermiddagspasset på jobbet var jag i väg och tittade lite i affärer.
Jag såg mig själv i speglar och tyckte att jag aldrig varit fetare och fulare.

I dag är jag ånyo bara vanligt vanlig igen och kommer med lätthet i de vanliga brallorna på jobbet så  gårdagen kan väl sammanfattas med...SKIT!

Det är inte lätt att vara kvinna en gång i månaden!

Fröjda dig, det är Advent!Åtminstone till helgen.....
Egentligen hade jag inte tänkt att pynta idag (redan) men det gick så förbaskat dåligt att måla i hallen så jag beslutade mig för att adventspynta istället.
På förmiddagen var jag en sväng i det närbelägna centrumet och köpte då den söta lilla lyckoängeln.

Vi har beslutat att köpa en ny tomte varje år så att det sedan när barnbarnen kommer till oss om ca 20 år sådär så kommer det hos oss att finnas spännande tomtar lite här och där i juletid.Det blev en tomte idag också.
Man kan se den i fönstret till höger...den har grymt långa smala ben :-)Jag beslutade att jag inte kan vänta till nyår med lägre kaloriintag.
Vågen skjuter i väg så fort jag äter obevakat och inte tränar.
Det är väl helt enkelt mina gener och något jag får acceptera.

Igår gick jag med på Viktväktarnas online.
För att få en ordentlig start köpte jag deras matlådor, 5 st för 95 kr på Konsum.
Har aldrig ätit dessa förut, rena babyportionerna men ganska goda.
Som tur är får man äta obegränsat med frukt.
Dax att köra nu om man ska komma i baddräkten i Thailand om några månader.


Jag har träningsvärk i spackelarmen!

imag2927-1 (MMS)

Jag har kronisk träningsvärk i spackelarmen men ingen övrig träning alls har det blivit under veckan som var. Det absolut bästa, snyggaste och snabbaste sättet att renovera är att låta det få ta tid! Detta sade Timell i senaste "Äntligen hemma" Jag börjar förstå att hålla med! Jag jobbar på varje ledig stund men är jag för ivrig får jag bara bakläxa i form att jag helt enkelt får göra om och göra rätt. Jag vägrar att slarva i min renovering. I fredags kväll blev Audi Allroaden såld till samma pris som jag köpte den. Fasen vad skönt, den var för stor för mig och det var nära att den började att bara kosta och en sådan bil är inte billig när den tröttnar ur. Jag känner mig befriad! ska kolla efter en liten bil framöver.


Min "lediga" dag igår.Fläkten vi bytte till i köket för några veckor sedan var det något fel på i motorn så i går morse vid 07.00 så monterade jag ned den och efter att ha lämnat barnen i skolan åkte jag till Bauhaus och bytte den.

Där fastnade jag i någon timme med att välja golv till renoveringen.
Jag velade fram och tillbaka men slutligen tog Mia mig till sans via sms med förslaget att vara enhetlig, att det blir plottrigt om man har olika golv i varje rum...

Sagt och gjort, golvet i vardagstummet är en fin men lite sliten stavparkett i ek.
Det får således bli ekparkett i matt-lack i övriga huset, rum efter rum som vi renoverar.
Alla jäkla guldlister som ligger mellan de olika golven i nuläget skall bort och ersättas av silverfärgade.
Jag avskyr guldfärgad inredning nästan lika mycket som gulnad plast!Efter att ha tagit en sväng till Willys åkte jag hem och packade in maten i kylen och monterade den nya fläkten.
Undan gick det för nu hade jag inspiration!

Jag åkte till Gunters målarbod i Älvsjö och valde tapeter.
Man måste vara ytterst motiverad, målinriktad och pigg för att palla att välja tapeter.

Allt är snyggt och det finns miljontals snygga saker att välja på, projektet är i det närmaste omöjligt!

Jag sansade mig stenhårt från att flumma ut i färger och mönster och tänkte långsiktighet!
Den här hallen och trapphuset gör jag inte om i första taget och då det är utan fönster bör det nog vara ljust och vilsamt.

Bilden ovan visar vad det blev.
Den mönstrade tapeten är vit med silver/grå oregelbundna rutor som vi kommer ha på den stora långväggen i trapphuset som fond. Till det blir det på övriga väggar tapeter i en svagt svagt grå/beige färg. Den vita krukan på bilden representerar det vita på dörrar och lister.
Golvet som sagt ek.
Dörrhandtag och knoppar blir silverfärgade.Jag började senare på eftermiddagen fundera på långväggen.
Vilken mardröm!
Jag fick bort ganska mycket mer på den i avseede tapetrester och när grabbarna kom hem hjälpte de mig i någon timme att tålmodigt skrapa och skrapa.

Sedan som ni ser på bilden slängde A skrapan han också och den väggen fick vara ifred för denna kväll. Vi kom åtminstone en bit på den.Jag slipade det jag spacklat natten innan på den här väggen. Det blev ganska bra faktiskt, behövs nog bara ett varv till på den väggen.
Hemskat vad det blir stökigt. Slipdamm är inte att leka med.

Jag lade in 3 hela kycklingar i ugnen och under den tiden de stod och blev klara till middag där fick jag städa efter mig för den dagen.
Man får räkna med i snitt 30 min städning på byggarbetsplatsen per dag och man skall hålla harmonin och motivationen på plats.

Jag var efter middagen sedan helt trött och landade i soffan och gick sedan och lade mig 22.00 vilket är mkt tidigt för att vara mig under projekt.
Kämpat på i glädje med våra respektive projekt!


 

Fort gick den den här veckan men speciellt helgen.
Vår barnfria.

I fredags blev det jobbarkläder på så att vi till och med missade postkodsmiljonären!

Vi var så taggade på våra projekt att vi struntade i favoritprogrammet!
Biff åt vi dock sedvanligt men vi pallade inte ens tänka tanket att ta ett glas vin till, då hade vi nog somnat stående.

Jag skrapade det sista av tapeter från väggarna för att vara i fas som jag bestämt till lördagsmorgonen.På sena fredagskvällen tittade vi på film efter att vi avbrutit arbetet och kört D till hennes mamma efter D´s klassfest.

Vi tittade på Forest Gump till mitt i natten då den ju är lååång men söt.

På lördagsmorgonen började operation måla-tak-helvetet för mig.

Jag hade svårt att komma igång men efter att JR visat mig till rätta med målarfogstuben på det brantaste stället i trapphuset som jag ångestade över kom jag igång.

(Vi lade en fog runt om hela taket vilket blev snyggare än att se skugglisten som den var ämnad då gammal färg kilat in sig på ett fult sätt från föregående ägares halvdana renovering på nitti-talet. Det till vänster på bilden ovan är ogjort och det till höger på bilden är gjort.)

Efter att han tagit det brantaste kunde jag göra resten själv men det tog sin goda tid.

Måla taket...hur svårt kan det vara?
Jag slet och jag slet och jag målade med rikliga mängder färg och ordentligt bra blev det och jag spilde förvånansvärt lite färg...
under målningen i varje fall...

Jag slog ut en 3-liters grundfärg rakt ut på  golvet när jag vid ett tillfälle dammsög. Då höll jag på att ge upp!

Det gör annars ont i armar och axlar att måla tak.
Sedan kom jag på och lärde mig måla med lång-skaft! ´
Då gick det mycket lättare men det tog ändå halva söndagen att bli helt klar med den uppgiften.
Snyggt och vitt blev det faktiskt!


Även lördagen var lite trög för JR i garaget då han oroade sig för att få in smuts i motorn eftersom han var tvungen att öppna ställen jag inte begriper mig på och motorn till sitt yttre var ganska skitig.Tänk så fint män kan mötas över en motor!

Framemot sena kvällen blev det pizza för oss...eller om jag blandar ihop fredagen och lördagen...när åt vi biff?

Hur som helst såg vi film även denna kväll.
Den underbara och låååånga "Titanic".

(Många bra gamla filmer har det blivit den senaste tiden. I torsdags visade de "Slumdog milionar". Den såg vi då också så det har blivit sena kvällar med film trots renovering av motor och hus hela veckan.)

 

Utan foder...                                 Med foder!

Ja, efter att taket var klart på söndagen så gav jag mig på att fixa klart den här förbaskade dörren som har stått ofärdig utan foder och sådant sedan vi hastigt för värmens skull satte in den förra våren.

Först klöv jag en list och lade runt om på karmen som en distans så att den skulle komma ut i samma nivå som övriga väggen + att jag "ställde in" dörren jämt och fint i sin karm.

Jag och sticksåg och sådan där såg man sågar vinklar med börjar bli vänner nu.
Jag kan hantera dem helt själv!

En av JRs kompisar (B) tittade upp från garaget till mig i hallprojektet och han såg faktiskt lite förvånad och imponerad ut att jag höll på med det här själv.
Då blir man lite stolt! Jag kan!

Efter att distanserna kommit på plats kom mandomsprovet med snedsågningen för att hörnen skulle passa på fodret.
Det blev i mina ögon helt perfekt!
En liten millimeterstor glipa på bägge sidor som efter lite spackel och färg kommer bli perfekt!
Jag är stolt även över denna insats från mig! 
(Jag ska måla hela dörrkarmen jag byggt, det blir nästa veckas första projekt.
Jag spikar inte lika snyggt som jag sågar så färg och spackel kan vara på sin plats!) 

  

På söndagskvällen var vi bögge förvånade över var helgen hade tagit vägen.
Vi köpte Thai och efter en dusch var det bara för mig att åka till firman för nattpass.
JR lämade jag kvar i garaget hemma...och så vitt jag vet...sitter han kvar under sin motor och luktar på oljorna!Åh vad stökigt han har det i sitt projekt :-)
Han lider av att det är stökigt i garaget just nu men det går inte att göra något åt i nuläget.

Jag däremot, jag städar varje dag efter mina projekt i hallen och åker ofta iväg med skräp som blir då det hjälper mig med motivationen.
Blir det för skräpigt och stökigt vill jag inte! Orkar inte!

Nu börjar jag varje hemmajobbarstund med rent och fint!


Motion vecka:45!

Åh vad klent.. men det beror på renovering och det vill jag verkligen lägga min tid på nu.

Löpning 2011:
320,3 km.Måndag 7/11:
Tisdag 8/11:
Onsdag: 9/11: Sprang 4 km.
Torsdag 10/11:
Fredag 11/11:
Lördag 12/11:
Söndag 13/11:

Halloween 2011...lite sent.Otäcka Darr och hennes ruggiga söner kom på besök sedvanligt för Halloweenfirande.
JR tar bilden.

Allra mest skräckinjagande var nog ändå han kvällen innan gästerna anlände...Vad ska man säga? Kan det bli mer kalla kårar än så här? Hi hi...
(Jag ficka blogga bilden, jäklar vad vi skrattade!)

När gästerna kom hade han fått på sig en mindre skräckinjagande skepnad och kan nedan beskådas med dottern D.Och med mig....Innan Darr och barnen kom höll det på att gå illa för mig. Jag skulle baka en kaka och fastnade på fullt allvar med tummen i elvispen som satte igång att vispa sitt hårdaste.
Hela tummen slets in i vispen och det var nog en jäkla tur att den inte gick av. Den fick sig en jäkla böjning och det fick vispen också!Tänk om man hade hittat tummen i kylskåpet tillsammans med barnens Halloweenmarsipanfingrar!Jag gjorde ett starkt försök att göra läskiga pumpaliknande efterrätter...men vi tyckte mest de blev gulliga. (Av persikohalvor på rulltorta med grädde...)Annars blev det några revben i ugnen...det kan ju tänkas vara läskigt...Ja...mycket trevlig helg var det! Barnen gjorde godis tillsammans och pysslade sedvanligt!En trevlig tradition!


Jag sliter vidare med hallen! Ska blogga h...

imag2721 (MMS)

Jag sliter vidare med hallen! Ska blogga helgen som var så fort jag får tid att sätta mig vid datorn. Idag onsdag är jag ledig och jag gick upp tidigt. Efter frukost sprang jag 4 km i den nollgradiga morgonen. Skönt att vara igång igen! I övrigt är det mest jobb och renovering som jag pysslar med. Just nu skrapar jag och sliter de gamla tapeterna från väggarna. Det tar sin tid men nu kör jag på i hela hallen. Man kan inte göra nytta jämt, nu ska jag mig åka och titta lite i affärer!


Motion vecka:44!

Löpning 2011:
316,3 km.

Äntligen är min kropp och mitt psyke på gång igen!
Huvudet och kroppen vill träna igen och det är skönt!
Känns redan som om slappheten i kroppen som hann infinna sig har vänt! 

Stegräknaren lade jag ned i början av veckan då den gav upp när den blev svettig när jag var ute och sprang.
Nu har den återuppstått så vi får se om jag kör vidare med den kommande vecka eller ej.

Måndag 31/10:

Tisdag 1/11: Sprungit 4 km. 4 godkända chins på raken.

Onsdag: 2/11: Sprungit 4,5 km + lite försök med kettelbel.
 

Torsdag 3/11:

Fredag 4/11: Sprungt 4 km. Lätt o bara skönt. 
+ plankan 5 x 1 minut + 10 armhävningar + 3 chins.

Lördag 5/11:

Söndag 6/11: Gymmet rygg och bröst 40 minuter.


Höstlov och fortsatt pyssel.Grabbarna har lov och är ytterst aktiva...i sin datorvärld.
I dag gick de upp tidigt för att ta tåget till mässan i Kista där det är dataspelens Mecka för tillfället.

Själv har jag förbättrat min aktivitetsnivå jag också.
Varit ute i hösten och sprungit 2 dagar på raken.
Det känns underbart och jag lyssnar till kroppen och bara njuter men det går otroligt långsamt.
Försöker att inte springa för långt utan bara mjukstarta superlångsamt.
Igår kväll blev det 4,5 km.
Nu vill jag slippa skador och bara få upp motivationen, njuta av stunden med aktivitet och frisk luft.

 

Så mycket frisk luft blir det inte hemma utan mer målarfärgsångor.
Men det är härligt det också!
Nu blir det bättre faktiskt med rätt sorts färger på rätt plats. Det tar bara en jäkla tid med alla torktider...
Det får ta den tide det tar.

 

JR däremot har inte så¨lång tid på sig för just det här projektet med blå S4:an. Nu är motorn ur och projekt nedmontering av byte av turbosarna är i full gång.
"Någoting från Hell" kan inte vara hemifrån hur långe som helst då den tar upp plats i Cs garage utan skall snart åter in på sin plats i vårt garaget, bara för JR att jobba på och inte vila på hanen så att han glömmer var alla motordelar han plockat i sär skall sitta.
...Jag tycker det ser lite knepigt ut det där....

Gör om och gör rätt....
Man vet ju egentligen hur man ska göra men man vill ju inte inse....
att ingenting är enkelt och går att göra snabbt lätt och fuskigt.Jag började ju i stark tilltro och förhoppning om att det skulle gå att spackla på den gula tapeten...men det gick ganska snabbt tills jag insåg att det bara var att ge upp.

Den gula fula tapeten började locka sig och våga sig från underlaget när det blöta spacklet kom på den...

Bara att krypa till korset och börja det mödosamma arbetet att skrapa ned den.
Den släppte ganska fint när jag sprutade vatten på den och turligt nog satt den undre tapeten kvar fast som berget. Hela väggen torkade raskt fint under kvällen.Åh vad stökigt det blir när man renoverar det allra minsta!
Det kändes ändå bra efteråt när jag slitit bort allt och hade en helt ny mer stabil grund att börja bygga på än den halvslappa gula tapeten.

Likadant blev det med dörrarna...De blev inte heller bra så jag åkte till färgaffären och köpte nu grundfärg, nya skummgummirollers och sedan högblank lackfärg till dem...det funkar inte med något halvmatt på snickerier.

Det finns inga genvägar...bara hårt arbete och noggrannhet om man ska renovera...om man som jag är lite känslig för hur resultatet ska bli.
Synd bara att man inte är född skicklig hantverkare utan måste lära sig allt på vägen och av sina misstag.
Efter varje dag jag renoverat något försöker jag städa upp ordentligt i det drabbade rummet för att det skall kännas lättare att börja nästa dag.Utöver all renovering och normal hemmastädning samt heltidsjobb med extrapass måste jag försöka ta tag i mig själv igen.
Jag måste äta bättre och motionera för att orka!

Så igår masade jag mig ut och sprang.
Tog det lite lugnt och mjukt och visste inte hur jag skulle börja så jag sprang 4 km och det var bara underbart härligt efter lite astmamedicinering.

Till lunch åt jag inte de goda pannkakorna som väntade på mig i en matlåda i kylen utan jag åt gröt med banan och en proteindrink! Kändes bra.

RSS 2.0