Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Laga Lasagne grundkurs 1a!


Det här inlägget är helt tillägnat min lillasyster Majjanw. Majjanw är bra på att laga en del maträtter men hon är ingen som flummar ut i att slänga i hop något på en höft och hon gillar min Lasagne, helt vanlig Lasagne utan krussiduller.
Jag brukar höfta och laga nästan all mat på känn men nu skall jag måtta upp mina höft-mått så att Majjanw får utföra efter mina instruktioner så att hon lär sig och kan gör det hemma sen!
Inled med att hälla upp ett glas vin om det är helg och du ska laga mat! Sätt på lite mysig musik på stereon. Tänd ljus och duka fint, det kan vara trevligt! Just den delen av matlagningen tror jag Majjanw är förtrogen med!

Köttfärssåsen! (shit, det här kommer ta lång tid, syrran kan inte ens hacka lök, måste instruera även detta!)

-Fin hacka en stor gul lök! Fräs den i matfett och häll över löken i en större kastrull. ( så svårt kan det inte vara!
Va fasen, andas med öppen mun och sätt på fläkten så sprutar inte tårarna.....men ha inte på 12:an för faan när löken bara ska svettas!!!!)
- 2 burkar krossade tomater häller man i kastrullen där löken ligger. (Nej, inte i stekpannan majjanw!)
- stek 800 gram till 1 kg köttfärs. Salta och peppra och finfördela den när den steks.
(Ps. Hittils har det tagit 30 minuter att göra köttfärssåsen som inte ens är klar!) Häll över köttfärsen när den är stekt i kastrullen! (Majjanw visslar stolt av välbehag i processen just nu.... suck...prematur!)
(När du nu kommit så här långt får du pimpa spisen, det ser förskräckligt ut!
.... vänta, var gick du Majjanw? .... nu är hon åter, hon var och snodde godis av barnen....)
- drygt 3 msk tomatpuré
-ca 1/2 dl ketchup
-4 pressade klyftor vitlök minst!
-en stor matsked oregano
-en stor matsked basilika
-1/2 msk grovmalen svartpeppar
Koka upp köttfärssåsen som nu är klar och kolla att den smakar gott och lagom med salt och peppar!

Vitsås.
ca 50 gram matfett.
4 msk mjöl som du rör ut i matfettet.
1 liter mjölk.
en touch av muskot, en av vitpeppar och en av salt. Vitsåsen ska smaka och dofta av alla dessa kryddor! Klar när den kokat upp och tjocknat, glöm ej att vispa!

Ta en långpanna/stor form! Klä botten med lasagneplattor.
Lägg hälften av köttfärsåsen på dessa plattor i formen. Gör om mannövern, ett lager plattor till och resten av köttfärssåsen på dem!
Ett lager plattor till.
Häll all vitsås över hela lasagnen.
Strö över ett paket riven gratäng ost. In i ugnen! 225 grader ca 20-25 minuter!

Möjligen kommer majjanw ha andra åsikter om matlagningen.....  www.majjanw.blogg.se 
Ps. Man kan klicka på bilderna så blir de större!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0