Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Nu vet jag och mina kollegor hur det känns att bli beskjutna...

Kulsprutaimage141
...av en kulspruta! Jag brukar sällan och vill inte skriva om mitt jobb och min arbetsplats men det här utspelade sig på arbetsplatsen men inte i vår vardagliga arbetsmiljö så att säga...
Vi skulle ha ett kollegium igår och inbjuden att tala var en sjuksköterska tilllika lärare från Pakistan. Hon presenter sig och det hon skulle tala om vilket jag/vi tror var en presentation av deras högskola, utbildning och privatsjukhus... kanske, vi var inte direkt helt säkra men satte på oss våra mest hövliga intresserade lyssnar-miner.
Då drog det igång, jäklar i mig, hon fullkommligt spottade ut  Pakistansk engelska i 120 km i timmen och vi fullkomligt tappade hakan allihop men som tur var kände hon inte igen våra ansikten sedan tidigare och kunde nog inte avgöra om det här var våra ordinarie svenska ansiktsuttryck.
Efter 30 minuter stannade hon plötsligt och frågade om vi hade något hon sagt och beskrivit som de hade, (en bokstavsförkortning typ ADFT eller något annat obegripligt) även i sverige?
Någon tapper kollega svarade väl lite svävande att vi var osäkra och några fler hängde på denna osäkerhets-grej. Hon körde lite till och plötsligt var hon helt tyst igen och undrade om vi hade några frågor????
Jag höll på att totalt bryta ihop, hade verkligen inte begripit någonting! Jag måste nog gå en engelskkurs, mina kuskaper känns förlegade!

Kommentarer
Postat av: Monika

Jag är verkligen inte bra på engelska, speciellt inte att prata. Men jag har varit på massor av eneglspråkiga föreläsningar och det brukar ju funka. Så jag tror nog att den här kvinnan var en dålig föreläsare. Man föreläser faktiskt inte i 120km/h, speciellt inte om man gör det på ett språksom inte är föreläsarnas modersmål.
Jag skulle antingen gått därifrån eller sagt till henne om jag varit med. Men så är jag ju rätt besvärlig och säger vad jag tycker förstås.

2007-05-08 @ 09:37:56
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: Borthy till Monika!

Nej, det var nog ingen som tyckte hon var en förebild som föreläsare kan jag säga! Hon läste riktigt obegripligt snabbt från sin power-point presentation! Men hon var ganska rolig som fenomen!..och jag blev fulkommligt lobotomerad av kulsprutan! (Tror fler med mig för så speciellt duktig att sikta var hon inte!) Kändes inte rätt att gå därifrån men man sneglade ju på klockan...

2007-05-08 @ 09:43:12
Postat av: Monika

"Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta" lär ju Esaias Tegner sagt vid någon Magisterpromotion 1820. Annars har jag lärt mig att man vid oponering tex magister eller doktor) ska låta säker och tala sakta om det man kan LITE om och fort som f-n dra över det man kan och vill ha frågor på.
Den här föreläsaren borde väl förstått att ni inte hängde med i hennes svada. Men hon kanske inte brydde sig, ville inte ha frågor osv - bara göra sin föreläsning och troligen få betalt för det. Som sagt:Ingen bra förebild!
Som en liten anekdot ska jag berätta vad som hände alldeles i början av min grundutbildning till syrra. Tror det var första veckan, måste varit det för vi kände inte varann ännu.
Det var grupparbetsredovisning och första gruppen skulle redovisa. En av tjejerna drog igång med redovisningen i 120 eller kanske till och med i 180.
Jag sa direkt ifrån att nu får du väl ta och prata lite saktare så jag hör vad du säger.
Tjejen tittar på mig med en blick som säger "VA! Kritiserar du mig".
Men sedan kommer hon plötsligt på att den som säger till faktiskt vill HÖRA vad hon säger, är intresserad av hennes redovisning. (Jag vet vad hon tänkte, för det berättade hon senare för mig)
Hon drar ner takten till lagom nivå och det blir jättebra. Sedan blir allas redovisningar bra för jag har lagt nivån och att vi inte är farliga för varann och att man faktiskt kan kritisera utan att det är negativt.

2007-05-08 @ 11:52:01
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: Borthy till Monika!

Monika. Du kan så mycket om livet och har bra tankar om allt! Kunnig, stark, snäll, klok engagerad, intresserad och KAPABEL! Jag tror ingen kan ta illa upp när du "kritiserar" som du säger. Jag tror du bara påtalade på ett vänligt sätt. Jag är mycket fegare än du och ska jag försöka säga en sådan sak som du sa så skulle jag sannorligt gå fram som en ångvält av misstag och taktlöshet tyvärr, man är ju inte direkt känd för att vara smidig medlare...

2007-05-08 @ 12:04:21
Postat av: Majjanw

Ibland är attack bästa självförsvar...

2007-05-08 @ 12:45:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0