Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Äter katter marsvin???

image10

Den senaste veckan har mina barn gjort en klassiker!
De små liven är så söta... de har lagt in en tjat-kampanj på att få ett till husdjur och då verkligen fastnat för marsvin!!
De tror på allvar att de är de första barnen i världshistorien som lovar sina föräldrar att de ska mata det söta lilla djuret varje dag i evigheter! Gud vad gulliga mina killar är, de ser så pålitliga ut när de lovar!
Jag har i smyg hört mig för lite hur gamla marsvin blir.... ca 2 år har jag hört.... Är det medellivslängden uträknat på även de marsvinen som kommer till de familjer som har katt????
Är det så att marsvin egentligen blir 17 år men många familjer har katt och då blir marsvinet oftast inte äldre än 3 timmar och att det drar ned medellivslängden på dem???
Jag ser mig själv fortsätta mata marsvin då barnen är utflyttade och jag är pensionär.... ( jo, min stackars mamma fick mata kaniner ett bra tag efter att hennes barn var utflugna....).
I går em fick mina pojkar vara ensamma hemma efter skolan ett tag innan vi kom hem från jobbet, Maken J kom med flyget lite senare än vanlig tid från Norge och jag jobbade kväll. Barnen ringde då J och frågade om de fick ta sina kick-bikear och åka till djuraffären i centrum en stund och titta på MARSVIN!
Klart de fick göra det, de är så duktiga och ansvarsfulla. När jag senare på kvällen kom hem från mitt kvällspass på jobbet vid 22-tiden var hallen tapetserad med propaganda för att vi skulle falla till föga och köpa marsvin
"snella mamma och pappa, kan vi få ett marsvin snella!"  och så fina teckningar på marsvin.
Nu nog om detta... men bara en fråga: Äter katter marsvin? Z har en grym jaktinstingt och slaktar nästan dagligen en mus eller fågel under dubbelsängen eller steriobänken, han är grym!!

Jo Största grabben kommer att få dra ut mjölktänder och leva med tandställning en ansenlig tid.


Kommentarer
Postat av: F.d. rått-och kaninvän.

Du, det var inte bara 2 kaniner!!! Det var ökenråttor och hamstrar också och jag minns vilka
"bulor" vår första katt T hade i huvudet efter det att han kört huvudet i glaset på akvariet. Vi hade
råttorna där, dock ej med vatten i, för att deras medellivslängd åtminstone skulle sträcka sej över 1 dag.Överdelen var försedd med galler.
Tycker ABSOLUT att dina älskliga pojkar ska få v a r s i t t marsvin så deras mor får tillbaka lite av hur undertecknad hade det.

2007-04-12 @ 15:28:24
Postat av: majjanw

Vill bara säga att jag står helt oskyldig till att det förekom en del slags djur av olika sorter "hemma" på den tiden.......

2007-04-12 @ 16:43:25
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Borthy!

Oneder!
Snälla, skaffa en blogg! Det är lätt! Gå bara till startsidan blogg.se och tryck på knappen starta egen blogg. Man fyller sedan bara i e-mail-adress och ett lösenord sen klart! Dax att skapa! Vi kan prata bland annat ohyrebekämpning och goda pålägg!

2007-04-12 @ 16:53:08
Postat av: Borthy!

Alltså! Majjanw och pensionären! Jag är bara skyldig till att kaninerna kom hem, alltså jag åkte med i bussen och hämtade dem men alla former av råtter som fanns hemma på den tiden var helt er grej, där var jag oskyldig! Jag kan aldrig tro att jag kan haft längtan efter råttor!

2007-04-12 @ 16:56:13
Postat av: majjanw

SNELLA Borthy, läs min blogg om mina guldhamstrar INNAN du köper hem sånadära storråttor..

2007-04-12 @ 20:24:36
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: Monika

Marsvin ska ju vara gott sägs det. Men jag passade på att plocka fram lite av min lögnaktighet när jag var på vandring i Anderna och sa att jag är vegeterian. För inte vill jag ha nåt marsvin till middag. Men katten har nog förtjänat nåt gott? Cause he´s worth it.

2007-04-13 @ 15:35:19
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0