Taskig tajming med förmiddagstur i morgon.

227650-1072
Nu sitter jag och väntar på att potatisgratängen skall bli färdig.
I kväll skall vi softa med en film. Blev "Underbar och älskad av alla".
Hoppas den är lite trevlig och lättsam?
Hade gärna sett "Solstorm" men tror att den kan vara aningen otäck för barn.

Tro det eller ej men jag tror jag har lite otur med en grej . Det verkar bli sommartid i natt och jag misstänker starkt att man ställer fram klockan en timme då?
Nu till oturen: Jag jobbar förmiddag i morgon och jag måste väl kliva upp en timme tidigare då?
..... Ja, ja, jag har ju tur också som får gå hem 1 timme tidigare i morgon eftermiddag från jobbet också!

Flytta saker lite hit och dit men mest till tippen!

Garaget och källaren är i mina ögon väldigt tomma nu, vi har slängt hela dagen även idag.
Jag kan fortfarande inte förstå att vi levt med så mycket saker och skräp vi inte använt? Och det har till på köpet sett relativt prydligt ut i våra biutrymmen innan vi började utrensningen.
En tant som vi inte kände kom en gång på besök för att titta på vår pelletspanna. Hon tyckte då att vi hade en mkt prydlig källare som hon sade. Det var då det, nu är den spritt språngande näck i det närmaste!

I dag stod jag och höll i 2 stora skrymmande wookpannor som stått i källaren på en hylla. Jag frågade J:
-J, vilken av dessa 2 vill du och kommer du att wooka i framöver?

Vi började skratta! Ingen!
Har vi inte Wookat något i dessa pannor på de senaste 15 åren så känns det ganska absurt att vi kommer att göra det framöver heller. De åkte även de i soporna.

Sen ringde syrran och frågade om vi kunde förflytta lite grejjor från henmnes lägenhet till mitt källarföråd i väntan på att hon skall flytta på fredag och vi framöver kommer att bli grannar med krypavstånd!

Jag åkte hem till henne och vi lastade bilen full.
Vi beställde också pizza som vi åt i min lägenhet som nu mera blivit med de mest risiga gamla stolar och bord.

Det var några gamla plast-ute-möbler som J var på väg med till tippen då tänkte jag att de kunde få vikariera i min lägenhet några dagar till innan tippen.

Jag fick otippat nog godkänt av syrran för mina tapetval vilket jag aldrig hade trott! Hon tyckte dessutom att min käftsmälltapet inte var sådan utan mer som en eldig tungkyss! Låter ju härligt!

Jag visste ju det här...

image1070
...redan när jag köpte lägenheten att jag skulle få lägga en del sköna pengar på att renovera den. Men jag fick ett mkt bra pris och jag var iskall vid köpet.

Först var lägenheten ute till försäljning dagarna innan jul. Jag var och tittade på den men ville helst ha större, alltså allra allra helst en 4:a men de växer inte på träd i mitt område.

Ingen köpte då innan jul pga nya regler mm och helt enkelt fel tidpunkt.
Tur för mig!

I början av januari var marknaden ånyo överhettad.
Jag fick nys om att farbrorns lägenhet inte blivit såld då i december och att den ånyo skulle komma ut på marknaden.

Han var nervös att inte få den såld i och med oron på marknaden då han skulle flytta till sin avlidna mors villa.
Jag lämnade ett bud på hans lägsta acceptpris.
Jag sade: jag köper den av dig i dag för detta pris om du ställer in visning och budgivning! Otroligt nog sade han ja och jag "tjänade" nog några hundra tusen på detta.

Jag visste att jag skulle få använda dessa pengar till renovering eftersom det var eftersatt underhåll eller för att vara korrekt. Inget var utbytt sedan lägenheten byggdes.

Jag tror att allt jag lägger ned i pengar på renovering  i lägenhet så har det redan betalat sig i och med att det inte blev budgivning. Och jag får det fint nu! Tur som vanligt!
image1071
I dag har jag köpt en diskmaskin (fanns ingen i lägenheten) och en spis. Bosch, rostfritt. Tror det kommer att bli kanonfint!
Förutom dessa 2 vardagslivsnödvändiga produkter kommer jag sedan vänta till allt är klart innan jag börjar fräscha upp i köksdelen.


Bostadsmarknaden är en väldigt grym marknad i Stockholm. Om man inte är inne i snurren är det ju stört omöjligt att som vanlig människa komma in i dagens läge.

Jag har turen som de senaste 12 åren varit inne i snurren av hutlösa obegripliga prisökningar.

När vi köpte huset tyckte vi priset var astronomiskt. I dag känns det som högsta vinsten att vi vågade då.


Tror att våren är på väg på riktigt nu!

Redan i går morse sken solen! Snön är ju inte borta än men det känns att nu ger solens strålar dödsstöten till årets vinter som i och för sig varit rejält klen och krasslig!

Något som verkligen ger mig känsla av liv och vår är att se när det knoppas och det skira gröna så nu får jag väl ta på mig tantperuken igen när jag bekänner att jag påtade med mina små pelargonplantor i går morse.

Planterade om dem i stora krukor i väntan på att de skall få ett nytt liv på nya balkongen imaj. 14 plantor blev det i år.
Min vännina sade till mig igår: Hur fasen kan du komma på tanken att hålla på med pelargoner nu när livet ser ut som det gör?
Jag vet inte....men man kan inte hoppa över.... det är ju livet!

Eftersom inga tecken på att det finns liv får finnas i villan så tog jag och yngsta sonen med oss alla blommorna och åkte med dem till lägenheten.

Där var målaren i full gång, han hade målat sovrummen och hallens tak och all farbror-doft är nu för alltid ett minne blott!
Såg härligt fräscht ut!
Han verkade onekligen snabb, han riktigt dansade fram med rollern och penseln! 
Jag ställde mina små plantor i lägenhetens soliga fönster.

Stora grabben var och lekte med en kompis så yngsta grabben och jag roade oss kungligt med att åka 2 gånger till sopstationen och slängde skräp.
Det är en skön känska att bli av med skräp och betungande stressande prylar som man inte använt de senaste 10 åren...

Jag hade ingen direkt stressig dag igår men jag gav tvättstugan en rejäl omgång, tvättade bort tvättberget och rengjorde.
Jag tömde också det sista rummet i krypgrunden på skräp som jag ska åka med idag till sopstationen.

Snart är mitt långa år med livsuppgift städning för alltid över. Vardagsstädning sedan kommer att kännas som en fis i rymden, bara lätt och härligt!

Alla ni som frågar hur jag orkar. Det gör jag inte, jag längtar efter livet och vila nu. Tack för er omtanke.

Jag längtar efter att få börja motionera, springa, träffa vänner, göra roliga saker, hinna laga bra mat, ja ni vet sådan man normalt tar som normalt men som jag det senaste åtminstone halvåret helt prioriterat bort.

Jag tycker egentligen jag varit relativt duktig påatt se livet från den ljusa sidan fast jag slitit på så med trista saker. Om en vecka är det hela över! Då kan jag inte påverka mer och jag kommer släppa allt. Jag kommer då själv tycka att vi säljer med flaggan i topp, vi har gjort vad vi kunnat.

Jag är vattuman men inte tvilling!


Hela eftermiddagen och kvällen ägnade barnen och jag åt bad och vi hade jätteroligt. Det gjorde och hade väldigt många andra också så jag kan inte säga att vi hade bassängerna för oss själv på Sydpolen i Södertälje.
 
På ett sätt kan jag nog tycka att det är skönare att ligga ensam i sin badkarslivmoder hemma än att t ex ligga 10 stycken som  inte känner varandra i en liten bubbelpool.

En sak som ändå är ganska smart för oss föräldrar som var med alla barn som fanns där var att det byggt många heta bubbelpooler precis runt barnpoolerna och hopptorn och sådant så att vi kunde sitta och hålla ögonen på barnen och samtidigt gona oss i varmt när barnen lekte timme efter timme i det kalla.

Jo då jag åkte om och om igen vattenruschelbanorna och fick mig rejäla klorerade näs-sköljningar på bromssträckorna på slutet.

När vi sedan kom hem gjorde vi varma mackor och tittade på Sverige Brasilien i fotboll.

(Nu tror ni att jag igår hade en dag helt utan städning men nej, jag betatade av ett av rummen under huset, i krypgrunden som var överfull med gammalt skräp, gammalt virke, ved, isolering, elkablar, skräp....
Jag fyllde upp nästan en hel släpkärra!
Det här rummet hade jag förträngt och det finns ett sådant till som jag skall ta idag men sedan kan det inte finnas mycket mer skräp i detta hus, det kommer nog bli lättflyttat framöver!)

Rosa fast grön.... :-D

227650-1069
Uppdatering från föregående inlägg.
Jag får bara några sekunder vid datorn just nu då barnen vill ha den för att spela spel.

Nya svarta golvet ligger från och med i dag (var gult lenolium innan) i hallen i övrigt är inget gjort.

Dörren är inte riktigt lika ilsket grön utan mer mjukt grön än vad denna bild visar, jag är verkligen inte vän med kameran än och jag har tidsbrist.

Försökte också att fota lite snabbt hallfondtapeten som är lite "hårig" i gråa rutor (den ville dock inte vara med på bild som ni kan se).
I övrigt skall alla väggar och garderober i hallen vara kritvita.
Som accentfärg hade jag tänkt mig någon varm röd till det här sedan. Ja, ni ser väl att den förbaskade dörren inte kan fortsätta vara grön?
227650-1068
Ytterligare en uppdatering: Hoppas att absolut ingen tror att det var mina åsikter och ordval att det såg "Taikonaktigt ut".
Hade jag bara funnnit mig och haft mod hade jag (med mitt inte helt supernordiska utseende) sagt och svarat att jag var född Taikon och bara ingift Svenne men det kommer man ju bara på efteråt...och sedan vill man ju inte ställa till med problem och stöta sig, feg som man är....

Vid närmare eftertänke kanske jag inte är så Svensk för han som lade golvet i hallen idag sade om mina tapetval (fondväggsvarianterna med lite starkare färg som snart kommer att komma upp) att de såg ut som de som han såg i Norsborg och Stockholms övriga södra förorter...
Jasså svarade jag. Har de också så bra smak?  


Lyxproblem....

Löjligt små bekymmer har dykt upp :-D
Nu frågar jag er om råd här om mina små lyxproblem.

Jag kan helt enkelt inte bestämma mig.
Ytterdörrarna till lägenhetenerna i trappugången där jag köpt lägenhet är gröna. En sorts mjuk  grön, tänk dig en ljus gammelrosa fast den här är grön. (Bra beskrivning va :-D?)

Jag har hela tiden tänkt att insidan måste målas vit. Sedan ringde jag föreningen och frågade om det var ok att måla insidan vit. Han sade att det var det men att ingen annan gjort det, att han tyckte det skulle se "Taikonaktigt ut" när dörren var öppen som han uttryckte det.

Hmm...Taikonaktigt ut när dörren är öppen?
Hur ofta står lägenhetsdörrar öppna längre stunder? Det är ju en målare som skall göra det så det är ju inte jag själv som ska kladda på något.

Sen började jag tänka? Hmm....vilket är snyggast? Att ha kvar dörren grön men jag tycker inte det blir så toppen till mina tapeter....
Råd och tips tack!

Marsvinsdressyr.

Japp, då ska man vara vaken på dagen igen. Känns ganska motigt idag, gör liksom ont i kroppen och allmän fel-känsla. Jag är lite dålig på det här med att byta tillbaka dygnsrytm igen. 4 nätter är jobbade över helgen och det sätter sina spår.

Vaknade i varje fall vid 04.30 i morse. Låg och läste lite bloggar i sängen och läste bok.
Vid 7-snåret gick jag upp och barnen vaknade också. Snökaos ute men jag hade en sjukt stark längtan efter bacon och ägg så jag drog direkt iväg till Statoil och köpte bröd till detta eftersom man inte kan äta bacon och ägg på Rallarhalvor vilket var det brödet vi hade hemma.

När den stadiga frukosten var äten upptäckte vi att klockan inte ens hade passerat 08.00!

Hur skulle vi lägga upp dagen? Vi var lite sugna på att sticka ut och åka snowracer men nu har snön börjat smälta. Pappa ringde och sade att målarmästaren var på väg till min lägenhet för att lägga up arbetet. Vi åkte genast dit och mötte.
Han höll väldigt god min när jag visade honom mina tapetval, han hade heller inga synpunkter då jag sade att vissa tapeter skulle tapetseras från vänster till höger i stället för uppifrån och ned.

Det verkar som det skall dra igång ordentligt nu med arbetet där för han sade att en målare skulle komma och börja redan idag så jag skall snart möta upp en kille till i lägenheten.

På vägen hem åkte jag förbi växthuset och köpte blomjord, det är hög tid att plantera om mina pelargonbäbisar i större krukor då de nu är relativt trångbodda i sina briketter.

Vi hamnade också o djuraffären där vi köpte hö till marsvinen och en marsvinstoalett! Tydligen går det att dressera de små damerna att göra både stort och smått i en sådan..... det tror jag vad jag vill på men jag hoppas!
Man skall tydligen initialt lyfta över spillningen i denna toalett och efter bara ett tag så förstår de att de är dit de ska gå!
Nu skall jag ta och städa marsvinsburen och börja dressyren!

Always look at the bright side of life var det väl?

Just det, nu får jag allt skärpa till mig lite!

Hur skall jag förklara? Jag vill liksom inte att någon skall tro att jag inte är ledsen över min livssituation, det fattar väl alla att allt är jättehemskt och inget man önskar?
Därför känns det kanske lite avigt att sklriva positiva saker men det är faktiskt det jag ska göra. Jag ska fokusera positivt!

Min vännina sade till mig att hon hört ett ordspråk.
Det löd kort och gott: "Man kan lika gärna vara glad!" och så är det!

Jag har faktiskt 2 riktigt fina saker med att flytta från huset! För det första, när jag kom hem från jobbet i morse stod ett rådjur som vanligt och åt upp alla lökväxter i rabatten!

Som jag har varit förbannad på det här genom åren! Jag har tålmodigt och hoppfullt tryck ned så otroligt många lökar av alla de slag och de har tackat och mumsat! Grrrr..

Tänk vad få rådjur som egentligen bor på balkonger, jag kan bara ha tur där med en rådjursfri balkong till min lägenhet! ( Om ett råddjur trots allt kommer upp på min balkong lovar jag att blogga det med bild!)

Sak nummer 2: I dag har det snöat massor här hos mig. Det finns behov av och utrymme för massor av skottning här runt villan. Skitjobbigt!

I en lägenhet behöver man inte skotta, man kan stå i sitt fönster och se när fastighetsskötaren åker runt med en söt liten gräsklippar-skottare. Han till och med ler för att den lilla makapären är rolig att köra!

.....för att inte tala om alla äppelträd som någon annan framöver får klippa och allt gräs...

Tänk om jag kommer att sakna det?
...ja säkert i bland...
Nä, jag skall ägna all den tiden jag får över till att göra världens mulligaste balkong och sedan sitta där och läsa och slappna av alternativt umgås med vänner!

Nu kommer snart familjen hem. I kväll skall jag bara mysa med dem!

Min livmoder!

Jag är helt övertygad om att mitt badkar är min livmoder, alltså inte min men den jag framöver ska ligga till mig i för personlig tillväxt!

Jag kommer att bada varje dag i resten av mitt liv tror jag!
En vattuman som jag måste ner i spat, så är det bara!

I dag blev det närmare en timme i badrummet med oljebad och putsning av mina påskfjädrar....eller vad man ska kalla det med hårinpackningar och dyligt!

När jag vaknade (alldeles för tidigt även idag 14.30) så packade jag ihop lite saker att ta med mig till lägenhet och åkte dit.
Jag försöker ta med skrymmande saker, sådant som står i källaren just nu i samband med att fotografen var hos oss och då halva huset åkte ned i källaren!

I dag fick en av mina gitarrer, yogamattan och symaskinen följa med över. Jag kan ju inte ha något i lägenheten än då det är renoveringar på gång så allt får åka ned i källarförådet.

Nästa vecka ska jag vara en del ledig med barnen som har påsklov så då skall villans källare städas klinisk ren inför visningen.
Tänk vad vidrigt att folk skall ned i min källare.... ja att de ska in i mitt hus!

Egentligen har jag inte gjort så många knop idag innan jobbet, jag hällde ut min gigantiska handväska rakt ut över golvet och kunde konstatera det jag misstänkte: Den rymmer nästan hela mitt liv!
Jag slängde och rensade och nu ser den bättre ut igen.

Jag var en sväng och handlade mat också och sedan skruvade jag ned förra ägarens gardinstångsupphängningar för att de verkligen har gjort sitt och för att målaren skall kunna spackla och tapetsera inom kort.

Det störta som hänt idag är kanske att jag druckit min första kopp kaffe i lägenheten, i och för sig pulverkaffe men ändå! Den smakade riktigt gott.
Jag har ju köpt en ny vattenkokare och jag blev väldigt positivt överraskad att den inte drällde när man hällde ur den, jag tycker många vattekokare har den konstruktionsmissen att de dräller ur pipen!

Sen invigde jag också min nya micro och värmde lite champignoncreps.
Micron var ett kapitel för sig, alldeles för många vred och reglage!
Räcker det inte med effekt och tid?

Känns som jag ska lägga in instruktionsboken på dass och ta bort all annan literatur därifrån så kanske den kommer att bli läst.... eller så får jag fråga äldsta sonen, han kan allt sådant där reflexmässigt, hela hans huvud är som en manualsamling! varför är inte mitt huvud sådant?

Jag är bra som ungkarl!


Det blev inget shoppa.
Jag åkte till lägenheten för att bara vara där lite.
Tog med alla mina vinterkläder och stoppade in i källarförådets garderober. Tar med lite varje gång jag åker dit.

Det känns lite jobbigt att ta saker från vårt hem, skala av och ta med dit, känns lite fel att göra slut på vårt hem på något vis men... det kommer nog gå bra...man får inte tänka så mycket, bara göra.

Jag gjorde en liten städinsats i lägenheten också som inte var så väldigt liten när allt kom omkring.

Kylskåpet har ju varit urstädat och avstängt av förra ägaren. Det såg ganska ok ut vid första anblicken. Inte vid en detaljgranskning!
Mannen som bodde där måste haft bristande syn....eller "Det man inte ser mår man inte dåligt av?"
Jag mår dåligt av det han inte har sett vid städningen!

Tog mig nog en timme att skrubba hela kylskåpet som egentligen var städat! Vattnet blev dessutom svart! Urk! Kräks!
Nu är det dock rent och fint och jag har dragit igång det!

Jag tror mig känna att jag har riktigt fina ungkarlstalanger!
Efter städningen hade jag inga problem att beställa en pizza och äta den rätt ur kartongen sittande på golvet i lägenheten!
Det som var problem var att jag inte kunde läsa samtidigt i min bok! Till det måste man ha någon form av bord och stol.

Jag känner att det är verkligen skönt att vara ifred ibland. Föregående natt på jobbet talade vi några stycken om i fall man skulle kunna vara eller ha inneboende hos sig.
Mitt svar är NEJ!

Det är naturligtvis en sak för en begränsad period eller att bo ihop med någon man har en relation med men med en okänd!
Jag behöver få vara själv ibland, kan komma på 100 olika anledningar som kanske inte lämpar sig för skrift men...ja ni vet....  helt enkelt vara extremt asocial och lite smått vidrig...eller det är kanske bara mänsklig det heter?

Jag behöver kanske inte gå djupare in på det men visst behöver man vara själv ibland, eller jag menar själv med bara sina närmaste som barnen och så!

Jag avslutade i varje fall min lägenhetsvistelse med ett långt bad med bokläsning! Jag och badkar hör ihop!
Jag skall aldrig mer bo på ett ställe utan badkar! Jag mår bra i ett hett bad!

Kärleksfullt omslutande väggar.


Nu är jag vaken igen! Sitter i villans soliga kök där jag dragit ned den lilla bärbara till köksbordet och frukosten. Vaknade på tok för tidigt men mådde toppen och jag låg och läste en stund innan jag bestämde mig för att köpa läget: 
Jag har vaknat 14.30 vid nattjobb, inte bra men det är en bra dag ändå!

Blev som vanligt glad för era kommentarer! Speciellt värmande är det att få sanna svar som:
-Jag är inte helt inne på komatta själv, det passar inte hos mig men självklart ska du köpa komatta när du vill ha en, alltså jag gillar att du har komatta! Go Borthy, go efter hjärtat!

Tänk vad trist om man bara fick svar jämt:
-Vad fint....fast alla kan ju omöjligt gilla allt även om man naturligtvis gillar personen! Jag tycker vi måste våga vara ärliga mot varandra i bloggarna, ja inte dum-sårande men om så obetydliga saker som mattor måste vi våga!
Vad tycker ni? Ni vill väl också ha ärliga kommentarer? Jag blir glad för ärliga men sen måste jag ju göra valen själv ändå!
 Jag hade heller aldrig kunnat ha en kossa ligga här på golvet i villan, skulle inte ha passat och jag skulle inte ens ha kommit på tanken!

Janne skrev att han hade planer på att tapetsera sitt sovrum i ko....utan att säga för mycket...vad tror ni kommer att sitta som fond i min hall? Ha ha ha .... dock i diskret färg men väldigt levande i sin struktur.

Jag börjar känna att mitt nya hem börjar få liv nu, en kärleksfull levnadsglad harmonisk atmosfär börjar ta form i mitt huvud.
Kanske låter töntigt men jag känner att dess väggar vill väl. Jag har varit där så många gånger nu för att känna om ångest bor där men inte något sådant alls, bara ett lugn finns innanför de väggarna och det gläder mig så otroligt.

Sitter just nu som sagt vid köksbordet i villan, det är utsikt mot den lilla gatan härifrån. Nyss stannade en stor Volvo och stod och glodde upp mot huset. Sannorlikt en spekulant för här stannar inga bilar annars. Jobbigt men jag börjar känna att även den tanken är okay nu.

Undrar om det är några affärer öppna idag? Skule kunna tänka mig en sväng ut och bara gå och ögonshoppa lite.

Normalt folk firar ju påsk nu men den har gått mig totalt förbi. Påsk och Nyår brukar vara mina jobb-storhelger....så länge det nu går vägen.

Så till sist! Självklart är ni välkomna hem till mig i mysbyxor, jag ser fram emot era besök!

Varma mackor och mysbyxor.

227650-1067
Något som jag upplever härligt det är när man sovit riktigt bra, så som jag gjort idag fram till klockan ringde klockan 18.00 vilket måste ses som ett årsbästa från min sida i grenen dräng-sömn!

Nåja, nu ska jag komma till sak: Det som sedan är härligt trevligt är att slå på datorn, se att man haft besök och läsa alla kommentarer man blir så glad, JAG blir så glad!

Jag har ju massor av tankar på saker jag vill blogga nu, tunga som lätta men det får komma som det kommer.

En sak jag tänkte på: Jag ska ju börja om nu. Ett helt nytt hem skall byggas och bara för att jag skrev att jag skall sänka nivån betyder inte det att inredning inte intresserar mig!

Jag kommer att behöva köpa en del nytt den närmaste tiden och jag tänker ju inte direkt köpa saker som är trista för att jag ska sänka nivån, jag skall med glädje köpa saker JAG gillar!

Min nivåsänkning handlar mer om vardagen och städhysterin, alltså perfektionismen som stressar mig, hur ska jag förklara?

Jag tänker köpa saker som jag gillar men jag behöver inte ha dem på utställningsplatser just  när du kommer på besök, du kan bara ramla rakt in så bjuder jag dig på varma mackor och en kopp te iklädd mysbyxor eftersom du råkade ha vägarna förbi en tisdag kl 19.20!
Fattar du?
Inte så uppstyltat och perfekt, bara trevligt avslappnat!

En sak jag tänkt ett tag att jag vill köpa är något jag inte sett hemma hos så många andra men som säljs så någon måste ju köpa det. Det är en matta av ett ko-skinn.

Kanske blir svårt att förklara för alla veganer men jag får väl förklara det så här och se om det går hem?

Jag tycker mycket om kor. Tycker de har ett avslappnat skönt sätt och ser rofyllda ut, jag borde leva mer som de.

Jag älskar deras makar, alltså bifftjurarna, jag är fullkommligt galen i kött och kaffe kan jag inte dricka utan kornas mjölk...

Därför, därför har jag valt att även ta vara på skinnet efter deras död.
Låter det trovärdigt? Kanske inte ens behöver förklara det....?

Jag vet inte varför men en ko-matta vill jag ha framöver och jag går nu och väntar på att den perfekta mörkbrun-svarta skall dyka upp (...men det kanske inte finns sådana kor?).

Hoppas den finns, har hittils bara sett svarta, svart/vita, bruna eller brun/vita.
Inte är det väl etiskt fel att ha ko-matta? Jag har ju skinnjacka halva året!

Jag undrar hur mitt nya hem kommer bli, jag ska låta bli att fråga några livlinor om vad som är smakfullt, bara gå efter mina känslor!
...okay då, jag frågade er här och nu om det är okay att ha komatta....


Inte helt städfrisk än...tyvärr...


För att verkligen bekräfta min "trovärdighet" om mina framtidstankar i föregående inlägg så är det bara att erkänna att jag har en stund kvar till fulländning, jag menar att slappna av med städhysterin...

Här kommer erkännandet. Jag har ännu inga möbler i lägenheten men en massa städmaterial har jag redan skaffat mig. (Även om de inte än blivit så använda...)

Vet inte vad det här står för?

Kanske vill jag städa ut föregående hyresgäst? (Kan ju inte direkt påstå att det doftade violer efter hans utträde och allt är inte rent än. Hoppas dock att nya golv, målade tak och nya tapeter skall göra susen...Ja ja, så farligt är det inte jag tycker bara det är lite jobbigt att träda in i någon annans dofter och hem även om de är på väg att bli mina nu.

Kanske är det så att jag anser att ett riktig och seriöst hem har bra städgrejjor?
Rent omkring mig vill jag alltid ha men det är det överdrifterna jag vill sudda ut, ta ner det på en avslappnad hälsosam nivå.

I dag fick jag en svår längtan efter att kunna börja städa in mig! Kände att jag ville ha möjlighet att rengöra. Nu ligger ju nya golv och då vill jag ju inte att de skall förstöras av allt grus som vi alla nu drar in.

Jag och äldsta sonen tog en sväng till Media Markt i samband med att vi var ute och köpte påskpresenter och påskägg.
Det blev en mangoröd Miele dammsugare och verkligen konstigt nog ett strykjärn och en strykbräda idag.
Jag kan inte försvara att mitt nya hem pronto måste ha strykjärn och strykbräda eftersom jag inte stryker speciellt ofta och verkligen just nu inte har något att stryka alls i lägenheten.

Jag borde nog ta några extraturer till livscoachen och diskutera den här läggningen jag har... helt friskt känns det ju inte... :-D

En lyckligare människa utan renovering?

Tack alla ni för era fina kommentarer jag får, det känns så bra att höra era erfarenheter och er omtanke. Tack.

Jag förstår ju själv att min blogg den senaste tiden inte varit så kanonrolig att läsa men jag följer bara huvudet nu, låter det som huvudet vill skriva bli blogginlägg.

I går var ännu en dag med mycket praktiskt. Jag körde en del bil och hade då massor av tid att låta tankarna vandra.

Kändes mer som det var stora existensiella tankar men på ett väldigt ytligt plan, de låg och surrade i pannloben som ett myller...

En tanke som kom till mig och stannade i förrgår var:

Jag var en mycket lyckligare människa innan jag visste vad ordet renovering var!

Det här låter väl helt galet men jag växte upp i ett hem där vi bodde och levde och jag minns inte en enda gång som vi renoverade något? Men det var alltid trevligt, prydligt och som vanligt men inte till 100% moderiktigt.

Mamma tvättade fönstren och hängde upp nya gardiner... jo, när jag var runt 12 år fick jag och syrran nya tapeter men det var för att det behövdes....det var liksom aldrig alltid!

Jag tror jag skall försöka sänka mina krav på hur det skall se ut i mitt nya hem. Jo, det klingar ju lite galet med allt som händer där just nu med nya golv, målning och tapeter...

Jag har ju till exempel otroligt svårt att bjuda hem folk när det inte är tipp-topp städat. Hu vad trist!

Men jag minns från min uppväxt igen....( mor och far det här är som jag minns det, jag har säkert missat saker som ni uppfattade med era vuxenögon)

Jag minns att Mamma och Pappa städade på helgerna och att vi sedan levde normalt under veckorna, folk kom och gick, dörren var alltid öppen för alla att titta in.

Jo, jag förstår ju att morsan plockade gympapåsar efter mig och syrran också....för jag minns inte att jag själv hängt upp speciellt många tyvärr....

Det jag vill säga är att jag vill ha ett mer öppet hem där man känner sig välkommen liten som stor, till vardag som till fest och att jag inte skall vara så förskräckligt petig med att visa att saker ligger framme, att vi faktiskt bor där!

Jag skulle vilja att både jag och kompisar känner sig bekväma hemma hos mig utan att man bestämt en vecka i förväg att någon skall komma hem till en.

Det här inlägget kan nog bara ytterst få personer förstå (låter säkert korkat för många) men jag vet att det finns fler speciellt kvinnor därute som drabbats av detta perfekta hem och fru-nojjan.
Jag vill hellre leva mer än städa ihjäl mig för att förklara det enkelt!


För mig en viktig fråga inför mitt nya liv. Kanske helt fånig men det kan få mig att må mycket bättre om jag ändrar mig här. Jag skall börja bjuda hem folk innan jag får minsta ordning i min lägenhet och innan jag byter handfatet som är sprucket så att gränsen blir riktigt låg från början.

Mamma och pappa, oavsett hur det här inlägget låter så är det en hyllning till er, inget annat.


Början på åresredovisningstankarna...

Det drar ihop sig till påsk. Jag har då varit med blogg 1 år! Levt med bloggen som en nära vän. Lärt känna er där ute, blivit så fäst vid er.
Lärt mig mycket om mycket och sett mig själv tydligare.
Försökt att se detta svarta år från den ljusa sidan.

Mitt liv är ett väldigt bra liv och egentligen aldrig svårt att se från den ljusa sidan men det här året har varit en utmaning för mig att göra det stundtals.
Men vad fasen? En livskris som en skilsmässa är måste ju vara till vissa delar svår i hjärtat, det begriper ju jag också, annnars är det ju ingen kris och utan kris växer man väl inte en millimeter som människa.

Jag har stångats och brottats med att se allt fina som jag har i mitt liv. Kämpat för att växa!
Bloggen, bloggandet och ni mina bloggisar har betytt väldigt mycket för mig det här året.

Tro inte att jag tänker sluta. Nej då! Jag börjar sträva mig framåt nu att komma ut på andra sidan av det här...fast attans vad tid det tagit.
Jag ser fram emot min nyorienteringsfas, att blogga mitt nya liv och med bloggandets hjälp se hur jag själv utvecklas i det. Jag tänker inte sluta blogga!

Jag minns påsken förra året. Inte kunde jag då tro att vi nu, ett år senare inte skulle ha kommit längre. Sådana här processer verkar ta tid.
Jag minns att jag var ganska svag förra påsken. Minns att jag skulle vara ensam hemma och jobba natt och jag hade då tankar på att jag skulle använda den tiden till att känna hur det kändes att vara helt ensammen.
Jag minns också att det gick bra, det känndes tryggt och okay, inte rastlöst ensamt ångestfyllt skrämmande som jag var så rädd för.
Nu närmar sig detta igen och jag är tryggare människa men samma rädslor finns ju kvar, alltså rädsla för att drabbas av rädslorna.

Låter jag deppig och klen i dag så stämmer inte det alls. Tror bara jag orkar skriva sådana här saker när jag känner mig stark. Jag är fysiskt trött men bara fysiskt.

Jag minns också att jag i början har varit rädd att skriva sådana här självutlämnande saker här i bloggen eftersom så många vänner och jobbarkompisar läser det men jag känner att jag alltid är bland så fina vänner så jag är faktiskt inte så rädd längre att visa upp vad jag känner.
Bloggen är bra för mig helt enkelt.

Jag har nog varit som en öppen bok tidigare (innan bloggen) men ändå svårläst tror jag, för mycket stavfel, texten har inte framgått även om jag tror folk ofta tror sig vetat vad som stått. 
Jag har släppt nära men inte in ett dugg "på riktigt".
Jag vågar mer nu. Jag är kroniskt patologiskt glad och positiv av naturen men jag är inte ytlig.


I går på jobbet grät jag en liten tår när jag såg att vårt hus nu låg ute på nätet med fotografens bilder.

En positiv käftsmäll!

Jag är inte helt säker på att en käftsmäll kan vara positiv men det är precis så som jag och kvinnan i tapetaffären båda upplevde fondväggen jag valt (och även hon hem till sig)  till vardagsrummet!

Den knockar en, säger med sitt absolut tydliga spåk: GLÄDJE! STYRKA! Här bor ingen som ber om ursäkt för sig!

Troligen kommer den här tapeten ta andan ur folk när de kommer till mig första gången!
Jag frågade kvinnan i tapetaffären om fler valt denna tapet?
Hon sade den var så ny och att hon inte hört någon annan...bara hon och jag, vi grymma tjejer!

Jag tror ändå med facit i hand att jag kanske inte valt de "normalaste" tapeterna de har i sitt sortement och hon bad mig fotografera hela lägenheten när allt var klart och skicka till dem. Det skall jag med glädje göra!

Jag var lite osäker på vilka tapeter jag valt till mitt sovrum men när jag slutligen valde dem förra gången minns jag att jag kände att det var helt rätt.

När vi tog fram sovrumstapeterna och tittade idag när jag hämtade alla tapeterna sade hon: De känns skönt romantiska i kombination med sobert!
Hmmm... jag romantiska tapeter?  Ja ja, det blir nog bra!
Mest stolt är jag att jag absolut inte frågat någon till råds om det här och att jag inte valt som jag brukar göra, jag har gått in med nya friska tag!

Var i lägenheten en sväng i morse och då kom lokaltidningen. Vårt hus ligger nu ute till försäljning där fast med mina fotografier. Jag orkade inte titta så länge i den tidningen...

Nu har jag käkat lite mat och tänker åka upp till lägenheten igen och lägga mig i ett bad eftersom det inte är några byggkillar där idag! Sedan kvällsjobb. Kännert mig så mycket piggare idag!

Tur som vanligt.

...men i bland kan det vara svårt att direkt se den! Turen alltså!

I morse var jag lite fundersam var min tur höll hus...solen sken ju inte under fotografteringen!
Sedan förstod jag att jag hade en jäkla tur! När fotografen gått började det spöregna och när jag kom till jobbet började snön att falla! Nu?
Tur igen, eller hur?

Den stora avslappningen slog mig i huvudet när jag kom till jobbet. Jag började gäspa och bete mig som om jag kunde somna stående.
Troligen hade jag kunnat det också om jag inte hade fått en mkt viktig liten men intensiv order att sköta och med en kollega som skulle gå brevid mig för att lära upp sig.

Nu var det en riktig tur igen att jag fick en engagerad dubbelgångare för jag hade svårt att hålla mig alert. Mina krafter var slut.

Jag är ändå så glad att jag kommit så här långt nu med allt.

En Kent-text jag lyssnade på i morse löd på ett ungefär: Att man måste våga vara rädd för att vinna! Jag är där nu.
De sjunger också om att sömnen tar alla i sin famn och utesluter ingen...jo, mig glömmer och utesluter sömnen.

Jag önskar man fick vara tonnåring för några dagar igen, då man kunde sova dygnet runt. Men, jag hoppas den tiden faktisktr skall komma tillbaka till mig när allt är över. Alltså inte tonnåren men förmågan till att sova som en dräng! Snälla sömnen, kom och våldsför dig på mig!


Äntligen över!

Åh vad skönt! Nu är fotograferingen äntligen över!
Jag inledde med att försöka charma fotografen och samtidigt hota honom till livet om han inte gjorde sitt yttersta!

Han gjorde sitt absolut yttersta!

Han höll ju på i närmare 2 timmar med att ta 15 kort! Han låg i varenda vinkel och mekade med blixtar och olika ljus!
Nu dax att ila i väg till jobbet och börja sänka axlarna. Nu kan inget bli värre! Nu är vårt hem utlagt till allmän beskådning och bedömning. Jag är inte speciellt bekväm med det.

Väntar på fotografen.

227650-1064
Snart är allt över för denna etapp. Den här helgen har varit stressig för mig. Både födelsedag för sonen, släktkalas och total avidentifiering av huset som om en liten stund skall fotograferas av mäklarfirmans fotograf.

Rummen ser helt trista och obebodda ut men det var ju så de ville ha det.
Det känns både sorgligt men också som att : Nu får det faktiskt vara klart snart om inte jag ska bli ett vrak!
Det är bara att stänga av för känslor som vemod och sorg och börja tänka framåt!
227650-1066
Det här är tv-rummet. Känns faktiskt så löjligt att först skala bort allt liv ocxh sedan ställa in små patetiska  örtkrukor på diskbänken!
Tulpaner för trivseln.

227650-1062
Vårt badrum är riktigt fint tycker jag.
227650-1061
Sovrummet.
227650-1065
Tulpaner i parti och menut!
227650-1063
Största sonens rum.
227650-1058
Minsta sonens rum. Var är leksakerna?
227650-1060
Vardagsrummet.
227650-1059
Nä, nu en kopp kaffe och torka håret innan döds-stöten.

Naken och kritiskt granskad....!

Ja de senaste dagarna har gått åt till städning och då menar jag inte lite dammsuga utan total utsuddning av bevis på att det tidigare existeraskt mänskligt liv i den här villan!

Jag känner mig inte speciellt väl till mods, känns faktiskt som om man skall fotograferas naken och bli bedömd om man kan begripa den liknelsen?

Som om alla skall in i och kritiskt granska vårt hem, som om man blir utlämnad och så är det ju faktiskt också och det är väl därför som om jag känner mig pressad och inte helt harmonisk.

Att det skall var så känsligt?
Egentligen vill jag bara känna "where ever I lay my hat, thats my home!" om så världsliga ting som saker men så enkelt verkar det inte vara ändå....

Är jag löjlig som känner så här? Men min värld och tidigare trygghet är nu i ordentlig gungning, det kommer säkert och bli bra men för den lilla människan, jag i det här fallet just nu är det en stor sak.

Ett delmål är i varjefall färdigt på måndag när jag kan trava iväg till jobbet, fotograferingen är då avklarad. Sen är det ju visningen men  jag hinner vila och släppa ned axlarna lite i mellan.

I går kväll var det bakning inför släktkalaset i morgon. I morse vaknade födelsedagsbarnet först och tyckte inte vi kunde ligga och dra oss till längre än 06.30 på hans stora dag!

Låtlistor.

Just nu borde jag verkligen inte sitta vid datorn men jag tog en liten mellanlandning här för att bränna Kent-turnéns låtlista!
Har fått ordningen av Camilla och även surfat runt lite och förstått att den varierar lite.

Verkar vara 20 låtar alltid men några varierar så jag har brännt ner några alternativa varianter. Nu skall här lyssnas in!
Jag är mottaglig nu men i bland rinner tårar för jag tycker texterna ofta går rakt in och det är poesi och starka känslor!
Min favvo just nu är Columbus. (Gick inte att lägga in orginalet här)

Syrran och Darr, jag har ordnat till er också så ni kan låna skivor av mig, det kommer på posten (jo, Maiden-låtlistan också som jag snokat reda på!)
Obs, jag har brännt helt lagligt från mina egna skivor för eget bruk...eller jag hoppas i varje fall att det är lagligt att bränna från sina egna skivor till sig själv? Annars fattar jag inte vad man ska med cd-brännare till och varför man får sälja det?

Blev lite shopping mitt i all stressen.

I morse städade jag köket och hallen riktigt skinande. Sedan tog jag en dusch och åkte en kortare sväng till lägenheten där golv lades.
När jag såg den nya parketten i sovrummen såg den gamla i vardagsrummet förskräcklig ut så det blev bestämt att golvläggaren skulle slipa den gamla också någon gång i nästa vecka.

Sedan åkte jag en sväng till Media Markt i Heron City och införskaffade presenter till sonen. Det var enkelt för jag hade fått en väldigt tydlig önskelista av honom!

Han önskade sig också gympaskor så där började mitt problem.
Alltså, det var inga problem att köpa gympadojjor till honom men det medförde att jag hamnade i en sportaffär.
image1057
Sportaffärer har ju 1/2 priset på mycket nu så det slutade inte bättre än att jag råkade komma hem med ett par nya slalompjäxor, ett par Nordica Olympia gts x4.
Det blev lite pinsamt när killen i affären först frågade mig om jag var en nybörjare eller duktig skidåkare. Jag svarade att jag var en bra skidåkare.
Sedan kom förljdfrågan: Vad åker du på idag? Då visste jag inte riktigt vad jag skulle svara. Klingade lite falskt att vara en bra skidåkare som kör på 22 år gamla pjäxor! Men det har ju faktiskt varit sant !

Tänk om jag ändå hade nöjt mig därvid....men det var 1/2 priset på jackor också....t ex 8848 Altitude.... så jag råkade komma hem med en sådan skidjacka också.
Jag köpte en herrmodell i small, en svart för jag ville inte ha den i dammodell med insvängd midja eftersom jag gillar att hålla mig varm och ha riktigt mycket under. Om den är insvängd blir det bara en korvig känsla, hellre att jag ser lite globenformad ut!

Jag behövde verkligen shoppa lite nytt och det var halva priset men jag kan inte tycka det blev en speciellt billig dag ändå.

I kväll har jag slagit in paket och städat lite till. Avrundade med att titta på "Du är vad du äter". Blir inspirerad att snart börja ett riktigt sunt och bra mat och träningsliv! Så fort allt det värsta stressiga är över.

Jag har säkert tvättat 6 tvättmaskiner tvätt idag också som pricken över i och massa annat stressigt som jag inte ens orkar orda om i detta nu. Nu sova! God natt!

Härligt med semester....

Jag har tagit semester i dag. Inte för att göra något trevligt utan för att överleva. Låter väl dramatiskt men just nu känns allt för mycket för mig med allt som jag måste få i hamn.

Varför sitter jag då här vid datorn? Jo...bara 3 minuter för att samla ihop mig lite.

Det kanske inte låter så mycket för någon annan men på måndag kl 11.00 kommer nu äntligen fotografen som skall fota huset, det har ju tidigare blivit uppskjutet. Allt måste vara kliniskt undanplockat och strikt tomt!

Inte lätt när man bor i det med en barnfamilj kan jag säga!

Samtidigt pågår renoveringar i min nya lägenhet.
Just idag läggs golvet och det är en del med att organisera att tapeter och material finns på plats när gubbarna kommer.
...Eller åtminstone tänker jag mycket på att allt ska klaffa där borta också och min framtid...

Sen är det så att äldsta sonen fyller år på lördag och jag har hans presenter att köpa in idag också....samt förbereda för släktkalaset som kommer bli på söndag.

Jag är ganska utmattad rent generellt efter en så lång tid med stress och också rädsla.

Muntert inlägg det här blev då....
Egentligen borde jag inte blogga alls just nu när jag har det så här. Hoppas inom en månad återkomma med förnyad kraft  och livsglädje när livet normaliseras fast på ett nytt sätt.

Romme i regnet...

Rom i regnet med ulf Lundell är en av mina absoluta favoritlåtar men i dag har jag upplevt något liknande som inte var lika super! Romme i regnet!

Systemet i sig var fint och välordnat och säkert kanontrevligt med snö och någon minusgrad men som swimmingpool med sorbet och vattenskidåkning i regn var det rena döden även om man älskar skidåkning!

Nu skall jag gnälla ordentligt!
Nästan inga av barnen i sonens klass kunde åka skidor och vi, de få vuxna som var med fick lyfta runt barnen i regnet.... jag kan inte nog beskriva! Konstigt nog tyckte barnen det var en jättekul dag!

Förutom vår klass var också flera busslaster med ungdommar från andra kulturer där på friluftsdag.
Det spelar inte någon roll som så men en övergripande andel av dem var inte skid-vana för 5 öre och jag har aldrig i hela mitt liv sett sådana vansinnesfärder som flera av dem dumdristigt gjorde och jag har aldrig sett så många ligga i liftarna och släpas efter, aldrig hört sådan respektlösheter skrikas ut  och så mycket skitsnack om svenskar på en och samma gång!

Jag blev både arg och besviken. Ledsen över att de inte fått information om regler och vett, hur man beter sig i en skidanläggning och mot medmänniskor. Ledsen att de inte hade några vuxna runt sig!

Det ligger en naken kvinna i badkaret....!

I går och idag har jag arbetat kvällspass och börjat 12.00. Just nu försöker jag hålla mig i bakgrunden så min student får sköta hela ansvaret och bara ha mig att rådfråga, gå mot självständighet! Viktigt!

Innan jag börjat jobba dessa dagar har jag mest hållit på med vanligt hemmabestyr som mathandling men också tapetbeställningar till lägenheten.

Inte nog med att man skulle välja tapeter till en hel lägenhet bara så där, direkt, utan att ha kännt efter vad man tycker är snyggt...
Det var helt enkelt bara att göra det och sedan var det ett himla bestyr att räkna mängder, antal våder och rullar....
Många samtal med färgaffären blev det innan allt var klart!

Just nu går jag också och väntar på killen som skall lägga golven i sovrummen. Han har inte dykt upp än fast han skulle kommit i förrra veckan! 

I dag när jag var i lägenheten och räknade tapetvåder kände jag att jag så gärna ville ta ett bad. ...men sedan blev jag osäker...tänk om golvsnubben skulle dyka upp med egen nyckel precis de 20 minutrarna som jag låg och badade?
Skulle nog se lite galet ut....en tom lägenhet med en naken kvinna i badkaret! Huvaligen!
Jag gjorde det i varje fall och det gick vägen, inget oväntat besök!

I morgon bär det av, jag skall följa med upp till Romme med äldsta sonens klass för en heldag med skidåkning! Bussen går från stan kl 07.00 i morgon bitti och jag kommer ju inte hem från jobbet förän 22-tiden i kväll och jag har inte packat....
Livet känns lite stressigt just nu men det inrymmer många roliga och trevliga  inslag också!

Mycket roligt planeras nu!

KENT, lördag 28 juni 2008, kl 19.30
Nu är det bokat!
Jag fick 6 biljetter till Kents konsert på Zinkensdamm den 28/6! YES!

Så härmed hoppas jag att jag ska få träffa min bloggis Camilla i samband med detta! Det vore så jättekul!

Våra fartyg - Paradise Birka Paradise
Inte nog med det!
Jobbet planerar ny Birka Blåljuskryssning den 6:e maj! Jag anmälde mig genast!

Antikrundan!

Några små tillägg till mitt inlägg igår! Jag fick några kommentarer om att det var länge sedan några av er åkte lagg. Då kom jag osökt in på ämnet antikt....

227650-1055
Jag har blivit svårt mobbad för mina pjäxor den här helgen!

Folk har inte trott det varit möjligt....att mina pjäxor faktiskt är 22 år gamla! Jag har fått förslag om att få de värderade på antikrundan!

Jag har liksom inte haft anledning att byta ut mina supersköna skönheter....åker man som en gudinna räcker det att utrustningen är bekväm, jag behöver liksom inga potensförlängare där hi hi...!

.... men okay, till och med jag börjar nu tänka att jag kanske skall till och byta upp mig! Jag har till och med lovat att köpa nya om en arbetskamat köper hjälm till nästa år!

En annan trevlig sak som hände på resan...jaa, man borde ju förstått det, jag med min tur jämt.
Jag vann ett par skidbyxor i precis min storlek, ett par SOS! Har jag tur eller?
227650-1056

Hon som gav mulningen ett namn och ett ansikte!

227650-1052
En helt fantastisk långhelg!  2 busslaster med glada galna härliga jobbarkompisar!
(Jag har tagit 369 bilder men jag kan ju tyvärr inte lägga ut bilder på någon annan än mig känns det som...därför  bildvalen.... där  jag själv inte direkt är till min fördel.....)

Tyvärr kan man ju inte påstå att man är utvilad nu utan i stället allt annat.
Tur att resan inte var längre för då hade jag fått åka hem i svart plastsäck av ren utmattning!

Grym skidåkning i svarta gruppen hela dagarna 9-16. På det pjäxdans och afterskii och snölekar.
Snabbt hem till hotellet och byta om till bikini för att springa ut i snön och bada i varma utomhusbaljor. Bastu.
 
227650-1054

Middag klockan 19.30. Sedan disco fram till 01.00 och jag är ju inte den som inte dansar! Vi har tokdansat till urusel musik!
Killen som mixade till oss gjorde om alla bra låtar till egna mixar vilket var katastrofalt men...det struntade vi i, vi tokdansade!

Sedan sedvanliga efterfester med massa snack som de sista brukar droppa av från vid dryga 03-tiden...och jo, jag brukar vara en av de sista eller så har efterfesterna varit i det rummet jag bott med min rödlockiga kollega J.

Upp när klockan ringer vid 07.00 för stor grötfrukost!

Hur klarar man det? Hur håller man ut hela vägen och har sanslöst roligt? Det finns bara 1 knep som jag förljer slaviskt!
Man skippar alla former av alkohol lite diskret. Jag brukar smutta på en öl på afterski och i utomhuspoolen men mycket försiktigt. Sedan brukar jag ta ett glas vin till middagen därefter NOLL!
Bara stora mängder vatten under svettig dans annars fixar man det inte och jag vill ha ut det bästa av allt!

Nu är det bara att försöka att orientera sig tillbaka till verkligheten och vardagen igen. Jag är sjukt trött men har fortfarande väldigt mycket att stå i den närmaste veckan med äldsta sonens fördelsdagskalas, försäljning av huset och renovering av lägenheten.

Jo, det har visst smygit sig in en till skid-dag även den kommande veckan och 4 arbetspass...får återkomma till detta. Nu är det överlevnad som gäller!

Skidor med jobbet!

image1051

Äntligen är det dax! Nu bär det av på årets härliga långhelg med skidåkning i Ramundberget.
Det blir i år 3:e året firman drar i väg med en buss!
De 2 tidigare åren har vi haft sanslöst kul och trevligt och jag har all förhopning att det blir så även i år!

Mitt första bad på åratal!

Vaknade av att J sömndrucket sade: 
- Jamen...vad är klockan? Ska inte du jobba morgon idag? Klockan är 5 minuter i 7!

Jag börjar jobbet klockan 07.00 och då blir ju allt lite tokigt.
Förvirrad reste jag mig upp och fattade telefonen för att ringa jobbet.

När jag slagit nummret kom jag på att jag inte kunde snacka som folk efter som jag hade hela munnen full med tandbleknings-skenor. Brukar köra det någon gång per år och det hade råkat bli denna natt.
Slet ut dem precis som jobbet svarade och jag kunde med nöd och näppe säga att jag skulle komma så fort det bara var möjligt!

Strex efter lunch ringde största sonen och sade att han mådde illa och måste gå hem från skolan. Jag kunde bli avlöst för att åka hem till honom vid 14-tiden.

Han visade sig inte vara så kanondålig utan jag kunde slita ut honom på lite ärenden.

Först beställde jag tapeterna till nya lägenheten ( med ett telefonsamtal och en tumstock i handen) sedan åkte jag till soptippen med en massa skräp och tidningspapper som jag hade i bilen.

Därefter till bilverkstaden som fortfarande inte hade monterat min nya baklyckta sedan grannen körde in med båten genom min bagagelucka i höstas. Nu hade sakerna kommit och det monterades på några minuter.

Var en sväng hos mäklaren också och lämnade lite ritningar på huset.

Därifrån åkte vi till IKEA och jag köpte ett badrumskåp som sedan visade sig vara på tok för stort så det kommer bli till att åka och återlämna det. Vi tog en fika med kladdkaka också!

När vi ändå var i Kungens kurva ilade jag snabbt som en iller in på Media Markt och köpte en vattenkokare och en microvågsugn till lägenheten.

Vidare en kortare sväng tillbaka till lägenheten där jag sjönk ned i ett 20 minuters bad. Mitt första på flera flera år eftersom vi inte haft något badkar i huset.
Så otroligt skönt! jag kommer nog bada varje dag framöver!

Sen var det bara att åka raka vägen och hämta minstingen kl 19.15 hos en kompis där han var på kalas.

En kortare sväng in på ICA för att köpa mjölk och lite annat.

Väl hemma blev det tvättmaskinen och lite hemma-meck innan en kopp te och nu en mellanlandning framför datorn innan sängdax som kommer att inträffa strax!

Ja. Det var min dag och timmarna känns på tok för få!

Man är väl kvinna för sin duschslang!

image1050
Hej! Tack alla för er omtanke och kommentarerna från igår, det värmde mycket!

Just nu räcker tiden inte till...har verkligen inte tid att jobba nu men i dag har jag faktiskt gjort det riktigt bra hela dagen!

Jag och studenten körde riktigt hårt och det var kul arbetsuppgifter.

När klockan var 15.30 slängde jag mig ut genom dörrarna på firman och åkte raka vägen till Comfort-butiken och köpte ny duschslang, munstycke och upphängningsanordning till den.
Det som jag köpte i går var fel och det som fanns i lägenheten var inga direkt läckra grejjer om man inte hyser svaghet för gulnad repig vit plast!

Riktigt riktigt stolt är jag för jag gav mig själva den på att jag skulle fixa det själv. Jag monterade ned allt det gamla. Sprutade silikon i skruvhålen i kaklet och monterade upp det nya!

Sen fanns det också ett handikapphantag i gulnande plats ovanför badkaret och jag kunde ju inte bara ta bort det eftersom det då skulle vara skruvhål i kaklet så jag köpte ett likadant i metall och det blev trots allt bättre.

J kom dit sedan och hjälpte mig skruva loss och flytta alla garderober i hallen (5 st) och jag var också en sväng och kollade klinker till hallen.

Gissa vad pojkarna gjorde? Tog ett bad naturligtvis!

Tillåter mig bara några snabba minuter här vid datorn just nu. Måste stoppa i lite tvätt och fixa här hemma också mellan varven. Finns väldigt mycket att göra här också och snart är det fotografering och försäljning. Känns jobbigt men det skall ju göras.

Antar att det är en väldigt häktisk period i livet för mig just nu men jag tror det är tillfälligt och att jag snart kan göra andra saker än att jäkta med måsten, göra roliga trevliga saker och sitta mer vid datorn igen.
Vet inte om det är ett mål i sig att landa vid datorn  men jag saknar att i lugn och ro läsa er mina bloggisars bloggar. Tänker på er. kram

En skrämmande, spännande och nervös dag.

image1049
Det får bli några korta sammanfattande ord om dagen för nu är jag jättetrött!

Vaknade vid strax efter 05.00 av väckarklockan. I väg till jobbet för förmiddagspass. Kan inte påstå att jag var så koncentrerad snarare supernervös och i en helt annan värld.

Stackars min student, han fick i stort sätt sköta sig själv men han är ju som tur var så duktig så han fixade det också!
Kl 13.00 fick jag gå för att hinna till banken.

På banken skulle alla de sista och avgörande pappren skrivas på av mig och säljaren.
Pengar och lägenhet bytte ägare med några namnteckningar som skrevs med kalla skakande fingrar.
Sedan var det handslag och i min hand låg nycklarna.

Satte mig i bilen och åkte DIT.
Min snälla pappa kom också dit och vi gick in tillsammans. Det kändes helt okay.

Jag hade liksom i huvudet byggt upp värsta tänkbara scenario: Att jag skulle få ångest bara av att försöka tränga mig in genom dörren till ett råtthål.

Men nej. Det var när allt kom omkring en riktigt fin och ljus 75 kvadrat stor 3:a även om den hade slitna tapeter och lite annat ytligt som jag nu skall fixa med pappas hjälp.
Jag bara vägrar att bo i rosa tapeter och med furu-snickerier! Det är kraftig kräkvarning på detta för mig.

Mina barn kom så fort skolan var slut och de tyckte genast om lägenheten vilket ju var en stor lättnad för mig. Där vilar inga större sorger.

Vi åkte på klarinettlektion och sedan beställde vi pizza som vi intog på köksgolvet i nya lägenheten.
Efter pizzan ville pojkarna bada badkar så vips så satt de i badet medan jag började städa lite här och var....
Kan inte påstår att farbrorn som bott där innan varit något A-barn i städkunskap direkt... men jag pallar inte med att klaga, jag gör det bättre själv!

Ett tag var killarna till och med inne på att hämta sovsäckarna och slagga kvar där men då sade jag stopp.

Sedan kom J dit och vi började flytta ut garderoberna från sovrummen och slita bort foder och lister eftersom det skall läggas ekparkett i sovrummen och sedan tapetseras och målas där först.

Ja. Nu är allt på gång och det känns faktiskt ganska okay.
J och pojkarna åkte hem före mej nu i kväll och jag var kvar en stund i lägenheten och bara kände lite på känslan. Jag tror att det kommer bli bra!

Hur man väljer att se på saker...

Det är inte alltid så lätt att se alla sanningar och möjligheter med en gång.
I bland känns dörrar stängda.


227650-1047
Så behövs det egentligen bara ett litet steg i en annan riktning, åt sidan så ser man plötsligt saken från en annan synvinkel.


Då upplevs plötsligt dörren som öppen.
Nya möjligheter öppnar sig.

227650-1048
Men det är ju inte alltid så enkelt...


Just nu kännner jag mig lite rädd. I morgon skall jag för första gången låsa upp dörren till min nya lägenhet.


Jag försöker att bara se det med glödje men det är lite svårt eftersom vi också lämnar ett liv tillsammans.

Hemma efter ett härligt sportlov!

227650-1036
Inga ben brutna trots att jag hittade yngsta sonen som bilden ovan visar! Han är så gränslöst mjuk att han kan ta sig fram hur som helst!

Själv är man ju aning stelare men dock ungdomlig :-D (...måste skryta lite igen!...eller om det kanske inte är skryt utan bara nåt allvarligt fel...)
Fick trots just avdragen hjälm och hjälmhuva visa leg på systemet i Orsa då en vindunk skulle inhandlas efter skiddagens slut! Härligt!
Om kassörskan sett mig i skidbacken hade hon nog föreslagit rullator i stället...eller i varjefall kanske...snart!
  
I dag känner jag dock att jag behöver lite gånghjälpmedel då Majjanw och jag också under gångna veckan gått med stavar så benhinnorna nästan har sagt upp sig, gått så att svetten sprutat!

J var som vanligt en rackare ute i lös-snön som vi också turligt nog fick mycket av!
Första dagen kom ca 20 cm i pisterna och efter det sken solen hela veckan och temperaturen låg runt nollan, precis så det inte blev sorbet!

Kan man få det bättre?
Syrran Majjanw kom upp i slutet av veckan och visade stor kunskap i konsten livsnjuteri!
 

Vi har skidat, bastat, stavgångat och druckit vin till vi somnat...vilket oftast inte skedde senare än 20.30....då man ju blir hyggligt mosig efter en hel dag i backen!

Stora grabben lade ned brädåkningen efter 2:a dagen även om han är grymt duktig för att i stället satsa mer på hopp och snabbkörning!

RSS 2.0