Valborgsmässoafton!

Majbrasa

Vackert väder men kallt! Det är ju kläm-dag i dag men på något konstigt vis jobbar de flesta ändå, inte jag då som har vilo-period. Barnen är hemma eftersom skola och fritids är stängda.
I dag satt jag en stund och tittade runt på okändas bloggar, bara kollade i största allmänhet vad andra skriver om. Massor av tjejer skriver om shopping och kändisar. Till och med nyblivna mammor skriver om shopping?? När jag var nybliven mamma hade jag inte pengar att shoppa och inget större intresse av det heller då inte mycket sitter så läckert när man är nyförlöst.... jo, det var ju kul att kolla babykläder vill jag minnas men det tror jag inte är mina medbloggarsystrars intressen. Äsch, jag är bara avundsjuk att de en månad efter förlossningen kan tänka på både kändisar och shopping när jag tyckte det var ett dagsprojekt att gå till posten mellan ammning och blöjbyten! Jag kanske bara är normal ändå? Vet inte....
Har nyligen startat upp Slottsteken i köket, nu ska den koka några timmar men sedan blir det gott-gott! I kväll kommer gäster, vad ska jag kalla dem för då? Det är ju frestande att rätt och slätt kalla dem advokaterna. Vi ska käka ihop och sedan gå till maj-brasan. Mamman i den familjen och jag brukar försöka hålla ned på kraven lite när vi träffas och inte städa så mycket och inte göra någon avancerad mat utan ses bara för att det är trevligt, inte göra så stor sak av det men i dag har jag ju inte bara tagit fram räkor och rostat bröd ur frysen utan verkligen försökt mig på en stek!
Min väninnas hjärta slår nu i sinus i gen och hon ringde glad och sade att jag snart får hämta henne då hon snart blir utsläppt från sjukan. Vad jag är glad för hennes skull, hon behöver sin ork och kraft tillbaka!


Otakt på hjärtat.Min vänninna har ett hjärta av guld men sen en tid går det lite i otakt så idag så ska jag hänga med henne då hon ska få det omstartat! Hon känner sig orolig att hitta rätt på det stora sjukhuset och för saken som sådan eftersom man måste bli sövd och det finns en del risker.
I går satt vi och tittade igenom pappren hon fått från sjukhuset och då såg vi att man inte skulle äta sin Lanacrist-tablett 3 dagar före behandlingen.
Men sjukvården! Hur ska vanligt folk veta att Lanacrist även kan heta andra saker? Min väninna hade tagit sin Digoxin troget, inte vetat att det är samma! Nu för tiden får man ju på apoteket den billigaste varan med samma ingående substans! Dålig information! Nu får vi se om ingreppet kan bli gjort idag eller om min vänninna får vara orolig en gång till ( om hon måste få en ny tid) .

Äppelpaj och tvätt!

H?nga tv?tt 1

Jo, det är min tvätt... eller delar av den ska jag väl säga, resten hänger i källaren på tork. Kan inte fatta hur det blir så mycket hela tiden?? Jag tvättar, hänger och viker ju tvätt jämt!
I kväll var jag och kompleteringshandlade inför middag i morgon samtidigt som jag samtalade med Darr i telefonen....hoppas att jag fick med allt hem som jag behöver för i morgon..
I morgon ska vi bjuda på Slottsstek av älg med Hasselbackspotatis( recept från kokbok från 70-talet men brukar bli gott ). Smakar som när man besökte farmor när man var barn. Inte ofta nu för tiden man går på middag hos några kompisar och får Herricots vert som grönsker! Till efterrätt blir det klassisk äppelpaj med vaniljsås. Tycker ni jag är tråkig? Jag vet inte men det är ganska tufft tycker jag att få de här gamla klassikerna! När man var liten fick man mjölk till, nu får man vin! Vet ej vad som passar bäst? Troligen gelé men det får man hos oss också!
Äppelpajen har jag gjort i kväll så den är bara att värma i morgon. Har gjort provencialskt vitlöksmör i kväll också men det får ligga till sig till 1:a maj (och framtiden, gjorde ett 1/2 kilo) då det blir biff har jag som inköpsansvarig bestämt!

Paradiset och mjukglass!

V?gen till paradiset

Det blev en liten skogspromenad ute i Paradiset, Maken rekade inför kommande hajk! Stället är ju som klippt och skuret för sådan aktivitet! Barnen hann inte gå ut bilen knappt innan de hittade ödlor! Usch, inte direkt min grej men det är bara att hålla god min!
Förra året blev vi förresten intervjuade av tidningen "Barn i stan" när vi hade liten utflyckt där ute och gjorde hemmagjorda hamburgare och Krabbilurer över öppen eld vid sjön. De ville (inför fotograferingen) att vi skulle leka det var sen höst så vi hade tjocka tröjjor och mössor på oss fast det var 25 grader varmt och Augusti! Det var hur som helst en kul dag och inslaget blev fint. Vi är ju ganska vana att äta i skogen efter all vår tältning på somrarna men de från tidningen var inte helt bekväma då vi sade till barnen att tända stormköket och brasan men de tyckte nog att det blev ett pitoreskt inslag för barnen i stan! Sedan gick jag rökluktande direkt till eftermiddags pass på jobbet den dan!
Pumpen i paradiset

Sen åkte vi till Sundby för att ta en glass men se det gick inte för där var det jättestängt för ombyggnad! En av mina jobbiga egenskaper satte in där ute.... Jag såg skräp på backen... Jag har lite svårt att gå förbi vackra platser med skräp och börjar gärna städa efter andra...usch igen! ( Även om de inte är vackra har jag  ofta stora problem vid tex returpapperinsamlingar och sådana ställen, svårt att inte börja städa.... Jag skärper mig allt vad jag kan att verka normal i sådana sammanhang och lyckas oftast ganska ok!)
Vi fick i stället stans bästa mjukglass på Loffes grill! MUMS!
Vitsippor

Nu vaken igen!

Hajkbomb

Godmorgon! Det var trevligt igår, så länge sedan vi träffade våra vänner, vi har missskött kontakten, sådan vill jag inte vara! Jo ni undrade om dukningen (förra inlägget)... den var väl inte riktigt min... tyvärr... jag tyckte det såg fint ut, tänk att sätta sig till en sådan middag! Skulle vara häftigt någon gång men jag tror inte vi har så mycket rekvesita med bestick  och glas till en sådan bjudning! (Jag får ta en sväng till IKEA)
Jo hajkbomben, man tar dubbelt folie, lägger i vad man gillar, allt ska vara rått, potatis, grönsaker, oliver, fetaost, soltorkade tomater, starka korvar, champignoner, ja vad som helst. Tar på lite olja och snor i hop paketen väl, alla gör sitt eget pakert. Släng det på öppen eld i ca 20 min, man kan vända på dem någon gång. Sen äter man med något grillat kött till ( i barnens la de i många prinskorvar eftersom de inte är så mycket till kött-ätare i bland.) Gott att ha någon smaksatt Creme Fraishe till när det är klart. Jo, innan man stänger paketen och slänger dem i elden så kryddar man med vilka kryddor man gillar men salt och peppar bör ju finnas! Gott och trevligt!
Nu frulle och sen ska hela familjen på skogspromenad, rekning inför nästa Hajk! ( Nej, jag är inte Scout, bara resten av familjen, sådant fanns inte när jag var liten  i den lilla by jag kommer i från). Trevlig dag! Berätta gärna för mig vad ni hittar på. Kram

Bord duka dig!

image86
Nu är huset klart att ta emot gäster! Ska bli trevligt. Bordet är dukat, maten inte påbörjad men det är mat vi ska laga tillsammans! Eftersom det är scoutfamiljen som kommer i dag ska vi göra Hajkbomber i öppna spisen och till det grillat kött (inte i öppna spisen utan på grillen utomhus om det håller uppe!). Det blir att pyssla i hop det tillsammans, barn och vuxna och det tycker jag kan vara trevligt! Alltid redo!

Plocka upp? Usch nej!

Var ute med bilen och gjorde lite ärenden. Lyssnade som vanligt på Bandit Rock 106,3 på ganska hög volym. Sen kom reklampausen! Det var ett telefonföretag som ville sälja endera telefon eller abonemang.... så långt var väl allt okay men sen var det så att om man köpte deras produkter skulle man få samtalsämnen med på köpet och man fick några smakprov!
Ett av samtalsämnena var: Ska man plocka upp sin hunds bajs när man är ute i skogen????
Men hallå! klart jag inte tycker man ska sprida skit runt sig hur som helst men jag har då aldrig plockat upp efter mig om jag någon gång gjort det stora i skogen! Det är ju groteskt! Jag brukar lägga sten och mossa över och tänka... av jord är du kommen....av jord skall du åter....
Hur gör ni? Hur gör djur? ( Det är ju som tur var inte så ofta man måste göra stort i skogen!)

Majjanw och jag på studsmattan!


(klicka på bilderna så blir de större!)
Dessa bilder tillägnas speciellt Pensionären, Guben och Pensionärens mamma! Visst är hon vacker vår Majjanw!
I bland bara händer det och då gäller det att ta tillvara tillfället, fick massor av fina kort på Majjanw igår kväll på studsmattan. Ja ja, jag håller med, hon blir nästan alltid bra på bild, vissa människor har det bara! Z däremot bara vände baksidan till när jag skulle fota honom i samma veva.
Det blev grillat igår men någon GT blev det inte då Majjanw tog med Rosévin som fördrink till hammocken.
Stora grabben var på klassfest och när han skulle hämtas från festen råkade vi på vår gode vän J som hängde med oss hem och spelade piano, gitarr och sjöng med oss, sådant gillar jag! Mer sådant!
Vi lyssnade också på min bästis Darrs skiva som hon och en kompis spelat in för några veckor sedan, den är helt sagolkt bra, de båda sjunger och spelar som gudar! TWO Much! ( Jag kan nästan sångerna redan!)
I dag gäller städning för mig och i kväll ska vi ha middagsgäster, ska bli trevligt, det var länge sedan!


Trevlig helg börjar nu!

image74

Först av allt vill jag välkomna en ny anonym läsare till min blogg, en som smsade mig i eftertmiddags... jag säger inget men du är en jäkel på att sjunga på Finska, gillar City Brandsta släckers och härstammar från Persien, saknar den dagliga kontakten med dig! Välkommen! Du kan väl skriva svar här också?
När jag tänker efter... ( behöver inte tänka speciellt länge) vilka fantstiska vänner jag har! Herre gud, börjar tänka som om jag tagit något uppåt tjack! Alla är så snälla och fina! Ta åt er allihop!
Det går mycket fortare att lägga i och hänga tvätt nu för tiden när man tränker att man kan slänga síg ut i blogg-världen när man gjort klart!
Inte så mycket händer i ens dagliga liv .... men det är inte sant! Det händer jättemyckte hela tiden....man måste bara öppna ögonen! Jag har t ex värsta polis-skräcken! Det är kanske just därför som jag åkt dit för snatteri 2 gånger utan att någonsoin ha tagit något! ( Skulle aldrig stjäla!, jo, jag har lånat gröna filtar på jobbet till tältsemestern men då har jag frågat chefen först och lämnat tillbaka dem efteråt!... Jo, jag är penn-tjuv men lämnar ju tillbaka!)
I morse åkte en bil framför mig i hög fart på Huddingevägen. Döm om min förvåning när han åkte rakt ut mot rött och körde utav attan! Jag stannade fint vid rött som alltid (läs: som oftast, jag körde mot enkelriktat häromdagen vilket inte var helt populärt....). Sen som på beställning kom Farbror "Pecka" ut från en sidogata och med blåljus stoppade förbrytaren. Jag fick grönt och hamnade vid nytt rödljus precis där polisen stoppat syndaren. Han fick blåsa och såg inte så värst stressad ut av det inträffade men det var jag! Svetten bröt ut....på mig.... jag blev tvungen att stänga av Bandit Rock på bil-radion för att kunna koncentrera mig.... kom plötslöigt inte på vilken som var gasen eller bromsen... och hade tankar på att det kunde vara olagligt att ha ett taskigt avgas-system på bilen kanske? Jag har ju bilradion så högt på för att slippa komma ihåg mitt avgas-system.....
Jo, det händer små saker varje dag hela tiden....

Nu färdighandlad....nästan!

image72image73

Nu handlat massor av mat. Vad tror ni att jag glömde???
Ledtråd: GT på altanen kommer att bli svår-drucken och stark i kväll och kommer att stavas med bara en bokstav! 
Tonic water!
Fasen, det är ju bara att ge sig iväg en sväng till, nu har ju jag siktat in mig på årets första altan-GT i hammocken! Det här med bloggen är ju väldigt praktiskt för nu vet ju ni som läser på jobbet att jag inte kan jobba extra i natt och behöver då inte ringa mej efter som ni vet att jag då druckit GT! Nä, det var dumt skrivet, klart jag vill jobba extra-pass.... men inte i kväll.... och inte i morgon bitti...... o inte lör kväll, då ska vi ha gäster.... och inte söndag morgon får då har jag druckit vin dagen innan med gästerna......ha ha  nej, det här är en ledig helg!
Ni kan väl berätta för mig vad ni ska göra i helgen medan jag sticker en sväng till Ica + hänger tvätt?

Pimpad?

Dock inget större resultat tyvärr, man ser helt enkelt ut som man ser ut... ( jag blir bara mer och mer lik Joey Tempest i håret med åren tycker jag.... men det kanske ändå är bättre än att vara lik Anna Book... vad vet jag? Svårt val... Anna både dansar och sjunger väl bättre än Joey? Svårbedömt.)
(Jo, det där med vad Rouge-borstar är gjort av... äkta hår eller tagel? Jag tror man kan använda mitt och du vet ej skillnaden! Jag.. gammal märr???)
.
Före....            Efter......       Årets första studsmattekort!
Ja är inte så bra på att plåta mig själv, gillar bättre att plåta andra, det är både lättare rent tekniskt och motivet är alltid bättre! Det här motivet har i varje fall en ganska vacker innsida tycker jag själv åtminstone! ( Gyn-damen sa inte så mycket om det konstigt nog och hon har ju kollat grundligt idag, till och med tagit prover på insidan, usch! Nu som tur var 3 år till nästa gång förhoppningsvis, ska aktivt förtränga!) Nä, jag tänkte mer på hjärta och själ, jag är snäll och vill väl!
Ska sätta mig på altanen en stund och odla fräknar och sen en snabbis till KK och handla mat till helgen. Jo, någon tvätt ska jag väl lägga i också...
Kanske syrran dyker upp snart också.
Just i nuläget ser det lovande ut för en GT på altanen i kväll och kanske en grillning till middag?
Ordlista till Pensionären:
KK= Kungens kurva.
GT= Gin och Tonic

Go morrron, go morrron!

Allt bra med er? Sovit gott? Jag har sovit länge och skönt och måste nu ila mot cellprov och topp-pimpning! Jag återkommer! Vad ska ni hitta på i helgen? Kramar 


Full rulle när man tar det lugnt!

PingstliljaZ i ?ppeltr?det
Dessa 2 kort tog jag i morse när jag skulle lämna killarna på skolan. 1 Pingstlilja i rabatten och en Z i äppelträdet.
Direkt efter att jag lämnat killarna ringde jag och beställde tid hos tandläkaren och sedan ringde jag till läraren i minsta grabbens klass och bestämde ny utvecklingssamtal-tid för honom, YES! 2 surdegar avklarade på mindre än 5 minuter. Sen åkte jag till badhuset och lade mig i solariet kl 09.00. 20 minuter senare simmade jag 40 längder i bassängen och sedan hårinpackning i ångbastun där jag för övrigt fick sitta helt ensam i lugn och ro!
Bra start på dagen. Åkte hem och åt gröt, drack kaffe och beställde tid hos frissan till i morgon för topp-pimpning!
Drog i väg en sväng till Kungens kurva. Köpte först presenter till i helgen då E ska på bowlingkalas till sina 2 klasskompisar. Köpte gossarna varsin fin fotboll som omväxling till alla Bionicles som de ger varandra på födelsedagen men sällan leker med.
Efter det begav jag mig till KappAhl för att byta en skjorta som jag köpt för liten till A. Köpte lika dana till pojkarna att ha på skolavslutningen, vit/blå-randiga. Tyckte jag tog i så jag sprack och köpte den storlek som jag trodde äldsta grabben har till yngsta och 2 stolekar större till äldsta men tji fick jag, de har växt så det knakar! Jag hänger inte riktigt med, jag och A har samma sko-storlek och jag kan låna hans Converse när han inte märker! Sen blev det till att shoppa loss på systemet, vi ska ju ha gäster, så man slipper trängas med alla andra där till helgen. ( Fick tyvärr inte visa leg.)
SEN: IKEA! Vandrade runt där men fick inte riktigt den goda känslan av att jag ville shoppa loss (den kom väl tidigare, på systemet ). Köpte 18 st köksglas eftersom våra befintliga måste man ha böjjelse för att vara fakir för att våga dricka ur och uppskatta.
Sen är det det där med udda grejjer, typ strumporna ni vet... får ingen harmoni när något är udda som inte ska vara udda.
227650-66
Jag har köpt stora fina vinglas på IKEA för en tid sedan. De säljs 2 och 2. För inte så länge sedan gick ett sönder och det stör mig något förskräckligt att se dessa udda glas som är kvar. Köpte 2 till idag men inte hjälper det! Har god lust att slå sönder ett till bara för att harmonin i glas-skåpet skall återställas! ( Hu... det låter riktigt sjukt det här! Måste ta upp det med Dr Dängroth om jag lyckas få någon tid...)
När man är ute i den sköna solen och värmen idag är det ju underligt att jag faktiskt gick till solarioet idag. Nu lite kaffe på altanen och invänta "buset" som kommer från skolan snart. De har sannorligt kompisar med sig. Ska skärpa till mig med matlagningen idag!
Jag är verkligen så jätteglad att ni besöker min blogg! Riktigt galet glad blir jag om ni  sätter en liten signatur i kommentarer ( om ni inte har lust att skriva en liten kommentar förståss vilket är det allra roligaste)! Det räcker ju att jag begriper vem ni är! Kram


Livet på dagen...Nu har jag passerat sovdygnet. Nu är det vanligt liv som gäller igen och jag är ledig helt utan anledning jättelänge! Måste ha varit hon som ger mig all plus-flex som diffkorrigerat mitt schema och plötsligt tyckt att jag behöver nästan 1 vecka ledigt!
Funderar på vad jag ska göra??
Igår kväll efter att jag gjort mina normala åtaganden gick jag ut och klippte de 2 sista äppelträden och krattade. Känns mycket värre att klippa träden nu när de fått ljuv grönska på sig och så klipper man bort en hel del.. allt som går uppåt! Alla vattenskott ska bort!
Trädet skall breda ut sig och få sol överallt och gärna hänga ned i knotiga vackra sidogrenar... (jag går verkligen igång på det här men nu är det klart för i år!)
Jag tror att jag ska ta lite hand om mig själv de här dagarna, åka till badhuset och simma och sola i lugn och ro, kanske ta mig ut och börja springa på allvar igen...
Laga mer bra mat till barnen, göra storkok. Ringa alla jäkla dåligt-samvete-samtalet till cellprovtagningen och tandläkaren mm. Deklarera? När ska den vara inne? Ja, det går väl snabbt med ett sms för mig men det ska ju göras. Borde klippa topparna också och vid närmare tanke ta några sköna timmar på IKEA. Kan tänka mig att åka in till stan en sväng också... Vi ska ha middagsgäster 2 ggr i lång-helgen också... vid närmare eftertanke är nog inte tiden så väldigt generöst tilltagen ändå....

Ut och njuta av våren!

   
Vår-rabatten           Nyvaken          Frukost                    Gädda!
Ställde klockan på 13.00 ( Jag vet, för tidig soluppgång). Tog en hyggligt snabb snabbdusch och slängde mig ut genom dörren för att njuta lite i vårvädret! Härligt skönt!
Började sedan tänka på att jag inte orkade laga någon mer avancerad mat till barnen i kväll heller eftersom lill-killen ska på fotbollsträning kl 17.00 och han har en kompis med hem som aldrig varit hos oss tidigare och då måste man tänka till och servera något av de säkra korten vilket är pannkaka om man har tid annars köttbullar eller hamburgare i fall det råkar vara ett barn som inte äter allt. Blev en sväng om Konsum och valet blev hamburgare.
När jag kom hem åt jag en stadig frukost bestående av grapefruktjuise, kaffe, 2 löskokta ägg ( blev lite väl rinniga), en fiber-baguette med rökt skinka och massor av paprika! Jättegott med frukost, nästan dagens bästa mål! I bland gott med ovan-nämnda, i bland vill man "Baconera" och i bland vill man ha gröt. Gott allt i hop!
Datorn har kommit hem från pimpningen, äntligen! Vet ni vad felet var? Damm! Hemma hos mig??? Jag förstår inte? Kan det ha varit strump-tomten som blivit sne på mig att jag haft järnkoll på strumporna och då stoppat datorn full med damm som den hämtat hemma hos grannen eller något, hämd?
Nu till förträngningsmekanismen. Jag har en utpräglad sådan. I förra året i Augusti skulle Z få sin 3:e vaccination hos vetrenären.Vy-kortet med påminnelsen sitter fortfarande på kylskåpet. Av någon anledning passerade augusti och vi kom aldrig till skott. Dåligt samvete.
För 2 år sedan kom en "inbjudan" till mig att jag var välkommen att ta gynekologiskt cellprovtagning. Lappen låg länge och väl synlig... man kunde komma vilken dag som helst i stort sett mellan kl 8 och 9 på morgonen. Man kunde komma men jag kom aldrig till skott. Nu har det kommit en ny sådan lapp. Jag var välkommen kl 8.00 18/4. Jag tänkte verkligen att nu ska jag gå dit! Skrev upp det i almanackan och var glad jag var ledig då så det skulle inte bli några problem! Plötsligt såg jag lappen igen på kylskåpet... Fan! 18/4 har redan varit! Men hur kunde jag missa det? Tittade i allmanackan... jag hade skrivit in det på 18/5. Snacka om avancerad förträngningsteknik!
Sen var det så att jag inte kunde gå till tandläkaren sist när jag fick tid, jag jobbade. Maken och jag har samma tandläkare och han hade ont i en tand så han fick min tid så skulle jag ringa för att få en ny tid. Dessutom upptäckte tandhygienisten förra gången att jag hade ett hål och det luktar verkligen gammal gädda ur munnen på mig. Detta påminner mig absolut hela tiden att jag måste till tandläkaren men hela tiden lyckas jag låta bli! Nu är det skärpning! Dax att pimpa mig nu hos gyn och tandis, en helhetsupplevele, nästan som spa....

Är det Strump-tomten som plockar min handväska full med skräp?...Någon måste det ju vara? Jag börjar misstänka folk på jobbet så smått...  Kan det vara den personen som också ger mig sin plus-flex? Jag får alltid så fruktansvärt mycket plus-flex på mitt flexkonto som omöjligt kan vara ihoptjänad av mig... jag går tidigare och så där... I bland har jag till och med skojjat om att jag måste av någon anledning få hela avdelningens plusflex in på mitt konto... Tänk om det kunde var deras löner in på mitt konto i stället?? Mums! ...  Man får vara nöjd med att det är klinikens plus och inte minus-flex jag får! ( Vi måste tala tyst om det här så att inte bemanningsassistenten anar ugglor!)
Nån jäkel är det ändå som stoppar min handväska full med gamla rapportlappar och pennor och flera hundra kronor i en-kronor och liknande. En-kronorna öste jag ur med spade och gav till äldsta grabben som betalat glassbilen med 99 kr av sina egna pengar i dag och jag kan säga att han gjorde en bra affär, det var väl investerade pengar för honom, god avkastning med den räntan, det var långt över hundra i en-kronor!
Rapportlapparna, 4,7 kg stoppade jag i en sopsäck och tog med till jobbet så i natt ska jag ha ett lång-snack med tuggen!
...Pennorna, jag måste erkänna, det är jag som är penn-tjuven! men jag är en ärlig sådan, jag snor allas pennor jämt, lägger dagens skörd vid dagens slut i min handväska. Jag är ändå en ärlig penntjuv för jag brukar några gånger per år samla i hop en Ica-kasse med pennor hemma och ta med till jobbet och frikostigt dela ut till behövande.
Tro det eller ej men jag gjorde något dumt... jag köpte en ännu större handväska än den som jag redan hade så att det ska bli ännu mer att rensa ut nästa gång!
Förutom mitt handväskbyte har dagen varit odramatisk. Sovit till 15.00 ( Ville sova längre men vaknade.) 3 gånger har telefonen ringt men när jag svarat nere i köket har ingen varit där! Terror!!!
Vid 15-tiden, strax efter att jag klev upp ringde en väldigt trevlig telefonförsäljerska som ville sälja rakblad och hyvlar till mig och vi hade så trevligt snack att jag gick med på att köpa av henne! Vad ska jag med dem till? Jag har ju ingen generande hårväxt utan är av naturen slät som en barnarumpa! (nästan...)
A kom hem av sig själv och E hämtade jag hos en kompis. J kommer inte hem förrän väldigt sent från Norge så svärmor kom för att sova över en natt till och barnvakta.
Nu ska jag berätta en till sak som ni säkert funderat över: Vem fasen det är som köper och äter fiskpinnar? Det är jag! Vi äter det i bland och i dag var en sådan dag. Kokt potatis, fiskpinnar och Créme Fraiche med örtsmak. Jag tog en snabbdusch som var o-snabb och stack sedan till jobbet.

I natt ( 24/4) var det en okänd tjej som önskade mej God Jul!

            
.... Ja, det är ju exakt 8 månader kvar! Jag kunde inte låta bli att le. Fler än jag som associerar lite fritt så där vid 4-tiden på nätterna när man jobbar!
Jag började tänka på julen och fick en liten stress-knut i magen, fixa och planera allt inför julen.... men har man kommit så långt som till själva julafton då brukar allt vara klart.
Jag är verkligen dubbel vad det gäller julen.
På ett sätt vill jag ha den stora "Fanny och Alexanderjulen", vill ju att barnen ska få fina minnen och känna alla känslorna.
Å andra sidan skulle jag vilja ha bara andaktskänslan av julen ( den moderna varianten av julefriden) helt utan stress, att harmonin och lugnet flyttar in, levande ljus. Tystnad eller vacker jul musik, mysigt, kanske bara skinkmackorna, inga presenter, inte fara runt så mycket som stressar ( jo men det fattar jag ju att man inte gör mot barnen men jag menar om det bara är vuxna personer, det här är bara tankar, vi har ju barnen och lever mitt i stora fina jular just nu men det innebär en hel del stress från oktober...)
Stressen kommer för att man vill ge den stora känslan till familjen men i bland orkar man inte själv få julefriden pga att man känner att man bara precis räckte till och gick i mål, har så stora ambitioner. I bland känns det ju till och med som man misslyckats med att planera vädret när det regnar på julafton!
Sådant här hinner man inte riktigt reflektera over när det är juletid. Jag skyller inte på någon annan än mig själv, ingen kräver detta av mig, det är mina egna ambitioner. Jag tycker att det är ganska roligt också!
Bror duktig har talat, jag visste knappt ens att jag hade sådana här funderingar. Bäst att tagga ned lite, släppa lite duktighet och njuta mer i stället. Bloggen är bra, man kommer till en del insikter! God jul på er!

Inte underligt att man inte är så snygg....

image27       

....när man så sällan får till en schysst skönhetssömn! I morse "stöp" jag i säng och somnade som en stock vid 8-tiden efter att jag hemma dirigerat ut trupperna, gympa-påsar, klarinetten, tåg-kuponger, avbokat minsta grabbens utvecklingssamtal för i morgon bitti, i med den otrrrrroligt starka och äckliga antibiotikan i barnen och sen pussa på dem och fösa iväg dem. ( Maken hade stuckit tidigare på morgonen på jobb i Norge)
Minns inte om jag morgonkissade ens, bara somnade sen!
Kl 10.30 ringer telefonen ihärdig nere i köket... jag tänkte strunta i att svara men den var riktigt ihärdig och då förstod jag att då måste det vara något angeläget.... bara det inte hänt barnen något??? Tar telefonen och hör lättad och sömndrucken att det är personalassistenten på jobbets glada röst i andra ändan: Hej! Sover du? Ja. Tänkte bara höra med dig om du kan jobba i eftermiddag plus i natt? Nä, jag är död. Jasså? Vad då rå? Jag har redan jobbat i natt... Åh, förlåt, jag trodde du skulle gå på din natt period i dag, förlåt... Hon var verkligen ledsen för det så det är no hard feelings. Jag lyckades somna om direkt igen men sen ringde klockan på inställd tid klockan 14.00! Så jättemycket för tidigt när man har fler nätter men jag hade lyckats få en läkartid till kl 15.00 som jag av lathet glömt att avboka så det var bara att stiga upp!
Jag tog en supersnabb snabb-dusch ( mina snabb-duschar kan normalt sträcka sig upp till 30 minuter men den här skötte jag fint).
Tänk vad snygg jag skulle vara om jag sov längre... ja rent hypotetiskt skulle man ju kunna bli hur snygg som helst om man stängde av telefonerna och väckarklockorna....
Efter doktorn åkte jag och hämtade stora grabben och hans kompis och vi åkte till Mc Donalds och åt tillsammans innan de skulle på sin orkesterlektion ( de spelar klarinett båda 2) Lilla grabben följde med en kompis hem för lek. Kvar blev jag i centrumet och klädaffärerna. Gick ett varv och slö-glodde, köpte lite hårinpackning och en handväska, handväskan som jag haft till nu har fyllt upp sig med massor av onödiga saker och massa skräp så den har blivit så töjd i sömmarna att dragkedjan spruckit så då gäller det att rensa ur och börja på ny kula, ny handväska!
Väntade in stora grabbarna och körde dem hem, hämtade lilla grabben och handlade mjölk. Möttes hemma av svärmor som kommit för att hjälpa till med barnpassning över natten då J är kvar i Norge och jag ska jobba natt.
Man hinner inte med så mycket vettigt när man jobbar sina nattperioder, det rullar helt enkelt bara på då och man har lite svårt att skilja på om det är måndag eller onsdag.

Disk-trasan i slakt-ladan??? Usch!

      

(Inte vår trappa men principen samma! Inte vår disktrasa heller men liknande, musen är med största sannorlikhet inte den uppätna heller men det kan jag inte helt svara på.)

Nu på jobbet. Stillsamt. Mina tankar också stillsamma. I bilen på väg till jobbet gäspade jag nästan i hjäl mig. Det är som om kroppen vill visa att den är minsann trött och tänker inte ställa upp på att vara uppe ett helt dygn. När annars gäspar man käken ur led kl 20.00?
J målade trappen i hallen idag, alltså de horisontella delarna av trappstegen och brädorna som går vid sidan av trappen, det heter nåt på fackspråk men det kan inte jag. Bara där man trampar är fortfarande trä-färgat, resten vitt. Jag har skött hushållet, inte gjort några större utsvävningar. Jag gick en liten promenad hem till en kompis och drack kaffe, vi brukar alltid dricka Latte från hennes kaffemaskin men mjölken var slut så det blev Espresso med tjejsnack.
Jo, jag bakade en sockerkaka också som J skulle ha på eftermiddagen när hans 2 scoutledar-Frasse-kompisar kom hem till oss för planering av miniorernas hajk. ( J är Frasse själv och mycket engagerad sådan, han har den här månaden bett mig att spara kattmatsburkar som han gör ljuslyktor av. Förra månaden var det mjölkkartonger som skulle bli bilar eller vad det var.... mycket engagerad och han gör det bra, de 2 andra också.)
Sockerkakan gick som möss under stereobänken, åt snabbt!
I morse hade Z blod på sin vita päls under hakan men lika glad var han för det! Under stereobänken var det rena slaktladan som vanligt och jag häll på att dö en kortis när J var på väg till stereobänken med vår disk-trasa för att torka bort mus/fågel blodet under den, MED DISK-TRASAN!!!!
Vad tänkte du med??? Nä, jag tänkte inte...
Han tog papper och Ajax-sprut-flaskan i stället och tog bort det onämnbara där under men jag hade ändå känslan av...var har våra disktrasor varit förut???? Ja, ja, det man inte vet något om... Usch!!! Nä, jag tror och hoppas det var en engångsföreteelse med disktrasan i slaktladan. Vill tro det.
E har varit och fotbollstränat, han har blivit en riktig boll-trollare på planen, trixar och fintar. Efteråt följde han med sin kompis hem för lek. A var också hos en kompis och lekte en stund. Jag sov en kortis när Frassarna möttes i vårt kök. På kvällen käkade vi varma mackor. En helt vanlig odramatisk söndag i mitt liv.


Håll mitt hjärta, håll min själ.........Lägg ditt huvud i mitt knä.
Nu får ni det svart på vitt, jag är (aningen) patetisk, jag bjuder på det! Jag gillar Björn Skifs låt! Tycker att han sjunger den så känsligt och fint, även Carola gör den fint..... för att inte tala om mig själv med gitarren, så att man börjar gråta!
I går kväll när jag gjorde potatisgratäng lyssnade jag på min skiva med " Godingar 1" som jag mixat i hop av mina mjuka favoriter, drack ett glas rödvin och blev beklämmande blödig. Har hållit mej borta från den sortens musik ett tag då jag kännt mig lite låg för att inte förstärka det och då i stället lyssnat på Bandit Rock och liknande. Nu redo för lite känslig musik igen. jag är periodare på vad jag lyssnar på. När köttet låg på grillen, gratängen stod i ugnen tog jag gitarren och spelade lite och sjöng. De flesta av er har nog hört mig gnola i tid och otid....kanske inte alltid så vackert och passande.....
Önskar att jag var lite bättre på att spela gitarr bara och hade lite bättre taktkänsla...men till husbehov funkar det ju....
Om jag vore 18 år och snygg kille skulle jag nog kunna fälla en och annan donna som trubadur men som 37-årig 2-barnsmor får man bara vara glad om ingen för stunden skriker åt en att var tyst!
Jag är så himla nöjd med min nya gitarr! Köpte den på jul-lovet, min första stål-strängade. Min förra fina gitarr gick tyvärr sönder. Den hängde på en spik på väggen och barnen lekte inte nudda mark och plötsligt blev den brasved tyvärr. Den nya är så fin och har så fint jlud! Fick pengar till den av min mamma och pappa och mormor, en för mig så fin och värdefull julklapp!

Z är troligen en förklädd Gud!

Just nu ligger Z i solskenet utanfor grannens kaninbur, rullar sig fram och tillbaka i fröna och sågspånen som åkt ut från buren ( så att jag får något att dammsuga sedan när han kommer in igen) medan grannpojken matar och gosar med kaninerna. Z kanske hellre vill bli matad med kaninerna? Ja, man vet inte, han är inte så sugen på kattmat i varje fall, bara hårda... I går kväll såg Z i varje fall för ynklig ut när grannen ringde oss och sade han satt högst upp i björken pga att den stora svarta elaka katten jagat upp honom där och satt under björken! Jag tog på mig min hårdaste röst och otrevligaste min och körde bort den stora svarta vilket gick bra och var lätt med min talang på området men Z blev kvar ett bra tag uppe i toppen medan vi åt hajkbomber i TV-rummet, jo de var jättegoda men tog slut för fort.
I natt drömde jag om Z, drömde han blivit "miss-handlad" och blivit av med svansen och var nära att förblöda invärtes och jag letade efter vetrenärens telefonnummer febrilt utan att hitta det men så tänkte jag att katter har ju 9 liv och att det troligen inte finns någon större blodbank med passande Z-blod hos veterinären och att de troligen inte kan rädda honom ändå....
Nu på morgonen låg han dock frisk i lillgrabbens säng och spann och nu i solen vid kaninburen!
Vilket fantastiskt spännande liv jag har... skriver om katten i stort sätt bara och varje dag! Tur det inte var guldfiskar jag har som husdjur, de hade nog inte bidragit lika mycket till min blogg som Z!
Nu på morgonen har vi "Baconerat" till frukost, jag har gjort en "5-minutersmetoden" vilket betyder att man får städa max 5 minuter i varje rum, alltså en snabbare uppröjjning! Man kan faktiskt åstadkomma underverk med 5 minuter i varje rum om man prioriterar ordentligt och har med sig en blöt trasa, en dammsugare och en tvättkorg. Om man vet att man bara ska städa 5 minuter i ett rum då kan man bli riktigt tok-inspirerad och ta personligt rekord med vad man hinner göra, rekommenderas verkligen! När man 5-minutrat i alla rummen och det ser hyggligt ut då känns livet lite enklare och man orkar till och med återuppliva blommorna med lite vatten och lägga i en tvätt av bara farten!
Nu blir det en kopp kaffe på verandan och sedan plantera några stora krukor med Penséer. Ungarna hoppar studsmatta och har båda kompisar här. Önskar att våran riktiga dator kommer tillbaka från "pimpningen" snart så att jag kan börja fota mitt vardagsliv, Hajkbomberna osv och lägga in i bloggen. Maken pimpar nu trappen med slipmaskin, det gör att man måste ha hörselskydd när man bloggar och lever här och man måste ha ett stort tålamod med slipdamm! J är grymt tålmodig och duktig!

Äter rävar katter?

Z är frikänd ! Förra helgens kanin-slakt var inte utförd av vår gose-kisse, nej då! I morse syntes en skönt frodig frisk räv stryka runt på vår tomt och grannens. Han gick i sakta mak runt barnens kojja, slickade sig runt munnen och närmade sig grannens kaninbur! Usch och fy! Hur som helst, det var inte Z som ätit kaninstek förra helgen! Nu till nästa fråga: Äter Rävar han-katter modell större? Jag bara undrar för just nu ligger Z i stora grabbens säng och sover....under täcket med bara en tass utanför... tänk om han är rädd? ( Fast troligen inte, han ser ganska cool och avslappnad ut som vanligt.)
I dag har jag stått på mässan igen. Trevligt sällskap och roligt att komma ut på nåt annat men ändå ganska långrandigt faktiskt, bara några få riktiga entusister frågar ingående om landstingets verksamhet, oftast då gymnasietjejer som går undersköterskekursens första vecka (eller inte ens har börjat men funderar på att söka till syrra) och som undrar när de kan få börja jobba på "cityakuten" där man opererar och räddar liv med bara händerna i hissen och på lediga stunder dejtar kirurger! Man får då göra sitt bästa och förklara "real life" på det stora sjukhuset men ändå tala om att man är stolt och glad över yrkesvaslet och verksamheten. Jasså, är det skillnad på akuten och intensiven????
En ung tjej kom fram till mig i montern och frågade: Hur är förlossningskliniken på ert sjukhus??? Jag log snällt och frågade om hon var barnmorska som sökte jobb eller vilka funderingar hon hade runt kliniken? Jo, hon skulle föda där i Augusti! Det blev till att improvisera fram ett svar om den klinikens verksamhet, gå till egna erfarenheter och bedyra tryggheten. Tror hon blev nöjd och kan föda i frid!
Träffade Monika med son idag på mässan också, vi ska jobba ihop på söndag natt och vi hoppades båda på en stillsam blogg-natt men tyvärr kan man inte beställa att befolkningen ska hålla sig frisk, befolkningen hoppas nog också att de håller sig friska så att M och jag får en lugn natt men det vet man ju aldrig och är några i behov av vår hjälp så kommer vi skippa bloggen och hjälpa medborgarna med hela våra hjärtan och våra yrkeskickligheter som insats men det är ju roligare om alla är friska och vi kan blogga!

Hela familjen äter ju antibiotika nu. J och jag Kåvepenin och barnen "starkare" varianten. Barnen är lätt att komma i håg, de ska ha sin mixtur varje morgon och bara då. Med mig och maken är det värre, vi ska ta 3 gånger om dagen. Hur kommer man i håg det när man inte ens är sjuk? Jo så här ligger det till. När man kissar stinker hela toa så fruktansvärt av Kåvepenin att man kommer ihåg att: Ja just det, dax att ta tablett! Undrar hur reningsverket får bort all antibiotika ur avloppsvattnet innan det åker ut i sjöar och vattendrag?
Nu börjar helgen. I kväll ska vi inte göra som alla andra fredagskvällar , alltså Tacos utan i kväll ska vi äta "hajk-bomb" vilket är paket med diverse godsaker man lägger i öppen eld, i vårt fall innomhus i öppna spisen i dag pga att det är så kallt ute nu och definitivt inte väder att starta grillen.
I dag deppar jag faktiskt lite. var på systemet och köpte vin efter mässan och damen i kassan frågade inte efter leg på mig! Vad då? Vad är det nu då? börjar jag se ut som om jag passerat bäst före datum? Det var inte länge sedan jag fick visa och i dag hade det passat bra med en sådan komplimang, jag var liksom beredd...
När jag åkte min lilla bil idag fick jag dra upp stereon på högsta för att höra musiken, avgassystemet väsnades så fruktansvärt. Nog dax att göra något åt det snart.
Dax att börja förbereda bomberna och hälla upp ett glas rött! Trevlig fredagskväll mina vänner!


Vissa dagar är man inte så snäll och vänlig som man vill vara...

Vissa dagar är jag helt enkelt inte så snäll, possitiv och vänlig som jag vill vara utan jag beter mig bitchigt och nedlåtande och ser sur ut, är otrevlig! Vet inte hur mycket av detta som bara finns inom mig och vad som läcker ut av dessa känslor till omgivningen... troligen en hel del men det är helt enkelt svårtyglat när vet-bäst-kärringen flyttar in i en!
Det var faktiskt riktigt länge sedan jag var så pass bitchig som idag, hade nästan glömt vilka talanger jag har på den fronten!
Försökte ändå skaka av mig det här i slutet av dagen och hamnade den sista stunden på jobbet i samtal med en arbetskamrat om livets tråkigheter, personen hade blivit dumpad av sin älskling och var ledsen och plötsligt hade jag transformerats från bitch till nästan sorgset deppo med honom. Hu... vilket är bäst?
Egentligen ska man inte dra för stora växlar av sådanta här känslo-kast, det är bara att kolla i almanackan och trosorna så står svaret skrivet där med rött!
Om några dagar har det vänt och man är plötsligt ganska okay människa igen men man ska igenom det, månad efter månad!
Men vad fasen borthy! Skärpning nu!
Just det. I går på mässan var det sådär. Man kan ju inte direkt säga att det var anstormning till vår monter! Sjukvårdspersonal som får gå på en mässa går ju inte direkt fram och frågar nyfiket om Landstinget utan de vill ju titta på piffiga nya hjälpmedel och äta godis ur skålar hos arbets-sko-tillverkarna och så där.
Vi vårdpersonal sliter hårt och blir om vi har tur (och arbetet tillåter), ca var 5:e år utvalda att vara den från enheten som får åka till den årliga stämman och höra på föreläsningar om utvecklingen i vårt yrke och samtidigt titta på det senaste inom utrustning.
Inte sjutton går man då till sin arbetsgivares monter och tar en info-text och en penna och frågar nyfiket?
Hur som helst höll vi god min och  vi från vårt sjukhus kunde med stolthet visa upp bilder från vår moderna nya intensivvårdsavdelning.... men vi borde ha fått bjuda på karameller i varje fall.....

Sen på kvällen var vi på Kvarnen på Medis  (ca 15 st från jobbet) och tackade av en tjej som tyvärr lämnar oss och flyttar hem till Norrland igen. Hej då T, vi kommer att sakna dig men önskar dig lycka till och förstår din hemlängtan! Kvällen blev trevlig med skratt, prat, god mat och lite öl och vin som slank ned vilket kändes som trötthet i morse när man skulle stiga upp strax fter 05.00.
....Alltså, jag gillar min arbetsplats och mitt yrke väldigt väldigt mycket, jag tycker jag är så priviligierad i det avseendet med kamrater och arbetsuppgifter även om det just i dag låter lite surt.... sorry, hoppas jag inte smittat någon..... i så fall, läs texten baklänges och låtsas som ni aldrig sett den! Kramar.

Stressig dag på jobbet tyvärr.

Det här är inte alls bra för min blogg-moral, jag har körigt på jobbet just nu och hinner inte alls engagera mig som jag vill i skivandet och att svara er som kommer och besöker mig. Hoppas snart få ro vid datorn igen. Är jätteglad för er som besökt och kommenterat! Tack och kram, återkommer.

Mässan och liten utgång!

Godmorgon!
I dag blir ingen tid framför datorn, tror inte det är så passande att stå i en monter på mässan och blogga! I dag blir det till att representera arbetsplatsen och berätta att vi är bäst och vackrast, men det behöver man ju inte ljuga så mycket för att säga.... man är bara lite hemmablind.....
I kväll utgång för att tacka av en tjej på jobbet.

När björkarnas löv är som musöron....

Ja, då ( nu) är det dax för mycket! Jo, först ska väl rosorna klippas men det brukar lösa sig av sig själv eftersom Runar inte håller efter rådjuren i min trädgård som han gör (gjorde) i andra brunetters trädgårdar.
Rådjuren brukar klippa både det ena och det andra i min trädgård... t ex tulpanerna i spröd grönska jäms med backen osv.
Sen borde man väl försöka få vinterdäcken bytta till sommardäck nu? Jag är inte så kunnig på den fronten men kanske Runar skulle kunna fixa det då om han är arbetslös? Äsch, det fixar sig nog också, kanske inte behöver byta däcken, de är så slitna så de kan funka som sommardäck?Värre är det med avgasröret på bilen.... men det är skönt att slippa Runar i trädgården och garaget faktiskt. Han skulle kunna få vara iträdgården om han fixade rådjuren men bara då. Kanske man kan drilla Z att gå på rådjur?

Nu är jag på jobbet, har jobbat på ordentligt en stund för att få sitta 2 minuter och skriva.

Skulle ju berätta om mitt strumptrick. Jag har drillat alla i familjen hårt att när man tar av sig sina strumpor, hur trött eller långt i från tvättkorgen man än är så ska man para i hop strumporna, se till att båda är på rätan, med ett enkelt handgrepp, vika det ena strumpskaftet ca 5 cm över det andra ( man håller dem i hop) så att de sedan sitter bra i hop. De skall läggas i tvättkorgen så tillsammans. Sen häller jag ut hela tvättkorgens innehåll  på golvet i tvättstugan och ser till att de kommer in fortfarande i hopsatta raka vägen in i tvättmaskinen. Maskinen körs sedvanligt. Sen när jag ska hänga tvätten kommer de ut 2 och 2 som oftast fortfarande hopsatta!!! Jag tar paret, viker upp "vikningen" (annars torkar inte kanten på strumpan så snabbt) tar paret och hänger dem tillsammans i en nypa. Strump-paret torkar. När de är torra tar jag ner paret, viker ena strumpkanten över den andra igen, lägger dem för insortering i garderoben! ( det momentet kan ta lite längre tid...)
Detta funkar faktiskt riktigt bra!!! Är det så att någon strumpa någon gång rymt då kan jag bli nästan tokig! Jag tar väldigt hårt på udda strumpor! Kram på er och var rädda om era strumpor.

Inte shorts idag!

Tisdagmorgon. God morgon!
Barnen är hemma och avdödar sina bakterier och jag ska jobba kvällspasset senare men då får maken ta över "vaben".
Vetrenärin ringde nyss, hon var hyggligt upprörd över att så många läkare tror vi har samma flora som våra husdjur! Hon tyckte inte det fanns anledning alls att avrätta eller behandla Z med antibiotika. Hon hänvisade även till en ytterst kompetent vetrenär på området, Kristina Greko på Vetrenärmedicinska anstalten som arbetet 25 år med forskning om antibiotika på hund och katt! Så det så!!! ( Om ni minns så var människo-doktorn inte ens så gammal som specialistvetrenärens karriär!.... eller så var det så att specialistvetrenären inte slipper ut från anstalten????))
Nu tror jag att det måste bli lite frukost och dusch. Det är grå-väder ute idag. Måste också tänka på att vika 300 kg tvätt som jag samlat på mig i soffan. Snart slipper man åtminstone så jäkla mycket strumpor i tvätten när barfota-säsongen startar på allvar! Om ni vill kan jag lära er lite bra trick hur man handskas med strumpor i tvätten men det får bli vid senare tillfälle, nu frulle.

<40 kg!

Jo men en sak var ju ändå bra med doktorn idag! Hon frågade mig när hon skulle skriva ut antibiotika till mig om jag vägde mindre än 40 kg!!! Alltså ganska bra ögonmått hade hon ju i varje fall he he, jag kanske inte behöver banta trots allt?
Börjar nästan se fram emot  beach 2007 med mina 57,3 kg om andra tror det kan var <40!

Ringde vetrenären (hur stavas det? Provar lite olika stavningar, kanske får rätt någon gång) som var lite mer djur-vän än ovan nämnda doktor. Veterinären trodde inte att det var nödvändigt att avrätta Z, inte ens att det var nödvändigt att behandla honom, att det mest var människo-doktorer som trodde det behovet fanns vid smittspriding. Människor kysser sällan djupt med rått- och fågelätare. Vetrinären skulle återkomma om saken till oss i morgon.

Klinisk blick! - Jo, det har man väl utan att skryta...

Jo, självklart var båda gossarna besudlade av streptokocker, jag sade ju det redan i morse!
AT-läkaren tog mer än 1 tim på sig att lista ut det (trots modern provtagningsteknik) och göra en aktiv smittspårning som slutade med att alla i familjen ska äta antibiotika, STARKARE än vanligt antibiotika sade hon????
Jag kunde inte låta bli att retas med henne lite och frågade vad hon menade med det ha ha ha.. möjligen bredare än första-hands valet? Stackars barnen trodde ju det skulle smaka ännu starkare och värre än vanligt! Man får inte skrämma barn på det viset!
Hon ville också att vi skulle göra oss av med katten som kunde vara tyst smittbärare och säger man sådana saker till mig då gör man sig inte speciellt populär kan jag säga!
Göra sig av med Z! Gå och dö särring!!! ( Hon var säkert 22 år fyllda, doktorn alltså..)
Jag kan tycka att det är rimligt att jag ringer veterinären, talar om problematiken med Z som eventuell smittspridare och frågar om det kan vara en tanke och ge även honom antibiotika även om det kommer bli 10 dagar av nära-döden-upplevelser för mig och maken att ge honom tabletter stora som 1-grams Alvedon, jo vi har gjort det förr när han fick en infektion efter kastreringen... ja inte maken alltså utan katten... maken fick ingen infektion.. nä, skojjar bara!
Under tiden tanten på apoteket gjorde i ordning all medicin som gjorde mig 500 kr fattigare ( ja glöm inte att medicinen var stark!) så gick barnen och jag och tog varsin kul-glass i solskenet och sedan när medicinen var hämtad åkte vi till KK och handlad vår-dojjor till barnen och storhandlade mat ( Inte så mkt GI-grejjor, vi måste ju ha någit i kylen som går att äta också!).
Nu har vi varit hemma en stund, barnen är utfodrade med lunch och jag har hängt lite tvätt ute. I går blev jag nästan lite förbannad på grannen, i det perfekta torka-tvätt-vädret höll han på att elda löv! Hur gott luktar tvätten efter det???

Om du är inne och läser min blogg, snälla, skriv ett litet kort meddelande till mig så jag vet vem du är även om det bara är dina initialer, så jättekul att veta när någon läst! Kramar.

Måndagmorgon med blå himmel och sol...och sjuka barn!

Mina barn har ätit Antibiotika hela påsklovet för halsfluss (ganska vanligt fenomen bland barnen i vår familj) och nu vaknar A med alla symtomen igen! Vi brukar sällan behöva odla för att ställa diagnos, vi har aldrig haft fel faktiskt men vårdcentralen brukar vilja odla ändå så okay då, jobba på bara!
Nu är det bara att vänta på att de ska öppna så man kan ringa och få en tid. Jag tycker det funkar väldigt bra nu för tiden, man bara slår dem en pling och så säger de med metallisk röst: Vi ringer dig runt kl 09:23 och de gör de också! Annat var de förr när man fick vänta i tel fr 08.00 till 09.23.

Det ser ändå ut att bli en till helt strålande dag vädermässigt, solen skiner och shortsen åkte på redan nu på morgonen!
I går kväll efter att övervåningen var ordentligt städad transformerade jag potatisgratängformarna till drivhus för vårens plantor med doftande blomstertobak. Blomstertobak är ytterst tacksamma att så och de blir helt gudomliga i rabatt och stora krukor för hela sommaren med en förförisk doft kvällstid. Det värsta är att innan sista frosten, då i slutet av maj har de växt oss ur huset, alla de små söta plantorna i massor har blivit ljusgröna monster som bara vill ut men som inte får gå ut förrän i början av juni!
Annars håller vi fortfarande på med de stora utfrågningarna av katten: Var det verkligen du Z som mördade Kaninen? Kan det ha varit en lös hund som setts i kvartet under morgonen som gjorde förarbetet åt dig och du bara drog in trofén?
Jag kan tyvärr inte hitta kamerans USB-kabel så jag kan visa kort från livet just nu, den här lilla datorn har inget hål för minneskort som den andra har, den som är inne för "pimpning".
I dag har jag som tur var ledig dag så man kan njuta av vårdcentralns service till fullo i lugn och ro.
Kramar och godmorgon på er!


Odlar fräknar på näsan och har slipdamm i näsan!

Solen skiner!!! Det är varmt och jag har shorts!!!.... och jag är innomhus för att städa....fan men jag måste nu. En stund städning sen ut en stund och odla fräknar på näsan sen in i gen och beta av lite till städ. När städar andra människor? Hur kan de alltid ha så fint hemma? Jo, nu tänker du: Jag städar när du sitter och håller på med sådant där dravvel, blogga!
I går fick jag för första gången äran att köpa jeans till J. Han är verkligen inte klädintresserad men i går ville han ha nya jeans till 40-års festen vi skulle på och han hann inte själv köpa eftersom han tapetserade. Jag blev paff att jag skulle få den äran och uppgiften men såg min chans att äntligen diskret inleda honom i de snygga jeansens era! Sagt och gjort, jag köpte 2 par skitsnygga ganska låga otvättade (ett par lite ljusare och ett par mörkare) och deffinitivt helt annorluda jeans från hans normalt klassiska garderob och tro det eller ej... han gillade dem!
De satt kanon och han fick flera komplimanger, jättekul! Tror han kände sig snygg i dem, hoppas! Snart är stora grabbens rum städat tipp-topp, ni märker inte ens att jag städar när jag skriver!

Vi gick från efterfesten först av alla... kl 04.30 i morse!

Med fåglarnas kvitter på högsta volym gick vi hemmåt från efterfesten i morse. Vi hade varit på en god väns 40-årsfest som var jättetrevlig och när den var slut hamnade vi med hela vårt gamla dagisföräldragäng hemma hos en familj med lite doggy-bag i form av bag -in-box från festen. Slutligen hamnade de glada och lättsinniga i vardagsrummet och vi andra i djupa snack om livet i köket. Jag tycker så mycket om det här gamla kompis-gänget, så synd vi inte träffas så mycket längre. 
Kl 10 (nästan nyss!) blev vi väckta för att stiga upp men det var andra gången vi blev väckta denna morgon då, första var när barnen kom inskrikande att katten Z denna morgon utanför ytterdörren slaktat en har-unge alternativt en kanin. (Svårt att helt se vad det varit då bara bakbenet och lite päls på rumpan fanns fvar av den!)
Katten är verkligen helt vidrig men också ...fullkomligt underbar!
Nu ska jag förtränga tungt huvud och gå med minsta grabben på fotbollsträning. Eftermiddagen skall ägnas åt städning, ser inte bra ut här! Maken har tapetserat trapphuset jättesnyggt i helgen så nu dax att städa upp ordentligt efter det renoveringsarbetet, en del slipdamm finns att ta hand om!

Helgmorgon med Bacon!

Jag tror inte jag är mentalt framme vid att ta tag i GI än (har troligen inte nått mitt "nu-får-det -vara-nog-midjemått" än, då brukar det lösa sig automatiskt).
I går efter jobbet (där jag för övrigt fick vara en fantastisk ängel hela dagen utan att göra något speciellt mer än jobba som vanligt -KULTURKROCK! bara men det är ganska ballt faktiskt och livsbejakande att bli behandlad på det viset men man är inte van) åkte barnen och jag till videobutiken och hyrde "På andra sidan häcken" och sen tog vi en liten titt på marsvinen i djuraffären.
När vi kom hem igen hällde jag upp ett glas rött, pratade i telefon med en kompis E samtidigt som jag gjorde potatisgratäng med mycket  vitlök och stekte utskuren biff. Ja, Gi får vänta!
Nu på morgonen är det helgfrukost som gäller: Bacon och ägg på mackorna och dricka te till.
Det är strålande solsken ute och jag tror det är varmt också. Kanske får man köra ett varv med rakhyveln över benen och väcka dem till liv med shorts idag?
Jag är väldigt blek i skinnet men som tur var valde vi Engelsmän som grannar när vi flyttade in så man framstår som mindre blek! Nä.. jag skojjar, jag är blekast i kvarteret och brukar aldrig bli brun men det kan vara skönt att känna solen mot huden och sommaren på väg ändå!
I går på jobbet hade björkarna slagit ut på innerljusgårdarna som badar i värme och ljus. Inte unerligt att våren nu börjar klia i ögonen på allvar!
Ha en fin lördag!

Pojkarna på en toppbestigning i Grövelsjön i somras.

image20

Pojkarna!

 
Bäst att jag lägger in lite bilder innan datorn i morgon bitti åker på service "Pimp my computer"! De 2 första bilderna är på minstingen E 7 år gammal och de 2 senare på stora grabben A 10 år gammal!

Värme och ett säkert vårtecken!

I dag när jag åkte hem från jobbet såg jag att de i solskenet som bäst höll på att sopa gatorna och trottoarerna i vårt kvarter! Det måste vara ett av de säkraste vår-tecknen!
En sak till som jag märkte i bilen hem var att det börjar bli varmt! ( I och för sig märkte jag att värmen stod på max i bilen från morgonen men det kan väl inte räknas....?) Det börjar bli varmt och det är ett vårtecken!
Min lilla bil låter så fruktansvärt från avgasröret.... men man får väl vara glad att det är bilen som låter värst i familjen från den regionen.....
Gissa var mina barn har stuckit i väg till nu? Till djuraffären för att mer nogrannt studera burar och MARSVIN. Antar att vi inte kommer slippa undan framöver men det blir inget köp innan sommaren och semestern är över det ska jag bli man för!

Äter katter marsvin???

image10

Den senaste veckan har mina barn gjort en klassiker!
De små liven är så söta... de har lagt in en tjat-kampanj på att få ett till husdjur och då verkligen fastnat för marsvin!!
De tror på allvar att de är de första barnen i världshistorien som lovar sina föräldrar att de ska mata det söta lilla djuret varje dag i evigheter! Gud vad gulliga mina killar är, de ser så pålitliga ut när de lovar!
Jag har i smyg hört mig för lite hur gamla marsvin blir.... ca 2 år har jag hört.... Är det medellivslängden uträknat på även de marsvinen som kommer till de familjer som har katt????
Är det så att marsvin egentligen blir 17 år men många familjer har katt och då blir marsvinet oftast inte äldre än 3 timmar och att det drar ned medellivslängden på dem???
Jag ser mig själv fortsätta mata marsvin då barnen är utflyttade och jag är pensionär.... ( jo, min stackars mamma fick mata kaniner ett bra tag efter att hennes barn var utflugna....).
I går em fick mina pojkar vara ensamma hemma efter skolan ett tag innan vi kom hem från jobbet, Maken J kom med flyget lite senare än vanlig tid från Norge och jag jobbade kväll. Barnen ringde då J och frågade om de fick ta sina kick-bikear och åka till djuraffären i centrum en stund och titta på MARSVIN!
Klart de fick göra det, de är så duktiga och ansvarsfulla. När jag senare på kvällen kom hem från mitt kvällspass på jobbet vid 22-tiden var hallen tapetserad med propaganda för att vi skulle falla till föga och köpa marsvin
"snella mamma och pappa, kan vi få ett marsvin snella!"  och så fina teckningar på marsvin.
Nu nog om detta... men bara en fråga: Äter katter marsvin? Z har en grym jaktinstingt och slaktar nästan dagligen en mus eller fågel under dubbelsängen eller steriobänken, han är grym!!

Jo Största grabben kommer att få dra ut mjölktänder och leva med tandställning en ansenlig tid.


God morgon onsdag.

Nu är jag omvänd ordentligt igen. I går var jag trött och lat hela dagen men nu har jag sovit som en död i natt så nu är jag på gång igen.
Jobba i eftermiddag.
I går kväll var jag och storhandlade. Var då lite inspererad av GI och köpte hem nyttigt för att börja men i dag känns det inte lika motiverande... tänkte att kanske kan man köra en liten detox först, avgiftning på socker...
Gjorde en invägning efter frukost som inte var helt rolig att se... 58 kg! Kanske inte ni tycker låter så mycket men jag är ju inte så lång och man känner när kläderna börjar korva på kroppen. Dax för attack!!!!
Katten Z har en förmåga att dra till sig kattloppar och fästingar. I går kväll fick han uppleva vårens första dusch med schampoo! Han blir så väldigt liten efteråt... oj så han ser ut då! Har ni provat att blöta ned katter ordentligt? De ser mer ut som råtter! Nu  på morgonen är han dock återställd igen. Nu blir det dusch en gång i månaden med ohyrebekämpning. Ska nu med äldsta grabben till tandställningstandläkaren för att se om han behöver en, han borde behöva en om mina gener har slagit igenom där. Sen till jobbet.

Svampar!

image8
image9

Visst ser de läckra ut, svamparna i trollskogen??? 
Lova mej en sak! Förväxla inte dessa svampar med de så gudomliga Kantarellerna eller den retliga fotsvampen.... Dessa är varken goda att äta eller bra att röka!!! Jag har provat båda och man blir bara trist på dem!!!!
Nä, jag skojjar bara. Tyckte bara de såg lite vackra ut trots att de är äckligt fula så jag plåtade dem på min sons lägerskola förra hösten. Gillar ni att se mina bilder eller ska jag hoppa over? Jag har mer svampar och sådant....Jag gillar att ta korten och att visa er dem!!!!

BLev Pizza med syrran!!!

Syrran och jag gick riktigt lång promenad men sen blev vi hungriga och ramlade in på en Pizzeria!
Hur gick det till? Ja, ja, man måste ju gå upp i vikt om man ska kunna banta lite....


Jag borde städa !

Jag borde verkligen städa... eller åtminstone göra något vettigt men i stället sitter jag vid datorn eller snackar en massa i telefon...
Jo, man måste ju få göra det också, ta det lugnt och vara lat. Syrran (M) kommer snart förbi, hon är också ledig i dag, vi tänkte gå en promenad och snacka lite.
Fy fasen vad jag vräkt i mej godis och onyttig skräp-mat på senaste tiden... känns som handtagen i midjan börjar framträda igen... kanske dax att börja lägga om kosten radikalt, starta GI ett tag igen för att få fason på matvanorna. Jag har kört den kosten en gång förut under en period och mådde då verkligen bra, blev nästan maniskt pigg. ( Jag hade då gått upp 5 kg i och med att jag slutade snusa och behövde då plocka bort den "volangen". Kortet på mig i profilen är från den "extra volang-tiden", innan GI. Jo, jag gick ned de extra kilona igen.) Ja,ja, det tål att tänkas på, nåt borde jag göra för att känna mig lite sundare igen.
Nu har syrran kommit. Kaffe, snack och promenad. SEN STÄDA!!!!!


Orkidéer

image7

God morgon måndag!

image3

Här är ett porträtt på vår älskade katt Z! Skön herre va?
Fasen vad trött jag är i dag... har ju jobbat hela påsken natt och nu känns det som man är överkörd av tåget när det är dax att vända dygnet igen. Glömde hälften när jag skulle lämna barnen i skolan i morse.... Nä, måste ta lite kaffe tror jag och försöka lägga in lite bilder till!
(Har idag inviterat mina föräldrar till att läsa min blogg så den här raden skriver jag till dem: Mamma och Pappa, det går att kommentera innehållet i det skrivna, bara så ni vet, ni behöver inte göra det på mailen!)

Vaken igen!

Nu vaknat. Telefonen har ringt 2 ggr under sömnen men det gick bra ändå. Min snälla x-chef ringde för att fråga om livet var bra med mig! Vilken otroligt snäll människa han är! Hoppas att han någon gång vill komma tillbaka till oss, han var guld!!
Nu är familjen på ingång och barnen som jag givit dataspel i påsk-present lär ju sitta vid datorn resten av kvällen och deffinitivt inte låta mej få tillgång till den något mer idag.
Synd, börjar fundera på att jag måste lära mej lägga ut lite foton här men det får väl bli i morgon. Som synd är gillar ju jag mest att ta svart/vita porträtt och jag är inte säker på att jag vill lägga ut mina nära och kära här ännu... får börja plåta blommor och vackra saker i framtiden i stället....men jag tycker ju så mycket om uttrycksfulla vackra ansikten! Nästan alla är vackra på sitt sätt tycker jag!

God morgon världen, snart sova!

Snart blir vi avlösta av dagpersonalen. Det har varit en verkligen lugn natt med tidvis blogg-läsning och samtal med mina glada och trevliga arbetskamrater ( jo, lite jobb också men bara behagligt lugnt!)

Det snöar ute nu och bilen ska på autopiloten föra mig hem inom kort, hoppas att den gör det försiktigt...

I dag kommer familjen hem, saknar dem! Man kan inte beskylla barnen för att var direkt pratsamma i telefonen när man ringer till dem när de är borta.

Nä, nu hem o sova.


Mitt i natten!

Jobbar natt hela påsken och det är för tillfället lugnt på jobbet ( annars skulle jag ju knappast sitta och skriva). Det är min 4:e natt nu och de tidigare 3 har varit "kul" (om man kan säga så?) med lagom mycket att stå i. Familjen är inte hemma och det har fungerat riktigt bra med sömnen på dagarna den här nattperioden, endast katten som bitit mej i hälsenorna när det varit för stillsamt i huset eller han inte fått mat tillräckligt snabbt.. Jo, det är ett känsligt kapitel det där med sömnen när man jobbar omväxlande dag, kväll och natt (3-skift). Man är verkligen beroende av att "lyckas sova" när man ska. I morgon blir det till att vända tillbaka... då får man tvinga sig upp tidigare på dagen och leka att man är pigg och sedan när kvällen kommer leka att man är trött... vilket sällan fungerar då eftersom man i stället för morgonkaffe då får tvinga i sig ett glas vin för att förhoppningsvis somna på det och sen hoppas på att sova längre än till 3 på morgonen efter. Sen är det bara att stiga upp till den nya dagen som man inte vet vilken dag det är eftersom man är helt dagvill....
Det absolut värsta är när man har 4 nätter på raken (dock ej den här gången) och man varit uppe hela det första dygnet och äntligen får lägga sig på morgonen för att sova men vaknar efter 2 timmar av att man är kissnödig, okay... man lyckas somna om men sen ringer telefonen som man glömt stänga av... sen är det kört! Man börjar fundera... måst sova... måste sova... det är lite för varmt... jag är nog hungrig.... fan, måste sova om jag ska fixa att jobba i natt, snart  kommer barnen hem från skolan... fan! Måste sova!!!! Då är det kört! I bland blir det så här men man klarar det på något sätt. Det låter nog konstigt men jag gillar verkligen att jobba natt och jag är en kvälls/natt-människa!

Välkommen till min nya blogg!

Jag fick tunghäfta!!!! Vad ska jag skriva som mina första rader? Det har aldrig tidigare hänt mig! Det vet alla som känner mig att det inte går att få tyst på mig....
Jag är verkligen nybörjare på det här med bloggar och har inte hunnit fundera på hur "privat" jag vill vara framöver i min egen blogg... Som en dagbok??? Nä, känns för läskigt...i varje fall som jag känner just nu... eftersom det är en kollega som hjälpt mig starta denna blogg så vet ju han vad den heter och kan gå in och läsa...
Det får helt enkelt lösa sig med tiden, det blir väl om livet i allmänhet. Jag gillar ju att fotografera så det skulle vara kul att visa lite bilder framöver.

RSS 2.0