Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Räcker jag inte ens till som en medel-Svensson?


För mig är en Medel-Svensson en helt vanlig människa. Man sticker inte ut, man sköter sig, är lagom i landet lagom är bäst.
Som oftast tycker man det är ganska okay att vara en men i bland vill man ut, det känns lite trist...
Det var inte riktigt det jag skulle skriva om utan för ovanligheten skull tänkte jag kommentera något jag läste i tidningen idag. Det som står i tidningen är ju sant....??
Det här stod i dagens Aftonbladet, det jag vill skriva av mig om...

Först måste jag ändå bara skriva om mina tankar om mig själv: Jag tycker att jag är en helt vanlig person som gillar, som de flesta andra att försöka se skaplig ut. Jag tycker att jag har normala värderingar och vänner.
I dagens Aftonbladet stod det att normalmannen i Sverige har 20 T-shirtar i sin garderob som i genomsnitt kostar 600 kr styck ca! ????
Han har också 10 par jeans som styck kostar 1700 kr ca.
Han handlar kläder för 2500 kronor i månaden i genomsnitt och hälften har rakade armhålor, 66% rakade pungar  och många (minns inte antalet) ögonbrynen plockade!
Svenska mannen har också 13 par skor som kostar över 1000-lappen per par.
Det här läste jag när jag satt på T-banan på väg till Clas Olsson i eftermiddags, jag skulle köpa bläcket till skrivaren och lite album och sådant.
Jag började fundera.... började med att lyfta blicken och titta på männen, medel-Svenssonarna som satt runt mig. Började tänka på män jag känner.
Max 3 män jag känner kan jag tro har en månadsbudget för kläder på ca 2500 övriga gissar jag utan att vara oartig att det är en halvårsbudget för?
Om dessa 3 har håret på kropppen kvar tänker jag låta vara osagt....
Jag är ändå tjej och gillar att shoppa.  Jag har inte 20 toppar som i genomsnitt kostar 600.... Hmmmm.... Rakade armhålor har jag.....
image543
....men ärligt talat?  Hur kan jag ha missat hur män shoppar? Så fullständigt? Stan skulle ju vara full av tokshoppande män men så är det ju inte direkt... de hukar ju bland hyllorna på Clas Olsson några minuter, tar några tröjjor på Dressman utan att prova snabbt och effektivt och drar från stan på 3 röda??  Får jag skäll nu? Snälla, ge mig era tankar om detta!
Jo, det här är höjden av morgonsvammel från min sida, jag vet...
Bloggregistret.se"border="0"/


Kommentarer
Postat av: majjanw

Jag tror att en yngre generation killar shoppar mer och dyrt ( märkeshysterin), kanske är det mer ett storstadsfenomen också.
Men 10 par jeans för över 1000
kr och t-shirts för ca 600, nja, det låter märkligt...
Sov gott!

2007-07-26 @ 07:10:45
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: majjanw

läs mail!

2007-07-26 @ 07:13:16
Postat av: Pensionären.

Tror att Aftonbladet har missförstått mycket ang. klädinköpet eller så fattar inte jag något heller.

2007-07-26 @ 08:05:34
Postat av: Monika

Det är absolut inte medelsvensson man skriver om, inte ens ett statistiskt genomsnitt av svenska män. Jag käner många människor, både män och kvinnor, och jag känner nog knappt någon som har sådana mängder kläder. Däremot känner jag många som inte har råd ens att handla tillräckligt med mat, människor som är arbetslösa, långtidssjukskrivna eller har lågavlönade jobb. Man ska tänka på att det är väldigt många som tjänar kring 16-17000 kronor FÖRE skatt och då blir det inte så mycket kvar att shoppa för när månadsräkningarna är betalda.
Troligen har man väl intervjuat några av de killar som rör sig kring Stureplan eller liknande miljöer. Bortskämda "pappas gossar" som inte har en aning om vad en vanlig arbetarlön ska räcka till.

2007-07-26 @ 10:03:05
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: Tobias Lindqvist

Märklig undersäkning! Jag skulle ALDRIG lägga mer än 300 kronor på en T-shirt och äger inte ens ett par jeans, eftersom jag inte trivs i sådana! Och ingen av de killar jag umgås köper så dyra kläder heller vad jag vet... Hmmm... Undrar om NÅGOT i den artikeln skulle passa in på mej? Rakar mig dessutom bara på huvudet och i ansiktet... ;)

2007-07-26 @ 18:05:37
URL: http://www.tobiaslinduist.blogg.se
Postat av: Janne

Vaddå män inte shoppar ???
Kanske inte så mkt kläder men väl annat "nyttigt" som tex borrmaskiner, motorcyklar osv. Fast iofs så köpte jag 2 par Timberlandskor förra veckan samt ett par i mina ögon SVINDYRA jeans på nån "häftig"affär. Dom kostade 1100 kr. Men det händer inte så ofta kanske.....så kanske har du rätt ;-)

2007-07-27 @ 12:39:26
Postat av: Janne

Vaddå ? Shoppar inte män ?? Jag gör det iaf. Köpte 2 par Timberlandskor och ett par skitdyra jeans häromveckan. Så män kan visst shoppa så det så !!
Men sedan tar det kanske inte lika lång tid när vi shoppar: vi har ett mål...går in i affären.....handlar....går ut ! Det är nog den största skillnaden mot kvinnor

2007-07-27 @ 13:46:55
Postat av: Mia

Oooops!! Näää, det kan väl inte stämma????????Det finns inte i min värld att Medel-Svenssons ekonomi klarar detta...
Hittade hit via MotleyCrue-Annika, trevlig blogg du har! *L*

2007-07-28 @ 08:10:53
URL: http://matmia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0