Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Livet som pågår där ute.....

227650-333
Fick en känsla av ensamhet när jag vaknade, en overklighetskänsla.  Huset är helt tyst, barnen har inte kommit hem, solen skiner och det är 29 grader i skuggan... livet pågår där ute....
Det känns så för mig ibland när jag vaknar efter en del nattjobb som om jag inte är delaktig i sammhället, kommit i otakt! Det är en känsla jag får ibland när jag jobbar natt bara....

Fan, nu missade jag en sak bara för att jag skrev, hade rostat 2 st skivor "gräddad längtan" och lagt lite jordgubbsylt på som jag skulle ha till kaffet (frukost nu ni vet) men när jag tittade upp från tangenterna var de borta! Ett extremt dåligt sätt att njuta av livet på, eller hur? Märkte inte jag åt upp dem!
Maken ringde för en stund sedan och sade att båda barnen hade gått hem till kompisar och ingen av dem skulle hämtas av mig förrän 18.30. Maken ska på sommarfest med jobbet.
Jag har fått några helt oplanerade timmar bara för mig själv nu. Tänker dock inte ge mig ut och springa då jag känner mig lite sjuk men en promenad borde jag ta innan jag sätter igång med något annat, tränga sig på livet igen! Konstigt, man längtar efter värmen men när den anfaller som värst pallar man nästan inte vara ute men oj vad jag är glad för solskenet nu!

Kommentarer
Postat av: Monika

Det är ett annorlunda livsperspektiv att leva sitt liv på natten och sova på dagen. Jag har gjort det ungefär hälften av mina år i vården (snart 33 år så natt blir minst 15 år), har varvat dag- och nattperioder.

2007-06-07 @ 18:40:52
URL: http://blogg.aftonbladet.se/53
Postat av: Pensionären.

Det är godis för ögonen när man tittar på din blogg med jordgubbarna och krassen.Har Du drivit upp krassen själv? Jag har oxo krasse men bara gröna blad?! Inga blommor
;-(

2007-06-07 @ 18:46:18
Postat av: Junitjej

Vad fint du har gjort det härinne!
Svar till Borthy: Nu är vi lärare INTE lediga i 10 veckor, som barnen är, utan är lediga "bara" 8 veckor. Många missunnar lärare den långa ledigheten. Men det, som de flesta inte känner till, är att vi har 45-timmarsveckor istället för 40-timmars (därav den långa ledighten!).

2007-06-07 @ 19:01:37
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Borthy till Junitjej

Tack för komplimangen, jag provar mig fram så sakterliga men det tar tid att få koll på alla koder och bokstavskombinationer i stilmallarna....
Hoppas verkligen inte jag lät missunsam, det var inte meningen! Jag vet att ni har längre veckor till vardags och att det är intjänad tid. Jag menade bara av hjärtat det jag skrev, att jag ville ni skulle njuta av ledigheten! (men jag förstår att ni ständigt får förklara det här för folk... det är lika dant för mig, de tycker jag har det så bra som har lediga dagar mitt i veckan men då glömmer de att jag jobbar mkt helger och nätter... )

2007-06-07 @ 19:22:25
Postat av: Borthy till Monika

Fasen vad vi är dåliga på att umgås på natten ibland. Tror våra riktiga samtal som jag ser fram emot kommer att kräva vaket huvud lagom luddat av lite gott rödvin. Fast vi borde ätit på McD tillsammans i morse... hoppas du sovit bra?

2007-06-07 @ 19:27:16
Postat av: Borthy till Pensionären

Tack för komplimangen. Din datanovis till dotter tar sig, eller hur?
Krassen är tyvärr köpes... jag lyckas med att driva upp Pelargoner och annat "svårt" men Krasse har jag aldrig fått till. Krasse är vackert, vet bara inte riktigt hur den ska skötas? När jag hälsar på dig nästa gång, ska vi starta en blogg till dig då? Det skulle jag vilja! / Storskräll.

2007-06-07 @ 19:30:46
Postat av: Junitjej

Borthy, jag tyckte verkligen inte att du lät missunsam, verkligen inte!! Jag bara gav svaret i en generell mening.

2007-06-07 @ 21:02:03
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: pinnis

Ursäkta att jag varit oartig och inte svarat på ett par av dina kommentarer på min blogg... Har helt enkelt missat dem..! Men du undrade visst vad jag pluggar. Blir färdig op-syrra om ett år. Är inte du narkos-sköterska?

2007-06-07 @ 22:26:54
Postat av: cyberspunken

Visst blir man förvånad när man upptäcker att man gjort saker utan att reflektera över det, tänkte på dina uppmumsade smörgåsar, men eftersom du satt vid tangenterna så kan det ju vara så att du i tankarna var uppslukad av annat och det är ju också en del av livet. Jag antar att det blir lite extra rörigt när man jobbar natt, svårt att få ihop alla delar kanske? Men jag hörde någon professor som pratade om kost när det gäller nattarbete, och han sa att man ska försöka äta i rätt fas, alltså frukost på morgonen lunch på dagen och middag på kvällen, för kroppen fungerar bäst då, för den har sin dygnsrytm inställd på att vila magen på natten, men det måste kännas knas att äta lunch eller middag när man vaknar hihi..

2007-06-08 @ 00:44:48
URL: http://cyberspunken.blogg.se
Postat av: EsKa

Finns en liten utmaning på min sida. ;-)

2007-06-08 @ 12:43:32
URL: http://eska.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0