Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Hushållsekonomi och resedrömmar.

Jag tog ett extra nattpass på Firman under söndagsnatten.
Kände mig pigg, glad och motiverad att komma igång med vardagslivet igen.

Dessutom har jag satt upp lite mål för mig vad det gäller att jobba extra när det är möjligt. I min bransh har man ju möjlighet att jobba en del extra och det lönar sig ganska fint i kosing!

Jag har bestämt att alla pengar jag tjänar på extrapass ska gå raka vägen in på ett resekonto i stället för att bara hamna på mitt lönekonto och förgås i den allmänna ostrukturerade vardagsekonomin.
Jag vill dessutom bli mer strukturerad vad det gäller vardagsekonomin, motivera mig bättre till t ex storhandlingar på Willys mm...

Jag borde klara mig hur bra som helst (hoppas jag, har ju inte kollat upp riktigt hur det är att ha en vardag som ensamstående ännu, det har ju varit sommar och ostrukturerat levene) på min lön ...öven om den naturligtvis kunde vara högre, det tyker nog alla om sina löner... så extra pengarna är ju inget man räknar med tänker jag?

Man måste tänka långsiktigt! Jag vill uppleva och jag vill att barnen skall få göra det!

Min kompis Darr sade till mig i dag i tel:
-Nu är du igång och planerar för nästa resa igen fastän du inte åkt på den resan som ligger närmast! Varför?

Men jag kännner verkligen att jag vill ha långsiktiga mål och ansvara för att jag gör saker jag vill med mitt liv. Tänker inte sitta och titta på!

Nog om det ekonomiska, det var bara det att jag ville göra något kontrollerat och motiverat av min ekonomi. Jo då, jag pensionssparar också för den som undrar!
Sen vet man ju inte om det här går vägen... "Men ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid!" :-D

Kommentarer
Postat av: vivan

Inget fel att sätta målen högt...bara bra..

klart att du fixar det...kramiz:)

2008-08-11 @ 23:15:41
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Carolin Dahlman

Lycka till med pengasamlandet. Du är värd en semester :)

2008-08-12 @ 03:45:01
URL: http://hittakarlek.com
Postat av: C a m i l l a

Det låter precis som mig det där! Inte alls vardagssnål, unnar mig det mesta - däremot är det kul att se att pengarna och slitet "blir något". Du kanske minns mina extrapass, som gick till min kamera. Nu sätter jag in 35:- varje dag vi samåker (= bensinpengar vi tjänar på att ta samma bil) och har gjort så varje gång efter semestern. På 2 veckor har det blivit 240:- på nästa års semesterkonto och jag räknar med att det ska bli kring 4000:- bara på intjänade bensinpengar vid samåkning. Liten sporre också då klockan ringer 05.40 och jag vet att jag kan ligga och dra mig och ta egen bil...

Du kommer att få yogainstruktioner med posten någon dag, postade i går med B-post (jobb) så det tar några dagar. Tänkte att det var dags att sätta igång nu va? =)

Ses i höst, det ser jag fram emot!

Kram!

PS! Vi är också inne på nästa sommarsemester, spånar och planerar - det är ju kul! =)

2008-08-12 @ 06:57:49
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Helena

Det är bra att planera och fundera över ekonomin, det måste jag göra i mycket större utsträckning. Blir inte många kronor över att spara till utlandssemestrar dock, kanska får skaffa mig ett litet extraknäck som jag kan använda till lyxsaker :-)

2008-08-12 @ 07:16:24
URL: http://helenasnackar.blogg.se/
Postat av: lisa

Japp jag är i älvsjö, har anmält ett par kompiaar till ett tvprogramså nu får jag stå mitt kast och hjälpa till med att ha loppis...

Ja men sväng förbi om du har vägarna förbi, du kan hamna på tv om du kommer på onsdag....men på tors är det ingen inspelning....

Ha det!!

Kram Lisa

2008-08-12 @ 07:33:56
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: amonym

hihi känner igen det där med att redan vara igång och planera nästa aktivitet......

Men strunt i att storhandla. läste någonstans att det inte alls är så ekonomiskt utan att man förbrukar mer när det finns....så nu ägnar jag mig åt att mellanhandla. Småhandla blir liksom inte aktuellt när man är 6 pers=)))

kram

2008-08-12 @ 08:17:20
URL: http://amonym.blogg.se/
Postat av: maria

I eftermiddag ska vi stavgånga så asfalten gungar!!

2008-08-12 @ 10:36:37
URL: http://mariasfotografi.blogspot.com
Postat av: Borthy till B1-B2

Respekterar vad du skrivit och har "sanerat" lite.

...även om jag inte riktigt förstår vad du menar...? Du får beskriva när vi ses eller här! Tack ändå för att du väcker när jag inte sköter mig! Kram

2008-08-12 @ 19:30:14
URL: http://borthy.blogg.se/
Postat av: Anonym

att resa är nog det trevligaste man kan göra för pengar tycker jag...har precis öppnat ett resekonto med mina systerdöttrar så vi ska kunna komma iväg tillsammans-...jag själv måste alltid ha en resa att se fram emot och planera...ha det gott min vän

2008-08-12 @ 20:33:28
Postat av: Fia

Det låter skönt att ha långsiktig planering. Då ökar nog möjligheterna att unna sig lite extra, och så slipper man få en kalldusch om man får en oväntad utgift någon gång.

2008-08-12 @ 21:31:35
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Kraka

Att resa är livet! Själv planerar jag ständigt nya resor.

2008-08-12 @ 23:16:11
URL: http://kraka.zoomin.se/blogg.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0