Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Att hantera sorg.

Jag lär väl inte få Nobelpriset i det ämnet direkt.
Jag har yngsta sonen hemma idag eftersom han har ont i huvudet och mår illa.

Vet inte vad som är vad efter det inträffade med marsvinet heller. Äldsta sonen sade även han i morse att han hade ont i huvudet men han gick i väg till skolan ändå. Nu är han dock på väg hem, fröken ringde nyss.

Minsta grabben tog nyss en dusch och plötsligt hör jag hög och ljudlig hjärtskärande gråt.
Jag klär av mig och kliver in till honom i duschen. Håller om honom. Han gråter och berättar om sin sorg och saknad.

Jag känner mig så maktlös men känner mig ändå så glad att han släpper ut sin sorg. ( Kanske är husdjur en övning inför vuxenlivet eller livet i stort?)

Jag försökte säga till honom att man får vara ledsen och att det är jättebra att gråta, att man ska gråta slut sina tårar  och att det då känns bra ett tag men att sorgen för det inte tar slut, att det kommer nya tårar och då måste man gråta ut även dem.
Att man aldrig får spara dem som en knut i sin mage, svälja dem.

Han grät slut dem där i duschen för stunden men kännner sig beredd på att det kommer nya. Det viktiga tror jag är att man vet att det kommer komma nya tunga stunder och att man kan rida ut dem om man låter de ha sin gång, då skrämmer det inte lika mycket. Tror jag....

Kommentarer
Postat av: A

Stackars killar..... Jo, visst är det nyttigt att gråta ut och vad skönt att de har en klok mamma som pratar med dem om sorgen.

2008-01-11 @ 10:55:41
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: Tierra

Hej vännen och tack för dina ord !

Du gör så rätt... lär dem att det är OK att gråta... hur många barn, företrädesvis killar får i tidiga år lära sig att hålla tårarna inne...

Jag har, som tur är alltid haft lätt att gråta... och jag skäms inte heller för det... det händer ofta, ofta... kanske också mer på senare år... även om det oftast sker i relativ ensamhet...

Det är bra för människan, både stor och små... att ha djur omkring sig... och även om det självklart är oerhört sorgligt när de dör... så kommer jag aldrig sluta skaffa djur av det skälet... jag har alltid och kommer alltid ha "massor" husdjur omkring mig...

Jag hoppas dina söner fortsätter kunna visa sina känslor...och att de snart finner ett nytt husdjur att känna ansvar för.

Ha en trevlig helg !

Varma hälsningar, Tierra

2008-01-11 @ 13:34:58
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Pensionären.

Kära nån så sorgligt! Fick nästan en liten chock när jag läste om vad som hänt. Ja, det gör verkligen ont när ett älskat djur dör. Ja, det är bara att gråta på och få ur sej allt. Du Borthy gör och säger så rätt så jag tror visst att Du får Nobellpris.Krama om pojkarna från mormor och morfar.

PS. Snart komma ny lapp från vägv.

2008-01-11 @ 14:57:09
Postat av: Camilla

Nä, stackars krakar! :/ Det räcker nog jättelångt med att bara finnas, krama och trösta tror jag. Kram till er!

2008-01-11 @ 15:29:29
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Socrate

Att kunna och få gråta tillhör livets rättigheter och nödvändigheter. Innestängd gråt kan byggas upp till en stor bubbla som till slut spricker och då kan det gå illa... Bra att låta barnen få gråta och låta sorgen ha sitt eget uttryck. Inte hindra den.
Hoppas det nya lilla marsvinet lindrar sorgen.

Vännen Socrate

2008-01-12 @ 02:55:22
URL: http://socrate.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0