Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Studiebesök.

image939
I dag har jag haft en riktigt bra lugn dag!
Jag har fått vara med yngsta grabben i skolan hela hans skoldag på studiebesök!

Jag kan bara säga att hans skola är toppen och rektorn har belönats med priser för sin ledarstil. Skolan är egentligen en helt vanlig kommunal skola med bra ledning och starkt engagemang.
Kan väl höra till saken att området inte är känt som ett problemområde heller vilket kanske underlättar en del hur man kan använda sina resurser.

Fröken! Jag säger bara fröken! Hon är svår att beskriva i ord...
Hon är en tydligt ledare, naturligt auktoritet och hennes piska är tilltro till barnens förmåga och massor av kärlek och värme!
Förstår man då? Hennes röst är så självsäker, lugn, mjuk, glad  och förtroendeingivande att barnen naturligt slappnar av, tystnar, lyssnar och arbetar flitig och så avslappnat!

Det kom ju inte direkt som någon överarskning för mig eftersom min äldsta son har haft henne i 3 år innan nu lilla grabben hade tur att få just henne också från och med då han började 1:an!

Aldrig att man är orolig en sekund då barnen är i skolan!
Tänk vad tur jag har med allt jämt!
image940
Skolan har en otrolig matsal också, vida känd för sin mat och sin sallads buffe! För mig kändes deras vardag som julafton, där fanns fullkommligt fantastisk mat och jag åt som en häst!

Tänk att de serverar barnen bara som ett exempel inlagda vitlösklyftor med fetaost...och det konstigaste av allt är att barnen äter det! Fantastiskt!
Tänk om min firmas matsal kunde göra ett lite studiebesök i den matsalen, de har en del att lära....

Efter skoldagen var slut ville min grabb vara kvar på skolan och leka en stund så jag fick lite tid över. Tog en sväng till Heron City och tittade runt lite i inredningsaffärerna. Jag var i det närmaste ensam i hela byggnaden för utom de som jobbade där.

Nu leker grabbarna med kompisar och jag tänker bara ta det lugnt!
(Lånade googlade bilder)

Kommentarer
Postat av: Mötley Annika

vilken toppen skola det verkar vara å sallads bordet jag e impad,jag som jobbat i skolkök i ca 15 år ...ha en bra kväll kram Annika crue

2008-01-22 @ 17:23:52
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Ulla

Vad härligt att höra om lärare som är engagerad. Precis som det ska vara. Läraren är en viktig del i hur mycket barn/ungdomar vill/kan lära sig. Vår son bytte skola i sjuan och det var med blandade känslor för hans föräldrar, men det blev ett lyckokast. Han älskar fortfarande att gå i skolan och lära sig saker. Han går första året på gymnasiet nu.

2008-01-22 @ 18:38:20
Postat av: Junitjej

Vilken fantastisk skola!

2008-01-22 @ 19:15:46
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Camilla

Vilken mysig dag, vilken härlig salladsbuffé och vilken bra skola dina grabbar verkar ha hamnat i.
Heron City... det var år och dagar sedan jag var där, var in någon gång under den tiden jag bodde i Stockholm och det var ju en himla mäktig, stor anläggning där. Kommer inte ihåg att det fanns inredningsbutiker, däremot lite olika restauranger och biosalonger och så.
Det blev ingen lång bloggfrånvaro för min del, blogglusten kom tillbaka i dag tillsammans med glädjen över knölarna... :) Puh!
Ha det bra och himla tur att det inte var SLE du hade... det är inte alls någon trevlig sjukdom.
K R A M!

2008-01-22 @ 20:06:34
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Maria

Det är skönt när man vet att ens barn har det bra i skolan.Vi har ju nästan precis flyttat till Malmö,
och har haft väldig tur med skolan till våra barn. Den är också lugn och har bra fröknar och en underbar rektor.Kram Maria

2008-01-22 @ 22:25:49
URL: http://monmaria.blogg.se
Postat av: A

Vad fint att du var med i skolan =) Låter som en bra skola det där..... Hoppas allt är bra med dig vännen=) Kram...

2008-01-22 @ 22:51:10
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: annebelle

Underbart, en bra skola med bra lärare är ju så värdefullt. :-) Våra barn har också gått i en toppenbra skola, i och med flytten i slutet av sommaren ska de byta. Lite oroligt, jag håller tummarna och knäpper händerna för att det ska gå bra...Heron city åker jag oftast bara förbi...Men stannar ofta i Kungens kurva och äter på en jättebra thairestaurang de har där. Ha det gott!

2008-01-22 @ 23:45:53
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: amonym

Vad härligt det låter med skolan. Mina telingar går också på en bra och lugn skola....men det är en kamp att bedriva bra verksamhet med ständigt minskade resurser....nu är det större förändringar på gång hos oss...ska på möte nästa vecka. Det jobbigaste är nog alla domedagsprofeter (=föräldrar) som skrockar som värsta krösamajor om hur HEMSKT allt ska bli. Jag VÄGRAR att ha en sådan inställning!

2008-01-23 @ 08:23:25
URL: http://amonym.blogg.se
Postat av: Tierra

Hej vännen !

Ledsen att det varit lite sparsamt med kommentarer och besök de senaste dagarna... lite körigt här på jobbet framförallt...

Jag har en liten fråga... sedan någon dryg vecka tillbaka... får jag ALLTID upp en ruta när jag besöker din blogg... någon sorts program som vill installeras i min PC... men jag har hittills alltid avbrutit installationen eftersom jag alltid är misstänksam mot sådana där "program"... Vet du vad det kan vara som gör så när man besöker din blogg ?

Sköt om dig och ha en bra dag !

Varma hälsningar, Tierra

2008-01-23 @ 10:14:09
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Lizaloop

Wow, det var som tusan vilken bra skola, och vilket salladsbort, så hade vi det när jag gick folkhögsskola, men inte då grundskolan, där var det väl inte ens sallad om det inte var hamburgare som serverades... vilken lyx!
Hoppas allt är bra!
Kram Lisa

2008-01-23 @ 10:44:37
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: britten

vad det låter underbart när du berättar om skolan .Jag hade förmånen av att få gå i en underbar
liten byskola alla 9 åren och det är något som har satt possitiva spår i mig. Skoltiden är perhört viktig.

som avar på din fråga om sömndoktorn
jag var hos så blev det tyvärr inte som jag hade hoppats på, jag hade kanske lite för höga förväntningar eftersom dom övriga på smärtkliniken varit så underbara, men dock har jag sovit riktigt bra i natt.

Ha en bra dag i dag.
kram

2008-01-23 @ 10:45:24
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: kicki

Underbart för ungarna att de får ordentlig mat på skolan, de skall ju faktiskt orka med en hel dag på sin arbetsplats..
ha det gött

2008-01-23 @ 10:55:43
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Bim

Hej! Nu blir jag ju väldigt, väldigt nyfiken vilken skola det är! Vår husmor bor ju nära där du bor, och hon blev också väldigt nyfiken när jag berättade vad du hade skrivit. I den skolan där hennes barn går, har de jättedålig mat och uruselt salladsbord tydligen. Om du inte vill skriva ut namnet på skolan här i bloggen, kan du inte skriva det i ett mail till mig då!?

Om du vill se vårt salladsbord så har du bilder via den här länken:

http://bim.blogg.se/1194970494_nrbilder_p_vr_sallads.html

Den dagen korten är tagna hade vi 43 olika sorter på vår salladsbuffé. Själv så äter jag nästan aldrig av varmrätten, utan "bara" av buffén. :-D

2008-01-23 @ 16:04:31
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0